login |

Pilot-mustra: Being Human US – 1×01

2011. 01. 24. 01:23 - Írta: winnie

74 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Érdemes tudni: a Syfy új sorozatáról van szó, mely az azonos című angol sorozat feldolgozása. Én nem láttam az eredetit, így nincs prekoncepcióm, sem pedig fogalmam arról, hogy mennyi a párhuzam a két sztori között. Ezt majd ti megmondjátok. És jó tudni, hogy a pilot 2 részes, de ezt kettészedte a csatorna.)

You wake up from your nightmares. We don’t.

A Being Human sztoriját a béna magyar cím festi le legszemléletesebben: A vámpír, a vérfarkas és a szellem. Mert igen, a sorozat egy vámpírról, egy vérfarkasról és egy szellemről szól, akik egy háztartásban kezdenek el élni. Míg a magyar cím magyaráz (jól!), addig az angol hordozza magában a lényeget, hiszen a sorozat felütése szerint a főszereplők szeretnének emberek lenni, s mindhármuk számára csak nyűgnek tűnik a természetfeletti lét.

BEING HUMAN US – 1×01 – 7/10

being-human-american-cast

Hóóóó, duuurva! Előre kíváncsi vagyok, hogy holnap hány pontot kap a Skins US tőlem, de nem tudok mit tenni, simán élvezetes volt az amerikai Being Human pilotja. Kellőképpen vicces (az, bizony!), kellőképpen “durvulós”, akár még elgondolkodtatónak is mondhatnám – s ezen jellemzők ötvözete, meg a szimpatikus színészek simán hozták a szórakoztató 40+ percet. És ebből még a popzenés kezdés sem vont le, mert annyira nem erőltették a balladékat.

being-human-american-cast-01

Más kérdés és talán fura ellentmondás, hogy nem látom magamat a sorozat évadzáróját nézve, mert valahogy nem érzem benne azt, hogy az írók részeken át le tudnának kötni a pilotban felvázolt sztorikkal. Persze ez csak az én szkepticizmusom és nagyon remélem, hogy az írók csakazértis megmutatják.

– Shouldn’t we call 911?
– You’re a werewolf!

Meglehet, hogy azért van ez bennem, mert hiába tetszett a pilot, és veszem elő a sublótból a minden negatív érv ellen felhasználható “szórakoztató” jelzőt, mert tudom, hogy az 1×01-ben nem volt semmi extra. Oké, remake-ről van szó, de ennek ellenére láttunk már huszonsokszor természete miatt küszködő és bajba kerülő vérfarkast, vagy természete miatt küszködő és bajba kerülő vámpírt, aki meg akar javulni és minden mást is, ami most spoileres lenne – a konfliktusok tehát cseppet sem újak, lehet bizakodni, hogy a megoldások azok lesznek.

being-human-american-cast-02

Ami érdekesnek tűnik, az mindenképp a három karakter együttélése, és persze a szellemlány, akiről egyelőre nem derült ki olyan sok minden. De mivel az élet nem csak szappanból áll (DE!), ezért mindhárom karakter megkapja saját, egyelőre halvány, de mégis személyre szabott sztoriját, mely a továbbiakban lehet előrefele görgetni. És a sorozat sorsa a szememben itt fog eldőlni, hogy az írok mit fognak fontosabbnak tartani: a karaktereket és az egymás mellett élést, ami idővel és rosszul kezelve repetitív lehet, vagy pedig a természetfölötti lények “társadalmának” bemutatását, a mitológia bővítését.

being-human-american-cast-03

Nem felejteni: a Skins-szel ellentétben itt szinte fizikailag lehetetlen lenne végig követni az angol irányvonalat, hiszen eddig a britek nagyjából annyi epizódot készítettek a Being Human-ből 2 évad alatt, amennyit a Syfy az első évadban produkálni fog.

74 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2011. 01. 24. 03:02

Egyelőre még csak az eredeti változatot láttam, s bármennyire is tetszik az alapfelállás, az angol verziót rendkívül vontatottnak és unalmasnak találtam, második rész után hagytam. Kíváncsi vagyok ez milyen lett.

Dohi - 2011. 01. 24. 03:45

fel epizodot sem birtam az eredetibol, igy egyelore ezt is passzolom.

Pr13m - 2011. 01. 24. 07:24

Dooomsdaaay! :D Kíváncsi vagyok rá, lehet bepróbálom!

shai - 2011. 01. 24. 08:16

Én meg az amcsi verziót nem bírtam végignézni. Egy az egyben az angol koppintása. Még a szellemlány ruhája is ugyanaz :S Pellegrinonak a haját is vörösre festették, mivel az angol verzióban egy vörös hajú fickó játszotta…
Elég szánalmasnak tartom, ha csak ennyi lenne az amerikanizálása a sorinak. Teljes csalódás volt részemről.

winnie - 2011. 01. 24. 08:23

“Elég szánalmasnak tartom, ha csak ennyi lenne az amerikanizálása a sorinak. ”

írtam, hogy a történet saját lesz elvileg.

de remake-nél elég nehéz az eredetit ismerők kedvére tenni, hiszen olykor az szokott lenni a baj, ha eltérnek az eredetitől, méskor pedig, ha nem térnek el.

BlaiSeCT - 2011. 01. 24. 08:23

winnie tudta, hogy melyik képeket kell berakni. :)

edemem - 2011. 01. 24. 09:04

na majd hátha, az eredeti nézhetetlen nálam

A Doktor - 2011. 01. 24. 09:12

Én nézem az eredetit, és ezt is bepróbáltam, és azt kell mondanom mindkettő jó. Más, de teljesen rendben van az amerikai verzió is…

Maniac84 - 2011. 01. 24. 10:12

Az eredetit én is dobtam 2-3 rész után, valahogy nem fogott meg pedig szeretni szoktam a vámpíros/vérfarkasos sztorikat. Az amerikai se hozott semmi extrát, viszont pár részt még biztos maradok, hogy megnézzem milyen irányba viszik a sorit.

Annatar - 2011. 01. 24. 10:41

Én maradok az eredetinél. Annyira ellenszenves a két srác főszereplő, hogy ez egyszerűen ebben a formában nézhetetlen a számomra.

cat - 2011. 01. 24. 11:54

Nem volt ez rossz, de olyan túlzottan nem fogott meg. A cliff miatt megnézem azért a 2. részt, az fog dönteni.

DeadMan - 2011. 01. 24. 12:16

“Dooomsdaaay! :D”

Staaarkiller :D. Sorry, SV 8. évada már régen volt de épp most nyüstölöm a TFU2-t…:)

Amúgy ez tényleg olyan volt, hogy az ember az első részből nem tud ítélni, mert a sztorija szét van szedve, szóval a 2. részt én még mindenképp megtekintem, és utána nyilvánítok véleményt. Egyébként nekem egyelőre a szellemlány nem szimpatikus, de ha jól viseli magát esetleg még meggondolhatom magamat az ügyben.

poem - 2011. 01. 24. 15:30

axn bedurcizott? :)
fb:
“Bosszantanak az amerikai sorozatok ötlettelen magyar címei? Te tudnál jobbat? Az elégedetlenségnek vége, itt az idő, hogy megcsillantsd kreativitásodat. Keressük Being Human US című sorozatunk legjobban csengő magyar címét. Szerinted?”

Chris - 2011. 01. 24. 17:10

Vééégre, valaki!!!

+1 Starkiller!!!
Ilyet nem tudni, pfff…. :D

Amúgy láttam az eredeti. Nekem az eredeti jobban tetszik :D

Annatar - 2011. 01. 24. 17:25

Szerintem azzal, hogy megváltoztatták a farkasember és a leendő barátnője jellemét az eredetihez képest, borult az egész dinamikája, de nem sikerült új egyensúlyt létrehozni. Pl. a háztulajdonossal a jelenet szinte szóról-szóra át lett véve, de míg az eredetiben viccesen sült el a reakció arra a feltételezésre, hogy ők egy pár lennének, itt ez semmilyen és céltalan volt.

orika - 2011. 01. 24. 18:07

Én maradok az eredetinél, mert annyira idegesít a vámpírt játszó pasi, hogy asszem nem bírok több részt végignézni belőle. Mondjuk én eleve szeretem az angolt, nekem nem vontatott (jó, azt se mondom, h akkora óriási katarzisokat élek át, hogy leviszi a fejem), szóval egyelőre pihentetem.

superpityu - 2011. 01. 24. 21:31

Nekem is bejött, bár az eredetit nem láttam szal nincs viszonyítási alapom. A rész vége miaat egy darabig még maradok, meg egyébként is be szoktak jönni az ilyen sorozatok.

naughtyL - 2011. 02. 03. 20:19

a címen kivül semmit nem tudtam róla, de valamiért bepróbáltam és nekem bejön. mondom ezt úgy, hogy nem ismerem az eredetit.
kíváncsi vagyok milyen irányba viszik el a 3 barátot.

NW - 2011. 02. 23. 00:11

Kellett nekik 6 rész, de végre új irányt vesz a sorozat, én várom a folytatást. (Közben persze nézem a BBC-set is :))

winnie - 2011. 02. 23. 00:30

az 5. részig követte az angolt, vagy eddig is másfele ment és ahhoz képest vett új irényt?

naughtyL - 2011. 02. 23. 20:08

wáów ez így tök jó. nem is gondoltam volna, hogy ilyen kis kellemes meglepetés lesz ez.

NW - 2011. 02. 24. 10:15

5. részig nagyjából követte a BBC-set, igazából nem is nagyon tehetett mást, fel kell vezetni a történetet Most úgy tűnik, hogy önállósodik. :)

superpityu - 2011. 03. 03. 22:07

Bepótoltam lemaradásomat :D át kellett döcögni az első pár részen aztán mégis csak megfogott. A 6. rész lett a legerősebb, talán ha nem lett volna olyan akkor hagytam volna az egészet. Nah a lényeg h jövök kibeszélni ezek után :D
Am engem Aiden karaktere kicsi zavar, sokszor túlságosan nyomatják, Sally ahhoz képest h az elején utáltam, kellemes csalódás lett mióta rájött mi is történt, viszont Josh jó. Vannak poénjai, és kellően idióta is :D A családi szál nem a legnagyobb öröm, de jól megoldották, Emily még maradhatna, meg Josh barátnője (Nora?) is elég jónak tűnik (nem tudom honnan ilyen ismerős):D Rebecca számomra sokszor meglepetést okoz, ahogy tingli tanglizik Aiden és Bishop között. Viszont ezt a Marcus nyomorékot nyírja ki valaki mert rossz.

naughtyL - 2011. 03. 03. 23:32

jajdejó máris:) te aztán tényleg betartod amit ígérsz:D köszi @spu:)

ugye, hogy döcög, de azért belejönnek. igen én is részről részre kezdtem őket megkedvelni.
Josh nagyon idegesített az elején, de mostanra tök vicces meg ari, hogy mindig úgy izgul, meg hülyén viselkedik.. azok a szövegek, amiket lenyomott a a szőke dokinőnek:D aki amúgy nekem is ismerős nagyon!és szerintem is maradjon, mer jó vele Josh!nála még az volt rossz, mikor jött az arc, aki átváltoztatta..annak örültem, hogy azt 2rész alatt lezavarták. a hugicájával meg nincs különösebb bajom, egész aranyoska. viszont a szülei még fognak bajt keverni érzésem szerint.
Vicces volt a fürdőben Josh meg Aiden a kajában fokhagyma volt jelenetnél:D jól működnek ketten együtt, ez nagyon tetszik!
Aiden nekem csak az elején volt kevéssé szimpatikus. Most már át tudom érezni a nyomorát. érdekel a sztorija és van mit mesélnie. Meg mi ez a fura dolog közte meg Bishop között..hmm ez tök érdekes. mert azért neki elég sok mindent szabad, ellenben a többiekkel.
Sally nekem a legérdekesebb, hogy mit fog csinálni? szóval, hogy innentől majd próbálja menteni a barátnőjét? engem csak az zavar, hogy ugyanabban a ruhában van:D tudom, tudom bajos lenne az öltözködés, de akkor is:D szóval őt is megkedveltem:)
Rebecca van, hogy jó. meg azért nem könnyű neki sem. ő azért nagyon kicsi hal a vízben, ahhoz, hogy ellent mondhasson Bishop-nak. meg ők Aiden-el is elég jók szoktak lenni!!
Marcus a végén a vámpír hernyóival, mit akciózik?? azt hiszem tőle még egy jó ideig nem fogunk megszabadulni..
Meg remélem Bishop-ról is mihamarabb kiderül ez meg az!!

Azt te is észrevetted, hogy csak Aiden próbált meg hozzáérni Sally-hez? Josh mindig olyan feltűnően nem megy a közelébe sem, mármint érintés ügyileg. vagy csak benéztem valamit?
Mert a 80-as évekbeli első szellem pajtija azt mondta anno Sally-nek, hogy képesek az érintésre, ha a másik is akarja csak ezért jutott eszembe, hogy hátha Josh-al sikerül a dolog..

jaj tényleg köszi, hogy jöttél kibeszélni!!ari vagy @spu:)

superpityu - 2011. 03. 04. 20:45

@nhL: őszintén bevallva nem néztem volna meg ha nem sikerül feltörni a koleszos torrent korlátozást :D és az 5 részes lemaradásom kb 40 perc alatt lejött :D a direkt letöltések meg mindig jönnek le rendesen :D

Erre én is kíváncsi vagyok mit akar Marcus, meg azt is h Aidennek miért néznek el olyan sokmindent.
Egyébként tényleg Sally lett a legérdekesebb, pedig az elején nem kedveltem de utánna h nem volt bezárva a házba, teljesen más lett a karaktere, nem annyira depis, meg h ráébred mi is történt valójában, sokkal keményebbé tette. Nem tudom h akar majd Bridgeten segíteni, de ha feltűnően teszi akkor sztem Danny őt is kicsinálja, persze teljesen véletlenül. Bár ilyen hajszerkezettel meghalni büntetés lenne a túlvilágon. :D
Ray-es dolgot örülök h hamar lezárták, nem volt szimpatikus, bár jelenléte elég mély nyomokat hagyott, és felkavarta a dolgokat, gondolok itt hogy ha ő nincs akkor Emilynek sem verik szét a fejét.

Binky - 2011. 03. 05. 15:46

Na én is kibeszélem magamból a dolgokat. Volt egy kis előítéletem az amerikai verzióval, a képek alapján se a vámpír se a szellem nem tetszett, de a farkas fiút jónak találtam. Úgy voltam nem sietem el, először flhozom a lemaradásom a BBC-s verzióval. Na hát ez sikerült 2 nap alatt, és most már várnom kell napokat a köv. részre. Na ekkor éreztem hogy eljött az ideje a syfy verzió kipróbálásának.

Josh rögtön szimpatikus lett, nagyon sok vicces jelenetet köszönhetünk neki. Aiden pozitív csalódást okozott, teljesen jó a karaktere, de remélem még sokat megtudunk a múltjáról Bishoppal, mert ez nagyon érdekel. Szerintem régi barátság lehet köztük, ezért enged meg olyan sok mindent neki Bishop. Mondta, h ő volt a legjobb, gondolom a mészárlásban, és szeretné visszakapni Bishop.

Apropó Bishop: Azt hiszem, mikor megláttam, h ő lesz a főellenség, akkor azonnal megvettek a sorozatnak.Mark Pellegrino nagyon jó választás volt, a Supernaturalben olyan jó Lucifer volt, igazi gonosznak való figura. Komolyan minden részben azt várom, h őt mutassák. A pilotban mikor a függönyön keresztül nézte mosolyogva Aident ahogy szívta a csaj vérét, hatalmas volt.Van is róla kép itt a kritikában.

Sally sem rossz, de még nem kedvelem anniyra, mint ahogy Anniet a brit verzióban, de majd alakul a dolog.

A vérfarkas Ray engem is irritált, én is reméltem hogy hamar megszabadulunk tőle. Marcus is nagyon idegesít, de úgy tűnik tényleg nagyon tevékenykedik vmi titkos projekten, úgyhogy lesznek még vele bajok. Nagyon idegesítő pedig maga a színész, de nem szabadulunk meg tőle egy darabig.

Emily jó karakter, meg a kórházas csak, Nora is nagyon jó, megemlítem engem is nagyon emlékeztet vkire, én se tudom hol láthattuk. :) remélem mindkét szereplő marad még. Rebecca azt hittem eltűnik már a színről, de még nem. Azért remélem nem gyávák az írók meglépni, amit meg kell. A Vampire diariesben simán kinyírtak jó karaktereket, itt még a rosszaknak sem esett baja.

Amúgy amikor elkezdtem nézni, tisztára olyan érzésem volt, mintha CW-s gyártmány lenne. Telenyomva a pilot pop zenével, meg a színek, mintha a TVD kistesója lenne. De szerencsére egész jó zenéket válogatnak be az egyes epizódokhoz.

Tetszik hogy sokkal lazább, mint a brit verzió, több a vicces jelenet, és mintha jobban barátok lennének Josh meg Aiden a remakeben, mint George és Mitchell az eredetiben.

Sally gyorsabban tanulhatna, szeretném ha kezdene vmit Dannyvel, mert nagyon megérdemelne már egy kis büntit. Meg engem is érdekel, mikor tud majd érintkezni a többiekkel. Tényleg csak Aiden próbálta megérinteni, azt is csak egyszer, lesz ennek még folytatása.

superpityu - 2011. 03. 06. 10:59

A Nora-t játszó színésznő Kristen Hager, aki nekem a Valemont nevű borzadványból lehet ismerős. Ha a színésznő nem úgy nézett volna ki ahogy akkor valszeg elkapcsolom 2 mp után aztán mégis megnéztem, de legalább már tudom miért ismerős :D köszönöm imbd :D am szerepelt a Wantedban is, meg a miami helyszínelőkben is.

naughtyL - 2011. 03. 07. 19:32

@Binky: akkor jó ha te is úgy emlékszel, hogy csak Aiden próbálta Sally-t megérinteni. ja, hogy az angolban ennek van jelentősége? csak nem rátapintottam valamire?

@spu: látod engem annyira nem édekelt, hogy meg is nézzem a csajt imdb-n.. de köszi az infókat;)

naughtyL - 2011. 03. 09. 14:14

Én azt hittem Aiden sokkal több százéves.. de persze így is biztos sok minden mesélni vaja van a múltjáról, csak akkor is én többre számítottam.
Ez a szomszéd kissrác dolog arí volt csak nehogy ő is vámpír akarjon lenni.
Rebeca nagyon kavar és ugye nem tudni, hogy milyenek a szándékai.
Josh ‘kapcsolata’ nem tartott túl sokáig, mondjuk ez természetesen várható volt, de én azt hittem tovább fogják egy kicsivel húzni.
Sally-t meg nagyon tudtam sajnálnia végén, szegényke. Nem tudom miért akarta ennyire látni, hogy változik át Josh, elég intim volt a dolog.

semmi különös nem volt a részben, de nekem így is tetszett:) megint közelebb tudták hozni a szereplőket, ez mindig jó:)

superpityu - 2011. 03. 09. 17:39

Nem volt rossz rész, bár nem sok újdonságot kaptunk.

Sally legyen már erősebb, aztán leckéztesse meg Danny-t. Azt én sem értem miért maradt bent amikor Josh átváltozott. A kórházas nőtől meg kirázott a hideg.
am nem az volt a végén h Nora elment Joshoz és megbeszélték és a végén smároltak?? bár a beszélgetésre nem emlékszem (még tegnap néztem meg a részt)
Aiden meg a kiskölyök dolog is érdekes lehet ha jól játszák ki a dolgot, főleg képben van az anyuka is meg Rebecca is mesterkedik valamiben, csak hát az ő szándékait próbálja meg valaki kitalálni.
Kár h a Marcusos szálat nem hozták elő, kíváncsi vagyok mit is akar a fickó
Am már volt róla szó h Aiden 200valahány éves, úgy emlékszem.

naughtyL - 2011. 03. 09. 18:01

Sally-nél meg eljön még a bosszúnak is az idje, de addig még sok mindent kell tanulnia magáról:)

de az csak ilyen jaj de jó lenne együtt, de nem lehet csók volt:D

Rebecca amúgy nekem meglepően nem idegesítő. jó, hogy kavarja a kaksit folyamatosan Aiden körül.

Marcus-t nem bántam, bár valóban érdekes, hogy mit akar a hernyóival. és vajon Bishop mit fog hozzá szólni. amúgy ő sem volt és hiányzott is.

Amúgy a kórházas szellemeknél én azt hittem Sally majd próbál nekik segíteni, ahogy segített az első szellem pajtijának is.

spkid - 2011. 03. 12. 23:48

szerintem ez egy állatkirály sorozat! engem 5 perc után felidegesített a bbc-s verzió, de hagyjuk is
sam witwer és sam huntington, te jó ég! két ilyen jó pasit, kinek nem tetszenek?! egyik szexi, másik cuki… ahhh

am nem tudja valaki, hogy a nemtudomhanyadik részben aiden elkezdte fojtogatni és megrágcsálni dannyt, de aztán mintha semmi baja nem lett volna – ez tényleg megtörtént, vagy csak képzelték sallyvel?

és ez a bernie – aiden kapcsolat tök aranyos, én teljesen megsajnáltam aident a végén, mikor az anyja rendesen kioszotta, utána meg josh is

marcus valóban halálosan idegesítő, az a fej geeeeeeeeeeez…
szerintem rebecca még érdekes lesz, nem szabad leírni

de titeket nem hoz le, mikor bridget meg danny szenvednek?

naughtyL - 2011. 03. 13. 09:42

@spkid: őő, nekem pl nagyon nem jönnek be, ez nem az a sorozat, amit az eyecandy faktor miatt nézek:)
engem Aiden már Smallville-ben is megijesztett.
Josh meg csak amiatt aranyos, ahogy viselkedik. De mondom csak Nekem. ezzel nem akarlak leszólni vagy bármi ilyesmi:) csak ha már kérdezted gondoltam válaszolok, mivel úgy veszem ki erre felé én vagyok rajtad kívül az egyetlen, aki itt a pasikat figyelné:D

Engem nem zavarnak, mert így egyre kevésbé tudom sajnálni, pl Bridget-et.. meg hát ők Sally életének része, nem lehet csak úgy elhagyni őket.

bernie tényleg cukker, egyre több sorozatban vannak jó gyerek karakterek. de azért még mindig előítéleteim vannak a gyerek karakterekkel szemben..:D

spkid - 2011. 03. 13. 12:29

@naughtyL: elsőre engem se a színészek külseje fogott meg a sorozatban, hanem a karakterek szerethetősége, pl a 3. rész végén, mikor aiden megnézi azokat a képeket, amiken látszik, hogy az a rendőr öngyilkos lett, mert kimosta az agyát, látszik rajta a bűntudat, és én tökre megsajnáltam; josht meg minden pillanatban csak sajnálni lehet azokkal a boci szemekkel :D

és ne felejtsük el h a zenék igencsak királyak (engem nem zavar, h pop, nekem tetszenek és illenek a szitukhoz)

az az egyetlen zavaró dolog a történettel kapcsolatban, h a vámpír srácnak mért kellett polgárháborús katonának lennie, hajszálpontosan úgy, mint pl a true blood-ban; ezzel azt üzenik nekünk, h csak katonákból lesznek vámpírok (kivéve a későbbieket); engem ez idegesít, meg az az 1800-as évekbeli frizura a visszaemlékezésekben, tök szar

mellékesen: kedvenc jelenet eddig?
nekem a josh szüleinél vacsi közbeni kis baleset mindent visz, az annyira vicces, de mégis ahh… értitek, imádnivaló a 2 srác szenvedése, főleg joshé :D

spkid - 2011. 03. 15. 19:23

azta! rég volt már ilyen durva rész
szegény bernie :( , most komolyan megölte aidan?
könnyfakasztó jelenetek voltak, nem?
és bishop meg marcus rohadjon meg ott ahol van, kis rohadékok

superpityu - 2011. 03. 16. 17:37

elég komoly rész volt.

A karakterek elmélyítése teljes siker, egyre jobban kedvelem őket, még Rebeccat is.

Aiden tényleg megölte Bernie-t de sztem előbb utóbb meg kellett ezt lépni, hiszen egy soha nem öregedő gyerek nem lehet sorozatban, hiszen 1 év baromira feltűnő rajtuk. Meg egy elvetemült vámpírgyerek nem hiszem h sokáig húzza, ha más nem akkor Bishop teszi hidegre.

Josh tényleg csak Noraval volt elfoglalva, az álmos résznél tényleg azt hittem h az történik. Azért örültem h bevallotta Noranak h nem karja őt bántani, és közelebb kerültek egymáshoz, főleg h kicsit többet tudtunk meg a lányról, bár csak annyit h neki sem felhőtlen a múltja.

Sally és a barátja pedig bejönnek így együtt, bár már most sajnálom a csajt hiszen tuti h Nick ajtaja nemsoká megjelenik (sztem ez lesz) De tényleg jók együtt, felfedezhetik mit is tudnak valójában. egyébként nagyon örülnék ha a szellemek vehetnének fel másik ruhát mert ezt már unom, meg Sally haja is kezd idegesíteni, szeretem a változatosságot :D

Bishop és Marcus pedig szemét de ezen nem is csodálkozom.

naughtyL - 2011. 03. 17. 11:13

tényleg ez egy komolyabb rész volt.

Igen nekem sincs bajom Rebecca-val. És valóban sikerül közelebb hozni őket:)

Bernie esetében még az is gázos, hogy egy majdnem halott kisgyerek miért mászkál fel s alá és gondolom az anyukájának is feltűnt volna előbb vagy utóbb, hogy a gyerek a környéken van..
Aiden-t tényleg nagyon tudtam sajnálni, szegényke.

Josh nagyon édes, ahogy mindig ilyen kis zavart:) Nora-n azok égési sebek voltak? örülök én is, hogy nem intézték el annyival őket, hogy nem lehetnek együtt azt kész..
Meg jó volt, mikor rászólt a konyhában Sally-re meg Nick-re, mikor csókolóztak, hogy nem akarja őket belélegezni:D

Sally és Nick meg még legyenek, mert olyan aranyosak és végre Sally is szórakozhat egy kicsit! De szerintem is ajtó lesz a vége. Amúgy ha megy a csók akkor biztos mennének más dolgok is, nem?:D Meg szerintem Sally másoknak is fog segíteni.
Ugyee, hogy kicsit olyan, hogy öltözzél már át végre:D mondjuk annyira nem zavar, mert a jó történet elvonja a figyelmemet:)

naughtyL - 2011. 03. 17. 11:15

@spkid: nem csak TB-ben sok vámpíros sztoriban, akkora teszik az emberi létet, ezt én sem értem. de engem ez nem is zavar már, szinte megszoktam.
A paróka viszont engem is annál inkább:D

nincs kedvenc jelenetem, de az a Vacsi tényleg jó volt:D

superpityu - 2011. 03. 17. 15:27

@nhL: de ha azt nézed neki nincsenek olyan problémái h koszos lesz a ruhája :D de tényleg kezd idegesíteni h mindig ez a cucc van rajta.

naughtyL - 2011. 03. 22. 15:46

jaj én nagyon szeretem a flashback-et, ezeknek is nagyon örültem.
Azért Bishop így mindjárt más.. kár lenne érte.

ezek az idős vámpír arcok meg elég érdekesek. miért lógnak 50 évig? nem vágom.

jó látni, hogy mennyire próbálnak összetartani ők 3an, ez tetszik. És Sally is elég sok fele volt most.
Rebecca is kellően sajnálni való volt.

tetszett ez a rész is.

superpityu - 2011. 03. 23. 11:25

Ami tetszett az a flasback rész, teljesen más oldaláról ismertük meg Bishopot.

a jelen történései viszont nem igazán jöttek be, persze Aidennek áldozatot kellett hoznia Josh miatt, de akkor is pont így. Rebecca kezd tényleg szerethetővé válni, még a végén megkedvelem.

Sally pedig annyira szeretne segíteni de nem tud, sokszor tudom emiatt sajnálni, pedig tényleg baromi rendes, kellene neki egy kis plusz erő, amivel seggbe rughatná a vámpírokat :D

nah ezek az ősvámpírok viszont visszataszítóak, nekem nevetőgörcsöm támadt mikor megláttam a kopasz fejüket. am a sorozat tényleg nem megy rá az eyecandy dologra, nem úgy mint az pár vámpíros sorozat amit ismerek. azért kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből.

naughtyL - 2011. 03. 23. 23:39

neked nem hiányzott Sally szellem Nick-je? olyan jók voltak pedig és legalább volt mit csinálnia Sally-nek..

superpityu - 2011. 03. 24. 19:15

@nhL: hát sztem már nem fért volna bele, hogy ő is külön szálat kapjon a részben

naughtyL - 2011. 03. 24. 19:19

@spu: jaj az a párr perc..amúgy tudom. de akkor is hiányoltam egy picit. meg mindig jó, mikor külsőst hoznak be egy kis időre.

spkid - 2011. 03. 24. 22:16

hát nem tudom szebben mondani, mint hogy nekem ez a rész nem igazán jött be
sok volt benne a visszaemlékezés, ami ugyan megalapozta bishop és aiden kapcsolatát, meg egy kicsit más szemszögből is láttuk őket, de szerintem nem kellettek volna bele
ezek az amish ezeréves vámpírok meg egyszerűen nem jöttek át, most mit akartak velük??????
és ha aiden már így feláldozta a lelkét, akkor joshnak mért kellett megküzdenie a vén fószerral?! vagy mikor látta, hogy ott vannak mindketten, én elvártam volna, hogy beugorjon abba a rácsos folyosóba és védje meg a kis barátját, vagy valami!
és sally tényleg jó volt, ő volt a legjobb ebben a részben, meg mikor rebeccával meg aidennel 3asba beszélgettek kicsit; a legeslegjobb része, mikor josh kukoricát hámoz és őszintén beszélget szegény magányos csajjal

bár rebeccát totál megértem, hogy nem akaródzott neki segíteni aidennek, azok után, amit tett

és akkor szerintetek most a végén, bishop örül, hogy aiden visszajött, mert holnap megölnek jeee jelenetből az következik, hogy most örül, hogy elsimította a nézeteltérésüket, vagy inkább azt várja aidentől, hogy majd védje meg, ahogy tőle elvárták a múltban, mikor azt a carlot ették meg, hm????

Binky - 2011. 03. 25. 00:00

Hát ez nagyon rossz rész volt, teljesen elvette a kedvem, hogy várjam a folytatást. Persze nem kaszálom el a sorozatot, csak nem fogom várni a napot, hogy nézhessem azonnal az új epizódot. A ratyi vámpírok egyáltalán nem hiányoztak. nem tetszett, hogy Bishopot elnyálasították, teljesen karakteridegen volt a viselkedése. Nem éreztem a súlyát Aiden “önfeláldozásának”, azt sem éreztem, hogy Josh olyan nagy veszélyben lett volna. Olyan összecsapott és logikátlan volt az egész. Áááááá, nem nem. Ne így folytassátok!!!!

@spkid: Sztem inkább arra gondolhat Bishop, hogy ha őt kinyírják, Aiden veheti át a helyét. Van akkora közös múltjuk, hogy ezt akarhatja a barátjának.

naughtyL - 2011. 03. 25. 08:02

nekem meg pont azért tetszett a flashback, mert azt tudtuk, hogy általában gonosszá szoktak válni az emberek és jó volt látni Bishop-ot így is. és az, hogy megölte a nőt meg pont illett is hozzá.

az öreg vámpírok nekem sem tetszettek, de gondolom mindenhol ezzel próbálják nekünk hangsúlyozni, hogy ezek milyen erősek meg félelmetesek meg halhatatlanok..

én mindenképpen várom a következő részt!

Alida - 2011. 03. 26. 23:44

Hello
Én eddig nem láttam ezt a fajtályát de ahogy olvasom nem lehet másmilyen mint az angol változat.
Ami szerintem remek lett nekem nagyon bejön.
És én ismerem magam ha meg is nézem ezt az “american version” biztos nem tetszene.
Meg én olyan vagyok hogy “eredeti az igazi a többi csak hamasitvány”

Örvendtem P E A C E
:D

spkid - 2011. 03. 30. 15:41

11. rész maga volt a megváltás az előző után. annyira jól összerakták, tele volt izgalommal és először tetszett igazán bishop, annyira jól játszott a “vacsin”, és hála az égnek az a köcsög marcus végre megdöglött (bocs, de nem tudom szebben mondani)
rebeccát tökre sajnáltam, megint, mint mindig, kár, hogy meghalt
azok a hollandok meg igazán meghalhattak volna már mind a 4en, nem értem mért kellett a kopaszt megmenteni, ráadásul úgy, hogy a terhes nőt asztalostul ráborítani a hasára… juj
josh állati aranyosan reagált a nagy hírre, meg úgy nagyjából mindenre ebben a részben, különösen tetszett a josh-aiden beszélgetés a gyerekről, azok a fejek… XD

és ti amúgy meg tudtátok sajnálni “szegény kicsi” marcust, mikor előadta a bátyja történetét?

Cléda - 2011. 03. 30. 16:13

UHH!! Baromi kemény és jó rész volt, minden percét imádtam! Marcus “szomorú” háttérsztoriját kivéve.. :)

superpityu - 2011. 03. 30. 19:35

ez a rész tényleg megváltás volt :D nagyon kemény volt, voltak benne meglepő fordulatok :D azt én sem vágom miért kellett megmenteni a fickót.

az előző részekben is éreztem h h kezdem kedvelni Rebeccat, és nem számítottam erre a húzásra, h így hal meg, bár érthető indokai voltak.

Josh hozta a formáját :D ezt már megszoktam tőle. Noraval együtt nagyon jó párost alkotnak, és a Josh&Aiden beszélgetés tényleg jó volt :D

Sally teljesen külön szálon ment, vártam h mi fog történni, baromira meglepett amikor belemászott a nő testébe és a tudtára adta, h Danny ölte meg. Bár most tuti lesz valami durvaság, kíváncsi vagyok h mi lesz vele ez után. Bridget is végre elhiszi h Sally csak jót akart neki.

Egyébként ehhez a házhoz miért van még kulcsa danny-nek, olyan hülyén jön le h csak úgy besétál :D

Binky - 2011. 03. 30. 21:18

Ez a rész nekem is visszaadta a hitem az előző katasztrófális után. Nagy örömujjongás volt részemről is, mikor búcsúzhattunk Marcustól. Örülök h meg megmerték lépni, azt hittem sose szabadulunk meg tőle.

Rebecca távozására viszont ne számítottam. Igaz az angol verzióban sokkal hamarabb megszabadultak a karakterétől, ezért is arra számítottam, hogy ebben eltérnek az “anyasorozattól”, de mégsem. Épp megkedveltem a csajt, sajnálom h elment.

Danny azért mehet be a házba, mivel ő a főbérlő, övé a ház, még jó h van kulcsa. Amúgy remélem most már Sally erőre kap, és elintézi a hülye csávót,nagyon idegesítő.

A Josh-Aiden párbeszéd a gyerekről a legjobb jelenet volt. Ez kb akkorát ütött nálam mint a Josh családjánál töltött vacsikor volt a fokhagyma incidens. Ezek a jelenetek bearanyozzák a napom, ezek miatt érdemes nézni egy sorozatot. A humor faktor nálam erős tényező.

superpityu - 2011. 03. 31. 21:07

Jah h főbérlő én ezen kajak átsiklottam én azt hittem h megvették :D

Am akkora örömmel töltött el Marcus halála, h hihetetlen :D Főleg h Rebecca tette :D és tényleg sajnáltam utána h megölette magát :D

naughtyL - 2011. 04. 01. 10:40

tényleg tényleg nagyon jó kis rész volt ez is.

már az elején, mikor még a 2 srác nem is volt annyira hozzánőve a szívemhez, éreztem, hogy milyen nagyon jók együtt. Mindig jók a közös jelenetek. És mintha tényleg éreznénk, hogy Aiden több száv év bölcsességgel hallgatja Josh szerencsétlenségeit. Ahogy most is kiakadt az Priceless volt. és azok a fájdalmas arckifejezésekt, amiket Josh tud produkálni..:D
Amúgy wáów jó hamar összejött, aminek nem kellett volna, pedig csak egyszer, nem?

Nekem csak annyi volt zavaros, hogy egy erős vámpírra ráborítanak egy asztalt egy nővel, annak meg sem szabadna kottyannia. mármint már alapból olyan gyors, hogy kivédi nem? vagy túúl sok vámpíros sorozatot nézek:D

Erre számítottam Bishop-tól. Viszont azzal, hogy Aiden megmentette az öreget csak a sok sok sok baj lesz majd.

Sally-nek meg kifejezetten szurkoltam, mint valami őrült, aki nem tudja, hogy sorozatot néz.. És tényleg itt az idő, hogy valaki végre kinyírja Danny-t. disznó.

Rebecca utolsó percei meg igen meghatak voltak. tudni kell befejezni. nekem alapból szimpi volt a karakter szóval nagyon sajnáltam, de szeretem, mikor hullanak a szereplők.

jaj ebből is már csak pá rész..:(

superpityu - 2011. 04. 06. 10:23

ez a rész is jó volt :D a múltbéli dolgoknak lesznek vajon még következményei?? /bár most néztem a promót és Celine is szerepel majd/

Josh nagyon jó ezzel a gyerek probléámával :D ezek szerint a vérfarkasok gyerekei gyorsabban fejlődnek, így gyorsan megértettem h miért mondta Nora h nő a pocakja.

Sally végre megleckéztette Damnny-t remélem nem lesz vele gond ezután :D Szerencsére sikerült Josh-éknek lebeszélni a gyilkolásról :D De jobb ez így :D

Aiden miért nem halt meg?? vagy nem lett elég mély a seb? Meg mitől kezdett el égni a csávó? (vagyis a tvd-ben így égnek meg a vámpírok)Érdekes lesz a dolog, szépen összeérnek a szálak mostmár :D

Vajon Sally á fog kelni, vagy inkább segít a srácoknak, bár sztem inkább marad :D és már csak 1 rész van…

Cléda - 2011. 04. 06. 19:23

Még jó, hogy lesz egy rész, különben csak pislognék a köv évadig a sok feldobott kérdőjel miatt.. :)
Sally nagyon brutálisan nézett ki az elején.. :)

naughtyL - 2011. 04. 08. 08:30

már nem is mondom, mert mindig jó:)

azért, mint nő és, mint orvos is sokkolt volna a hír, hogy előrébb van a terhességem, mint kellene.. nekem eznagyon sántított, hogy arra nem mondott semmmit senki. orvos meg, hogy mondhat olyat, hogy biztos téved az időt illetően.. ez gáz azért, mindenesetre érdekes lesz a reakció, ha kiderül, hogy tényleg egy kis Alien van benne:D

én sem sajnáltam Danny-t:D durván félelmetes volt Sally amíg nem nyerte vissza az erejét. És az ajtó, na az WTF volt, de várható persze.

Aiden-nek nem a szívébe ment a karó, kicsit lejjebb és ha jóól tudom egy sima sebtő nem lesz sok bajuk, nem?

Bishop voolt az égő vámpír, ugye?! wtf

basszki mik lesznek még itt.. és aztán vége:(

spkid - 2011. 04. 09. 17:06

hát ez olyan váratlan dolgokkal volt tele számomra, amiket most nem írok le, mert aki látta, az úgyis tudja, miről beszélek
a leg wtf-ebb pillanat a bishop beugrik a csukott ablakon és megkarózza aident volt, főleg az a kis vörös, visítós kínaifejű pofa, amit bevágott, hát az nagyon ott volt;

viszont azt én se értem, hogy aidan mért nem porladt el, mint a többi megkarózott vámpír, mert én úgy tudom, hogy a fa nem csak a szívben halálos, mert pl bernie-t meg marcust is hátulról döfték le, és meghaltak…

ez a terhesség dolog meg nem tudom felfogni, hogy nem zavarja őket jobban (josht meg norát), hát nem totál felfoghatatlan, hogy hogy lehet a gyerek 2x idősebb?!!!

danny megérdemelte, amit kapott, sally az elején brutál volt, de nagyon tetszett, ahogy josh beszélt vele, dadogott, ahogy szokott és hát nálam ezzel mindig megnyeri a jelenetet

aidan visszaemlékezés jeleneténél nagyot röhögtem a nemtudomhanyasévekbeli ruháikon, viszont az fura, hogy a csaj ott még hibátlanul beszélt angolul, a jelenre meg olyan akcentust vett fel, hogy kettéáll tőle a fülem; a búcsújelenetük a jelenben viszont szép és megható volt
(+ adidan régi haja röhögséges)

Binky - 2011. 04. 12. 00:56

Hát én most értettem meg igazán, h milyen fájó tud lenni, ha vki egy remaket néz, úgy hogy látta az eredetit, vagy olvasta a könyve(ke)t, ami alapján készítenek egy sorozatot, mert nehéz elvonatkoztatni. Nekem épp az a bajom, hogy mikor már azt hiszem, teljese új pályán folytatja a sorozat, mint a BBC-s verzió, folyton visszalépnek, és megtörténik az, ami az eredetiben is. Ilyen a nem várt terhesség, Danny beőrülése, Aiden életveszélyben, Sally lemarad az ajtóról. Persze az ajtós dolog még nem tuti, de nagyon valószínű. Nagyon szeretném, ha teljesen új vonalon haladnának már a Syfy-nál a 2. évadban, de majd kiderül.
Azért várom az évadfinálét, mit hoznak ki a sok kavarásból.

superpityu - 2011. 04. 12. 18:47

nem volt rossz a finálé :D

nem volt nagy cliffhanger, csak szépen haladt a tröténet a végkifejlett felé. Bár akadtak wtf-ek, gondolok itt Nora utolsó jelenetére, amire nem számítottam.

Spoileresen írom amíg nem nézitek meg :D

Aiden megmenekül köszönhetően Celine-nek aki feláldozta magát érte, inkább Aiden nyírja ki mint a rák. Ráadásul Bishopot is legyőzte de ehhez kellett Sally kavarása is, meg kicsit le kellett foglalnia az öreget.
Sally mint gondoltam lemaradt az ajtóról, de nagyobb lett az ereje, amit még nem tud teljesen kontrolálni. Az tetszett ahogy szövetkezett a fiukkal, aztán Josh átverte, h ne érezze magát rosszul emiatt :D egyébként szépen intézte a dolgokat.
Josh akarva akaratlanul is Nora tudtára adta h mi a helyzet, és ennek nem kis következménye lesz a jövőre nézve, hiszen 1. a kisbaba is megkattant a telihold miatt, ráadásul Josh véletlenül Norat is megkarmolta félig átváltozott állapotban, így gondolom h ő is át fog változni, nem hiába tette fel a kérdéseket Joshnak h milyen érzés ez. Ha jobban belegondolunk kapunk egy vérfarkas családot??
Jah és a végéra hagytak egy kis kiszámítható dolgot, h Aiden lesz az új vezető.
A múltas részes jók voltak kicsit magyarázták a kötődést a srácok között, meg a végén a legelső “találkozásukat” is láttuk Sallyvel.

NW - 2011. 04. 12. 22:11

Még nem láttam a finálét de:
Vannak különbségek a két sorozat közt, és én szeretem mindkettőt.
Az amerikai készítői elárulták előre, hogy a UK első évadot végignézték, de többet nem fognak, szóval nem lehet a folytatás ugyanaz. Különben is sok mindenben eltér a világ, viselkedés, ami lehetetlenné is tenné a további ugyanazon a szálon folytatást:
UK-ben nem látszódnak a vámpírok tükörben, kamerában, stb.
Amcsiba betették az “hívj be” elméletet. Szerintem emiatt kezdett el égni Bishop, és kellett gyorsan elhagynia a házat.

A többi most nem jut eszembe, pedig volt pár :D
Na, megyek megnézni az évadzárót.

naughtyL - 2011. 04. 13. 17:59

nagyon örülök, hogy végülis bepróbáltam. vagyis köszi apu, hogy rábeszéltél:)

Nem fogom a körmöm rágni a kezdésig, de nagyon jó kis szórakozás volt a sorozat. Kicsit döcögött az elején, de sikerült belejönniük.

kaptunk szép kis Cliffeket is szóval van miért várni. jók így hárman nagyon.

spkid - 2011. 04. 15. 00:08

wow emberek! hát ez hatalmas volt

josh&nora megint elvitték nálam a pálmát meg mindent, elképesztő színészi játék, és annyira cukin pislogott josh farkasa az ajtó alatt :D:D:D
bishop meghalt, juhé!!!!

és itt hadd jegyezzem meg, hogy aidan a valaha élt legtöketlenebb vámpír a világon (bár még mindig toplistás nálam); ott volt a kezében a karó és oldalba böki apucit?!!!!! elképesztő…

és valaki mondja már el nekem, hogy celine csontszárazra szívott hulláját hogy vitte ki észrevétlenül egy kórteremből?!
meg josht is hogy viszi ki mindig, nem tűnik fel a kórház dolgozóinak vagy legalább az éjjeli őrnek, takarítónak, akárkinek, hogy egy koszos, szakadt ürge mászkál arra, aki lehetőleg véres is?!

egyébként csillagos 5ös a sorozat (nincs összehasonlítási alapom a bbc-vel, de akkor is); grammyt a színészeknek, komolyan, mindegyiknek!

spkid - 2011. 04. 19. 18:27

tudtátok, hogy megy szinkronosan az axn-en keddenként 10-től?
a neten is nézhető, bár rossz minőségű és szaggat is, de ha nincs axn-ed, jobb, mint a semmi

a magyar szinkron a többi sorozathoz képest egészen tűrhető, bár néhány poén pont nem jön át, mert a magyarok… jaj hát mindenki tudja, milyenek
a szinkronhangok nem illenek a srácokhoz, legalábbis az eredeti hangjukat ismerve és nekem túl sokat sóhajtoznak

nézzétek meg ti is!

http://www.axn.hu/videos/being-human-us

loli - 2011. 08. 10. 17:54

nekem sokkal szimpatikusabbak az amerikaiban a szereplők:D főleg a fakas..írtó cuki: DD szerintem mind a 2 nagyon jó, de engem ez jobban megfogott

chulo - 2012. 01. 18. 23:29

Jajj beindult végre :)

De csak én nézem?

superpityu - 2012. 01. 22. 11:10

nem csak te nézed :D szerintem jól indult a rész, sőt kifejezetten tetszett. akadtak poénok, amikor nora beszél Sallyhez, az hatalmas volt. a vége meg pont jókor ért véget. lehet egy kicsit izgulni, bár josh tuti nem hal meg.

chulo - 2012. 01. 31. 15:20

Megvolt a harmadik rész is. Fúúú nagyon nagy a sorozat, nem tudom iért nem pöörg a kibeszélő.
Kiváncsi vagyok mit hoznak ki ebből a fekete szellemből vagy mi csudából.
A farkaspárocska is nagyon adta a végén. Azt hittem úgy fejezik be hogy mikor Sally lezárná akkor megjelenik a fekete szellem és nem tudja bezárni az ajtókat, az érdekes lett volna. :D
A filmre kiváncsi leszek

superpityu - 2012. 01. 31. 22:03

lehet csak én érzem úgy, de idén van a sorozatban valami frissesség, valami új, valami megfoghatatlan. sokkal jobban tetszik mint az előző. meg olyan mintha a vágások is jobbak lennének, nincsenek hirtelen váltások, jobban átjön h egyes szereplők mit éreznek. gondolok itt a nora követős részre, vagy rész végi montázsra mindenkiről, jól volt megcsinálva.
a farkasos szál érdekes, lesz itt még baj bőven.
Sally szál érdekes lett, érdekel h mi lesz ebből a sötét szellemből.
Aiden újra alárendelt szerepben pedig meglátjuk mit tud majd hozni. azért a múlt tartalmazhat még pár érdekes dolgot.
ja és meglepően sok új női karakter van. valójában férfi nincs is, esetleg kis szellemsrác.

spkid - 2012. 02. 01. 22:38

nekem nagyon tetszett az első meg a 3. rész is. azok a legjobb jelenetek, mikor 3an próbálnak valamit megbeszélni, és jó poénok lesznek belőle
Josh és Nora párosa most a legérdekesebb, aidan nem igazán nyűgöz le, sally aranyosakat szól be mindenkinek
várom a kövit :)

fairi - 2012. 02. 04. 16:18

Láttam az eredeti Uk-s mindhárom évadját, plusz most értem első évad végére és kezdtem bele az US második évadjában.
nekem egyértelműen jobban tetszik a remake verzió mint az eredeti.
Angol változatnak meg van a saját feelingje,ám sokszor elég bugyuta.
Innen SPOLERES.
Angol változatban vámpíroknak nem kell vért inniuk, inkább vmi drogszerű nekik, nélküle is megvannak jól. Pár részben pl. Mitchell vérleszoktatást tartott vámpíroknak és még beszélgetésre is összeültek vagy mi volt. jaj, nekem pl fájdalmas volt. Másik ott vámpírok tükörben, videón nem látszottak. Kb ott ez volt majdnem az egyetlen természetfeletti tulajdonságuk:emberi ételt ettek, nem voltak különösebben gyorsak, erősebbek se.
Herrick első megölése is béna volt. Pl átváltozott vérfarkason látszott hogy a sorozat elég low-budgeten van.
US-ben jó kis CGI farkast hoztak össze, nem is igazi farkas mint pár sorozatban,nem is felnagyított Disney farkas,nem is beöltözött ember hanem egyedi. Aranyosan tudnak nézni, 1. évad utolsó része:)

US kicsit átgondoltabb felépítettebb, ősvámpírok hamarabb megjelennek, zavarja őket Bishop terve. Külön tetszett generációk közti ellentét. UK ősvámpírok csak 3. lévadban bukkannak fel hirtelen a semmiből. Vhogy őket Herrick nem zavarja annyira. Valljuk be a terve rosszul sült volna el(háború, mivel vki szörnynek nézi őket, vki meg azzá akar válni), ahogy utal Hegeman(1000 éves tapasztalat) US-ben.
Uk-ban voltak jelenete George Dávid csillagával egész hordányi vámpírt tartott vissza, remélem ezt vallási tárgyaktól(hittől) való extrém félelmet nem veszik át, egy-két jelenet elég bugyuta lett az UK-ben emiatt.

US vámpírjai erősebbek szívósabbak mint az UK-ban.
Szellemek is jobban át vannak gondolva az US-ben. Szellemeknek kórházban van üzenőfaluk,embereket szállhatnak meg,embereknek illúziót mutathatnak( kicsit Átok feeling, még poénkodás is volt ezzel), tárgyakat foghatnak meg ha koncentrálják energiájukat, transzportálódhatnak, sőt akár szellem “megölheti” másikat(??)
Eddig szellemekről,vámpírok világáról(családok, tanács, Anya) tényleg sokat tudtunk meg, szépen fel van építve, még el is hinném hogy létezhet ez a valóságban. remélem 2. évadban vérfarkasok is jobban terítékre kerülnek.

Binky - 2012. 02. 24. 09:44

@fairi: MIvel az US remake, így szerintem vmivel könnyebb dolguk van az íróknak, mert a UK esetleges gyermekbetegségeit alapból ki tudják gyomlálni, illetve az alapötleteket csak bővíteniük kell. Egyébként tényleg más atmoszférája van. Az US verzió vidámabb, több a háttérzene benne, a szereplők egyénisége is más. A UK 3 évada sokkal darkosabb volt. De ha belekezdtél a 4. évadba, akkor láthatod, hogy eléggé megváltoztak a dolgok. Apropó, vki nem akar kritikát írni, mivel a brit verzióhoz még egy kibeszélő sincs? pedig írni akartam oda, hogy mennyire tetszik a vérfrissítés. Jók az új szereplők.

chulo - 2012. 02. 29. 01:33

Binky – én csak az US-t ismerem. Az angol verzió milyen? Nem igazán jött be a szereplők feje első ránézésre. Sőt a farkasnak kifejezetten idegesitő, tipikus belterjes brit feje van :D
Gondolom ismered mindkettőt. Érdemes belekezdeni a másikba? Az első évad tudom hogy nagyjából ugyanúgy halad, de a továbbiakban mekkora átfedés van?
Illetve igy hogy nézed mindkettőt mennyire zavaró hogy ugyanazt 2 változatban is látod?

Egyébként hogy ki is beszéljek – durva nagy rész volt. Iszonyat pörgős volt, tetszett a farkasos rész nagyon.
Bár ebben a világban farkasnak lenni finoman szólva is szopás. Egy vámpir azért erősebb gyorsabb mint egy ember, tud manipulálni, iszonyat mód be tud tépni a vértől :D
Ezzel szemben egy farkas sima átlagos ember, akinek havonta van ez a fájdalmas átalakulás, amire aztán alig-alig emlékszik

Cléda - 2012. 03. 31. 10:00

Így 10 rész után, az a megállapításom, hogy nekem is kéne egy ilyen jó pasi alteregónak a fejembe :)
Egyébként ugyanolyan jó, pörgős a sorozat, mint az első évadban. Várós minden héten.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz