login |

Vurvarin-ko [Wolverine] – 1×01 – írta JoHn

2011. 01. 24. 15:57 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Legyünk tömörek, ez mégiscsak egy sorozatos blog: íme a Marvel és a MADHOUSE második közös gyermeke (az első, ugye az Iron Man-anime volt), amely Wolverine-t, azaz Rozsomákot interpretálja. A tovább mögött, a kép alatt folytatom, kisebb spoilerekkel.

Wolverine anime-01

A Wolverine története egyelőre elég sablonos, és kétdimenziós, semmi mélységet nem tartalmaz. Még az OP előtt látjuk a szerelmes Logant szíve választottjával, akiről az OP után természetesen kiderül, hogy a jakuza-főnök lánya, és egy nagyon veszélyes emberrel akarják érdekházasságba kényszeríteni. Logant megtalálja New Yorkban egy nyomozó, ő pedig visszamegy kiszabadítani a „lány mosolyát” – ezt muszáj voltam megemlíteni, ez olyan szép japános toposz.

Wolverine anime-02

Hogy innen hova lyukadnak ki, azt kíváncsian várom, de ha már kétszer megemlítettem a nyitányt hadd gratuláljak az instrumentális megoldás kitalálójának, így nem kell tekergetni, fel lehet pörögni a részre. A sorozat amúgy érdekes skizofréniában szenved a kollaboráció hatására. Rógan szép, az animációk erőtől duzzadnak, fröccsen a vér is bőven, és a japán hatás ellenére Rozsomák szemei, mozgása, pajesza mind könnyen eszünkbe juttatják az amerikai klasszikust – az egy az egyben átvett mutáns erőkről és adamantiumról nem is beszélve. Bár már a japán animáció sem a régi, még így is fényévekkel a debil szögletesített amerikai előtt jár.

A történet teljes mértékben csak a címszereplőről szól, úgy néz ki, nem lesznek vendégszereplők a későbbiekben sem. Viszont, ahogy azt már említettem, a sztori egyelőre sablonos, és egyszerű, ráadásul az epizódok ritmusa is teljesen elüt a megszokottól, ami nem építi, hanem inkább rombolja a feszültséget.

Persze az 5/10-es értékelésem ellenére is amondó vagyok, hogy nézős a sorozat, főleg, hogy már lement a második rész is,

8 hozzászólás Ne habozz!

zoo - 2011. 01. 24. 16:02

sőt ma már a harmadik rész is elérhető a megfelelő helyen magyar felirattal, pont ma gondolkoztam rajta, hogy neki kéne kezdeni.

kacsababa - 2011. 01. 24. 16:19

Madhouse tud nagyon jó dolgokat is készíteni, de ezek a nyugatról jött adaptációik nem igazán tartoznak azok közé.

Iron Man szörnyű lett, amihez képest Wolverine már egész jó, de szerintem még mindig gyenge.

Készítettek ők már Iron Man előtt egy Batman félét is, az se volt jobb, de előtte is volt már pár adaptáció, pl Ultraviolet, ami jobb lett, mint a Jovovich mozi, de annál nem nehéz jobbat alkotni. :)

És ugye tőllük még idén jön a Supernatural, X-Men és Blade is valamikor, ezektől se várnék túl sokat az eddigiek alapján.

Naruto0214 - 2011. 01. 24. 17:26

Csak egy baj van a Wolverine animével hogy túl amerikai stílusú.

v0m1t - 2011. 01. 24. 18:32

nincs vmi death notehoz hasonló badass anime mostanában?:)

Creed - 2011. 01. 24. 18:52

Én azt mondom, hogy Iron Man is, és ez is jó volt. Nem kiemelkedő, nem átlagos, csak úgy simán jó. És ha azt nézzük, hogy egy rész 20 perc, és 12 rész az “évad”, akkor 240 percet lazán megér ^^. Még ha nem is ér az eredeti történet(ek) közelébe, egy jó kis kitekintés, a megszokott kerékvágásból.

_Ra_ - 2011. 01. 24. 20:40

Már az is nagy állatság, (pozitív értelemben) hogy már a 3. részben 2 mutáns is megjelenik. Főleg a legvégén RO. Imádom a sorozatot.

Bagett - 2011. 01. 24. 21:56

Én sem voltam túl bizakodó még a 6 évre visszatekintő animés múltammal se, de aztán bizakodó lettem.

SPOILER!
Méghozzá akkor mikor megjelent a 3. rész végén vörös omega, teljesen az eredeti dizájnjában, mégis anime stílusban. jee : D

Oscee - 2011. 01. 25. 00:24

Kicsit elqrvult a MADHOUSE ezekkel a nyugati stílusú cuccokkal, de hát ha van rá kereslet, hajrá.
Amíg azért idővel képesek előállni olyan Masterpiece-ekkel, mint pl. a The Girl Who Leapt Through Time, addig jöhetnek ezek is :) Az Iron Man amúgy még érdekel is, pedig a filmek nem nagyon tetszettek.
De előbb a Highschool of the Dead. :) Majd valamikor, ha idő lesz rá…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz