login |

Southland: kezdett a 3. évad

2011. 01. 27. 18:22 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

(Fura, hogy Amerikában csatornát váltott a sorozat, mire itthon is szinte teljesen elfelejtődött, pedig nekünk mindegy, hogy hol adják. A Viasat 3 is halasztja egyelőre. Nosza, aki nincs képben: human pilotkritika: 7/10, winnie pilotkritika: 6,5/10, remek főcím)

Pár hete visszatért a Southland, s ha már akkor nem írtam a kezdésről, akkor a durva 3×04 miatt muszáj egy poszttal kedveskedni a sorozatnak. Tudjátok, ez az az évad, ami már nem az NBC szárnyai alatt készült. A 7 részes első évad után az NBC a mésodik évad 6. részénél beintett a készítőknek és lemondott a sorozatról, melyet a TNT átvett és az S2 leadása után egy 10 részes harmadik szezont megszavazott a készítőknek.

Southland - 3x01

A mostani részek tehát már direkt kábelre készülnek, nyilván kevesebb pénzből, anno írtuk is, hogy ez kevesebb állandó szereplői jelenléttel fog járni, ld. ez a kezdőrész is, s a főbb szereplők összetételében is változik ez-az. Kábel ide vagy oda, a fu*k továbbra is kisípolásra kerül (a shit például nem), s ami a legnagyobb mázli, a Southland továbbra is kíméletlenül Los Angeles utcáin forog, rengeteg a rossz arc, a glamúr meg a csillogás pedig rohadt messze van ettől a világtól.

Rég láttam Southland-et, s megvallom, hogy nehéz volt visszaszoknom, sőt, bele sem tudtam rázódni, mert szinte a teljes rész hidegen hagyott. Hiába a jók színészek, az érdekes (szükség)megoldások, a nagy utcai lövöldözés, még a szokásos Southland-hangulat sem volt igazi, valahogy tankönyvszerű volt a 3×01. Vagy csak hirtelen sok lett a rendőrjárőrös sorozat. Mintha a műfaj a reneszánszát élné.

Szóval azt hiszem, hogy én parkoltatni fogom a sorozatot (ez a rész a rengeteg pozitív kritika ellenére is csak 3/10, nem a rossz 3/10, hanem az érdektelen fajtából való), mert hiába igényes, minőségi, hiába nem (annyira) tipikus (írta: John Wells, rendezte: Christopher Chulack – mintha Vészhelyzetet nézne az ember), valahogy most nincs meg benne az, ami berántana, hogy érdeklődéssel vegyes izgalommal sasoljam a részeket. Picit mintha rutinná vált volna a dolog? Nem tudom.

11 hozzászólás Ne habozz!

endel - 2011. 01. 27. 18:26

1 napos dara volt a 2 évad, zseniális az egész, a 3×04 vége pedig olyan WTF… szégyen, hogy ilyen kevesen nézik/töltik itthon

Dregnarr1 - 2011. 01. 27. 18:32

Cudlitz-et egyszerűen nem tudom komolyan venni, mindig a mozis Csavardi Samura emlékeztet, alkatilag, fejre is hasonlónak találom:(

M76 - 2011. 01. 27. 18:42

ROTFLMAO 3/10 Szálljunk már a földre kérem. Persze nem 10/10 ez az évad, de hangulatilag semmivel se rosszabb a korábbi részeknél, laikus pedig észre sem veszi a kevesebb pénzt.

A sorozatok 99%-ánál jobb ez az évad is, az első rész valóban gyengébb egy picivel, nem is értem miért pont a legelső.

Nem sok olyan sorozat van, ami van annyira jó, hogy ha kijön egy új rész belőle akkor azonnal meg kell néznem nincs hezitálás, meg á most nincs kedvem. De az egyik ilyen a southland, még most is.

LoGi - 2011. 01. 27. 19:06

hmm, akkor van 1 újabb közkedvelt, jó kritikával illetet sorozat, ami nálam pár rész után hullott, ugyanis már rég próbáltam be, de emlékszem hogy az első 2-3 rész annyira hidegen hagyott, nem fogott meg, hogy passzoltam. ilyen volt még a lost is, a spactacus, pacific, most más nem jut eszembe, de sztem van még.

LoGi - 2011. 01. 27. 19:07

a másik véglete viszont pedig, hogy sok olyan van amit meg nagyon szeretek, meg olyan is persze amit sokkal kevesebben, amit sokan nem, de én igen :D fura dolog az ízlés itt is.

Ghostika - 2011. 01. 27. 19:35

Nekem nagyon bejön ez az évad, igaz hogy ügyek tekintetében annyira nem érdekes, de az ábrázolásmód, az hogy tényleg ott veszik fel az utcán, dob rajta nem picit. És mikor vége a résznek csodálkozom hogy máris :O
Nekem Ben-t nehéz picit komolyan vennem Cudlitz meg számomra okés, főleg a Band of Brothers után :)

Lui - 2011. 01. 27. 19:54

nekem az első évada is már kínszenvedés volt, el is kaszáltam. Legjobb sorozatjellegű döntésem volt az fix.

winnie - 2011. 01. 27. 20:25

“ROTFLMAO 3/10 Szálljunk már a földre kérem. Persze nem 10/10 ez az évad, de hangulatilag semmivel se rosszabb a korábbi részeknél, laikus pedig észre sem veszi a kevesebb pénzt.”

én sem veszem észre, igazából a szereplőkön fog látszani. a 3×01-ben nem volt az egyik mellék.

arról meg nem tehetek, hogy egyik szál sem kavart fel, és mivel három volt, így három mínusz mehet a közepeshez képest. csak mert elismerem a sorozatot, nem fogom felpontozni. a gyenge rész nem volt le a sorozat érdeméből. szegény shawn hatosy meg folyamatosan szív magánéletileg.

a most nézett detroit 187 epizód sajnos simán jobb volt.

sixx - 2011. 01. 27. 21:56

win, nézd meg a legutóbbi két részt, megváltozik a véleményed. holnap írok róluk pont.

johndoe - 2011. 01. 28. 00:19

Eszméletlen jó eddig az évad, sikerül folyamatosan meglepniük az íróknak. A 3x04nél meg csak keresem a leesett államat.

bruti - 2011. 02. 08. 00:30

Lehet azért, mert daráltam, de nekem semmilyen színvonalcsökkenés nem jött le a 3. évadban. Eddig kiváló!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz