login |

Skins: kezdett az 5. évad – írta bmb

2011. 02. 03. 18:35 - Írta: vendegblogger

86 hozzászólás | kategória: kritika,

Múlt csütörtökön elstartolt az ötödik Skins UK sorozat; páratlan számú évad, tehát ismét új karakterekkel. Rendszeres nézőként teljesen egyetértek moebius-szal: az új évad tökéletes bizonyítéka annak, hogy miért jobb az angol eredeti az amerikai remake-nél. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy az új nézők is a brit változatot választanák.

ss5

Egész röviden: az új Skins UK azért jobb az MTV feldolgozásánál, mert eredeti és bátor. Ugyanez az amerikai verzióra pedig csak azok számára lehet igaz, akik a brit eredetit nem látták – számukra viszont valóban éppoly igaz lehet.

Először egy kis kitérő a sikerről: megérkezésekor az eredeti Skins két új dolgot hozott fiatalokról szóló TV-sorozatok világába: a szex-buli-dorogok háromszögben élő emberek új, el-nem-ítélő nézőpontból való bemutatását, és a minden részben újabb központi karaktert választó történetmondást (gondolom innen a cím is). A sikerhez biztosan szükség volt még a poénokra, és hogy a készítők az átlagosnál valószínűleg jobban megértik a saját maguk által megrajzolt szereplőket, akiket időnként még egészen gyerekként (autókat vezetnek folyókba, egész házakat tesznek tönkre), máskor viszont meglepően felnőttként, tapasztalt és bölcs emberekként ábrázolnak (Cassie például megérti, hogy nem szabad a saját problémájára felhívnia a figyelmet, mert az emberek ösztönösen kerülik a szomorúságot).

Összességében azonban az első két sorozat sikere valószínűleg mégis az új történetvezetésen és a megértőbb elbeszélői hozzáálláson múlott, és annak, aki ezután kezdi el nézni az amerikai változatot, amely, mivel egy másik ország új közönségének készült, valószínűleg pont ugyanezekre az értékekre építkezik majd, már kevés örömet okozhat mindez újra megmutatva; még akkor is, ha a Skins US-ben vannak és lesznek változtatások, még a karakterek szintjén is.

Ennyit tehát az amerikai Skins-ről, és most térjünk vissza az angolhoz: a harmadik és a negyedik sorozat lezárultával úgy érzem, egyre biztonságosabb kimondanunk, hogy a második generáció közelébe sem ért az elsőnek. Néhány karakternek jutott egy pár jó pillanat: mielőtt végképp unalomba és önismétlésbe fordult volna, akár érdekesnek is tűnhetett Cook kényszeres pörgése, JJ része a negyedik évadban valóban bájos volt, és Effy is érdekes karakternek indult – amíg el nem rontotta a túl sok komolykodás.

A harmadik-negyedik évadot a készítők nagyon hasonló elvek mentén készítették mint az első kettőt, és – újabb ötletek híján – igyekeztek még inkább felnagyítani ugyanazokat a jellemzőket, amik szerintük az első két évadot sikeressé tették: még több szex, még több buli, még több drogozás, még teátrálisabb személyes pillanatok. Mindez nem működött, mert nem vették észre, hogy ezek a dolgok nem önmagukban, hanem a bemutatásukban rejlő bátorság és empátia miatt lehettek sikeresek, és a puszta ismétléshez sem bátorság, sem megértés nem kellett.

ss6

Az ötödik sorozat egyelőre azért ígéretes, mert nem az első négy évadban kialakult kliséket ismétli.

Már a nyitójelenet egészen más: míg az első két generációból mindig a történet szerint is központibb szerepet játszó karaktereket ismertük meg az első részekben (Tony, Effy és Freddie-ék), most határozottan az az érzésem, hogy Frankynél az iskolában Mini és Nick biztosan fontosabb emberek. Az előbbi két generációbemutató-részben mindig elmondható volt, hogy egyértelmű főszereplőjük sincs; persze ott volt Effy és Tony, de korántsem sajátították ki annyira a részt, mint most Franky – és soha ennyi nem derült még ki egyetlen karakterről indulórészben. És az is igaz, hogy ez egy határozottan softos epizód volt: egy nappali könnyűdrogozás és egy néhány másodperces, egyébként szintén elég langyos partijeleneten kívül a legdurvább dolog még az uszodába való betörés volt – ezt biztos fel is róják majd sokan az új Skins-nek.

Csak mert különböző az ötödik sorozat, a siker persze még nem garantált (hisz az újítás rossz is lehet). Egyelőre azonban úgy érzem, lehetünk optimisták: Franky és Grace már nagyon szerethető karakterek (nagyon tetszett: Grace naivan elkalandozó eszmefuttatása a lélekvándorlásról, Franky kishercegként, az arcát a deo elől elhúzva mászkál az öltözőben, Franky reggeli fotóprojektje), Minit később kiválóan lehet majd humanizálni (ez valószínűleg nem ebben az évadban történik majd meg, mert a harmadik rész már az övé), Alo és Rich (a vöröshajú-gyerek és a metálcsávó) pedig legnagyobb meglepetésre tényleg egész kedves párosnak tűnnek – bár az igazi meglepetés az lesz, ha a második részt (Rich, a metálcsávó) is élvezni fogom. Oliviáról, Nickről és Matty-ről viszont alig tudtunk meg valamit (Mini barátnője + jock + mystery guy, hát ez már hónapok óta megvan…).

A sok újítás mellett pedig maradt is bőven a Skins-fílingből: az új irodalomtanár és Doug továbbra is meglepően jól működő poénokat szállítottak, a fényképezés és a zene még mindig elsőosztályú, természetesen megmaradt a minden részben máshová koncentráló történetvezetés, és az újításoknak köszönhetően a készítők még vissza is csempésztek két eredetileg fontos, a 3-4. évadból azonban kiveszett Skins-összetevőt: a bátorságot és az empátiát – bátor dolog ugyanis változtatni egy sikeres sorozat receptjén (ráadásul úgy, hogy az sok rajongónak valószínűleg majd nem tetszik – „softosodás”), és empatikus, ha a változtatás egy szereplő jobb megértéséhez vezet.

Összefoglalva tehát: az ötödik évad első része valódi továbbépítése az öt éve elkezdett Skins-nek; aki eddig követte a sorozatot, annak ez hoz újdonságot, és ez lesz szórakoztatóbb, a pilot pedig csak azért kap 8/10-et, mert még nem tudjuk, milyen lesz a hátralévő évad. Akik azonban még nem ismerik az előzményeket, még az is lehet, hogy jobban járnak az amerikai változattal, hisz számukra a Skins US még valódi újdonság, amit kár lenne kihagyni.

86 hozzászólás Ne habozz!

Zolecs - 2011. 02. 03. 18:51

az s3-4 nálam a csúcs volt.
ez a s5 első blikre jónak tűnik.szimpi ez a frenky gyerek.
mini és nick idegesítő.alo és rich se vészes mint ahogy a külsejük alapján megítéltem,grace rendes kislánynak tűnik.matty és liv nem sok vizet zavart most.
egyenlőre ennyi.izgatottan várom a következő részt. :)
bár nem vagyok benn biztos hogy szerthetőbbek lesznek mint az elődjeik.a skins US meg hidegen hagy,nem nézek belőle egy db részt sem.

Nikolka - 2011. 02. 03. 18:58

“a harmadik és a negyedik sorozat lezárultával úgy érzem, egyre biztonságosabb kimondanunk, hogy a második generáció közelébe sem ért az elsőnek.”
Te kimondhatod,de pl. szerintem a 2.generáció sokkal jobb volt az elsőnél,jobb,szerethetőbb karakterek,érdekesebb részek,stb.

“ott volt Effy és Tony, de korántsem sajátították ki annyira a részt, mint most Franky” Ennek a résznek a címe Franky volt,míg a 3×1-nek mindenki.Szóval azért nem volt benne Effy annyit.

Amúgy a rész nekem nagyon tetszett!Szimpatikusak a karakterek.Franky,Liv,Grace nagyon jók.Alo meg Rich meg hatalmas arcok.
Jó évad elé nézünk az biztos,de remélem kb. az 5.részre sikerül összekovácsolódniuk,és barátok lesznek.Nekem ez az ellenségesség nem jön be,de jó látni,hogy újítanak ilyen irányba is.

Weasel - 2011. 02. 03. 19:00

Ez a rész nálam is 8-ast kap, de csak azért, mert a második felétől megtalálta önmagát a sorozat.

Vannak jobb pillanatok az első felében is, de azért jó pár jelenetnél húztam a szám. Pl.: amikor elfutottak a biztonságiak elöl szinte kocogva, na ne… Vagy az, hogy Frankyt kisiskolások támadják meg. Persze menekülni kellett, hogy meglegyen a nagy belépője az új suliban, de akkor is kicsit komolytalan lett.

A fordulatot nálam Franky motion capture videója jelentette. Onnantól megállíthatatlanul jól szerepelt a rész. Megmutatták, hogy Fanrky igenis szép lány (ebből még vita lesz..), és meg is szeretteték velem őt, Alót, Ricket, meg valamennyire Grace-t is talán.

Viszont ahogy írtad, jópár szereplőről még semmit sem tudunk meg. Érdekes is volt, hogy nem “mindenki” résszel kezdődött az új karakterek pilotja.

Zeneileg, képileg még mindig nagyon jó a sorozat, itt még talán jobb is a vágás, mint az előző két évadban volt. Plusz pont jár a British Sea Power Waving flags c. nótájáért, mely amúgyis nagy kedvencem, hát még így, hogy a rész végét jelentő, barátságot megalapozó jelenet alatt szól.

Az nem érdekel, hogy kevesebb a szex és a drogok, lehet már megöregedtem annyira (a szereplők életkorához képest), hogy a karakterek jobban érdekeljenek, mint az, hogy minden rész 20 perc buliból áll-e vagy sem.

Kellemes érzést hagyott bennem az új évad első része. Várom a ma esti folytatást.

Gyuri - 2011. 02. 03. 19:20

Én már az első évad első részétől nem kedveltem Effy-t és ez a 3-4. évadra még jobban fokozódott. Kárnak tették bele a Skins-be. A 3. évadban a szerelmi 4szög nem tetszett. A 4. évad meg borzalom volt, egy-két résztől-jelenettől eltekintve.

Az 5. évad eddig kellemes meglepetés! A karakterek jók és szerethetőek. Franky része jó volt, azonban érezhetően valami hiányzott, de nem tudom, mi. Mindenképpen folytatásfüggő az egész 5. évad.

ooo - 2011. 02. 03. 19:22

Ég és föld a US és a UK…

2. generáció nekem is jobban adta, mint az első, de azzal se volt gond.
Ehhez is nagy reményeket fűzök, mert ha hozzák a szokásos Skins-feelinget, akkor nem lehet rossz. Márpedig az 5×01 hozta.

Aquarius - 2011. 02. 03. 19:25

Baromi jó volt. Féltem tőle, azt hittem, hogy harmadszorra már uncsi lesz, de tévedtem. Frankiet is hamar megszerettem. Jó lesz ez :).

Vskd - 2011. 02. 03. 19:33

:D Nagyon érdekes, hogy sokaknak mennyivel jobban tetszett a második generáció mint az első. Tiltakozok, tiltakozok.

Annyival magyaráznám, hogy az első évadban Chris mondta egyszer, hogy ő naponta több mint 20-szor eljátszadozik legnemesebb szervével. Én meg ledöbbentem hogy “nemár, tényleg??:O” Míg a második generációban leginkább azt éreztem, hogy egy jó vicc. Egyedül Effy megőrülését tudtam elhinni, meg Naomi karaktere volt számomra érdekes, de őt is elszúrták a finálés nyavajgásával.

Shalafi - 2011. 02. 03. 19:36

Elöször is nagyon köszi a kritikát, nagyon tetszett.
Egyet kell értsek én is jobban kedveltem az első genrációt, én is néhol túlspilázottnak éreztem a második generációt.
Ez a felütés pedig Frankyvel érdekes de személy szerint nekem meghozta a kedvet az évadhoz, ami ugy gondoloom, hogy a legfontosabb így nagyon várom a következő részeket.

LoGi - 2011. 02. 03. 19:54

5×01 tetszett, az első vagy második generációs vitához csatlakozva, háát nem tudom, elsőt nagyon rég láttam már, másodikat nem annyira, de még így is asszondom hogy első>második. nem olyan nagyon, de sztem azok a karakterek szerethetőbbek voltak, és nem csak jó pillanataik voltak, mint a másodikban a karakterek 1 jó részénél.

Maxxid - 2011. 02. 03. 20:12

Na végre kritika, bár a felét már elfelejtettem. Nem volt rossz kezdés, és megint bebizonyosodott, hogy a promoképekből nem sokat lehet kivenni, az alapján csak az első generáció volt anno szimpatikus, de ezeknek 75%-a is jó arc az első rész alapján.

Jó és winnie igazad volt kivételesen: Dakota B.R. nem annyira csúnya :P

ProTech - 2011. 02. 03. 20:13

Nehez eldontenem, hogy az elso vagy a masodik generacio volt jobb. A masodikban sok szereplot kedveltem, mig az elsoben tobben unszimpatikusak voltak, viszont ott volt Chris, aki a kedvenc karakterem eddig az oszes kozul. Plusz az elso ket evad tortenetileg jobb volt mint a harmadik negyedik.

Az uj evad nekem eddig bejon, de meg sok ismeretlen van az uj gardaval kapcsolatban. Eddig Alo es Rich tunnek a legjobbnak.

drifter - 2011. 02. 03. 20:17

Én is 2. generációs fan vagyok. Nagyrészt Effy karaktere miatt. Szerintem a kishölgy is szépen hozta a szerepet. A 3. évad 8.része(Effy) volt számomra a legélvezetesebb és legátélhetőbb(amikor az erdőben gombáznak, stb..). Ez a generáció is jónak tünik, remélem beválnak és lesznek izgalmas karakterek.

KisDee - 2011. 02. 03. 20:20

Nekem nagyon bejött az új évad. Sztem lehet olyan jó, mint az eső banda volt, bár ehhez fejlődnie kell még. De a potenciál mindenféleképpen megvan. \o/

ooo - 2011. 02. 03. 20:24

Nekem is egyébként Effy volt a kedvencem a 2. generációból, voltak ott elég kemény epizódok… pláne a 4. évadban.

Gergő - 2011. 02. 03. 21:10

az 5. évadot még nem kezdtem el,de amit az első 4ről írtál azzal tökéletesen egyetértek,nagyon beletaláltál!
Az első friss volt nagyon és valami teljesen új,ezért nyilván nekem az a csúcs,de a 2. generáció se lett volna rossz csak ott valahogy elveszítették az élességet a készítők,nekem jóval inkább megmaradt a kiváló fényképezés mint egy-egy karakter,Cook-ot kivéve.

Most itt az új lehetőség,szerintem megint lehetőségük van valamiféle új kezdetre,én mindenesetre kiváncsian várom!

moszi - 2011. 02. 03. 21:25

Szerintem jót tett a dolognak, hogy Elsley Amerikában küzd az ottani verzióval, így az angol változatot jobban Jamie Brittain és a többi fiatal hozhatta össze..

Anthony - 2011. 02. 03. 21:50

A második generációnál szerintem az írók túlzásokba estek, amúgy jó volt.
Nem is gondoltam, hogy ennyi hozzászólás lesz, vártam már a kritikát.
Tényleg nem volt eddig ilyen ellenségeskedés, inkább azt nem fogadták be, aki totál antiszociális volt (persze Frenky is az), de ez szerintem meg is oldódott a rész végére. Persze Minivel lesznek még összezördülések.

Elkon - 2011. 02. 03. 21:59

Én nekem is az első generáció a favorit, de a másodikkal sem volt bajom. Főleg Cook része a 4. évadban, ami a Skinsek egyik csúcsa, ott jöttem rá, hogy felnőtt (ha nem is minden tekintetben) az elődjéhez.
Ez sem volt rossz, bár a “gonosz” szőka csaj rohadtul irritált, és attól hogy most lightosabb még szerintem be fog keményedni idővel.
Az hogy nem közhely, hát nem mondanám. Egy gyerek akit előző sulijában mindenki szivatott és elnyomott, az elég nagy toposz.
Összességében nem aggódom, mondjuk sosem tettem, mivel még nem okoztak csalódást a készítők. Értik a dolgukat, az egyszer biztos. Én csak hátradőlök és élvezem. :D
(és megint megnézem az első két évadot mert idén még nem is láttam őket :) )

bmb - 2011. 02. 03. 22:03

@elkon: persze ebben igazad van, általában persze közhely egy olyan történet, ami arról szól, hogy valakit kiutálnak az új iskolában/ból. Az újdonságot csak úgy értettem, hogy a skins-ben ilyen még nem volt.

feczo - 2011. 02. 03. 23:02

Én az első generációért voltam oda, a második enyhén lapos volt, főként a túl sok Effy miatt. Szerencsére Cook és JJ hozott valamit rajta, de még ők is messze voltak az első évados kedvenceimtől (Sid, Chris).
Az 5. évadon már egy rész után érezni, hogy ebből lesz valami, alig várom Alo és Rich epizódjait :)

breakaway - 2011. 02. 03. 23:08

en is abszolut elso generacio hive vagyok, valahogy jobban at tudtam erezni az erzeseiket, meg ahol szamomra a legjobban elszurtak a 3. 4. evaddal, az az, hogy minden olyan tulzas volt. az elso kettoben realisak voltak a dolgok, a masodik kettoben meg nem mindig hittem el, hogy igen, ez megtortenhet.

baaloo - 2011. 02. 03. 23:12

nekem ez a rész nem jott be, untam…remelem a kovetkezo jobb lesz…jah es 1st gen FTW:)

S0m30n3 - 2011. 02. 03. 23:59

Szerintem a második generáció volt a jobb. :D
Amúgy ez a rész is jó volt, Minit nem bírom egyáltalán, de Franky szimpatikus, meg Grace is, a többiekről még nem tudok véleményt mondani.

row - 2011. 02. 04. 01:06

frankyről nemtudtam eldönteni h fiú-e vagy lány egészen addig amíg be nem sétált a lány öltözőbe:D

hungromit - 2011. 02. 04. 01:32

igen furcsa olvasni ezt a sok pozitív kritikát, amikor azt gondoltam volna, hogy ez az új évad ezzel az első résszel jobban meg fogja osztani a közönséget. lehet, hogy csak azért gondoltam, mert ez az első évad, ami tényleg friss startot vett (az első 4 évad azért nekem valahogy erősen egy “pakk” volt, mind Effy miatt, aki ugye első-másodgenerációs egyben, mind valahogy a hangulat miatt).
ez az új évad viszont nekem iszonyat negatívan kezdett. hiányolom a régi lazaságot és egyszerűen az arcomat kapartam azoktól az iszonyat nagy kliséktől amiket – ugyan kicsit megtekerve itt ott – lenyomtak ebben a részben. most komolyan ott van ez a kirekesztett csúnya-de-valójában-szép különc lány karakter, akit persze iszonyat gusztustalan módon szopattak a régi sulijában, és az erről készült fotókkal kiplakátolja a suli folyosóját az unszimpatikus szőke kurva, akivel persze ott van a sleppje, akik hamar megkedvelik azért a kirekesztett csúnya-szép lányt. lapos volt, iszonyat lapos mind a sztori, mind a karakterek (egyelőre).
első generációs vagyok én is és nem hiszem, hogy ez változni fog, mert ott még tényleg sikerült az íróknak és a színészeknek az, amitől a Skins az utóbbi évek legjobb tinisorozatává vált. sajnos nem nagyon látom, hogy lenne újrázás. 4/10

Elkon - 2011. 02. 04. 01:36

Haham az első generáció részeiben még mindig tudok sokadik újranézésre is poént felfedezni. Ez eddig elkerülte a figyelmem:
(Jal interjúkat kell adjon és mondják melyik tv-kbe valami ilyesmi van): “Channel 4, they are a little bit ironic” :D

Egyébként hogy ne csak offoljak: Franky sminkben faszán nézett ki amondó vagyok

mkfad - 2011. 02. 04. 05:25

Teljesen skins-mentesen belenéztem a részbe youtubeon, mert kíváncsivá tett a kritika, és az lett a vége hogy végignéztem az egész részt. Ez nagyon jó! Fenébe, mehetek darálni :)

“-Who is this?
-Your mom?
-NO! THIS IS MY MOM! Sandwiched between Dickens and Nabakov! This is the original punk Charlotte “fucking” Bronte…”

Mekkora állat az irodalomtanár :)

mkfad - 2011. 02. 04. 05:30

Teljesen skins-mentesen belenéztem a részbe, mert kíváncsivá tett a kritika, és az lett a vége hogy végignéztem az egész részt. Ez nagyon jó! Fenébe, mehetek darálni :)

“-Who is this?
-Your mom?
-NO! THIS IS MY MOM! Sandwiched between Dickens and Nabokov! This is the original punk Charlotte “f*cking” Bronte…”

Mekkora állat az irodalomtanár :)

Alice - 2011. 02. 04. 09:11

Elismerem a Skins értékeit, de néhány szórványosan megnézett rész elég is volt belőle. Nekem sok minden hiányzott belőle, másból meg túl sok, túl tömény volt. No meg azonosulási problémáim voltak rengetegszer, pedig empátiában nálam nincs hiány – kis túlzással nagyítóval sem találom benne az én ifjúkori valóságomat. Egy kicsit túl szélsőségesnek, túlzónak látom, persze épp ez az egyik erénye. Nagyon szíven ütős alkotás.

Ezzel a résszel viszont meg tudtak fogni, szerintem az új nézőknek bejöhet ez a lightosabb koncepció. Elismerem a klisés vonalat, és mégis, erre a fajta szemléletre és érzékenységre vevő vagyok. Lehet, hogy még adok esélyt a korábbi évadoknak is, szépen egyben.

Ja és jó volt a tesicuccos jelenet is. Sajna nem jön be a kifogás, miszerint nem hoztál magaddal :)

ancsie18 - 2011. 02. 04. 11:29

Láttam este a 2. részt, lehet azért mert lány vagyok, de nekem nagyon tetszett, eddig legjobban a Skins-részek közül.

RexpecT - 2011. 02. 04. 14:02

Ez a második rész nagyon ütött :D!

Alice - 2011. 02. 04. 14:34

Elfelejtettem írni, hogy gratulálok az íráshoz. Remek lett :)

Hor1 - 2011. 02. 04. 17:13

Jó volt a 2. rész, de Richiekét megpiszkálnám péklapáttal azért.

kapitanyostenk - 2011. 02. 04. 18:11

Én az első gárdára nagyon rákaptam , úgy az egész feeling, poénok is, brit akcentus ! meg hasonlók.. Jó volt.
A második csapat évadjait természetesen egyből elkezdtem, és néztem rendszeresen, hisz skins, már fan voltam, de bevallom a 4. évad utso 3 részét meg sem néztem, és azok előtt is már fanyalogva szinte szenvedve lestem az epizódokat (bár a cookos részek, jelenetek mindig is ott voltak a szeren)
a lényeg, hogy már feladtam az egésszel, csalódtam, ráuntam, stb. DE!
adtam egy esélyt az új évadnak, gárdának és habár csak 2 részen vagyunk túl, de már most tudom, hogy ez lesz a kedvenc ! és igen, kellett neki a visszafogás egy picit és újfajta karakterek bevitele, nagyon felpezsdítette szerintem. egy szó mint száz végre megint az a feelingem van, hogy na csak jönne már ki az új rész !
reméljük marad a színvonal (de hát úgy is fog):p

danzig - 2011. 02. 04. 21:47

Már az első rész is bejött, de ez a második..valószínűleg zenei vonal miatt is..de irgalmatlanúl jól szólt :D
Most 34 vagyok…de középsuliban metálos…szóval hogy is mondjam..zene stimmelt..véelmény rólam szintén..és a lányokkal való töketlenség is köszönöm szépen megvolt..mielőtt vki rákérdez :D
Igen ,odamentem, rákérdeztem és kaptam egy ‘nem’-et…fesztiváloztam még mindig csinálom…és még remélem fogom is sokáig.
A Skins meg kb nemzedékek gyerekkora…ennyi..az összes évad összes része..egy megélt vagy meg nem élt csak irigyelt gyerekkor :)

zetsubou-billy - 2011. 02. 04. 23:15

nekem spec ez a 2. rész nagyobb élmény volt mint a teljes 3. 4. évad együtt

Gyuri - 2011. 02. 05. 00:15

Nagyon jó volt a 2. rész!!

Alice - 2011. 02. 05. 01:27

Most néztem az 5×02-t, és huhh, ez igen, nagggyon tetszett, le a kalappal előttük. Ez a vonulat jöhet minden mennyiségben, a képernyőhöz voltam szegezve, és kevesellettem a játékidőt. A történet bőven ad gondolkodnivalót. Arra ki sem térek, mennyire eltalálták az egészet :)

Talán nem is meglepő a végkifejlet, azt hiszem, ez így volt jó befejezés. A péklapát nekem is eszembe jutott a lemezes szálnál, az brutális. Alo-Rich együtt zseniálisak.

mkfad - 2011. 02. 05. 03:03

8/10es első rész után 9/10es második. De jókor szálltam be a sorozatba. :) Mennyi nosztalgikus érzés 1 rész megtekintése után… Pedig még csak a 20as éveim taposom

Timi - 2011. 02. 05. 22:24

Hát, nekem egyenlőre nem tetszik ez az évad, de még maradok…

paranoid android - 2011. 02. 05. 23:24

Az első generációt imádtam, a másodikat is hamar megkedveltem, igaz mindkét (a 3. és 4.) évad végén az írói túlzások lehúzták kicsit az összképet. Mindkét generációban volt egy számomra kiemelkedően érdekes karakter (Sid, JJ), az újban eddig nincs, és a 2 rész alapján úgy érzem nem is lesz, de ez nem igazán számít, ha ilyen részeket kapunk. Az első rész jobban tetszett, de a második is jó volt, főleg Grace-nek köszönhetően. Mellette még Alo és Franky szimpatikusak, de a többiekkel sincs gond eddig, igaz nem sok mindent tudtunk meg pár karakterről. A lényeg, hogy eddig baromi jó.

Elkon - 2011. 02. 08. 11:54

Sokat gondolkodtam miért érzem így, de pontosan nem tudom. Valami hiányzik eddig. Az első rész is amerikai klisétenger volt (csúnyalány széplány, csúfolták), a másodikban is csaknem koncert és balett egyszerre és már akkor tudtam hogy elmegy a balettre. Ez még alapból nem baj. De az egész kicsit lapos. Valahogy én sem tudok olyan karaktert, aki a két rész alatt különösen megfogott volna. Persze nézni fogom, skinsbe még sosem csalódtam, de eddig nekem hiányzik valami az évadból.

Aquarius - 2011. 02. 09. 16:22

Csatlakozva sokakhoz, nekem is nagyon tetszett a második rész. Főleg, hogy én is “kölyökkoromban” metálos voltam. A bátyám meg komolyzene rajongó. :) Átéreztem a két világ közeledésének a nehézségét. Ebben az epizódban valahogy mégis sikerült feloldaniuk a különbségeket.

Wordshaker - 2011. 02. 13. 03:24

Első rész elment, úgy voltam vele kiváncsi leszek a többire.
A 2. rész egyenesen szuper volt. Tetszenek a karakterek, a zenék.
Nekem most úgy néz ki ez lesz a kedvenc szereplőgárdám és évadom.
Az első generációt jobban szerettem mint a 2-at.

Itt vajon ki fog meghalni majd a végén?
Eddig még nem is tudni nagyon ki viszi a fő szálat. Talán Franky lesz az, mivel vele kezdték az évadot, tehát őt ki lehet zárni?

Betegség, Gyilkosság kizárva. Tehát most valami Baleset lesz.

Fura hogy ilyeneken gondolkozok. De most eszembe jutott.
Bár addig még Hátra van több mint másfél évad, hogy ez kiderüljön.

Visszatérve a témához, A 3. Minnie-s rész is csúcsszuper volt.
Kaptunk elmebajt, megcsalást, kavarást, szexet és egy kis romantikát..

Szóval, csak így tovább. Előzetes alapján a 4. Liv-es rész is jó lesz.

Koroshiya - 2011. 02. 13. 14:53

Szkeptikusan kezdtem el az ötödik évadot. Az első kettőt nagyon szerettem, mind karakterügyileg, mind a történetet tekintve tökéletes volt.

A harmadik évadot bizakodva kezdtem el, és összességében nagyon bejött – bár Effy karakterét kifejezetten nem kedveltem, de még neki is voltak jó és érthető pillanatai az évadban. Na de a negyedik… hatalmas csalódás. Kezdve azzal, hogy a harmadik évadban Effy beverte egy kővel Katie fejét. Később Katie és Emily anyja még említette is, hogy a rendőrség körözi Effyt, aki ugyebár elmenekült Cook-kal. Ehhez képest a negyedik évadban ez mintha el lett volna felejtve… ez volt az, ami a leginkább idegesített az új évadban.

Említhetném még Emily és Naomi kapcsolatának totális elbaltázását a nevetséges többfrontos szeretőtartási szállal, Pandora statisztaszerepbe osztását – holott az ő karakteréből még érdekes dolgokat lehetett volna kihozni. Cook része tetszett, mert legalább megtudtuk, miért is olyan elgyakott egy személyiség, bár a börtönből való megszökése szintén hatalmas marhaság volt… Katie része jó volt, igazi, életszerű dráma volt az ő meddővé válása. Kár, hogy az évad nagy drámájának a Freddie-s halálos szálat szánták, a gyilkos pszichiáterrel – hát ezen már tényleg kiakadtam, még egy ilyen baromságot! Inkább nevetséges volt, mint tragikus.

Na de az ötödik évad. Mivel úgy álltam hozzá, hogy a negyedik évadnál csak jobbat lehet csinálni, így nem is csalódtam. Frankie karaktere érdekes, szimpatikus, és a meleg szülők örökbefogadott gyermeke karaktervonás is tetszik. Rich része is bejött, a megsüketülés is ötletes volt, bár én a rész alatt azt hittem, végleg elmegy a hallása, biztos lettek volna érdekes szituációk.
Ez a Minis rész sem volt rossz, csak voltak benne számomra felfoghatatlan dolgok. Pl.: a buliban megjelent hirtelen Matt, az a fura srác, aki azt mondta Frankynek, hogy gyönyörű. Szóval megjelent, nézett egyet, majd eltűnt. Mégis mi volt ennek a jelenetnek a rejtett mondanivalója…? Aztán, ha ez a Liv olyan jó barátnő, minek feküdt le Nickkel?

Azt hiszem, egyelőre ennyi.

Gyuri - 2011. 02. 13. 15:59

A harmadik rész egy fokkal rosszabb volt, mint az első vagy a második rész. Viszont azt kell mondanom, hogy ez az évad eddig nagyon elnyerte a tetszésemet! Csak így tovább!

Heisenberg - 2011. 02. 14. 13:46

Nem rosszak az új részek, de én is úgy érzem, hogy valami hiányzik. És talán tudom is, hogy (nekem) mi hiányzik. A második generációnál is már az volt szerintem a baj, hogy az alapszituáció az volt, hogy az évad elején kezdenek megismerkedni a szereplők igazán egymással (kivéve Freddie-Cook-JJ meg a mostaninál a három lány). Az első generációnál már az elején mindenki ismerte a másikat, tudtuk, hogy ezek már összekovácsolódtak és szerintem ez így volt jó. Nem kellett megmutatni, hogyan jöttek össze, nem abból fakadtak a konfliktusok, hogy nem szimpi az új lány, vagy hogy a csíra gyerekek szóba állnak a csini lányokkal, stb. A második bagázs csak az elején kezdett ismerkedni és az évad folyamán, de főleg a végére alakult ki olyasmi kapcsolat közöttük, mint ami már az elsőben már alapból megvolt. És most a harmadik társaságnál is ugyanez a helyzet. Ugyanúgy hiányolom azokat a feelinges pillanatokat, amikor mindenki együtt van.

marciska - 2011. 02. 14. 17:36

A 3. generáció nálam már kiütötte a másodikat (az elsőt szerintem sosem fogják tudni túlszárnyalni.) Szerintem most sokkal jobban eltalálták-egyelőre- az arányokat. Többen is írták, h amerikai tinivigjáték klisére épül az egész, de valahogy nekem még így is életszagúbb, mint az előző 2 évad a rengeteg drámázással.
Bár azért több mint a fele még hátra van, ki tudja mi lesz még. Az viszont csalódás lenne, ha sejtelmes csávó (nem tudom a nevét) csak Franky képzeletében létezne, remélem ezt nem lépik meg.

Alice - 2011. 02. 14. 21:13

Hmmm, érdekes ötlet, hogy a rejtélyes srác csak Franky képzeletében létezik. Az első részben tényleg olyan volt, mint valami őrangyal, aki épp jókor jelenik meg :) Nekem tetszik ez a sejtelmes vonulat, tényleg még a nevét sem tudnánk, ha nem lenne a promóképeken meg a stáblistákon. A tömegjelenetekben sehol sem látni. Kíváncsi vagyok, mit kezdenek vele, lassan már ideje rendesen is feltűnnie.

A 3. rész: az előkerült témákat már sokszor láthattuk máshol, de a “tálalás” remek. Nagyon tetszik, hogy minden rész reggeli ébredéssel kezdődik, nem tudom, ez korábban is így volt-e. Mini mellett reflektorfénybe került a pasija és Liv is, de a többiekre nagyon kevés idő jutott. Külön köszönet a Richre szánt másodpercekért – hurrá :)

Elkon - 2011. 02. 15. 23:42

A vörös hajú srác részét várom. Ő tűnik egyelőre a legérdekesebbnek.

DM - 2011. 02. 17. 12:33

szerintem borzasztó az évad eddig,az első rész elment,a második épphogy,a harmadik borzasztó volt. talán azért,mert baromira nem szimpik a karakterek,főleg női fronton.és a következő rész is a tök érdektelen csajról szól (aki Jal kiköpött mása külsőleg)… nekem a mostani rész 3 főszereplőjében 1 vonás nincs,ami miatt érdekelne mi van velük..szóval így nem nagyon tudom átérezni szegények problémáját,hogy megcsalják őket,elhagyják,blabla… ha így halad a sorozat, jó eséllyel max dara lesz…

Alice - 2011. 02. 19. 10:03

Az 5×04 rész nagyon nem jött be, de voltak jó pillanatok itt-ott. Aktuális főhősnőnk, Liv sajnos egy idő után már túl tömény volt nekem, én is inkább a többiekre vagyok kíváncsi,
most is nagyon keveset szerepeltek.
Matty nekem nagy csalódás, mást vártam, a karaktertől is, meg a történettől is. Sokkal jobban indult ő, mint hogy ennyi legyen, na mindegy.

Az előzetes ígéretes, meglátjuk, innen hova lépnek.

marciska - 2011. 02. 19. 12:34

Számomra is elég vegyes volt, de lehet, hogy csak azért mert a promó alapján azt vártam, h. többet szerepel az egész banda együtt.(Meg azért mert volt pár következetlenség a sztoriban)
Pedig a mostani előzetes a köv. részről még jobban felcsigázott, remélem nem fogok csalódni.

Nikolka - 2011. 02. 21. 18:24

A 4.rész végén lévő előzetes nem a következő részhez volt(ha jól tudom),hanem a maradék 4 részhez.Gondolom így,hogy lement a fél évad(sajnos már ilyen gyorsan),meg akarták mutatni még mire számíthatunk.És jónak tűnik :)

Liv része egyébként nagyon tetszett nekem.Nagyon érdekes karakter(bár sajnos nem túl sokat kaptunk belőle)
Mini része is jó volt,sikerült közel hozni,és megérteni őt nagyjából.

Eddig teljesen pozitív az évad.Nagyon jó lett az új banda.Egyelőre csak Nick lóg ki a sorból,de van egy olyan érzésem,hogy majd a részében ez megváltozik.

Elkon - 2011. 02. 22. 19:13

Szerintem meg épp a negyedik résszel indult be végre az évad, és a promo alapján nem is veszít majd a lendületből.

gebriell - 2011. 02. 25. 10:19

Elkonnal értek egyet. Bár jellemzően minden rész beleférne 20 percbe, akkor legalább feszes lenne. A 4-es kb addig volt jó, amíg nem tudták mi van a pasival. Nem tudom, engem kicsit zavar, hogy minden részt kötelezően kerekké próbálnak tenni. Végre a zenék is rendben voltak.

Gergő - 2011. 02. 25. 14:51

Eddig nem nagyon kapott el az új évad,bár az irányváltás érezhető volt,és tulajdonképpen a második rész nagyon is szerethető volt,ahogyan a banda szimpatikusabb fele is(Franky,Alo,Rich,Gracie).
A harmadik rész viszont elég nagy klisé volt,és a negyedik is az lett volna,de ezzel a testvér-dologgal megint felpiszkálták az érdeklődésem,ami aztán az 5.részben baromi jól ki lett bontva,tényleg ez a rész nagyon jól meg lett csinálva,nem hittem volna h pont a Nick gyerekkel fognak megfogni!
Innentől még lesz Alo,Gracie,Matty(?)rész,és most felfelé ível az évad,szóval szerintem még akár egészen jó dolgok is kisülhetnek!

Amit viszont nem szeretek,hogy mindig a pia,meg a drog a megoldás,oké,lehet h ez kicsit öregesen hangzik,de miért kell szegény kis Frankyt kezébe is állandóan spanglikat meg piát adni?

naughtyL - 2011. 02. 25. 19:10

igazából jó eddig az évad, nincs vele gondom, de a szereplők valahogy nem érintettek meg.. egyik sem.

marciska - 2011. 02. 26. 09:20

Nagyon tetszett Nick epizódja, pedig ezelőtt egyáltalán nem érdekelt a srác. Ebben nagyon jó a Skinses gárda: látunk egy karakter néhányszor mások szemén keresztül,és azt gondoljuk, h tudjuk milyen. Majd a saját részében szépen kibontják és mélységet adnak neki.
Jövő héten Alo, várós.

naccsa - 2011. 02. 26. 16:41

marciska: totally agreed. Nick még idegesített is az első részekben mikor fel-feltűnt, de az epizódja után már totál mást gondolok róla. Alo része érdekesnek ígérkezik, szóval várós valóban.

sawyer - 2011. 02. 26. 18:16

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nick volt számomra a legérdektelenebb karakter. Mégis az ő része “jött át” a leginkább. Tökéletesen volt felépítve, a műanyag élet bemutatásától kezdve a besokalláson át a felismerésig.

Mindezt érdekes karakterekkel (a sikerorientált fater, aki szerintem az első olyan szülő, akiben van potenciál későbbre is, az eddigiek csak simán elcseszettek voltak :), Coach), életszagú, kínos helyzetekkel, hangulatos képekkel és zenével.

Kár, hogy már csak 3 rész van hátra.. :/

marciska - 2011. 02. 26. 22:00

sawyer: Apucinak van weboldala is-
http://www.manup.uk.net/index.html

paranoid android - 2011. 02. 27. 00:54

Aztamindenit. Ez az 5. rész nagyon bejött. Igazi skinses hangulat. Ugyan az eddigiek is tetszettek, sikerült megkedveltetni az adott központi karaktert (talán Livet kevésbé), de ez fantasztikus élmény volt. Én se számítottam rá, hogy pont Nick része lesz ilyen hatással rám, de olyan szépen fel volt építve, és a srác is jól játszott.

amber - 2011. 02. 27. 00:58

Koroshiya! a 3. és 4. évad között van a Skins-the novel, ami elvileg leírja, mi történt a nyári szünetben. Egyelőre még én sem tudtam beszerezni, úgyhogy magyarázatot én se tudok adni a kérdéses dolgokra.

sawyer - 2011. 02. 27. 16:59

marciska: kemény, azt hittem ilyet csak a HIMYM csinál :)

kri - 2011. 02. 27. 17:05

@sawyer lehet, hogy a weboldalas dolgot csak a himym csinálja, de pl. a skins és a misfits is használja a webes lehetőségeket. Gondolok itt a karakterek twitter oldalára, Matty myspace oldalára etc.

Koroshiya - 2011. 02. 27. 17:30

@amber:
Komolyan?! : D Nem tudtam, hogy ilyet is kiadtak, azért ha valakinek megvan/már olvasta, megoszthatná, mert így, ennek ismeretében lehet, hogy annyira nem következetlen a 3-4. évad közötti váltás.

Visszatérve az új évadra, egyre jobban tetszik az új évad. A Liv-es résszel közelebb hozták a karaktert, bár még mindig nem a szívem csücske, még Mini is kedvelhetőbb szerintem, mint ő : ) A Matty gyerek szimpatikus, és végre értem, miért kevertem mindig össze az első részben Nicket össze vele, szerintem jó húzás volt, hogy őket testvéreknek rakták össze, már csak ezért is. Az apjuk oldala pedig nagyon vicces : D

Na de visszatérve, a Liv-es rész annyira nem jött be, de Nick része nagyon jó volt, csatlakozom az előttem hozzászólókhoz, miszerint az ő része érdekelt a legkevésbé, mégis ez tetszett talán a legjobban eddig. Bár nem, az a Frankie-s, igazából még mindig őt kedvelem a legjobban. Mindenkihez van egy kedves szava, és nem is irritáló. De azért remélem, nem hozzák össze Alo-val, mint ahogy a részben célozgattak rá a haverjai, hogy már csak ők ketten szinglik.

Igazából szerintem most leginkább arra mutat előre az évad, hogy – gondolom – Mini és Nick szakítottak, Liv és MAtt viszont együtt vannak, de biztos szétmennek, nem nagyon szoktak a párok együtt maradni egy Skins-évad után, maximum a következő évad végén jönnek össze újra. Szóval Matt összejön Frankie-vel valamilyen úton-módon (elvégre nyilvánvalóan buknak egymásra), biztos vagyok benne, hogy ez meg lesz lépve (és őszintén szólva várom is).

Egyébként meg ez az első olyan Skins-gárda, ahol – egyelőre – mindenki heteroszexuális! Kivéve Frankie szülei, de ők nem hiszem, hogy jelentősebb szerepet kapnának.

Eltiron - 2011. 02. 28. 11:29

3 napja kezdtem el darálni, a 2. évad közepén vagyok. Rövidesen utolérlek titeket, mert ez kurva jó !

danzig - 2011. 02. 28. 16:30

Gergő: “de miért kell szegény kis Frankyt kezébe is állandóan spanglikat meg piát adni?”

Telejesen igazad van, nagyon mást tennék a kezébe…főleg pár olyan pillantás után, mint amit az Aloval összejövésre célzáskor villant, egy félmosoly kiséretében. Nem jönnek be az ennyire fiús lányok, de itt magának a csajnak alapjáraton olyan kisugárzása van hogy huh…:D

A sorozat meg nagyon szépen építkezik ismét, kár hogy pár ziccert kihagytak (pl a masszírozás közben a délafrikai edző keze csúszhatott volna félre..hogy még egyet rugjunk Nick moráljába), habár kínos szitukból, amiknél már én fogom a fejem , hogy ugye neeem….és mégis meglépik…na ilyenből nincs hiány.

Remélem az évad végére senkinek nem fog valamelyik testrésze hiányozni és inkább a feelgood irányba mennek tovább.

Arthuro_Adam - 2011. 03. 01. 15:47

Matty és Frankie mikor találkozott korábban, amit a legutóbbi részben említettek?

Elkon - 2011. 03. 01. 16:35

Az első részben, amikor lövöldözött. Ott még fel sem tűnt, hogy az különböző ember mint Nick :D

pixmaa - 2011. 03. 01. 17:00

Én olvastam a Skins könyvet, de nem hiszem, hogy mostanában megjelenne magyarul, meg én is csak úgy, hogy egyik jóbarátomtól kaptam kölcsön, és elmondhatom, hogy nincs valami nagy összekötő szerepe. Annyi, hogy Effy velencébe, Katieék Franciaországba mennek, többiek meg otthon. A könyv maga jó szórakozás, persze egy kis angol tudás nem árt hozzá, és külföldről lehet rendelni, asszem 4000 körül már idehozzák, de ez nem biztos.

Nikolka - 2011. 03. 01. 18:04

Én pont egy éve rendeltem a könyvet, de 2500 forintból kijött akkor,postaköltséggel együtt.
De egyébként nem hiszem,hogy mindent meg kellene magyarázni. Eltelt több hónap a 3. és 4. évad között,részek között is van,hogy 1 hónap telik el,simán megbeszélhették a dolgot,és azt mondta Katie,h rendben.Nem mutatnak mindent a sorozatban,ezt pont kihagyták.

Promó képeken én is néztem,hogy mennyire hasonlít ez a két fiú. Nem is sejtettem,hogy miért.de jó ötlet volt.Olvastam,hogy a Nicket alakító színészt már rég megtalálták,de a Mattyt alakítót nagyon sokáig keresték,mert szempont volt az is,hogy hasonlítsanak.
Szerintem a legjobb pár amúgy Mini és Alo lenne.Tök mókás lenne,ha egy Mini fajta lány leállna egy Alo fajta sráccal.
Amúgy lesz itt még kavarás bőven,ebben a 3 részben is.

Katey - 2011. 03. 12. 03:05

Jajj ez a Grace-es rész is nagyon jóóó volt. Teljesen leköt az egész sorozat.
Jók a történetszálak. Várom a következő részt, de egyben nem is, mert tudom, hogy ebből az évadból az lesz az utolsó és ez szomorú.
na majd meglátjuk…

Gergő - 2011. 03. 12. 09:44

nekem az Alo és Gracie rész is eléggé sablonos volt,nameg az már tényleg kiveri a biztosítékot,h a 17 éves lánykák nekiállnak kokainozni?öregebb vagyok már mint a célközönség az biztos,de ez azért akkoris hülyeség szerintem

viszont zenei téren most megint betalálnak,főleg a Gracies részben,de már előtte is.Végre nem megint csak a trenddiktálásra meg diatra mennek rá,hanem főleg a lassú számokkal kifejezetten olyan első-második évados érzésem volt,ott volt ennyire hangulathoz illő szinte minden zene

danzig - 2011. 03. 16. 17:46

Gergő: el kell hogy szomorítsalak, nem hülyeség… mivel nem akarok általánosítani inkább igy fogalamazok: bizonyos 17/18 éves lánykák bárminek nekiállnak amivel bekínálják őket…és nem egyik érintett se vagyok.(valamint én is nem kicsit ledöbbentem, de ettől még létezik…)

Szerintem ez az évad olyan lett amit egyben kell (meg)nézni/vizsgálni, és nem külön a részeket, és ha így teszünk akkor nagyon is kiegyensúlyozott lett :)

Valamint nagyon remélem, hogy végig marad ez a kicsit vidámabb, feelgood vonal és nem basszák el a végét valami idióta drámázással.

lynx - 2011. 03. 18. 23:47

én a 6. részt fejeztem be, eddig tényleg jó és kiegyensúlyozott az évad. Sikerült az évad közepére mindenkit megkedvelni, ami az előző csapatnál csak a 4. évadra sikeredett.
A depis tinihangulatot még most is lenyűgözően valósítják meg képernyőn. A fényképezés és zene első osztályú

Elkon - 2011. 03. 19. 16:24

Remek évad volt, pedig az elején kétségeim voltak. De azzal sem értek egyet, hogy a drámázás “idióta” dolog lenne. Az a skins egyik lényege. A dráma. Nem hiszem hogy elmegy olcsó végig feelgood felé, az úgy súlytalan lenne.

XY - 2011. 03. 19. 16:55

Nagyon tetszett ez az évad, de így a végére nekem mégis valami hiányzott belőle. Lehet, hogy csak az 1. és 2. évadhoz képest volt ez kicsit gyengébb, de még így is magasan a 3. és 4. évad előtt van az biztos.
Ettől függetlenül nagyon jól szórakoztam, a zenék még mindig nagyon jól el vannak találva, a szereplők is jók voltak, és tényleg végig megvolt az a tipikus skins érzés is.
Várom a folytatást!

Timi - 2011. 03. 19. 19:48

Tetszett ez az évad. És rohadt szépek voltak a tájak az utolsó részben. :)

marciska - 2011. 03. 20. 17:35

Nekem is tetszett, végre nem lettem totál depis 1 Skins évad végén…

Anthony - 2011. 03. 21. 10:23

A fényképezés, a zene, a szereplőgárda továbbra is csúcs.
A történet, a dráma nem is tudom, kicsit olyan furcsa, furcsák a karakterek, pár szitu, de mindenképpen hozza a Skins feelinget, szóval összességében semmivel sem marad el a korábbi évadoktól.
(persze az 1-2 az etalon)

Alice - 2011. 03. 21. 22:59

Hát véget ért. Annyira nem tetszett az évad második fele, mint amilyen sokat vártam az 5×01-2 alapján, de örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra.

Azért bőven depis volt az az évadzáró, persze mihez képest :)

danzig - 2011. 03. 23. 07:43

Elkon: egyetértek veled és valszeg én fogalmaztam rosszul. Bocsi. Az eddigi Skins évadokban a drámai vonal mindig nagyon fontos volt, és nem idióta, ütött is rendesen.
Arra gondoltam, hogy az 5. évad végig más hangulatot hozott és ennek az utolsó részében mutatott volna rosszul, erőltetetten valami hasonló, valahogy úgy éreztem ezek a szereplők mások és más vár rájuk.

Viszont ezzel fajta utsó résszel, ami kicsit bugyuta, kicsit Beatleses, kicsit paródiába hajló, kicsit azért komoly is, ezzel teljesen meg voltam elégedve. Valahogy keretet adott az egész évadnak.

Spoiler !!!: például ha Franky leezuhan ott ahol, nah az lett volna az “idióta drámázás” amire céloztam :)

L. - 2011. 08. 21. 22:46

Nekem az ötödik évad sokkal jobban bejött , mint a 3. vagy a 4. Azokban túl sok volt a dráma, Effy karakterét teljesen ,,elsötétítették” a vicces karaktereket , mint pl Panda , pedig túl keveset szerepeltették.
Na de az újak vissza hoztak egy kicsit abból a sziporkázásból amit annyira szerettünk az első generációban . Mini epizódja megérintett, a zenei aláfestés csodás volt . Franky egy számomra teljesen új karakter kíváncsian várom, hogy mi lesz vele. Alo a kinézete miatt nem túl kedves számomra viszont ,,a mindent elrontok amihez hozzányúlok” feelingben együtt tudok vele érezni . Aztán ott van Rich , aki szintén nem nőtt a szívemhez ..mert valljuk be az a frizkó nem volt túl előnyös számára ..Aztán jött a Justin Bieber séró ..ami egyáltalán nem JB-s. Na akkor és ott beleszerettem :D Túl felszínes vagyok , bocsi xD Remélem marad ez a csini haj a 6.ban is .
Az utolsó epizód zseniális volt, nagyon sokat nevettem . Kaland, sírás ,kibékülés :D Szeretem ezt a lightosságot. Követelem az új évadot .
I love Skins !

JeLo - 2011. 09. 16. 22:11

Tudja valaki, hogy a 4. évad mikor lesz magyarul? Már szerintem rég kellene lennie. Ha nem lesz én abba belepusztulok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz