login |

Pilot-mustra: Traffic Light – 1×01

2011. 02. 09. 23:26 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Megint egy midseason szitkom, amit senki nem fog nézni, esetleg, ha megéri a 2. évadot? Igen. Megint egy párkapcsolatos? Igen. (Nyugi, még jön kettő hasonló, de azokban ismertebb arcok lesznek.) Megint egy olyan, ahol a párok kapcsolataik különböző szakaszában járnak? Igen. (Erre utal a cím is, piros-sárga-zöld.) És, ha még azt is hozzáteszem, hogy feldolgozás a sorozat? Gondoltam. (Izraeli az alap, le a kalappal, hisz ez 2 éven belül minimum a harmadik izraeli sorozat, amit remake-elnek. Az In Treatment és The Ex List jut eszembe.)

TRAFFIC LIGHT – 1×01 – 5,5/10

Traffic Light - 1x01-b

Méghogy nincsenek a Traffic Light-ban ismert arcok?! David Denman-t a The Office-ból, Kris Marshall-t meg ezer angol sorozatból ismerhetjük, s itt van a Dollhouse-ból Ivy is, szóval… Velük nincs is gond, egyedül a harmadik férfiúval, aki elvileg a főszereplő lenne, mert ő amolyan Ted, a legjelentéktelenebb talán a bagázsból.

Na, kezdem az elején. Adott egy 6 éves házas, gyerekkel megáldott pár, egy éppen összeköltöző pár, meg egy srác, akinek nincs hosszú kapcsolata. A pasik országos haverok, de, ha bevonjuk az asszonykákat, akkor kijelenthető, hogy a különböző státuszok miatt nem feltétlenül összejáró baráti társaságról van szó. Az interakció azonban, legalábbis a pilotban, mert a három férfi autózás közben dumál egymással kihangosított mobilhívások segítségével. (A karakterek nem emlékezetesek, sőt, baromi sablonosak, viszont jók nagyon egymás között, még akkor is, ha csak mobiloznak. )

Traffic Light - 1x01-a

Nem, nem mondható, hogy eredeti lenne sorozat a mostani párkapcsolati szitkom dömpingben, de tény és való, hogy mivel remake, a Traffic Light már létezik egy ideje, s az első rész alapján az autóban pofázós poén egész bejövősnek és egyedinek tűnik – kérdés, hogy mennyire izgalmas az, ha a kamera három, kvázi önmagában beszélő sofőrt mutat.

Izgalmasnak nem túl izgalmas, viszont valamennyire vicces és dinamikus – ami a sorozat egészére is igaz. Fura volt, de ahogy visszaidézem a pilotot, nem nagyon emlékszem nagy poénokra, odamondásokra, jó egysorosra, a legtöbb poén inkább vicces szituációból fakadt (ld. még “szituációs komédia”?), melyeknél megszólalni sem kellett. És ez nem is annyira negatívum, inkább csak ténymegállapítás, mert hiába nem volt fergeteges a kezdés, a könnyedség végig ott vibrált a levegőben, és még azt sem mondom, hogy hiányoztak a poénok – lehet, hogy a Traffic Light inkább lesz vidám, mint vicces sorozat. Mondom ezt annak ellenére, hogy mind láttuk a pilot utolsó perceit.

Traffic Light - 1x01-c

A lényeg: a pilottal nem volt problémám, a karakterek egyelőre nem túl erősek, de ez is mehet a “simán elnézhető” skatulyába, hogy 2 rész múlva azt mondjam rá, amit a Perfect Couples-re vagy tavaly a 100 Questions-re: “Úgysem fog sokáig tartani, addig elnézem, mert szórakoztat és nem alszok el rajta.”

11 hozzászólás Ne habozz!

gromit - 2011. 02. 09. 23:44

Nem láttam még, úgyhogy csak előzetesen a poén kedvéért… Ethan hogy beszél? Merugye ha Kris Marshall, akkor tudjuk hogy a brit akcentusra bomlanak az amerikai csajok :D

winnie - 2011. 02. 10. 00:10

angol itt is, és szeretik a csajok, van is megjegyzés az akenctusra:)

gromit - 2011. 02. 10. 00:21

köszi winnie, akkor ezt muszáj lesz bevizsgálni :)

m76 - 2011. 02. 10. 11:16

Kicsit offtopic de hogy van az, hogy az ilyen bárgyú szitkomok azonnal kapnak pilot mustrát premiernapon, fan favorit esélyes sorozatok meg (egyáltalán?) nem.

Az utóbbi 15 pilot mustrából több mint 10 valami középszerű sitcom volt, ez lesz az új profilja az oldalnak?

winnie - 2011. 02. 10. 11:34

off: egyrészt példát mondj, hoyg tudjak válaszolni, másrészt túlságosan is egyszerű a válasz: a szitkom 20 perces. (nekem speciel az elmúlt 10 napom nagyon melós volt, a blogra alig volt időm, nemhogy sorozatot nézni, de most van pár lazább napom, összekapom magam és az én cuccaimat letudom. pl. az outcasts-et.) de tényleg látványos, hogy mostanság ilyenek voltak. viszont nem mindegyik középszerű:)

Igelkott - 2011. 02. 10. 12:29

Ez kis túlzással lehetne a Love actually spinoff-ja is :D
Nekem tetszett, semmi extra vicces.

Igelkott - 2011. 02. 10. 12:29

*semmi extra, de vicces.

m76 - 2011. 02. 10. 15:40

Konkrétan outcastsra gondoltam (nekem kicsit csalódás, de érdekelne másik vélemény is)

Meg a chicago code is jobban érdekelne mint az összes sitcom együttvéve. 2 sitcomból már kijön 1 40 perces sorozat megnézése is :p

winnie - 2011. 02. 10. 15:45

a chicago code szándékosan van hétvégére halasztva, az koncepció:). akkor lesz.

gromit - 2011. 02. 12. 18:04

na, megvolt. összességében kellemes, pörgős, de a csajok eléggé idegesítőek, és Adam is eléggé semmilyen (és ez az SZTK-keret, jajj)

(az oké, h az angolok nem baseballoznak, de attól még simán tudhatnak labdát dobni/ütni, merugye nekik ott a krikett :) de attól még vicces a szitu)

clark - 2011. 04. 09. 12:22

nekem is az a bajom,hogy a csaj karakterek vmi rohadt idegesítőek és ellenszenvesek,meg a kukkeros fószer is baromi irritáló,ellenszenves és sajna ő szerepel a legtöbbet.

a másik két srác viszont nagyot dob a sorin mike meg ethan!
miattuk lehet adok egy esélyt a sorinak,majd meglátom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz