login |

Pilot-mustra: Eagleheart – 1×01

2011. 02. 14. 15:23 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Time of death: now.

Kontrázzunk rá az Insecurity blődségére, mert itt van az Adult Swim új, élőszereplős sorozata, az Eagleheart a mindig hülye Chris Elliott-tal. Az Adult Swim kvázi a Cartoon Network éjszakai csatornája olyan kultikus animációs filmekkel, mint a The Boondocks, a Robot Chicken vagy a The Venture Bros. A Childrens Hospital című websorozat megvételével és folytatásával már belekóstoltak az élőszereplős bizniszbe, s most egy akciókrimiparódiával folytatják. Kérdés, hogy lehet-e 10 perces epizódokból nézhető végeredményt kreálni? (Az animációknál is csak ez a 10 perces hossz zavart.)

EAGLEHEART – 1×01 – 5/10

Eagleheart - 1x01-a

Mostanában nem jönne be nekem a blőd? Az Eagleheart is olykor teljesen agyament, s talán évente megnézném egymás után a részeit, de ha csak 10 percem van, akkor inkább pár régóta esedékes YouTube-videót választok. Chris Elliott Chris Monsanto szövetségi marsallt alakítja, aki az első részben a társait folyton lelövő gonosztevőt akarja elkapni. Ez sikerül is, de hősünk balszerencsejére a gengszter nem hal meg, hanem az agyát ért találat hatására némileg értelmi fogyatékos lesz. És mivel így nem hecc megölni őt, pedig ez főnyomozónk célja, Chris elkezdi őt tanítgatni, hogy ismét gonosz és kegyetlen legyen, hogy ismét embereket öljön – hogy jogosan megölhesse őt.

Eagleheart - 1x01-b

Elég blőd? Az. Nem csak sztori szinten ilyen, van flashback a flashback-ben meg dupla cold open-es főcím, olykor tényleg elvetemült humor (az 1×02 hasonló minőség, az a creep-ekről szól, amit nincs az az isten, hogy magyarítsak ilyen röviden), az egész nem annyira fergeteges, mint várná az ember. Pedig még a többi szereplő sem rossz, a két új társ (hátha az egyiket lelövik), valamint a tipikus rendőrparancsnok. De ez még mindig nem elég. Talán a 10 perc miatt.

Eagleheart - 1x01-c

5 hozzászólás Ne habozz!

Dville - 2011. 02. 14. 16:52

A creepen én is gondolkodtam, hogy lehetne egyszerűen elmondani magyarul. :D Egyébként még a jelentésében sem vagyok teljesen biztos, ez most ilyen anyámmal élek/okostojás vagyok valami akarna lenni? :D

Annatar - 2011. 02. 14. 17:31

Dville: nem, bár élhet az anyjával és lehet okostojás ;) A creep jellemzője, hogy ijesztően, hátborzongatóan furcsa, többnyire szociopata, akit nagyívben kikerülsz, ha szembe jön veled az utcán.

Dville - 2011. 02. 14. 17:38

Ahha, értem már. :D Köszi a kielégítő választ. :D

Gabi úr - 2011. 02. 14. 18:46

Ez Plastik Józsi, igaz?

ballac86 - 2022. 09. 17. 15:33

Az első részhez még kellett elszántság, a második azonban már (nyilván az ilyen agymenések szintjén) egészen lendületes, kreatív dolog volt. A többit még nem láttam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz