login |

Survivor: kezdett a 22. évad

2011. 02. 17. 14:37 - Írta: winnie

76 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Answer my question!  Answer my question!

Térdzokni pipa, kikockázott fürdőruhák pipa, ez csak egy valami lehet! Tudjátok, hogy általában a Survivor évadpremiereknél mindig elnéző szoktam lenni, mert felvezetés így, alapozás úgy és egyéb blabla. Most nem teszem ezt, mert a 22×01 talán minden idők legjobb nyitóepizódját produkálta, pedig a játékosok felét még meg sem ismerhettük. És nem csak azért volt remek a premier, mert ilyen tribal council-t ritkán látni, hanem mert maga az epizód is érdekes volt. Bumm bele a taktikázásba.

Survivor-22x01-a

Ebben nyilván része volt a dupla R-bombának, Rob és Russell visszatérésének is, de szerencsére nem csak az ő istenítésükről szólt a rész, így, mivel korábban posztban és kommentben is leírtam a véleményemet a visszahozásukról, egyelőre hanyagolnám őket, majd meglátjuk, hogy milyen hatással lesznek a játékra, s azt is, hogy megúszhatják-e, hogy őket szavazzák ki először. (Mint ahogy a Redemption Island-ről is csak két hét múlva írok, dettó volt már szó az aggodalmaimról. Biztos, hogy jó nekünk a mínusz egy törzsi challenge? És, hogy nem lesz rész végi katarzis?)

Survivor-22x01-b

You have the most impressive man sweater I’ve ever seen.

A részről: 9/10, remek kezdés volt minden idők egyik legostobább és legelviselhetetlenebb karakterével, aki nem önironikus és nem is értem, hogy képzelte, hogy nem küldik azonnal haza. Coach-ot szerettem nézni, de az illetőnél a fejemet fogtam és kiabáltam, hogy takaroggyámá!. Spoilerek a tovább mögött.

Hát, igen. Gáz lehet valaki olyannal szövetségbe kerülni, aki ennyire fafejű, mint Philippe, azaz Agent Sheppard. Ő sajnos már az a típus, akit fizikai fájdalom nézni, bármennyire is szórakoztatóan ostoba. Tudom, hogy mások Coach-ról gondolták ezt, s talán róla fogják azt gondolni, amit én Coach-ról (nagy arc!), de szörnyű volt. Másképpen szörnyű, mint tavaly Naonka. Ezek nem olvasták a “Hogyan ne szavaztassuk ki magunkat a 3. napon?” című útmutatót? És nem szavazták ki. Mégiscsak tudhat valamit.

Survivor-22x01-d

Meglátjuk, hogy a sokkal ígéretesebbnek tűnő gárda vajon sokkal ígéretesebb évadot is hoz-e össze nekünk, mindenesetre az jelenthet valamit, hogy pár abszolút a háttérbe szorított játékos ugyancsak érdekesnek tűnik, mondhatni alig várom, hogy megszólaljanak, s kiderüljön valami róluk. Egyelőre szimpatizálás részemről ezért nincs is, se pro, se kontra, azt sem tudom elképzelni, hogy kikből lehetnek a játék során nagy spílerek és/vagy machniátorok.

Survivor-22x01-f

Idol? No komment, mint ahogy az sem komment, hogy hiába a védettség, az csak plusz 3 napot nyer. És hiába lettem volna Francesca-val és Kristin-nel, utóbbi hiába nőtt meg a szememben az idol miatt, azért elég sok ostobaságot elkövettek együtt (rögtön az elején a kommentje Rob-ékra…), bár utóbbi valamennyire revideálta magát azzal, hogy okosan nem használta fel a védettségét.

Survivor-22x01-g

Mondjuk azt nem értem, hogy miért gondolkodnak egyesek úgy, hogy aki erős, az rögtön fenyegetést jelent. Épp azért lenne jó társ, mert erős, nem?

76 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2011. 02. 17. 14:48

Ami marhára bejött, hogy végre, VÉGRE baromi sok a könnyen kategórizálható, felismerhető karakter az elején, az viszont gond, hogy ők fognak hamarabb kiesni, legalábbis így néz ki.

Bár a lilák szerepeltek eddig kevesebbet, de nekem ők a színesebb csapat. Russel érdekesebb dinamikát visz a saját tribe-jába szerintem, meg hát ott több a netto ész a legtöbb játékosban, akiket eddig megismerhettük (a pincér csaj, a veterán, a vedőügyvéd, stb).

A pincér lány talán eddig a legszimpatikusabb azon az oldalon, és amellett, hogy vidám és nyitott, a nyilatkozataiból lejött, hogy van esze a játékhoz, amit az ilyen harsányabb fiatalokból kevésbé néznek ki a legtöbben, VISZONT Russel nagyon kibaszott vele, hogy elvitte sétálni, mert ha a csaj nemet mond, kb mehet haza, így viszont hogy Russel felé kezdett el húzni, nyílt célpont lett a többiek szemében. Szóval sajnos szerintem hamar kiesik, pedig lenne benne fantázia.

A másik oldalon az FBI-os arc nagyon madness :D Ilyen stílussal és mentálitással ez ott milyen állást kaphatott? Eleve ha ilyen hátterem van, és ha TÉNYLEG képes readelni embereket, ahogy azt állítja, akkor ezt marhára under-the-radar kéne megjátszani, meg mondjuk nem kipakolászni a tribalön. Ugyanis most lehet, hogy a két csaj megy haza a következő napokban, VISZONT utána Philip is nyílt célpont lesz, mert egyrészt idegesítő, másrészt bebizonyította, hogy megbízhatatlan, mert a kiszavazáson adta csak át az infót a többieknek, addig megtartotta magának, ezzel pedig mindkét oldalt elásta magát szerintem.

Szóval a sárgáknál a peremre került két csaj a legszimpibb (végre egy értelmes fekete lány, aki nem a ghetto klisét hozza kommunikációban!), a liláknál meg a védőügyvéd srác és a pincér lány (nevekre nem emlékszem még, a foglalkozásokat hamarabb megjegyzem). A gondom csak az, hogy kb pont ez a 3 lány lesz az első 3 kieső, ahogy most kinéz.

Az Island-es csavarhoz még annyit, hogy először tetszett, de most érzem olyan jónak a csapatot, hogy fölöslegesnek tartom egy kicsit. Tipikus olyan fordulat ez, amivel egy középszerűbbra sikerült castingot meg lehetne menteni, de így nekem nem hiányzik, ahogy a +1 challenge sem. Nálam mindig is a “social game” volt a legmegbecsültebb része a Survivor-nek, és utána jött a taktikázás, és csak aztán a challenge, így hiába szórakoztató, többnyire nem zavar, ha csak 1 jut egy részre.

Ami NAGYON JÓ hír, hogy Russel és Rob nem rabolja el a showt, örülök is, hogy így vágták meg, viszont nagyon üt ez a híres játékos + sok amatőr elosztás, mert ez AZONNAL játékra sarkallja az embereket, senki se fél attól, hogy fellépjen és összetartsa a csapatot, hanem ez természetesen az két ismertebbre hárul. Talán a 16-os Fans vs Favs szezon is ezért a kedvencem, mert nagyon feldobta a játékot, mikor ott összekavarták a paklit. Gyakorlatilag 1-1 játékossal és egy jó casttal félsiker már a szezon, ez a jövőben is lehetne egy követendő recept.

Remélem, hogy az eddig háttérbe szorult emberek inkább csak a vágás vagy kezdeti tapogatózás miatt vannak hanyagolva, és később ők is felpörögnek, mert nem szeretnék megint egy sunnyóágról érkező nyertest. Sőt gyakorlatilag Parvati óta nem volt olyan győztes, aki agresszív játékkal nyert volna, ez pedig szomorú :(

Ulquiorra - 2011. 02. 17. 14:57

Minden idők egyik legjobb tribalja, az biztos.
Ha ezt a szintet tartják, akkor nem lesz baj.

Bruzsy - 2011. 02. 17. 15:12

Marhajó rész volt szerintem is, a tribal meg csak a koronát tette fel a végén – nem tudom Jeff hogy bírta röhögés nélkül, illetve mit vágtak ki onnan. Én is féltem nagyon Russel és Rob jelenlététől, de szinte észre se vette az ember, hogy ott vannak – azt leszámítva, hogy elkezdődött a taktikázás, hogy meddig tartsák bent őket. Mert hiába erős Rob pl. a challengekben, Christina jól meglátta, hogy nem szabad neki sok időt hagyni, mert a személyi kultusz gyorsan kialakul a törzsön belül.

Én mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy érződik-e majd a mínusz egy challenge, mert a promo alapján a Redemption Island se arról fog csak szólni, hogy “szenvedünk, szenvedünk, egyedül vagyunk, egyedül vagyunk, jön a következő játékos, csata, majd kezdjük elölről”.

És szerencsére a játékosválogatás is jól sikerült, annyira, h például a már most kialakulni kezdő szövetségeknek egyszerre tudok szurkolni, mindenhol vannak érdekes arcok, akiket jó lesz nézni az évadban. És akkor ugye a játékosok felét még meg se ismertük.

Egyszóval, kezdésnek remek, ha csak feleilyen marad az évad, még így is lazán verni fogja az előzőt, az pedig már a sikert jelenti számomra.

TorrenteXY - 2011. 02. 17. 16:04

Na, végre egy tényleg jó kezdő rész. Tudtam, hogy Rob és Rus kavarást fog okozni, de nem ennyire! Gyakorlatilag a jelenlétükkel felkavarták a szokásos elsőpárrészes állóvizet.

A két törzs közül egyértelműen a lilákban van több potenciál, a sárgákat hiába mutatták többet, a taktikázó nénin, és Robon kívül a többi “unalmas fiatal”. Persze később majd kibontják őket, de még egyikük se mert taktikázni, ami azért jelent valamit.

Amúgy még nem látom a potenciált leendő mastermindokban, a pincércsaj vagy az immunitys nő hamar kieshet. A két nagy közül mindenképpen Rob kezdett jobban, nagy csapatot gyűjtött, míg Russel nem kezdte igazán megépíteni a kis szupercsapatát. Ha tippelnem kéne, Rus most nem jut el a merge-ig, Rob viszont igen.

A Redemption Island pedig érdekesnek tűnik, még nem állnék be a kétkedők sorába, várjuk meg izgalmasabb lesz-e, mint egy sima reward challenge. Meg amúgyis, én hiányolom az Exile Island-et.

Gumbo - 2011. 02. 17. 16:09

Nekem is nagyon bejött a kezdés. Még a rész előtt nézegetve a játékosok kisfilmjeit, Philip érdekes arcnak tűnt. Kiváncsi voltam mit tud kezdeni a tudásával. De az első megszólalása után már a falat kapartam… a tribal meg feltette a koronát. Hogy lehet ilyet csinálni??

Sajnáltam hogy Francesca ment, mert pont Ő és Christina volt, akik még szimpatikusak voltak…

Pesszimista Pista - 2011. 02. 17. 16:13

Amikor Rob kiadta a csapat utasítást a tribal előtt, és megkérdezte, hogy mindenki érti, mert a legutóbbi szezonjában volt aki nem értette, és komolyan megszívta ezért, hát azon hangosan felröhögtem :D

Én azt tippelem, hogy Russel gyorsan ki fog esni, mert nem igazi csapatjátékos. Viszont Rob meg nagyon érti, hogy kell csapatot építeni, és összetartani. Minden korábbi évadjában összehozott egy erős csapatot a korai szakaszban, és hiába kaptak ki, szinte az egész csapat követi bármerre megy.

Pesszimista Pista - 2011. 02. 17. 16:40

Ti nem féltetek a season felkonf szövegnél, hogy Jeff simán kizupál a gépből? Még így oldalra is dőlt a gép, meg minden, ő meg csak ott üldögélt :)

Tomi - 2011. 02. 17. 20:23

Én is sajnálam, hogy Francesca ment elsőnek. Az előző évados Naonka után végre nem egy sztereotív feka csaj. Szimpi volt. Meg a másik csaj is, aki clue nélkül talált Idol-t. A törzsből a következő tuti Philip lesz az aki repül, mett ugye a csajnak van Idolja és Rob gondolom még nem áldoz be senkit a fiatal csapatából.

rajo - 2011. 02. 17. 22:52

Russel is baaaaaaaaaack!

mindig Russelnek drukkoltam, most is így van ez, de hát arról a bagázsról nem sokat mutattak még, amibe ő van

federal agent-es csákó nagyon mentálisan hülye, hogy meg fog ez még sértődni a játékban, kár hogy nem Russel lesz az aki kikészíti:D

Russel amúgy mondta is, hogy ki lehet őt szavazni, de ha visszatér a R.I.-ről, akkor levesz pár fejet majd:))

remélem jobb évad lesz sokkal, mint a legutóbbi, egyelőre már simán jobb

lostgab - 2011. 02. 18. 09:03

Huhh, ez komoly kezdés volt! A játékosok sokkal szimpatikusabbak, mint az előző évadban. Bár ezt a Philip-et legszívesebben lecsaptam volna. Mi ez a baromság, hogy ő aztán hol dolgozott, stb. Ha meg igaz, akkor meg könyörgöm, ne dicsekedjen már vele, hanem használja fel! Engem Fancesca is halálra idegesített. Már ott leírta magát szerintem, hogy kapásból Rob és Russel megérkezése után bejelentette: ő egyáltalán nem örül nekik, mert ilyenek meg olyanok. Ezzel a saját maga sírját kezdte el ásni. Mondjuk a további megnyilvánulásai sem voltak túl szimpatikusak (valahol örültem, hogy Philippel volt egy alliance-ben – hadd idegesítsék csak egymást :D) Pedig nem lett volna rossz játékos, viszont az, hogy nem fogta be a száját – már az elején – elég hülye húzás volt. A harmadik, Kristina volt az egyedüli szimpatikus közülük, remélem sokáig eljut, bár Rob szerintem meg akar majd szabadulni tőle. A többiekről nem igazán sokat tudtunk meg, egyelőre meg sem tudom különböztetni őket. Russelékről sem sokat mutattak, kíváncsi leszek majd, hogy hogy alakulnak a dolgai. Nem tudom, hogy jó húzás volt-e, kapásból lecsapni a csajra, lehet, hogy emiatt pont őt fogják majd kiszavazni elsőre.
A tribal meg… hát behaltam :D Ez az ürge nem látott még Survivort? Ki csinálja ezt?! Már ebből látszott szerintem, hogy az idei sokkal jobb évad lesz, mint az előző.

Wondorog - 2011. 02. 18. 14:07

Hát ez hatalmas volt, azóta nem láttam ilyen jó tribal-t, mióta Parvati kijátszotta a 2 idolt. A casting nagyon jó lett, Rob és Russel pedig külön fénypont, már az elejétől megkavarják a szart.
Azért Rob már ügyesen ráharapott a csajra, hogy adja neki az Idolt, 1-2 idiótább játékost simán megszopathatott volna vele. A Redemption Island is tartogat még néhány izgalmat.

Ha bejön ez a 2 sztár dolgot, ősszel nagyon szívesen megnéznék egy Parvati vs Amber játékot, az előbbi a kedvenc Survivor játékosom :D

Wondorog - 2011. 02. 18. 14:07

Bocsánat nem Ambert, hanem Amandát akartam írni

CyClotroniC - 2011. 02. 18. 17:29

@Wondorog: Erre in is gondoltam, de a nőknél valahogy kevésbé van ilyen leader-aura, legalábbis Parvati nehezen tudna irányítani 5 alfahímet. Azaz tudna, csak máshogy, ahogy eddig is :)

Wondorog - 2011. 02. 18. 21:42

Hát igen, van benne valami, esetleg visszatérne a Cook Islandes taktikájához, és elkezdene flörtölni :D

zsolt66 - 2011. 02. 19. 00:09

huh..hát… ennyit tudok mondani:) Érdekes az biztos. Phillipre ki voltam akadva. 1 szövetségi ügynök volt, ha ott is így csinálta a dolgokat…, itt mindent megígért, hogy szavazzuk ki Rob-ot,és hátba döfi a szövetségeit. Azt sajnáltam hogy a két csaj nem mondta meg, hogy eredetileg az ő ötlete volt Robot kirakni. Másik mint az előttem kommentezők is írták Phillip nem éli túl a következő tribalt, ha valami csoda folytán mégis megy 3.-ként. Ha én egy ilyen szigeten élnék, tuti nem mondanék neki már semmit, sztem Rob is ezt fogja nézni majd. Medálos nő is repülni fog, akinél van medál, és kiderül az előbb utóbb megy is. Kicsit hülye volt, hogy 3 nap után elárulta, hogy mi a szitu, csak a fejébe szállt a dicsőség. Taktikája meg egyenesen rémes volt, kirakta volna Robot az első szavazáson, úgy hogy a többieket becsapja.

Másik csapatba Russell már veszélyesebb. Nagy arc azt biztos, és tudja, hogy kell bekerülni az első 3-ba, de ki az a hülye aki elvinné oda “mellette senki nincs biztonságban, csak az akiről úgy gondolja, hogy legyőzi.” De kár volna, kirakni őt, így az elején. Az biztos a gyengébbek majd mellé állnak, mert erős személyiség.

Még a fejembe nem állt össze ez a One-to-One harc a szigeten. Értem, hogy zajlik, de erről még utána kell olvasnom. Sokszor jónak tartom, hogy először a gyengék mennek, aztán a sok kis gyenge összefog és mennek az erős játékosok. Ami néha nem is baj, az erő nem jelentett mindig nagy észt, és szerethetőséget. Viszont szerintem veszélyes is. Akit már az elején kiszavaznak, és végéig kibírja, majd visszajön hogy szavazzanak rá. A zsűri már rég elfejeti, hogy mi is volt a baja vele, vagy nem is ismeri, így ha mérgesek hogy kiszavazták őket, rá fognak szavazni.

CyClotroniC - 2011. 02. 19. 11:37

@zsolt66: Russelhez szuperhűségesnek lenni már pedig megéri, főleg pult alatt, mert ha elsunnyogtok a végéig, addigra már leépítette magáról a szavazatokat, játék közben meg akkora egója van, hogy mindent ő akar megoldani, magyarul képes lenne kiejteni magát a csapatáért, nem azért mert önzetlen, hanem azért mert ő King Russel of Samoa.

CyClotroniC - 2011. 02. 19. 11:41

A másik meg, hogy én ezt 2 fázisban képzeltem el, mármint a Redemption Islandet. Most a mergeig váltogatják ott egymást az emberek (vagy nem), és aki a merge előtt állvamarad, az jöhet vissza. A végjátéknál meg kb azt képzelem el, hogy a végére 3-an maradnak, ahonnan majd kiesik egy, de vissza is jöhet még a Redemption Island-ről. Ott nagyon érdekes lenne a játék, hogy aki immunityt nyer, az mit választ. Kitesz valakit, aki képes visszajönni, amivel bizonyítja is a rátermettségét, tehát veszélyes, vagy a gyengébbet küldi ki, aki AKÁRKI ellen elvérezhet odakint, mert ők nem tudják, hogy jelenleg ki “él” még ott. Ebből a szempontból zseniális a koncepció amúgy :)

Tusán - 2011. 02. 20. 20:46

Jó volt, de már az első percekben tudni lehetett, hogy Fran lesz a kieső, mivel minden epizódban az átlagosnál többet mutatják a majdani kiszavazottat.

chulo - 2011. 02. 21. 00:00

Áhh banyek nem tudom el merjem-e kezdeni. Nagyon sok az 1 hét szünet a részek között. És eddig még csak 3 évadot daráltam le belőle, tehát lenne mit nézni. De ez meg friss ropogós…

1 kérdés – az a két arc aki régiekből jött vissza melyik évadokban volt? Spoilermentesen ha kérhetem – csak 2 számot kérek
Ha más nem ledarálom azt a 2 évadot amelyikben ezek is voltak

CyClotroniC - 2011. 02. 21. 00:04

chulo: Több évadban is voltak mindketten…

Boston Rob:
– S4 (Marquesas)
– S8 (All-Stars)
– S20 (Heroes vs Villains)

Russel Hantz
– S19 (Samoa)
– S20 (Heroes vs Villains)

Az összes évadot szerintem nem éri meg amúgy ledarálni, mert hamar kiéghet a varázsa a játéknak, ha gyengébb a cast.

Az S1, S16, S20 eddig a 3 kötelező, illetve az S19 csak azért, mert Russel volt az egyedüli játékos, aki úgy tért vissza az S20 all-star évadba, hogy a többiek az ő játékát nem ismerték, mivel az S19-et később adták le, mint az S20-at forgatták volna.

Ha az S1 már megvolt, akkor szerintem S16/S19/S20 és gyere heti nézőnek, persze a 16-os 20-as allstar évad, tehát sokat spoilereznek benne visszamenőleg, de ezek a Survivor fénypontjai.

winnie - 2011. 02. 21. 00:15

“Az összes évadot szerintem nem éri meg amúgy ledarálni,”

hosszú távon megérheti megnézni, s ha valaki hosszabb távra tervez, akkor érdemes építgetni egymásra az évadokat, azaz én nem a legjobbakkal kezdeném. de egyébként tényleg ezek jó évadok. (a másik daratéma lehet a sorozat evolúcióját követni: S1, S7 az eddigi legdurvább csavarral, s12 az első exile islanddel és így tovább, biztos akadnak még mérföldkövek.)

én már alig várom, hogy az s2-t vágre megnézzem,mert ez az egyetlen, amit nem láttam:)

CyClotroniC - 2011. 02. 21. 00:47

winnie: Az nekem szenvedés volt, pedig sokat dicsérték. Taktikail és social gamere nulla, viszont a ‘power of nature’ ott volt talán a legkeményebb. Az inkább a Spektrum-ra való szerintem :D

Ha valaki mindet meg akarja nézni, akkor nyilván érdemes sorban haladni, de vannak olyan 2-3 szezonos gödrei a sorozatnak, ahol az ember félretehetné, de neked is igazad van végülis.

Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy ha kasza közelben érzed a Survivor darálást, mert kiszerettél belőle, akkor tartsál két hét szünetet, és jöhet egy S16-S19-S20-as etap, garantáltan fellángol majd valami újra :)

Kis S16-os offolás, de spoilermentes szerintem:

Pont múlt héten daráltam le másodszor az S16, és ez volt eddig az egyetlen olyan szezon, amit úgy néztem vissza, hogy már ismertem mindent. Így is baromi szórakoztató volt, no meg a csavarok és a végső győztes ismeretében baromi jó betekintést enged szerintem a szerkesztők és a vágók fejébe. Amikor Jeffnél van jelenésük, és van valami esemény, ami nem challange, hanem inkább csavar, akkor mindig jön egy-egy vágókép közeli arról, aki abból profitált. Ráadásul így második nézésre még jobban megérdemelte az S16-os győztes azt a győzelmet. Olyan kis finom fél perces jelenetei vannak a kevésbé releváns részekben, amik utólag, az eredmény ismeretében felértékelődnek.

Viszont az is érdekes, hogy volt olyan amúgy ügyesen és okosan játszó Top4-5-ös játékos is a szeonban, aki talán a mergeig 3-4 interjút adott, és egyetlen egy társával sem beszélt, és nála pl mégse éreztem azt elsőre sem, hogy ez tehetetlen árral sodródás, hanem végig koncepció volt mögötte, és ezek marha érdekesek második blikkre szerintem.

Ezután szerintem kicsit más szemmel fogom nézni ezt a szezont is, nem azért mert minden áron szerkesztői fejjel akarok gondolkodni, hanem egyszerűen a kicsit laposabb részeket is felértékeli, és sikerül már azokban is meglátni, hogy mitől lesz releváns ez még később.

No meg csak megerősítette bennem a rewatch, hogy jobb volt ez, mint az S20, már csak azért is, mert a Top5-ben az egyik döntőst leszámítva mindenki nyújtott valami olyan pluszt, amivel megérdemelt volt a helyezése, és néhányukra méltánytalanul nem emlékeznek páran utólag.

gastro - 2011. 02. 21. 15:18

SPOILERES! :)
Engem kifejezetten idegesített ez a Philip nevű agyhalott. Viszont a kezdőrész ettől is tényleg qrva jó volt! Szerintem a jogásznő ügye (idolos) még abszolút nincs lefutva, simán lehet még szövetségben robbal, talán meglátja a nőben a veszélyt és közelebb húzza magához.. Philipben nem lehet bizni, az már kiderült – az tényleg elmebeteg:)
Az is érdkes, hogy bár Robéknál (volt) ajó hangulat, Russ mégis jobban feltüzelte az övéit és elég nagy szerepe volt az immunity játék megnyerésében is (az ő vezetésével rakták össze a puzzlepiramist).

Ettől a Redemption island fordulattól meg elég sokat várok, szerintem meggondolják, hogy kirakják oda pl. Russelt, mert simán végigtolja ő azt magányban is, leverve minden betolakodót:)

koac - 2011. 02. 24. 09:24

Na, ez a második rész után is egy igen fasza szezonnak ígérkezik. Korai Blindside FTW. Én kimondottan örülök neki, hogy nem Philipet szavazták ki. Totál szórakoztató figura. Az FBI-nak meg jó propaganda, hogy olyan fickó dolgozott náluk, akinek a TC előtt nem lehet elmondani kire kell szavaznia, mert félő, hogy kikotyogja. :)

Amúgy másnak is feltűnt, hogy bár a challenge során úgy mutatták, hogy Philip 4 cserepet is széttört, miután vége lett, és Matt odament gratulálni Russeléknak, felülről mutatva csak három Ometepe-cserép volt széttörve, kettő teljesen épnek tűnt.

winnie - 2011. 02. 24. 09:33

nem tűnt fel, de negyedik cserépnek valóban egy korábbit vágnak be, látszik, hogy a másik szélén van.

Tomi - 2011. 02. 25. 00:33

hát szerintem hülyeség volt blindside-olni a szőke gyereket. megvolt nekik egy erős 6-osuk. azzal még sokra mentek volna a merge-nél.

remélem lesz tribe swap és a christina megmenekül valahogy, mert ha nem lesz akkor ő megy legközelebb. :(

El Diablo - 2011. 02. 25. 13:34

Kristina teljesen úgy néz ki, mint John Hannah a The Mummy-ból és a Spartacus-ból. :)

CyClotroniC - 2011. 02. 27. 02:41

Csak most néztem, annyira nem ütött, mint az első, de jó volt. Rob-ot sose tartottam sokra, ezt most jól kezelte. Agent Phil mocskosul nagy arc, imádom a csávót, a tetoválásos szövegén fetrengtem. Liláknál szarul áll Russel és a két csaj szénája (a pincér lány amúgy mini-SarahSilverman) :D

CyClotroniC - 2011. 02. 27. 02:47

Még annyit, hogy a következő sárga kieső Phillip és Kristina lesz szerintem, a liláknál meg a két Russel-közeli csaj lehet veszélyben, esetleg Rooster, de csak ha Russelék húznak valami nagyot, bár nem úgy néz ki most.

Mondjuk, aki Matt-et látta előre, az hazudik :P

Tusán - 2011. 03. 02. 16:09

Ralph és az idol… hát… nem tűnt túl hitelesnek…

koac - 2011. 03. 03. 06:38

Elég érdekes volt a mai rész, de szvsz a készítők túlságosan el akarták hitetni velünk, hogy Julie átáll Russellék oldalára, és Ralphra szavaz majd, így aztán ki lehetett találni, hogy mégsem így lesz. Pláne mikor Julie odabiccentett Russellnek a szavazás előtt, az tipikusan olyan mozdulat volt, amit nem mutattak volna, ha valóban az ő oldalukra áll.

Ami a Redemption Islandet illeti, Russell miatt most örülök, hogy van, mert nagyon szeretném látni, ahogy visszajön, és rendet tesz. :) Viszont maga a megvalósítás nem az igazi. A rész elején túl sok idő ment el vele, bár lehet ez továbbiakban már nem lesz így. Alapvetően én is arra hajlok, hogy szívesebben néznek még egy normál challenge-et rewardért, a dual helyett, bár az kétségtelen, hogy a játék későbbi szakaszában nyilván izgalmasabb lesznek ezek az 1v1 meccsek, hiszen nem 2 kvázi ismeretlen fog küzdeni, mint most a szezon elején. Russellért már nyilván sokkal többen fognak szorítani, mint amennyien most szurkoltak Mattnek, vagy Francescának.

winnie - 2011. 03. 03. 10:26

“Elég érdekes volt a mai rész, de szvsz a készítők túlságosan el akarták hitetni velünk, hogy Julie átáll Russellék oldalára, és Ralphra szavaz majd, így aztán ki lehetett találni, hogy mégsem így lesz. Pláne mikor Julie odabiccentett Russellnek a szavazás előtt, az tipikusan olyan mozdulat volt, amit nem mutattak volna, ha valóban az ő oldalukra áll.”

az ilyesmit nem hiszem, hogy el szokták hallgatni. ha fordítva lett volna, akkor is igazolhatóak lehettek volna a képsorok, itt azért elég sok minden kétértlmű. tény, el akarták hitetni, de ha tényleg átáll, akkor lehet, hogy azt mondjuk, hogy túlságosan is egyértelmű volt a sok jel-.

koac - 2011. 03. 03. 11:11

Lehet igazad van, de szerintem az esetek többségében eléggé úgy szokták megvágni a részeket, hogy a tc előtti beszélgetések, meg az ott zajló viták alapján sokkal árnyaltabb a kép. (Feltéve persze, hogy nem totálisan egyértelmű szavazásról van szó.)Most pedig gyakorlatilag miután megtudtuk, hogy a Ralph-féle hatos meg akarja osztani a szavazatát, csakis Russellék oldaláról mutatták a sztorit, győzködték – nem nagyon erősen – Julie-t, majd elkönyvelték, hogy az ő oldalukon áll, és kész. És a tribal council alatt sem éreztették, hogy ne lenne biztos az átállás, sőt csak erősítették ezt azzal, hogy arról volt szó végig, hogy feladták a challenge-et, ami ellen korábban egyedül Julie érvelt a hatosból. Vagyis a szememben azt a látszatot keltették, hogy ez egy plusz indoka lehet arra, hogy szembemenjen a hatos többi tagjával. Szal a lényeg, hogy azáltal, hogy ennyire erősen nyomatták, hogy Russellékkel fog szavazni, pont az ellenkező hatást érték el. Legalábbis nálam. (Persze simán lehet, hogy túlokoskodom az egészet, és legközelebb hasonló helyzetben teljesen meg fogok majd lepődni, ha mégsem úgy lesz, mint vártam. :)

Tusán - 2011. 03. 06. 17:30

Mekkora epizód! Nyerje az old lady! Van esze az öreglánynak. Remélem, hogy Russell nem fog visszatérni.

Alan - 2011. 03. 10. 10:19

Akárki akármit mond, szerintem Russel hiányozni fog ebből az évadból. Reméljük az öröksége(a két lány :) ) tovább kuszálja majd a szálakat.

mortalus - 2011. 03. 10. 15:06

neeee…. Russel

kiwagyok - 2011. 03. 10. 18:44

Az az idióta Rob esne már ki, de sajna nem abba az irányba megyünk. Sajnálom hogy Kristina ment a szigetre, mert az egyik kedvencem volt, ráadásul még értelmes is. Remélem megy 1-2 kört a Redemption-on.
Más: már kezd kicsit unalmassá válni, ez az állandó hajsza a rejtett Idol után, kihagyhatnák már néhány évadból. Amikor bevezették olyan újdonság volt, aminek volt értelme, de lassan ez lett a főszál. ráadásul mióta Yau-Mencsinált egy hamísitványt azóta ezzel is sokan próbálkoznak, és néha elég röhelyes módon. Jöhetne már egy-két klasszikus felállású évad.

Wondorog - 2011. 03. 10. 21:50

Én pont, hogy szeretem a rejtett Idolokat, minél több van képben, annál nagyobb blindsideokra van esély (lásd 20. évad Parvati dupla idol, tudom, hogy mindig ezzel jövök, de nekem a legnagyobb Survivor momentumom volt :D)

Pesszimista Pista - 2011. 03. 11. 12:57

Russel ;(

Tusán - 2011. 03. 11. 15:05

Philip confessional-je: “Philip – Former federal agent?”
Ez most akkor hogy? Már a stáb sem biztos benne? :D

Russell kiesése… nekem már az elején sem tetszett, hogy a két őstúlélő visszatért, bármennyire is kedvelem Robot. Amikor elsírta magát Rus, kezdtem megsajnálni, de a gyerekes, “megmondalak az óvónéninek”-féle megnyilvánulása után már abszolút nem éreztem sajnálatot, hirtelen visszafordult bennem minden érzés és bebizonyosodott számomra is, hogy igen, ennek a hülyének végképp mennie kell már. Továbbá el nem tudom képzelni, milyen szinten le fogja majd osztani Ralph-ot a reunionon. :D Öröm lesz nézni.

kiwagyok: az idol pedig igenis egy jó dolog. Taktikai lépések oka és okozata, a bevonásával kétségkívül unalmasabb lenne a játék. Ha pedig újdonságra vágysz, akkor Exile után most itt van Redemption. Szerintem drasztikus műsorreform, pozitív értelemben. :)

mortalus - 2011. 03. 11. 18:13

Azértn e felejtsük el, hogy a survivor jogosan legjobbaknak titulált 19. és 20. évadja csak egy ember miatt volt emlékezetes és legendás….

Frank Luck - 2011. 03. 11. 22:18

“a survivor jogosan legjobbaknak titulált 19. és 20. évadja”
Azért megint kiemelném, hogy a S19 (részemről, persze) az egyik legrosszabb évad, tele ostoba játékosokkal – ott volt Russell meg 15 idióta, azért ez még tán nem a Survivor büszkesége.
Csakúgy, mint Rob kis törzse. Csak mennek utána, mint a birkák, a törzs meg elfogy. Óriási hiba volt a szőke srácot kiejteni, a törzsek keveréséig (ha lesz ilyen) esélyük sincs challenge-et nyerni, csak ha a lilák éppen engedik.
A heti posztnál írta valaki, hogy mi értelme volt Kristina kidobásának, pedig intelligens, stb. – No, pont ez volt az. Rob számára mindenki huge threat, akinek akár diónyi az agya.
Nem hinném, hogy a merge után sokáig húzná Rob (bár addig biztosan eljut).

El Diablo - 2011. 03. 18. 18:07

Ezen a ‘mivan ha szerencsétlen Matt végignyeri a párbajokat és pont a végén veszít el egyet’ kérdés nálam is felmerült. Így, ahogy most van a Redemption Island-nek nincs túl nagy, jelentős szerepe, egy ember lesz megmentve valamikor, lehet hogy pont egy olyan, aki nem is érdemelné meg.

Én úgy oldottam volna meg a Redemption Island dolgot, hogy elindulnak 18-an két 9-es törzsre osztva. Normál játékmódban elezdik kiszavazni az embereket, a bennmaradóknak azt kommunikálják, hogy aki kiesett az megy haza, DE valójában a Redemption Island-re viszik őket és ott várakozó üzemmódban összeszocializálódnak. (6x meglepetés faktor)
Amikor összejött a 6 ember a RI-en, akkor a két törzset valamilyen módon újraoszják 6-6-ra és visszahozzák a RI-ről a kiesett hatot harmadik törzsnek. (+1 megelepetés faktor) Tehát eddig a pontig mindenki játékban van, a social life-ot mutató időben meg lehet őket ismerni.
Innen hármas challenge-ekkel mennek tovább, a nyertes törzs kap védettséget, a két vesztes megy TC-ra és mindkettőből kiesik egy-egy tag, megy haza, innetől nem játszik a RI.
Amikor lecsökken létszám a megfelelő szintre, akkor jön a merge, itt visszajön a RI, és a kiszavazottak mennek a RI-re, ami innentől úgy működik, ahogy most van: párbaj, aki nyer, marad amíg nyerni tud, a vesztes megy a Ponerosa-ba(-ra?) + zsűribe.

És mindenképpen visszatenném a játékba 5-6 főnél az autó-nyereményt.
És mindig, úgy értem az összes adásban lenne külön reward challenge és immunity challenge, később ehhez jönne a párbaj is harmadiknak.
Kevesebb social life és több challenge kellene nekem.

Pesszimista Pista - 2011. 04. 02. 02:47

I’ll front-side him. :)

Tusán - 2011. 04. 06. 20:58
koac - 2011. 04. 07. 09:15

Hahaha. Hát ez mai rész nagyon ott volt. Ennél már csak az lenne szebb, ha Matt még egyszer visszajönne a Redemption Islandről, aztán megint kiszavaznák. :) Valahogy nem tudom sajnálni a fogalmatlan srácot.

Ami a jövőt illeti, elég rossz helyzetben van a korábbi Zapatera tribe. Az idoljukat is leadták, és ugye eggyel kevesebben vannak. A következő 1-2 kieső szerintem még tuti tőlük lesz. A Rob-féle hatostól én most egy ideig nem várnék blindside-ot.

CyClotroniC - 2011. 04. 07. 11:19

Mocskosul jó volt ez a mai rész is, de megvárom a heti írást inkább, mert most megint van miről beszélni :)

“Genius is what that was.” :D

El Diablo - 2011. 04. 07. 14:17

“Poor kid.”

CyClotroniC - 2011. 04. 14. 11:36

Annak ellenére, hogy full kiszámítható volt az egész, eddig a szezon legjobb epizódja, simán 9/10. Ennyi epicséget egy részben :D

Alan - 2011. 04. 14. 11:52
CyClotroniC - 2011. 04. 14. 11:54

Alan: Pont mondtam is magamnak ennél a jelenetnél, hogy 24 óra, és kint lesz belőle a gif :DDD

tenorx - 2011. 04. 15. 00:24

Hát ez így elég unalmas lesz.

Frank Luck - 2011. 04. 16. 15:21

Komolyan mondom, már úgy érzem, hogy az előző, értékelhetetlenül rossz évad is jobb volt, mint ez. Rühellem a leader+zombik tematikájú évadokat, nem hiszem el, hogy van 6 ember, aki SEMMIT nem gondol, se véleménye, se taktikája. Phillip-ről bevágnak olyat, hogy lépni kellene Rob ellen, de még nem jött el az ideje. Ő az egyetlen, aki gondolkodik? A pszichopata? Hihetetlen. Nem hitethetik el a nézőkkel, hogy mindenki segghülye. Ezerszer többre értékelném az évadot, ha a Phillip-féle mondatot mindenki szépen sorban elmondaná a kamera előtt, azt lejátszanák, én megnyugodnék, hogy nem agyhalottak és mindenki boldog lenne. De így ez nulla.

CotA - 2011. 04. 17. 17:52

Teljesen egyetértek Frank Luckkal. Nekem is a taktikázás a kedvencem a survivorben, de Rob csapataában ennek híre-hamva sincs. Majd, ha kiesik a teljes másik törzs talán akkor. Bár engem a 16. all star évad utolsó epizódjai is nagyon idegesítettek, hogy Ozzy kiesése után sem kaptak észbe a fiúk. Szánalmas volt, Amanda biztos segített volna pedig még Jameséknek. Bocsi a kicsi offért, csak tegnap fejeztem be a 16ost :) Végét már nem is bírtam nézni, csak a tribal councileket pörgettem le :P Csaj nézők lehet élvezték, de nekem égett a fejem :)

Pesszimista Pista - 2011. 04. 22. 00:32
winnie - 2011. 04. 22. 00:41

lelki szemeim előtt elképzelem, hogy phillip megy az RI-re és utána ashley. és csak ketten lennének ott.

Pesszimista Pista - 2011. 04. 22. 02:54

Az tényleg érdekes lenne :) De hogy még nagyobb legyen a káosz, Phillip rámozdulna Ashleyre :D

El Diablo - 2011. 04. 22. 16:40

– három különböző ügynökség egykori ügynöke
– megkapta a második legmagasabb katonai kitüntetést
– Wing-Tsun kung-fu mester

Ki vagyok váncsi, hogy valójában mivel foglalkozik. Ha tippelnem kellene, azt mondanám: utcai jégkrém-árus. :)

Frank Luck - 2011. 04. 22. 19:58

Istenem, de rossz. Az immunity-móka után már csak hallgatom, nézni sem vagyok képes. Talán a Persons Unknown volt még ilyen, amit végignéztem, de gyűlöltem. Sajnos nem tudom nem nézni, mert egy ideje nézem a Survivort és hátha a következő évad lesz a legjobb.

CyClotroniC - 2011. 04. 28. 11:04

Még csak a felénél tartok, de CSOKIFEJ ANDREA-t a címlapra! :D

winnie - 2011. 04. 28. 11:09

hehe:) nem, így a vége felé már nonfiguratív lesz szerintem, van egy jó. de persze andrea timecode-ját is kiírtam.

CyClotroniC - 2011. 04. 28. 11:27

Philip gatyája? Majom?

Azért jó volt ez a double feature, jövőhéten jöhet a showdown, bár a két csajban most csalódtam, annyira Rob seggében vannak, hogy lehet, hogy szétcseszik az elméletemet, no de bízok Andrea-ban, hogy megérteti velük, hogy Rob ellen 0 sanszuk van a döntőben. Philip 100%, hogy benne lenne, eleve Andrea-hoz érzem a legközelebb, plusz Rob-ékon bosszút akar állni. GO ANDREA! :P

El Diablo - 2011. 04. 28. 12:46

Don’t mess with an undercover specialist!

CyClotroniC - 2011. 05. 05. 02:23

Ha valaki szintén nem tudna aludni és nézné élőben: http://hu.justin.tv/veganpj#/w/1163811200

CyClotroniC - 2011. 05. 05. 02:41

Neeeeeeee… Szerencsétlen csaj, ha egyszer nem bassza el a deszkát, most Rob jó eséllyel pakolhatna, így is nullára lépcsőzte magát. Hozzáteszem, hogy ez a challenge cseszettül jó volt. Nem azért mert bonyolult volt, hanem ehhez tényleg kell mocsok sok willpower.

Most baromira szurkolok a 3 csajnak és Philipnek, hogy legyen eszük Grantet kirakni a játékból :P

CyClotroniC - 2011. 05. 05. 02:57

Kicsit most csalódtam Andrea-ban, bár szerintem csak azért nem lépett a csajok felé, mert Rob nyert, ha meg Grant-tel kezdik a tisztogatást, akkor onnantól Rob is elkezd játszani, és nem lehet már meglepni. Az más kérdés, hogy a két zombilány szó nélkül kirakta, tehát lehet, hogy nem is akartak volna vele együtt dolgozni. Mindenesetre az RI-n minden esélye megvan, hogy visszajusson, szurkolok is neki, mert baromira nem örülnék, ha a Rob nyerne, és az 5 között szerintem senki se tudná legyőzni a végén.

koac - 2011. 05. 05. 09:03

Eddig sajnos nagyon kiszámítható ez az évad. Most így visszagondolva a TC-kre, nem is tudom volt e köztük olyan, amin lehetett izgulni, hogy kit fognak kiszavazni. Én személy szerint már csak 2 dolgot várok. Egyrészt szeretném hallani Phillip beszédét a döntőben, hogy vajon miként szeretné meggyőzni azokat az embereket, hogy szavazzanak rá, akiknek egy hónapig konstansan az idegeire ment. Másrészt nagyon várom már a Reunium Showt, hogy kiderüljön, mi Phillip igazi foglalkozása.

Tusán - 2011. 05. 05. 22:44

Na jó. Csak nekem tűnik fel, hogy a Survivorből lassan Vidám Vasárnap lesz?

CyClotroniC - 2011. 05. 06. 10:47

Én is írtam Twitteren, hogy ez már nem Redemption, hanem Christian Island. Az RI kihozza a hitet az emberből :D

Tusán - 2011. 05. 09. 22:22

Survivor – A keresztények szigete… na ez az igazi túlélőshow!! :DD

El Diablo - 2011. 05. 12. 14:36

„Just keep Ashley happy.” :)

winnie - 2011. 05. 12. 14:46

krtitika 6 körül, lehet, hogy csak idézeteket írok bele, mert annyira jellemzőek voltak:)

CyClotroniC - 2011. 05. 16. 02:26

Egy spoilermentes kurva nagy YESSS!!!-t most megeresztek ide, mert nézem élőben, és a lehető legjobban alakult az első 30 perc! :P

CyClotroniC - 2011. 05. 16. 02:55

Függetlenül attól, hogy nem volt végül súlya az egésznek, de a két zombilánytól csak az lesz nagyobb gyökér, aki rájuk szavaz a végén.

CyClotroniC - 2011. 05. 16. 07:20

Ha nem is örülök, de a lényeg, hogy a pofont kiosztották azoknak, akiknek meg kellett kapni :)

lijacska - 2011. 05. 16. 11:09

oh yeah!
Phillipe rulez!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz