login |

Elindult a Bar Karma

2011. 02. 18. 19:24 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: ajánló, pilot-mustra,

Bár már többen láttuk a Bar Karma – 1×01-et (itt nézhető meg), ez most nem pilot-mustra lesz, inkább egy ajánló, hogy “hé, ilyen is van!”. A Bar Karma a Current TV fura sorozata 20 perces epizódokkal, némi Being Erica-s beütéssel (srác lelép az este felszedett csaj lakásából, de az ajtón kilépve egy misztikus bárban találja magát a csapos társaságában és nem tud elmenni, mert feladat vár rá), amit úgy reklámoznak, hogy az első közösségi tévésorozat (mivel a felhasználók írják), a készítők között pedig ott van egy bizonyos Will Wright is, aki kitalálta a Sim-sorozatot a Sim City-től a The Sims-ig.

Bar Karma - 1x01-a

A történetbe nem is nagyon mennék bele, egyrészt elmagyarázni sem lenne egyszerű, másrészt csak 20 perces a pilot – legyen elég két kulcsszó: időutazás és feladatmegoldás, hősünk a bárba tévedőknek segít a saját idővonalukbam. A lényeg inkább az, hogy ezt a sorozatot a közösség készíti, regisztrált felhasználók, akik eldönthetik az alapszitu alapján, hogy merre menjen a sztori (sokan írnak javaslatokat és azokból választanak a készítők), hogy kezdődjön, hogy végződjön, hogy milyen kép legyen a falon, milyen zene szóljon, miegymás.

A Bar Karma honlapján ott van minden információ, érdemes végig böngészni, főleg, ha valaki kreatívkodni akar. Itt lehet az epizódokkal kapcsolatban ötletelni (érdemes figyelembe venni a karakterek leírását, a 4 felvonásos szerkezetet, a bár szabályait), de meg lehet nézni a Will Wright-féle StoryMaker működését, s ami a legfontosabb, a blogon mindenféle jóságot (összefoglalást, interjút, a közösság felé célzott kéréseket) lehet olvasni.

6 hozzászólás Ne habozz!

Binky - 2011. 02. 18. 21:50

Megnéztem a Pilotot és sztem marha jó. A 40 perc lehet sok lenne, de a 20-at meg kevésnek találtam. Tetszik az ötlet, hogy mi nézők is beleszólhatunk a történet menetébe. Az már más dolog, h megfogadják-e az írók…

Hunnenkoenig - 2011. 02. 18. 21:52

Nem neztem meg, csak az iras alapjan mondom, hogy az ötlet mint kiserlet erdekes, csak szerintem rohadtul nem fog müködni hosszu tavon.

Mar a regi közmondas is azt tartja, hogy “sok bába közt a vak tyúk is talál szemészt”… vagy valami ilyesmi…

Amig vannak az irok, akik az ötletekböl szemezgetne, addig tarthatja magat egy darabig, csak akkor el“persze, a pistinek mar 3 ötletet beleraktatok, nekem meg egyiket sem, pedig az enyemek jobbak!”… es bum…mar megy is a nyakleves pistinek…aztan jol kitör egy P. Howard fele verekedes…

A simes csavo valszeg megint penzt akart csinalni valamiböl es talalt valami hülyet, akit ra tudott beszelni, hogy vegye meg a szoftvert. Mert gondolom az volt az alapja az egesznek es nem forditva.

Nekem meg igazabol semmi indittatasom hasznalni, mert a tökömnek sincs kedve annyit olvasni meg agyalni. Persze ez nem jelent semmit, mert biztosan lesznek elegen akik igen, csak ugye aztan beüt a fentebb emlitett szituacio.

Na mindegy…ne legyen igazam… de tapasztalatbol tudom, hogy amibe több, mint 1 ember szol bele, abbol ritkan sül ki valami jo.

winnie - 2011. 02. 18. 21:54

elvileg megfogadják, vissza lehet nézni, hogy kinek melyik ötlete került be:)

Hunnenkoenig - 2011. 02. 19. 00:35

Na megneztem.

Nehol kicsit inkoherensnek es random összedobaltnak tünt… talan pont azert, mert innen onnan szedett vedett ötletekkel lett megvalositva.

Amugy nem rossz. Azt hiszem követni fogom.

Mondjuk nem ertem az egeszet, mert szerintem feleslegesen körülmenyes es költseges a megvalositasa. Tul sok a bizonytalan tenyezö es ha a nezettsege rossz, akkor azt a par ezer ember, aki beleölte a munkajat, meg jobban felbasszak, mint egy sima cancellel, viszont nem hiszem, hogy ezzel a koncepcioval nagyobb nezettseget tudnak generalni, mkint barmi mas sorozat.

HA webes sorozat lenne, talan lenne ertelme. Igy szerintem egy halva született ötlet.

Most lehet, hogy ugy nez ki, hogy csak rosszmajuskodom es mindenkepp rosszat akarok neki, pedig nem. Csak valahogy van egy olyan erzesem, hogy ezzel valami nem stimmel es több sebböl verzik es nem lesz hosszu eletü es probalok rajönni, hogy mi vele a gond.

Réta - 2011. 02. 19. 07:43

Én drukkolok nekik. A Being Erica az egyik kedvenc sorozatom, és ha egy kicsit is hasonlít rá, akkor ezt is szeretni fogom. A Sims meg az egyik kedvenc játékom. Jó lenne összehozni a kettőt.

Kira - 2011. 02. 19. 12:30

hmm, kicsit Doktor Who beütés (bár azt a sorozatot semmi nem múlja felül) de nem lesz ez rossz. Külön egyedivé teszi ezt h ugye a nézők irányíthatják a történetet, amire kíváncsi leszek hogy oldanak meg, de érdekes próbálkozásnak hangzik :3

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz