login |

Survivor – 22×02: Jaj a rákoknak!

2011. 02. 24. 14:51 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Killed with a stone, baby!

Egy elment vadászni? Szép szegmens volt, mit ne mondjak, és maga a rész sem hazudtolta meg önmagát, hiszen új hősök emelkedtek ki a habokból és újabb arcokat tudtunk rögzíteni magunknak – ezt eddig jól csinálják a készítők. Igaz, azt is el kell ismernem, hogy a 22×02 sokkal jobban épült Rob és Russell köré, akik, tartok tőle, eléggé öngyilkos taktikát folytatnak, nem tudom, hogy jól teszik-e azt, amit csinálnak.

Survivor - 22x02-b

Még mindig nem kaptunk sokat a Redemption Island-ből, a lényeg a következő részben jön, de gyorsan leírom a szekpticizmusomat, mert lehet, hogy jövő héten már áradozni fogok róla. Igen, tudom, hogy máshol már alkalmazták és gondolom, be is vált, de folyton csak arra gondolok, hogy kapni fogunk epizódonként egy csomó olyan anyagot, ami ugyan az adott részre szórakozást jelent, de az egészre nézve, a végkifejlettel kapcsolatban lehet, hogy semmi hatása nem lesz. (Tényleg, mi lesz a dupla kiszavazásokkal? Hármas sorverseny?)

Survivor - 22x02-a

Gondolok itt arra, hogy hiába küzd az első kiszavazott a másodikkal, majd a győztes a harmadikkal, ha a végén a hetedik és a kilencedik kiszavazott dönti el egymás között azt, hogy ki megy vissza. Persze simán lehet, hogy az első vagy a második húz nagyot és visszakapaszkodik a játékba, ekkor nyilván stornó, amit gondolok, de erre kevés az esély. Mindegy, meglátjuk. Mint ahogy azt is, hogy bár lehet, hogy a visszatérőt nem fogják azonnal kivágni (redemption immunity idol?), de nem tudom elképzelni, hogy a végén győztesnek választanák meg. (Ennek ellentmond az, hogy anno volt egy szezon, ahol visszatérhetett kiszavazott játékos és majdnem megnyerte, csak a saját hülyesége és a jó szíve miatt bukta el az egymillió dollárt.)

Maga a rész korrekt volt, voltak jobb pillanatok, nyilván nem ér fel a nyitányhoz, de ha marad ez a színvonal, akkor… Nem akarom elkiabálni. Pár spoiler a tovább mögött.

Szia, Matt.

Survivor - 22x02-c

A kiszavazás szép blindside volt, már egy ilyen nyugodt taktikával induló Rob ennyire nem lenne szabad, hogy impulzívan cselekedjen. Legalábbis a kézfogás eléggé felfújt lufi volt. Azt elfogadom, hogy szúrja a szemét, ha ketten enyelegnek, és az sem zavar, hogy Andrea marad egy ideig a képernyőn, de Matt kiszavazása (nem) kicsit tűnik destruktív húzásnak, amit hosszú távon megemlegethet – egyrészt mert gyengül a törzse, másrészt meg a társai is rádöbbentek arra, hogy Rob nem a jóságós Róbert bácsi.

Survivor - 22x02-d

Matt-ért kár, és azért is, hogy rögtön konfrontációba keverték Russell-t, aki így gyanakodni fog, pedig lesből lehetne őt legkönnyebben letámadni. Ralph FTW?

12 hozzászólás Ne habozz!

Gabe - 2011. 02. 24. 16:19

Jó, jó, nagyonis jó.
Eddig nagyon bejön ez az évad, és még R&R visszatérését sem bánom annyira mint azt az évad kezdete előtt.
Csak így tovább.
Viszont ami eddig minden évadban megvolt nekem, az most hiányzik. Az instant kedvencek. Fura.

Wondorog - 2011. 02. 24. 16:35

Nah Rob elkezdte a szarkeverést :D Russel úgy látom ellenfelére talált, ez a Ralp jól játszik, megtalálja az idolt, és még a többieket is nekiugrasztja Russelnek, szép :D

Pesszimista Pista - 2011. 02. 24. 17:37

Akkor is Russel a király :) Amúgy hiányzik, hogy kicsit szenvedjenek, végül is túlélnek. De a kezdő részben kaptak egy halom szeget, kalapácsot, a vesztesek is kaptak kova követ stb. Az idolt is rögtön megtalálják, ami már nem poén szerintem, sőt én ki is venném a játékból. Kicsit lehetne old school a játék, persze ettől még az évad eddig király, csak a rész alatt ez jutott eszembe.

Frank Luck - 2011. 02. 24. 18:14

“hiába küzd az első kiszavazott a másodikkal, majd a győztes a harmadikkal, ha a végén a hetedik és a kilencedik kiszavazott dönti el egymás között azt, hogy ki megy vissza.”

Igen, én is ezen gondolkodtam. Mert lehet, hogy nem mindegyik feladat lesz abszolút fizikai, de ha akár egy ilyen lesz (márpedig várható), akkor az elején kipotyogó lányok akár indulhatnak is haza, kár szívniuk a szigeten.
Nyilván óriási húú-háá lesz, ha kiejtik Robot vagy Russellt, az meg visszatér, de az emberek javának csak plusz pár nap szivacs. Talán annyi jó lehet, hogy ha képesek elvonatkoztatni az egésztől, akkor 3-6 napig élvezhetik a magányt és a csodás környezetet (már amennyire ez lehetséges szakadó esőben egy kis rizzsel). Amúgy a játék szempontjából nem nyernek semmit, max. ha nyolcadiknak esnek ki.

“Ralph jól játszik”
Really? Rátámadni Russellre? Szuperjó ötlet. Nem lett volna elég, ha közli pár emberrel? Szerintem fölösleges húzás volt, Russellt ki lehet szavazni úgy is, hogy nem ugrunk a torkának (főleg egy idollal).

Rob szerintem még húzhatja egy darabig, nincs szükségük Andreára, még az idolos/idoltalan nő lehet mellette – a pszicho pasas meg ugye…

kiwagyok - 2011. 02. 24. 19:07

Ha valaki elmegy egy petróleum lámpával egy szigetre, az miért akar kővel tűzet gyújtani??????? Vagy ez csak nekem tünt logikátlannak, és van rá ésszerű magyarázat?:-)
Eddig nagyon jó évad, pedig én sem örültem a visszatérőknek. Így két rész után a Redemption is jó ötletnek tünik, és érdekes is lesz, de azt remélem, hogy nem minden évad lesz ilyen. (Egyáltalán berendelték már a következő évadokat?)
Amugy nincs még évad kibeszélő?

winnie - 2011. 02. 24. 19:58

a lámpa csak fényforrás volt, valahol írja probst, de nem használhatta.

kibeszélő? ott a link oldalt, az előző héten is írtam.

marcilu - 2011. 02. 24. 20:09

Az eheti hajrá-felkiáltásom Ralphnak szólt. Mikor Russel nagy lelkesen elkezdte a világ leghülyébbjének nevezni, tudtam, hogy lesz valami… Persze, jól van ez szerkesztve. Dettó, mikor bevágták Matt halál érdektelen nyilatkozatát arról, hogy Rob milyen nagyszerű, tudtam, hogy csak azért teszik, hogy mutassanak a fiúról valamit, mielőtt kipottyan. Basszus, pedig még csak pár évadot láttam.
Lehet, hogy nincs igazam, de döbbenetesen hülyének gondolom a nagymenőket, amiatt, hogy nem próbálkoznak új stratégiával. Bár lehet, hogy nekik van igazuk, mert a többi játékos még náluk is hülyébb. És az arroganciájuk amellett, hogy kiborító, lehet, hogy jogos.
Szurkolok Christinának, hogy megtalálja vagy létrehozza a repedéseket Rob kis csapatán, Ralphnak meg csak úgy…

winnie - 2011. 02. 24. 20:40

mattnek igaza volt, hogy elég egy apró hiba és akkor…

AlbPetya - 2011. 02. 24. 22:12

Rookie-ként először is üdv mindenkinek.
Szerintem Robnak egyelőre nem kell aggódnia. A hatosfogatból bukott kettőt és nyert egyet Philip személyében, akit ha kontroll alatt tud tartani nem lesz baja vele (sőt szerintem, ha meg tudja tartani maga körül az öreg special agent-öt, akkor a merge után az egyik legerősebb szövetségese lehet). Ez főleg igaz akkor, ha következő 1-2 challenge-et megnyerik, és Rob tud csinálni egy kis kárelhárítást maga körül…
Már alig várom, hogy mutassák Russell-t,ahogy a HII-t keresi. :)
Ralph-ról egy kicsit J.T. jut eszembe, azzal különbséggel, hogy ő még nem találta meg a Stephenjét. Vagy igen, csak nem láttuk. És ez a nekiugrása Russell-nek akkor lehet igazán értékes, amikor amaz nem fogja megtalálni a HII-t.
Christina menni fog szerintem hamarosan, habár ha a kiscsaj kiborul (nem hinném, hogy Rob ellen tudna lépni valamit, max két szavazata van: sajátja és Christina voksa) Matt miatt, akkor nyerhet még három napot.
Persze a fent leírtak csak egy fáradt elme eszmefuttatásai. :)

Egyébként Richard Hatch és Parvati a legjobbak. Coach és Philip pedig örök ikonok Tysonnal együtt.

Pesszimista Pista - 2011. 02. 25. 15:29

AlbPetya ikonikus alak szerintem Shane is az S12ből, és Randy az S17ből.

AlbPetya - 2011. 02. 25. 18:18

Hát igen, az ikonok kérdése nehéz kérdés. Voltaképpen most hogy merengek nekem Cerie is az, sőt valahol még Shee-ann (tudom-tudom) és a legnagyobb lúzer Erik is.

Randy-t nem kedveltem, nekem nem szimpatikus. Abból a seasonból (tessék megkövezni) nekem Sugar volt az ultimate karakter.
Shane nehéz kérdés. Az vele a bajom, hogy voltak jó pillanatai, meg nem olyan jók (mondjuk az halálos, amikor a faluban, míg a többiek játszanak a gyerkőcökkel, ő nekiáll cigit lejmolni. :))

zsolt66 - 2011. 02. 25. 22:33

Várható volt hogy Matt megy, mármint azok után, hogy Rob felvetette. Így az elején kiderül, mert nem mutattak több jelenetet, hogy szervezkedés megy. Hát Andrea helyébe se lennék, ahol volt 6 szövetség becsapta. Biztos okoz majd egy kis feszkót közte és a többiek között. Christinával fog majd szövetkezni, meg átcsábítani pár fiatalt, hogy Rob menjen, mert átverte őt.
Christináról annyit, hogy nem tudakozott, hogy most ő megy vagy kire szavazzanak, vagy nem tették bele. Mindenesetre az Idol kiment náluk. De ha kimegy, akkor valószínűleg jön új is. Már kiderült, hogy Rob nem szereti ezt az Idol dolgot, előző évadban is (asszem S20., ott ki is fejtette, hogy mikor ő játszott, nem volt idol, és rendesen bekavar neki.)
Két csapat között az a különbség még a sárgáknál Rob alfa-hímnek van elkönyvelve, egyedül Christina nem bízik benne… (meg most már páran, hátha kinyílik a szemük, hogy ő tényleg nem jó barát, aki segít a túlélésben), addig a máik törzsnél Russel úgymond első számú célpont.
Még annyit hozzáfűznék, hogy jó hogy itt van a dupla R, de pár emberen kívül nem sokat ismerek még. Főleg a lila törzsnél, még nem voltak annyira reflektor fénybe, hiszen nem voltak kiszavazáson.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz