login |

Supernatural – 6×15: Add önmagad!

2011. 02. 26. 17:32 - Írta: Bruzsy

55 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, ki találja ki, hogy ki vetette papírra az eheti Supernatural-részt? Hát persze, hogy Ben Edlund! És mit lehet mondani róla? Hogy egy sorozatrajongónak – na meg kimondottan ennek a sorozatnak a rajongóinak – maga a Kánaán. Ez volt ugyanis az a bizonyos negyedik falas rész amiről a promót is láthattátok. És bár a Supernaturalre jellemzők voltak eddig is az ilyen nézői kikacsintások, hisz ne feledjük el a negyedik évados The Monster at the End of This Book-ot vagy az ötödik évadban a The Real Ghostbusters-t, de mégis, ez állt mind közül a legközelebb a nézőkhöz – nem véletlenül, hiszen a való életbe nyerhettünk bepillantást.

01

És bár próbáltak az átlagos nézőknek is lehetőséget biztosítani a megértésre azzal, hogy a szokásos “ez is kellék, az is kellék” dumákat beleszőtték, akik nem voltak tisztában a stábbal, az eseményekkel, a Sera Gamble – Eric Kripke showrunner váltással, valószínűleg nem értették az ezekre épülő párbeszédeket. És mivel ezek adták a rész lényegét, történés nem sok volt benne, lehet épp ezért nem is élvezték annyira. De mi többiek azt hiszem kijelenthetem, hogy iszonyatosan jó szórakoztunk. Folytatás spoilerekkel a tovább után.

Tehát egy túl jól sikerült angyali közbeavatkozásnak köszönhetően főhőseink hirtelen a mi világunkban egy párhuzamos világban találták magukat, ahol azzal kellett szembesülniük, hogy az egész addigi életük egy (nem túl jó nézettséggel rendelkező) sorozat, és őket valami Jensen Ackles és Jared Padalecki játssza. Akik amúgy kifejezetten utálják egymást. És íme az első nagyon gázosabb dolog a történetben, mert egy olyan környezetben, ahol minden, de tényleg minden valódinak tűnik, egy ilyen átverés nem esik jól a nézőnek. Mert azt szerintem mindenki tudja, aki egy kicsit is követik ezt a sorozatot, hogy ők bizony imádják egymást, és minden közös megjelenésük ezt az érzetet erősíti.

02

Mivel Edlundról van szó, kicsit se meglepő, hogy nevetnivaló volt bőven a részben. Nem is tudom hány hét idézetét számoltam össze, volt itt kikacsintás nézettségre, az öt Impalára, Jensen szappanoperás múltjára, Sera Gamble-re, aki annyira új, hogy még a színészei se ismerik. Összeszámolni se lehet az ilyen kis apróságokat. Egyedül ilyen szinten Genevieve Cortese, azaz Mrs. Padalecki megjelenése nem tetszett, egyszerűen nem tudtak vele mit kezdeni az írók, de mégis bele kellett valahogy írni. Cserébe Misha Collins jelenléte minden másodpercet feldobott, arról nem is beszélve, hogy a részben kitweetelt mondatai tényleg megjelentek Twitteren.

03

Aztán a rész közepén eltávolodtunk ettől a valóságos környezettől, amikor a fiúk után megérkezett Virgil, és megkezdődött a stáb szisztematikus legyilkolása. Misha és Kripke halála után Bobby Singer és a többiek eltávozása már nem nagyon ütött szíven minket, inkább az volt a furcsa, hogy a Serge Ladouceur operatőrt alakító színész fapofával nézi végig az eseményeket, majd Mátrixosan kitér a golyók elől. Azt hittem, hogy le lesz ő még leplezve, mint Castiel ügynöke, de mivel nem lett, ez inkább gázosnak hatott.

04

És akkor mire visszatértünk, Balthazar és Castiel gyors győzelme fogadott, illetve az, hogy a fiúk csak csalétek voltak a Raphael ellen vívott háborúban. Ez egyelőre elég erősnek tűnik, inkább a 4. évad elején megismerte Castielre jellemzőnek, de sok olyan dolog lehet még a háttérben, ami megmagyarázhatja. Azt se tartom kizártnak, hogy a “Mindennek anyja” és az angyalok háborúja valamilyen szinten összefügg.

És akkor lássunk még néhány apróságot, amit megér felsorolni:

  • Dean egy valóban megjelent Supernatural magazin lapszámot tart a kezében. Ráadásul a beszólt mimika egy running gag a fiúk között, minden évados bakiparádéban szerepel legalább egy ilyen beállás.
  • A KM Motion Picture Studios egy nagyon szép tiszteletadás volt a két éve elhunyt híres rendezőnek, Kim Manners-nek.
  • A sorozat amúgy tényleg nem Amerikában, hanem Vancouverben forog, erről bővebben Wynonna beszámolójában olvashattok.
  • Eric Kripke új projektje, az Octocobra egy nagyon csípős beszólás a SyFy Channel elmúlt két évére jellemző “szuperszörnyes”, egyáltalán nem minőségi filmjeire.
  • Bobby karaktere tényleg Robert Singer producerről lett elnevezve, de nem ő találta ki, hanem Kripke, még az első évadban.
  • Jó poénnak tűnhetett Jensen Day Of Our Lives-os kis jelenete, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez volt a színész egyetlen olyan szerepe karrierje során, amiért díjat is kapott.

05

Összegezve nagyon jó rész volt, a maga hibáival együtt is, viszont az elmúlt hetek minőségi vetésforgóját figyelembe véve ez azt jelenti, hogy jövő héten már nem fogunk ilyen jól szórakozni. Reméljük nem lesz igazam, addig pedig lehet újra megnézem majd az epizódot, mert egyszerűen iszonyatosan élvezetes ennyire belátni a kulisszák és a működés mögé, pláne Ben Edlund módra.

55 hozzászólás Ne habozz!

Ultra(: - 2011. 02. 26. 17:42

Ami biztos hogy jó lesz még viccek terén az a 20. rész mivel azt is Ben Edlund rendezi sőt azt még ő is írja :D

Harlequin - 2011. 02. 26. 17:44

Megnézem ezt a részt, és ha bejön, akkor azt hiszen, elkezdem a 6. évadot (amit a 2. percben kaszáltam, hiába volt szívem csücske a sorozat, és követtem realtime) :)

Ultra(: - 2011. 02. 26. 17:45

Azért az durva hogy a 2. percbe elkaszáltad amikor még semmit se tudhattál a 6. évadról :DDd

derelye vágó - 2011. 02. 26. 17:54

én az ilyen részeket már a xénában is utáltam

Wondorog - 2011. 02. 26. 18:03

a changing channel után nagyon vártam ezt a rész, és nem kellett csalódnom :D Misha Collins megint hatalmasat alakított :D

Harlequin - 2011. 02. 26. 18:04

@Ultra(:
Valami eltört bennem, azért :) Lehet azért, mert nagyon lezártnak éreztem az 5. végét.
Azóta spoilermentes kritikákat olvasgatok, de nem győzött meg egyik se, hogy visszatérjek.

Hor1 - 2011. 02. 26. 18:14

Óriási rész volt. :)

Hunnenkoenig - 2011. 02. 26. 18:27

Megnezve.

Jo volt, de egy kicsit valahogy többet vartam.
Azert az is kar, hogy annyira összekulimaszozzak, hogy nem tudod mi a valosag es mi a vaker (mint pl, hogy utaljak egymast). Ha ilyen reszt csinalnak, akkor igenis legyen valosaghü. Szerintem ennyi jar a rajongoknak, ha mar nem is ök kertek a reszt, hanem az irok jöttek elö vele.

Nem hiszem, hogy Jarednek akkora palotaja van Vancouverben es, hogy Varholos kepek lognak magarol a falon…

Na mindefgy, a poenok azert jok voltak.

buxen - 2011. 02. 26. 18:42

hatalmas epizód :D misha collins volt a legjobb :D

mirelitkacsa - 2011. 02. 26. 18:45

Ez a rész jól jött. Kb. minden ok ott van a kritikában, szóval nem állok neki sorolni, de Misha Collinst azért én is kiemelném. Remélem Cas most megint lesz pár részig, mert már baromira hiányzik. A villámlós-angyalszárnyas jelenetet pedig külön öröm volt látni. Tiszta 4×01 feeling :)

Shana - 2011. 02. 26. 18:59

Nekem sajnos nem tetszett. Biztos azért mert már túl sokat vártam tőle. De nekem Misha is nagyon kevés volt benne, és a fiúk “nem értjük mi van itt” rácsodálkozása is túl el volt húzva (egész részen keresztül). Kifejezetten idegesített.
Hogy az Eric kinyírása részre már ne is pazaroljak túl sok szót: gagyi.
Az egy dolog, hogy a rajongó tényleg azt várná, hogy a fiúk imádják egymást. De szakmai szemmel a gumi kést és a gumi ablaküveget sem értettem. Ez poén akart lenni? Mert akkor nem ütött… vagy nemtom…

Nina - 2011. 02. 26. 19:03

Úristen – best ep ever… bár rohadtul nincs koherencia, és a storyline tudja a fene, hová halad, DE a felhőtlen szórakozás okán nézem, és ez… zseniális volt. Egyedül Jared kis felesége nem tetszett, ő kimondottan erőltetett volt – Misha állandó Twitterezése, akkora have to ziccer, mert tényleg állandóan Twitterezik, ISTENEM, zseniális volt!!

hades - 2011. 02. 26. 19:06

@derelye vágó

Nekem is a Xena ugrott be :)
Azonnal arra asszociáltam, hogy ez már a vég végének a vége, nekem minősíthetetlenül rossz volt.
Persze megértem, hogy másnak meg maga volt a kánaán.

Bob - 2011. 02. 26. 19:24

Jejejejeje még nem néztem meg , és a cikkből is csak annnyit olvastam el , hogy iszonyatosan jól szórakoztunk , úgyhogy már nézem is :D

muhaddib - 2011. 02. 26. 19:43

Ez egy nagyon gyenge rész volt. Az egész évad nagyon lassú, de ez valami iszonyú volt. Remélem összeszedik magukat az írók, és lesz valami értelme ennek az évadnak, mert eddig nem nagyon van. Persze, megy az Angyalok háborúja, meg előjött minden szörnyek anyucikája, de nekünk nézőknek nem sokat mutatnak. Márpedig ebben a sorozatban sokat számít a vizuális effekt.

Kat - 2011. 02. 26. 20:48

Köszi Bruzsy, nagyon jó összefoglaló!
Nekem tetszett (a rész is).

Sir Alex - 2011. 02. 26. 21:10

Nem igazán értem, h aki igazi sorozat rajongó, annak hogy nem tetszett ez a rész. Értem én, h a fő szálhoz semmi köze, és még a stílusba is alig illett bele, nah meg túlzások is voltak benne, de én régen imádtam röhögni a részeken, és nekem ez azt hozta vissza, nem is beszélve a rengeteg utalásról és kikacsintásról. Remek volt!

lostgab - 2011. 02. 26. 21:14

Hú, ez volt az az epizód, amit talán a legjobban élveztem a 6. évadban! Eleve imádom, mikor infokat kapok abból, hogy mi is folyik igazából egy sorozat forgatásán. Ezen kívül nekem azok a poénok tetszettek igazán, amit csak az tudhat, aki követte a sorozatot, plusz ehhez még mondjuk van fogalma arról, hogy mi is történt/történik a valóságban (showrunner váltás, Misha állandó tweetjei). Az mondjuk nem igazán tetszett, hogy annyiszor kihangsúlyozták, hogy a srácok nem beszéltek egymással stb., mikor a valóságban pont nem ez a helyzet. Az interjúkból, bakikból egyáltalán nem ez jön le, ez mondjuk a rajongók felé kicsit faramucin jött le. De tényleg talán ez az egyetlen negatívum (plusz talán a feleség), amit el lehet mondani a részről. Bár nem haladtunk elefántlépésekkel a sztoriban, de régen élveztem SupNatot ennyire. De nem is ragozom ezt tovább, inkább megnézem újra :)

jackbauer - 2011. 02. 26. 21:44

Zseniális volt! A Changing Channelsnél nem hittem, hogy lesz jobb rész, de ez még azon is túltett..
Misha is mekkorát alakított, úristen!

Kanka - 2011. 02. 26. 22:25

még anno pár honapja azthittem eza rész egy nagy kalap sz@@@@@@@@r lesz..hálistennek azért nem lett az.én legjobban a fiuk “most akkor mivan?” csodálkozásain röhögtem.Genevieve pusztán jol mutatott ennyi XD.Sok jó utalás és poén volt benne pár kripke kinyirását énis furának éreztem.nekem ebben az évadban a 12-es 13-as 14-es és ez a rész jött be.az évad eleje eléggé..Hmmm volt.

Maxim - 2011. 02. 26. 22:53

Ez a rész nekem nagyon tetszett. Én alapból nem úgy fogtam fel, hogy ez a valóság, inkább egy görbetükör a készítőknek maguknak is, esély, hogy kicsit kifigurázzák magukat (ezért, hogy utálják egymást ami tipikus sorozat klisé, hogy akik a képernyőn nagy haverok azok a valóságban rühellik egymást. Meg így nekem “Jared háza” is tetszett). Meg azért Misha mint Misha is túl volt játszva, szóval kár lenne ezt a részt valami dokumentumfilmnek tekinteni. Én baromi jól szórakoztam, valóban Misha volt az egyik legjobb és amikor a végén megjelent megint Castiel tényleg visszahozta azt a badass angyal érzést, mint amikor először megjelent a hatalmas szárnyaival, most is kiszaladt belőlem egy tiszteletteljes “HÚúú!”.
Eric Kripke meggyilkolása már nekem is over the top volt… mert ha már Misha úgy visít mint egy kislány ha egy kést tartanak a torkának, akkor ha valakit így meglőnek, hát nem megy tovább (főleg nem a támadója felé…) hanem visítva összerogy.
Na most így hirtelen ennyi. :)

sorozatfan92 - 2011. 02. 26. 23:08

Hát nekem egyáltalán nem jött be, jókat röhögtem rajta, de nálam a rész akkor is a béka segge alatt volt. Remélem több ilyen nem lesz.

Bob - 2011. 02. 26. 23:44

Nah , megnéztem :D hát ez nekem nagyon tetszett :D tök jó volt , így is látni az egészet :D

Castiel meg :D:D:D hát ez kész komolyan mondom :D

Nikki - 2011. 02. 26. 23:56

Szétröhögtem magam ezen az epizódon, nekem baromira tetszett.
Nekem is furcsa volt, h a “valóságban” rosszba vannak egymással, Misha is túl volt játszva és a gyilkolós ill golyókitérős jelenet pedig túlzás volt. Ezeket a hibákat fedeztem fel én is, és nem tudtam hová tenni, a felesége nem zavart.
Szóval remek rész volt, az íráshoz meg gratula! :)

Raptor25 - 2011. 02. 26. 23:57

A rész szerintem is jó volt viszont ahogy így olvasom a kommenteket egy valamin megakadt a szemem de nagyon még pedig muhaddib hozzászólásán a “Az egész évad nagyon lassú…” már nem azért de szerintem eddig ez a legpörgősebb éved eddig a supernatural történtében persze az első 1-2 rész nem volt annyira ütős de kvázi azok voltak a megalapozó részek az évadra azok vezették fel a főbb konfliktusokat. Indoklás Spoileresen úgyhogy aki nem látta az eddig leadott epizódokat az ne olvasson tovább

SPOLIER SPOLIER SPOLIER SPOLIER SPOLIER SPOLIER SPOLIER

például Crowley kinyírásával várnak még mondjuk az évad végéig hogy Sam-nek a lélek visszaszerzéséről már ne is beszéljek az évad elején azt hittem hogy ez a kettő lesz majd a fő cél és majd egy duppla epizóddal az évad végén lezárják ezzel szemben Crowley-t már a 6×10-ben kinyírják Sam meg megkapja a lelkét a 6×11-ben

SPOLIER VÉGE SPOLIER VÉGE SPOLIER VÉGE SPOLIER VÉGE

úgyhogy szerintem ez marhaság épphogy sokkal feszesebb lett a tempó és a kiegészítő részek (amik nem a főszállal foglalkoznak) szerintem azok is jók és vannak köztük zseniálisak.

Kvikveg - 2011. 02. 27. 05:00

Ezt a reszt felve neztem, mert nem birom a beegetos jeleneteket.
Misha twitterezesen hatalmasakat vigyorogtam.

Nekem a kikacsintos reszekbol a legjobb az volt, amikor rajottek, hogy valaki konyvet ir roluk, es Sam talalt egy fanfiction oldalt ahol Sam es Dean khm… Na arra Dean “Uristen, hanyok!” reakcioja olyan volt, hogy fetrengtem a rohogestol.
Az jo volt.

Ez kicsit eroltetett. De ertekelem. XD

moonlightgirl - 2011. 02. 27. 08:18

Nekem is nagyon tetszett ez az epizód, be is került rögtön a többször nézős epizódok listájára nálam :) Rengeteg poén volt benne, amin fetrengve röhögtem. Ahányszor feltűnt Misha a képernyőn, visítottam: Miiishaaaa :) Lehet, hogy nagyon átmentem fangirl-módba, de eleve úgy ültem le megnézni az epizódot, hogy előtte már tűkön ülve vártam + az is rátett egy adaggal, hogy előtte mentem át a legnehezebb vizsgámon :)
Nem is jártatom tovább a…z ujjaimat a billentyűzeten, megyek és megnézem még egyszer ezt az epizódot.

Harlequin - 2011. 02. 27. 09:39

Az hiszem, visszatérek kedves kis sorozatomhoz. Ez a rész meggyőzött, miért is szerettem (részben) :)

kria - 2011. 02. 27. 10:04

imádom egyszerűen a supernaturalt, ilyen jó részt, kétszer is megnéztem tegnap délután, és mondjuk nekem ztetszett genevieve szerepe is pl. imádtam ahogy jensen megkérdi You married fake ruby? na és misha valami fantasztikus volt, én eddig is követtem a sorozatot és marha nagy rajongója vagyok de eztán meg még biztibb hogy meg se fordul a fejemben hogy abbahaggyam, már alig várom hogy a kövi részt is megnézhessem:)

Raptor25:
SPOILER
szerintem is mondju egy kicsit gyorsítottak a tempón, de szerintem ez a sam nem kutat a múltban tett dolgai után még elő fog jönni és szerintem még azis elképzelhető hogy az a fal nagyon közel kerül a ledőléshez,
SPOILER VÉGE!

beiz - 2011. 02. 27. 10:15

Én a legfrissebb évadot valahol a 35. perc környékén kaszáltam. Bele-bele pillantottam a kritikákba, és hát egy csöppet sem lettem meggyőzve.

Az ilyen negyedik falas dolgokat meg nem szeretem (kivéve ha valami őrült, eszement vígjátékról van szó.) Hogy nézett volna ki pl. a Lost egy ilyen “csavarral”. :-) De sorolhatnék ide bármit.

Egy Monty P. persze más tészta, vagy akár az Office-ba is beleférne ilyesmi. Egyébként kösz, de nem. :-)

Úgy vélem a Supernatural szépen, lassan leminősítette magát olyan szintre, amit csak a hardcore SupNat fanok értékelnek már. Ez nem feltétlenül baj, tőlem akár 100 évad is lehet ebből, de személy szerint nem bánom, hogy kaszáltam.

Deana - 2011. 02. 27. 12:19

Hát, én ekkorát még nem csalódtam SN-epizódban, az tuti. Talán csak nem vagyok elég őrült fan a humor megértéséhez, talán túl sokat vártam a résztől, én nem tudom, de Misha halála után hajnali 8kor rámtört a vágy hogy SN helyett eltűnjek mosogatni inkább, pedig utálok mosogatni. Nekem túlságosan eltúlzott volt a rész, erőltetett, ráadásul én valami valóságosabbra számítottam, nem erre az … izére. A végén “Kripke” és “Singer” párbeszédén komolyan kiakadtam, nem tudom h egy ember halálát ilyen könnyen venni, és a címlappal törődni melyik alternatív univerzumban poén, de én amiatt a jelenet miatt szerintem akkor is lehúznám a részt, ha amúgy jó lett volna. Csak épp még az sem volt, a pár sírvaröhögős beszólás ellenére sem. Ha így folytatja az SN, nem tudom, maradok-e a hetedik évadra, amit sztem körülbelül 100%…

Kira - 2011. 02. 27. 12:22

az évad legjobb része ^^ eddig tragikus ezaz évad, de ez most felhúzta, és hogy visszahozták az angyalos szálat így most megint jó lesz, mert valjuk be sam lelkének visszaszerzése, crowley és a mindenek anyja elég gáz volt :D bár arra is kíváncsi leszek h a Minden Anyját és az angyalos szálat hogy fűzik egybe.

Daneee - 2011. 02. 27. 12:35

@beiz

Ha te mondod, biztos úgy van. Azt se tudod, hogy miként volt a rész felépítve…

RexpecT - 2011. 02. 27. 13:49

Vegyes érzéseim vannak a résszel kapcsolatban, engem nem győzött meg…. :S

dori - 2011. 02. 27. 14:09

Nem tudom hova tenni ezt a részt… Látszik, hogy a készítőknek már semmi ötletük és valahogy ki kell tölteni a 22 epizódos évadot. Hétről hétre úgy ülök le megnézni az új részt, hogy talán majd mostantól beindul, lesz értelme. Ez a rész meggyőzött, hogy ideje feladni.

breakaway - 2011. 02. 27. 14:11

Nekem meg van ez a magazin:)
Misha Collins meg remek volt, bar nagyjabol az egesz resz is:)
Bar az idei evad meg mindig nagy csalodas, mert habar volt 3-4 olyan resz, ami kiemelkedoen jo volt, valahogy nekem az egesz evad olyan docogos, tul sok a toltelek resz, valahogy olyan lassan halad elore.
De persze semmi penzert nem hagynam abba a nezeset:)

hetes - 2011. 02. 27. 14:11

Bekerült a 3 legviccesebb,legszórakoztatóbb részbe nálam!!Iszonyat jó volt:D:D:D

Lajoska67 - 2011. 02. 27. 14:23

Ehhhh…Season six…! :-DDD

Nem volt rossz, de az nekem is furcsa azért, hogy úgy kezelték a két színészt, mint a legnagyobb amerikai hírességeket, mindenhova mindig sofőrös óriásterepjáróval, Padalecki abba a gigantikus villában lakik,stb. Miután – mint a múltkor megtudtuk – egyszerre 20 sorozat is forog a városban, és a cikkíró szerint sokszor sok helyen találkozik hírességekkel, akár kocogás közben is, ennyire szerintem nem lehet durva a helyzet, de lehet tévedek.

winnie - 2011. 02. 27. 14:30

“Látszik, hogy a készítőknek már semmi ötletük és valahogy ki kell tölteni a 22 epizódos évadot.”

?? épp ezen rész alapján nincs ötletük? a 6×15 tele volt zseniális ötletekkel. (és a 22 epizód is úgy jön ki, hogy vagy 80-100 epizódtervből jön össze a pár legjobb.)

de az tény, hogy a negyedik falas és egyéb rajongói részek sem jönnek be mindenkinek. pedig ez még szerintem is tömör gyönyör volt, pedig én még a sorozatot sem nézem:)

cat - 2011. 02. 27. 16:06

Hatalmas nagy ötlet és igencsak bátor kivitelezés… Nekem az tetszett a legjobban, hogy milyen durván beszólogattak saját maguknak :D Kapott a stáb, a sorozat és a színészek is bőven. Persze volt erre már példa a Supnatban, de ilyen mennyiségben sosem. “…a riporter szerint nem sokan nézik…”, “…még azt a maradék kis tehetségüket is elvesztették, ami volt nekik…”, “…már így is túl sokat fizetnek ezekneknek a barmoknak…” és még sorolhatnám, le a kalappal, hogy ezt mindenki bevállalta :D Egyedül azt nem értem, miért kellett úgy beállítani a fiúk kapcsolatát, mintha utálnák egymást – szerintem erre semmi szükség nem volt az ő esetükben. De nem számít, iszonyú jól szórakoztam, és még most is röhögök, ha 1-1 momentum az eszembe jut. Tuti megnézem még párszor. Bár több részt írna Edlund, egyszerűen nem tud hibázni a csávó, minden egyes epizód, amit ő jegyez, kiemelkedő.

shifter - 2011. 02. 27. 18:09

Imádtam! Egyébként simán meg lehet magyarázni a különbségeket, hiszen mi van, ha a tesók nem a mi valóságunkba jutottak át, hanem egy olyanba, ahol majdnem minden stimmel, de a színészek utálják egymást, Jarednek palotája van, Misha visítós hülye ésatöbbi…

Hunnenkoenig - 2011. 02. 27. 19:29

“mindenhova mindig sofőrös óriásterepjáróval, “

A szineszeket mindig mindenhova soförök viszik. Tök mindegy, mennyire hiresek.

Mivel a forgatasi nap vegen voltak, logikus, hogy ott volt a soför, hogy hazavigye öket.

Az hogy Hummerben ültek, talan nem altalanos, de siman el tudom kepzelni, hogy egy ilyen sorozat föszereplöi megtehetik, hogy a szerzödesükbe olyan kocsit irassanak, amilyet akarnak. Föleg amerikaban.

En ausztriaban az egyik hiresebb szinesznöt VW Phetonnal furikaztam hetekig (de gyakran van Audi A8 is), pedig te eletedben nem hallottal arrol a szinesznöröl.

winnie - 2011. 02. 27. 21:01

pedig, ha fix munkahelyre mennek, vagyis stúdiós forgatásra rengetegen saját kocsival járnak.

Hunnenkoenig - 2011. 02. 28. 22:26

winnie, te mar megint nagyon tudod…

Elöszöris mar csak biztositasi okbol sem jarkalhatnak maguk.

Epp nemreg volt, hogy ausztriaban a Moretti (az elsö Rex kommissar) a tiltas ellenere (mert egy köcsög majom) elhajtotta az erte jövö sofört es motorral ment a forgatasra.

Utközben elcsuszott a villamos sineken, összetörte magat, mint allat es a forgatast valami 6 hetre le kellett fujni.

A soförök es/vagy a jarmüvek be vannak biztositva. HA azzal törtenik a baleset, a produkcio megkapja a biztositast. HA nem azzal törtent a baleset, akkor a produkcio baszhatja.

Na most akkor szerinted amerikaban hagyjak majd öket furikazni?

Meg egy szaros reklamnal is gyakran benne van a szinesz szerzödeseben (ha nem egyszeri alkalom, hanem esetleg többeves szerzödes), hogy nem üzhet veszelyes sportokat es olyan tevekenysegeket, amik veszelyeztetik a testi eppseget, amig a szerzödes tart.

Voltam olyan amerikai forgatason, ahol konkretan megtiltottak a STABNAK a gördeszkazast, biciklizest es hasonlo jarmüvek hasznalatat azert, mert a föszereplö esetleg kedvet kap ra, kölcsön keri es összetöri magat.

De persze en hülyesegeket beszelek, mert nem ertek hozza. Ne is figyelj ram akkor sem, ha ezek szemelyes tapasztalatok es nem csak ugy a neten olvastam öket… nekem ugye nincs egy diplomam sem es nem jartam a magyar TV-nel sem szerkesztökent, ugyhogy mit tudom en…

winnie - 2011. 02. 28. 22:56

“winnie, te mar megint nagyon tudod…”

az a baj, hogy ezzel megint magad lövöd tökön, mint akkor, amikor arról próbáltál meggyőzni, hogy míg te leírhatod, hogy valami jó, addig én nem, hogy rossz. értsd: azzal, hogy azt írod, hogy én “nagyon tudom”, csak azt jelzed, hogy én nem tudom, te viszont “nagyon tudod”. utána meg jön a passzív-agresszív sértett ovis én: “De persze en hülyesegeket beszelek, mert nem ertek hozza.”

rettentő gyenge a vitakultúrád, sajnálom, nem szabad ilyesmiken besérülni. ha valaki javít, vagy ellentmond neked, mérlegelj.

te: “A szineszeket mindig mindenhova soförök viszik. Tök mindegy, mennyire hiresek.” – kvázi tételt mondtál. kizártál minden más megoldást. úgy, hogy a levegőbe beszéltél, hiszen fogalmad sincs minden színész szokásáról. nem lehet. x esetből általánosítasz.

erre én: “pedig, ha fix munkahelyre mennek, vagyis stúdiós forgatásra rengetegen saját kocsival járnak.” – semmi általánosítás, sem tételes kinyilatkoztatás, sőt, még meg is engedem, hogy részben igazad van, csak jelzem, hogy vannak, akik saját kocsival járnak.

az ilyesmibe kár is belemenned, hiszen míg neked minden egyes emberre bizonyítanod kéne, hogy igazad van, addig nekem elég egyre és meg vagy cáfolva. így nem éri meg, hidd el. ez az öntökönlövés.

a témához: csak ismételni tudom magam. rengetegszer látni, olvasni, hogy xy behajt saját kocsijával, amit sajét maga által vezet a studio lot-jára, majd a munka végeztével hazamegy. (ember, a twitter korában vagyunk, a “most megyek melóba, sziasztok, követők, itt a fényképem” időszakában – ha akarom) külső, nem fix időpontos felvételeknél (ez hatványozottan igaz a filmekre) értelmesebb a szállítást megszervezni, de ha valaki kvázi a hivatalba jár dolgozni, fix díszletbe megy nap, mint nap, akkor bizony sajátmaga megy. még charlie sheen is saját maga hajtott pár napja a two and a half men soundstage-ére.

a sorozatfilmezés olyan, főleg, ha állandó szereplő az ember, viszonylag kiszámítható, sokszor fix órás napi meló, mint egy rendes munkahely. az pedig érthető, hogy vigyázni akarnak a színészekre, de az nem jelenti azt, hogy a nap 24 órájában, a szabadnapjaikon, a hiatus időszakában sem engedik őket vezetni, az utcára kilépni, elektromos készüléket használni.

mondom, a passzív-agresszív mode ON előtt légy tisztában azzal, hogy én tudom, hogy milyen múltad és jelened van, tudom, hogy mi mindent tudsz vagy tudhatsz jobban, s azt is, hogy rengeteg példát tudsz mondani. de azzal te is tisztában lehetsz, hogy ha annyi mindennel nem is szolgálhatok, személyes példákkal főleg, azért én is nyitva tartom a szemem, s látok egyet, s mást:)

Lajoska67 - 2011. 03. 01. 00:28

“A szineszeket mindig mindenhova soförök viszik. Tök mindegy, mennyire hiresek.”

Igen, ezért ment Misha Collins a Priussal egyedül, meg ezért jött a Hummerrel a végén Kripke is maga által vezetett autóval. Ezek mellett továbbra is furcsának tartom, hogy a két suttyó gyerek ennyire eröltetné a koromfekete Lincolnt, mintha bizony valami politikusok vagy vezető FBI-osok lennének.

Bagosz - 2011. 03. 01. 10:28

Winnie-vel ne vitatkozz,megesz reggelire.Én is nagy érvelőbajnok vagyok,de winnie nekem is kemény dió.:-)
A rész erősen megosztó volt,inkább a nagy fanoknak (köztük nekem) jött be nagyon!
Ez a rész olyan, volt, mint a pacal,vagy nagyon szeretik,vagy nagyon utálják.
Tiéd a labda,winnie!

Hunnenkoenig - 2011. 03. 01. 12:29

Azt szeretem benned winnie, hogy egyszerüen nem tudod felfogni, hogy az eremnek mindig ket oldala van.

Te mindig azzal akarsz engem lenyomni, amit te magad csinalsz.

Hogy a vitakulturam milyen, az is abszolut szubjektuiv dolog. te termeszetesen mindig a te igazadat es allaspontodat fogod hajtogatni/vedeni, mig en az enyemet.

Legalabb annyian vannak, akik nekem adnak igazat, mint amennyien neked. Egy vita gyakran nem arrol szol, hogy a vitazo felek meggyözzek egymast, hanem arrol, hogy tagitsak ezaltal a hallgatok/olvasok horizontjat azaltal, hogy ket különbözö nezöpont egymasnak ütközik.

Mindketten tisztaban vagyunk azzal, hogy te elmeleti USA tudassal rendelkezel, en pedig gyakorlati EU tudassal. Biztos hogy rengeteg a különbseg (lasd: EU-ban nem forgatnak studios sitcomokat), ennek ellenere a szakmaban (mindegy, hogy film vagy TV) vannak altalanos szabalyok, amik mindenhol ugyanazok.

Nem azt mondtam, hogy 24 oras soförszolgalat all rendelkezesükre. Azt sem mondtam, hogy minden stabtagot (legyen az akar a producer) soför visz mindenhova.

Azt mondtam, hogy a fontosabb föszereplöknek tuti, hogy van mindenre kiterjedö szerzödesük, de a kissebb, aznapi mellekszereplöket is egyszerübb/biztonsagosabb soförrel a meloba es utana haza szallitani, mert:

1. nincs bizonytalansagi tenyezö, hogy vajon elaludt-e a tegnapi Sheenkedes utan, vagy nem került-e dugoba stb.

2. a mar emlitett biztositasi feltetelek miatt

3. a napi gyakori 14-16 oras melo utan biztos meg haza akar majd hajtani sajat maga, mert cseppet sem faradt el, mikor egesz nap ablakokon ugralt ki es 4 oran keresztül kellett 128x olyan erzelmi allapotba hoznia magat, hogy spriccelö könnyekkel zokogni tudjon csapora…

Azt sem mondtam, hogy nem hasznalhatnak elektromos berendezeseket. Termeszetesen nem üvegbura alatt tartjak öket egesz nap. Amikor lejart a munkaidejük aznapra, akkor azt tesznek, amit akarnak, de hallott itt mar valaki a “Munkahelyi baleset” fogalmarol?

A baj az, hogy csak fecsegtek a lelkes rajongo paraszti eszevel gondolkodva, de nem latjatok a nagyobb a kepet.

Es tök mindegy, hogy usa studio sitcom, vagy eu külsös jatekfilm.

Es a vegere annyit: ha beleraktak, hogy kocsival viszik öket haza, akkor elhihetitek, hogy az esetek 99%-ban igenis kocsival viszik öket haza (ha nem is hummerrel).

Hunnenkoenig - 2011. 03. 01. 13:33

Ja es meg annyit, hogy termeszetesen en sosem TAAHF szintü studios sitcomrol beszelek, föleg azert sem, mert a Supernatural meg sok joakarattal sem nevezhetö annak.

Az, hogy a resz studioban jatszodott ne zavarjon meg senkit. Logikus, hogy mindenhol van 1-2 nap, ahol studioban/belsö helyeken vannak a forgatasok, de az nem jelenti azt, hogy mindjart felborul a rendszer es mindenki ugy tesz, mintha az irodaba jarna be.

Lehet, hogy TAAHM-be mindenki ugy jar be ahogy akar. A Supernaturalban a fejem teszem ra, hogy nem.

Desmond Wallace - 2011. 03. 01. 21:03

Főleg az epizód első fele tetszett, ott volt több poén. Sam és Dean színészkedését már egy picit elnyújtották.
Sokat lehetett rajta vigyorogni, az biztos.

akbar - 2011. 03. 03. 13:58

Nekem is tetszett. De akkor most hogy is ejtjük Jared családnevét?

Mia - 2011. 03. 05. 18:30

Nagyon kemény rész volt, a színészkedésükön konkrétan sírtam a röhögéstől xD

Jared nevét Padaleki-nek ejtjük, ahogy Jared is kijavította Jensent :) Ezért is volt benne jelenet, mert sokan elcseszték a kiejtését.

Zora - 2013. 11. 17. 20:29

Még csak a 7. percnél tartok, de már dőlök a röhögéstől! :-DDDDDDDDDD
Most nézem tovább.

Zora - 2013. 11. 17. 21:09

06×15

Hát, hogy ez mennyire jó volt!Teljesen egyensúlyban volt a poén a komor hangulattal. Fantasztikusan megcsinálták!
Most pedig elolvasom a kritikát és a hsz-eket.

Zora - 2013. 11. 17. 21:27

Fura, hogy Jensen feleségét nem írták bele. Úgy értem, mikor Dean arról beszél, talán Sam nem is akar visszamenni, de megérti, hiszen jó élete van – akkor Sam bedobhatta volna, hogy: olvastam az interneten, hogy te is nős vagy!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz