login |

Friday Night Lights: vége az 5. évadnak. És a sorozatnak is.

2011. 03. 01. 21:33 - Írta: human

80 hozzászólás | kategória: kritika,

Az egészet átlengő “kábeles sorozat” minőség, ami mégis az NBC országos adón kezdett, ezennel véget ért. Tényleges időrendileg pár hete, de az 5. évad 13. részével már tényleg lezárult a sorozat. Tudták előre, volt idejük gyönyörű lezárást sőt, utolsó évadot írni ennek tudatában. Igen, jól érezted az előző mondatból: nem lőttek mellé.

NUP_105745_0065

A sorozat, amire egy ismerősömet sem tudtam rábeszélni, csak innen sikerült pár olvasót – ez utóbbi szerencsére. Egyszerűen az amerikai foci tűnik fő témának, pedig hát egy fantasztikus közösségről van itt szó, családról, szerelemről, összetartásról, ami eszméletlenül hihetően van megírva. Vannak klisék benne, még focifilmesek is, de mégis valóságos marad végig.

Tulajdonképpen a Friday Night Lights a legjobb amerikai tinisorozat, miközben bemutatja a legjobb tévés felnőtt párt is. Mindezt úgy, hogy együtt lehet érezni a szereplőkkel. Simán betenném minden idők 10 legjobb sorozata közé, mert kell ilyen is a Wire-ök meg The Shield-ek mellé. Szomorú érzés, hogy vége, de közben pedig jó is, nem lesz vele olyan gond, mint jó pár sokévadossal, amikre már nem szeretettel gondol rá az ember.

Megvolt az esélye annak, hogy elbuknak az írók a 3. évad vége után. Bár tény, hogy azt a finálét nem tudták már überelni később, hiszen Riggins a király és olyan jó jelenettel zárta a szezont, hogy vissza kellett pörgetni, többször. Itt érkezett meg a kihívás, hiszen a végzős diákok elmentek, új csapatot kellett behozni. Elsőre szokatlan volt a sok friss fiatal, nem semmi helyre kellett beilleszkedniük, de az a helyzet, hogy végül sikerült. Ehhez kellett, hogy a felnőttek maradjanak, az egész sorozat gerincén maga a Coach, de tényleg jól birkóztak meg a helyzettel az írók.

fnel-5evad

Ahogy az is nagyon tetszett (most az írás előtt néztem pár videót az eredeti csapatról), hogy a kék ruhás Panthers csapat és a piros ruhás Lions között milyen apró különbségek vannak. Az előbbi professzionális hangulatot áraszt teljesen, míg utóbbi az underdog, a legkisebb királyfi, akinek plusz legyőzendői is akadnak. Ez látszik már két darab 1 perces jelenet összehasonlításánál is.

Ha valaki nagyon figyel, azért észreveheti, hogy főleg az utolsó két évben kevesebb pénzük volt a készítőknek. Nem azon látszik, hogy csak 13 részt láthattunk, hanem hogy még kevesebb a nagy meccs. Hiába na, ekkor már rég nem a nagy meccsekről szólt, ahol mégis, ott pedig kihozták a maximumot a pénzből. A végső finálénál is megmozgatták a fejüket, hogyan lehetne gyönyörűen és nem annyira drágán megvalósítani, és ez sikerült is. Sok-sok sorozattal és filmmel a hátam mögött megkönnyeztem azt a dobást.

Gyönyörű volt a lezárás hangulathoz az egyik szereplő, Luke focihoz való hozzáállása is a végén. Aki látta az Friday Night Lights filmet, amin a sorozat alapul, az most bólogat szerintem. Amikor Tim Riggins gatyába rázta Luke-ot az eredeti film egyik főbb irányával, akkor csak mosolyogni tudtam.

Öt évad, basszus. Hihetetlen mázli, hogy a DirectTV lebeszélte az NBC-t a cancelről — értsd: beszállt egy jelentős összeggel, cserébe ő adhatta le a részeket előbb. Szomorú lett volna, ha második évaddal fejeződik be ez a történet, lévén az nem volt olyan jó, még az írósztrájk is beleszólt. Végül lett 4 erős évad, egy gyönyörű befejezéssel.

Pontozni nincs igazán értelme. A második évad gyengeségeit ki kell bírni, ha esetleg most ülnél neki a sorozatnak, mert megéri.

Clear Eyes, Full Hearts…

80 hozzászólás Ne habozz!

peti610 - 2011. 03. 01. 21:40

…can’t lose!

Kár, hogy vége, egyik nagy kedvencem volt…

ooo - 2011. 03. 01. 21:41

…can’t lose! :))

Valóban remek sorozat volt, bár ez az 5. évad kicsit nyögvenyelős volt, ha nem tudtam volna, hogy utolsó évad, biztos cancelt kapott volna.

Nagyon nehezen vettem rá magam arra, hogy elkezdjem, mert azt hittem ugye, hogy ilyen klisés sportdráma. Ennek ellenére teljesen mást kaptam, rengeteg szép pillanatot okoztak nekem. Pár év múlva újrakezdem nézni. :)

Kukabúvár - 2011. 03. 01. 21:42

TOP 10-es, naná! Überfaszakirályság!

nyszab - 2011. 03. 01. 21:44

Can’t lose. :(

10/10-es sorozat volt teli csodás pillanatokkal, nem is tudom mikor lesz a következő ehhez fogható tévés dráma. Egyzerűen kurva jó volt gyerekek… :( és vége.

marcilu - 2011. 03. 01. 21:48

Clear eyes, full hearts… yeah, we’ll deal with that later.

Nekem ez a sorozat legalább top ötös. (Mellesleg köszönet a junkienak – ezért is.) Sokat bőgtem rajta, de ezért hálás vagyok. Sokszor hüledeztem, hogy hogy lehet ennyire igazi történeteket írni, igazi embereket ábrázolni.
Ha jól emlékszem, akkor éppen a páros számú évadok voltak rosszak. A második ugye főleg a gyilkossági szál miatt, a negyedik meg sok apróságért. Például amit ott elszalasztottak: megszerettetni velem/ünk az új gyerekeket, azt most, az ötödikben pótolták.
Buddy Garrityt nagyon utáltam az elején, aztán ahogy kibontották a karakterét, nem lehetett nem szeretni.

Újranézős, mindenképp. Sokszor.

Csifu - 2011. 03. 01. 21:48

Zseniális volt, mindenképpen ott a helye minden idők 10 legjobb sorozata között. Bár abban a pillanatban fájt, de visszagondolva a legjobban az tetszett benne, hogy úgy merte elengedni a szereplőit, hogy ‘csak’ élték tovább életüket.

A másik kedvenc pedig mindenképpen a Taylor házaspár, jó volt végre egy olyan házaspárt látni, amelyik nem hozza a szokásos sémákat, és mégis dráma volt felsőfokon.

Texas forever…

Nina - 2011. 03. 01. 21:49

Na, kellett előhozni az alig behegedt sebet! :P – minden szavaddal egyetértek (jéézusom, kentbilív…), és bár közöm nincs az amerikai focihoz, de ez az egyetlen ilyen jellegű sorozat, ami örök szerelem volt, van és lesz.

E - 2011. 03. 01. 21:54

Nekem különösebb gondom az utolsó évaddal sem volt,azt kaptam amit vártam,és nekem ez bőven elég volt.
Az új ‘cast’ is szimpatikus(szerethető) volt,a régiek pedig ‘királycsászárok’ (főleg Riggins).
A Coach Taylor pedig Philadelphiában is épít egy bajnok csapatot. Texas Forever! :)

endel - 2011. 03. 01. 21:55

We’ll deal with that later… :)

kozom nincs az amerikai focihoz, es igy is elvezni tudtam minden egyes percet a reszeknek, sosem volt olyan erzetem, hogy ‘ahh, abbahagyom/uncsi/van jobb’.

makaay - 2011. 03. 01. 21:56

ez a bejegyzés megadta a löketet a darára:)

danger - 2011. 03. 01. 22:00

Aki nem lattad eddig, az surgosen potolja, legjobb sorozatok kozott van! Wire, meg Shield szint nem veletlen lett emlitve.

Xsz - 2011. 03. 01. 22:03

10/10 epic sorozat (Lost, 24 mellé csatlakozott nálam :D )
Riggins a best…

Chembio - 2011. 03. 01. 22:22

10/10

Nálam ez mindent ütött.
Én nem tudom,h lehet egy sorozat ennél tökéletesebb. És az utolsó rész…áhhh…borsózik a hátam ha rá gondolok.

Kár,h vége, de ha már vége kellett,h legyen akkor jó,h így ért véget!

Texas forever!

symor - 2011. 03. 01. 22:33

Nagyon fog hiányozni a kínálatból.

A FNL legnagyobb erénye talán az volt, hogy a közönségét sohasem áltatta látszatvalósággal egy begyepesedett fordulat kedvéért sem. Egyszerűen felnőtt értelmű emberként kezelt mindenkit, aki a figyelmet szánt a sorozatra. Személyiséggel felruházott karaktereket nyújtott színészeinek, nem felskiccelt típusfigurákat, amelyeket vagy megszerethetünk, vagy nem.

Emiatt istentelenül hiányozni fognak egyes szereplők, akik valódi teljesítményt nyújthattak a szerepükben. Hiszen a FNL azon kevés sorozat közé tartozott, amit megszerethettem az említett alaposság, kidolgozottság miatt. Sok van, amit tisztelek mondanivalója, megvalósítása miatt a sorozatok világában, amelyet viszont ilyen őszintén megkedvelhettem kevés.

Minden elismerésem az alkotóké, ilyet és többet kívánok tőlük! Ég veled FNL!

danibacsi - 2011. 03. 01. 22:40

cant lose!

hát én sírva tudnék fakadni mindig, ha rá gondolok, hogy vége.

10/10. top 10-be simán bennvan, talán top 3-4-be is nálam.

BEST!

S0m30n3 - 2011. 03. 01. 22:41

hát erről még nem sokat hallottam, de asszem belekezdek, úgyis most végzek a darákkal. :D

danibacsi - 2011. 03. 01. 22:42

ja és nálam a 2. évad sem volt rosszabb, de biztos elfogult vagyok.

Colonel Casey - 2011. 03. 01. 22:50

Gyönyörű volt. Legszebb befejezés amit láttam és a rész is jó volt ennél More Emotional csak a Smash távoz rész volt szerintem. Ami még kifejezetten tetszett az az hogy elbúcsúztak mindenkitől a maga módján. Pl.: kedvencem a Jason Street-es felirat volt. Az egész sorozat fantasztikus volt nem sok sorozat van ami ilyen mélyen megérint amikor nézem. Epic. Clear Eyes Full Heart Can’t Lose!!

Robi - 2011. 03. 01. 22:51

Legjobb volt! Ennyi…
Énis az itteni éltető kritikáknak és kommenteknek köszönhetem, hogy anno elkezdtem. Nagyon sajnálom, hogy vége lett, hiányozni fog.

anyesz - 2011. 03. 01. 22:51

hát…nem sok újat tudok mondani, teljesen egyet értek az írással. imádtam, és kösz a blognak, mert én itt fedeztem fel.

Colonel Casey - 2011. 03. 01. 22:55

ja és természetesen 10/10 illetve nálam Lost és ez a number one azok közül amiket láttam.

muszu - 2011. 03. 01. 23:14

valóban remek sorozat volt, méltó befejezéssel..9/10
amúgy human, én is azok között vagyok akik a te ajánlásodra kezdték el nézni az FNL-t, ugyanis biztosan nem néztem volna enélkül, tekintettel arra hogy utálom a focit…az amerikait és az európait is egyaránt :-) szóval nagyon köszönöm! és most nem “nyalok”, de ezért imádom a sorozatjunkie-t és a filmbuzit! minőség, megbízhatóság: hellyeah, keep it real :)

nyac - 2011. 03. 01. 23:26

“…Why this means so much to you?
‘Cause I need something good to happen….”

Ez volt nekem az FNL!

FeGa - 2011. 03. 01. 23:35

Jónéhány sorozat boldog lenne azzal a második évaddal is…

Lannister - 2011. 03. 02. 00:19

A sorozatjunkie-nak köszönhetem, hogy hallottam a sorozatról, és azt is hogy megnéztem :)
Ez és a Drót, amivel megvettetek :D

Köszi fiúk és további jó munkát! Még sok ilyen felfedezést!

Lui - 2011. 03. 02. 00:34

én 2szer kezdtem neki – amik közt 1 éves difi volt – a pilotnak. 2ikra is majdnem átpörgettem úgy untam. Aztán kapott még1 esélyt. a 4. részre már szerettem. Az évad végére kedvenceim közé tartozott. “Sajnos” szinkronnal nézem, így a 3. évadra várok, de nekem a 2ik is hihetetlenül bejött.. Még talán az elsőt is űberelte..

Remélem leadják mihamarabb, vagy kénytelen lesek angolul nézni :D

Tuka - 2011. 03. 02. 00:46

Épp nemrég gondolkodtam a saját top5-ről, és nem tudtam kihagyni..bár nem is akartam. :) Kegyetlen jó..

Sycrupol - 2011. 03. 02. 00:48

Annyira 10/10-es, hogy fórumokon a Clear Eyes, Full Hearts, Can’t Lose a feliratom szinte kivétel nélkül. Zseniális sorozat, nagyon megérintett :-)

Ecca - 2011. 03. 02. 01:13

can’t lose…

Nekem is 10/10, és nálam a Top 3ban is benne van… tökéletes lezárás, egy szinte tökéletes sorozatnak. És bár sokat ekézik a 2.évadot, azért a Coach-Matt zuhany-jelenet az egyik legmegindítóbb volt, az 5 évad alatt… Köszi még1x humannak, én is miatta kezdtem anno neki (meg sixx írása is belejátszott az első évadzáróról)

dante - 2011. 03. 02. 01:27

Most kezdtem el( 1. részt láttam) remélem tényleg olyan jó mint ahogy írod( eddig tetszik):)

norko - 2011. 03. 02. 08:20

Priceless…… hogy láthattam!

Clear Eyes, Full Hearts, Can’t Lose!

10/10

Top 3 stb

Köszi human!

I Empire - 2011. 03. 02. 08:50

Nr. 1. sorozat. Tegnap volt az ELTE-n Jurnee Smolett, és én rákérdeztem nála a sorozatra, és ennek nagyon megörült, mondta is, h kellenek támogatók, hát itt a lehetőség, mindenki próbálja be a sorozatot, vesztenivalója nincs, de rengeteget nyerhet!

horcsog - 2011. 03. 02. 09:34

Én imádtam a negyedik évad valamelyik részéig, de utána valamiért ellenszenves lett, abbahagytam.

lakzi - 2011. 03. 02. 09:45

legjobb sorozat EVER!

Sorid - 2011. 03. 02. 10:01

A világ egyik legjobb sorozata az tény… sajna a lezárás egyáltalán nem tetszett, egyszerűre vették. Az ötödik évaddal a szereplők//karakterek szintjén meg három kurva nagy problémám volt:

1. Tim Riggins nem volt állandó (habár megkaptuk helyette Billy-t (!!!) és azt a ‘helyes kosaras csávót’ a Lions csapatába, aki egy mocskos szót sem szólt szinte)

2. Nem tért vissza mindenki a régiek közül, gondolok itt Lyla-ra (igaz, itt ugyancsak kárpótoltak Buddy Juniorral)

3. Kibaszottul idegesített a Vince faterja… gondolom ezzel nem vagyok egyedül

Gwen - 2011. 03. 02. 10:11

Eddig még mindig elkerült, valahogy nem vonz, de azt hiszem, mégiscsak adok neki egy esélyt!

exileee - 2011. 03. 02. 10:19

…can’t lose!

Szerintem human “párnál” azért több olvasót sikerült toboroznod! Elejétől nézem, de ha junkie nem lenne szerintem soha nem hallottam volna róla, mert amúgy nekem se nézi egy ismerősöm se :)

Malachi - 2011. 03. 02. 10:58

plusz egy néző, ha ennyin istenítitek, felírom a pótolandók listájára.

gabesz77 - 2011. 03. 02. 11:13

Az egyik legjobb sorozat. Top 3-ban van nálam.

At. - 2011. 03. 02. 11:44

Én canceltam a második évad 7-8. részénél.
Kellene egy tipp, hogy mikortól válik megin jóvá, mer ott a második évad nagyon gyengussá vált.

Valahogy majd kerítek HogyVolt infót h felvegyem a fonalat.

buzz - 2011. 03. 02. 13:02

Szerintem megéri végignézni a 2. évadot is, tavaszi-nyári szünetben ha több időd lesz rá, ne pörgesd át.
Nagyon jó karakterek voltak emberi tulajdonságokkal, hibákkal és jó tulajdonságokkal vegyesen, ahogy az életben is van.
TOP5 sorozat nekem, de az új szereplőket valahogy az ötödik évad végére sem tudtam annyira megszeretni mint az első generációt. Valahogy mindig jobban érdekelt amikor előkerült Saracen, Riggins vagy egy másik régi szereplő. Lyla-nak és Smashnek örültem volna még a végén, ha már majdnem mindenki összejött a lezárásra.

julcsi - 2011. 03. 02. 14:30

egy órája volt nálunk a Pannon Egyetemen Jurnee Smolett az egyik USA-s óránk vendégeként, és nagyon kedves dolgokat mondott a sorozatról, nagyon örült, hogy itt is talált pár rajongót, mondtuk neki, hogy az utolsó részt végig bőgtük..:) élmény volt találkozni vele.

sida - 2011. 03. 02. 15:48

Én már nem is tudom, h jutott eszembe h nézzem. (Valszeg a ti “hibátok” volt :P)
Itthon voltam műtét után és kellett vmi ami darálható. Óriási szerelem lett belőle. Rég láttam ennyire hihető karaktereket. Bár be kell vallanom, az amerikai foci szabályait valamint értelmét még mindig nem vágom, de asszem ez volt a sorozat legnagyobb érdeme, h nem kellett a sport rajongója legyél, h élvezd. Riggins pedig a legjobb, imádtam.
Ha valami negatívat is kellene említeni az nálam Tara volt. Nem maga a karakter amit megírtak, hanem a csaj aki játszotta. Szegény annyira kilógott, valahogy iszonyat fals volt és erőltetett, hiába csináltak annyi mindent a kinézetével. Ráadásul semelyik partnerével nem volt meg a kémia. Eskü jobban elhittem volna h Riggins összejön Julie-val. Namindegy.
Összességében nekem 10/10 és nagyon fog hiányozni

Daphne - 2011. 03. 02. 16:57

Én is szeretném megköszönni a junkienak a sorozatot és az egész élményt. 1-Másfél évaddal le vagyok maradva, de amint lesz időm, pótolni fogom. Meg ezt a sorozatot különben is jobban szeretem darálni. Rengeteg sírós percet okozott, imádtam az egészet, úgy, ahogy van. Igazi feelgood.
Best show ever :)

I Empire : légyszi mesélj kicsit az előadásáról! Sajnos nem tudtam elmenni, pedig mindenképp ott lettem volna, ha nem pont ebben a pár napban nem vagyok netközelben és pont tegnap olvastam vissza a postot, amelyikben hír volt, hogy jön.

julcsi: nem tudod esetleg, hogy megy-e még valahova?

kiwagyok - 2011. 03. 02. 17:25

“Sztori: A Péntek esti fények című, nálunk csak DVD-n megjelent film készítői dobták át a témát tévére, pár szereplőt is áthozva. Egy kis texas-i városban, Dillon-ban zajló amerikai focis palántákról szól a széria, akiktől elvárják a bajnokság elnyerését, ami persze az újonc edzőre eléggé kemény feladatot ró. Szívszaggatás lesz itt ezerrel, sok családi szál és sport.

winnie szerint látatlanban: A sportos sorozatok mostanában nem aratnak, a film sem hagyott bennem akkora nyomot, hogy 50%-nál jobban várjam.

human szerint látatlanban: Oké, erre nincs szó mennyire nem érdekel. 10%-nyira SEM.”

Ez az idézet innen való 2006 májusából. A tanulság: ne itél előre?:-)) Egyébként a 2006-os újoncok közül nagyon kevés él még, de ez tényleg megérdemelte, hogy 5 évet kapjon. Az itteni reakciók miatt kezdtem el nézni, és megérte. Az egyik legobb volt.

bota - 2011. 03. 02. 17:31

Én is az itteni ajánlások miatt kezdtem el nézni.
A kedvenc sorozatommá vált. Minden évadát nagyon szerettem, de
ki kell emelnem azt a részt, mikor Matt édesapjának a temetése volt. Megkönnyeztem a rész minden pillanatát.
A karakterek zseniálisan voltak megírva. Nagy kedvenceim Riggins és Matt. Azok közé tartozom, aki a sorozat hatására szerette meg az amerikai focit:-)))Sőt még a szabályait is értem:-))Nagyon fog hiányozni….

winnie - 2011. 03. 02. 17:43

kiwagyok: telitalálat!:)

CorpoRat - 2011. 03. 02. 19:30

Én is csak ismételni tudom az előttem már többször leírtakat:

Itt olvastam róla és megvett.

human-nak és a junkie-nak örök hála hogy ilyen sorozatokra is felhívják a figyelmet Csak így tovább!

Remélem lesz még több, hasonlóan jó minőségű sorozathoz szerencsénk!

Bia - 2011. 03. 02. 19:31

Imádom…nekem a 4. nem tetszett annyira

medzso - 2011. 03. 02. 22:45

Az egyik legnagyobb! Most kezdtem újra darálni az első évadtól. Aki eddig ellenált tényleg kezdje el nézni. Most egyben még nagyobbat fog ütni, azt garantálom!

julcsi - 2011. 03. 03. 11:47

Daphne: én csak erről a két helyszínről tudtam, azt is csak azért, mert a tanáraink bejelentették 1-2 hete, hogy lesz egy meglepetés vendég. amúgy az Amerikai Nagykövetség szervezte, és utazott tovább szerintem (1 óra után közölték, hogy sorry, de rohanniuk kell…).

Daphne - 2011. 03. 06. 12:45

julcsi: köszi a választ :)

f.fredericks - 2011. 03. 07. 22:09

Nem mertem még megnézni, megvárom, hogy a haverom utolér vele és megnézzük együtt az uccsó pár részt (én ajánlottam be neki, ő másfél hónap alatt ledarálta a 4 évadot). Egy másik poszthoz írtam, hogy ez az a sorozat, amit évekig el tudnék nézni, és vége.:((( Ha megnézem még jelentkezek. Ja és még valami Vince apját alakító színész nálam tuti jelölt a 2011-es Jawson, mint legjobb mellékszereplő, az az ember egy zseni.

f.fredericks - 2011. 03. 07. 22:20

Ja és még valami. Az FNL miatt rendeltem először az Amazonról, szóval ez az a sorozat ami elindított valamit bennem. :)

szandizs - 2011. 03. 10. 17:08

én most kezdtem nézni,nekem tetszik :)

ana - 2011. 03. 11. 02:11

Kétszer kezdtem el, másodszorra is csak a 6. részig jutottam el, mert hihetetlenül untam és hiába nem a sportról szól, nem tudok élvezni semmilyen sorozatot, aminek köze van a sporthoz, mert idegen és bár érthetetlen nekem is, de ellenszenves.
Végig fogom nézni, mert szeretném tudni, miről maradtam le, de nagyon halogatom. A szereplőket sem kedveltem, de velem van a baj.

katyladybird - 2011. 03. 16. 15:14

Kb. egy fél éve kezdtelek el olvasni benneteket, és ti ébresztettetek rá, hogy sokszor mennyivel jobbak a sorozatok mint a filmek.
Most azért ragadtam billentyűzetet – itt először, mert a hónap elején olvastam ezt a cikket, azóta elkezdtem nézni az első évadot és teljesen beszippantott.
Nagyon köszönöm az élményt!

MZ - 2011. 03. 21. 09:05

Köszi, hogy felhívtátok a figyelmet a sorozatra, egy hétvége alatt ledaráltam az első évadot, teljesen berántott magával!

Köszi junkie!:DDD

__eax0x01 - 2011. 05. 15. 20:05

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, nagy köszönet a sorozatjunkie-nak ezért a darabért…

greg gavin - 2011. 05. 29. 22:38

Úgy egy hónapja én is nekiültem, hála a junkienak meg a viasat6-nak(még a nyáron láttam ott pár részt és emlékeztem h teccet) és iszonyat nagy élmény volt végig nézzni. Denis Learyn nevelkedtem így nem nagyon szoktam pityeregni, de ez a sorozat többször is könnyet csalt a szemembe. A leggyönyörübb sorozat ever. Meg top 5s is. Tényleg aki még nem látta és kutakodik a junkien és ide talál, akkor annak üzenem h pótolja mert nagyon király.

stargatelost - 2011. 07. 13. 19:08

Talán nem is tudnék még egy sorozatot mondani, aminek ennyire félresikerült a castingja (4.-5. évad). Elképesztő volt néznem, hogy végre megszabadultunk a hörcsögképű Tyra-tól, erre a negyedik évadra kaptunk három másik hörcsögképűt. Lehet ez csak nekem szúrt szemet, meg ízlések és miegymás, de Tyra felpuffadt képű. Vince szintén, Jess szintén, Becky azért annyira nem, de simán ide vehetjük. Rossz volt nézni őket, annyira nem is ragadtak meg bennem, meg utáltam őket, hogy a mostani ötödik évad darám kezdésekor kb semmire nem emlékeztem mi volt a történetszáluk a negyedik évadban. Aztán persze beugrott néhány dolog (bár eléggé homályosan), de a színészekkel akkor is teljességgel mellélőttek.

A casting másik nagy baklövése pedig a hasonló arcú színészek szerepeltetése. Hastings és Tim arca nagyon hasonló, csak előbbinek nem volt hosszú haja. Luke és Matt viszont baromira hasonlítanak egymásra néhány szögből. Epyck és Becky is eléggé ugyanolyan volt. Jó ez nem volt azért úgy zavaró, mint a puffadt képűek. Ők voltak a fő gondom.

A pilotra a casting tökéletes volt, Taylorék, a többiek is faszák voltak (jó Tyra nem), de a negyedik évados casting valami botrányos lett.

Tudom mennyire nem nagy dolgon problémázok, de fontos, hogy kedveljünk egy színészt, mert ha ez nincs meg, akkor a sorozat élvezhetőségi faktora nagyot tud csökkenni, és sajnos ez velem is így volt. Ezekért sincs bent nálam a top 10-ben, de természetesen egy kiváló dráma, és azzal jobban nem is tudok egyet érteni, hogy a legjobb tévés felnőtt párt láthattuk öt évadon keresztül.

winnie - 2011. 07. 13. 20:24

“Lehet ez csak nekem szúrt szemet, meg ízlések és miegymás,”

na, bumm. nem hollywoodi modellek. nem tudom, de sosem problémáztam azon, hogy valakinek milyen szép az arca:)

stargatelost - 2011. 07. 13. 21:18

winnie általában én sem, egyetértek, hogy nem lehet mindenkinek modell arca, de ez annyira szemet szúrt itt most, hogy nem tudtam szó nélkül hagyni :) Tyra nekem nagyon ellenszenves volt főleg emiatt, erre jött három másik szereplő kb. ugyanilyen arckarakterrel…

superr0x - 2011. 07. 16. 16:44

örök szerelem kb…
A film nagy kedvencem, és a sorozat is, legjobb dráma, nem véletlenül rakosgatják bele minden díjátadóra a top5be.
Nekem mind1ik évad tetszett.
Szerintem Landry a legnagyobb arc, persze csak Coach T után :)
Tényleg nagyon erősen felépítették a karaktereket és a történeteket, főleg úgy, mindenhol ott van a valóság benne, nincs csalás, vagy klisé. 10/10.

A finálé elég erős lett, örülök, hogy sikerült összehozni, sajnos nem minden sorozatnak sikerül jól a fináléja. SixFeetUnder, the OC nak volt hasonló jó fináléja.

superr0x - 2011. 07. 16. 16:45

Amúgy FNL miatt kezdtem anno játszani amerikai focit, csak aztán már nem fért bele az életembe.

Réta - 2011. 08. 10. 21:06

Most végeztem a sorozat darálásával, még nagyon friss az élmény. Teljesen igazatok van, tényleg minőségi, nagyon jó sorozat. Nagyon jól meg volt írva, a karakterek igaziak, a problémáik is nagyon reálisak. A coach és neje közötti kapcsolat a tévétörténelem legjobb házasság ábrázolása szerintem. Az én kedvenc szereplőm egyébként Gracie Belle volt, mindig örültem, ha feltűnt a képernyőn ez a furcsán cuki kislány.
Nagyon jól megválogatták a zenéket és klassz volt a kamerakezelés is. Az utolsó rész utolsó nagy dobása hihetetlenül jól volt megcsinálva, teljesen váratlanul ért. Volt pár fordulat a sorozatban, amik szintén megleptek, de utólag visszagondolva teljesen érthetőek pl. mikor Julie megfordul az autóval az országúton.
Arra nincs szó, hogy mennyire hülye játéknak tartom az amerikai focit öt évad megnézése után. Hihetetlen, hogy majdnem annyi edző kell hozzá, mint játékos és mindenféle hülye nevű stratégiákat dolgoznak ki a pálya szélén. Néha már az volt az érzésem, hogy olyan ez, mint a sakk élő szereplőkkel. Nem vagyok egy nagy sportrajongó, de a futball vagy akár a rugby is ezerszer jobb ennél. Számomra az amerikai foci volt az egyetlen negatívum a sorozatban, de szerencsére nemcsak erről szólt, hanem a családról, a közösségről, az együvé tartozásról. Én nem sírtam egyik epizódon sem, de valóban volt pár igazán megindító rész. Matt apjának a temetése nagyon jól sikerült, és Matt és a nagyija is hatalmasat alakítottak együtt.
Összességében számomra is a top 10-ben van a sorozat és elképzelhetőnek tartom, hogy egyszer majd újranézzem. Köszönöm a sok lelkes kritikát, ha nem dicséritek ennyire agyon, biztos nem nézek meg egy amerikai futball témájú sorozatot.

jaku - 2011. 10. 27. 21:17

En most ertem a vegere. Elottem mar mindent elmondtak, csak egy dolgot fuznek hozza. En is koszonom a junkinak, hogy 5 evvel ezelott az irasotok hatasara elkezdtem nezni.

Clear Eyes, Full Hearts, Can’t Lose!

CJ - 2011. 11. 02. 15:59

Beteg vagyok épp, és most daráltam a sorozatot, 6 nap alatt megvolt az 5 évad. Elég komoly averzióm voltak a sorozatot illetően, egyszerűen abból adódóan, hogy sznob vagyok, s szinte kizárólag a kábeles sorozatokat nézem. Nem bántam meg, hogy kivételt tettem, all-time top10-be került, nagyon élveztem, köszönöm én is a sok ajánlást.

olrajtovics - 2012. 01. 20. 23:35

Most nézem az uccsó négy részt, vasárnap este óta nyomom, 2x is csak 3 órát aludtam, sírok-nevetek – már ha értitek mire gondolok…

Úristen, olyan jelenetek, mint amikor Luke megmutatja Tinkernek, hogyan kell a disznót bemutatni a bírónak. Ez Miért éppen Alaszka? finomságú, én mondom nektek.

Írom is kifelé anyukámnak, legyen min szipognia hetekig. Most megyek, befejezem és utána végigolvasom a cikket, amiért külön köszi, meg a kommenteket(spoileres a cucc gondolom)!

olrajtovics - 2012. 01. 21. 03:01

Megvolt… Clear Eyes, Full Hearts, Can’t Lose!

bibe - 2012. 01. 30. 18:23

1 hét alatt néztem végig. Nem bírtam abbahagyni.
Kösz, Junkie!

Faruwiel - 2012. 08. 22. 02:15

Clear Eyes, Full Hearts, Can’t Lose!

Pinkslippers - 2013. 01. 07. 20:31

most értem a végére…minden percét imádtam, köszönöm Nektek az ajánlást :)

barbi - 2013. 03. 01. 15:02

Többen is írták az oldalon az all-time favourite sorozatukként, így kedvet kaptam hozzá. Nagyon jó döntés volt, egyik legnagyobb kedvencemmé lépett elő. Pár nappal ezelőtt fejeztem be, és nagyon irigylem azokat, akik a közeljövőben fogják elkezdeni és végigizgulni. :) A karakterek közül Matt-et, Smash-t, Tim-et és a Taylor házaspárt szerettem a legjobban, Julie-t és Tyrát pedig a legkevésbé. Nálam 10/10-es a sorozat egyértelműen.

Tomifinn - 2014. 05. 23. 00:23

Most jutottam a végére, darálva néztem.
Remek élmény volt, top 10-es nálam is, hihetetlen, hogy csak most kerítettem sort a megtekintésre. Sokszor fogom még megnézni.

Zo Lee - 2014. 08. 17. 17:43

Most végeztem a darával. Ennek a blognak köszönhetem, hogy belekezdtem, nagyon megérte.
Eddig nem ismertem, szerettem az amerikai focit, de ezek után elismerem, mint sportot, bár továbbra sem lesz kedvencem ez a foci.
A sorozat 10/10!!

Köszönet érte.

Ádám - 2015. 05. 19. 09:32

Nagyon jó sorozat volt!

Simán bekerült a Top10-be nálam is. A Coach, Buddy Garrity és mindenki más is óriási volt! Az utolsó meccset sajnáltam, hogy már annyira az elmúlást szimbolizálta, jó lett volna még egy utolsó adrenalin löket.
Sokakkal ellentétben én pont az amerikai focis téma miatt kezdtem el nézni a sorozatot, de ez sokkal több volt egy egyszerű sportsorozatnál. Tami és a Coach párbeszédei óriásiak voltak. Az utolsó évad egyik kedvenc jelenete nálam, amikor Mat a Coach beleegyezését kéri, hogy elvehesse Juliet, hatalmas. :)

Gwen - 2015. 10. 27. 10:11

Ó, látom vannak még itt “frissebb” írások is, így én is leírom: sokáig nem érdekelt egyáltalán ez a sorozat, csak annyi volt, hogy amerikai foci, aztán valahogy többedik említésre végül úgy döntöttem, belekezdek – és nagyon köszönöm, nagyon jó élmény volt összességében, pedig már elég nehéz összevadászni a részeket! :-) Nem vagyok akkor nagy junkie, nem nézek rengeteg sorozatot, de már egy ideje ez az első, amit teljesen nézek, vagyis mások időnként csak úgy mennek a gépen, míg én játszom a tableten vagy vasalok, pakolászok, de erre figyelni kell, semmi mást nem lehet mellette csinálni, annyira leköt… imádom!

f.fredericks - 2016. 03. 07. 18:51

Feldobta a facebook, hogy 5 éve lett vége. Repül az idő. :( Azóta Vinceből Adonis Creed lett, Rigginsből majdnem Gambit és edzőné is szépen játszik a Nashvillben. De basszus még mindig hiányzik. Ezt a hangulatot nem adja vissza semmi.

Amúgy arról van valami hír arról, hogy egy filmre talán még összeállnának?

Lui - 2016. 04. 22. 00:11

Most sikerült végignéznem, vagy 4-5 évnyi “várakozás” után – azt hittem lesz szinkronnal tovább is, aztán megtudtam, hogy nem, végül elfeledtem.

De volt itt vmi post a sorozatról, ami végre eszembe juttatta, mit kell pótolnom. Újra kezdtem az elejétől és piszokgyorsan ledaráltam.

Örök kedvenc marad, és sosem felejtem el.

10/10

Sok újat nem tudnék ide írni, kb minden kommentelő isteníti, nem véletlenül. Attól tartok, hogy már soha többet nem lesz ennyire minőségi dráma sem tv-ben sem a neten, ami így megérint, ilyen érzéseket, szipogást-nevetést vált ki majd belőlem.

a legelképesztőbb jelenet – már valaki írta – a Matt-Coatch-fürdőkádas rész volt. Ott komolyan elgondolkoztam, hogy még életemben nem láttam ennél jobban megírt sorozatot.

Pedig láttam párat, legalább 100-at végignéztem már, és sztem simán van 150 amit elkezdtem,bepróbáltam, kaszáltam stb.

de hogy ne csak elfogult, pozitív dolgokat írjak, a 4 évad komor, lehúzó hangulata, mellé a sok sok új szereplő, a régiek mellőzése (nyilván tudjuk az okokat) azért rosszul esett, de az összképen még ez sem ront.
Meg amit talán human is írt, az, amit a 3. évadban letettek az asztalra, főleg az évadzáróban, azt én már a 4. évad elején tudtam, hogy képtelenség lesz valaha is überelni akár ebben, akár bármilyen másik sorozatban.

újra fogom nézni..!

Clear Eyes, Full Hearts, Can’t Lose!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz