login |

White Collar: vége a 2. évadnak

2011. 03. 09. 17:22 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: kritika,

There is nothing sadder than a con man conning himself.

Na és akkor most hogyan tovább? Adja magát a kérdés, a készítő válaszolt is, de sajnos nálam a finálé nem volt annyira durva, amennyire ő el van szállva tőle, az utolsó jelenet sem okozott überelhetetlen borzongást, és nem tekintek előre a körmömet rágva a 3. évadra, de persze a kérdést, mint láttátok, én is feltettem: hogyan tovább? Gondolom úgy, ahogy eddig is, nem? Vagy ez most akkora változást jelentene?

White Collar S2-a

Legutóbb éppen agyba-főbe dicsértem a White Collar-t, volt is miért, s csak az időhiánynak volt köszönhető, hogy nem született poszt a jópofa visszaemlékezős epizódért, mely nem csak gimmick volt, hanem kőkeményen a történet része. Utána viszont a 2×12-2×14-es részek visszarántottak a talajra és felidézték előttem azt az időszakot, amikor az első évad elseő felének a végén kaszálni akartam a sorozatot, ugyanis ez a három epizód elég gyengére, majdhogynem pocsékra sikeredett.

White Collar S2-b

A totális érdektelenséget a 2×15 törte meg valamennyire és persze a finálé sem volt rossz, bár a 30. perc környékén van egy fura törés a tempójában, de visszatért a sorozatba vetett hitem. Mondom, más kérdés, hogy a záró képsorokra a “Na és?” reakcióm ismét csak nem volt pozitív. Remélem, a kommentekből okosabb leszek.

White Collar S2-c

A karakterek szerencsére nem változtak, miattuk érdemes nézni a sorozatot, de remélem, hogy az esetek kapcsán beleerősítenek az írók, mert ritkán látni a sorozatvilágban olyan részt, ami annyira erőltetett és véletlenszerű volt, mint a “random gyűrű a szobron” meg az “SMS-ben üzenés” és a “rácson benyúlva lövés” – ha bármelyik nem jön össze, akkor nekik annyi lenne? Neal és Peter sokkal jobb annál, hogy az életüket pár véletlenre és a rosszfiúk ordas hülyeségeire bízzák. (Rég rossz, ha az írók nem logikusak és produkálni akarják magukat kunsztokkal…)

20 hozzászólás Ne habozz!

Energy - 2011. 03. 09. 18:18

Én észre sem vettem, hogy ez évadzáró rész volt.

fran - 2011. 03. 09. 18:42

Tetszett, jó volt. Neal és Peter nagyonjók, meg Mozzie is. Van potenciál még a sorozatban.
A törés furcsa volt a 30. percben megoldódik az ügy, utána lelkizés, meg is néztem a playeren hol tartunk. Kicsit elhamarkodott volt a dolog. Meglövik Neal nemezisét, még csak mentőt se hívnak, meg se nézik, meg halt-e. Utána lelkiznek egy sort, majd hirtelen egy nagy váltás. Peter megharagszik Nealre, miért is? majd kiderül, amit mindenki sejt, ekkora kincs nem veszhet el.
Más Hilarie Burton nagyon szép, az a fajta nő, akiért az ember sok bolondságra képes lenne. De valahogy Alex sokkal inkább illik Nealhez. Csak az írók ne akarjanak szerelmi háromszöget játszani.

JimmyL - 2011. 03. 09. 18:59

En annyira imadom Hilarie Burtont, kiemelten a hosszu, veget nem ero labait, hogy nagy orommel neztem. Raadasul, ahgoy olvasom, “series regular” lett, ergo marad meg a kornyeken egy ideig. Akkor is, ha vegul nem jon ossze NEalel.
Amugy szerintem nem egeszen igaz, hogy Alex jobban illik Nealhez. Elvileg talan igen, de pontosan olyan onpuszitot tipus is mindketto, hogy taszitjak is egymast, sot, romokba dontik… meg rosszba csabitjak :)

Na mindegy, meglatjuk, orvendek, hogy Hilarie ujra szinen van!

Go Peyton go!

ize… Sarah…

Arthuro_Adam - 2011. 03. 09. 19:00

Nekem tetszett. Neal karakterét figyelembe véve, neki nagy dolog az a raktár :)

winnie - 2011. 03. 09. 19:47

Arthuro_Adam: Nagyon nagy, ez tény, csak nekem valahogy mégsem volt annyira ütős a dolog, ezt nagyon sajnáltam.

fran - 2011. 03. 09. 20:27

Szerintem a raktár dologgal arra akarnak kilyukadni, hogy miért is csinálja tovább Neal az FBI.al a munkát. Hobbiból, hiszen minden az övé vagy azért mert nem akarja elveszíteni: Peter barátságát, a kimondhatatlan gazdagságot esetleg Hilarie/Sara szerelmét. Szerintem ezen fog egyensúlyozni, s még azt sem derült ki, hogy ki Neal apja. Ami szintén áthúzhat minden tervet. De én személy szerint várok néhány apró ügyet, ahol Mozzie, Neal brillírozhat.

payskin - 2011. 03. 09. 20:53

Most daráltam a finálé előtti utolsó 5-öt a hétvégén, úgyhogy képben vagyok a 12-14-gyel. Én [i]annyira[/i] rossznak nem tartottam őket, a kelleres még talán jobban is tetszett, mint a finálé. Abban teljesen egyetértek, hogy ordas baromságokat írnak bele, noha a “random gyűrűt” nem sorolom ide — az egész jó ötlet volt, hogy egy korábbi húzás eredménye a köztéren van elrejtve.

!!! SPOILER !!!

Szóval a finálé, ezzel a sok ócska szar klisével… Kiábrándító.

Először is itt az “[i]Óriási Kulturális Örökséget Találtunk, Ám Ez Nem Összeegyeztethető A Valósággal Ezért Veszniük Kell[/i]” klisé. Nahát egyszer csak, [i]és pont akkor[/i] felrobban a dinamit. Persze a végén ezt megkavarták, de van rá fogadásom, hogy a folytatásban vagy ez lesz, vagy “Frigyláda”.

Aztán az “[i]FBI Épp Időben Ér Oda (de senki nem hallotta vagy látta őket jönni, egyszer csak ott teremtek)[/i]” — aka [i]levakarom a tapétát a falról[/i] klisé. Ezt nem hiszem el, hogy 2011-ben komolyan gondolják, és azt sem, hogy kétszer is el lehet sütni 40 perc alatt.

1. Rájuk nyitjuk a csapot, aztán ott pofázunk,
2. Nahát kidugta az egyik a fejét, akkor mégis inkább lelövöm,
3. Nahát, nem találtam el 3 lépésről,
4. Óvatosan közelítem meg a “kádat”, nehogy a mélyből rám ugorjon a fegyvertelen ember,
5. Jaj, hát nem ideért az FBI? De.

Ugyanez a másik oldalról:

1. Nahát itt fekszünk összekötözve. Pofázzunk egy kicsit.
2. Jaj, kinyitották a vizet. Jaj már itt is van a víz (ultragyorsan jön).
3. Nem baj, van késünk, pikk-pakk le is vágtuk magunkról, alig lettünk vizesek.
4. Akkor másszunk ki. Nahát itt vannak még a rossz fiúk.
5. Akkor üljünk le a lépcsőre, és nézzünk visszafelé bánatos szemmel.

Legszívesebben tarkón ragadnám az írót, és beleverném az orrát a forgatókönyvbe, hogy ez SZAR SZAR SZAR, NEM ÍRUNK ILYET!

Pláne nem kétszer (Peter lelövi Adlert a végén). Ebből még előhúzható az “Adler nem halt meg” valamint az “Adler persze hogy megszökik” fordulat (muhaha!), nehogy ötleteket adjak a jövőre nézve.

Aztán:
– az “[i]Á, Köztünk Már Rég Vége Mindennek, Nahát Mégis Csókolózunk Az Orrod Előtt, De Ez Nem Is Jelent Semmit[/i]”,
– a Mozzi bal-jobb,
– a Neal 3 utcával lejjebb (mint a többiek) egyedül megtalálja a raktárat
– a rossz fiúk is oda tudnak érni hamarabb (szintén a semmiből, hangtalanul)
– a pont akkor robban fel
– a rossz fiú pofázik ahelyett hogy lőne

már meguntam őket dőltbe tenni..

Na mindegy. Elolvastam az interjút. Hű, mekkora talány, hogy ki hozhatta ki a kincseket… Ez is milyen baromság: ez a valaki hogyan találta meg a búvóhelyet, amit az FBI-nak, pláne Nealnek egy napig nem sikerül? És hol voltak Adlerék, amíg kirámolták az egészet? Nyilván részletes levezetést kapunk majd az S03E01-ben. Alig várom. :-P

payskin - 2011. 03. 09. 20:55

Ó, a francba, nem fórumban vagyunk… [i] –> Na mindegy (facepalm).

Ambriel - 2011. 03. 09. 21:15

Nem tetszett ez a rész.
@payskin: Nekem már nem is kell leírnom, mert mindent leírtál, ami nem tetszett, és hülyeségnek tartottam.
Bár örültem, hogy Neal megcsókolta Alexet Sara előtt. De csak azért mert én Alex párti vagyok, ha Nealnek össze kell jönnie valakivel.
Azért hiányozni fog a heti White Collar adagom. Kíváncsian várom a 3. évadot.

napocskin - 2011. 03. 09. 21:34

Vicces, hogy van még, aki realizmust vár ettől a sorozattól.

Én reméltem, hogy Neal Alexnél köt ki. Bár még lehet. Nekem nem jön be Hilarie Burton. Egyébként tényleg nagyon hullámzó a színvonal, de ez az első évadban is így volt, és mindig, mikor egy rosszabb résznél eszembe jut a kasza, a következő visszaránt, mert szórakoztató.

winnie - 2011. 03. 09. 21:37

a tévében senki sem vár “realizmust”, más kérdés, hogy sokszor azt kap. amit vár mindenki: szórakozás és jó írói teljesítmény. valakinek a klisék nem tetszenek, másnak meg az, ha nem a karakterek cselekedetei határozzák meg a sztorit, hanem a végkifejlethez írt eseményláncolat alapján döntik el, mit csináljanak a karakterek:)

symor - 2011. 03. 10. 06:17

Valakinek van egy tanácsa arra nézve, hogy mikortól érdemes visszakapcsolódni a sorozatba. Winnie írása alapján talán érdemes volna pár epizódot átugorva, megjegyzem kb. az első évad 4. része után azt mondtam, ez nekem nem jön be.

Mikortól számítva jött fel a színvonal, hogy újra belekostólhassak?

Bullseye - 2011. 03. 10. 07:49

csak én vagyok akinek Peter jobban viszi már a sorozatot, mint Mr. Sármőr

winnie - 2011. 03. 10. 08:38

symor: nem lennék bizakodó a helyedben, de talán az első fél évad után, a téli részekkel tehetsz egy próbát.

Mistress - 2011. 03. 10. 21:05

Van a klisé, meg van a baromság. Ez azért különbség szerintem. Én kissé csalódtam az elmúlt epizódkban, de nem a történet miatt, hanem a kivitelezés miatt. A készítők mindig a legjobb dolgokból hagytak ki minket mostanában, vagy csak bazi ügyetlen az operatőr, nem tudom. De komolyan! Imádom ezt a sorozatot, de idegesített már nagyon, hogy pl amikor az egyik epizódban Neal énekelt, akkor pl nem mutatták az arcát, sőt csak félig látszott a képernyőn. A másik agyzsibbasztóan béna húzás volt, amikor Burke fogoly volt. Már vártam volna valami Macgyver szerű remek problémamegoldást, vagy egy kis akciót, erre a sztori legizgalmasabb része TELEFONON játszódik. Hősünk összeszed mindenféle kacatot, telefonaksit, gemkapcsot, rágógumit, minifúrótornyot, egyéb bizbazokat és erre mi van??? 1 perc feszült csend után Burke bejelenti TELEFONON, hogy kiszabadult. Mondom TELEFONON. Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de emlékeim szerint a telefon aksiját is használta a kiszabaduláshoz. 1 perc alatt kipattintotta a zárat, lefegyverezte az őrt, összeszerelte a telefont, kifújta magát és visszahívta az FBI központot. Ezzel kábé hülyének néztek engem, a nézőt.
De a csúcs ez az évadzáró volt… Istenem de gáz volt

M76 - 2011. 03. 10. 23:31

A 30. percnél annyira durva a törés a zárórészben, hogy miután leállítottam a lejátszást utána, elkezdtem netezni és totálisan elfelejtettem, hogy még nem néztem végig. Miután fél órával később bezártam a böngészőablakot vettem észre, hogy hoppá még itt áll a wc 3x percnél leállítva.

Egyébként szerintem ennél volt már gyengébb is a sorozat, ez bőven nem a mélypont. És ha a másik con-sorozathoz, a leveragehez hasonlítom, akkor a két sorozat minőségi görbélye még csak nem is érintette egymást soha, max akkor ha fogjuk és eltoljuk úgy, hoyg a leverage legeslegjobb részét hasonlítjuk a wc legrosszabb részéhez.

winnie - 2011. 03. 10. 23:46

“Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de emlékeim szerint a telefon aksiját is használta a kiszabaduláshoz. ”

biztos a másiknak is volt telefonja.

egyébként ezzel kapcsolatban eszembe jutott, hogy mi volt az a nagy felhajtás akkor az fbi-ban, hogy peter cellában van, alakítsuk ki a cellát meg minden, gondolkozzunk együtt – semmi értelme nem volt székeket tologatni, meg szalagot kifeszíteni, nem? amilyen látványos volt, olyan feleslegesnek tűnt. anélkül is rájöttek, amire kell.

Vágási Matyi - 2011. 03. 11. 04:47

Az SMS-ben üzenés nekem nem volt gáz, viszont a Ford product placement néha kicsit idegesített.

A finálé korrekt volt, a harmadik várós.

winnie - 2011. 03. 11. 07:37

“Az SMS-ben üzenés nekem nem volt gáz, viszont a Ford product placement néha kicsit idegesített.”

a PP a jövő, az ilyesmire szükség van, ha most nem, akkor idővel természetes lesz a nézőnek is. az sms-nek volt viszont valami értelme? mert, ha csak simán hagyják, hogy hallja peter hangját a mobilban, akkor peternek annyi?

clark - 2011. 03. 16. 13:01

szeretem ezt a sorit ,jó ez a fehér galléros bűnözés,a szereplők is elég jók pl az a rész egész jó volt mikor felcserélődtek a szerepek és egymást játszotta peter meg neil.
mozzie karaktere ott van kicsit lehetne többet is szerepelnie és tffanay amber t. is több szerephez juthatna.

lehet majd elmennek romantikus szálba a 3évadban ,remélem nem!Alex jobban néz ki mint Sara,ez tény!

így lezárult a főszál,akár vége is lehetett volna.remélem kitalálnak megint vmi nagyszabású dologt,mert ha nem akkor elég lapos lesz.vagy lehet hogy majd titokban peter nyomozni fog neil után és csak ennyi lesz,ez is elég uncsin hangzik.

A finálé tényleg jó volt a 30perc körülig,még kicsit ámiltam is hogy milyen jó ,aztuán meg azért hogy a maradék 10 percet hogy elszúrták.

szerintem az évad kb 7/10et kap így egészre!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz