login |

Pilot-mustra: Body of Proof – 1×01

2011. 03. 14. 21:38 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Mi a jó ég van magával, miért nem tud normális halottkém lenni?

Halottkémes krimisorozat a nehezen kezelhető törvényszéki orvosszakértővel (ez a hivatalos neve, azt hiszem), a beosztott orvosaival, az őt kordában tartani próbáló főnökével, némi családi szállal és persze az éppen aktuális ügy nyomozójával. Mondhatnám azt is, hogy ez eddig egy az egyben Crossing Jordan (Nyughatatlan Jordan alias Bostoni halottkémek, ahogy tetszik), csak éppen Philadelphia-ban játszódik. Plusz a főhősnő nem mindig random nyomozót kap maga mellé, hanem kevésbé hiteles módon mindig ugyanazt a duót. (Lábjegyzet: Sonja Sohn a Drótból a Felesleges Néger Nővé degradálódott…)

BODY OF PROOF – 1×01 – 6,5/10

Body-of-Proof-cast21

Szóval Crossing Jordan eggyel idősebb kiadásban, menő idegsebészi múlttal. pár éves tragédiával, apa helyett volt férjjel és kislánnyal, s krimivel. Megan Hunt (Dana Delany a tavalyi Castle dupla-epizód után kapott saját sorozatot) ugyanúgy “ami a szívén, az a száján” halottkém, ha csatlakozik a kikérdező nyomozókhoz, nem bírja visszafogni magát, fegyelemezni kell, esetleg kihajítani a kikérdezésekről, aminek köszönhetően a kötelező (és unalmas) nyomozói munka egy részében így nem is kell résztvennünk. (Ez gondolom, nem fog így menni mindig, mert akkor kiszámíthó lesz.)

Igen, kaptunk ismét egy krimit, ahol a nyomozók mellé rendelt nem-nyomozó old meg (várhatóan) mindent, de a Body of Proof, nyilván Delany-nek köszönhetően, mert az ellenpólus, lábtörlőnek remekül használható nyomozókarakter miatt (nyugi, soha a b* életben nem fognak összejönni) működik. Működik, de ettől még nem hoz semmi újat, csak a klasszikus fogásokat használja fel, így aki krimiforradalmat keres, az lapozhat nyugodtan. A Body of Proof nem szolgál nagy meglepetésekkel, váratlan megoldásokkal, csak egy erős(nek szánt) főkarakterrel. De ahhoz, hogy Megan Hunt valóban erős legyen, több kell.

119941_D_022

Jó, szedjük elő a House-t is, de tényleg nem azért, mert egy mufurc orvos a főhős, aki mindent vág, a random kérdésekre a választ is, hanem mert a személyes minidrámák ellenére egyes megnyilvánulásai inkább a humor irányába tolják el a hangulatot, ld. egysorosok, vagy a kisfőnök szívatása. (Utóbbi egyébként a mellékkarakterek közül az egyetlen érdekes, a többiek egyelőre csak papírmasék.)

A nulla meglepetés és újítás ellenére a Body of Proof pilotja működött, korrekt volt – tény, hogy tipikusan patikamérlegen állították elő, de a recept azért recept, mert működik. Dana Delany, valamint pár aprócska momentum pedig a pozitív irányba tolta el az értékelést, még az sem izgatott egy cseppet sem, hogy a gyilkos az inas lett.

12 hozzászólás Ne habozz!

Mammut - 2011. 03. 14. 21:48

sajna a főszereplőből már a trailer is elég volt nekem anno, nálam esélytelen

Skate - 2011. 03. 14. 22:27

Nekem pótléknak jó Éden Hotel helyett, amíg nincsenek viasat3-on L&O: Criminal Intent részek.

Desmond Wallace - 2011. 03. 15. 08:08

Elég jó volt a pilot. Szépen felépítették, de nem igazán van szükségem egy újabb nyomozós sorozatra. Valószínűleg nem folytatom.

“a gyilkos az inas lett”

Nem a megcsalt feleség volt a gyilkos?

Llew - 2011. 03. 15. 08:28

Desmond Wallace
winnie csak azt akarta kevésbé direkten leírni, hogy kiszámítható volt, lehetett tudni ki a tettes. Nem akart spoilerezni, neked viszont sikerült.

Bellagio - 2011. 03. 15. 09:21

Seven of Nine, marcsak miatta is :)

Neoprimitiv - 2011. 03. 15. 09:26

Pont ez a receptes hasonlat jutott nekem is eszembe: csak azért mert ismerősek az ízek, még nem dobom ki a kaját, ha egyébként ízlik. Ha visszavesznek az időnként váratlanul felbukkanó pátoszból (amire később már gondolom nem lesz szükség, csak a bemutatkozás alátámasztására kellett), akkor akár élvezhető is lehet, majd kiderül. Az első három részig vevő vagyok rá, utána meglátjuk.

PandacsökiBoborján - 2011. 03. 15. 11:02

Szerintem is egy korrekt sablonsorozat, de nem olyan kiemelkedő a “fura-nyomozó-a-középpontban”-típusban, mint a Monk vagy a Mentalista.

OFF: nem értek annyira hozzá, de a Story TV-nek nincs a legjobb kép- és hangminősége se nálunk a T-Home Sat TV-n, se a húgoméknál kábelen, se a nagyanyámnál a Digi TV-n, s ez kissé élvezhetetlenné teszi a tévézést. (pl. a Viasat3-é mindenhol sokkal jobb, a Story-n meg a frászt hozza rám, hogy a műsorok X hangerővel mennek, aztán benyomják az amúgy képileg unalmas identeket X+10 hangerővel és X+12 hangerősségű reklámokkal).

Bazsa - 2011. 03. 15. 20:56

A címe az tényleg borzalmas!!

clark - 2011. 04. 04. 12:19

nekem nem jött be egyáltalán.
nem is fogom nézni.elég gyengus volt,semmi extra,elég unszimpi karakterek.

Réta - 2011. 08. 18. 17:52

Nem rossz ez a sorozat. Egyetlen problémám, hogy nincs benne egy jó pasi sem. Talán majd a második évadban.

Péter - 2011. 09. 27. 20:38

Ez egy jó sorozat.Végre nem jó nőkből és jó férfiakból áll.Régen sem kelletek a krimikhez bombázók lásd Columbo,Derrick.Akinek a külső számít az nézzen Brazil szappan operát.A Castle és a Mentalista is jó sorozat lenne ha nem lennének annyira nyálasak és erőltetettek a főszereplők.

winnie - 2011. 09. 27. 21:00

“Végre nem jó nőkből ”

dana delany mi, ha nem jó nő? ajánlom a többi kritikát is elolvasni, máris kiderül, hogy nem is olyan jó a sorozat: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/body-of-proof/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz