login |

Outcasts: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2011. 03. 15. 15:23 - Írta: winnie

42 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

(Pilotkritika itt.) Ennyi volt. A scifi-rajongók megkapták a mézesmadzagot az orruk elé, kialakulni látszott egy jó sorozat és jött a Kaszás. Igaz. az Outcasts nem űrben játszódó ticsung-ticsung scifi, de azért akadnak benne űrhajók. A középpontban viszont Carpathia bolygó van volt, melyen Forthaven városában szállásolták el a 8 milliárd földi lakosból maradt 70 ezret. Meg az aprót. Új bolygó, új világ, új kihívások.

Outcasts-1x08-a

Kár az Outcasts-ért, tetszett a bemutatott, szinte feltáratlan Új Világ, igaz én nem vagyok nagy scififanatikus, így lehet, hogy csak a hozzám hasonló kocanézőkre volt tervezve a sorozat. No, meg azokra, akiknek nem idegenek az angol sorozatok ismertetőjegyei, melyek közül ezúttal a lelki folyamatok, morális kérdések és az igen erős érzelmi világ állt a középpontban. No, meg az éppen aktuális problémák mellett a politikai játszmák némi vallásos szállal megbolondítva.

Outcasts-1x08-d

Az Outcasts úgy volt szerializált és akár high concept-nek mondható, hogy közben elég epizodikus maradt, hiszen az egyik részben egy rejtélyes idegen feltűnése került a fókuszba, majd három felfedező eltűnése, később egy másik hívatlan látogató, de mindeközben folytak a játszmák a háttérben, s a nézők a főhősökkel (elnök, biztonsági főnök és a fogdmegek) együtt fedezhették fel a bolygót, melyet Forthaven lakói szinte alig ismernek.

Jó volt látni, hogy a főszereplők nem tipikus hősalkatok voltak, nem tipikus hősmentalitással működtek, inkább voltak esendőek – a sok amerikai sorozat miatt elszoktunk ettől. Az természetes, hogy némi, nem hiszem, hogy szándékos Lost, BSG vagy Solaris-hatás felfedezhető az Outcasts-ben, de szerencsére az emberiség új, minitársadalmának zsizsegése és a megannyi múltbéli rejtély nem hagyta, hogy holmi párhuzamokon gondolkozzunk. Pedig lett volna idő rá, hiszen az Outcasts nem sodró lendületű akcióscifi, ráadásul a BBC normáinak megfelelően 56 perces részeket produkál, nem 42 perceseket – ez ismét csak taszíthat egyeseket.

Outcasts-1x08-c

A befejezés minden, csak nem lezárt, mintha véget ért volna egy hosszú könyv első fejezete, de szerencsére nem valami vérlázító (és random) csavarral ér véget, így nem okoz akkora bosszúságot, simán tolerálható, csak megtörténik az, amire számítottuk pár rész óta. Az biztos, hogy nem bántam meg az Outcasts megnézését, pedig a 3-4. rész körül sejthettük kaszát, vitt előre a lendület, és majdnem 7/10-re értékelném a végeredményt.

Outcasts-1x08-b

ui: Most kéne megnéznem megint a pilotot, hiszen két kivétellel a sorozat főbb szereplői abban nem is szerepeltek, vagy erősen mellékszereplői státuszban voltak. Így visszagondolva ez elég fura. Tuti, más élményt nyújtana.

42 hozzászólás Ne habozz!

index86 - 2011. 03. 15. 15:44

háááát rohadjanak meg…. nem volt túl jó sorozat az igaz de rossz se volt, legalább annyit megcsinálhattak volna hogy rendesen lezárják az évadot (pl. leadják a maradék leforgatott részeket ha voltak)

kiskiraly - 2011. 03. 15. 16:07

Nekem annyira nem jött be. Idő előtt kaszáltam is. Úgy a felénél vettem észre hogy rejtélyes, misztikus átívelő szálakat próbálnak belecsempészni. Persze epizódikus részek mellett. Inkább akkor a Fringe.

Amúgy idővel lens flare iszonyom lesz. Mostanába annyi helyen látom.

winnie - 2011. 03. 15. 16:12

index86: 8 rész készült el, jóval a premier előtt leforgatták az egész évadot, ilyenkor nem tudnak zárni, hanem nyitva hagyják, ami elősegítheti az esetleges folytatást.

Gattaca - 2011. 03. 15. 16:39

pont tegnap néztem meg darálva ezt a nyolc részt. 6/10
nem volt ez olyan rosz, sajnálom, hogy nem lesz folytatása

Mammut - 2011. 03. 15. 17:54

akkor mázli, hogy el se kezdtem :)

slowclub - 2011. 03. 15. 18:34

Én sem örülök.
Most várhatunk a BSG spin-off sorozatra, addig nincs ilyen jellegű sci-fink. Eeeh…
Addig újranézem a ST: Voyager-t.

Reg5 - 2011. 03. 15. 18:37

2 rész után kaszáltam, látom nem döntöttem rosszul.

dervis - 2011. 03. 15. 18:50

reg5: rosszul döntöttél, mert egy jó sorozattól fosztottad meg magad. ráadásul duplán, mert tök fölöslegesen megnéztél két részt. (vagy csak én nem értem, miért jó döntés valamit kaszálni, mielőtt a csatorna kaszálja? direkt, pár résszel a vége előtt.)

Annatar - 2011. 03. 15. 18:57

Ebben a sorozatban kicsit elrontották az arányokat, ez lett a veszte. Vagy nem 8 részben kellett volna gondolkodniuk, vagy nem ilyen apránként csepegtetni az információkat. Most ugye ott tartunk, hogy SPOILER!!!! nem tudjuk, pontosan mi történt a Földön, csak hogy valakik atomfegyvert vetettek be; nem tudjuk, kik vagy mik az idegenek, és miért támogatják az AC-ket és az emberekkel miért ellenségesek; és azt sem tudjuk, hogy milyen politikai csatározások folynak a háttérben, hogy ki Julius Berger és mit akar. Pedig az alapsztori érdekes, nekem személy szerint fáj, hogy nem lesz folytatás.

Mizchris - 2011. 03. 15. 18:57

Kedves édesanyját a BBC-nek, ott rohadjanak meg, ahol vannak. Egy szuper sorozatot otthagyni lógatva a levegőben…nagyon-nagyon sajnálom, minden pillanatát élveztem. Remélem, lesz valami follow-up könyv, abban nagyok az angolok.

Waldi - 2011. 03. 15. 19:19

http://www.facebook.com/pages/Petition-To-Ensure-Outcasts-Series-2/158336420890760

Az beharangozott high concept sorozatok, Flashforward, V, Event kozul meg ebben volt meg leginkabb a potencial felnoni a Lost szinjere, a BSG-t meg szamomra helybol ugrotta at. Talan kooprodukcio vagy egy masik csatorna lat a tortenetben fantaziat, hogy ne az Outcasts legyen az uj Firefly.

Anachel - 2011. 03. 15. 19:26

Én mindig így járok: ha megtetszik egy sorozat, azonnal jön a kaszás:
Firefly, Flashforward, The Gates és most még az SGU is.
Grrrrrrrrrrrr
Komolyan mondom már nem merek belekezdeni új szériákba mert azt azonnal beszüntetik.

v. - 2011. 03. 15. 21:17

Örültem a sorozatnak, aztán két rész után kicsit alábbhagyott a lelkesedés, nekem kicsit túl sok benne a dráma. Mármint a nemjóféle. Mármint a nekem nembejövős… Persze ettől még mindenképp néztem volna tovább és fogom is. És sajnálom, hogy vége. :(

Dregnarr1 - 2011. 03. 15. 21:36

Eléggé vártam, nem csak a színészek, de az alapfelállás és a hangulati elemek miatt is, ám sajnos ki kellett lőnöm az első rész vége felé, mert annyira logikátlan, egymásnak ellentmondó történések és reakciók váltották egymást, hogy nem tudtam lenyelni őket, így a szokásos háromepizódnyi esélyt sem adtam meg neki.

A kaszáját ettől függetlenül sajnálom, mert ha megélhetett volna még pár évadot, akár talán hosszabb távon egy igen jó minőségű, kiforrott sci-fi lehetett volna… vagy nem.

Kobor - 2011. 03. 15. 21:58

Azert 7/10 kicsit tulzasnak tunik. Tul sok logikatlansag volt benne szerintem . Egyszeru pelda, az elso reszekben az AC-k transportertben mindenkit kinyirnak csak Stella lanyat nem, biztos tudtak hogy o jo alku alap lesz. Vagy kesobb oda er Jack, a katonai zseni, latja hogy mindenkit kinyirtak es azzal a lendulettel a’t is adta az osszes fenyveruket. Ja hogyne.
Nagyobb dolgok sem tetszettek, moralis kerdesekrol akar szolni a film, kozte eleg aktualis dolgokrol (genmanipulacio, ember-e az AC stb) igy nagyon pozitivan mutatjak az AC-kat, sot erthetjuk ugy is hogy a host force szerint az AC-k nem olyan rosszak/gonoszak/akarmi mint az emberek (hisz ok nem fertozodtek meg, engedtek a gyerekeket stb ). Ennek ellentetjekent az AC-k elso reszekben kiirtannak egy tucat ember (mento kapcsula), felrugjak a tuszcseret stb.

Es egy szavazas. Egy idegen bolygon (ahol tudtunk szerint van novenyi es gerinctelen elet) az emberek X%-a fura betegsegben szenved amitol fura fenykor lesz a fej korul.
On szerint :
1) Az AC-k okozzak (kozepkori korulmenyek kozt elo , embernel picit erosebb, picit zord korulmenyeket jobban turo tulkeppen emberek)
2) Valami egyebb?

Imho a laza es a komoly kozt pont rosszul volt bemeretezve (ha szabad igy mondjam) a sorozat. Vagy sokkal lazabb kelett volna legyen (tobb akcio, egysorosok, tortenet szetszedve tobb evadra : pl elso evad az AC-kal valo kapcsolat, masodik az idegennek, harmadik a erkezo urhajo ) vagy sokkal komolyabb (ami tulkeppen annyit jelent hogy adjunk mar tobb penzt/idot az iroknak)

Elnezest ha valakit megbantottam csak mar nagyon kikivankozott.

dervis - 2011. 03. 15. 22:17

Az AC-k nyírták ki a transporter utasait?

kiskiraly - 2011. 03. 15. 22:30

Mizchris: Már korábban le volt gyártva, úgyhogy nem is tudtak volna változtatni az írók.
Az első két hétben amikor leadták a 4 epizódot epizódról epizódra csökkent a nézettség.

bruti - 2011. 03. 15. 22:39

Hát bass..meg… komolyan idegesít az ilyen. Legközelebb csak akkor fogok megnézni egy sorozatot, ha legalább két évad már lement. Szeretem az angol sorozatokat. Egész másképpen közelítik meg a dolgokat.

GK - 2011. 03. 16. 00:03

Kobor:

Én úgy értettem, hogy az AC-k akkor még velük éltek, és a 23-as vírusra mindegyik pozitív volt, és akkor még azt hitték, hogy az okozza a betegséget.

Üdv,
GK

Nesquik - 2011. 03. 16. 00:48

Meg kell mondjam nem hittem volna, hogy ebben a szezonban a good guys kaszájánál bármi is jobban fog fájni de tévedtem.

Mindenki hozza itt fel a logikátlanságokat, de az összes példa olyan volt amire gond nélkül lehet logikus magyarázatot találni…

Ha valami valaki számára nem logikus az még nem feltétlen lesz teljesen logikátlan.

winnie - 2011. 03. 16. 00:51

(zárójelben, tényleg, ebbe tényleg csak ritkán kötök bele, mert mindig bele lehetne. nagyon egyet kell értenem. attól, hogy valaki nem talál valamire logikus magyarázatot, az még közel sem jelenti azt, hogy nincs. általában a legtöbb író fél kézzel lesöpörné a kifogásokat, ha saját művét kell védeni:) no meg, azt sem szabad feledni, hogy utópisztikus világ lenne, ha mindenki logikusan cselekedne. igaz, hogy az elnök ilyet akart építeni, de.

Prophet - 2011. 03. 16. 01:20

Az első pár résznél még húztam a számat, és most, az utolsónál is: eleinte nem tetszett, és bár néhány helyzet, jelenet, reakció esetén fenntartottam ezt az enyhe viszolygást, mégis, mire már vártam a következő részt, elvették. Persze nem egy Firefly, amit csak nemrég sikerült végig néznem, de a döntés, akárcsak abban az esetben, érthetetlen (számomra. Mert pl. az említett SGU-nál, ahol huszonx részből eddig egy-kettő volt élvezhető, azért jobb, érdekesebb volt, több lehetőséggel).

De a remény hal meg utoljára.

zagloba - 2011. 03. 16. 01:38

Nesquik : Az a baj, amikor a logikátlanságok miatt magyarázni/magyarázkodni kell /akár a fórumozóknak!/, hogy mi miért történt/történik.

Persze, az író nyilván tudja, de ezt el kell juttatni a nézőkhöz is…

“Az természetes, hogy némi, nem hiszem, hogy szándékos Lost, BSG vagy Solaris-hatás felfedezhető az Outcasts-ben”
Miért nem lehet szándékos, hogy sok elemet “átemeltek”? Azért, mert ez angol?
Szerintem meg simán BSG-koppintás volt az első perctől.

Amúgy A BBC-sorozatok messze átlagon felüliek, ez viszont kivétel.

Dregnarr1 - 2011. 03. 16. 02:10

@Nesquik:
Engem személy szerint elég sok minden zavart, de semmi értelme nincs ezeket mind leírni, úgyhogy csak azt a példát írom, ami az utolsó csepp volt nálam: a cancel oka Bamber karakterének, illetve az egész kolónia fennmaradásának érdekében tett erőfeszítések kezelése, vagy inkább kezeletlensége volt.

1. Adott egy 5000 fős közösség, amit kemény másfél tucat biztonsági emberrel próbálnak védeni/kezelni (első részben így lett bemutatva, nem tudom ez később változott-e, de akkor meg az első rész megoldásai újfent érthetetlenségbe torkollnának).

2. A fejesek szerint rendkívül veszélyes egyént nem hogy elengedik (lázadás duma, ugyan már), de küldenek utána kemény két embert a totálisan idegen vadonba(!), hogy győzködjék/elnyomják, akik közül ha jól emlékszem egyikük ráadásul nem is volt biztonságis/képzett. Itt jegyzem meg azt is, milyen csúcsszuper felszereléssel indultak ennek az egész emberi létet rendkívüli kockázatnak kitevő egyén felkutatására (valóban lehetett kockázatnak tekinteni a fejesek szempontjából, az indok viszont így sem elég az ügy ilyetén kezelésére).

3. Egy űrhajóval való kapcsolattartás, annak hőpajzsainak és egyéb rendszereinek felmérése és támogatása (na meg persze az egész közösség életbenmaradáshoz szükséges technikai háttér) nem okozott semmi gondot a kolóniának, de nem elég, hogy a közvetlen környezetüket sem bírták (anomália(?) ide vagy oda) minimálisan feltérképezni, megjelölni és ellenőrizni, hogy a fél-egy órája elszökött egyént megjelöljék és megtalálják.

A fentiek csak az említett pont kezdeti gyengeségeit taglalják, legyen elég ennyi.

Összegezve, engem az tántorított el legfőképp a folytatástól, hogy a sorozatkészítők nem bírták összhangban tartani a személyes történet emberiességét és a hátteret, amibe azt beleültették (gyak. emberiség jövője).

Ahol egy-egy bonyodalom megoldása az egyén szintjén elfogadható lett volna a cselekmény szempontjából, úgy, ha megnézzük hogy ez hogyan hatott volna a sorozat világában ezen kívül létező minden más dologra, egyszerűen azt látjuk, hogy a választott megoldások szimplán szóba sem jöhettek volna… mert ha igen, még idáig sem jutott volna a kolonizáló emberiség.

Kobor - 2011. 03. 16. 02:10

Dervis: en ugy ertettem amikor megvizsgaltak oket hogy feluletes sebeik voltak es legtobb ki volt vegezve.

GK: Nem vagyok (mikro)biologus, se hasonlo de egy idegen bolygon (noveny/allat vilaggal) hogy az AC-k mind pozitivak a virusra (es nem hallnak meg) vagy mind negativak arra a legvaloszinubb magyarazat az lenne hogy a bolgyon van egy idegen virus amire immunisak az AC-k (vagy a pozitiv minta eseten nem oli meg a virus oket). Pont hogy a segitseg lenne hogy hogyan lehetne legyozni a virust. Amugyis az egesz fertozes dolog buzlik, akik a legtobbszor kapcsolatban voltak veluk azok nem lettek betegek (Fleur/Cass/Jack/Stella/Tate).

Igazatok van, sokszor mukszik is nalam a suspension of disbelief (bocs, nem tudom tokeletesen magyarul) pl SGA/SGU stb eseten (McKay vagy Rush pszeudo tudomanya).
De virust rovidhullamokon terjesztenni? Tulkeppen meg ez is beleferne, de amint a rovidhullamokat zavarjuk csak ugy meggyogyulnak a betegek?? Vegulis ez se erdekelne ha nem ez lenne a konfliktus forras az evadzaroban.
Es meg olyan aprosagokat nem is mondtam hogy urben levo hajoval minden kesleltetes nelkul beszelnek. Tudom, unalmas lenne ha percekig varnanak kozben.

Mint mondtam ezek (es hasonlo hibak) siman mukodnennek nalam egy SGA vagy hasonlo sorozatnal de egy kozeljovoben jatszodo, aktualis temakkal tele, magat komolyan vevo sorozatnal nem.

Aquarius - 2011. 03. 16. 07:46

Igazságos döntés volt. Ritka szar színvonalú sorozat volt. A sci-fi megcsúfolása.

winnie - 2011. 03. 16. 07:52

“Miért nem lehet szándékos, hogy sok elemet “átemeltek”? Azért, mert ez angol?”

azért, mert ha valami hasonlít, az nem koppintás, főleg, mert az ember hajlamos ahhoz hasonlítani, amit ismer és nem jut eszébe, hogy az általa ismert sorozat előtt is voltak olyan általa kevésbé ismert sorozatok, amelyek hasonló motívumokat tartalmaztak:)

(igazából a szándékosságot sosem lehet biztosra mondani, az író elmondja, hogy nem volt szándékos, innentől így érdemes kezelni, hiszen nekünk nincs fogalmunk a valóságról – egyébként az összkép tekintetében lényegtelen, hogy szándékos-e vagy sem)

winnie - 2011. 03. 16. 08:00

dregnarr1: 1. több tízezres a közösség, gondolom sok biztonságival, de simán mondhatják, hogy kettő volt a középpontban, a többi napi melójáról nem nagyon volt szó. 2. ha erre a két biztonsági emberre gondolsz, akkor nem annyira képzetlenek, mint kiderült, hiszen az egyik AC, és a másiknak is randa dolgok vannak a múltjában:) ha akarják, ezt is meg lehet magyarázni.

shaikon - 2011. 03. 16. 11:11

Én nagyon sajnálom,hogy vége mert jelenleg semmi nézhetö sci-fi sorozat nincs .+ ami nagyott dobott rajta az a szereplök angol kiejtése ami a sok amcsi motyogás után üditöleg hatott.

Dregnarr1 - 2011. 03. 16. 11:46

@winnie: Ha több a biztonsági, akkor nem két embert küld egy ekkora veszélyt jelentő ember után (meg amúgy se).
Ha a két kiküldött felettese tudott ezekről a dolgokról (AC/ronda múlt),akkor felvetődik egy másik kérdés.. ha nem tudott, akkor ezeknek nincs jelentősége.
Valóban meg lehet (bele lehet) magyarázni az ilyen dolgokat (apró adagokban fogyasztható is lett volna), de ahogy írtam, ez csak egy kis darabja a negatívoknak, a sorozat legnagyobb hiányosságát összegeztem a korábbi posztom utolsó két bekezdésében.

Kopiati - 2011. 03. 16. 13:01

Hááát pedig elég jól beindult a sorozat:) A Stargate Universe-el ellentétben itt jól működtek a karakterek, ezért a soriért kár.

KopiG - 2011. 03. 16. 14:25

Nagyon sajnalom, hogy elkaszaltak…… Ez volt az egyetlen klafa sci fi sorozat.

Minden jo sorozatot elkaszalnak mar fasz ki van komolyan.
Life,Kings most ami eszembe jutott es nagyon sajnaltam.

CsMisi - 2011. 03. 16. 19:58

Jon Blu-Ray-en, aprilis 4-en, csak 18 lira. En inkabb megveszem, hatha lesz eleg DVD/Blu eladas, hogy azert megerje folytatni. Szoval beleneztem, tetszett, nem neztem vegig mert megvasarlom (a Primeval-t most rendeltem be :) )

mrdoubleb - 2011. 03. 16. 22:06

Az utolsó 2 részt még nem láttam, úgyhogy nem olvastam végig amit írtál, de úgy tűnt az első pár sorból neked tetszett…

Nos, csak, hogy legyen ellenvélemény is: életemben nem láttam még ennyire unalmas tévésorozatot. Többször elaludtam (!) pár rész közben és bár tény, hogy este néztem, ilyen még soha nem volt velem.

Minden benne volt, ami miatt a múltkori tengeralattjárós borzalom kapcsán is megfogadtam: soha többet nem nézek brit sci-fit. Egész színvonalas megvalósítás (díszletek, effektek, egyik sem árulta el ez nem Hollywood, értsd volt pénz)és egy jó, érdekes alapötlet. Viszont, mintha a brit készítők rendre nem tudnának mit kezdeni a majd 1 órával. Unalmas jelentek sora, kiszámítható, ezerszer elcsépelt karakterek és párbeszédek, no meg a várakozás, hogy végre, végre történjen már valami.

Nemrég néztem egy borzasztó női-zombis brit horrort (horror komédiát?), de talán a “28 nappal később” filmeket is ide sorolhatnám. Elhúzzák a mézesmadzagot, aztán jön az érfelvágós unalom.

winnie - 2011. 03. 16. 22:23

mrdoubleb: elolvashatod, nem írok spoilert, de ellenvélemény bőven akad:)

Tomisz - 2011. 03. 19. 10:54

Szerintem is nem hiba a cancel.
Nem volt ez akkora sorozat hogy túléljen.
Habár sci-fi zabáló vagyok de nem hozott lázba igazán… mindig az volt az érzésem hogy na most végre valami egy jobb jelenet után aztán visszaesett az unalomba… :(
Itt is inkább csak 1-1 karakter meg a főszál volt érdekes (de nagyon lassan és későn jött be/fejlődött ki)…

Érdekelne mi a folytatása a fő szálnak, de ennyit nem biztos hogy megérne a továbbvitele a sorozatnak.

lumiere - 2011. 03. 24. 13:00

Próbálkozom, de még mindig nem tudtam végignézni, pedig bírom az angol sorozatokat, a sci-fi-t is, de ez valahogy nem megy egyelőre…

m76 - 2011. 03. 27. 18:09

“igaz én nem vagyok nagy scififanatikus, így lehet, hogy csak a hozzám hasonló kocanézőkre volt tervezve a sorozat.”

Hogy kocascifisek szájíze szerinti lett az nem tudom, hogy valódi tervezés, vagy az alacsony költségvetés eredménye.

Az egész sorozat olyan kardélen táncolós volt, az első rész a lecet ingatta, de még scifi volt, utána romlott a színvonal, az utolsó 2-3 résszel viszont sikerült újra felkelteniük az érdeklődésemet, és a végén már érdekelt volna a folytatás.

Ez SGU/V szindróma kicsiben, azok is az elején fertelmes minőséget produkálva eltántorították a nézőket ezzel mintegy kiharcolva a kaszát, jó a V még nem lett elkaszálva. Majd utána elkezdenek értelmesebb mármár nézhető részeket produkálni, amikor már késő.

Desmond Wallace - 2011. 07. 15. 21:25

Nagyon sajnálom ezt a kaszát.
Eleinte egyáltalán nem jött be a sorozat, de a 3-4. résztől berántott az Outcasts.
Érdemes volt adni neki még egy esélyt, és megnézni a maradék részeket. (Az 1×02 után jegeltem a sorozatot.)
Kár érte. Nagyon kíváncsi lettem volna a folytatásra.

GaborV - 2014. 09. 25. 13:44

Szerintem ez a sorozat UNALMAS volt. Végre rájöhetnének a nagyokosok hogy a “scifinéző” és a “szappanoperanéző” az két külön állatfaj, amik nem túlzottan elegyednek.
Terranova, Föld2, Caprica, satöbbi satöbbi, mennyi kasza kell még hogy felfogják?

zetman - 2015. 06. 14. 00:44

Én most fejeztem be. Igen, 2015 van és én még csak most néztem meg. :D Elég jól kezdődött, de kicsit unalmas lett a felére. Aztán meg mikor már kezd érdekes lenni és kibontakoznának a szálak és jönnének az események vége… ááá, volt benne fantázia és én tényleg sajnálom, h kaszálták. Örülnék ha lenne folytatás. :)

chros69 - 2016. 09. 07. 18:33

Akkor itt a 2016-os velemeny is egy jo-sci-fi imadotol :)
En csak 3 reszig birtam, a tobbit mar tekerve “neztem”.

@Aquarius: “Ritka szar színvonalú sorozat volt. A sci-fi megcsúfolása.”
@GaborV: “scifinéző” és a “szappanoperanéző” az két külön állatfaj”
Nekem is pont ez jutott az eszembe :) Es azt hiszem ez a megfelelo szo ra: szappanopera, sci-fi koritessel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz