login |

V: vége a 2. évadnak

2011. 03. 16. 22:44 - Írta: winnie

84 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

(Aki már nem nézi a sorozatot, azoknak a tovább mögött képekkel kedveskedek.) Megvolt a finálé, volt (nem) kis vérontás és még egy nagyon kellemes csavar is, de mindettől a V továbbra sem javult meg, nem lett jó sorozat, a 2×10 talán kap egy 3/10-et. Ráadásul (nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem) fel sem tűnt, hogy kihagytam 7 részt – ami történt, nagyjából bármikor történhetett volna. Pedig bíztam a befejezésben, s bár tény, hogy az írók egy érdekes 3. évad lehetőségét vázolták fel (a döntés a folytatásról legkésőbb május közepén születik meg), de amíg nem cserélik le őket, addig semmi keresnivalóm nincs a nézők között.

V-2x10-11

Nyilván sokak szerint a V már az első évadban sem volt különösen intelligens sorozat, aminek nem tett jót, hogy a showrunner-váltások miatt legalább háromféle koncepcióval kellett szembenéznünk, mint ahogy az sem szerencsés, hogy folyton csonka évadokat kellett megtölteniük az íróknak. De épp ezért is fura, hogy éppen a homogén 2. évadra romlott le cancel-szintig. Ráadásul lehet bármennyi showrunner, mindez akkor sem magyarázat arra, hogy ostobák legyenek a főhősök, akiken kvázi a világ sorsa múlik.

V-2x10-09

Sajnálom, de dühítő ahogy bánnak velük: beleírják őket egy szituációba, amit csak úgy képesek feloldani, hogy ostobaságot követtetnek el velük. Segítek: ha csak ilyen megoldással tudnak előállni, akkor inkább bele se írják őket abba a bizonyos szituációba. A finálé során a 14. perc körül konkrétan a fejemet fogtam, hogy az írók képesek ilyesmivel előállni, s a saját hülyeségüket a karakterek ostobaságával magyarázzák. (Biztosra menés 0%, tükrök 100%?).

V-2x10-06

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Nagyon jól írta valaki, hogy ha a showrunner nem meri meghúzni azt, hogy Lisa megölje az anyját, akkor ne is akarja előidézni a szituációt. Nem egyszer előfordult a V-ben az efféle “majdnem” megoldás, amit valami miatt elszúródik. (Komolyan? Ez volt a nagy terv?)

V-2x10-01

A folytatásban kiderült, hogy kell a fenének majd két tucat rész, hogy Lisa ráugorjon Tyler-re, pillanatok alatt el lehet intézni úgy, hogy a szabotőrök még véletlenül se tudjanak semmit tenni ellene (khm). Végül hiába teljesült a nézők nagy százalékának a vágya Tyler kinyírásával (ő meg Diana véglegesnek tűnik, Ryan…, majd kiderül), a súlyosbító körülmények miatt nehéz volt 100%-osan kiélvezni. (Az azért pozitívum volt, hogy miután kábé 22 epizód késéssel Erica végre elmondta neki az igazat a V-kről, ő ostoba maradt és előbb Lisa-hoz fordult. Méltó vég minden idők legirritálóbb scifikarakterének.)

V-2x10-03V-2x10-04

Ami biztató, az természetesen az Ares Project materializálódása. Plusz a 3. évad akkor lesz igazán ütős, ha kiderül, hogy John May Lives! Ahhoz persze kell 3. évados berendelés is.

V-2x10-08

Badass Erica tehát beavatott lett, Chad “kinek az ötlete volt a torzító, amin át még én is felismertem a hangját” Decker nagy pácba került, Hobbes minden sejtetés nélkül köddé vált (így nem hagyunk lezáratlanul szálat…), az (ex)atya pedig megkapta a fejébe a bliss-t, de nem hiszem, hogy mindez rá vagy az emberiségre olyan hatással lenne, amit ne tudnának a folytatás első pár percében kiheverni. (Azt nem mondtátok, hogy a kiscsaj ilyen lazán keni a dolgokat. Ezt minden V nőstény tudja vagy csak random dolog volt?) Ja, és Lisa bedurvult, remélem az új marad, a régi, ostoba pedig megy a szeméttelepre.

V-2x10-07

ui: A városok bemutatása a bliss-szel a CGI csúcsa volt, NEM.

84 hozzászólás Ne habozz!

endel - 2011. 03. 16. 23:02

“i: A városok bemutatása a bliss-szel a CGI csúcsa volt, NEM.”
nagyon finoman fogalmaztal, en nem lattam eddig rosszabbat :D

sorozatfan92 - 2011. 03. 16. 23:30

Én örültem Ryan halálának és persze Tylerénak, de a nagyit nagyon sajnáltam. Nekem bejövősebb a sorozat nálam a zárás egy olyan 7/10 lenne kb. Remélem lesz csonka 3. évad.

SASI - 2011. 03. 16. 23:55

“Ezt minden V nőstény tudja vagy csak random dolog volt?”

Valószínűleg nem minden V nőstény tudja. Amy viszont feltehetőleg azért lehet képes rá mivel ő félig ember ugyebár, legalább is szerintem ez az egyedüli logikus magyarázat rá.

Johny Bravo - 2011. 03. 17. 00:25

szerintem jo finale volt, es orulok hogy csak 10 resz lett az evad, mert szerintem ha tobb lett volna akkor csak ugyanezt a sztorit mondtak volna el csak tobb resz alatt

analist - 2011. 03. 17. 00:31

Jaja, Régi Lisánál már részek óta várták, hogy mindjárt nemzőképessé válik és Tyler majd jól megtermékenyíti. Ehhez képest az új Lisának majdnem ott a seggén a tojáshéj, és már termékenyül is meg. Érdekes.

mrzed - 2011. 03. 17. 00:41

Kövezzetek meg, de nekem tetszett. Előtte az Event 13-as részt néztem meg, szóval rendesen rá voltam hangolva.
Lehet ezért, de nekem bejött ez a rész.
Béna CGI? Szépen mondva: teszek rá!

A végtelen határokban kevés, és igen béna CGI volt, ugyanis nem az a lényeg. Hanem a tartalom.
És ebbe volt.

winnie - 2011. 03. 17. 00:47

nincs kövezés:) a cgi nekem meg egy utóiratot ér csak meg. (azért szerintem aki maradt a sorozattal, azok jó részének nem volt gondja a zárással.)

Tomi - 2011. 03. 17. 00:52

mivel 3 szereplőt is eltettek láb alól ezért remélem legalább egy kamu halál lesz. ryan már egyszer meghallt a robbanásban, szóval csak nem mentik meg mégegyszer. Ty elég hullának tűnt és a készítők csak hallgatnak a nézők szavára, így remélem, hogy Diana valahogy megmenekül. Egész évad alatt építették fel a karaktert, hülyeség lenne most elintézni.

Nekem továbbra is a 2×05-ös rész óta tetszik megint a V. Remélem lesz 3. évad.

winnie - 2011. 03. 17. 01:01

“Egész évad alatt építették fel a karaktert, hülyeség lenne most elintézni. ”

én azért vettem őt biztosra, mert eredetileg párepizódosnak indul a karakter, majd pedig állandó vendégszereplő lett, de maradt a vendégszereplő státusza, ami azt jelenti, hogy azt, hogy él-e vagy hal, csak a berendelés után dönthetik el. ha vissza is akarják hozni, az jane badleren múlik, hogy ér rá, stb. mivel nem kötötték magukhoz, így előfordulhat, hogy nem tudják visszahozni őt, hiába akarják.

mrzed - 2011. 03. 17. 01:01

Eddig igen zavart, hogy annyira egy kormány sem hülye (a totál bemarcsizott woidstocki anarchista libsi hippiken kívül), hogy mindent bevesz egy idegen civilizációnak … szóval ideje volt már a katonai ellenállásnak.

Az is fura volt, hogy csak a 5th Column hajtott végre partizán és (dez)információs hadműveleteket a V-k ellen, a megszámlálhatatlan amcsi titkosügynökség meg ült a popsiján.

Ares + 5th Column … hogy mi mindent ki nem lehetne hozni ebből …
Én reménykedek a 3. szezonban.

ldavid - 2011. 03. 17. 01:03

Ares téma és az elhalálozott személyek miatt, de csak ezek miatt, hajlandó lennék még 10 rész megnézni.
És ha normálisan megírnák, lezárással a végén a 3. évadot, még várnám is.

Hobbes szerintem elment a csaját megmenteni, vele manipulálták őt eddig a V-k

Tatár - 2011. 03. 17. 01:49

3/10? Hát te nem tudom mit néztél bakker. Asszem nem fogom többet elolvasni ezeket a cikkeket. Ha lassan haladnak a dolgok az a bajod, ha gyorsan akkor meg az. Annyira tipikus amit csinálsz, ki-be ugrálsz sorozatokból, elkapsz egy rossz(legalábbis szerinted rossz) részt, és mindenbe belekötsz amibe csak lehet. Véletlenül se nézd meg azt a 7 részt amit kihagytál, úgyis szar volt. És mint programozó mondom azt, hogy magasról teszek a CGI minőségére…

Visszasírják még azok a V-t akik elkaszálták, lassan az van hogy választhatsz 20 féle sitcom közül, és egy scifi sincs.

winnie - 2011. 03. 17. 02:07

de erős 3/10, mert mint írtam, voltak pozitívumok is a részben.

ó, írhatnám, hogy vártam, hogy mikor írja be valaki, hogy “csak azért volt sz*r, mert nem láttad az előző részeket”, de nem teszem, hiszem azért ennyi év után az ember azt hinné, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy aki nézi a sorozatokat, az tudja, hogy mi a jó és mi nem, hogy mi tetszik neki és mi nem – ez legtöbbször nem függ attól, hogy hány részt néz meg előtte – a v-nél meg főleg nem, hiszen írtam is, olyan volt az egész, mintha semmit sem hagytam volna ki. (de abban igazad van, hogy ha nem tudod elviselni, hogy valaki szerint egy epizód gyenge lett, akkor nem érdemes véleményeket olvasnod. ez olyan műfaj, amiben előbb-utóbb veled ellentétessel fogsz találkozni, amit, ha nem viselsz el, akkor nem érdemes erőltetni:) mondjuk, mivel nem írtad le, hogy szerinted jó volt-e a finálé vagy sem, nem tudom, hogy mennyire ellentétes. épp ezért jó a kommentelési lehetőség, mindenki leírhatja, hogy szerinte milyen volt.)

“véletlenül se nézd meg azt a 7 részt amit kihagytál, úgyis szar volt.”

nagyjából tudom, kaszáltam a sorozatot, nem tervezem. jelenleg rengeteg “nem is olyan rossz” sorozat vár megtekintásre, durva lenne, ha gyengébbeket pótolnék:)

“Visszasírják még azok a V-t akik elkaszálták,”

nem hiszem, hogy ilyesmire sor kerülne. manapság, főleg, ha scifiről van szó, ami rajongói műfaj, egy junkie többször is meggondolja, mielőtt elkaszálna valamit. aki elkaszálta a v-t, az azért tette, mert szerinte menthetetlenül rossz lett. az sajnos nem jellemző, hogy az ember visszaszállna az egyszer elhagyott sorozatba, mint ahogy az sem tipikus, hogy valaki “ki-be ugrál”, ezt nem is tudom, hogy honnan veszed. (én kiugrottam, ennyi. amikor úgy éreztem, hogy rossz. a finálét pedig megnéztem, mert kíváncsi voltam az olvasók és azok véleményére, akik még nézik sorozatot – ehhez pedig írnom kell róla. ha pedig valamit gyengének találok, akkor csak azt tudom írni róla, hogy gyenge.)

“lassan az van hogy választhatsz 20 féle sitcom közül, és egy scifi sincs.”

sőt. legalább 50-féle szitkom, és azon kívül több mint 130 egyéb sorozat van és még annál is több reality. scifi valóban kevés, de aki jó sorozatot akar nézni, az bőven fog találni magának. Aki csak scifit, annak muszáj lesz azért szurkolnia, hogy az elkövetkező scifik (idén legalább 4 biztosan lesz ugyebár) erős írókat kapjanak, akik meg tudják tartani a közönséget. a v is milyen jól kezdett, mennyi embert érdekelt – és utána mennyien otthagyták. nem csak amerikában, hanem itthon is, a régi kritikáknál el lehet olvasni a véleményeket, negatívakat, pozitívakat egyaránt.

Valezius - 2011. 03. 17. 02:46

Én is túl vagyok ezen a részen. Ennél jobbat vártam mindenképp.
A 2×6 óta nem töröltem le a gépről a részeket. Mind a 4 kifogástalan.
Előző rész úgy ért véget, hogy na most megöljük Annát, és az a nagy terv, hogy na majd Lisa lelövi. De mégse lőtte le. Egyetértek ez elég gagyi. Én azt hittem, Anna meghal, aztán Diana hátsó szándékai kerülnek előtérbe.
Na mindegy, a következő jelenetet elég pozitívnak értékelem, Diana úgy dönt, hogy ennek ellenére kirobbantja a felkelést. A jelenet lezárása, hogy csak úgy meghal. Gratulálok az íróknak. Még akkor is, ha nem lett volna túl elegáns, hogy Diana legyen a sorozat központi figurája.
Aztán Ryan meghal, ez semleges jelenet nekem, akkor negatív :)
Ares projekt egyértelműen plussz, teljesen logikus a létezése, biztos sokan kérdezték már maguktól, hogy miért nincs. Például a múltkor Sid rájött fél perc alatt, hogy Concordia leszállópálya, elég gáz lett volna, ha senki más nem találja ezt ki.
Érthető, hogy eddig nem akarták magukra felhívni a figyelmet, de elég sokat vártak ezzel, hogy előkerüljön. Ha 26 részes lenne az évad, akkor az 1. évad felénél feltűnt volna Eli Cohn, a 2. évad elején meg az Ares projekt, rendben is lenne, de így kicsit lassú.
Ál-Lisa termékenysége megint egy érthetetlen dolog, újabb gratuláció az íróknak. Lehet, minden V-nek egyszerre van a peteérése? :D Egyébként nekem különösebb bajom nem volt Tylerrel, ne legyen a középpontban aztán jól van. Legalább logikus volt, hogy Anna is megzabálta a hímet, így a lánya is. Lisa mi a francot csinált volna miután teherbe esik. Komolyan ennyi esze nem volt, hogyha az anyja életben marad, akkor Tylert neki kell kinyírni.
Chad leleplezéséről nem is mondok semmit. Nem volt egy huszadrangú senki, aki belenézzen a kamerába, és az életben nem találják meg a V-k. Vagy, ha meg is találják feláldozható.
Az se világos, hogy a bless miért volt ilyen fontos, ál-Lisa megtermékenyült, miért kell Annának kockáztatni az életét?

Amit meg már részek óta nem értek az Diana szövege volt, hogy Anna miatt kihal a fajunk. Ha már ilyet adnak a szájába el is kéne magyarázni. Valahányszor kimondta persze minden körülötte lévő tudta, hogy mire gondol, én meg nem :)

Szóval van miről beszélni, vannak pozitívumok, de megint telerakták hülyeséggel, ahogy az első évad évadzáróját.
Remélem jön a 3. évad unom már a félbehagyott sorozatokat. :) Megérdemli ez a sorozat, hogy véggimenjen.

slowclub - 2011. 03. 17. 07:00

Én is sajnálnám, ha itt most kasza lenne.
És tényleg, a sci-fi sorozat a fehér holló, mi van manapság?

winnie - 2011. 03. 17. 08:25

“És tényleg, a sci-fi sorozat a fehér holló, mi van manapság?”

tavaly 20-22 volt, idén talán kevesebb, bár orvosos sorozat sincs ennyi, szóval a fehér holló túlzás: v, event, doctor who, torchwood, sarah jane adventures, outcasts, star wars: clone wars, primeval, bar karma, warehouse 13, eureka, misfits, fringe, stargate universe, sanctuary, pioneer one, haven, transformers prime: the animated series, no ordinary family, smallville, the cape, a being erica + idén jön a falling skies, a terra nova, az alcatraz, az alphas, a bsg: blood & chrome és még pár.

(persze ez nagyon tág merítés, mert ki mit ért scifin, nem is azt akarom, hogy vitatkozzunk, hogy ez az, ez meg nem az – csak próbáltam összeszedni az összeset, hátha valakit érdekel valamelyik, szinte mindről írtunk – a végére már szuperhősök kerültek meg egy időutazós. űrhajósból valóban nagyon kevés van. a természetfölöttieket már nem vettem scifinek:)

toro - 2011. 03. 17. 09:22

Sorozat roadkill.
Mi meg bekajáltuk.

rusty - 2011. 03. 17. 09:50

szerintem jo sorozat, sajnalnam ha kaszalnak. voltak gyenge reszek, es kozel sem tokeletes, de mindig megneztem es vartam a kovetkezo reszeket.

a finale nalam is kb egy hetest er.

a potlisa az valamilyen specko modon lett keltetve talan. remlik valami, hogy csinalt vele joshua vmit es pont ezert ketseges is volt az, hogy megmarad e a tojas.

elvileg csak a kiralynok tudnak blesst tolni, van kulon kiralyno tojas. az se biztos, h a noi skinbe oltoztetett V-k tenyleg no nemuek a sajat fajukon belul. szoval nem kizart, h az osszes no V tud blesst, viszont azokbol keves van. ez nem derult ki eddig szerintem.

Timea817 - 2011. 03. 17. 09:58

“Sajnálom, de dühítő ahogy bánnak velük: beleírják őket egy szituációba, amit csak úgy képesek feloldani, hogy ostobaságot követtetnek el velük.”
Ha arról beszélsz hogy Lisa nem tudta megölni az anyját, akkor nem értek veled egyet, Nagyon emberi hiba volt, furcsálltam volna hogy valaki akinek az érzései csak most bontakoznak ki képes lett volna hidegvérrel megölni a saját anyját, főleg hogy reménykedett benne hogy megváltozott. Az is emberi hogy azt hitte meg tudja csinálni.
Csak az az idegesítő hogy ilyen gyenge reményekre építik fel a terveiket, és mielőtt belevágnak egy új tervbe, a csapat mindig megkérdőjelezi önmagát. De ettől lesz olyan valós, úgyhogy még megnéznék pár évadot.

winnie - 2011. 03. 17. 10:05

time817: teljesen igaz, amit tett, az emberi, bár még csak most jönnek elő az érzései, így szerintem a V-érzésnek, ami annaval is bezáratta az anyját, erősebbnek kell lennie. másrészt pedig lisa azért tartott velük, mert ugyanezek az érzések az anyja ellen munkáltak, illetve (talán) az emberiség mellett. (igazából simán elfogadom a rábeszélés elejét, még akkor is, ha a pisztoly csövével szembenézve mondja anna, pedig akkor még kevésbé lett volna szabad hinnie neki lisának. de ez nem volt elég az íróknak, így elkezdtek tükrözni meg minden.)

de én is inkább arra gondoltam, hogy mindezzel tisztában lehetnek ericáék is, azzal, hogy elég nagy lutri a számukra szinte ismeretlen és ki tudja, mennyire megbízható lisára bízni kvázi az egész tervük sikerét. mindezt úgy, hogy szinte semmi biztosítékkal nem támogatják meg az akciót, hogy nincs B-tervük.

Timea817 - 2011. 03. 17. 10:16

Már jópár rész óta erős benne az emberi oldal, és hiába utálja az anyját, kicsit mindig szeretni fogja. Az igaz hogy Erica tudhatta volna hogy ez is benne van a pakliban.
Megint előadhatta volna hogy amikor Anna kijön a raktárból egy mesterlövész lepuffantja, vagy valaki feláldozza magát és szemtől szembe lövi le, de akkor nem lenne sorozat :)

Dani - 2011. 03. 17. 10:18

Szerintem a rész nagyon korrekt és jó volt, de egy dolgot furcsálltam. Anna és amy megáldja a világ összes emberét, még a több ezer km-re lévőket is, de kicsivel a föld alá már nem jut el az áldás… Valahogy ez fura volt nekem.

Ax3 - 2011. 03. 17. 10:39

5ik résznél kaszáltam (s2) aztán a topicot olvasgatva befejeztem a sorozatot. Köszönöm mindenkinek aki szerint a sorozat elkezdet javulni, elvetettek tőlem 5 órát, amit végig felválvaltva azzal töltöttem hogy vártam , mégis mitől lesz jobb, és idegeskedtem , hogy mennyire unalmas, ostoba sorozat ez.
De találtam egy pozitivumot, Chad ahogyan beetette a társnőt, az fondorlatos volt.

Ax3 - 2011. 03. 17. 10:51

A V fajt mint hangyákat/ méheket képzeljétek, el. A királynő rak tojást. Na most ebből jön egy két dolog amit többen nem értenek:
Anna elméletileg nem tud több tojást rakni ami baromsásg, mert első évadban katona tojasokat rakott, de többször elmonták hogy képtelen tojásokat rakni. Ezért kell Lisa, és az emberek, Diana pedig az érzelmek ellenzése miatt gondolja hogy Anna saját fajának tesz kárt. Ez nyilván az ember / v dolog miatt gond.
A bliss-t csak a királnyők képesek “használni”, Amy hibrid voltja miatt pedig képes hatni az emberekre is. Itt megint megbotlik a sorozat hiszen Ryan hunter volt, aka nem lehetne “királnyő” gyermeke, de gondolom ezt az emberi része magyarazza.
Visszaolvassa, elég nagy baromságot irtam, ellenben egy az egybe igy van a sorozatban, jol mutatja mien buta sorozat ez.

Kóczy - 2011. 03. 17. 11:02

Tegnap még úgy gondoltam, hogy nem sok esélye van egy 3. Évadnak, de most ezután a finálé után kicsit mérges lennék, ha tényleg nem lenne 3. Évad.

des - 2011. 03. 17. 11:10

Ax3:

nem azt mondtuk, hogy neked jó lesz, hanem nekünk jobb lett az az 5 rész.

PooPy - 2011. 03. 17. 11:23

Ha lesz 3. évad én nem bánnám ha a régi Lisa is maradna, de csak úgy, hogy valahogy kiszabadítanák és beállna az Ares projectbe, és “irtaná” a fajtáját. Az ő tudása (fajukról, technologiájukról, stb) jól jönne az embereknek. Na meg az anya lánya kapcsolatban ezek után biztos nem lenne pardon. :)

slowclub - 2011. 03. 17. 12:32

Winnie: Igen, rosszul fogalmaztam. Én tényleg a klasszikus, űrben és/vagy idegen bolygón és/vagy jövőben játszódó űrhajós, lövöldözős akció-kaland stílusú (huh) sorozatot hiányolom.
Természetesen nagyon várom a BSG: Blood & Chrome-ot.

zotyorage - 2011. 03. 17. 12:36

Ax3: Ahhoz képest, hogy elvettek tőled 5 órát (igaából 5*42 perc = 210 perc, ami 3.5 óra), jó sokat kommentelsz, gondolom amikor erre reagálsz, akkor éppen én veszek el tőled másfél percet, nagyon szívesen :)

A “Lisa nemlövile Anna” jelenettel az volt a legnagyobb baj, hogy az egész mesterkélt volt. Tök logikus, hogy egy anya a lányának háttal mondja el mennyire szereti (ha megfordul, akkor Lisa nem viszakozhat), és persze a tükör is olyan volt, amiben Anna látta Lisát, de fordítva nem működött.

Ty-ra visszatérve, nem biztos hogy a színész gyenge, Elizabeth Mitchell is nagyon jó volt szerintem a Lostban, de itt mindig az volt a durva jelenet, hogy ráközelít a kamera az eltökélt/kétségbeesett arcára. Ezek szerintem rendezői hibák.

harmundo - 2011. 03. 17. 14:11

3/10, teljesen egyetértek a kritikával. Ez a “juj, megöljük Anna-t, jaj, de nem sikerült a terv” dolog iszonyat idegesítő. Tyler buta szereplő, ahogy Lisa is, nincs rá jobb szó. Amy ereje “égből pottyant”, röhejes. Mi ez már, odamegy az anyjához: “segítek, meg ne halj már” – oké, honnan tudta, hogy tud ilyet csinálni? Honnan tudta, hogy meg tudja áldani az egész emberiséget? És még sorolhatnám a hülyeségeket, amiket elkövettek.

A fene nagy cliffhanger meg semmit sem fog érni, a nyakam rá merném tenni, hogy ha lesz harmadik évad, 2 perc alatt feloldják, és semmi hatással nem lesz semmire -már ha az emberek megáldása a cliffhanger, mert úgy igazából nekem nem jött le, hogy mit szántak annak. Az is egy vicc, hogy az ARES projekttel ennyit vártak, majd pont egy híradós, egy pap meg egy tök átlagos FBI ügynök fogja megmenteni a világot egy ilyen esetben, hagyjuk már.

Mindettől függetlenül nézem, mert leköt, és én is szeretnék egy harmadik évadot, legyen akár 10 részes is, csak könyörgöm, zárják le rendesen, vagy pusztítsák el a V-ket (a V-knek egyébként mi a nevük? Mármint a fajnak.), vagy ők igázzák le az emberiséget.

redc - 2011. 03. 17. 15:46

Megértem azokat, akik szidják a sorozatot és szerintem a kritika is helytálló, de én valahogy mégis várom a 3. évadot. Igaz, a 2×01 után félreraktam a részeket, de a finálé előtt ledaráltam őket és kimondottan tetszettek az összes bugyutaságukkal együtt, merthogy abból akad bőven, az tény. Kedvencem, mikor az ellenállók titkos, V-ellenes terveiket az anyahajón/mise/élő adás közben/FBI irodában szövögetik. Nem csoda, hogy a V-k szelektálják a DNS-ünket. :)

Sok karakter is elhullott, de igazából egyikük elvesztése sem rázott meg különösebben. Bár amikor Marcust lelőtték valamelyik részben, akkor megijedtem kicsit, mert nagy kedvenc. Szerencsére hamar talpra állt és szerintem kezdett határozottan érdekes irányba mocorogni a karaktere, amit örülnék, ha jobban kibontanának egy esetleges 3. évadban, mert a színészben is ott a potenciál. Eddig alig csinált valamit, mégis jobban felkeltette az érdeklődésem, mint a többiek. Ha már Anna ilyen látványosan figyelmeztette, hogy többet ne merészeljen áskálódni ellene, akkor tuti fog. Ő tudja leginkább, Anna milyen labilis, szóval szerintem csak idő kérdése, hogy megpróbálja ismét leütni a koronát a fejéről. És Ericát sem árulta el, pedig tudja, hogy ő is ellenálló. Hmmm…

Ezt az emberi bliss témát nem teljesen értem, mert elvileg ez csak átmeneti hatással van mind az emberekre, mind a V-kre. Vagy esetleg függővé akarja tenni az emberiséget? Ryan említette még ezt az 1. évadban, hogy a V-k lényegében junkie-k, de erre azóta sem tértek igazán vissza. Majd talán a köv. évadban. A lélek elpusztítása témát viszont remélem hanyagolják.

Az Ares Projecttel nem volt bajom. Ekkora műveletet megalapozni, beindítani, koordinálni – mindezt titokban – nem kis meló/pénz/idő, szóval meg tudom érteni, hogy eddig nem nagyon hallottunk felőlük. Remélem, ők már azért profibbak lesznek.

Valezius - 2011. 03. 17. 16:52

@redc
Nem vagyok benne biztos, hogy Marcus tud Ericváról. Ő csak Lisával meg Dianával találkozott, meg talán Joshuával és Ryannel. Diana csak manipulálta őt, nem hiszem, hogy beavatta bármibe is.

Dani – 2011. 03. 17. 10:18
Mutatják a végén, hogy mind az 500 hajó ott van az égen, az áldást úgy tűnik, a hajók továbbítják, és akkor nem kell több ezer km-re áldani, sőt az se biztos, hogy mindenkit megáldott, csak marha sok embert. De minek? :O

gy3r3csk3 - 2011. 03. 17. 16:59

Tetszik ez a beszúrt kép Ty-ról és az aráról. :-)

Pocok - 2011. 03. 17. 17:21

“Megvolt a finálé, volt (nem) kis vérontás és még egy nagyon kellemes csavar is, de mindettől a V továbbra sem javult meg, nem lett jó sorozat, a 2×10 talán kap egy 3/10-et. Ráadásul (nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem) fel sem tűnt, hogy kihagytam 7 részt ”

Nem akarok fikázni, ilyet még nem is mondtam soha…
De ha 10 részből láttál összesen 3 részt… akkor minek írsz véleményt??? Egy 23 részes évadnál még csak megértem. De nem 10 részesnél…

Szerintem meg kifejezetten jó rész volt, ha az elmúlt 3-4 részhez hasonlítjuk: Dolgok történtek.
A tükör dolgot nem érzem annyira butaságnak. Az volt a terv, hogy egyből lő, és akkor nincs gond. Meg nem tudhatták hova fog állni.
Ami hülyeség volt…
…Hipp hopp lett még egy lánya, aki teljesen úgy viselkedett, mint az első.
…A kiscsaj simán meg tudta csinálni… na itt viszont elmehetnek a fenébe. Ez akkora egy olcsó húzás volt. Utáltam.
Tyler halálánál viszont tapsikoltam hangosan. Ryan dolog is meglepett. Meghalt. Teljesen úgy nézett ki.

Szóval nem volt valami erős, de egy sima 5/10 nél nem volr rosszabb.

winnie - 2011. 03. 17. 17:39

“De ha 10 részből láttál összesen 3 részt… akkor minek írsz véleményt???”

leírtam már feljebb. azért, mert vagyok annyira kíváncsi a véleményekre, hogy írjak posztot a sorozatról – az ziccer lenne ideírni, hogy azért, mert az én blogom:). de ez nem új jelenség, 5 éve ez a helyzet, írok olykor olyan részekről, amiknek az előzményeit nem láttam, kifogás pedig csak akkor szokott lenni, amikor hirtelen valaki nem ért egyet a leírtakkal. tényleg jobb lett volna, ha megnézem, elmegy 7*40 percem rá és azután írom le ugyanezt?:) épp ezért írtam le, hogy mi a helyzet, nem akartam zsákbamcsakát árulni.

a sorozatok direkt gondolnak az ilyen nézőkre, ezért hozzák fel őket az emlékeztetővel, az írók utalgatnak vissza (itt is volt bőven elhintett infó) – ráadásul a legtöbb sorozatnéző képes véleményt mondani 45 percről, és ha látom az előző x részt, akkor nem fogom azt mondani, hogy ez nem 3/10, hanem 8/10 volt, hanem maximum lehúztam volna, mert nem mindegy, hogy az ember frissen és kíváncsian, abban reménykedve néz meg egy részt, hogy visszaszállhat a sorozatba, vagy úgy, hogy 9 hete nézi és látja, hogy gyenge, mert akkor minden frusztráltságát kiadná egy fináléírásban.

a másik verzió az lett volna, hogy nincs több kritika a v-ről. ráadásul, mint írtam, itt teljesen mindegy volt, hogy hány részt láttam, hiszen erről a részről írtam, szinte minden egyértelmű volt. ez jó, mert így más, az évadtól elpártoló nézők is megérthették a finálét, rossz pedig azért, mert ami a 2. évadban történt, az egy helyben járás volt, hiszen nagyjából egy olyan esemény volt, ami hatással volt a fináléban történtekre. (más dolog, hogy a karakterek tudása bőven gyarapodott, de az most nem sok szerepet játszott.)

redc - 2011. 03. 17. 18:20

Valezius
Nem vagyok benne biztos, hogy Marcus tud Ericváról.

Ha van kedved/időd, nézd meg újra azt a jelenetet, amikor Lisa és Erica beszélgetnek a “mentőakció” után. Anna épp nyilatkozik, Marcus mint esernyőtartó ott áll mellette, de közben végig láthatóan azt füleli, mit beszél Erica és Lisa. Majd mielőtt elsétálna, alaposan megnézi magának Ericát. Gondolom hallotta, miről beszéltek, ami bőven elég lenne ahhoz, hogy Anna figyelmébe ajánlja Ericát, de ennek ellenére később még ki is hangsúlyozza, hogy ő sajnos nem tud semmit sem a többi ellenállóról. Ja, persze. :) Szerintem tudja, hogy Erica nyakig benne van, de valamiért ezt az infót megtartotta magának.

Joco1114 - 2011. 03. 17. 18:33

Nekem tetszett, mert tényleg kevés a klasszikus sci-fi. (Mielőtt valaki félreértené: űrhajós, idegenes, lézeres.) Nálam 7/10 volt, s végignéztem mindegyik részét eddig. Ty halála és az ARES volt a legjobb rész, a blisst nem értettem igazán, ahogy az új Lisa peteérettségét sem. Gyanús nekem, hogy immár nem egy ellenségünk van (Anna), de sikeresen megidéztünk egy sokkal nagyobb ellenséget is Amy személyében. Amit Lisának kellett volna véghezvinnie, elképzelhető, hogy ő megteszi, csak ezzel még rosszabb helyzetet kapunk, talán méltó ellenfele lesz az ARES-nek is. Csak nekem tűnt úgy, mintha Anna is kapott volna Amy áldásából?

Sylar05 - 2011. 03. 17. 19:05

Ledaráltam mindkét évadot, nekem tetszett a sorozat. Mellesleg mostanában ez az egyetlen, amit nem kaszáltam egy vagy fél rész után (Fringe, True Blood, TVD, FF…). Hirtelen egy szóval tudnám a V-t jellemezni: bájos…
Voltak (nagy) hibái, az amatőr (amennyire én meg tudom ítélni) CGI miatt sokszor volt olyan érzésem, mintha valami számítógépes játékban járnánk, a v-k pedig néhol kifejezetten sims-figurákra hajaztak. A sztori tényleg nem haladt előre, de ezt már említették páran, pedig szerintem igen nagy lehetőségek voltak/vannak benne, ezeket párszor meg is csillantották, aztán annyiban maradt a dolog. Viszont a karakterek abszolút szerethetőek voltak, Elizabeth Mitchell már a Télapu óta nagy kedvencem. De a többi „jó” szereplő is abszolút szimpatikus volt: Hobbes, Lisa, Joshua, Chad… Na jó, a pap meg Ryan „Lizard” Nichols annyira nem. Egyedül Tyler karaktere idegesített kifejezetten(tudom, ezzel nem vagyok egyedül). Lehet, hogy a tini nézőket akarták megcélozni vele, bár ők szerintem nem V-kaliberű sorozatokat néznek. De most, hogy meghalt a srác, minden rendben.
Minden bénázás ellenére azért élvezhető kis sorozat volt. Ha lesz harmadik évad, biztos nézni fogom.

Valezius - 2011. 03. 17. 19:22

redc – 2011. 03. 17. 18:20

Az alap az lenne, hogy Lisát bedobják az emlékezőkamrába, és kiszedik belőle, hogy kik a többiek.

Csipi - 2011. 03. 17. 19:35

winnie kiégtél, de ezt már hónapokkal ezelőtt mondtam neked. Vagy itt vezeted le az otthoni gondokat :), kicsit nárcisztikus, ahogy mindenkinek nekiugrasz, aki ellent mond neked, akár igazad van akár nincs (és mérhetetlen hosszú kommentekben magyarázkodsz). Túl sok külföldi sorozatos fosblogot olvasgatsz és veszed át onnan a posztokat. Túlságosan befolyásolnak az ott olvasottak. Több saját gondolatot várnék tőled, mint ahogy régen volt. Egy ideje egyébként ha nem is jelentősen, de csökkent a színvonal és a hangvétele is a blognak. Ez persze teljesen természetes, túl régóta csinálod, belefásul az ember, főleg napi szinten. Egyébként nincs veled bajom, a dolog nem személyes ;). Ez csak a véleményem.

winnie - 2011. 03. 17. 20:03

csipi: lehet, hogy ezt a választ is nekiugrásként fogod kezelni. nyugodtan. nem hiszem, hogy sorozattémában tudnék meglepetést okozni, jó ideje nyitott könyv vagyok. azon meg nem érdemes kiakadnod, ha reagálok.

szó sincs kiégésről (ez már múltkor is kiderült, de látom gumicsont, még szerencse, hogy itt a blog “bizonyítékként), hiszen tele vagyok jó sorozatokkal, folyton új kedvencekre lelek – így ez hatalmas butaság, ezt neked is el kell ismerned. a legfrissebb kritikában a breakout kings-et dicsérem, holnap (SPOILER) a raising hope-ot meg a the chicago code-ot fogom, ma a survivort dicsértem, tegnap a the amazing race-t, kedden az outcasts-et, hétfőn a body of proof pilottal voltam elégedett, hadd ne folytassam – még suerencse, hogy nem zavar, hogy nekem kell védekeznem olyan példákkal, amik mindenki előtt ott vannak. remélem te is érzed, hogy kissé vicces, hogy kiégésről beszélsz, amikor február 21-e óta két negatív kritikát írtam, szinte mindenről pozitívan nyilatkoztam. még a how i met your motherről is. (visszanéztem, én vagyok megdöbbenve, hogy csak ilyen kevés negatív sorozatélményem van és akkor mág a sok reality-t nem is említem, amikről nem merek a blogon írni. hétvége felé majd írok az endgame-ről, ami azért nem volt közepes szint, akkor majd megint lehet ezt írni.)

a nekiugrásos megjegyzés dettó három kérdőjeles reakciót vált ki belőlem, én szoktam az utolsó lenni, akit zavar más véleménye. éppenhogy bátorítottam az ellentétes kommenteket – fent például ketten “nekem ugrottak”, hogy hogy képzelem, hogy írni merek a sorozatról, én csak megmagyaráztam, ami egyébként mindenkinek egyértelmű – az, hogy minek veszed a válaszom, megint a te dolgod. ha akarom, vehetem úgy, hogy te is nekem támadsz, én csak kijavítalak, hiszen midenki láthatja, hogy nap, mint nap miket írok, nincsenek eldugott, titkos negatív kritikák. (ellentmondani senki nem mondott ellent, nem is tudna, hiszen csak véleményekről van szó, nekem a legérdekesebb dolog olvasni, hogy ki mennyire látja másképpen.)

a kommented többi része meg csak önlejáratás, hiszen olyan dolgokat írsz tényként, amikről nem is tudsz – én is írhatnám, hogy mindezt abban a reményben teszed, hogy összeomlok s az asztalra csapok, elpityeredek, vagy rádöbbenek, hogy “jé, tényleg”, de akkor én is ugyanazt tenném, mint te. nekem sincs arról fogalmad, hogy miért támadt az az elképzelésed, hogy sorozatos blogot olvasok (ha lenne időm ilyesmire, szerintem akkor sem tenném, nem tenne jót) – a végén annak kiemelését, hogy a te véleményedet olvastuk, nem tudom hova tenni, hiszen nyilván nem másét írtad le. (bár lehet, hogy más is így gondolja. és hidd el, se téged, se mást nem fogok meggyőzni arról, hogy gondolja másképp.) (azért eltelt sok-sok év, hogy tudjam, hogy mi a jussa annak, aki fansorozatról ír negatívat, tegnap ki is emeltem, hogy a v-ről legtöbben ma pozitívan vélekednek, hiszen a többiek már rég kiszálltak a sorozatból, csak a keménymag maradt. és ezzel nincs semmi baj – anno írtam is arról posztot, hogy miért volt/van/lesz mindig jóval több pozitív írás a blogon, hisze)

Anachel - 2011. 03. 17. 20:07

Én egyet értek winnie-vel.
Ez az évadzáró csak jóindulattal 3/10
És ezt olyan mondja aki hétről hétre nézte a sorozatot.
Lehet hogy nekem is ott kellett volna kiszállnom ahol winnie mert ez így elkeserítően gáz volt. Nem is tudom milyen irányba kéne forduljon a sztori ahhoz hogy nézzem még ezután.
Amúgy sajnálom.

Norbi_023 - 2011. 03. 17. 20:39

Nézhettek hülyének,tudatlannak a sorozatokról de ez a rész 9\10 és ez az egyik kedvenc sorozatom,pedig nagyon nem szeretem a sci-fit.Lehet,hogy néhol béna megoldások vannak benne,de számomra izgalmas.
Szerintem már kevesebb súlya lenne annak,hogy Marcus tudja-e, hogy Erica áruló,vagy épp Ana megtudja, mivel Ty meghalt és a főnöke, kollégája vele vannak hátuk mögött sokkal nagyobb erővel.Így annyira nem necces a dolog, mert Erica szerintem ezzel elsősorban a fiát védte,hogy nem mondott semmit a V-röl neki és úgymond álcázta magát.
Nagyon kiváncsi lennék a folytatásra és remélem lesz 3.évad:)))Nem tudja valaki mennyi esély van rá?

winnie - 2011. 03. 17. 20:52

Norbi_023: ilyesmi miatt még véletlenül se szabadkozz – simán lehet az tudatlan, aki szerint nem jó. (egyébként meg senki sem tudatlan, anno írtam, hogy nem ér “kövezzetek meg, de…” összetétellel okmmentet kezdeni:)

“Nem tudja valaki mennyi esély van rá?”

mondjuk 50%. nem jó a nézettsége, de még mindig jobb, mint az abc másik két keddi sorozatáé (holnap reggel scekk a nézettségeket). így, ha az abc nem akarja elkaszálni mindegyik keddi sorozatát, akkor ezt fogja megtartani. én azt tippelem, hogy egy rövidített szezont berendelnek, amit akor vetnek be, ha befuccsol valamelyik új sorozat, hiszen a v nézettsége nem túl jó, de stabil. amennyit hoz, annyit hozni is fog.

gtoma - 2011. 03. 17. 21:31

Kedves winnie!

Igencsak tágan értelmezed a sci-fi kifejezést. De legalább bevalltad. :)

Meg vagyok döbbenve, hogy ilyen sok embernek “gyenge” a sorozat. Szerintem nagyon kiemelkedő. Jobb mint az SGU, bár a haláltusája már annak is alakul. :)

Ezt a sorozatot elvárások nélkül kezdtem, és mint sztorit nézem, nem pedig úgy, mint műtős a beteget. hmmm. hol a baj, hol a baj?!?!

Sztorinak igen jó, megfelelően felfűzött, és váratlan fordulatokkal tűzdelt. Teljesen elégedett vagyok, és nagyon sajnálnám, ha kaszálnák. Érdekességképp az én környezetem hasonlóan vélekedik a filmről. :)

Ebben a témában sorozat sajnos tényleg nagyon kevés van. Az általad említett filmek igen nagy része össze sem hasonlítható azzal a kategóriával, mit ez a film képvisel.

Azonban a felsorolást nagyon köszönöm, ki is próbálok kettőt közülük.

sydonai - 2011. 03. 17. 21:33

Soha nem fogom megérteni a winnie féle embereket.Történetesen ha valami nem tetszik miért nézik?Csak azért hogy hosszasan írhassanak róla(képekkel illusztrálva)hogy ez így nem jó meg úgy rosz!Ráadásul saját bevallása szerint kihagyott 7 részt.Minek nézte meg a következőt.Ha valami nem tetszik én nem nézem.Winnie koma ne nézd ami nem tetszik!

redc - 2011. 03. 17. 21:42

Az alap az lenne, hogy Lisát bedobják az emlékezőkamrába, és kiszedik belőle, hogy kik a többiek.

Igen, de hangsúly a feltételes módon. Ennél a sorozatnál ugyanis gyakori, hogy a V technológia annak megfelelően fejlődik/megjelenik vagy butul/eltűnik, ahogy a történetvezetés azt megkívánja. :) De teljesen igazad van. Mondjuk most, hogy 2 Lisa van, simán ki lehetne őket cserélni és a “jó” Lisát kimenekíteni a hajóról, mielőtt kifaggathatnák. Főleg, ha Marcus is hajlandó segíteni, szinte gyerekjáték lenne, bár nem kockázatmentes.

Nézhettek hülyének,tudatlannak a sorozatokról de ez a rész 9\10 és ez az egyik kedvenc sorozatom,pedig nagyon nem szeretem a sci-fit.

Szerintem sem vagy se hülye, se tudatlan. Nekem kimondottan jól esik, ha valaki pozitívan nyilatkozik a V-ről, mert a hibái ellenére nekem is az egyik kedvencem és örülök, hogy nem kaszáltam el anno.

Szerintem már kevesebb súlya lenne annak,hogy Marcus tudja-e, hogy Erica áruló,vagy épp Ana megtudja, mivel Ty meghalt és a főnöke, kollégája vele vannak hátuk mögött sokkal nagyobb erővel.Így annyira nem necces a dolog, mert Erica szerintem ezzel elsősorban a fiát védte,hogy nem mondott semmit a V-röl neki és úgymond álcázta magát.

Persze. Nem is igazán Erica szempontjából tartom jelentősnek, hogy Marcus tud róla, de nem árulja el, hanem Marcus szempontjából. Mert ez árnyaltabbá és érdekesebbé teszi a karakterét és ezáltal a sorozat dinamikája is változna (számomra az előnyére). Anna jobb kezeként azért ő már olyan pozícióban van, hogy ha hajlandó az ellenállással közreműködni, az kulcsfontosságú fordulatot hozhat a háborúban és akár békés lezárást is eredményezhet. Ez azért nem lenne utolsó dolog. :)

winnie - 2011. 03. 17. 21:43

sydonai: üdvözlünk minden elsőkommentelőt, de nyitott kapukon döngetsz. sajnos már nem nézem a sorozatot. a jó 1. évad után jött (blogunkon minden akkori epizódról olvashatsz kritikát) 2. évados gyenge részek miatt abbahagytam. de ezt szerintem nem egyszer le is írtam (érdemes előbb a fenti kommenteket is elolvasnod). nem értem, hogy neked miért baj, ha nem nézem azt, ami nem tetszik?:O (az mondjuk nem derült ki a kommentedből, hogy neked mi nem tetszik a sorozatban.)

Valezius - 2011. 03. 17. 21:48

redc – 2011. 03. 17. 21:42
“Nem is igazán Erica szempontjából tartom jelentősnek, hogy Marcus tud róla, de nem árulja el, hanem Marcus szempontjából.”

Igazad van, de a baj az, hogy Diana is elég érdekes karakter lett, szerintem, tovább lehetett volna vinni a személyét elég megdöbbentő irányokba, de nem. Ezért arra sincs semmi garancia, hogy Marcussal bármit kezdeni fognak :(

sydonai - 2011. 03. 17. 22:00

Ez 1 jó kis sorozat,ötletes,ujszerű.Tetszik hogy nem tudni mi fog következni hogy a menő amerikai átlag emberek ha 1 felsőbb
életforma megjelnik nem rúgják picsán elsőre.nincs jól itt ott technikailag megcsinálva kit érdekel.engem nem.nekem ez a sorozat tetszik.akinek nem annak nem.

sydonai - 2011. 03. 17. 22:03

ja én nem miattad vagyok itt hanem a sorozatról akartam olvasni.

Maximoff - 2011. 03. 17. 22:07

Nem volt rossz a szezonzáró, de mind erre a részre (erre különösen), mind az évad egészére igaz, hogy szerintem aránytalanul írják meg az írók az emberi veszteségeket a V-k veszteségeivel szemben, Sőt, én a V-k oldaláról nem is tudnék említeni ilyet.
Pont ez a rész lehetett volna, ahol egy kicsit megfingatják Anna-t, megölni szerintem semmiképp nem érdemes, nagyon jó karakter, nem látnám értelmét likvidálni. Ennek ellenére most is minden erőlködés nélkül lealázták a hadoszlopot. Remélem ha lesz 3. évad akkor egy kicsit ütősebb ellenállást kreálnak az írók, mert már ideje lenne…

Andi - 2011. 03. 17. 22:10

Tudtommal winnié ez az oldal, szóval megvan a joga, hogy kedvére írogasson sorozatkritikákat. De a kritikáknak egy nagy sajátossága, ha jól tudom, hogy a negatívumokat bőven sorolja, a dicséretekkel meg szűkmarkúan bánik. Sőt! Ez a magyarokra nagyon is jellemző! A fikázás.
Nem baj, aki szerette a sorozatot, az ezután is várja, hogy legyen folytatás.

Én személy szerint nagyon-nagyon szerettem ezt a sorozatot, minden héten vártam. Az utolsó rész nagy csalódás volt, Hobbes eltűnt a rész végén, Erica nem tudta meg, hogy meghalt a gyereke, úgy tűnik, a V-k “nyertek”, és nagyon lezáratlan maradt a sztori.
De azért voltak benne nagy-nagy csavarok. Ahogy alakultak a történések, volt egy-egy elgondolkodtató jelenet is szinte minden részben. És be kell vallani, a színészek nagyon jól játszottak (kivéve Tyler, vagy tényleg ilyen idegesítő, befolyásolható, ostoba alak volt a történetben, mint amit kaptunk a színésztől?)
Szóval nem véletlen, hogy ilyen hamar, ilyen sok kommentet hoztunk mit itt össze.:)

sydonai - 2011. 03. 17. 22:16

Andi!Mindent leírtál amit gondolok.Lehet hogy szerelmes vagyok beléd.

Andi - 2011. 03. 17. 22:24

Nem hiszem.:) Hacsak nem te vagy a férjem.:)

redc - 2011. 03. 17. 22:46

Valezius – 2011. 03. 17. 21:48/i>

Persze. Nem is élem bele magam (hiszen még az se biztos, hogy lesz 3. évad), csak jó lenne, ha így lenne. :)

x01y01 - 2011. 03. 17. 22:56

Picit elfajultak a dolgok. De szeretnék válaszolni a feltett kérdésre a posztban (winnie-nek és Ax3-nak):
“Ezt minden V nőstény tudja vagy csak random dolog volt?”
(bliss)
Ezt csak a királynők tudják (az egyik részben Diana mondja el ezt), a kislány azért tudhatja mivel Ryan a feleségének foszfor koncentrátumot adott (ezt is elmondják, hogy attól kicsit feltúrbózott lett a gyerek).

marcus - 2011. 03. 17. 23:23

Én az elejétől kikapcsolt aggyal nézem és ugy tökéletes, olyan hamar vége lett. Nem egy lost felépítésileg ami kedvenc sorozat. De ezt más szemmel nézem. Csak élvezni kell a történéseket meg az effekteket. Eseménydús rész volt.

marcus - 2011. 03. 17. 23:27

Ha a sorozat tèma ott van, van történés és jól néz ki a dolog akkor nincs gond. Legyen utolsó évad. Pont itt nem lehet vége. Ezt direkt csinálják. Kampányok induljatok.

stevess2 - 2011. 03. 18. 00:00

Én teljesen egyetértek winnie véleményével, pedig én hétről hétre néztem. A kezdeti részek nagyon tetszettek,viszont később számomra nagyon ellaposodott. Egy 23-24 részes sorozatnál bőven elmegy, hogy van egy két töltelék rész, nem a főszálon mennek, de egy ilyen rövidke sorozatnál,badarság.A második évadban mindig csak beszéltek a dolgokról,ez így lesz,így meg úgy győzzük le Annat, a másik oldalon, pedig huu már hamarosan megkezdhetjük a x milliomodik fázist. Számomra ezek a dolgok bosszantóak voltak.Néha történt valami, volt előrehaladás,de nem eget rengető.Semmi karakter fejlődést nem lehetett felfedezni,mindig minden körülmények között(thx to Alekosz) ugyanazzal, vagy merőben hasonló dilemmával küszködtek a szereplők.Arról nem is beszélve, hogy tényleg szinte mindenki buta.Még mielőtt valaki elkezdené a jól bevált szöveget írogatni, hogy akkor minek nézzed?? elmondanám, hogy azért mert, így döntöttem,érdekel a sztori, szeretem az inváziós filmeket,sorozatokat, de például a Rejtélyek Városa szerintem klasszisokkal jobb volt, mégse kapott 2. évadot. Minden buta hibája ellenére, szívesen megnézném hogy végül, kinek jön össze,a “grandiózus” tervét végrehajtani, de sírni sem fogok érte, ha nem lesz 3.évad. Andi, neked meg annyit mondanék, hogyha egy két hozzászólással feljebb keresgélsz, megtalálhatód,amint winnie éppen arról regél,hogy jóval több pozitív postot ír a blogra, mint negatívat.Az mondjuk már más kérdés, hogy kritika fogalmával,úgy látszik nem vagy teljesen tisztába.Rossz tulajdonságot, pedig ráakasztani egész Magyarország lakosságára,manapság sajnos nagyon nagy divat, minden kommentelhető oldalon.

E-Sz-A - 2011. 03. 18. 01:12

Szeretem ezt a sorozatot, de ez a rész 1/10. Egyszerűen kinyírni 1..2…3… főszereplőt, kettőt parkolópályára állítani, egyet lógatni a levegőben… Én megmondom őszintén, vártam vagy várok valamiféle Pamela-álmára, mint a Dallasban.
Most komolyan, Dianát kiszedni a sorozatból? Aki legalább összetett szereplő volt? Amikor felfedte létezését Markusnak kezdtem elhinni, hogy neki is világuralmi törekvései vannak, csak jelenleg Anna árnyékában él! És amikor megtartotta a fórumát, mindenki örült a visszatértének, ám amikor Anna leszúrja semmi reakció? Sem Lisa, sem Markus nem tesz semmit? Milyen idegesítő ez már?
Tyler piheg a nemzés után és nem veszi észre, hogy egy mérges tarajos gőtévé változik az ara?
Ryan önként hagyja, hogy megfojtsák?
Diana nem hallotta, ahogy 4 ember megérkezik a háta mögé? És nem figyelt?
És akkor a többiről már nem is beszélek, amit ti is írtatok…
Mi volt ez, kérem?
Amiért a legjobban fáj a szívem, az Diana! Mondjuk nem számítottam volna egy, a nem túl művelt amerikai célközönségnek szánt sorozatban anya-lánya polgárháborúra, de könyörgöm! Így bevégezni? Szégyen!
Már nem is érdekel, ha nem lesz harmadik évad… pedig szeretném, de ez kiakasztott…
Azért remélem Erica-Pamela felébred… vagy Diana, vagy a régi Lisa, vagy akárki, csak ez a rettenet tűnjön el, amit hagytak!

payskin - 2011. 03. 18. 03:11

Én is valahol a második évad 3-4. részénél kaszáltam, de letöltöttem megnézni, mi lett belőle… facepalm. :-)))

Azt viszont miért nem említi senki, hogy benne volt Marc Singer?! Hello, ez volt a legnagyobb húzása a résznek, hogy na vajon ki vezeti az igazi ellenállást? Persze, hogy Marc Singer! LOL! Rendben, nem igazán volt felismerhető, de mégis csak oda volt írva az orrunk elé az elején. Meg Jay “Dutch” Karnes kb. két mondattal — rulez. Hát ennyit erről. :-)

harmundo - 2011. 03. 18. 09:37

“De a kritikáknak egy nagy sajátossága, ha jól tudom, hogy a negatívumokat bőven sorolja, a dicséretekkel meg szűkmarkúan bánik. Sőt! Ez a magyarokra nagyon is jellemző! A fikázás.”

Nincs mit dicsérni. Annyira kevés benne a pozitívum, hogy azok sem mentik a V-t attól, hogy napjaink legbutább sorozata legyen. Alapvető hibák, a folyamatos “lebegtetések”, amikből végül semmi sem sül ki, millió bedobott infó, amiknek semmi haszna. Végignéztem az eddigi két évadot, és szerintem a teljes második évad “végignézhető” úgy, hogy csak az első, és az utolsó részt nézed meg.

E kettő között semmi olyan nem történik, ami hatással lenne bármire. Olyan szereplők halnak meg, amiknek semmi köze semmihez, nincs súlya a történetnek. Akkor jó egy sorozat, ha az adott évad első és utolsó része között fontos dolgok történnek, amik kihatással vannak a végkifejletre, a V-ben nincs ilyen.

Az olyan röhejes megoldások, mint Amy “áldásos tevékenysége”, vagy a királynő tojásból kikelt egyből ivarérett Lisa-pótlék, a két évig titokban tartott ARES projekt (legalább annyit megtehettek volna, hogy elhintik, az állam is benne van a buliban…) – ami egyébként a legjobb húzásuk eddig, mert ennek tényleg van értelme – és a többi butaság, amikről teljesen felesleges beszélni, lehúzzák a szintet.

Ezt a magyarokra jellemző butaságot meg felejtsük el. Nem véletlen van Amerikában is kasza szinten a sorozat, nem csak a magyarok fikázzák, de te csak ezt látod. Külföldön sem csupa jót írnak róla, sőt…

terdelyi - 2011. 03. 18. 15:23

Winnie: ahhoz képest, hogy csak három részt láttál nagyon jól elkaptad a fonalat, teljesen egyetértek veled! :)

Az első évadot szerettem, azt darálva néztük, kábé kikapcsolhatatlan volt (tegye fel a kezét, aki nem szeretett bele Annába!). Viszont a második évad első pár része után fogtam a fejem a koncepcióváltástól, mert ugye tényleg, azelőtt sem az intelligenciájával nyerte meg magának az embert, de voltak benne zseniális húzások, látszott, hogy ki van számolva az az előre fix epizód, az írók beosztják a csattanókat és akkor lvövik el, amikor kell.

A mostani finálé konkrétan úgy nézett ki, hogy amikor megtudták, hogy nem tizenakárhány epizódot kapnak, a swhorunner leszólhatott az íróknak, hogy na, ha már az első 8 epizódban sokat ásítoztak a nézők, akkor az utolsó részekben lőjjünk el mindent, ami a brainstorming sessionökön feljött.

Nagyjából vagy 5 rész kényelmesen elnyújtott csattanóit gyűjtötték most össze nekünk, amiből a legidegesítőbb a terroristákat nyugodt szemmel tűrő Ares Project felbukkanása, amire emlékezetem szerint 19 részen át semmi sem utalt vagy csak nem hagyott nyomot az emberben az utalás. Egy kvázi világösszeesküvésé, ami csak úgy előtűnik a semmiből, mint a Csillagkapuban az Ori, és lám-lám, az egyik tagjuk pont az Ericát korábban titokban és részeken át üldöző Wagenbach nyomozó. Szóval hülyének vagyunk nézve, nem gyengén. Részemről egy nagyon sovány 4/10 ez az évad az előző 7/10-eséhez képest.

De azt még mindig nem tudom, hogy cancelért nekik szurkoljak, vagy a No Ordinary Familynek.

Ultra(: - 2011. 03. 18. 18:59

Jó évadzáró volt, szerintem lesz 3. évad, és 1 kérdés: az ares-esek tudják hogy erica a hadoszlop vezetője? mert az nem jött le nekem, mert úgy kezelték mintha csak egyedül jött volna rá.

Venius - 2011. 03. 18. 23:37

Leszámítva a karakterek időnként előtűnő hülyeségeit szerintem kifejezetten pofás kis sci-fi sorozat lett belőle.
Az évadzáró pozitív volt, volt gyilkolás és lettek felrajzolva szálak a remélhetőleg érkező 3. évadra is – noha személy szerint az Ares Project érkezésével eléggé megkérdőjeleződik Erica szerepe, hiszen nincs olyan terület, ami alapján ő vezetné az Ares Projectet, azt meg nem hiszem, hogy hagynák a világ nagy fejesei, hogy ő irányítsa egyedül a szintén világméretű Fifth Coloumnot…

hbo - 2011. 03. 18. 23:40

“ha lenne időm ilyesmire..”

De ez az. Ez a folyamatos “nincs időm” sztori. Ezt te bele akarod szugerálni az olvasókba, hogy semmire sincs időd, holott meg lehet nézni egy átlag nap bejegyzéseit, hogy mennyi van, meg milyen gyakorisággal. Gondolom nem kevés utánajárást igényel, reggel elolvasod, itt megírod, ilyesmi, nem tudom mi ennek a pontos menete, hogy őszinte legyek nem is nagyon érdekel. Persze nem az én dolgom -bár megvan róla a véleményem-, hogy ennyi időt képes vagy sorozatokkal és az azokat körülölelő dolgokkal tölteni, mikor elvileg te egy családos ember vagy, mert hát ki vagyok én, hogy mások felett ítélkezzek.

DE!
Ahhoz képest, hogy minden lehetséges helyen próbálod reklámozni, mennyire nincs időd semmire, ahhoz képest minden kritika naprakészen jön, legyen az Survivor, Amazing Race, legutóbb White Collar finálé, írhatnék bármit. Mert akkor ezek szerint, ebben a hatalmas időhiányban sincs lemaradásod a sorozatokkal(DE JÓ NEKED!). Főleg, hogy olyanra is jut idő amit nem nézel, ha már ebben a posztban vagyunk.

Hogy mit akarok ebből kihozni? Hogy szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek ténylegesen nincs ideje, mert mondjuk valaki külföldön tartózkodik, éppen ügyel, 48 órás szolgálatban van, vagy bármi, és csak pár napra rá tudja megnézni a részt. Én pl. most láttam és hiába jönnék kommentelni, véleményt firtatni, már a kutya sem olvassa a posztot. De ez nem csak ezzel a sorozattal van így, hanem rengeteg másikkal. Pl. mennyire jó volt, hogy a Spartacus fináléról az írás később jött, mindenki összegyűjtötte amit akart és feltehetően addigra már mindenki látta.

És hiába 22:44, te már twitteren aznap reggel 9(!) órakor kinyilatkoztál a V fináléról. Plusz megírod a posztot, 100 soros kommenteket fűzöl, miért is nem tetszett és miért rossz. Tehát mondhatni órákat töltesz el azzal, hogy egy olyan sorozattal foglalkozz, ami nem jó és nem érdekel. Az NE írja le, hogy nincs ideje, aki egy hajnal 4-5-kor az internetre kikerülő epizódot reggel 9-kor már látottnak titulál, holott nem is nézi. Ha már ennyire szereted olvasni mások véleményét, akkor itt van egy: nem óriási tragédia ám, ha egy sorozat részéről, fináléjáról, pilotjáról nincs épp aznap írás, sőt.. Lehet gondolni kéne arra is, hogy valaki napok múlva látja csak a részt, nem mindenki annyira naprakész, mint amit az előző reggel 9-es példával már hoztam, tehát az olyanokra, akiknek ténylegesen nincs idejük. Nem csak ilyen dumával akarják baromira fontos embernek beállítani magukat, mert ugye ez a saját blogod és azt írsz rá, amit akarsz.

Gondolom még így sem érthető és abszolúte elképzelhetetlen, miért írtam egyszer, hogy mennyire, de mennyire röhögnék, ha kiderülne, tizen-huszon évesek vagytok mindketten, akik a szüleik pincéjéből blogolnak, és csak eljátsszák a nagy öreget.

A vélemény-ellenvélemény dologgal kapcsolatban, meg nem ártana néha visszaolvasni magad. Az, hogy nem írod le konkrétan, hogy hülye aki big banget, vagy TAAHM-t néz, attól még ott van elsüllyesztve a parks and recreation, meg a többi általad viccesnek titulált dolog között. Ugye a bor ivás, meg a vizet prédikálás esetére gondolok.

Tyler halott \o/ - 2011. 03. 19. 11:31

Végre! Amikor Tyler meghalt, elengedtem egy örömkiáltást :D

Egyébként arra van valami reális magyarázat, hogy Dianát miért tartotta eddig életben Anna?

Az meg no comment, hogy amikor összegyűlik a sok V a nagy teremben, és Diana beszél hozzájuk, egy őrszemet/katonát/védőalakulatot sem állítottak a bejáratokhoz, pedig Dianaék tudták, hogy Anna úton van vissza a hajóra!

Remélem lesz 3. évad. Érdekes dolgokat ki lehetne hozni a sorozatból. Pl. most, h Annának két “jobbkeze” is van Marcus és Thomas személyében, köztük is megjelenhetne egyfajta rivalizálás.

+1 kérdés: Marcus vmi sepciális V hajformázót használ? V-Taft: A bőr (is) még mindig tart :D

WonderCsabo - 2011. 03. 19. 17:45

Nekem tetszett is, meg nem is az uccsó rész. Az az ARES projekt csak úgy feltűnt a semmiből, picit gagyi, de még jól elsülhet. Ty végre meghalt, sztem senki se sajnálja. Ryan régebben sokkal szimpibb karakter volt, de őt se sajnálom nagyon. Diana viszont az egyik legizgalmazasabb, nagy kár volt őt kinyírni (elolvastam a hszeket, tudom, hogy csak beugró volt a színésznő). Picit kapkodós volt ez a rész, nekem személy szerint az előzőek jobban tetszettek. Szvsz sokkal faszább, ha Annat a szavai miatt utálod, és nem a gagyi farokcsapkodása miatt.

redc - 2011. 03. 19. 23:42

az Ares Project érkezésével eléggé megkérdőjeleződik Erica szerepe

Szerintem a V-kkel kialakított, már-már közelinek mondható kapcsolata miatt értékes kis fogaskereke lehet ennek a bazi nagy földalatti gépezetnek. Annához szinte szabad bejárása van/volt és Marcus-szal is összefutottak már jó párszor, főleg az első évad során, és nekem úgy tűnt, Marcus-nak nagyon szimpi (csak meg ne tudja, hogy később meg Erica lövette le :). Az Ares emberei közül talán egyik sem rendelkezik ilyen szintű “befolyással”, ezért kell nekik Erica.

Egyébként arra van valami reális magyarázat, hogy Dianát miért tartotta eddig életben Anna?

Ha jól emlékszem, azért, mert sokat megtudott az emberi érzelmekről, mikor tanulmányozott minket + “saját bőrén” is tapasztalta, milyen is érezni. Infóforrás volt, kb. ennyi. És talán kínozni is akarta kicsit. Talán? Na jó, biztos.

most, h Annának két “jobbkeze” is van Marcus és Thomas személyében, köztük is megjelenhetne egyfajta rivalizálás

Ó, ez tetszene. Bár az irigység is érzelem, szóval gondolom végig fapofával, diszkréten próbálnának hamvasztópirulát csempészni egymás lefekvés előtti kakaójába.

+1 kérdés: Marcus vmi sepciális V hajformázót használ? V-Taft: A bőr (is) még mindig tart :D

Naja. Marcusnak még a haja is badass! Vigyázban áll mióta ráadták. Mi ez, ha nem elhivatottság? :D

Szvsz sokkal faszább, ha Annat a szavai miatt utálod, és nem a gagyi farokcsapkodása miatt.

Nekem tetszik a gyíkfarok (és amikor megszületett Ryan lánya és a pici farkát Ryan ujja – és nem a nyaka – köré fonta, na az meg kimondottan), de tény, hogy a CGI nem tartozik a sori erősségei közé, Morena Baccarin viszont igen.

Firsh - 2011. 03. 25. 10:59

Pff szerintem igenis nagyon jó sori a the event-tel karöltve és talan a flashforwardot is a 3as scificsomagba sorolnám. Tyler tenyleg idegesito es jo lett a vége. Lisabol az uj csak erre volt jo most mar mehet el, kerem vissza a régit. Es nekem az nagyon tetszik hogy nem sikerül minden tervük elsöre. Unom mar hogy minden soriban minden terv pöccre megy max 1 fordulattal. Ez meg tök emberi hogy elcseszödik szinte minden tervük. De mindig kisül valami jó is. Várjuk a S3at bár nem sok esélyt látok. De az 5millios nézettség mér szar? :S Fél magyarorszag azert az sok ember.

SANYI - 2011. 04. 02. 21:42

Hát nemtudom én végignéztem az egész sorozatot szerintem igen is reális volt az eberek igazából hajszál pontosan ilyen ostobák lennének, hasonló események tükrében aki mást gondol szerintem csak áltatja magát :))
Az meg hogy sok terv dugába dől mielőtt beteljesülne szintén pont hogy reális mert az csak a mesékben meg a szokványos sorozatokban van hogy jól kitervelünk valamit és az mindig be is jön pont úgy ahogy kiterveltük.
Tyler karaktere szerintem abszolút nem volt idegesítő egy hétköznapi reális vak szerelmes volt az egész sorozatba és pont úgy lett vége ahogy sejteni lehetett:)
Én remélem hogy lesz 3. évad nagyon kíváncsi vagyok merrefele írják tovább a sorozatot de a legvégén azért megnyugodtam hogy azért titokban legalább a nagy katonai vezetők nem olyan hülyék mint ahogy eddig láttuk a sorozatból,kíváncsi lennék mi következik majd ebből ,remélem meglátom -meglátjuk:)

Daphne - 2011. 04. 06. 19:26

Most volt időm behozni a 4 részes lemaradást. Volt 1-2(?) megmosolygott húzás, de összességében tetszett és várom a folytatást. Érdemi hozzászólást meg nem produkálok, mert már mindent elmondtak előttem, ami eszembe jutott.
(csak nehogy Ty bőrébe beültessenek egy V-t és ezzel visszahozzák a karaktert XD)

redc - 2011. 04. 07. 19:01

2011-es WonderCon infómorzsák

– még nincs konkrétum a sorozat sorsáról, hivatalos bejelentés május, ABC Upfront
– Elizabeth Mitchell bizakodó (a 2. évad 2. fele szerinte megérdemelné), ahogy korábban Morena Baccarin is hasonlóképpen nyilatkozott, Scott Rosenbaum producer szintén (szerinte ha az ABC kaszálni akarta volna, akkor már szóltak volna, de eddig még semmi hír)

Rosenbaum nyilatkozatai:
– a 2. évad végére végre kb. eljutott oda a sorozat, ahová azt elképzelte/szerette volna. Az ellenállásnak végre van esélye az idegenekkel szemben, már nem olyanok, mint a líbiai ellenállók, már egy szervezett katonai egység áll mögöttük, ami képes hatékonyan belegázolni Anna terveibe.
– A karakterek érzelmileg is olyan szintre jutottak, hogy érdekes irányba lehet vinni őket. Tyler meghalt, sokan mások is. Tyler ezer százalék, hogy halott, a többiek nem; Lisa fogságban van; Anna tudja, hogy majdnem elvesztette hatalmát/elárulták és még többen ellene fordulhatnak a V-k közül, így egyre szorítja az idő, ezért gyorsabban kell reagálnia.
– A V-kből is többet látunk majd és a tervük második fázisához kapcsolódó mitológiába mélyednének bele.
– A 3. évad történetkezelése/menete/folyása a 2. évad fináléjához lenne hasonló. Rosenbaum ezt a “sebességet” preferálja, de a stúdió megkérte, hogy a 2. évadban lassítson az eseményeken.
– A 3. évadban nem terveznek megölni senkit, inkább új arcokat hoznának be + ha lehet, régieket a régi V-ből (Michael Ironside és Robert Englund).
– Singer/Lars Fremont fajsúlyos karakter lenne, aki aktívan harcol, nem csak beszél + lehetséges némi visszatekintés az Ares Project történetébe.
– megerősítették, hogy csak a nőstény V-knek van farkuk
– Amy lehetséges jelölt a királynői pozícióra, a 3. évadban már a 20-as éveiben jár majd
– a V-k célja egy genetikailag minél tökéletesebb V-faj kitenyésztése, ezért gyűjtögetik a különféle DNS-eket szerte az univerzumban, de a tenyésztési folyamat mindig az épp megcélzott faj (jelenleg az emberiség) kipusztulásával jár
– többen kérdeztek Hobbes köddé válásáról, amire Rosenbaum azt felelte, hogy lesz rá magyarázat, ill. volt is az évadzáróban, de kénytelenek voltak kivágni időhiány miatt. Dióhéjban: Ryan és Hobbes ki akarják szabadítani Dianát, de az nem hagyhatja el a “börtönét” olyan könnyen, mert amint kilép, aktiválódik a belé ültetett hamvasztópirula, amit Thomas, a V-k főmérnöke tervezett. A hatástalanításhoz bedugják Thomas-t az emlékkamrába és itt meglátják, amint Thomas megbízza Hobbes-t a robbantással, ami megtizedelte az ellenállást és közvetve Erica ex-férjének a halálához vezetett. Hobbes titka ezzel kiderül, ő pedig lepattan, de a 3. évadban Ericának elő kell majd kerítenie (élve), mert szükség van rá.

Elizabeth Mitchell több interjút is adott, az egyikben említette, hogy kapott számos ajánlatot, felkérték pl. a Hank Azaria-féle “Free Agents” pilotba, a Tim Allen-es címnélkülibe és a Michael Chiklis-féle “Vince Uncensored”-ba is, de nem vállalhatta el egyiket sem, ami azért csak jelent valamit, nem? Vagy ennyire genyák lennének az ABC-nél?

Vespi - 2011. 04. 08. 13:30

Én azért remélem hogy Tyler DNSéből klónoznak nyolcvanezret!

zotyorage - 2011. 04. 08. 14:53

Az jó lenne, és lehetne kicsit még együgyübb :)

adam18 - 2011. 04. 21. 14:42

Hello
Manapsag minden jo sorozatot vegbeszakitanak ,most neztem meg a V-t 2 nap allat nagyon tetszet de sajnos lattnom kell ,hogy nincs esely a 3 evadra(neten kereses utan jottem ra),Csillagkapu Univerzum is csak 2 evados lesz,mert nagyon leesett a nezetseguk ahelyet hogy folytatnak egy 3 evaddal ilyen marhasagokba olik a penzt mint a warehouse meg sanctuary ami kib….t szar 1.resz utan mar hanyingerem van az ilyen termeszetfeletti hulyesegekbol.
Remelem igazatok lesz es lesz 3.evad.

winnie - 2011. 04. 21. 14:50

van esélye, ebben még lehet bízni.

“Manapsag minden jo sorozatot vegbeszakitanak”

ebben viszont nem értek egyet. van nagyon sok, ami jó és tart:)

idioty - 2011. 10. 31. 08:40

Próbáltam most rákeresni itt a blogon, hogy mi lett a sorozattal, mert nem emlékszem, hogy olvastam róla hírt. Biztosan volt, csak elkerülte a figyelmemet. Amúgy meg elég nehéz rákeresni erre a sorozatra itt, beírtam kíváncsiságból, hogy “v”, de persze minden posztot kihozott. Megpróbáltam keresni “visitors” néven, de úgy meg még csak az első néhány bejegyzést hozta fel. No mindegy, rákerestem a neten, ahol megtaláltam, hogy törölték a sorozatot (sajnos).

http://elizabeth-mitchell.org/2011/05/abc-cancels-v/

winnie - 2011. 10. 31. 09:39

ezért vannak a cím alatt a címkék:

V: vége a 2. évadnak
2011. 03. 16. 22:44 – Írta: winnie
79 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika, V

ha a kritikára klikkel, akkor kritikákat olvashatsz, ha a 2010/11 finálék-ra, akkor a 2011/12-es finálékról olvashatsz, ha a V-re, akkor minden bejegyzés előjön, ami a V-vel foglalkozik.

íme: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/v/

idegess - 2013. 09. 15. 22:32

Nincsenek nagy igényeim, nem érdekel milyen retek a grafika, vagy milyen logikai bukfencek vannak benne melyik karakter mekkora hülye, hogy mittomén Nagy Sándor kezén digitális óra van. Teszek rá milyen kiforrottak a karakterek, vagy mekkora a dráma vagy hogy tudományoskodó blődli ahol az Einstein és a piramisépítő marslakokat féregjárat közi össze…

Csak egy bitagyú mérnök vagyok nulla érzékkel a film- vagy bármilyen művészethez – csak és kizárólag egy szimpla B kategóriás storyt akarok látni amikor van egy-egy fél napom egyben nézni meg több epizódot egy egyszerű ‘sci-fi’ mesét, de olyat aminek van VÉGE is (belátható időn belül) nem csak abbahagyják.

A V volt a nemtomhányadik sorozat amivel megszívtam az SGU, Caprica, mittoménmi után stb Hát ez már a kicseszés kategória. Most komolyan, mielőtt nekiállok megnézni valamit tényleg olvassam el a hogy mi a vége, egyáltalán van-e vége????

Az meg hogy ezekben a filmkészítőkben annyi sincsen, hogy ha már vége gyártanak 3-4 részt amiben szépen befejezik, az már kicseszés magas iskolája.

És viszont kívánom az egész díszes kompániának akik ezt az újabb ‘abbahagyjuk és soha nem tudod meg mi lett a vége’-szerű dolgokat összehozzták, hogy a tisztelt nejük / férjeuruk a jövőben is éppen így ‘ügyködjön’ velük és éppen azelőtt hagyja abba a dolgot mielőtt jó lenne….

winnie - 2013. 09. 16. 08:27

“Nincsenek nagy igényeim, nem érdekel milyen ”

mindenkit az érdekel, hogy szórakozzon. ennyi. viszont, ha nem szórakozik, akkor leírja, hogy mi a gáz a sorozatban.

“A V volt a nemtomhányadik sorozat amivel megszívtam az SGU, Caprica, mittoménmi után stb Hát ez már a kicseszés kategória. Most komolyan, mielőtt nekiállok megnézni valamit tényleg olvassam el a hogy mi a vége, egyáltalán van-e vége????”

vége? két dolgot tarts szem előtt:

1. a sorozatoknak általában nincs vége. 20-ból 19-nek nincs, ez 95%. ez tény. aki befejezésre kíváncsi, az nem sorozatokat néz. (egyébként is, ha tetszett a V, ha jól szórakoztál huszoniksz részen át, akkor megtette kötelességét a sorozat, nem? a vég csak hab a tortán.

2. bárki meg tudja nézni, hogy meddig tartott a sorozat. bár abból nem fogod tudni, hogy van-e vége. indulj ki abból, hogy nincs. mert sorozat. de meg is kérdezheted a blogon. a legfontosabb viszont, hogy csak náézni kell a nézettségi adatokat, azokból rögtön kiderül, hogy egy sorozat még hosszú évekig menni fog vagy hamar befejeződik. a V-nél tudtuk előre, hogy véget fog érni nagy valószínűséggel.

“Az meg hogy ezekben a filmkészítőkben annyi sincsen, hogy ha már vége gyártanak 3-4 részt amiben szépen befejezik, az már kicseszés magas iskolája.”

ez nem a filmkészítőkön múlik. erre technikai lehetőség nincs. a sorozat végét általában hónapokkal a forgatás vége után jelentik be és akkor már lerombolják a díszleteket az új sorozatnak, a színészek és az írók elszerződnek, lehetetlen összehozni mindenkit, csak azért, hogy egy nem nézett sorozatot lezárjanak. eleve nincs értelme a lezárásnak, mert ha forgatnak is valamit, akkor azt sem fogják nézni.

de, ami a legfontosabb: egy sorozatot mindig hosszú évekre, általában 7 szezonra terveznek. és van egy elképzelésük a befejezésről. annak nincs sok értelme, hogy az utolsó rész után kitaláljanak egy új befejezést és összecsapják a sztorit. akkor az nem az ő befejezésük lenne. ilyen alapon te is ki tudsz találni valamit.

John - 2014. 06. 21. 17:50

Hello!
Hát végre sikerult meglesnem ezt a sorozatot az elso résztol az utolsoig! Azt kell hogy mondjam, hogy ruhellem az olyan sorozatokat, ahol elore lenyomják az évadot és aztán dontik el hogy lesz-e folytatás, vagy sem! Hát a V esetében NEM volt és ez így elégge nagy sz@rkupac volt. Kezdeném is, az elején még volt remény aztán annyi. Amellett hogy az 1.évad lassan docogott, azt gondoltam, lehet remény a 2. évadban de most hogy végignéztem szinkronosan a teljes sorozatot, egyáltalán nem bántam egy-két karakter halálát. Ott volt Ryan, aki értelmetlen harcot vívott a lányáért majd végul a kis fattyú nyúvasztotta meg, aztán Tyler, akit valahogy nem bírtam nem útálni. Nem bántam hogy kinyúvadt, nem is volt nagy szerepe azon kívul, hogy Erica fia volt. Aztán megjelent az a baromság, hogy a hibrid gyíknak koszonhetoen már az emberek is hatással tudnak lenni More… khm Anna úgynevezett fényére és mindenki hulye vigyorral nézi az eget is. A végén annyit szurtem le az egész sorozatbol, hogy az írok számára Anna és a gyíkhordája volt a fontosabb, tehát a foszál. Nyilván hasonlo megbeszélések folytak az iroi szobában: “Figyu srácok, az ABC-nek ossze kéne dobni valami ufo-s sz@rt, szoljon az egész egy dogos bulárol, mert azt zabálják a népek!” Erre jott a kérdés: “Na és a mellékszál?” Válasz:” Az nem olyan fontos, mit számít hogy az tartja ossze a torténetet, b@szni rá!”
Nem is szaporítom tovább a szot:
OSSZERTEKELES:
V, mint veszélyes
1. évad 2/10
2. évad 2,5/10

Na csá!!! ;)

winnie - 2014. 06. 21. 18:47

a sorozatok 99%-nal lenyomjak az evadot es akkor dontik el, hogy lesz-e folytatas. ez csak igy megy.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz