login |

Pretty Little Liars: vége az 1. évadnak

2011. 03. 22. 23:22 - Írta: winnie

39 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Akkor most mi legyen? Tiltsuk le az írókat a finálékról? Ehh. Nem, szó sincs arról, hogy az 1×22 akkora csalódás lett volna, mint az őszi 1×10, de ettől még nem működött jól. A Pretty Little Liars persze még így is remek kis rejtélyes, gigantikus átívelő szálas tinisorozat marad, kötelező nézvény, de igazán lehettek volna az évadzáróban, ööö, nem is tudom… Bátrabbak? Akkor kezdődjön a csapongás. Másképp nem megy, így jár, aki nem hetiben ír, mert túl sok mindent kéne kibeszélni.

Pretty Little Liars S1-e

Az évad második fele, a téli adag nem tudom, hogy hetiben milyen volt, de darálva remek szórakozást nyújtott. Egyelőre még az sem jelentett gondot, hogy az írók továbbra is csak hozzák és hozzák be az új karaktereket (25 szereplő volt minimum 5 epizódban), miközben a régiek is maradnak, hiszen nálam a siker kulcsa mindenképp az, hogy sikerül-e eltalálni a rejtélyszál és a szappan arányait. Egyelőre ezzel nincs gond, még dominál is a rejtély, ami nálam külön plusz, nem hittem volna.

Pretty Little Liars S1-d

A Pretty Little Liars elérte azt, hogy úgy aggódjunk a négy főszereplőért (na jó, Aria-ért annyira nem…), hogy azért jót mosolyogjunk, ha kínos, necces szituációba kerülnek. Előfordul, hogy más sorozatban rosszat kíván a főhősnek az ember, itt csak fura perverziót okoz látni egyesek vergődését vagy csak simán kétségbeesését, még akkor is, ha szimpatikus az illető.

Pretty Little Liars S1-a

És én ilyen szempontból nagyon könnyű eset vagyok, Noel kivételével nem nagyon volt bajom a karakterekkel, de őt meg pont a mostani darára, 1×14-től teljesen eltüntették, így probléma megoldva. Na, de vajon mi a helyzet a gyilkossal és “A”-jel? Spoilerek a tovább mögött.

A fináléval nem sokat jutottunk előrébb (búúú!), csak annyit sikerült elérni, hogy a 7898 lakosú Rosewood (mennyire reális a lélekszám?) végképp csinos kis hazugoknak tekintse a lányokat Ian “hullájának” eltűnése miatt. Igen, Ian jól eltűnt és kvázi semmit sem ismert be, szóval mégiscsak félrevezetésnek tűnik a személye, a titokzatos csuklyás megjelent, de minek (ha Toby lett volna, csak megmutatja magát), sőt, a végén a bámészkodók között még szerencsétlen Noel is tiszteletét tette.

Pretty Little Liars S1-f

Így állunk. Én csak a fal kaparásának elmaradása, a cliffhanger hiánya miatt búslakodom (mi szükség volt most a Lucas – Caleb szálra, ha még nem foglalkoznak vele?) – inkább a végén kellett volna belengetni a Jenna – zsarugyerek kapcsolatot, és esküszöm szemet hunyok afelett is, hogy annyira nem gondolkodtak előre az évadkezdésnél, hogy Garrett-et ne az utolsó oldalakon húzzák elő és tegyék meg random rosszfiúnak. (Egy-két snittet kap korábban és máris rendben vagyunk.)

Valahogy annyira nem is bánom, hogy nem tudtunk meg a végén se sokat A-ről meg a gyilkosról, mert nem tudom elképzelni, hogy a Pretty Little Liars a fő rejtélyek megoldását követően is ennyire le tudjon kötni – mint ahogy új rejtély kreálásában sem nagyon hiszek. Nyilván a végtelenségig nem húzhatják a megoldást, de tartok a sorozat elszappanosításától.

Amíg viszont van rejtély, addig jelen vannak a már említett necces szituációk és míg a gyilkos (ismerjük egyáltalán) személye érdekes lehet, addig A-re, ha egyedül van, nem tudom elképzelni, hogy tudnának találni megoldást, olyan embert, aki feltűnés nélkül mindenhol jelen van – kíváncsi vagyok, hogy az A-féle húzások megtervezettek-e, mindig figyelnek-e rá az írók, hogy a titokzatos XY végre tudja hajtani tetteit, vagy azok csak véletlenszerűek és nem foglalkoznak azzal, hogy kinek mire volt lehetősége. (Utóbbit gyanítom, ergó A random lesz, nem lehet kilogikázni.)

Pretty Little Liars S1-c

Más meg nyilván a rejtélyt kívánja a pokolba, s az az igazság, hogy az erősebb szappanhabzást elbírnák a fő karakterek, akik kapják továbbra is a sztorikat, szimpatikusak, de esküszöm, hogy én sajnálom Lucy Hale-t, hogy Aria-t nem képesek érdekesre megcsinálni. Oké, családozik, de az első naptól kezdve Ezra-val van és kész. Semmi más, ráadásul folyton besérül, nem beszéli meg a pasijával a dolgokat – kijárna neki már egy pofon. (Először akkor, amikor a laptopon meglátta a fináléban feltűnt csaj képét, másodjára meg akkor, amikor a fináléban hisztizni kezdett a csaj (Jackie) láttán.)

A fő karakterek mellett, mint említettem, ott az ezer mellékkarakter, de szerencsére a PLL olyannyira rátalált az évad második felében a saját hangjára (egyre frappánsabbak a dialógok is!), hogy nem nagyon törődtem azzal, hogy valaki kvázi indok nélkül sok epizódra eltűnt. Lehet, hogy a darálás hatása volt? (A legnagyobb sokk Mona megjelenése volt az évad végén. Annak ellenére, hogy milyen jó fej, fel sem tűnt a hiánya.)

Pretty Little Liars S1-b

A karakterekről szólva még: Caleb behozása friss fuvallat volt, s nem csak azért, mert jó arcj volt, hanem mert megörültem, hogy végre jött valaki “kívülről”, aki csak közvetetten részese a rejtélyeknek – öröm volt látni, hogy mekkorát koppantam. A PLL-ben nincs olyan, hogy valaki csak véletlenül odakeveredik a főbb szereplők mellé.

A tinisorozatok rákfenéje a felnőtt karakterek alkalmazása. Itt bőven van, és mégis működőképesnek tartottam őket, nem untattak a szülők szálai, bár az azért picit fura volt, hogy Ella és Ian is az iskolában kötött ki munkahelyileg, mert csak így tudták belevonni őket a közvetlen történésekbe. (Sajnos az a dupla ziccer kimaradt, hogy Caleb Ashley-re (HannaAnyu), Ella (AriaAnyu) meg Ezra-ra hajtson rá, pedig adta volna magát, hogy két anya lecsap a lányuk pasijára.)

Pretty Little Liars S1-g

Hiába, no, a horror és krimiszerető énemet ennyire elringatja a sejtelmesség – mennyivel jobb ez, mint a Hidden Palms?! Kifejezetten élvezetes nézni az epizódokat, s ha nem is jutunk előre, mégis elhitetik velünk a készítők, hogy haladunk. Van, aki a Pretty Little Liars-t úgy kezeli, hogy az írók önfeledten játszanak vele, más pedig úgy, hogy direkt szórakoznak áldozata. Én az előbbiek között vagyok, az évadra egy nagy és zsíros 7/10-et megajánlok. És még mindig nem guilty pleasure a sorozat. Egész egyszerűen jó. Vagy élvezetes. Mindegy. Mindegy?

39 hozzászólás Ne habozz!

Kate - 2011. 03. 23. 00:00

nekem az egész évad (és egyben a sorozat) nagyon tetszett. tetszett az alapötlet, és elég jól végig is vezették az évadon. de amennyire élveztem az évadot, a finálé után annyira hiányérzetem volt. kicsit többre/jobbra számítottam. ez számomra csak egy rész volt, nem pedig egy évadzáró.
ennek ellenére kíváncsian várom a fejleményeket, de nem fogok júniusig tűkön ülni, hogy úristen mi lesz a következő évadban.
egyetlen kívánságom hogy ariával csináljanak végre vmit, mert ha a következő évadban annyi lesz a szerepe, hogy féltékenykedjen ezrára meg a régi barátnőjére, akkor azzal nálam le is írja magát a karaktere (pedig lucy hale-t nagyon szeretem, de ariát képtelen vagyok megszokni)

sam - 2011. 03. 23. 05:24

Amíg Caleb és Ezra van, addig én is maradok :D

Bujtor - 2011. 03. 23. 06:38

Én az első részt sem bírtam végignézni, annyira mű volt.

Feddo - 2011. 03. 23. 06:58

Az egyik legjobb tinisorozat, én ez még minden igaz rá. Nagyon jól eltalálták a 4 központi karaktert és úgy érzem a mostani részekben inkább a jellemüket építették, “közelebb hozták” a nézőkhöz őket, hogy aztán ha lenne valami cliffhanger, akkor tudjunk kiért izgulni.
Hát ez nem igazán lett, de még is így, hétről hétre jó szórakoztam. Folyatás nyáron. :)

santi - 2011. 03. 23. 08:08

Nekem bejött. Darálva néztem, így sokkal élvezetesebbnek találtam. Annak idején részenként kezdtem nézni, de úgy nem igazán tudott lekötni. A kedvencem egyértelműen Spencer és Aria, bár igazából a többiek is szerethetőek. Kellemes kikapcsolódásnak bizonyult.

dzsiaj - 2011. 03. 23. 10:02

Bujtor: az bizony. Mint ahogy a Vámpírnaplók pilotja is az volt. Aztán valahogy mégis kinőtte magát mind a két sorozat.
A PLL egyik legfőbb erényének tartom, hogy folyamatosan és mindig történik valami. Az írók teszik a dolgukat, és igenis kitöltik a 40 percet cselekménnyel. Nincsenek üresjáratok, vagy dögunalom történések, az egész egy szépen zakatoló mozdony. (És ilyenkor sírok, hogy egy átívelő szálas, kvázi tiniszappan csuklóból lenyomja a “nagy”, high concept Flash Forwardot, V-t, The Event-et és még hosszan sorolhatnám…)
A finálétól én sem dobtam hátast. Oké, hogy Ian-t eltüntette “A”, na de attól még halott, szóval hiába tartják majd hazugnak a lányokat a városban, előbb-utóbb kénytelenek lesznek belátni, hogy valami azért mégiscsak van a történetükben, ha Ian nem kerül elő.

Nella - 2011. 03. 23. 12:55

Nekem őszintén a Vámpírnaplók mellett ez a favorit sorozatom a 2010/2011 idényben. Persze van még egy rakat sorozat, amit szeretek, de azokkal úgy vagyok, hogy jó most nem nézem egy hónapig, és majd utána egyben. De ezzel a kettővel nem bírom ki.
Szóval nekem tetszett az évad, szeretem nézni. Remélem Ezra marad a második évadra is :P
Egyébként a karakterek olyan jól el vannak találva, hogy kimondottan nincs olyan akit utálnék,esetleg van aki néha idegesít. Kedvencem Spencer, ha már választani kell :)
Jó, hogy nem tudtuk meg ki A, mert el nem tudom képzelni, ha egyszer kiderül, akkor hogyan tovább.

Risi92 - 2011. 03. 23. 13:18

engem nagyon felidegesített a finálé, mert mindenhol beharangozták hogy húú na majd most lehull a lepel, kiderül hogy ki ‘A’… haha -.- egyetlen egy kérdésre kaptunk választ, hogy ki ölte meg Alisont. és a meglévő kérdéseink mellé kaptunk még egy újabb adaggal. mitől félt jenna és az a rendőr, ami mindkettejüket veszélyezteti? (azt leszámítva, hogy Jenna szerepelt a videoban.) mit keresett ott megint Noel? el fog menni Emily? és még folytathatnám.
én örültem volna ha lezárják az A-ügyet és a második évadban valami vadonatúj rejtély lett volna, de háááát úgy látszik nem így lesz.
ettől függetlenül egyetértek abban hogy a TVD mellett az egyik legizgalmasabb jelenleg futó sorozat, minden részét imádom, csak hát most a fináléval felidegesítettek. ezért 8/10 az évadra.
a kedvencem meg egyértelműen Spencer (+Hanna)
ps. nem bántam volna ha Ariát kinyírja valaki ^^

winnie - 2011. 03. 23. 13:29

“gyetlen egy kérdésre kaptunk választ, hogy ki ölte meg Alisont.”

hmm, vagy én maradtam le valamiről, vagy erre nem kaptunk választ,.

“mit keresett ott megint Noel? ”

arra járt, csődület volt. ő nem ment el, csak suliba nem mehetett pár napig.

Risi92 - 2011. 03. 23. 13:39

Ian bevallotta hogy ő volt. nem?:D vagy ezekszerint csak én dőltem be?

jjujj - 2011. 03. 23. 14:06

gyenge rész volt évadzárónak, sajnos

én még abban sem vagyok biztos hogy ez az Ian gyerek meghalt :D

winnie - 2011. 03. 23. 14:10

“Ian bevallotta hogy ő volt. nem?:D vagy ezekszerint csak én dőltem be?”

ha ő is volt nem vallotta be, csak annyit mondott, hogy spencer azért “lesz öngyilkos”, mert bűntudata van allison megölése miatt – olyan volt, mintha azt hinné, hogy spencer ölte volna meg allisont. vagy lehet, hogy ian csak meg akarta allisont ölni, de nem jött össze, mert spencer ki is javította allisont, hogy nem leesett valahonnan allison, hanem megfojtották.

majd valaki kijavít, ha előtte az epizód:)

Kolinkin - 2011. 03. 23. 14:50

Szeretem a PLL-t, mert valóban ügyesen egyensúlyoznak a készítők a szappan és a rejtély között. Azonban a finálé engem is felidegesített. Én többet vártam, nagyobb izgalmat. Örültem volna, ha kiderül, ki A, vagy legalább konkrétan az, hogy ki ölte meg. (Ha egyáltalán halott). Szerettem az évadot (főleg Hanna-t, Caleb-et és Toby-t), de nem fogok tűkön ülni júniusig.

bpgal - 2011. 03. 23. 18:11

Szóval, pont nem kaptunk választ szinte semmire. Nyilván Ian halála sem az, ami látszik. Nagyon aranyos sorozat, izgalmas mese – habbal. Ezért nem is bosszankodom a logikátlan dolgokon, vagy A-n, aki mindig mindent lát, hall, tud – mindig abban a pillanatban persze. :)
Igazából csak Paige-t játszó csajszi nem szimpatikus… már a 10 dolog, amit utálok benned-ben sem tetszett… A többiek jók.

Dodó - 2011. 03. 23. 19:43

Nekem jelenleg ez az egyik kedvenc sorozatom, de a finálétól én sem vagyok elájulva, többet vártam. Azt sejtettem, hogy nem tudjuk meg, hogy ki A, de azt igen, hogy ki ölte meg Allison-t. Én nem hiszem, hogy Ian tette, nekem az túl egyszerű lenne, Melissa gyanúsabb nekem.
Jó ez a sorozat, csak néha nem igazán értettem, hová tűnnek a szereplők, vagy egyáltalán minek kellett őket behozni (pl: Alex, azt hiszem így hívták Spencer barátját. Az ő szerepére a mai napig nem jöttem rá vagy hogy Lucas-t miért tüntették el csak úgy, oké, most vissza kaptuk, de akkor is, az ő hiánya eléggé a semmiből jött).

A lányok karaktere szerintem nagyon el van találva :) Az egész sorozat jó úgy, ahogy van :D

Amy88 - 2011. 03. 23. 19:57

Én úgy értelmeztem hogy Ian megütötte Allison-t és talán emiatt azt is hitte hogy ő ölte meg de aztán Spencer kijavította hogy Allison-t megfojtották. Ian tuti hogy ismeri A-t mert amikor felbukkant a toronyban, Ian azt kérdezte hogy “what are you doing here?” ha nem tudta volna ki ő akkor szerintem nem ezt kérdezi hanem inkább azt hogy kicsoda.
Egyébként érdekes volt amikor Ian azt mondta hogy pont azért akarja megölni Spencer-t mert szereti Melissa-t. Lehet hogy őt védi? Az is gyanús volt amikor Spencer a kórházban beszélt az anyjával, hogy visszamegy a templomba és ráközelítettek Melissa-ra aki ébren volt és hallgatózott.

Egyébként összességében nekem tetszett a finálé, nem is vártam hogy választ kapjunk a főbb rejtélyekre. Mondjuk abban egyetértek hogy tényleg a végére kellett volna berakni a Jenna-Garrett jelenetet és a Caleb-Lucas szál se kellett volna így hogy Caleb már csak a második évadban fog megérkezni. :)

ememese - 2011. 03. 23. 20:19

Heti bontásban nekem pont jó volt a sorozat. Kellemes volt, néha még izgultam is a folytatás miatt. Viszont az évadzárónál kapartam a falat. Nem, nem az ütös befejezés miatt (ami sztem nem volt meg), hanem mert eltűnt Ian. Azt reméltem végre lezárnak egy szálat erre tessék. Áááá! :) Nekem már unalmas ez a “lányok mindenki szerint hazudnak” dolog. Jó lett volna lezárni legalább ezt a szálat, így is maradt elég nyitott kérdés, erre Ian hullája eltűnik.
Amúgy Ian sztem azzal épp bevallotta, hogy ő ölte meg, hogy Spencerre akarta terelni a gyanút. :)

“mi szükség volt most a Lucas – Caleb szálra, ha még nem foglalkoznak vele?) – inkább a végén kellett volna belengetni a Jenna – zsarugyerek kapcsolatot” – Na és ez a másik. Én először azt hittem Lucas kinyírja a csávót, de nem. Erre bedobják ezt a zsarugyereket a semmiből.

Aria szál nekem mindig is unalmas volt és ez a tanár-diák kapcsolat olyan erőltetett. Sajnálom, de ez van.

Szóval én csalódtam az utolsó részben, de az évadban nem. Ami a legjobban tetszett az az utolsó kép volt visszautalás az első részre: 4-en kijönnek a templomból, sms.

naughtyL - 2011. 03. 23. 23:14

én is hetiben néztem és úgy is nagyon kellemes volt.
Szerintem sem vallott be semmit Ian. nem ő a gyilkos. és ez rosszul esett, hogy nem kaptunk semmire magyarázatot. de másrészt tök jó lett a vége, hogy tényleg ők a PLL-ek:)

végülis ez arra volt jó, hogy nem fogok falat kaparni a kezdésig. viszont azt sem mondom, hogy rossz volt, mert végig szórakoztató marad a sorozat és ugye az csak jó, hogy még mindig vannak rejtélyek.

Érdekes nekem is eszembe jutott, amit a kritikában írtál, hogy az anyukák simán nyomulhattak volna a friss pipihusira, már csak a dráma kedvéért is.

jjujj - 2011. 03. 24. 00:32

sztem totál abszurd lenne ha Melissa lenne A, majdnem olyan minthogy visszahozzák Alisont…

én tippem A-re most a rendőr csávó lenne, de ez is túl egyértelműnek tűnik

Timi - 2011. 03. 24. 13:12

Harmatgyenge volt ez az évadzáró. Egy vicc. Én még nem is láttam ennyire gyenge évadzárót, ebben a műfajban (ezt most annyiban értem csak, h nem sitcom vagy átívelő szál nélküli sorozat).

Ax3 - 2011. 03. 24. 15:27

A egy szellem!

sepsta - 2011. 03. 26. 01:10

A = Kaiser Sose XD
nekem az elején tetszett, mostmár csak idegesít a sorozat, csak Emily (nyami) miatt nézem

píítör - 2011. 03. 26. 10:48

Nekem olyanok is eszembe jutottak a finálé nézése közbe, hogy mi van ha Alison él, ha Jenna nem is vak… Valami nagy csattanót vártam a végére. De mint tudjuk, nem jött.

xyz - 2011. 03. 26. 11:28

A könyvekből minden kiderül, hogy ki A, ki ölte meg “Alison”-t.

winnie - 2011. 03. 26. 12:41

csak éppen az a könyv, ez pedig a sorozat. a kettő két külön dolog.

jjujj - 2011. 03. 26. 21:03

aki olvasta a könyveket az elmondaná hogy hogyan néz ki ez 7 könyvön keresztül? persze nem azt akarom hogy spoileresen ki mit csinált, ki A, ki ölte meg alit hanem hogy mi a tökömet írnak le 7 könyven át, várható hogy ez a sorozat elmegy 5-6-7 évadon keresztül?

winnie - 2011. 03. 26. 21:12

a választ és egyébként is a könyvekről szóló infókat, ide: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/10/29/milyen-konyv-formaban-pretty-little-liars/ (megakadályozandó, hogy ha azonosság van, akkor ne spoilereződjön el a gyanútlan olvasó)

a korábbi írásokban egyébként volt arról szó, hogy az első 10 rész már eleve feldolgozta az első 4-5 könyv bizonyos eseményeit. a sorozat szinte biztosra vehető, hogy el fog menni legalább 5 évadig (van olyan jó a nézettsége), viszont addigra már rég nem fog foglalkozni a könyvekkel. ld, a gossip girl is is csak az elején vette alapul a könyvet, meg egyébként is, nagyon kevés könyvön alapuló sorozat veszi alapul a könyvet a hosszú távon. (ráadásul a könyv az olyan, amilyen, béna fordulatokkal, amit kíváncsi vagyok, hogy át mernek-e venni:)

payskin - 2011. 03. 26. 23:26

Miután a félidő lezárásán felhúztam magam, az újraindulásig megbékéltem, így újra elkezdtem nézni. Dögunalom lett, abba is hagytam. Kíváncsi voltam, kiderül-e bármi is, úgyhogy megnéztem az utolsó két részt (21-22).

1. Persze, nem derült ki semmi.

2. Simán nézhető volt úgy a lezárás, hogy legalább 6-7 részt nem láttam belőle. Még a random behozott új emberek (ami önmagában elég gáz, szerintem, egy ilyen jellegű sorozatnál) sem okoztak túl nagy fejtörést vagy fennakadást.

Mivel úgy gondoltam, hogy innen már nincs az az isten, hogy tovább nézzem, megkerestem, hogy ki volt a könyvben A.

Szerintem a szomszédok is hallották, akkorát röhögtem.

Komédiás - 2011. 03. 27. 16:03

eléggé várom a folytatást, nekem nagyon tetszik ez az egész történet. Főleg a vége volt jó … “akkor van vége ha én mondom”. De vajon hova lett Ian hullája?

em8ma - 2011. 03. 28. 12:14

A Hidden Palms itt is nagy fájópont, akkoriban, ha a viasat nem reklámozza be ennyire, akkor fel sem figyeltem volna rá…

Nóri - 2011. 03. 29. 01:16

“Nekem olyanok is eszembe jutottak a finálé nézése közbe, hogy mi van ha Alison él, ha Jenna nem is vak… Valami nagy csattanót vártam a végére. De mint tudjuk, nem jött.”

A Jenna nem vak dolog nekem is eszembe jutott már nem egy-két részben :D

Heroesfan - 2011. 03. 29. 01:44

Szerintem viszont Ian bevallotta, most a feliratból másolok:

– Nem akartad bántani Alisont, nem?
– Baleset volt!

Heroesfan - 2011. 03. 29. 01:45

vagy:

Ian:
Meglökted és elesett!

Spencer:
Ez történt?

Ian:
Beverte a fejét, és sosem ébredt fel!

Csingiling - 2011. 04. 01. 16:55

Igaz,h Ian nem mondta ki,h ő ölte meg Alisont, de ilyet a PLL-ben ne is várjunk. Bevallotta, de csak olyan “sejtelmesen”, ahogy arrafelé szokás :D Am már nekem is eszembe jutott, h Jenna nem vak, de amikor leütötték a szemüvegét, akkor “látszott” a szemén, h az. ha nem lenne az, akkor ott kiderült volna…

winnie - 2011. 04. 01. 17:03

“Igaz,h Ian nem mondta ki,h ő ölte meg Alisont, de ilyet a PLL-ben ne is várjunk. Bevallotta, de csak olyan “sejtelmesen”, ahogy arrafelé szokás :D”

nem. a PLL-től azt lehet várni, hogy esetlenül így hozták ezt a tudomásunkra, azzal, hogy nem tudta, hogy halt meg allison, és egy szóval nem mondta, hogy ő tette volna. de ebben nincs semmi meglepő, hiszen annak nem lenne értelme, hogy őt állítják be leggyanúsabbnak és kiderül, hogy ő a tettes. iannek más a sara, ez majd ki fog derülni, de nem ölte meg allisont. vagy…

Pityuerez - 2011. 04. 01. 18:43

Hát igen ezért jó a sorozat, mert szinte mindig van legalább 2-3 lehetséges verzió(nem csak a fő kérdésre, hanem úgy általában!
Erre kiváló példa winnie eszmefuttatása!

Most már szerintem sem Ian volt, én akkor hittem, hogy ő volt amikor még nem mindenki csak vele foglalkozott, most már igazából fogalmam sincs:-), és ez így van jól!
Találgatni természetesen tudnék, de újat mondani sajnos nem!

Amúgy az lehetséges, hogy nem az lesz A, mint a könyvekben, csakhogy mindenki jól pofára essen, vagy azzal hatalmas öngólt lőnének?

winnie - 2011. 04. 01. 18:46

“Amúgy az lehetséges, hogy nem az lesz A, mint a könyvekben, csakhogy mindenki jól pofára essen, vagy azzal hatalmas öngólt lőnének?”

ez majd utólag kiderül:) bárhogy elsülhet. bűr szerintem nem biztos, hogy a személy kiléte, hanem a felfedés mikéntje fog igazán számítani.

Pityuerez - 2011. 04. 01. 19:42

Aha, valami ilyesmire gondoltam én is, de sajnos nem olvastam a könyve(ke)t!
Az a lényeg, hogy jól el tudják adni!

Ja, és gondolom nem is baj, hogy nem a könyvek szerint haladunk!

dragon1986 - 2013. 12. 30. 22:30

Muszáj kiírnom magamból, nem baj ha nem jelenik meg. Most végeztem az első évaddal.

A-nak az a szerencséje, hogy ezek a csajok bűn hülyék.

1. videóról nem képesek másolatot csinálni, amiben Allison és Ian van, amit A küldött Spencernek

2. szerintem az Allison dobozban talált USBről sem készült másolat, amit Spencer el is dobott, hogy egérutat nyerjen Iantől. (A tuti elvette)

3. Spencer hívása sem rögzítették, és gondolom zsaruknak sem mondták, hogy nézzenek utána, más sorozatban már tuti két perc alatt a zsaruk kezében lenne a bizonyíték

4. Ian hullájáról sem csináltak képet/videót

Én tuti csináltam volna ezekről, akár mindegyik csaj csinálhatott volna egy másolatot fényképet. Rájöhettek volna, hogy A mi mindenre képes, és már egyszer porul jártak (patkány véres serleg), ezért bizonyítéknét legalább Ianról csináltam volna képeket.

És a zsaruk ennyire bénák, hogy dulakodásra utaló jeleket nem találnak, pl. törött fa gerendák, vagy bőrszövetet, mivel gyakorlatilag fel lett akasztva a pasi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz