login |

Portlandia: vége az 1. évadnak

2011. 03. 25. 19:14 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Nagyot változott a világ a Portlandia pilotja óta, és én is kicsit lemaradtam, mert egy szkeccs-sorozatnál nem esik le az embernek, hogy megvolt a finálé. Igen, 6 rész volt a Portlandia első évadja, és most már konstansan a főcím a legjobb része a sorozatnak, meg az átkötő klipek. Meg a vendégszereplők (Kyle MacLachlan, Aubrey Plaza, Gus Van Sant, Selma Blair, Aimee Mann, Sarah McLachlan, Heather Graham és tsaik).

Portlandia - 1x06-c

Félreértés ne essék, nem lett rossz a Portlandia, csak már közel sem olyan vicces, jópofa (újszerű?), mint a pilot idején, a 2-3-4. rész mindegyikében voltak jó és elvetemült momentumok, de valahogy az összhatás a teljes 20 percet nézve nehezen érte el a közepest a szememben. Még szerencse, hogy jött az 1×05, amely visszahozta a sorozatba vetett reményemet a helyi zenei fesztivállal, a Blunderbuss-szal.

Portlandia - 1x06-a

A sorozatot egyértelműen az mozgatta előre, hogy a két főszereplő, Fred Armisen és Carrie Brownstein volt olyan szoros kapcsolatban az általuk írt anyaggal, hogy természetesek maradtak (a legtöbbször), őket mindig jó volt nézni ahogy ökörködnek és élvezik, amit csinálnak, bár az is igaz, hogy nem egy jelenet elvesztette az élét azzal, hogy egy poénon túl sokáig lovagoltak, túl sokat ismételték (volt, hogy poénból) – ilyenkor csak a kifacsart, kifáradt poénra emlékszik az ember.

Portlandia - 1x06-b

A teljes évadnak jó szívvel 5/10-et adok, de még egyszer mondom, a szkeccs-komédia sorozatformában nem az én műfajom, osztályozni meg baromi nehéz. Hiszen az 5/10 azt (is) jelentheti, hogy 10 perc halálunalmat (1/10) mixeltek össze 10 percnyi zseniális (9/10) jelenettel – hatalmas hullámhegyek és -völgyek lehetnek. Persze erről itt nem volt szó, de mivel Portland és a különcségek mindig jó alaphangulatot biztosítanak, könnyebb volt elviselni a gyengébb részeket is.

1 hozzászólás Ne habozz!

clark - 2011. 04. 08. 13:36

2 rész után nem néztem tovább,ez nem az én műfajom,nem sokat lehet nevetni,max mosolyogni,de viszont nagyon jók a zenék benne,mint pl a portlandiás szám!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz