login |

Fairly Legal: első finálé

2011. 03. 26. 19:32 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika,

A sorozat, aminek a felénél váltottak valamit, és csakis a hátrányára tették. Lehet, hogy az addig elkészült részeket látva szólt bele a csatorna, vagy csak maguktól jutottak az írók arra a következtetésre, hogy át kell írniuk pár kapcsolatot, de annyira kavartak “letagadva az addigiakat”, hogy a tárgyaló hölgyemény mindennapjai nálam ki fognak esni a guilty pleasure pixisből.

isthislegal

Szóval a váltás: a kezdő részben a volt férj tűnt fel, aki jóban volt a főhősnővel és néha tolták a bicajt. Aztán pár részig az egész ex dolog el volt felejtve, úgy csináltak mintha járnának, miközben akadt férfi, aki flörtölgetett Kate-tel. Ez utóbbi dolog eltűnt teljesen a végére, a “volt férj” pedig — miközben az előző héten még a hálószobában lógtak — hirtelen átadta a válási papírokat, de úgy mintha addig külön éltek volna, dolgozva a kapcsolaton, szal nem amolyan “válni akarok” felkiáltással. Egyszerűen az idővonal nem stimmelt, pedig tudjuk, hogy characters welcome, ez a USA, a magánéletük az átívelő szál. Azt most hagyjuk, hogy a főszereplő és mostohaanyja közötti kapcsolat mennyire ugrált, a szinte tisztelettől az “utállak mint a…”-ig.

Abba már bele sem akarok menni, hogy Kate asszisztense elvileg egy gamer. Ez természetesen az összes klisé előhúzását jelentette az íróknak. Lányokkal nem tud beszélni (bár ezt próbálták az aranyos tulajdonságai közé sorolni), gyűjti a “játékokat”, és a többi. Mindeközben amikor a gamer tudása kell, akkor csak áhítattal tud mesélni a “másik világról”, és az azt benépesítőkről, mintha 98-at írnánk. És higgyétek el, kell a tudása, mert a főszereplő tárgyaló hölgy ember központú, ami azt jelenti, hogy ilyesfajta modern hóbortokról még annyit sem tud, mint egy nyugdíjas nagymama.

A másik, ami az ember agyára megy a végére, az a random tilt-shift átkötő képek. Természetesen abból sem mind, mert amikor az aktuális helyszínt sulykolják a fejünkbe centire ugyanazzal a vágóképpel mindig, akkor az nem tilt-shift. Ellenben amikor erősebben akarnak elválasztani két jelenetet, akkor jöhet a technika. Az, ami sehol máshol nem tűnik fel a sorozatban, egész egyszerűen kilóg és céltalan, közben 10 rész alatt látjuk vagy negyvenszer.

És az évad vagy a félévad végére ezeken már nehéz túllépni. Elfogynak a jobb pillanatok, amikor Sarah Shahi aranyos, vagy épp talpraesetten megold valami ügyet. Hogy ne csak negatívumot írjak, így mindenképp meg kell említenem, hogy a tipikus börtönközeli ügyek helyett idővel tényleg hoztak olyanokat is, ahol az ember elhiszi, hogy hivatásos tárgyalóra van szükség.

A Fairly Legal olyan a sorozat, amit kihagyva semmit nem vesztesz. Nem állt fel hirtelen a 4. rész után, sőt, még rontottak is rajta kicsit.

10 hozzászólás Ne habozz!

tiktak - 2011. 03. 26. 20:48

Csak egy részt láttam belőle, de minősíthetetlenül rossz volt. Nem is tudtam végignézni. Nagy csalódás volt, hogy Shashit bírom, de itt teljesen ellenszenves volt. És valahogy nem sikerült megoldani, hogy érdekeljen az ügy, vagy hogy egyátalán mi a munkája. Ha jól értem, akkor a későbbiekben sem lett jobb a helyzet.

ldavid - 2011. 03. 26. 21:32

nekem alapjában véve tetszett, remélem lesz tovább is (a nézettség nőtt a végre).
az ex-férjes szál elég gyenge volt, de más nem igazán zavart.
illetve még a tilt-shift, meg a béna vetített hátterek, főleg az utolsó részben

Nina - 2011. 03. 26. 21:46

Nem értek egyet. Ennyi negatívum egyáltalán nincs ebben a sorozatban. Sőt. Mivel én SF-val elfogult vagyok, talán ezért, de nekem bejön – egy első évadban ennyi gyengeség megengedett. Remélem, folytatódik majd és jól odatesz, hogy bebizonyítsa, van helye a mostani palettán.

Sir Alex - 2011. 03. 26. 22:19

Azért szerintem nem ennyire rossz a helyzet, bár abban van némi igazság, h az utóbbi időben gyengülnek a részek, és már az a nagyon pozitív hangulat és játékosság is kezd kiveszni a sorozatból, de azért még mindig elég jó.

PAT - 2011. 03. 27. 04:09

Három részt láttam, ha utána rontottak, akkor az nagyon rossz lehet, mert én a 3. után kaszáltam:)

Neoprimitiv - 2011. 03. 27. 07:49

boreeester küldött nekem egy listát, amin az eredetileg tervezett epizód sorrend szerepel. Egy darabig nem lesz időm ennek alapján újra nézni legalább a főbb pillanatokat, de lehet, hogy így több értelme lett volna az átívelő dolgoknak. (Zárójelben az eredetileg tervezett helye a résznek.)

1. Pilot (01×01)
2. Priceless (01×02)
3. Benched (01×05)
4. Bo Me Once (01×04)
5. The Two Richards (01×03)
6. Belivers (01×09)
7. Coming Home (01×06)
8. Ultravinyl (01×07)
9. My Best Friend’s Prenup (01×08)
10. Bridges (01×10)

winnie - 2011. 03. 27. 08:00

és azt se feledjük, hogy 12 részes lett volna eredetileg az évad, csak gyártás közben vettek vissza a rendelésből.

Tod - 2011. 03. 27. 08:36

Valóban élesek a váltások a kapcsolati szálban, de ezek mellett elég jó érvek állnak, szóval megbocsátható. Ha erősen túlzó is az ingadozás, legalább nem felesleges.

Én az anyuka szálától kapok görcsöt. Nem látom értelmét.

Caty - 2011. 04. 26. 11:43

Ez egy tipikusan női sorozat.. Nem lehet elvárni, hogy megértsék a férfiak a kusza érzelmi szálakat. Nem hinném, hogy reális és racionális a kritika, inkább egyéni véleménynek érzem. Mindenki nézze meg és alkosson maga egyet (egyéni véleményt). Tény hogy nem a legizgalmasabb krimi, hanem egy olyan szakmáról szól, ami igen is erről szól. Vagyis erről kellene, hogy szóljon. A pasi meg a jelenlétével is felcsigázza a nőt.. :D Jó nézni…

winnie - 2011. 04. 26. 11:48

“Ez egy tipikusan női sorozat..”

ez egyáltalán nem igaz.

“Nem lehet elvárni, hogy megértsék a férfiak a kusza érzelmi szálakat.”

miért ne lehetne elvárni? (a sértés bármilyen szándéka nélkül, de ez nagy butaság.)

“Nem hinném, hogy reális és racionális a kritika, inkább egyéni véleménynek érzem.”

a kritika egyéni vélemény. ergó reaálisabb nem is lehetne, hiszen az tudja, hogy mi a véleménye, aki írja. mint ahogy te is leírod a véleményedet, amire senki nem fogja írni, hogy nincs igazad. mert te úgy gondolod.

“Mindenki nézze meg és alkosson maga egyet (egyéni véleményt).”

mint minden sorozatnál, ennél is így volt. mindenki megnézte. akinek nem tetszett, az mára már el is felejtette. akinek meg tetszett, nézi tovább. (ld. a nem kevés véleményt a korábbi írásainknál.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz