login |

Californication: vége a 4. évadnak

2011. 03. 31. 18:41 - Írta: human

50 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Mit lehet mondani Hank Moody idei kalandjairól? A sorozat kapott egy enyhe reboot felhangot, de túl sok új nézőt nem szerzett vele. Sajnos. Ennek ellenére lesz 5. évad, ha jól emlékszem. Pedig ha itt hagynák abba, a 4. végével, akkor az egy elég korrekt lezárás lenne.

rpock1

Úgy tűnik a készítők is érzik, hogy a Karennel való viszonyt nem kéne annyira erőltetni. Egyrészt örökké egymáséi lesznek, másrészt viszont kifejezetten nem képesek értelmes kapcsolatra. Mondjuk idén feltették azt a kérdést, hogy miért visel el ennyi mindent tőle ez a nő, és próbáltak választ is adni.

A másik ami sajnálatos picit, hogy Hank mindent megtenne a lányáért, aki viszont alig szerepelt idén. Valószínűleg azért, mert a rock karrierjén dolgozott a színésznő, de akkor is, kábé 3-4 nap forgatásnyit volt a képernyőn, szétszórva 12 részbe.

rock2

De mindezek ellenére volt Hank Moody és Fox Mulder utalás, meg más Hankségek. Rob Lowe olyan zseniális vendégszerepben tűnt fel — “I’ve got this” hét idézetének? Majdnem leborultam a székről az abszurd hangulatú utolsó vacsorán a fináléban–, ami nagyon kellett már neki, hogy rendbe szedje a karrierjét. Tudom, hogy szereplő egy sorozatban, de ott nem cool, míg itt… Ezen kívül a női fronton nagyon belehúztak idén. Nem csak fiatal nőkkel, de a Rescue Me-ből ismert színésznő is villantott, csak pislogtam, hogy bevállalta.

A sorozat továbbra sem tud igazán mély lenni, ennek ellenére egész korrekt drámát hoztak ki abból, hogy Hanket bíróságra cibálták a 16 éves lánnyal megesett fucking and punching miatt. Ez volt az évad fő vonulata, és a sok komolytalankodás ellenére azért néha láthattuk, hogy be van tojva a főszereplő az esetleges börtön miatt.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de amikor az utolsó részben Moody elájult, akkor azt hittem, hogy eljátsszák az álom szekvenciát, de szerencsére megúsztuk. Ez kicsit spoiler, de azért mégsem annyira. Az évadra úgy 7/10-et adnék. Kifejezetten jó volt nézni idén, de hiányzott a frissesség. Hiába reboot és ezúttal a mozia biznisz, nem tudtak eléggé megújulni.

50 hozzászólás Ne habozz!

Melkor - 2011. 03. 31. 18:45

Az évad 2/10 a finálé 5/10, Karenből meg a kislányból már nagyon elég, részről részre idegesítőbbek, majd 5. évad első részétől függ, hogy kaszálom e, remélem megáll a mélyrepülésben.

Nina - 2011. 03. 31. 18:55

Korrekt lezárás lenne, de feldobtak pár olyan labdát, amit ugyan nem kötelező lecsapni, de mi, junkie-k, bizony, kíváncsiak vagyunk Marcy kölkére, mi lesz az idióta Charlie-val, mi lesz Hank-kel… stb. Lesz ötödik évad, és remélem, nem januárban kezdik el, hanem már ősszel.

Melkor: a kiscsaj engem is irritál, egy faarcú, randácska tini-eh, semmi karaktere nincs.

naughtyL - 2011. 03. 31. 18:56

nekem sokkal jobban bejött, mint vártam. kifejezetten jól szórakoztam idén, bár a vége fele éreztem, hogy jobban csúszna, ha darálnám, de azt meg várja ki az, akinek 3 anyukája van.

nagyon szeretem a Hank ft Becca jeleneteket, jó látni, hogy tényleg mennyire szereti a lányát. mondjuk nekem nem hiányzott belőle sokkal több.

az ájulásnál én is megijedtem, hogy oh jaj, de aztán a Black Jesus, azért ott volt.

A vacsora jelenetet meg nem szokásom, de 3x-or néztem vissza. Priceless volt az egész, ahogy volt.

Szóval ez jólesett köszönöm szépen, és várom a következő évadot!!:)

Dr. Atom - 2011. 03. 31. 18:57

Nem tudom, nálam 10/10, az első óta talán a legjobb évad. Vallásos áhitattal néztem, tűkön ülve vártam minden részt.

Wondorog - 2011. 03. 31. 19:00

Nálam is a legjobb évad, a majmos részen egyszerűen halálra röhögtem magam, és nekem is tetszett, hogy nem Karen körül forgott a világ, örültem volna ha valami komolyabb lesz az ügyvédnővel.
Várom az új évadot :D

feareg - 2011. 03. 31. 19:01

Melkor: 2/10 es 5/10 ? Csak kivancsisagbol… Nalad mely sorozat(ok) erik el a 7-9/10 -et ? :)

En nagyon szeretem a sorozatot, sokat nevetek rajta, bizom benne, hogy lesz meg par evad.

chabba - 2011. 03. 31. 19:02

Túl sok túlzás, pár hiteltelen karakter. 5/5 az évadra, jóindulattal.

ZiziZuzu - 2011. 03. 31. 19:11

Nagyon ott volt az évad, osztom Dr. Atom véleményét

JimmyL - 2011. 03. 31. 19:18

Imadtam az evadot. Nalam siman 8-as… Bekat nem hianyoltam. Ugyvedneni bejovos…. Rob Lowe meg zsenialis volt.

Shai - 2011. 03. 31. 19:18

best evad!

paranoid android - 2011. 03. 31. 19:25

Nagyon bejött ez az évad, majdnem az első szintjén volt. Nekem pont tolerálható mennyiségben volt Becca, Rob Lowe állat volt, az új női karakterek egytől-egyig baromi jól voltak megírva (Peggy eszméletlen). A finálé vacsora jelenete és a Monkey Business epizód zseniális volt, és a drámai rész is működött. És persze gyönyörű nők terén is verhetetlen. Félve kezdtem el, kicsit csalódtam az előző évadban, de teljesen elégedett vagyok, ez egy erős 8/10-es évad volt.

KisDee - 2011. 03. 31. 19:37

jajaja, tuti h az egyik legjobb évad! Remélem az 5. is lesz ilyen jó. Wondorog, bennem is az maradt meg a legjobban, hihetetlen rész volt:D És igen, a finálé se volt kutya.

zako - 2011. 03. 31. 19:49

Karent, de foleg a lanyat kiirhatnák már a soribol…

LoGi - 2011. 03. 31. 19:50

Én is pozitívan értékelném. Sorozat felküzdötte magát a városok közé az évad alatt, Minden hétfő kora délután jó kikapcsolódás volt, 8-ast minimum megér, ha nem többet!

nyszab - 2011. 03. 31. 19:51

Kiváló évad volt, tényleg talán a legjobb, épp a kicsit komolyabb felhang miatt, egyértelmű, hogy ebben a Hank Moody karakterben ezzel a színésszel több van, vagy több volt, de még ennél is több van. Szerintem kiváló volt, nagyon tetszett.

Én 9 pontot megadom rá simán.

dzsud - 2011. 03. 31. 19:52

a Lou Ashby-s epizódokat számomra nem tudta überelni, de szerintem remek volt…Rob Lowe pedig tényleg zseniális

scout - 2011. 03. 31. 20:04

szép lezárás lett volna tényleg a sorozatnak. a vacsora tényleg haláli volt:D nagyon kíváncsi vagyok, mit találnak ki a következő évadra.
remélem nem megint a karen-hank féle kínlódásról lesz szó

wryvery - 2011. 03. 31. 20:06

Másik posztnál – Mia fenek képe – írtam pár sort. Gondoltam ide is bemásolom.

Csalódás volt ez az évad. Csalódás volt, mert pont az nem történt meg aminek meg kellet volna történnie. Jelesül annak, hogy Hank karaktere darabokra szakad és elsüllyed. Vártam, hogy megtörténjen, láttam a jeleket, de nem, a végén megmentették a széteséstől az írók. Az első 3. évadban Hank folyamatosan ásta egyre lejjebb magát, egyre jobban távolodott el attól, amit igazán akart, szeretett volna az élettől. Anno a történet attól ponttól indul, ahonnan a lecsúszás elkezdődik. A Mia-val történt együttlétből fakad minden, ez az origója az önpusztításnak. Minden más csak hátérzaj, minden más csak felesleges időpazarlás, miden más felesleges tett.
Ez indította meg Hank-t a lejtőn, ahol egyre gyorsabban száguldott lefele. Persze barátai, családja próbálta a mentőövet oda dobni neki, amit mindig eltolt magától. Minden alkalommal egyre erősebben tolta el magától a segítséget és süllyedt bele az élet mocsarában. A 3.évad vége volt legőszintébb, mikor Karen-nek bevallotta mit tett. Szembe nézett a dolgokkal, igaz ez mindössze 1-2napig tartott. Majd még hevesebben ásta magát bele az elsüllyedésbe, abba hogy darabokra hulljon. Talán a legjobban ez akkor világosodik meg előtte mikor Eddie Nero azt mondja ” Egy férfit látok magam előtt, aki megpróbálja egyben tartani magát, de közben teljesen szétcsúszik”. Ez Hank Moody, egy ember aki szét akar csúszni, csak nem meri ezt gyorsan – öngyilkosság – megtenni. Vártam a tárgyalásos részeket, mint a messiást. Vártam, mert azt hittem ha már mindenkinek beszólnak az írók, mindenkit pellengérre állítanak akkor meg merik tenni az amerikai igazságszolgáltatással is. De nem, nem voltak poénok, nem fakadt ki Hank, nem szólt be, nem állította pellengérre az egész tárgyalást. Jó fiúként, család apaként jelent meg és csöndben volt, mert betojt,h börtönbe mehet. S pont ez teszi hiteltelenné a teljes karaktert. Hisz ez az ember fricskát mutatott a társadalom minden egyes résztvevőjének, minden egyes szabályát megszegte/megszegné. De nem itt csöndben ül, majd elpufogtat a végén egy olyan frázist, ami azt teljesen szét rombolja az elmúlt 4 évet.

Igen a vélemény az, hogy Hank-nek teljesen szét kellet volna csúsznia az évad végére és nem beteljesüléses véget adni neki. Szét esett Hank-ről kellene szólnia majd a következő évadnak, arról, hogyan próbálja meg összeszedni magát annyira, hogy éljen. De nem erről fog szólni, hanem arról megint minden nőt lefektet, mindenkinek fricskát mutat, a film – amit a könyvéből csinálnak – sikeres lesz és kapni fog a történet egy boldog befejezést. Nagy kár ha igazam lesz….

Pedig még mindig úgy érzem, hogy az 5.évadnak a börtönből kellet volna indulnia..

Elkon - 2011. 03. 31. 20:24

Szerintem eddgi legjobb évad volt. Rob Lowe spin-off nem lenne rossz :D
Az ötödikben már látom, hogy a közösségi munka sok poént tartogat.

wryvery: Igen, lehetett volna azt is, de az lehet nem lenne annyira szórakoztató, mert a Californication nem lenne az igazi ha elmenne szétcsúszott drámába. Az is jó dolog, de ha az ember calit néz általában a lazaságot várja meg dugásokat. Akármilyen hülyén is hangzik. Ha elmenne csak drámába, akkor nem tudom mennyien néznék.

Én is remélem, hogy nem valami olcsó happyend lesz a végén. Valami szomorú lezárás jobban ütne.

atekk - 2011. 03. 31. 20:28

Marha jó volt ez az évad, szinte minden részét imádtam. Az az egy-két gyengébb rész pedig nem vette el az évad ízét, mindig vártam a hétfőt. És elérte a sorozat, hogy a következő évadot is újra várom, ez pedig az elmúlt két évben nem volt így.

petio - 2011. 03. 31. 20:30

Ki volt a Rescue Me-ből ismert színésznő?

Tatala - 2011. 03. 31. 20:33

Simple the Best!

Az évad 8/10, két rész pedig mindent vitt: a majmos és az utolsó.
Női karakterként pedig az ifjú színősznő volt a legszebb:)

paranoid android - 2011. 03. 31. 21:01

@wryvery
Ahogy Elkon írta, az általad felvázolt szcenárió nem a Californication stílusa, ilyen nagy váltás elképzelhetetlen.
De szerintem még a karakter szintjén sincs igazad. Úgy festetted le Hanket, mintha valami anarchista antihős lenne, aki önmaga pusztulásával példát statuál a “rendszer” ellenében. De ez nem igaz. Hanket nem vezérli semmilyen valós- vagy pszeudo-igazság, tettei önzőek, és nem utolsó sorban van benne önirónia, önreflexió, ami megakadályozza a nyilvánvaló önpusztító hajlamának, és az ilyen romantikus végkifejletnek a beteljesülését.

Ozzman - 2011. 03. 31. 21:20

@petio

Callie Thorne, aka. Sheila volt Sasha Bingham anyukája. :)

Az sorozat amúgy szerintem szenzációs továbbra is, hétről-hétre vártam az új részeket és most jó sokáig hiányozni fog a folytatás.

nyszab - 2011. 03. 31. 21:40

Meg azért más szórakozni az életben, de mikor odakerülsz, hogy tényleg hatalmas gáz van, akkor még a legnagyobb barom is észbe kap, tudjátok nem jó dolog börtönbe kerülni, Hank minden, csak nem buta, ha választani kéne, hogy valaki 3 évet ül a börtönbe, vagy befogja a pofáját, szerintem nem kérdés, hogy melyiket tenné, nincs ebben semmi hiteltelen. Épp ez volt benne a jó, hogy Hank is végre kicsit észbekapott, hogy nem egy rajzfilmbe szereplő éppen.

axoim - 2011. 03. 31. 21:51

@petio : Callie Thorne volt aki a Rescue Me be is játszott.. és most Sasha anyukáját alakította akit Hank megdugott.. a 8. részben

nyszab - 2011. 03. 31. 21:54

Még egy utolsó gondolat, borzasztóan tetszett a rész végén a You Can’t Always Get What You Want… :) mindig örülök, ha hallom.:)

Kala - 2011. 03. 31. 22:34

Csak én nem vágytam a megújulásra? :D Szerintem iszonyat jó évad lett, hozta az eddigiek színvonalát. Remélem nem sok dolgon fognak változtatni, maradjon a dráma és a vicc ebben az arányban.

vargatom - 2011. 03. 31. 22:48

Nemtom, akkor csak nekem tűnik egyértelműnek hogy Karen és Becca marad, sőt, a következő évad arról szól hogy Hank hogyan küzdi vissza magát a bizalmukba? Számomra teljesen nyilvánvalóak a jelek, ráadásul a közönség is biztosan heppiendet vár, és nem hiszem hogy Karen nélkül azt meg lehetne oldani.

Egyébként én nagyon bírom Natasha McElhone-t a Truman show óta, de itt egyszerűen a szerep, vagyis inkább egy fel nem oldható ellentét a gond. Nem lehet egyszerre megcsinálni az őrült helyzetekbe kerülő és minden vendégszereplőt megdugó főhőst és a heppiendet a szívszerelmével, az első évad befejezése óta ez a baja a sorozatnak és minden plusz résszel egyre gázosabb lesz ez.

m76 - 2011. 03. 31. 22:52

Az évad csalódás volt a végére már-már elfelejtettem miért kezdtem el nézni anno, persze ez nem azt jelenti, hogy rossz volt, de messze nem volt olyan szórakoztató mint a korábbiak. Az előző évadokban nem volt olyan rész, hogy ne dőltem volna a röhögéstől legalább 2-3 alkalommal. Most sajnos az egész évadra jutott ennyi, leszámítva az utolsó részt, ami visszaidézte azokat az időket. Szóval a Finálé 9/10 volt, egy közepes 5/10-es évadban.

Ami a megújulást illeti, szerintem pont ez rontotta le az évadot, bevált recepten nem érdemes változtatni, ez most is bebizonyosodott, hiszen új nézőket nem hozott a változás. Olyan ez mint amikor egy népszerű weblap hirtelen arculatot vált, emiatt senki se fog beesni az oldalra, viszont jónéhány törzsvendéget eltántoríthat, ha megváltoztatják a megszokott dolgokat.

KisDee - 2011. 03. 31. 23:09

Egyébként még indulhat a börtönből…:)

dionysos - 2011. 03. 31. 23:44

Én egy kis javulást éreztem az előző évadhoz képest, szóval nálam 6,5/10. Az a bajom, hogy ez a Karen-féle vonal kezd hiteltelenné válni. Hank már megdugott n+1 nőt, ő pedig folyton úgy tesz, mintha visszafogadná, hiú reményeket ébreszt Hankben, aztán meggondolja magát, vagy Hank dug félre megint. Kezd olyan lenni, mint az Entourage anno-> Vince megkapja a filmet, hupsz mégsem, hoppá, most mégis(a különbség, hogy ott engem ez nem zavart)
A részek színvonala pedig fordítottan arányos Becca szereplési idejével.
Még azt is említhetném, hogy Hank már nem képes igazán laza lenni. A régebbi évadok a szexről szóltak, csak lazán. Már a harmadik évadban is éreztem, hogy a dolog változott: Ha megkúr egy csajt, annak valami szörnyű következménye lesz, amit ő is érez. Megint a szokásos. Becca hisztizik, Karen leoltja, ő sajnálja, aztán folytatja ismét.
A másik, hogy a sorozat egyre jobban elidegenedik a címtől. Az első 2 évad hozta az LA lifestyle feelinget, a negyedikben már semmi ilyen nincs.
Ami igazán feldobja a dolgokat, azok a Hank-Charlie jelenetek. Szerencsére ebből már több volt az idén.

kaito - 2011. 04. 01. 00:35

@wryvery: elég fura volt olvasni a hozzászólásod, mert a sori maga nem akart ilyen mélységekebe meni szerintem soha. tényleg úgy jött le, mintha szerinted hank-et az írók vmi fricskának szánnák a mai világhoz, erről tuti nincs szó. tetszett viszont az alternatív ötleted, hogy induljon a börtönból a köv. évad, mert rengeteg a lehetőség benne.

@nyszab: jaja pontosan, a főhős egy ember, mindenki így reagálna. nincs szó itt semmiféle eszmékről.

Fishy - 2011. 04. 01. 00:53

Nekem kifejezetten tetszett az egész évad. Ami rögtön beugrik róla, az a golfos jelenet az ügyvédnővel meg a főnökével. Eszméletlen volt! Carla Guginoba meg szerelmes lettem!

winnie - 2011. 04. 01. 01:03

“Carla Guginoba meg szerelmes lettem!”

??? csak most?:)

Emori - 2011. 04. 01. 08:27

5/10

Fejezzék már be…

winnie - 2011. 04. 01. 08:30

a sorozatokat a nézőnek kell tudnia befejezni – ha nem jó, ki kell szállni. a csatorna csak akkor fejezi be, ha megfelelő számú néző fejezi be.

oldman - 2011. 04. 01. 12:01

Nalam siman 10/9 az egesz evad.. kozepen volt 1-2 gyengebb resz.. de a Finale viszont megint vitt mindent.. csodalkozom azon hogy nem emeltetek ki az utolso jelenetet amikor a szineszek valtogattak egymast allatta meg a You cant alway get.. szol.. szerintem megint egy zsenialis zaro jelenetet talaltak ki.. es nagyon okosan teletettek utalasokkal (pl amikor a porsche megerkezik a kuthoz.. ) Remelem nem kell Januarig varni az 5dik evadra..

btw Rob Lowe nekem az utolso reszben lett szimpatikus.. valahogy az elozo reszekben kicsit eroltettnek tartottam a karakteret. Becca-t annyira nem hianyoltam.. Pont annyit volt kepen amennyit kellett neha vissza rangatta Hank-et a talajra..

osszegezve: meg mindig a kedvenc sorozatom.

lePunk - 2011. 04. 01. 15:32

nalam legalabb 8/10 volt az evad, bar ha drama kent kene ertekelnem akkor inkabb 6/10 lenne, de en feelgood-kent nezem es kategorizalom. Hank karaktere annyira jol meg van irva, hogy akar azt is el tudnam nezni, ha 12 reszen keresztul csak csajozna es ontana a megszokott beszolasait es semmi mas nem tortenne. nincs meg egy olyan soroazat amit ennyire varnek hetrol hetre

wryvery - 2011. 04. 01. 20:27

paranoid android: Nem gondolom antihősnek, csak egy olyan embernek, aki fricskát mutat mindennek és mindenkinek. Akit semmi sem érdekel, még saját önmagam sem. Pont ezért pusztítja önmagát is ahol tudja. S teszi ezt teljesen öncélúan. Én mélységet látok a sorozatban, amitől aztán hirtelen mindenki – írók, producerek – megijedtek és egy gyors huszár vágással megoldották a témát.

nyszab: Pont Hank karaktere, akit nem érdekelt semmi és senki – talán egy szem lánya kivétel volt. Ha következetes lett volna a Hank fejlődése – negatív tartományba – akkor nem érdekelte volna hogy börtönbe megy. Miért most kezdene félni, amikor sose félt semmitől. Ahogy Eddie mondta “kemény golyóid vannak”.

kaito: Szerintem meg fricska az egész világnak, a mai világnak. Jó nagy görbe tükör mindenkinek, s egyben mindenkiről lehúzza a vizes lepedőt. Egy példa – Producer akivel most éppen Marcy kavar, teljesen lebőg egy megbeszélésen amikor el kell adnia egy ötletét. Hatalmas fricska a producereknek.

Johny Bravo - 2011. 04. 02. 19:14

9/10 siman az evad, nagyon ott volt!

halamita - 2011. 04. 04. 13:13

Én is nagyon szurkoltam azért, hogy Hank letöltendőt kapjon, még ha ez esetleg némi műfajváltáshoz is vezetett volna a következő évadban. Bűnhődnie kellett volna, hiszen bűnhődni is akart, és a “megtisztulásához” jól jött volna némi purgatóriumi hűsölés. Mert ez a karakter nem pokolra való, csak olyan messzire jutott a lejtőn, ahonnan más módon nem lehet visszakapaszkodni. Így a katarzis nálam elmaradt, de a sorozatot attól még szeretem.

Blasevonb - 2011. 04. 14. 00:42

Börtön 2 elű dolog! szerintem igazán akkor ütött volna ha télleg nemtudják h folytatják v lezárják a sorozatot és pihenőre rakják de sajnos azt a nézettséget nem érte el szerintem h egy pihentetést átvészeljen, ami lehet nem is baj szerintem ennek köszönheti a sorozat viszonylagos egyediségét(kisebb de erősebb közönség)!
Viszont börtön után nehéz lenne rögtön 5. évadot cisnálni:
– az a tipikus 5 percig élvezem poén szóval az 2-3 rész után unalmas lett volna, nők sincsenek seggbe töcskölés meg elég volt amerikai historia x-ben arra aszem ment is egy fricska h bevágodik vmi white poweres ribancának :)
– másodszor pedig 2-3 rész után a 3éves büntetést mivel szüntetik emg, brazil szappanoperavágást nem akarunk se prisonbreaket (habár azt nemnéztem)
– ez egy sorozat évről évre és nem scifi szal a 3év múlva is fura (amugy scifi fan vagyok szal pl FBI poénon is behaltam az nagyon kellett és nem lőtt túl a célon)
Viszont a szétesés az szerintem is tovább mélyülhetett volna, szal kiváncsian várom mit kanyarítanak ki jövőre!

5. évad legyen mer szívemhez nőtt a sorozat, egyre inkább példaképemmé vállik moody bizonyos jellemekben habár írni nemkezdek el :D
személyes elragtatásom miatt én 9/10-et adok -1pontot énis kiscsaj miatt adom amugy nekem nemvolt vele bajom 1-2 évadban viszont eltékozolt kisköjök flash weedsbe oké de ide…(ezt a szálat szerintem elszúrták lehet akkor ennek oka a színéscsaj rocksztárfétise miatt) habár istenments h lányom legyen :)
ja és megismerkedhettem WARREN ZEVON munkássákával köszönhetően a sorozatnak szal ez egy rejtett plusz pont a skálán!!!

El Diablo - 2011. 04. 20. 14:15

Help!
Az S04E06 végén, kb. 26:20-tól a legvégéig egy nagyon jó szám szól alatta. Nem tudja valaki véletlenül, hogy mi az? (Shazam nem ismerte fel.)

wryvery - 2011. 04. 21. 12:10

Blasevonb: nem kell 2-3 rész a börtönből. Simán eltudok képzelni egy olyan folytatást ahol ugranak 3 évet és a szabadulás előtti időt dolgozzák fel az 1. részben. Majd a 2. résztől a börtönön kívül folytatódna a sztori..

Pistol Pete - 2011. 04. 22. 15:13

S04E06 végén a szám címe:

Danny Saber – It Begins

liliness - 2011. 05. 27. 18:56

@wryvery
én paranoid androiddal értek egyet.
Hank karakterétől kár lenne azt várni, hogy majd egy olyan komolyan helyzetben, amikor azt várja, hogy börtönbe kerül-e (ami mondjuk egy Hankékhez hasonló hátterű embernek nem “alap”), akkor is “fricskát mutat” mindenkinek. Nem éppen. Hank egy önző, önpusztító személy természetesen, de valljuk be, egy gyáva kutya mindeközben! Lehet magyarázgatni pl. azt, hogy azért nem mondta el a Miás dolgot, mert “túlságosan szereti Karent, és meg akarta kímélni” vagy ilyesmi, de ez azért nem fedné a valóságot…

Szóval összességében az, hogy behúzta fülét-farkát, teljesen megalapozott.

Egyébként hagyhatták volna itt abba a sorozatot szerintem, tök jó kis lezárás lett volna… Nagyjából minden lényeges szálat el is varrtak.

superpityu - 2011. 07. 07. 13:34

3 nap alatt ledaráltam az összes eddigi részt és nekem bejön.
Karen-t kicsit pihentetni kéne, annyira kezd unalmassá válni h mindig együtt vannak, aztán szakítanak dolog. kicsit már idegesít is. viszont becca maradjon, őt bírom.
Nők terén tényleg jó a sorozat, de legmélyebb nyomott bennem carla Gugino hagyta, nem csak gyönyörű, de remekül hozta a néha durcis ügyvédnő formáját. jó lenne ha maradna a következő évadban is, végülis nem volt igazi szakítás ez, sőt.
az évad végére pedig bejött még Dawn Oliveri is, akit még mindig nagyon bírok :D
Runkle nagy arc, de Marcy-val együtt az igaziak. akinek olyan mocskos a szája h már jó :D

Llew - 2011. 07. 09. 21:14

Nekem tetszett az évad, de az biztos, hogy ettől jobban nehéz lesz majd lezárni.
Érdekes lesz a következő évad, bár nem tudom mihez kezdenek majd Hankkel, mert innen már talán nem kéne visszalökni a minden csajt megdugós szerepbe. A közmunka miatt az ügyvéd csaj is képben maradhat, bár a vége alapján Hank maga mögött hagyhatja Kaliforniát is. Mondjuk akkor nem lenne Charlie és Marcy sem, szóval nem valószínű. Beckából elég volt ennyi, de remélem azért Karennel együtt képben maradnak. Mondjuk mehetne tovább ez a fekete Jézusos kapcsolat.

VanillaSky - 2012. 01. 18. 08:28

Foster gyerek, a Greek után kellően irritáló egy figura lett:) Hanket is kiborította. Viszont a Runkle-Marcy-Stu tandem kicsit kezd sok lenni. Ennyire nincs retardált ember, kis Runklet meg is akasztották a fejlődésben:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz