login |

Pilot: Chaos

2011. 04. 04. 18:10 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Avagy mi lett volna, ha a Chuck-ot kicsit komolyabban veszik? A Chaos akciókomédia-sorozatként van eladva, de sajnos pont az akcióban nem domborít. Itt most a konkrét lövöldözésre utalok. Ennek ellenére mégis rohadtul szórakoztató.

chaos-csapat

Ami miatt elmosolyodhatsz párszor rajta, az bizony a komédia rész, mert abban legalább odatették magukat. De előbb lássuk a történetet, merthogy az is van. Újonc kezd a CIA-nél, de amelyik osztályra felvették, az pont megszűnt, így a főnöke egy választás elé állítja: vagy kémkedik neki egy másik osztályra helyezve, vagy pedig fel is út, méghozzá az ajtón át. Hősünk természetesen az előbbit választja, csakhogy gyorsan szembesülhessen a ténnyel: erről természetesen a “célpontjai” is tudnak.

Szóval a komédia, abból is a legjobb fajta? Na jó, ez persze túlzás, de hatalmas pillanatokat képesek szállítani ide az írók. Egyrészt a bürokrácia diszkrét bája, miszerint a CIA állami szervezet, szóval ősrégi Windows-t használnak, egy székért 100 előterjesztés kell meg a többi. Aki dolgozott már állami szervnél vagy béna multinál, az itt már hevesen bólogat.

Erre jön rá, hogy minden főbb szereplő szívatja egymást, ugratja az új fiút, aki az egyik átverésből fordul a másikba, mert annyira naiv, de a szerethető fajtából. Persze amikor kell, akkor már előkeresi a golyóit, de nem lesz hirtelen hős, csak megteszi az első lépést. Be is fogadják tőle, de gondolom, még most sem teljesen. Kifejezetten az egyik hazugságból a másikba bukdácsolás tetszett. Na meg a befejező “not me”.

Bár a részben van tényleges, komolyan vett akció rész is, de szinte minek. Mármint azon kívül, hogy megmutassa: a többi főszereplőnek is van szíve. Ők az igazi jófiúk, az utolsó tényleges kémek, akik packázva a papírhalmokkal is elvégzik a munkát.

A pilotra egy 7/10-et adnék simán. Ha jobb ügyeket találnak ki részről-részre, akkor kifejezetten jó sorozat lesz, de ha csak az átívelő hülyéskedős szál marad, akkor is el leszünk a 6-8 rész körüli cancelig nyugodtan.

12 hozzászólás Ne habozz!

dzsiaj - 2011. 04. 04. 18:39

Ha a pilot nézettségét viszik tovább az epizódok, nem kell a 6 részt se megvárni.
Sajnos. Ugyanis tényleg tetszetős volt, egyfajta átmenetet képezve a Chuck és a Human Target között, bár akcióban még van mit fejlődni (Tim Blake Nelson zúzásán kívül nem is nagyon láttunk semmit). Egyáltalán nem passzol ez a CBS profiljába, nem is csoda a midseason.

Colonel Casey - 2011. 04. 04. 19:11

Nekem rohadtul tetszett és körülbelül egy lapon vagyok dzsiajjal azzal kapcsolatban, hogy ez nagyon nem CBS, ugyanis bevállalós és eredeti (gondolok itt arra, hogy a tucatsitcomok és tucatnyomózások halma már-már befedi az összes timeslotjukat), és biztos van olyan akinek nem tetszik, tehát megosztja az embereket, ez az amire általában nem képes ez a csatorna. Örülök hogy berendelték, de a néettség alapján sajnos valószínűleg ki is halt belőlük az innovatív lélek.

m76 - 2011. 04. 04. 20:18

Nem volt az a leteszem a hajam fúdejó, de szórakoztató. Volt egy-két gagyi rész benne, de dícséretükre mondhatom, hogy nem voltak unalmas részek, az egész rész ugyanazt az erős 6/10-es szintet hozta.

zix - 2011. 04. 04. 20:39

Nekem is nagyon tetszett. Kár lenne érte…

muhaddib - 2011. 04. 04. 22:50

Nekem nagyon bejött. Egyre kevesebb sorozatot nézek, ami elvileg nem baj – van az embernek élete is – de egy-két újonc jól jön. Pl. évente már csak 1-2t merek bepróbálni max. Ez tuti nézős lesz.

winnie - 2011. 04. 04. 22:53

“l. évente már csak 1-2t merek bepróbálni max. ”

sokat kell bepróbálni és keveset nézni. ez a recept. de a kevés bepróbálás kevés nézés kockázatos:)

FeGa - 2011. 04. 04. 23:33

hát pedig működik a kevés bepróbálás kevés nézés. Az idén két újonc országos drámát kezdtem el. Lone Star és Chaos :)

Egyébként a pilot nekem nagyon bejött, egy részt sem láttam se a Chuck-ból se a Human Targetből se a Burn Notice-ból szóval lehet ez is közrejátszott abban, hogy nagyon nagyon élveztem ezt a 40 percet.
ami még nekem feltűnt, hogy nagyon nem amerikai a sorozat kinézetre. főleg az elején, ha nem tudom azt mondom angol vagy legalább kanadai.
Mellesleg kellett már a CBS-től egy újabb igazán tökös berendelés most 2-3 évig megint maradnak a bevált formulánál

m76 - 2011. 04. 05. 09:26

Valószínűleg ettől jó mert nem amerikai recept, és ettől bukás is egyben.

muhaddib - 2011. 04. 05. 10:25

@winnie

Lassan kezdek beleunni a sorozatokba. Hamarabb érzem unalmasnak, vagy túl hasonlónak egy másikhoz. Ez a bajom a Burn Notice-al, az utolsó évadot már alig-alig néztem, mert kezdett ellaposodni, sok unalmas rész – nem az egész, csak 1-1 epizódban több üres, semmit se jelentő perc volt.

Pl. biztos, hogy a Bones nagyon szórakoztató és élvezetes sorozat minőségi írókkal, de nekem ott a Castle, bár az újabb. Orvosi sorozatból max a House. Semmilyen CSI-NCIS, mert gyakorlatilag mindegyik epizód, mindegyik sorozatból ugyanarra épül, nélkülöz minden eredetiséget.

Ha viszont évente találok 1-2 újoncot aki tényleg ad valami eredetit, esetleg szórakoztatót, az épp elég, hogy megnézzem. Archer idén, Chaos ha tartja magát,és most a Camelot mert kell egy nagyobb lélegzetvételű is időnként, főleg, hogy a Boardwalk Empire most szünetel egy darabig. De a Chuck unalmas már, és Yvonne bájai se mentették meg, elkaszáltam.

Azt hiszem, ha évi 1-2 megmarad, az is szinten tart egy egészséges 10-15 sorozat folyamatosságot. Ennél több már igazi függőség…

human - 2011. 04. 05. 12:09

ez hogy is jön chaoshoz? Azon kívül hoyg off, mintha nem is értetted volna amit winnie írt.

LoGi - 2011. 04. 05. 17:40

nekem elsőre nem igazán jött be. de lehet azért volt csak, mert reggel volt és még felirat nélkül :D lesz időm, megnézem újra.

szendroib - 2011. 04. 06. 00:11

Ismét megmutattátok, hogy érdemes a Junkiet olvasni:). Erről a sorozatról egészen idáig nem olvastam semmit, erre meg tessék, egy borzasztóan jó pilotot kaptam. Ha ti nem vagytok, akkor sosem nézem meg az első részt valószínűleg (nem hallottam róla, a cím sem túl egyedi, stb…), így viszont alig várom mi sül ki belőle. Nagyon tetszett, ahogy végig szivatták egymást (új srácot főleg) a csapattagok, és elég jók a karakterek is. A főszereplő szeretnivalóan próbálkozik beilleszkedni, de senkinek sem hihet, a skót pasi már az akcentusával megfogott:), a “human weapon” is érdekes karakternek tűnik, egyedül a főnök sablonos még, de majd biztos alakul:). Nekem egy 8/10 volt a pilot, nagyon szeretem az ilyen sorozatokat/filmeket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz