login |

Pilot: The Killing

2011. 04. 06. 16:08 - Írta: human

229 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Emberek, az AMC ismét megcsinálta! Jönnek fel, mint a talajvíz, csak épp pozitív kicsengéssel. Legalábbis a nézők számára. Mad Men, Breaking Bad, The Walking Dead, Rubicon, és most a Killing. Nem semmi anyagokat hoznak nekünk. Ezen kijelentés alapján nyilvánvaló, hogy ez a krimi is nagyon jó lett tőlük.

killing2

A történet? Nagyon úgy néz ki, hogy az egy évad alatt megoldott gyilkosság körül fog zajlani, hiszen a szálak mindenfelé vezetnek, idejük pedig bőven van kifejteni őket. Ott kezdünk, hogy a főszereplőnő utolsó napja, de még egy ügyhöz kiküldik, az utolsóhoz. A helyszín Seattle, de bármelyik nagyváros lehetne, ahol viszonylag közel hatalmas erdők és mezők vannak. Ez utóbbiak egyikén találnak egy rózsaszín kardigánt és egy bankkártyát, de eleinte tetemet nem, ami elég szomorúbbá teszi az első 40 percet. Innen kezdenek szerteágazni a szálak, politikával, szenvedő családdal, titkolózó tinikkel, sötét múltakkal.

A Killing bizony a noirok sávjába igyekezett besorolni, és nem csak az eső miatt mondom ezt, ami szinte végig ömlik fentről. Olyan sziklák lesznek itt megkocogtatva, aztán a mozdíthatatlanságba beletörődve sosem felejtve, amiket jó lesz nézni.

Amúgy egy remake-ről van szó, egy dán sorozaton alapszik, és tippre rengeteg mindent egy az egyben átvehettek. Érződik rajta a származási hely. Igazság szerint sok film és még egy sorozat is felrémlik a nézés közben. De valahogy a jobb címek, mondjuk a Hetedik, kicsit a Bárányok hallgatnak, A sárkánytetoválásos, kicsit a Twin Peaks – viszont nem úgy, hogy a Killing ezeknél rosszabb. Legalábbis a dupla részes premier alapján.

killing3

Talán az is hozzájárul a hangulathoz, hogy az amerikaivá gyúrásba semmiképp sem esett bele a főszereplők szépségének emelése. Na jó, egy picit, de azért nem sokkal szebbek, mint az eredeti cast. Ezzel természetesen közelebb kerül hozzánk valamennyire a dráma rész, legalábbis engem az első fordulat, a 45. perc környékén levő, eléggé beszippantott.

Egy 8/10-et könnyű szívvel tudtam rá adni. Másfél órás pilot rég kötött le így. Ha tartják a szintet, akkor bizony érdekel, hogy végül hova jutunk vele.

229 hozzászólás Ne habozz!

Colonel Casey - 2011. 04. 06. 16:33

Nem tudja valaki, hogy ez a sorozat minden évadban változtat-e helyszínt, vagy a nyomózók és a város maradnak minden évben?

Tod - 2011. 04. 06. 16:38

A hangulat kegyetlen, vacsora mellé tettem be, de felénél vettem észre, hogy kihűlt minden. A legjobban viszont mégis az tetszett, hogy igazi nyomozómunka folyik, nem csak a bizonyítok jönnek egymás után, amiből aztán lesz 2-3 hipotézis. Gondolkoznak, minden helyzetet próbálnak a saját hasznukra fordítani, vannak megérzéseik. Ráadásul ez nekik természetes, nincs vállon veregetés vagy rácsodálkozás. Igazi felüdülés a mai krimi felhozatalban.
Alig várom, hogy összeérjenek a szálak.

winnie - 2011. 04. 06. 16:39

Colonel Casey: egyelőre legyen második évad:) de az lenne a logikus, ha minden marad. nem volt hír ennek ellenkezőjéről.

d3jam - 2011. 04. 06. 16:47

Kicsit lassan indult, de a 2. rész már rendesen beszippantott. Az eső a vége fele már kezdett kicsit idegesíteni, de egyébként teljesen jó. Mikor a család fájdalmát mutatták, úgy éreztem, mintha én is ott lennék. Nagyon profin van ez megcsinálva. Tudott rám hatni rendesen. Várom a folytatást és remélem hozza a szintet továbbra is!

@Guybrush - 2011. 04. 06. 16:56

Nekem egy az egybe twin peaks hangulat volt….:))tinik,titkok,meggyilkolt lany,furcsa nyomozo,sotet hangulat,mar csak a szokasos twin peakses zene hianyzott..:)

Maala - 2011. 04. 06. 16:56

Kösz az ajánlót.

Wondorog - 2011. 04. 06. 17:12

Az ügy érdekes, az információk jól vannak tálalva, az új rendőr nagyon nagy arc, főleg amikor cigivel kínálta a tinicsajokat, így kiszedve belőlük a dolgokat.
Ami kifejezetten pozitív, hogy a dráma részére nagyon rágyúrtak, nem ostoba családtagok vannak, akik mosolyogva beszélnek halott hozzátartozóikról, öt perc után, hogy megtudták a halálukat, ez kifejezetten érződött, főleg a kihallgatószobás résznél.
Várom a folytatást, kicsit Twin Peaksesnek tűnik, egyelőre természetfeletti (bár az orrvérzést még nem tudtam hova tenni) nélkül, s a stílus se annyira szappanoperás.

windly - 2011. 04. 06. 17:32

nagyon bejövős a hangulata, a karakterek pedig érdekesek és többdimenziósak, a színészeket nagyon eltalálták eddig, mindenki hozzáteszi a maga részét a dologhoz

naughtyL - 2011. 04. 06. 18:19

már mióta olvastam, hogy lesz ilyen, nagyon érdekelt, nem tudom miért, de egyből tudtam, hogy kell ez nekem.

és nem is sima cigit tolt a lánykáknak..

a hangulat nagyon el lett találva. és kifejezetten tetszik, hogy olyan letisztult és egyszerű az egész, főleg a szereplők a környezet a minden. nem hat műnek. véégre..

nagyon szeretem az ilyen gondolkodós nyomozósokat, ahol, ha rendesen figyelsz, tényleg ki lehet a végén sakkozni ki a gyilkos. tudom messze áll ezektől, de nekem mindig nagy kedvenc volt Poirot:)

várom a folytatást:)

Bruzsy - 2011. 04. 06. 19:29

az első rész végi telefonálós jelenet számomra lazán az év egyik legerősebb 5 percévé avanzsált, abban a pillanatban, ahogy megnéztem.

az AMC megint megcsinálta.

bél - 2011. 04. 06. 19:48

Köszi az ajánlót.

Sitrep - 2011. 04. 06. 20:07

Egyetértek humannal meg az előttem szólókkal.
Nekem is az északi feeling ugrott be, teljesen átjött, még a rendőrfaszi feje is tiszta dán szinte :)
Apropó, látta valaki a dán eredetit, mit tud róla mondani (spoilerek nélkül)?

winnie - 2011. 04. 06. 20:31

“Apropó, látta valaki a dán eredetit, mit tud róla mondani (spoilerek nélkül)?”

nehéz lenne:) a reggeli híres interjúkban beszélnek róla ezt-azt, ha olvasod (veena sud), plusz elvileg van vendégkritikánk a sorozatról, az lehet, hogy kikerül végre.

Gevin - 2011. 04. 06. 22:53

na végre valami érdekes

s3r3s - 2011. 04. 07. 00:47

jól hangzik, próba következik

arya - 2011. 04. 07. 01:11

azon a telefonálós részen rendesen elbőgtem magam. pedig nem szokásom az ilyen.
olyan az egésznek a hangulata, hogy még a történetre is elfelejtek odafigyelni, annyira a hatása alá kerülök a zenének, a tájnak, a rohadt jól összerakott jeleneteknek. darálni akartam, aztán elgyengültem, és nem is baj, jobb lesz ez kis adagokban azt hiszem.
most megyek, nézek valami vidámat…

bikkbakk - 2011. 04. 07. 06:46

@Bruzsy,

annál egyértelműbb Twin Peaks homage-t el sem lehet képzelni, amivel persze nincs baj, sőt.

jjtiller - 2011. 04. 08. 17:05

Nem rossz, de senkinek nem tűnt fel hogy mennyi baki volt benne? (Zuhog az eső, de a két főszereplőt pont elkerüli; ketten kimennek a szobából, de a következő snittben pár másodperccel később már megint ott állnak, stb.)

zero - 2011. 04. 08. 19:33

szvsz pont azért nem tűntek fel ezek a dolgok, mert teljesen beszippantott a hangulata:) nagyon cool sori!

Musa - 2011. 04. 09. 15:50

Basszus Amc az kegyetlen mit művel:)

szerintem - 2011. 04. 09. 21:44

nekem is nagyon tetszett a dupla nyitoepizod. hangulataban megmaradt europainak, atlagos kinezetu emberekkel, amitol maris kozelebb erezzuk oket magunkhoz, es helyenkent szep beallitasokkal a tajrol. azt kulon udvozlom, hogy a neveket atultettek az angol nyelvbe, nem ugy, ahogy a wallanderben (bar ott mondjuk valoszinuleg a konyv kototte oket, de akkor is furcsa volt).
igazi twin peaks utoerzes, ahogyan tobbek is irtak. ha igazi tisztelges a twin peaks elott, akkor van is tippem, ki volt az elkoveto:)
nekem nagyon gyanus egyebkent a nyomozono volegenye, azzal a multtal, ami annak a szinesznek van, nem lehet csak ugy benne egy sorozatban……

dzsiaj - 2011. 04. 10. 19:12

szerintem: igen, sajnos ez az az eset, amikor a junkieság a visszájára üt. Pont erre gondoltam én is, hogy Callum Keith Rennie nem fog elvállalni csak úgy egy gagyi vendégszerepet, hacsak nincs valami komoly mögöttes tartalom.
Örülök amúgy, hogy végignéztem. A 20. perc környékén annyira unatkoztam, hogy ki akartam nyomni, de mivel a Mad Men, a Breaking Bad és a Rubicon mind áldozatául esett nálam az unalomfaktornak, úgy döntöttem, az AMC kap még egy esélyt tőlem. (A Prisoner tetszett tőlük, azt meg bezzeg fikázta mindenki:D). A lényeg, hogy nem bántam meg: azáltal, hogy tényleg nem topmodelleket foglalkoztatnak színészként, sokat dobott a dolgon, a telefonos jelenet meg sztem is nagyon erős volt. És valóban ilyenkor értékelődnek le a random nyomozós sorozatok, ahol a tragédia értékét veszti, mert nem a családon, hanem a nyomozókon van a hangsúly, a család tagjai csak eszközök, akikből információt lehet kicsikarni.
Végül tehát úgy döntöttem, hogy maradok, de ettől függetlenül hadd jegyezzem meg, hogy nálam nem repült ám csak úgy el ez a 80 perc, helyenként tényleg egy hajszál választotta el a sorozatot attól, hogy belefulladjon az unalom saját maga szülte tengerébe. (Nincs gondom a lassú történetvezetéssel, de az AMC féle csigatempót nagyon tudom rühellni).

szerintem - 2011. 04. 12. 22:16

na, megneztem a harmadik reszt is. eloszor is oriasi koszonet csecsinek, mert aznap volt mar felirat hozza. nem tudom, msaok hogy vannak vele, de a sved fickonak minden masodik-harmadik szavat ertem csak, felirat nelkul nem sokra mennek. mondjuk nekem meg igy is kicsit sok a rovidites benne, csak nagyjabol tudom, hogy a D.U.I. vagy az O.D.D. mi lehet….
a resz nagyon jo volt kulonben, hozta a pilot hangulatat, stilusat. egyelore minden szal nagyon erdekesnek, titokzatosnak tunik. nagyon rovidnek tunt a dupla pilot miatt, nehez lesz kivarni mindig a kovetkezo reszt, ugyanakkor keptelen lennek felrerakni es daralni.

E - 2011. 04. 13. 19:01

A helyszín,és két szereplő(Brandon Jay McLaren,Callum Keith Rennie) miatt is nekem a Harper’s Island hangulatát idézte! Jó lesz ez!

Leó - 2011. 04. 13. 20:28

Szerintem sokkal jobb, mint a Harper’s volt. Bár tény, hogy annak a vége miatt már az egészre szarként gondolok :-)

jjtiller - 2011. 04. 13. 21:41

A Mad Men a kedvenc sorozatom, de a harmadik rész után ezt le kellett lőnöm…

szerintem - 2011. 04. 13. 22:48

mondjuk még csak három része volt, de semmiképp nem asszociálnék a harper’s islandre. inkább hasonlít a twin peaksre, mint ahogyan azt többen is megjegyezték korábban. az más kérdés, hogy néhány színész játszott mindkét sorozatban.

clark - 2011. 04. 14. 13:05

nekem nem igazán tetszett,nekem semmi extra,sőt unalmas volt,mondjuk a twin peaks se jött be ,pedig többször is belekezdtem.

nem hogy nem szép a főszereplő csaj,hanem csúnya.
a bsg-s cylon miatt néztem meg a 2 részt ,de nem sokat szerepelt.

a walióking dead,mad men ,breaking bad,mind bejött és nézem is ,de ez nem.
mindenkinek más az ízlése,én ezt nem fogom nézni.

Pityuerez - 2011. 04. 15. 21:25

Nekem is nagyon tetszett a Pilot, igaz 2 részletben néztem talán pont az 1. részt láttam tegnap a 2. részt pedig ma, de nem unatkoztam, és a készítőket(az eredetieket és az amerikaikat is) is csak dicsérni lehet, minden a helyén volt, azt a pár hibát amit jjtiller említett én sem vettem észre, igaz ritka az amit igen, de volt már rá példa.
Szeretem az ilyen típusú sorozatokat, talán ha hangulatra nem is hasonlít annyira, de a Drót is eszembe jutott a megtekintése közben(a Twin Peaks mellett)!

marcilu - 2011. 04. 19. 21:17

Jók voltak a 4. rész mellékszereplői: az SG-U örökké együttlevő tudósai: Volker és Brody… :)

marcilu - 2011. 04. 19. 22:02

Rosie Larsen pedig az eheti SG-U-ban. Ez szép volt. És pont egymás után néztem őket… :)
(bocs a dupláért)

winnie - 2011. 04. 19. 22:08

huhh, tudnál róluk képeket lőni? szívesen kiraknám.

Norbi_023 - 2011. 04. 19. 23:45

Van akinek nem tetszik,mert unalmas.Hát a 3.részt látván az is.Viszont engem pont ez fogott meg.Nem is inkább unalmas,hanem ha jobban belegondolunk nagyon életszerű.
Engem nagyon megfogott ez a sorozat és nagyon szeretem,pedig eddig az ilyen tipusuakat nem szerettem.A Walking Dead pl.pont ezért nem tetszett annyira,mert nagyon vontatott és számomra nem életszerű.Én annál,mivel zombie sorozat pörgősebbet vártam.
Spoiler
A 3.rész végén,amikor Rosie anyukája a kádban volt és a végén sírt azt gondoltam,hogy 2résznyi szenvedés láttán biztos kaszáltam volna más sorozatot.De ez valamiért mégis más és mivel a lánya halála óta csak 2 nap telt el a sorozat szerint bőven belefér a gyász.
Spoiler vége

Sose gondoltam volna,hogy egy ilyen sorozat megfog és azt mondom rá,hogy eddig 9\10.Az 1.rész végén még sírtam is úgy átéltem a dolgot.
Nagyon tetszik ez a sorozat és simán el tudom képzelni,hogy bizony ilyen az életben is van!:))

Norbi_023 - 2011. 04. 19. 23:47

Bocsi,de a legvégén az nem mosolygós jel akart lenni!:s

szerintem - 2011. 04. 20. 00:46

hu, de jo volt a negyedik resz is. lassan bontakozik ki, de en ezt szeretem, amikor van ido olyasmire is a filmben, ami a tortenetvezetes szempontjabol talan nem fontos, de megis igy teljes a kep. meg a tapasztalt zsaru – zoldfulu zsaru dolog is bejon, talan, mert nagyon szerethetoek a karakterek, es a szineszek is nagyon szimpatikusak.
SPOILER
azert az mekkora csavar lenne, ha kiderulne, hogy ez is charles widmore-rol es ben linus-rol szol majd….
SPOILER VEGE

szerintem - 2011. 04. 26. 01:30

kicsit magamra maradtam a kibeszélőben, azért remélem, más is nézi. továbbra is nagyon jó a sorozat, mindenki titkol valamit. van egy sejtésem, hogy ki ölte meg rosie larsent, de majd magamban lerendezem.
tetszett a svéd srác kiszólása a filmből (amikor a smörgasbord-ot emlitette), de még ennél is jobb poén volt, hogy nem svédül ejtette, hanem ahogyan egy amerikai ejtené ki. annak ellenére, hogy majdnem egy órásak a epizódok, mindig úgy tűnik, hogy nagyon hamar vége van, nézném még.

DICKtator - 2011. 04. 26. 19:17

Ha már mindenféle sorozatokra asszociálgatunk, nekem a nyomasztó atmoszféra és a polgármesterválasztási szál teljesen a Wire-t juttatja eszembe. A Harper’s Island-del meg szintén – a közös szereplőkön túl – a hangulat miatt állítható párhuzamba, ami abszolút pozitív, mert ha valami jó volt abban, az pont a magával ragadó sötét és baljós, ugyanakkor gyönyörű környezet (a történet mondjuk ott tényleg egy rakás kaki lett a végére).

Nekem nagyon bejön ez a lassú tempó, végre tényleg igazi nyomozás van (a CSI típusú, egy kaptafára készülő, igazi karaktereket nélkülöző krimiktől a falnak megyek), remélem itt nem fognak túl sok klisét ellőni. Az egyetlen szál, amitől tartok ilyen szempontból, az a főszereplő csaj magánéleti sztorija, remélem, hogy az abból elősejlő “túl sokat dolgozik a hős rendőr, erre rámegy a családja” közhely, ha valóban elő is kerül, ötletesen lesz megoldva. Bár eddig még ezt is sikerült úgy megoldaniuk, hogy nem pusztán időhúzásnak érzem, remek a vőlegény karaktere, és a gyereket is egész ügyesen szövik eddig a történetbe. (Jack meg Holder párbeszéde az őrsön például remek volt :))

Azzal nem értek egyet amúgy, hogy tapasztalt zsaru – zöldfülű zsaru vonal lenne, szerintem inkább különböző dolgokban jók, és jól kiegészítik egymást.
A gyászoló család szintén nagyon jól kivitelezett vonal, ha csak hallanék róluk, legyintenék, hogy minek ez a történetbe, haladjon inkább a fővonal, de annyira profin és élethűen van rendezve és olyan remek a színészek játéka, hogy tényleg megható és erőteljes az érzelmek megjelenése, szóval ezt sem tudom felróni negatívumként – épp ellenkezőleg, kifejezetten erőssége a sorozatnak. Például az első rész végén a telefonálós jelenet valóban szívbemarkoló volt.

Egyébként talán a fentiekből kiderül, hogy elkövettem azt a hibát, hogy nem vártam be darára az egészet – most aztán számolhatom a napokat a következő részig… Ez a sorozat szerintem darára való, akkor igazán el lehet mélyedni benne, és az eddig mindig ütős cliffhanger-ök miatt sem kell aggódni, a következő részig eltelő idő okán.

szerintem - 2011. 04. 26. 20:53

naja, lehet, hogy rosszul fogalmaztam, a tapasztalt zsaru-zöldfülű zsaru nálam a gyilkossági nyomozásra vonatkozott, Holder más területről érkezett, így értettem, hogy zöldfülű. Linden pedig nagyon jó a maga területén, én látom benne kicsit ezt az oktatós vonalat. úgy tűnik viszont, hogy nagyon jól dolgoznak együtt, mindketten szívósak és megszállottak, ez adja a sodró lendületet is a történetnek annak ellenére, hogy lassan bontakozik ki.
különben lehet, hogy azért ilyen néma a kibeszélő, mert mindenki darálni fogja? erre nem is gondoltam, engem a dupla pilot annyira berántott, hogy másnap is éreztem a hangulatát.
nem is tudom, hogy kibeszélőben tippelgetni vajon lehet? az végülis nem spoiler, de mi van ha mégis az? egyelőre nem írom ide, mit gondolok, ki volt az elkövető, talán ha lesz kivel megbeszélni.

Cléda - 2011. 04. 27. 13:50

Én darában terveztem, (mivel a Rubicon nekem nagyon tetszett, és azt is érdemesebb volt egyben megnézni hogy világos legyen..) de nem bírtam tovább, gondoltam megnézem a pilotot… és utána egyből jött a többi rész.. nagyon jó a hangulata, a lassú kibontakozás, a karakterek, színészek.
Egyedül egyszer zavart az anyuka megborulása, amikor a fiát kiparancsolta a kádból. Azt egy kicsit soknak éreztem, de még belefért.
Ha spoilernek számít, én sem mondok konkrétumot, de sejthető már így az 5. rész végére hogy ki lesz a gyilkos, de még a kampányautó még mindig nincs normálisan a képben. Most innen az utolsó résszel hoznak egy csavart, és valaki más lesz az elkövető, vagy szépen lassan kifejtik és összeáll a kép..

Ez egyébként több évados sorozat lesz, vagy még nem tudni róla semmit?

JRC - 2011. 04. 27. 13:56

Eddig talán a negyedik nap jött be leginkább, hogy két különböző szálon érte el a két nyomozó ugyanazt a választ a rész végére, és plusz piros pont, hogy nem erőltették össze a politikai szállal a gyilkosságot ennyire látványosan.

Összességében az ötödik rész után sem érzem vontatottnak pedig az ilyen lassabb történetvezetésnél ez mindig veszélyes, de eddig jó a “tempó”. Egyedül a túl sötét képi világ zavar egy kicsit, de ez nem vészes. Valamint a Larsen apuka belebegtetett múltjától tartok, hogy mit hoznak ki belőle.

winnie - 2011. 04. 27. 14:18

“z egyébként több évados sorozat lesz, vagy még nem tudni róla semmit?”

sorozat, tehát több évados, de egyelőre nincs hír arról, hogy lesz-e folytatás.

Cléda - 2011. 04. 27. 19:59

Értem, köszi!

bela43nj - 2011. 04. 29. 15:34

én nem tom,de a harpers islandos gyilkos csóka megint itt van.nálam tuti,hogy ő a favorit a gyilkosra.nem tok semmit,de ha ő megjelenik,nem romantikus szerepre hivják.

winnie - 2011. 04. 29. 15:39

legutóbb nyomozó volt. azelőtt meg szektavezér. volt még gyilkos a harpers islanden kívül?:)

lehet, hogy csak ezt akarják elhitetni veled. vagy egyszerűen ő is csak egy színész, aki játszik mindenféle karaktert és nincs értelme beskatulyázni.

szerintem - 2011. 04. 29. 21:00

winnie: a 24-ben sem volt éppen pozitív karakter, vehetjük gyilkosnak is.
spoiler (?)
nekem is az a tippem, hogy ő lesz a gyilkos, nem csak azért, mert a fizimiskája arra predesztinálja. a főszereplő nyomozónő sorsa szerintem az, hogy magányos legyen. a történet kezdetekor rendeződni látszik az élete, de a gyilkosság miatt máris van némi feszültség a közelgő esküvővel kapcsolatban, és lefogadom, hogy semmi nem lesz belőle.

naughtyL - 2011. 05. 01. 16:32

annyira meghatóak folyamatosan a szülők jelenetei. nem tudom, hogy a zene a színészek vagy az egész körítés, de mindig összefacsarodik a szívem. ahogy a kisfiú ment és vett magának tejet az valami szörnyű volt. jaj. mármint szörnyen szomorú!

Annyira bejön a lassúsága meg a zord körítés. felüdülés a többi sorozat között. elképesztő, hogy néha a bőrömön érzem az esőcseooeket..

azért mérget nem vennék rá, de remélem nem ő lesz a gyilkos.

jöhet a folytatás!!

DICKtator - 2011. 05. 03. 14:09

Lesznek még itt meglepetések, túl egyszerű lenne, ha ilyen hamar kvázi meglenne a gyilkos. Teszek egy spoilert, hogy ne kelljen azért annyira körülírogatni meg homályosan emlegetni a dolgokat.
SPOILER
Szóval már a hatodik részben összekuszálódnak a szálak, és kérdésessé válik, hogy tulajdonképpen ki és mit csinált. Bennett felesége is bekerül a képbe, miközben őt magát Linden látszólag tisztázza egy felvétellel, papa meg begőzöl. És tetszik, hogy meglebegtetnek egy esetleges sorozatgyilkos lehetőséget.
Nem gondolom, hogy majd annyi lesz a végkicsengés, hogy egy magányos őrült lányokat gyilkolászik, itt valami sokkal összetettebb, sokkal szövevényesebb megoldásra számítok, amiben a különböző szereplők sötét ügyei valamennyire összefonódnak, és egy szerteágazó, hosszan visszabontható előzménye rajzolódik majd ki a gyilkosságnak. Ami az eddigi részekből számomra tanulság, hogy mindenki gyanús, mindenkinek van takargatnivalója, ugyanakkor semmi sem az, aminek látszik.
És tényleg nagyon nagy a hangsúly a nyomozómunkán és a megérzéseken, mert mindenki hazudik, mint a vízfolyás, és a bizonyítékok is sokszor félrevezetőek.
Azt sem árt eszünkbe juttatni, hogy a lányt talán hétfőn találták meg, viszont péntek este tűnt el, a halottkém pedig a víz miatt nem tudta megállapítani, hogy mióta halott. Eddig nagyjából a péntek esténél tartanak az események felgöngyölésében, de ha teszem azt, csak vasárnap halt meg a lány, akkor van még munkájuk bőven. Igaz ezt talán az cáfolja, hogy a kampánystáb szombat reggel jelentette az eltűnt kocsit, úgyhogy a gyilkos aligha furikázott egész hétvégén lopott autóval. Bár ki tudja… A cold openben az első résznél, mikor mutatták a menekülő lányt, akkor világos volt – már amennyire ebben a sorozatban világos szokott lenni a világos :) – szóval szombaton vagy vasárnap napközben még élhetett a lány, és valahogyan meg is szökött, ezért üldözték. Kérdés, hogy honnan és hogyan szökött meg, mert egy csomagtartóból elég nehézkes…
Hogy Linden pasija lenne az? Hát nem tudom… Egyelőre szimpatikus, mert ahogy fentebb is írtam, sokkal megértőbb a fickó, mint a rendőrsorozatok főszereplőinek civil házastársai általában. Én rá most még nem gyanakodnék, de egész biztos, hogy van neki is valami kis múltbéli ügye, különben nem szerepelhetne ebben a sorozatban :)

naughtyL - 2011. 05. 03. 16:11

tényleg nagyon jó a nyomozós része a dolognak. vagyis van nyomozás..

Még elég az elején Terykérdezte Mitch-től, hogy miért nem hívtad fel a lányodat több, mint 3 napig.. azért az elég durva, hogy egy anya nem hívja fel a tizenéves lányát napokig.. és akkor Mitch nagyon furán nézett és nem csak a fájdalom volt az arcán.. lehet csak én látok bele többet, de nekem az nagyon megmaradt és fura volt.

nagyon élvezem, hogy minden részben kapunk pár új infó morzsácskát, amin aztán lehet rágódni.

szerintem sem lesz olyan egyszerű, hogy ki a gyilkos. a pasiját meg csak a színész előélete miatt gondoljuk annak sokan:)

Holder múltjában is vannak érdekes dolog azért. jaj azt az öltönyt nem kellett volna borzasztó volt,mintha Dwight-tól kérte volna kölcsön:D

szerintem - 2011. 05. 04. 10:57

kedden hajnalban, hulla faradtan alltam neki a resznek, de nem tudtam volna ugy elaludni, hogy nem nezem meg elobb.
egyre szovevenyesebb az ugy, a tanar felesege nyilvanvaloan takargat valamit, es tanar talan azt segit eltussolni.
naughtyL jol irja, annak a bizonyos parbeszednek is volt jelentosege, amit azota hanyagolnak, hogy vajon miert nem ment veluk Rosie taborozni, es miert nem kerestek egymast egesz hetvegen. talan osszevesztek.
holden nyomozo is kezd erdekesse valni, sulyos problemai lehetnek ez eddig ismertek alapjan, talan annak idejen rakapott valamire, amire nem kellett volna. ugy tunik, neki is volt csaladja.
nekem nem jonne be, ha az apa multjat tulsagosan behoznak eloterbe, bar, ki tudja, hogy az ugyhoz kapcsolodik-e.
egyelore a politikus szal kerdeses, hogy hogyan kapcsolodik a tortenethez, bar emlekszem az elso reszben Gwen azt mondja, tudja, hogy Richmond hol volt, es “barcsak beszelt volna neki errol korabban”……
mindenki hazudik, mindenki takargat valamit, mindenki gyanus….twin peaks (ott mondjuk a zene mindig szolt)

naughtyL - 2011. 05. 04. 15:14

oké, hogy összevesztek, de akkor is felhívod a gyereked, hogy hé helló mizu veled.. meg akkor már az is érdekes, hogy anyu min borult ki annyira, hogy beszélni sem akart a lányával napokig.. kíváncsi vagyok, hogy ennek lesz-e még jelentősége.

igazából mindenki takargat valamit.. mert ugye a született feleségek óta tudjuk, hogy mindenkinek van szennyese.:D

Terry meg nagyon kiborult amiatt a pasi miatt, aki nem köszönt neki vissza.. és a végén Rosie szobájában borozott, ugye?

meg Belko Stanley munkatársa is túl segítőkész, meg olyan idegesnek tűnik mindig..

áhh tulajdonképpen mindenki gyanús nekem..

Gwen ezt kinek mondta?

szerintem - 2011. 05. 04. 17:34

“oké, hogy összevesztek, de akkor is felhívod a gyereked, hogy hé helló mizu veled.. meg akkor már az is érdekes, hogy anyu min borult ki annyira, hogy beszélni sem akart a lányával napokig.. kíváncsi vagyok, hogy ennek lesz-e még jelentősége.”
en is azt gondolom, hogy ennek lesz jelentosege, netan buntudata is van emiatt a nonek, mert egy szereto csaladot latunk, nem illik a kepbe, hogy napokig nem tudnak egymasrol. talan megtudott valamit a lanyrol, es azon vesztek ossze. bar ez nem logikus, mert nagyon tanacstalanok voltak az elso nap, hogy hova tunt el a lany, fogalmuk sem volt, hogy hol van.

“Terry meg nagyon kiborult amiatt a pasi miatt, aki nem köszönt neki vissza.. és a végén Rosie szobájában borozott, ugye?”
igen, de most hirtelen nem jut eszembe, ki volt az. ki volt az?

“Gwen ezt kinek mondta?”
Darrennek, az elso napon, mikor kiderul, hogy belekeveredtek a gyilkossagi ugybe.

naughtyL - 2011. 05. 04. 23:03

@szerintem: a halotti toron volt egy pasi, akitől kiakadt Terry, de fogalmam sincs, hogy ki ő..

Gwen meg téényleg, emlékszem.

ez a miért nem hívta fel dolog, meg bárhogy emésztgetem van benne valami, ami miatt bűzlik..

igazából nem kell sokat gondolkodni, hogy találjunk valamit, ami furcsa. pont ezért olyan jó az egész.

tomberek56 - 2011. 05. 05. 22:11

A halotti toron az a fickó akiről beszéltek Jason apja, aki asszem a gazdag srác. Bár azt én sem vágom, hogy mi lehet közte meg Terry között.

naughtyL - 2011. 05. 06. 00:16

@tomberek56: omg! köszi, téényleg ő volt az. én már nem lepődnék meg semmin..

MZ - 2011. 05. 10. 14:01

Nem sokat haladt most előre a történet, mégis jó volt nézni. Anyu nekem nagyon gyanús, én sem tudok napirendre térni feletette, hogy 3 napig nem hívja fel a lányát. Ez az egyik részlet ami legjobban izgat, de Anyu Tesójával is lehet valami gond, most a legutóbbi részben is olyan furcsán néztek egymásra, mikor az anyujuk azt ecsetelte, hogy milyen jó, hogy anno neki nem kellett amiatt aggódnia, hogy a vegyes etnikumú közösség miatt valami baja lesz a lányoknak…

Leó - 2011. 05. 10. 17:45

Na azért csak kezdjük kibeszélni, hogy akkor most mi a fa**t találtak ott a végén. Hullák? Kábszer? Tehénvese? Egy elhagyatott húsfeldolgozó üzem hűtőjéről van szó, tehát az utolsó a legvalószínűbb. :-)

(amúgy az miért van, hogy a Harper’s Island kibeszélője 50X ennyire pörgött itt? Csak nekem volt az sokkal szarabb, mint a The Killing?)

MZ - 2011. 05. 10. 20:11

@Leó: esetleg illegális mennyiségű marhalábszár is lehetett.:o) El nem tudom képzelni mi lehetett az, ami miatt egy rakat FBI-os állt lesben és aztán rohanta le őket. Leginkább kábszerre tudok gondolni, a hulla szerintem nem valószínű.
Minden esetre érdekes lesz, ha behoznak egy látszólag megint független szálat, mert nekem még az sem világos, hogy a politikai szál hogyan fog összefüggeni Rosie halálával…
Minden esetre nagyon várom a következő részt!

szerintem - 2011. 05. 10. 20:17

@Leo: valszeg azert nem porog a kibeszelo, mert mindenki latta a pilot utan, hogy jo lesz es elraktak daraba. csak az akaratgyengek, mint en, maradtak itt. nekem konkretan az amugyis igen csekely alvasidombol kell kiszakitanom minden heten azt az egy orat, tegnap nem is sikerult, majd ma fogom megnezni.

szerintem - 2011. 05. 11. 02:27

na, megnéztem a legújabb epizódot. nagyon tetszik, hogy a nyomozás nem több lépést átugrálva zajlik, hanem lassan, zsákutcákkal és félreértésekkel. az anyuka elég félős lett, lehet, hogy majd ő kéri meg a férjét, hogy intézkedjen a tanárral kapcsolatban…
az épületben valóban vagy valami kábszer nagyüzem lehet, vagy esetleg illegális bevándorlóknak szállás. Richmond mindenféleképpen nagy bajban van, mert ez is köthető hozzá a tanáron keresztül.
sajnos már túlvagyunk a felén…..

szerintem - 2011. 05. 11. 02:54

vagy lehet, hogy a legtriviálisabb megoldás lesz, és bombát gyártanak a raktárépületben. végülis elég jól előkészítették az eddigi epizódok a terepet ehhez, szinte mindenki szereplőben van némi előítélet.

DICKtator - 2011. 05. 11. 14:36

Hát nem tudom. Bennem vegyes érzelmeket keltett a mostani rész, csak azért tudok drukkolni, hogy ne valami terrorista dolog legyen benne, mert az eléggé elcsépelt lenne.
Én jobban szeretném, ha a két nyomozó hosszú és fáradtságos munkája során derülne fény az eseményekre, az FBI igazán nem hiányzik a képbe, mert az pont a remek hangulat, és a nyomozóink munkáját bemutató remek pillanatok rovására menne. Szóval remélem ők nem kerülnek be a sztoriba, mert az nagy kár lenne.

Persze ezek csak szubjektív dolgok, mivel az FBI-ból én csak az olyan különc figurákat szeretem, mint Mulderék, a Twin Peaks-es Cooper ügynök, Lundy vagy a Fringe csapata – mikor nagyobb erőkkel jelennek meg a szövetségiek, az nekem már sok.

Viszont vannak ennél objektívebb alapokon álló, logikaibb jellegű problémáim is a résszel, mivel kicsit úgy tűnik számomra, mintha a különböző szálak közötti eddig erős kohézió bomladozna. Bennett-ék nem veszik észre, hogy tévéhirdetésben gyanúsítja őket Adams? Vagy ha nekik van is nagyobb gondjuk a tévénézésnél, akkor legalább valamelyik rokonuk, ismerősük? Azért az Amerikában is túlzás lehet, hogy gyanúsítottnak neveznek valakit, aki hivatalosan nem gyanúsított. Meg Richmond részéről is fura, hogy az egész karrierjét veszélybe sodró ügy kapcsán annyit tesz csupán, hogy “off the record” megkérdekzi Lindentől, hogy gyanúsított-e a fickó, és annyiban hagyja mikor az nem válaszol. Ilyenkor valami olyasmit várna az ember, hogy a befolyásos tanácsos leszól a nyomozók főnökének, hogy tisztázzák a helyzetet, de nagyongyorsan. Oké, hogy Richmond nem kicsit idealista, de ezzel a naiv figurával csak pofára fog esni.
A másik, ami nem tetszik, hogy miután Larsen papa végül nem küldte a tenger mélyére Mr Ahmedet – ami azért egész kiváló “megváltoztam” jelenethez vezetett utóbb -, most Larsen mama leskelődik elszánt tekintettel a tanárbácsi után. Ő meg ugye cseppet labilisabb a férjénél, ez már kiderült. Őszintén szólva én nem örülnék, ha jönne egy újabb “félreértésből majdnem kinyírom a valszeg ártatlan fickót” rész, mert akkor már elkezdenék aggódni, hogy a kissrácoknak mikor jut fülébe a dolog, és kezdenek el vízipisztollyal vadászni szegény kissé simlis, de aligha gyilkos Bennettre.

Ez most kissé negatívra sikerült, de ettől még tetszett a rész, hiszen a pozitívumok többsége továbbra is megmaradt. (bár ennyi eső után, félek, hogy árvíz lesz :P) Remélem a fentebb említett aggályaimat is eloszlatja a jövő heti rész, arra pedig kifejezetten kíváncsi vagyok, hogy Mr Megértő hova a bánatba lett, és mikor, miként fog ismét felbukkanni…

naughtyL - 2011. 05. 11. 15:14

szerintem ez az FBI szál csak ilyen mellékes, újabb kanyar a rögös úton, vagyis nagyon remélem én is.

de pont illik Richmond karakteréhez, hogy nem fogja a befolyását használni, és ahogy mondod, pont ezért fog pofára esni!
az nekem is furcsa volt, hogy nem lett nagy balhé a Bennett szituból.
Anyuka nekem most már nagyon durva.. szegény gyerekek. a nagymama viszont remélem nem marad sokáig, mert ő tipikus feleslegesen bekavarós karakter.

úúgy utálom amikor így a végén nem mutatják mit néznek/látnak. én is akarom nézni/látni, amit ők..:(

hát ez eddig egészen más Seattle, mint amit a Grey’s Anatomy-ban láttam:D

@MZ: illegális mennyiségű husi?:D
@Leó: tehénvese?:D

szerintem egyik sem:D ahhoz túl tiszta volt minden, hogy hulla legyen..
amúgy tökre megijedtem, mikor lenyomták őket a földre..

Ami ilyenkor mindig feltűnik nekem, hogy mindenki össze meg vissza sunyizik. nem értem. úgy is jól tudják, hogy a nyomozás során vagy így, vagy úgy, de minden ki fog derülni.. és utána mindenki bűnösebbnek néz ki, minden kis apróság miatt. ez csak egy ilyen hülyeségem, de akkor is zavaró tud lenni.

jöhet a folytatás:)

Leó - 2011. 05. 12. 00:32

“ahhoz túl tiszta volt minden, hogy hulla legyen…”

Bár szerintem nem hulla lesz, de ez nm jó indok, hisz ha csak tárolásra használják a helyet akkor nem lenne véres. Bár az FBI jelenléte valóban kábszerre utal, tegyük hozzá, hogy ha az eddigiekhez hasonlóan “korrektek” maradnak, akkor ponthogy nem valószínű az FBI, mert az a DEA hatásköre elsősorban(akiknek vannak saját kommandósaik is). Amit nagyon remélek, hogy nem lesz “átvesszük a nyomozást, mi vagyunk a főnökök és elvesszük a dömpert is, nyenyenye” hülyéskedés azért.

Az nagyon érdekes kérdés, hogy egy politikus használna -e ilyen információt. Ennyire kiélezett küzdelemben lehetséges, még ha nem is valószínű, ha a választások előtt kiderül a meggyanúsított ártatlansága semmi nem menti meg a választási bukástól. Mondjuk mindezek ellenére Richmond nettó idióta, ha ki fotóboltolja Bennettet a képből a reklámban mindezt megúszhatta volna a hülyéje, és még Bennett is megértette volna a dolgot.

szerintem - 2011. 05. 12. 00:44

“Richmond nettó idióta, ha ki fotóboltolja Bennettet a képből a reklámban mindezt megúszhatta volna a hülyéje, és még Bennett is megértette volna a dolgot.”

itt éppen arról van szó, hogy neki elvei vannak, nem csak nyilvánosan nem tagadja meg a fickót, hanem egyáltalában nem hajlandó bűnösnek tartani. túl tiszta lelkű karakter ahhoz, hogy ehhez a történethez kapcsolódjon, márpedig kapcsolódnia kell, hiszen ez az egyik főszál. az is lehet, hogy ennél komplikáltabb már nem lesz a két szál összefonódása, végülis ez is elég, ugyanaz az esemény különböző embereket hogyan befolyásol, ez is lehet egy vonulata a sorozatnak. igaz, a dán eredetit nem láttam, de a skandináv vonulatba simán belefér, hogy a gyilkosság Richmondékat inkább erkölcsi szempontból érinti, az érintettség máris feszültséget és bizalmatlanságot szült a csapatban, ki tudja, hova vezet mindez.
szerintem terrorista sejtet füleltek le, ezt volt hivatott bevezetni a muszlim kapcsolat és több szereplő ellenséges hozzáállása, ami súrolta a politikai korrektség határait, és biztosan nem véletlenül, hiszen egy amerikai sorozatban ilyesmire nagyon figyelnek.

Leó - 2011. 05. 12. 01:20

Én ezt értem és tudom, hogy Richmond így magyarázza a sorozatban a döntését, de ettől még hülyeés hihetetlen, hogy ez az ember lett a demokraták jelöltje egy ilyen nagy városban. Főleg úgy, hogy Charles Widmore is megmondta neki, hogy ne legyen fa**, mert repül. És az az ember nem viccel.

naughtyL - 2011. 05. 12. 09:45

@Leó: Widmore:D nekem inkább Caleb Nichol marad..:)

de azért arra is gondolj, hogy, amint fény derül mindenre az is kiderül, hogy Bennett nem gyilkos és akkor fordul a kocka és ő lesz a Hős! az ártatlanok védelmezője, a politikus, aki törődött egy földi halandó sorsával.. gondolom érted. és akkor már mindjárt más lesz a kása mása és be is zsebelte a szimpátia szavazatokat..

JRC - 2011. 05. 16. 11:47

A nyolcadik rész után.. – azt hiszem legközelebb az évadzárót fogom már csak megnézni, hogy lássam miről “maradtam le”.

MZ - 2011. 05. 16. 21:33

Na, ez volt az első olyan rész, ami alatt unatkoztam. Valahogy nem haladtunk előre, amit mutattak az meg nem kötött le: Richmond sztorija tökre nem érdekelt most, az FBI persze leállította a nyomozást, mert a terrorizmus elleni nyomozás fontosabb, miközben még mindig semmit sem tudunk Mohammedről, Bennet szálja is tök érdektelen volt, itt sem tudtunk meg semmi lényegeset, csak az utolsó jelenetbeli telefon volt kicsit érdekesebb, Stanleyről tudtuk/sejtettük már eddig is, hogy most jött le a narkóról, szóval ez sem volt valami érdekes…remélem, csak pillanatnyi ez a megingás a sztoriban!

Anyu egyébként egyre unszimpatikusabb és idegesítőbb számomra, pedig az elején még bírtam.

Hát, remélem a 9. rész jobb lesz!:o)

naughtyL - 2011. 05. 16. 22:40

uh nagyon nem örültem, hogy így ellőtték ezt a borzasztóan unalmas FBI dolgot.. reménykedtem, hogy ez nem így lesz..
valóban ez volt eddig a legrosszabb rész..
viszont az jó,hogy legalább a partner dolog tisztázódott és most már rendes párosként nyomozgathatnak tovább, már ha hagyják őket..

már mondtam, hogy nem kedvelem anyut amiért hanyagolja a fiait.. és az, hogy újra visszapakolta Rosie cuccait nem jelent sok jót..

azért továbbra is kíváncsian várom mi lesz a vége..

Leó - 2011. 05. 16. 23:54

Hadd idézzem magamat pár commenttel feljebbről: “Amit nagyon remélek, hogy nem lesz “átvesszük a nyomozást, mi vagyunk a főnökök és elvesszük a dömpert is, nyenyenye” hülyéskedés azért.” Bekaphatják a Killing írói

szerintem - 2011. 05. 17. 08:18

valóban volt terrorista szál, ahogy megtippeltem az elején, igaz, hogy nem olyan formában, ahogy gondoltam. nekem sem tetszik az fbi-szál, de valahogy meg kellett oldani, hogy Ahmed bűnös legyen, hiszen rengeteg dolog szólt ellene, de nem a Rosie Larsen ügyben.
nekem ez a rész is tetszett, volt benne feszültség bőven. Pontosabban megismertük Holden múltját, amire én azért kíváncsi voltam. Most fordult Darren kampánya “negatívba”, ami még okozhat meglepetéseket. azt is látjuk, ahogy a Larsen családban a sokkból magukhoz térve a szülők első dolga volt a másikat hibáztatni, talán a következő részben megtudjuk végre, miért nem hívták a lányt egész hétvégén.
Linden nyomozón meg látszik, hogy intézetben nőtt fel, nem volt anya-modellje, elég mostohán bánik a gyerekkel, legszívesebben megráznám néha. kicsit zavar, ahogy szerencsétlenkedik az utazással, nem értem, hogy miért kell előtte mindenképp telefonálnia. értem, hogy csak kifogás, mert valójában nem akar menni, de lehetne jobb kifogása is. sajnos egyre közelebb a vége, nem tudom, hogy minden bele fog-e férni, amit eddig meglebegtettek, ahhoz azért a következő rész környékén nagy dolgoknak kellene történnie.

DICKtator - 2011. 05. 17. 12:06

ÁÁÁÁÁ… Bekövetkezett a legrosszabb, amire számítottam FBI+terroristák, na menjenek a jó édes anyjukba a készítők, egy ilyen remekül induló sztorit így elcseszni! A szépen lassan kirajzolódó, zárt, szürkés-sötétes tónusú hangulatba egy gusztustalan rikítópiros, oda nem illő, és a sorozat szűk kereteit erőszakkal szétfeszítő FBI-os pacával belerondítani… Ráadásul a lehető legsablonosabb módon, a fedsnek most fontosabb dolguk van, tessék szépen leállni, mert övék az elsőbbség. Persze a suttyók még a bizonyítékokat is eldugdossák, ahogy szokták. Zéró írói kreativitás. A sorozat nekem az első 6 rész 9/10-e, és a hetedik rész 7/10 (mert ugye már ott belengett az FBI), után most zuhant 5/10-re, csak azért nem lejjebb, mert a karakterek továbbra is érdekelnek, a nyomozásból viszont ezen a terroristás vonalon aligha fognak tudni kihozni olyat, ami számomra kiváltaná a katarzist az ügy lezárásánál.

A rész másik nagy ostobasága Ahmed úr telefonbeszélgetése volt a végén. Pechjükre pont nemrég láttam egy dokumentumfilmet Bin Laden kapcsán a terroristákról, na azt tényleg elég fantáziátlanul, tök unalmasan sikerült lemásolniuk (mecsetben haverkodnak a rosszarcúak, meg kódolva üzengetnek cetlivel a könyvben), csak pont a legfontosabb részt felejtették ki, hogy a terroristák mennyire óvatosak. Majd pont telefonon fogják megbeszélni, hogyan kéne megpattanni. Ráadásul elmondják angolul is, hogy mi és a kedves feleség is megértsük (feliratozhatták volna nekünk nyugodtan, ha olyan fontos, hogy tudjuk).

A béna FBI helyett inkább foglalkozhattak volna Richmond fordulatával, mert azt kissé összecsapva és elkapkodva magyarázták meg, így inkább pálfordulásnak tűnt, mintsem hosszú belső vívódás eredményének. (jó belebokszolt a tükörbe – ami egyébként zseniális jelenet volt, főleg ahogy a végén a vér folyt rá a gyűrűjére -, de kb ennyi volt az átvezetés) Örülök neki, hogy végre politikusként kezd viselkedni, kezdett unalmas lenni a bugyután naiv karaktere, így viszont egész érdekesre fordulhat a sztorija, mert eddig csak sodródott az árral, de végre kezébe veszi az irányítást.

A másik érdekes szál a családi. Kíváncsi vagyok hogyan fognak előtörni a láthatóan a gyász hatására háttérbe szorult régi viták, így, hogy végre felszínre került, amit már sejteni lehetett egy ideje, hogy nem egy idilli mintacsalád volt a Larsen família.

Végül pedig tartogathat még meglepetéseket a zakkant gyerek – mondjuk nem csoda, hogy apa nélkül, egy munkamániás anyával ilyen lett -, meg a távolban hallgató vőlegény is.
A nyomozás viszont kezd hidegen hagyni, azt rendesen tönkretették azzal, hogy belerombolt egy busznyi szövetségi klisécsapat.

szerintem - 2011. 05. 17. 12:15

@DICKtator: szerintem Ahmed mas vonalon kavar, nem lennek meglepve, ha kiderulne, hogy menekulteket csempesznek be az orszagba, gyerekeket, es abban vesz reszt. tegyuuk fel, hogy a bolond kis Rosie beleszeretett Ahmed bacsiba, mert olyan szep leveleket irt neki, es kovette, rajta kapta, hogy menekulteket rejteget abban a raktarban, es mondjuk megfuzte, hogy segithessen neki, mondjuk az egyik lanynak odaadta a pulloveret, ezert talaltak meg a helyszinen. nagy szomorusag lenne reszemrol, ha kiderulne, hogy Ahmednek a buntenyhez van koze, az nagyon bena lenne.
a volegeny pedig nem elerheto…..szerintem mar Seattle-ben van megint.

DICKtator - 2011. 05. 17. 12:46

Ez még egy ésszerű magyarázat lehetne az Ahmedes részre. De akkor az FBI miért terroristák után nyomoz? Mmár így is elég mélyen benne vagyunk a buta és bunkó szövetségiek sablonban, ha benézik a dolgot, az meg már még keményebb lenne. A végén kaphatnának egy bohócorrt is. Szóval azért ennyire talán nem hülyék, hogy ne tudják mi után nyomoznak. Persze lehet párhuzamos szál a mecseten belül is.

szerintem - 2011. 05. 17. 13:53

perszepersze, en is ugy gondoltam, hogy Ahmed a nyomozastol es az FBI-tol is eltoro szalon mozog. van egy olyan erzesem, hogy Ahmed vegul pozitiv szereplo lesz, vagy csak siman nem akarok csalodni a sorozatban es elfogadni, hogy kotodik a ket (harom) dolog es hogy Ahmed a bunos, nagyon egyszeru lenne. Az FBI ugyanakkor nem vaktaban ment ki a helyszinre, szoval ott kell lennie masnak is, gondolom, ami szinten kotheto a mecsethez. de ez csak az en elmeletem, van olyan gagyi, mint amit lattunk FBI-vonalon:)

DVM - 2011. 05. 17. 14:11

Ez a rész a lehető legrosszabb volt a sorozatban, tényleg. Remélem, nem terrorista vonalon lesz a Larsen-ügy megfejtése, mert akkor elsőként ordítok kaszát a sorozatnak.
Mitch idegesítő, önző karakter, tényleg nehezen nézem a jeleneteit, ezt Forbes-t viszont dícséri, mert remekül játszik.
Linden hatalmas miscast, és az is nagyon gagyi, hogy sosem halkítja le a telefonját (nagyon béna, hogy a temetésen csöndben megfigyel, majd megcsörren jó hangosan, ugyanígy most Holder beszéde alatt…igazi nyomozó az ilyen).
Az ügy semmit nem haladt előre, és nagyon úgy tűnik, a procedural dramakat jellemző “szembe megyünk az előírásokkal, fű alatt nyomozunk ha a főnök nem engedi, mert vérünkben van az ügy”-megoldást erőltetik innentől a készítők. Hogy Ahmed telefonon beszél útlevelekről, az meg az ostobaság netovábbja, persze csak ha nem az derül ki, hogy totál ártalmatlan ügyről van szó.
Richmond szála tök érdektelen, annyira lazán kapcsolódik az ügyhöz, hogy inkább fillernek látszik minden, ami vele történik. Linden “10 percenként hazatelefonálok” jeleneteit sem kéne erőltetni, ahogy a minimal családi drámáját sem, hiszen maga a színésznő egy vöröshajú, mellekkel rendelkező Steven Seagal, ha mimikáról van szó. Olyan odaférceltnek tűnik az egész.
Szóval az első 7 rész alapján egy egész okos sorozatnak tűnt a Killing, de ez a 8. rész valahogy kumulálta a hibákat, és olyan ösvényt nyitott meg a történetben, ami az ostobaság felé halad. Remélem, nem így lesz…

DICKtator - 2011. 05. 17. 14:51

@szerintem: A másik szál mellett szólhat, hogy a fickó a mecsetben azt mondta, hogy van vagy 40 Mohamed, és a vezetéknevét nem tudják, ezért lehet, hogy az FBI egy másik után nyomoz. Másrészt viszont a szövetségiek és hőseink is ugyanarra a helyszínre lyukadtak ki a nyomozásuk során, ami viszont gyengíti a két szál teóriáját, ugyanakkor nem zárja ki. (Mert a mecsetből kiindulva az FBI is indulhatott rossz nyomon, legalábbis olyanon, ami nem feltétlenül terrorizmushoz vezet. Jó lenne tényleg, ha ettől el tudnának vonatkoztatni, mert így is komoly kisiklás, de ha ebben lesz a megoldás, az megöli a sztorit.)

@DVM: Na igen, a telefon! :D Én is akartam írni, csak végül kifelejtettem. Először is gáz volt, amikor megszólalt, másodjára viszont már ultraciki. Ennyire gagyi módon tudatni többször is, hogy ott van valaki… Hát nem vall nagy fantáziára.

szerintem - 2011. 05. 17. 19:57

@DVM: nem tudom, nekem kifejezetten tetszik Linden “mimikaja”. minden epizod utan akartam irni, csak kimaradt, hogy nagyon bejon, amikor valaki lecseszi (hogy nem vegzi a dolgat, vagy hogy ne menjen el a temetesre, satobbi) akkor csak nez butan maga ele, meg sem szolal. szerintem ez nem miscast, ez a karakter resze, Linden nem a szavak embere, nem tudja kimutatni az erzeseit.
meg azert az nem minimal csaladi drama, hogy van egy fia, akit egyszer mar majdnem elvettek tole amiatt, hogy beleasta magat egy ugybe es nem foglalkozott vele, probalja ezt elkerulni, de ahogy azt korabban is irtam, nincs mintaja, ami alapjan jobb anya lehetne. a volegenyevel is vannak gondok, ezek a dolgok pedig egesz nap ott motoszkalnak a fejeben.

@DICKtator: en ugy kepzelem, hogy Ahmed egy pancser, menekultek lanyokat vagy gyerekeket rejteget, akiknek segit beszokni az orszagba, es ennek a Mohamednek a segitsegevel csinaltatnak utleveleket, es a Mohamednek volt ez a tuti rejtekhelye. igenam, de Mohamed benne van valami terror-esemenyben, amirol Ahmed nem tud. azt gondolom, hogy ez a szerencsetlen Rosie leselkedett Ahmed utan es meglatta, hogy ott lanyokat rejtegetnek, beallt segiteni, odaadta a ruhajat, es mikor eppen ott volt, megjelent a masik erdekeltseg is a helyszinen es az lett a veszte. vagy valami ilyesmi. ne legyen igazam, mert legszivesebben valami insider gyilkost tudnek elkepzelni, olyat, akit az elso resz ota ismerunk…

DVM - 2011. 05. 17. 21:38

@szerintem: úgy értem, sokkal dominánsabb, kidolgozottabb a család drámája (mind színészileg, mind kidolgozásban), mint Linden szála (ami le van tudva részenkénti 2 voicemaillel és a kissrác egysorosaival), ami így kicsit suta és oda nem illő. De fakadhat ez abból is, hogy számomra Linden a leggyengébb láncszem a sorozatban.

wondorog - 2011. 05. 23. 16:19

Na ez az új rész elég érdekes lett, ugyan a Larsen ügyben nem lett előrelépés, viszont a Bennett szál “tisztázódott”.
Érdekes lesz így, ez akár még Darennek is jól jöhet, hogy Ahmed átmegy gyilkosból áldozatba.

szerintem - 2011. 05. 24. 21:16

na, szerintem most volt a sorozat eddigi melypontja. ebben a reszben vegkepp semmi nem tortent, igazolodott, amit tippeltem Ahmedrol. most csak az a kerdes, hogy vajon
SPOILER halalra vertek-e vagy nem. egyebkent a jelenet nagyon sulyos volt, foleg, amit Belko muvelt, ketszer is meg kellett neznem SPOILER VEGE
egyre kevesebb resz maradt, ugyhogy nem latom, hogyan oldjak meg, hogy ne hajanal fogva elorantott dolog legyen belole, tovabba nem latom, hogy hogyan fog ez kotodni Richmondhoz.

bikkbakk - 2011. 05. 26. 07:56

TIPP

Szerintem Larsen apuka segédje lesz a tettes.

bikkbakk - 2011. 05. 26. 07:58

Szerintem Linden miatt működik a sorozat, zseniális alakítás.

DICKtator - 2011. 05. 29. 10:54

szerintem: Az embercsempészes tipped nagyon jó volt! :)

Egyébként én másként látom a sorozat általános helyzetét. Szerintem most visszaindultak a helyes irányhoz, a jelen állás szerint az FBI meg az arabok is ki fognak kerülni a képből, így visszatérünk a rendes, “nyomozópáros a rejtélyes üggyel” kerethez. Nem tetszett az FBI-os kitérő, de ezzel a magyarázattal még elfogadható, elvégre legalább megmagyarázták ezt az oldalt is, tisztázódott Bennett – bár ezzel lehet szegény már nem sokra megy. Igaz, eddig is lehetett tudni, hogy nem gyilkos, de jó volt, hogy ezt egyértelműsítették – sőt, nemcsak nem gyilkos, de jó ember. Így még nagyobb lesz a dráma a Larsen-papa féle bosszú kapcsán, ha majd mindezekre fény derül számukra is… És akkor majd jön az önmarcangolás, hogy egy ártatlan emberrel bántak el, ami új lendületet ad a családi szálnak is.
A nyomozás meg kb rebootolva lesz, mert az eddigi nyomok mind félrevezették őket. Kíváncsi vagyok mi lesz az új irány, csak az aggaszt engem is, hogy fogytán vannak a részek, és lesz-e idő rendesen kifejteni. A tettest tényleg jó lenne, ha nem az utolsó pillanatban rántanák elő, így akár hajlok olyanra is, amit bikkbakk mondott, hogy Larsen-papa segédje (más így hirtelen nem ugrik be a már képben lévő szereplők közül, akiről el tudnám képzelni).
(Linden-family meg teljesen elfelejtődött közben, bár nekem annyira nem hiányzik)

Cléda - 2011. 05. 30. 18:16

szerintem: mit csinált Belko, amíg Stan ütötte Benettet? egyszerűen nem tudom ki venni, olyan sötét a kép…

Zoli - 2011. 05. 31. 00:39

Cléda: nekem már nincs meg a rész, de úgy rémlik, egy nagy követ/kisebb sziklát püfölt teljes önkívületi állapotban…

MZ - 2011. 05. 31. 11:16

Na, ez a mostani rész nagyon tetszett! Végre visszatértünk az eredeti relytéjes ügy nyomozásához, elég sok infót is csöpögtettek, szerintem elég jól haladtunk előre. Mondjuk engem Linden magánélete annyira nem érdekel, de amíg csak ennyit foglalkoznak vele, addig nem zavar.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki a végén belőle: ezek szerint Richmond mégis csak ismerte Rosiet! De hogy a casino hogy jön képbe?

Na, most tényleg várós a következő rész. :o)))

wondorog - 2011. 05. 31. 14:25

Ahogy egyre telik az évad, nagyon kezd egy kicsit Twin Peakses érzésem lenni (megkattanó szülő, Rosie is kb. 10 különböző helyszínen volt a halála előtt, most meg a kaszinó).
Kíváncsi vagyok mit hoznak ki a dologból, több elméletem is van a gyilkosra.

1., lehet akár az anya is, eleve kattant volt esetleg, meg a fiait is majdnem megölte (neki elvileg van alibije, ha együtt volt a férjével)
2., Terry, a rejtélyes nagynéni, akiről nem sokat tudni
3., arra is gondoltam, hogy akár a polgármester, s rá akarja terelni Richmondra
4.; ott a vérző orrú barátnő, akit elég régóta hanyagolnak
5.; valaki Richmond stábjából (vagy a csaj vagy jaime)
6; a többi embert kizárnám, de még belefér, hogy valami ismeretlen (esetleg Larsen régi maffia ügyéhez kapcsolódik)

naughtyL - 2011. 05. 31. 22:31

a 9-10-es részt egyben néztem meg és így egész fogyasztható volt a 9-es is.. de kár, hogy azt a 2 részt úgy elrontották.. ha darálnám biztos nem lenne ilyen feltűnő..

nagyon jó volt a rész,egyre jobb párost alkotnak, a kihallgatás nagyon jó jelent volt.
a kis csaj elbaszott 16ezer dollárt egy kaszinóban? és ki engedte be oda? meg különben is mit keresett ott?? érdekes egy család ez a Larsson.. amúgy Rosie elég sok helyen sok mindent kavart, nem egyszerű a leányzó.

nem tudom kit fognak végül előhúzni a kalapból, de most már nagyon érdekel..

ide a folytatást:)

DICKtator - 2011. 06. 01. 01:21

Hohó, már az előző résznél elkezdtem bizakodni ismét, most pedig már kijelenthető, hogy újra sínen vagyunk, és azon a vonalon halad a sorozat, amiért az elején megszerettem. Kár volt az FBI-os kitérőért, mivel nélküle is működött volna a sztori, de lassan el lehet felejteni, mert visszahozták a zárt, baljós, rejtélyes hangulatot, olyannyira, hogy visszafelé számolom a napokat a következő részig.

A kihallgatós jelenet zseniális volt, a furcsa, kissé zakkant karakterek, az állandó titkolózás, és a bizarr összefonódások pedig már-már tényleg a Twin Peaks-t idézik :) Nem is kétséges lassan, hogy valamilyen módon mindenki sáros, remek, ahogyan a kis titkok sorra lepleződnek le a főszál előrehaladtának melléktermékeként. Tetszik, ahogy elkezdték sugallni, hogy a kampánykocsinál azért komolyabb köze lehet a polgármester-választáshoz az ügynek, de hogy ez is csak egy mellékszál lesz-e vagy ott található majd a megoldás, azt az eddigiek függvényében már merész lenne megtippelni. Hiszen ki tudja, hogy merre járt még Rosie a haláláig? Még mindig csak a pénteki események felderítésénél tart a történet – kár, hogy a részek számából azért sejteni lehet, hogy közeledik a megoldás, mennyivel izgalmasabb lenne, ha nem tudnánk, mennyi van még a sztoriból…

Linden magánélete engem sem nagyon izgat, de egye fene, maradjon ez a mennyiség vagy kevesebb belőle, és akkor nem lesz gond.

szerintem - 2011. 06. 01. 15:50

@Cléda: Belko felpörgette magát arra, hogy megverik Ahmedet, de végülis Stan fért csak hozzá, ő meg azzal a lendülettel, ahogyan a fiút szerette volna, egy sziklát ütött teljes átéléssel. szerintem nagyon erős jelent volt, egyfelől visszaadta a dühöt, amivel nekiestek Ahmednek, másfelől úgy mutatta meg a brutalitást, hogy konkrétan nem láttunk semmit, szerencsére. Egy picit pedig megmutatott abból, hogy ki is Belko valójában, amiről még többet tudhattunk ebből a részből.
nagyon jó volt ez a rész megint, tele volt feszültséggel minden jelenet. nagyon várom a következőt, de már szomorkodom, hogy mindjárt vége. kicsit furcsa volt nekem az a jelenet, amikor Linden meglátogatja Darrent, annak nem sok értelmét láttam, hacsak nem később lesz következménye.
A kaszinós vonal újra visszaidézi a Twin Peakst, ki tudja, ott ki mindenkit ismert még Rosie.
Rick újra a városban van, és én még mindig szeretném azt hinni, hogy ő volt az…

d3jam - 2011. 06. 03. 18:53

Valaki tudja mi az a dobos szám, ami minden rész végén lemegy?
Mindenhol kerestem, de semmi. Meg lehet egyáltalán találni egy ilyen számot valahol?

bikkbakk - 2011. 06. 06. 08:17

a soundhound sem találja, pedig ismerős.

v0m1t - 2011. 06. 06. 10:17

azért egy amc sorozattól azt vártam volna hogy ő fekszik ott, vagy legalább utána vmi üzenet hogy akkor látja viszont ha dobja az ügyet. így töltelékek töltelélékje lett a rész.

zed - 2011. 06. 06. 12:53

lehet, hogy töltelékek töltelékje, de megvolt a funkciója szerintem: karakterek elmélyítése és sztem szuperül sikerült
meg azért mégiscsak drámáról van szó és az volt benne rendesen, két főszereplő játéka tökéletes volt
a valószerűségre a the killingben mindig adtak, msot milyen lett volna már, ha ő fekszik ott, sztem blama – így pont jó volt, pilot után legjobb rész, még akkor is, ha a nyomozás alig haladt előre

V__ - 2011. 06. 06. 15:56

Jaja, tényleg az eddigi legjobb részek közül való volt a mostani, az említettek ellenére!

szerintem - 2011. 06. 06. 18:53

ez a rész nagyon nagyon jó volt! ugyan senki más nem volt benne, és egyre jobban aggódom, hogy az ügy kurtán-furcsán lesz megoldva, de akkor is. hatalmas jelenetek voltak benne. korábban valaki írta, hogy szerinte a színésznő nem játszik jól, remélem, ebben a részben meggyőződött az ellenkezőjéről. pontosan arról van szó, amit Holder is mond neki, hogy nem volt példája, bizonyos helyzetekben nem tudja kifejezni magát. nekem furcsa volt, hogy nem az ő fiát találták meg, de talán így is jó lesz. nagyon szeretem ezt a két figurát, és jó lenne két epizódnál többet látni őket….

d3jam - 2011. 06. 06. 21:46

megtaláltam! :D
ugyanaz mint a dán sorozatnak: http://www.youtube.com/watch?v=N8RqsQKEtGQ&feature=related

d3jam - 2011. 06. 06. 21:50

Nyáron darálom a dán eredetit, egyébként jó (töltelék) rész volt ez. Remélem lesz 2. évad. Van rá esély?

winnie - 2011. 06. 06. 21:57

van, de semmi több. a papírforma 2. évad lenne, de meglátjuk, mennyien nézik a finálét.

MZ - 2011. 06. 07. 07:54

Tényleg töltelék rész volt, mondhatni semmit nem haladtunk előre Rosie ügyével, azt az egy szem végén belógatott fotót kivéve, de valahogy még sem untam. Az nem teljesen világos, hogy miért volt szükség egy ennyire Linden specifikus részre, kíváncsi leszek, hogy lesz-e valami jelentősége a későbbiek során, vagy “csak” karakterépítés/mélyítés miatt volt az egész.

Hány rész van még hátra?

bikkbakk - 2011. 06. 07. 08:40

Az nagy baj lenne, ha nem lenne második szezon,

SPOILER

mert akkor könnyen lehet, hogy nem tudnánk meg ki a gyilkos, mivel nem jutnánk el a választások napjáig. (Az 26 napra volt a Pilottól, az pont két szezon.)

naughtyL - 2011. 06. 07. 08:48

elvileg 13 részes. 2 rész van hátra.

szerintem ebben az évadban megoldják ezt az ügyet és ha lesz új évad abban másik gyilkosság utáni nyomozás lesz. de persze lehet, hogy nagyon tévedek!!

szerintem - 2011. 06. 07. 10:04

@bikkmakk spoiler

mondjuk erre en nem is figyeltem oda, hogy nem lesznek valasztasok az evad vegeig. ez szamomra csak egyet jelenthet, hogy akkor viszont egyertelmuen a gyilkossag miatt van benne Darren a tortenetben. lehet, hogy talalkoztak a kaszinoban? lehetseges, hogy ez volt az, amire az elso epizodban Gwen utalt (“tudom, hogy hol voltal tegnap ejjel, barcsak elmondtad volna” vagy valami ilyesmi), hogy mondjuk Darren jatekfuggo. eleg karakteridegen lenne, de ki tudja, mashogyan mar nem tudom elkepzelni, hogy kotheto lehetne a ket szal, mint ugy, hogy valaki a harom szereplobol (Darren, Gwen, Jamie) nyakig benne van, es emiatt lottek a valasztasnak. akkor, es csak akkor ebben az evadban eldolne ez a kerdes is.

spoiler vege

egyebkent az eåpizod vegen Holder kivesz a zsebebol egy ermet, ami ugy nez ki, mint a kaszino logoja, vagy nem? o is jatszik, ha jol emlekszem. nem lehet, hogy ennek is volt jelentosege?

bikkbakk - 2011. 06. 07. 10:44

szerintem,

Spoiler

én arra tennék, hogy valakit a két stábból gyanúsítanak meg a szezon végén, szinte teljesen biztos bizonyítékokkal, aztán a másodikban mégis megnyeri a választást a belekeveredett stáb jelöltje.

Thrasher - 2011. 06. 07. 11:07

basszus, nem volt ez a TV-s átlagot nézve egy rossz rész, és nincs bajom a karakterépítős részekkel, nadeejj.
ráadásul egyértelmű volt az elejétől kezdve, hogy Jack apjával még lesz valami izé.
ez az utolsó két rész ugyan nem volt rossz, de csalódás.

szerintem - 2011. 06. 07. 11:54

bikkbakk

spoiler

most elolvastam a wikin az epizodokat, es ennek az evadnak a vegen megoldjak az ugyet. vagyis ket resz mulva. nagyon aggodom mar, hogy tonkreteszi az egesz elmenyt, en el tudnam kepzelni, hogy meg egy evadon keresztul nyomoznak, a valosagban ritkan oldodik meg egy gyilkossagi ugy 13 nap alatt, gondolom.

Thrasher - 2011. 06. 07. 16:10

spoiler

írtok néha olyasmit is, ami nem az?

junkie-olvasók, ritkán kell csalódnom bennetek…

DICKtator - 2011. 06. 08. 01:35

Ez a rész most időpocsékolás volt, nagyjából a felénél kezdtem el nézni az időt, hogy hátha történik még valami, de rá kellett jönnöm, hogy megint mélyponton van a sorozat. Egy 24 részes évadnál nem annyira hördülnék fel, de itt kidobni egy részt az ablakon, úgy, hogy egyelőre fogalmunk sincs, ki lehet a gyilkos, és már alig van hátra…

Pedig nem vagyok egy procedural-krimi-fan, szeretem a karakterizálást, a gond az, hogy ezek a karakterek valami hihetetlen módon nem érdekelnek magánéleti szempontból (akkor már inkább a Larsenék legyenek). Ez persze szubjektív, de éppen ezért ez a rész számomra értékelhetetlen volt – mert a Killinget a nyomozásért nézem, egy szépen, lassan kibontott (nem CSI-osan 40 perc alatt felesben lezavart), szövevényes ügy kinyomozásáért, amiből pedig most semmit nem kaptam. Úgyhogy nálam ez a rész 0.

Ráadásul kijátszották a “hülyegyerek” kártyát, amitől minden olyan sorozatban félek, ahol szerepelnek gyerekek. Azt, hogy Linden csapnivaló anya, azt eddig is tudhattuk, enélkül is.
Hacsak nem a fater a gyilkos, akkor ez filler volt a javából – egyelőre ugyanis nyomozóink személyisége nem befolyásolta az ügy menetét, eképpen érdektelennek tekinthető. Ezt, ami eddig volt bármelyik klasszikus munkamániás-zsaru karakter produkálta volna, bármilyen előélettel.

Eddig azt mondtam, hogy amennyi magánélet van a nyomozók részéről, az még belefér, most viszont 100% magánélet volt, ami a soknál is sokkal több, és teljesen agyonvágta az egész részt, csak fanyalogtam végig, hogy erre vártam én egy hétig? :S

manor - 2011. 06. 08. 10:06

A legerősebb rész volt eddig.
A szálak közötti ugrálások miatt korábban mindig voltak üresjáratok, ez most lekötött végig.

@szerintem
Azt az érmét lopta el az unokaöccsétől, amikor még drogos volt.

szerintem - 2011. 06. 08. 13:29

@manor

az ermet gondolom, azert lopta el, mert kellett neki a penz. ettol fuggetlenul lehet, hogy az volt az, ujra kellene neznem a reszeket, hogy ne kerulje el semmi a figyelmemet.

naughtyL - 2011. 06. 09. 21:43

fú ez nagyon jó volt. jól működik a két szereplő és ezért jó nézni őket. szerintem kifejezetten jó, hogy próbálják velünk megkedveltetni a szereplőket a hátterük bemutatásával, meg az új információk adagolásával.

valaki kérdezte az érme dolgot, de Holder-nél nem olyan volt a kocsiban.

kár, hogy már mindjárt itt a vége:(

Lac - 2011. 06. 10. 01:16

Komolyan ti mire figyeltek? Az érmét valszeg a kissrácnak (vagy csajnak?) szánt akitől ellopott egyet még drogos korában.

Leó - 2011. 06. 11. 20:04

szerintem: rosszul gondolod, az emberölési ügyek több, mint 85%-át egy-két napon belül “megoldják”. A legtöbb gyilkosság rém egyszerű, egyértelmű bizonyítékokkal, csak a krimikben bonyolult minden ügy

szerintem - 2011. 06. 11. 23:02

Leó:
érdekes, tényleg azt gondoltam, hogy sokkal tovább tart. megint tanultam valamit.:)

Cléda - 2011. 06. 12. 11:41

A krimikben a maradék 15% van :) Valószínű nem lett volna olyan jó a sztori, ha lecsukják Benettet mint gyilkost, mindenki boldog, a nyomozó csaj meg elrepülhet Sonomába összeházasodni :)

v0m1t - 2011. 06. 13. 09:33

lehet ilyen, hogy egy résszel a vége előtt kiderül ki a gyilkos? kéne még egy fordulat a végére :)

kulup - 2011. 06. 13. 13:05

Most már legalább azt tudjuk, hogy Darren biztosan nem gyilkos, szerintem. Majd előrángatnak valakit a kalapból, mondjuk a szeretőjét.

elwindly - 2011. 06. 13. 15:00

bárki is lesz a gyilkos, még ha random lesz is, nem tudja elrontani ezt a remek sorozatot

Seventeen - 2011. 06. 13. 16:30

Szerintem sem Darren a gyilkos, de az már tuti, hogy a 2 asszisztense közül valaki. Én a csajt tippelném, féltékenységből. Viszont ez utóbbi 2 rész kegyetlen jó volt, és a 2 főszereplő zseniálisat alakít, az a fej ahogy a legutóbbi rész végén Holder nézte a plakátot, mintha szörnyet látott volna, nagyon átjött. Biztos hogy kiderül az utolsó részben hogy ki a gyilkos, de szerintem egy második évad simán belefér, akár ilyen 2-3 részes nyomozások, további karakterépítés, és továbbra is az egy rész=1 nap szisztéma, legalább a választásokig végigvihetnék a dolgot. Meg azért elég sok mindennek kell kiderülnie az utolsó részben, pl Janek-nek is van biztosan extra szerepe, a csaj esküvőjével is biztosan lesz valami, Szerintem Terry néni is ludas még valamiben, szal igazából sok sok szálat kéne elvarrni szépen.

szerintem - 2011. 06. 13. 22:00

a múlt héten annyi hülyeséget összehordtam, hogy most inkább nem írok sokat. szerintem néhány szálat elvarrtak mostanra, Terry abban volt ludas, hogy segített Rosie-nak a Beau Soleil dologba belépni, és hogy tudott róla, hogy külön utakon jár. szerintem a gyilkos is megvan, nekem belefér a képbe, ahhoz képest, hogy milyen bizniszben utazik, gyanúsan kiegyensúlyozott és pozitív személy Darren.
de valóban vannak még folytatható szálak a történetben. nagyon várom az utolsó részt.

szpojleres mókus - 2011. 06. 13. 22:50

Nem hiszem, hogy Richmond lenne a gyilkos, Ahhoz ő túl pozitív személyiség (bár valóéletben ilyen politikus nincsen) nem tudom elhinni, hogyha hitt a tanár ártatlanságában (és emiatt bekockáztatott mindent), larsen családot nem akarta felhasználni a kampányhoz (szuppermarketes jelenet), és csak az utolsó pillanatban szivárogtatott ellenfele magánéletéről (azt is csak azért, mert rájött mekkora szemét az ürge), akkor csinálnának belőle egy gyilkost. Lehetséges, hogy vannak ferde hajlamai (mindenkiben ottvan egy kis sado mazo), de akkor is.

Szőke csaja meg azért nem gyilkos, mert gyanúsan nézegette előző részben a videót rosieról meg az uráról, mai részben sem nézegette volna akkor csak úgy a fotókat.

Seventeen - 2011. 06. 13. 23:49

Pont azért “Nem hiszem, hogy Richmond lenne a gyilkos, Ahhoz ő túl pozitív személyiség (bár valóéletben ilyen politikus nincsen) nem tudom elhinni, hogyha hitt a tanár ártatlanságában (és emiatt bekockáztatott mindent), larsen családot nem akarta felhasználni a kampányhoz (szuppermarketes jelenet),” lehetne ő egyébként, mert van benne annyi emberség, h nem keni a tanárra, amikor tisztában van vele hogy nem is az tette (mert ő maga volt), ebből kifolyólag a család közelébe persze hogy nem akart kerülni. De szerintem sem ő volt.A fotókat meg én úgyéreztem, hogy akkor kaphatta meg nemsokkal a jelentet elött, és azért elég féltékenyen nézegette őket. Jamie lehetett amúgy szintén, csak neki nemtudom az inditékát…

DVM - 2011. 06. 14. 02:24

Ennek kellett volna lennie a 11. résznek…:)

safranyn - 2011. 06. 14. 12:55

Szép lassan azért kiderült, hogy mindenkinek volt takargatnivalója. Ahmed, Richmond, Terry néni, de még Stanley segédje sem volt sok dologban őszinte és akkor még ki tudja ki nem. Ők azért, akarva – akaratlanul nagyban akadályozták a nyomozást.

Szerintem is túl egyszerű lenne, ha Richmond lenne a gyilkos, bár az is egy csavar lehet, ha nem lesz több csavar. Richmondot már láttuk szexuálisan túlfűtöttnek, ki tudja mi bujkált még benne.

A Janek csávó is szerencsejátékokban utazik, abból is kisülhet valami, lehetett esetleg Jamie, vagy még akár Holderről is kiderülhet hogy skizofrén :) Na mindegy, nem trollkodni akarok, de úgy gondolom, hogy kell lennie még egy csavarnak. Már írtam korábban, de nekem nagyon tetszene, ha a befejező részben – akár flashbacként – de látnánk Rosie utolsú éjszakáját.

szpojleres mókus - 2011. 06. 14. 13:40

Szerintem apuci is benne van a dologban, mert amikor a tóból kihalászták rosie-t, akkor apuci arra tartott, felesége telefonon kérdezte, hogy miért mész arra, honnan gondolod, hogy ott lesz de arre meg nem válaszolt.

zierka - 2011. 06. 14. 15:21

+ én úgy emlékszem, h az első részben ahol keresték Rosiet, megtalálták az apa bankkártyáját, így jutottak el a családhoz. (javítsatok ki ha tévedek)

szerintem - 2011. 06. 14. 21:24

nagyon sokat gondolok a sorozatra, jár az agyam, hogy mi történhetett. kitaláltam, hogy hétvégén újranézem az eddigi epizódokat, mert egy-két dolog elkerülte a figyelmemet, hátha észreveszek összefüggéseket. most már látom, hogy Rick semmiképp nem lehet a gyilkos, úgyhogy tanácstalan vagyok.

Vektor - 2011. 06. 14. 23:14

Szerintem Richmond a gyilkos. Elvileg a sorozatot úgy tervezték, hogy nincs az évad végén cliffhanger, kvázi lezárják a történetet, ezért nem fér bele az utolsó részbe egy újabb csavar. Így is rengeteg szálat kell befejezniük normálisan 45 perc alatt, be kell bizonyítaniuk, hogy Darren tette, meg kell magyarázniuk az indokot (ami remélem nem skizofrénia, vagy valami elcsépelt dolog). DE ha mégsem ő gyilkolta meg a lányt, Richmond csaját a fotós jelenet alapján kizárhatjuk, Jamie meg a rész közben eléggé meglepettnek tűnt, amikor fiatal lányokat talált a milliárdos lakásán, bár ezt lehet csak megjátszotta.

truefruit - 2011. 06. 14. 23:29

a következőket csak az olvassa el, aki szereti ha lelövik a poént..előre is bocsánat mindenkitől, de én is kb visszacsinálnám az egészet, ha lehetne….

SPOILER!!!

te jó ég, nem írtam még eddig de most nagyon lesokkoltam. nézegettem a sorozatról videókat a neten, és az egyiknél teljesen véletlenül beleolvastam egy hozzászólásba, amiben vmi olyasmit írtak, hogy az utolsó részben meghal Holder és kiderül hogy az apa a gyilkos?! ez mi??!!! nagyon remélem hogy ez csak valami rossz vicc!

truefruit - 2011. 06. 14. 23:34

amúgy nem hiszem, hogy ez igaz lehet. még odakint se adták le az utolsó részt, honnan tudnák?!
(bocs a dupláért…)

Vektor - 2011. 06. 15. 07:20

truefruit: A The Killing egy dán sorozat adaptációja, Forbrydelsen-é.

Thrasher - 2011. 06. 15. 09:20

imádom ezt az agyalást, amit levágtok.
az nem tűnt fel a nagy kombinálás kozben, hogy Orpheus arról kérdezgette a ribit, hogy tudja-e, milyen lehet megfulladni, Richmondnak meg van egy balesetben elhunyt felesége?
skizofrénia, meg egyéb hülyeségek, nem tudom, miért variáltok, ahogy lement az a jelenet, biztos voltam benne, hogy a rész végén őt fogják előszedni. azt nem mondom, hogy nem lehet ez is egy nagy red herring, de ne skizofréniázzatok már itt, amikor kilométerekkel értelmesebb megoldás van az arcotok előtt.

truefruit - 2011. 06. 15. 09:25

Vektor: tudom, de én azt a sorozatot nem láttam..

Vektor - 2011. 06. 15. 10:12

truefruit: Én se, éppen ezért, ha egy spoilerre találsz a neten, véletlenül se írd a kibeszélőbe. Itt az aktuális részeket kell tárgyalni, nem leírni előre a végkifejletet.

szerintem - 2011. 06. 15. 10:20

@Thrasher

ha ennyire bosszant minden, amit mi, “junkie-olvasok” csinalunk, akkor szerintem ne olvasd el a kommenteket. vagy ha megis elolvasod, vedd figyelembe, hogy mindenkinek mashogy jar az agya, eppen ezert irogatunk ide, hogy megosszuk egymassal az otleteinket az eddig latottak alapjan. vannak jobb es rosszabb otletek, na es?

symor - 2011. 06. 15. 11:55

A sorozat idén a legjobbak között van. A főszereplőjének aki nem nézett utána, az tegye meg sürgősen.

Mireille Enosban ugyanis az a különös, hogy bár a Killingben nincs benne semmi feltűnő, és teljesen hétköznapira veszi a figurát, nagyrészt azért, hogy mindent a karakter személyiségével kapcsolatban tudjunk megítélni ne külsőségeiben; a mindennapokban remekül néz ki. Úgy értem dögös, annyira jól játssza a szerepét, hogy szinte meglepetésként ért, hogy mennyire nőies egyébként civilben. Az ilyen benyomás pedig ritkaság, a színésznők többsége inkább a tévében néz ki jól, Enosnál ez épp fordítva működik :)

Kis színes még az is, hogy Enos férje Alan Ruck, aki szintén színész, a legkönnyebben úgy lehet beazonosítani manapság, mint a Justified emlékezetes fogorvosát, aki “visszakérte” a páciensétől a ráfordítását.

Ha pedig már azt a fáradságot is veszem, hogy ilyen apróbb infókat is megjegyzek egy szereplőről az már egyértelműen lenyűgözött. Nem tudom honnan került elő ez a csaj, de jó, hogy végre felfedeztette magát.

truefruit - 2011. 06. 15. 11:57

Vektor: kétlem, hogy ez lenne a végkifejlet, az apa már börtönben van, túl sok értelme lenne rákenni az egészet…
bocsánat mégegyszer, csak annyira lesokkolt, hogy gondoltam valahol megkérdezem, hogy tud-e valaki valamit erről..

szerintem - 2011. 06. 15. 12:20

@truefruit:
mivel ez a sorozat mar egyszer korabban lement a danoknal, elvileg ra lehetne keresni a neten, hogy ki a gyilkos, gondolom. de ennek eppen ez a lenyege, hogy egyutt agyalsz a nyomozokkal, probalsz okosabb lenni, mint ok, vagy legalabbis teoriakat gyartasz es majd jol meglepodsz (vagy nem) a vegen. szoval szerintem aki akarta, utanajart mar, de az biztosan nem kommentezik itt meg otletel, hogy vajon hogyan lehetne.
el sem mertem olvasni, amit irtal, mert annak ellenere, hogy a hangulata es a szineszek jateka kivalo, megiscsak azert nezem, mert bunteny tortent es a vegere akarok jarni, ki tette.

szerintem kulonben az is lehet, hogy Darren volt. nem tudta feldolgozni a felesege halalat, foglalkoztatta, milyen lehet a vizben megfulladni. lehet, hogy Rosie kulonosen hasonlitott a volt felesegere, megijesztette a lanyt ezzel a keresevel, a lany fenyegetozott, hogy elmondja mindenkinek, felt, hogy ez kiderul, es utana mar nem volt visszaut. vagy az is lehet, hogy ahogy a nyomozok kideritettek, hogy o orpheus, ugy barki mas is ki tudja deriteni, peldaul a milliardos Tom Drexler es megrendezik a gyilkossagot eppen ugy, hogy a nyomok Darrenhez vezessenek. Tom mondjuk elvileg barmit megtenne Adams ellen, de ez lehet alca is, ahogyan Jamie is alcabol beepult hozza egy rovid idore, lehet, hogy Adamsnek segit.
szerintem Gwen nem lehetett, bar eppen elegszer alazta mar meg Darren, de ugy tunt, a kepek megleptek. aztan nehogy pofara essek.

bikkbakk - 2011. 06. 15. 12:29

Az száz százalék, hogy nem lesz idő ugrás a szezon végén, a választás a következő szezon végén zárul le. És az is biztos, hogy a jövő évi bűntény kapcsolódni fog az ideihez, mégha nem is ugyanaz lesz.

nyuszisz - 2011. 06. 15. 13:30

A legutóbbi részben – SPOILER – találtak ugye valamit egy építkezésen, ez akár a jelenlegi ügyhöz is kapcsolódhat, akár a köv. évad bevezetése is lehet.

Discordian - 2011. 06. 15. 16:27

Az egyértelműnek tűnik, hogy Darren Orpheus, viszont abban egyelőre nem lehetünk biztosak, hogy Orpheus-e a gyilkos. Orpheusról csak annyi negatívumot tudunk, hogy vízbefulladásról beszélgetett az egyik prostituálttal és ettől az megijedt. Simán elképzelhető, hogy ez csak egy félrevezető szál, és valójában nem gyilkosságot tervezgetett, csak a felesége halálán rágódott, a lány meg félreértette és túlreagálta.
Az a szál viszont, hogy Drexler összevert egy másik Beau Soleil lányt, még mindig nyitva van… én jelenleg őt érzem a leggyanúsabbnak.

manor - 2011. 06. 15. 16:42

Discordian, nálad a pont.

ezra - 2011. 06. 15. 18:20

“mivel ez a sorozat mar egyszer korabban lement a danoknal, elvileg ra lehetne keresni a neten, hogy ki a gyilkos,”

nekem úgy rémlik, hogy a készítő azt mondta egy interjúban, hogy nem ugyanaz lesz a gyilkos, mint a dán eredetiben.

truefruit - 2011. 06. 15. 19:32

Drexler túl egyszerű lenne…”a drogos milliárdos megöli a prosti tinilányt”..mintha valami CSI Miami Helyszínelős sztori lenne..ennél szerintem azért ütősebb lesz a vége. legalábbis remélem :)

tionion - 2011. 06. 15. 21:59

valamit mindenki elfelejt, aki azon gondolkodik, hogy nem Darren az: Rosie halálának éjszakáján törölte magát a társkereső oldalról. nagyon furcsa egybeesés, nem? Drexler túl egyértelmű lenne. arra nem emlékszem már pontosan, hogy Darren felesége hogyan halt meg, ha baleset, akkor ok, de mi van, ha őt is a férje tette el láb alól?

Niko - 2011. 06. 16. 00:27

nagyon tetszik a sorozat,telleg megfog es a hangulata ut a falhoz vag es aztan meg egyet kapsz alhasi tajekra!~
Imadom,ez a legjobb film/sorozat amit 2011-ben megneztem a 4ik resznel tartok de mar latom hogy olyan lesz mintha tuladagolnam magamat belole ha gyors darara rakom,de 2 nap alatt 4 resz sot most nekifogok az 5iknek is muszaly egyszeruen,foleg hogy nyugodtan tudjam olvasni a hozzaszolasokat!valaki meg valami jo kis sorozatot nem tud ami hasonlo ehhez vagy mas de jo mail : hegyi_boti@yahoo.com

truefruit - 2011. 06. 16. 08:41

amúgy tudom elég furán hangzik, de nem gondolkoztatok még azon, hogy milyen lenne Holder meg Linden együtt? mármint mint egy pár…nagyon bírnám ha lenne köztük valami, ha nem is most, majd a következő évadban :))

naughtyL - 2011. 06. 16. 10:03

Volt is Richmond felesége gyilkosának a tárgyalása. nem emlékeztek, a nő aki részegen vezetett, de aztán kiengedték, az nem derült ki, hogy milyen formában ölte meg a feleségét.

Fúú nagyon jóóó volt a rész. nem akarom, hogy vége legyen.

DICKtator - 2011. 06. 16. 13:23

Kár, hogy ilyen tényezők is belejátszanak a találgatásba, de tényleg hátra van egy rész, ha ebben az évadban lesz megoldás, akkor az alighanem Richmond lesz. Különben igen feszes utolsó rész jöhet, amiben kiderül, hogy nem ő az, kiderül, hogy mégis ki, és hogy miért csinálta. Drexler gagyi megoldás lenne, ahogy már mondtátok előttem, eléggé sablonos verzió, ami bár a sorozat értékéből nem vonna le, de a végső katarzist jelentősen csökkentené.

Darren ellen szól mindenképpen, hogy irreálisan tisztességes politikus, pedig aki már odáig eljut, hogy jelölt legyen, annak már addig saját pártján belül is számos mocskos csatát meg kell vívnia. Ugyanakkor a mézes-mázos külső mögött rejtőzhet egy, a társadalomba beilleszkedni akaró szociopata, aki talán nem volt mindig az, de a felesége halála azzá tehette. Vagy Rosie – mint már tudjuk nem volt egy szende szűz a kiscsaj – simán zsarolhatta is a labilis lelkivilágú és nála vigaszt kereső politikust, megrészegülve a szolgáltatóként keresett pénzétől, még többet akarva.

Persze lehet még fordulat az utolsó részben, de akkor a tizenharmadik napnak nagyon pörgősnek kellene lennie az eddigi lassú tempó után.

Egyébként Linden meg Holder szerintem tuti összejönnek majd, ha folytatódik a sorozat, de ebben az évadban még biztosan nem.

szerintem - 2011. 06. 16. 18:12

@DICKtator
pontosan ezt gondolom (ez ezt is probaltam irni) en is a vegkifejlettel es Darrennel kapcsolatban, csak talan nem tudtam rendesen megfogalmazni. Drexlert csak azert hoztam fel peldanak, hogy erzekeltessem, szinte barki lehetett jelen allas szerint, akar o is, meg akkor is, ha gagyi es sablonos is lenne. egyszeruen az o peldaja volt a legegyszerubben kifejtheto. tovabba celom volt egy kicsit felpezsditeni a kibeszelot, mert kivancsi lennek masok elmeleteire, megvitatni, kinek hol hibazik az otlete, vagy esetleg olvasni olyat, ami nekem meg nem fordult meg a fejemben, mert hogy nagyon sokat gondolkozom a befejezesen.
en nagyon nem szeretnem, ha Linden es Holder osszejonne. egyreszt, elegem van mar a vonzodo, de nyuglodve tavolsagtarto parosokbol. az viszont igaz, hogy van koztuk kemia, de az miert ne lehetne baratsag inkabb, legalabbis nekem annak tunik es orommel nezem minden kozos jelenetuket.

truefruit - 2011. 06. 16. 19:12

szerintem Darren is túl sablonos lenne…vagy ő lesz vagy valaki olyan, akire egyáltalán nem számítunk…

Lindennel és Holderrel kapcsolatban pedig annyit, hogy szerintem simán lehet, hogy Holder részéről ez már több, mint barátság, Linden azonban olyan hideg és távolságtartó, szerintem maga se tudja hogy mit akar..jó, ez biztosan már csak belemagyarázás, de én ezt érzem, aztán lehet hogy csak a romantikus oldalam kivetítése ez :D

ja és nektek Jackkel kapcsolatban nincs valami furcsa érzésetek? oké, hogy megjelent az apja meg minden, de amikor kajáltak Holderrel és Linden mesélt az előző esetéről, arról a kisfiúról, hogy mi lett vele stb…Holder elég nagyot nézett…szóval nem lehet hogy az a kisfiú meg Jack egy és ugyanaz? elég elvetemült gondolat tudom…

Seventeen - 2011. 06. 16. 23:21

truefruit – sztem is ő az, nekem is egyből az jött le a jelenetnél, h tuti Jack az a gyerek:) Bár akkor az apja érdekes, de hogymondjam, ha nemlenne jelentősége anak a jelenetnek, egyáltalán nem is hozták volna fel azt a témát, annyira nincs értelme

truefruit - 2011. 06. 17. 10:18

Seventeen: én is ezt gondolom. mégegyszer megnéztem a 11. részt és az előzetesbe is kihangsúlyozták. nem tudom emlékeztek-e az 1. részre, amikor Holder megjelent az irodába és észrevette azt a fás rajzot…na ezt belerakták az előzetesbe. amúgy nem tudom, hogy ennek mekkora jelentősége lesz ebben az évadban, de ki tudja…

samyramis - 2011. 06. 17. 13:29

Nem tudom, csak én vagyok így vele, de Nektek nem zavaró a főszereplő nő “színészi játéka”? Szerintem borzalmas. Amikor a volt főnöke azt mondta neki, hogy talán ideje Californiába mennie, és ott kint ütötte-verte a kormányt, meg forgatta a cigit a kezében, nekem az volt a mélypont. Nem tudom, ugyanazok castingoltak, mint a Fringe-nél??? :)

szerintem - 2011. 06. 17. 15:54

@samyramis
errol mar korabban beszelgettunk itt, volt, akinek nem tetszett, talan akkor is te voltal, nem tudom, es volt, akinek tetszett a jateka. en ez utobbiba tartozom. a karakter resze szerintem, hogy nem tudja kifejezni magat, szulok nelkul nott fel, nincsenek meg a megfelelo mintai ahhoz, hogy peldaul csevegjen egyet. ezen meg csak rontott a sanyaru sorsa, ami eleve zarkozotta es bizalmatlanna tette. nekem kifejezetten tetszik, ahogyan csinalja. lehet, hogy meg kellene nezned valami masban is, es akkor eldolne, hogy ez egy szerep-e.
abban viszont igazat adok, hogy az a jelenet nem volt jo. en sem ereztem a valodi indulatot.

bauxit - 2011. 06. 17. 21:42
naughtyL - 2011. 06. 19. 13:14

pont a színészek játéka miatt annyira jó:)

amúgy amennyit eddig mutattak Terry-ből, nem örülök, hogy vissza fogják hozni a 2. évadra..

jaj ne akarjatok itt is erőltetetten felesleges szerelmi szálat.
pont jók ők úgy, ahogy vannak!!

nyuszisz - 2011. 06. 19. 14:17

Jaj, már nagyon kíváncsi vagyok a végére :) Remélem kiderül a tettes kiléte, gondolom nem Darren lesz az, ez nem illik az eddigi mintába. Nem lepődnék meg, ha a Gwen lenne, de inkább szeretnék meglepődni.

Niko - 2011. 06. 19. 23:19

en szerintem Darren csak egyet szexelt rosieval aztan torolte magat arrol az oldalrol mert megbanta,vagy rosie a lanya(vagy mas rokona) es igy talalkozott vele.
A vegso tettes szerintem olyasvalaki aki mar reszek ota nem szerepelt mondjuk a baratno vagy a ket csavo aki felcsinalta,akar es en ot tartom nagyon eselyesnek a nyomozo no FIA,nem tudom miert de en ugyerzem hogy o is siman lehetett vagy a polgarmester … sok lehetoseg van de en a legeselyesebbnek a sulibol tartok valakit akit elfelejtettuk,de kivancsi vagyok mi van rosie szekrenyebe amit a casino nem engedett megnezni!

Seventeen - 2011. 06. 20. 00:17

Jajj holnap évadzáró, kiváncsi leszek, amúgy eszembe jutott, h én min akadtam ki nagyon az előző részben:D Kevesebb email jött a végén mint ahány hangot bejátszottak, és ez vhogy egyből nagyon furán jött le nekem:D

bikkbakk - 2011. 06. 20. 06:56

hát ez a sorozat beleállt a földbe.

szerintem - 2011. 06. 20. 08:54

OTJ! (ó, te jóég)

lesz mit megbeszélni, szerintem

winnie - 2011. 06. 20. 09:20

ha vártok, akkor holnap lesz poszt (ma sajnos más van, game of thrones)

szerintem - 2011. 06. 20. 10:40

nem varunk:)
nagyon jo lenne beszelni mar rola….

naughtyL - 2011. 06. 20. 12:17

nem tudom, hogy jó volt vagy rossz volt ez a befejezés.. még túl friss az élmény, de..

viszont márnagyon is értem miért vártak ennyit a berendeléssel!!

Junkieka - 2011. 06. 20. 14:47

Naaaaaaaa!!!! Desznyóóók !!! Hogy lehetett így befejezni…. Elpusztulok! Áááááááááááá !!!! Brühühűűűű!!!

Lac - 2011. 06. 20. 15:24

akurvaéletbe, nem ez volt megbeszélve. Úgy ültem le a sorozat elé, hogy de jó 1 évad után minden tiszta lesz. Erre meg…. Viszont tudtam h benne lesz a nyomozó, de mindig valamivel elintézték h baromságnak gondoljam és elvetettem. SZEMETEK.

szerintem - 2011. 06. 20. 15:26

najolvan, akkor en most picit beszelek a finalerol, aki nem akarja, ne olvassa.

eloszor is jol atvertek, erre nem szamitottam. bar voltak nehanyan a forumon, aki szamitottak ra, hogy ketszezonos lesz az ugy, de a nyilatkozatok elegge egyertelmunek tuntek. nem tudom, most tagadjak, de akkor mirol beszeltek a szineszek, mikor arrol volt szo, hogy sokkolta oket, mikor megtudtak, ki volt a tettes??? hiszen ok mar tudjak, az nem lehetett kamu, amikor a Jamiet jatszo szinesz azt nyilatkozta, hogy a nagyanyja raerzett, meg amikor a Rosie-t jatszo lany nyilatkozta, hogy mindenki megdobbent, mikor megtudtak, hogy ki volt, es hogy o Terry-re gondolt, es hogy meglepodott. Vagyis akkor valamit tudniuk kellett.
mondjuk mindezek ellen szol, hogy az epizodok nyilvan nem tegnap lettek leforgatva, vagyis valtoztatni mar nem lehetett rajtuk. ez pedig megmagyarazza, miert vartak a masodik evad bejelentesevel olyan sokaig. lehetseges, hogy ha szar a nezettsege, akkor igy lett volna vege, ezzel a befejezessel? lehet, hogy eleve keteveados berendeles volt, es az eredeti 20 epizod igy mindjart nem “csak” 13 epizod lett, hanem 26. igy belefert a kulonos kitero 11-es epizod is, es igy lesz ido kifejteni a buntenyt jobban.
masfelol elgondolkoztat kisse, hogy vajon mennyire lehet mas, mint a dan verzio, hiszen lehetett olvasni mindenfele, hogy mas gyilkost valasztottak, mint az eredetiben (es sajnos azt is elarultak tobb forumon is, hogy abban a verzioban ki volt, ugyhogy kicsit el is vettek az izgalombol), igy viszont kerdeses, hogy lehet-e mas gyilkossal ugyanazt a sztorit felepiteni? mert akkor minden nyomnak, minden tortenetszalnak a gyilkosra kell vegul mutatnia, hogyan lehet akkor azt megcsinalni? vagy ugy, hogy teljesen uj sztori epitenek, vagy ugy, hogy hazudnak, mert ki nezne meg, ha a google-bol ot perc alatt kikeresheto, ki tette az eredetiben?
a vegen Holder szerepet az ugyben nagyon kieleztek, lehetett tudni, hogy lesz valami, 15 perccel a vege elott en mar majdnem biztos voltam benne, hogy nem lesz benne a kovetkezo evadban, nem lehet benne, mert…..de aztan vegulis csak egeszen mas szerepet szantak neki. nem banom, Joel Kinnaman nagyon jo volt a szerepben.

Lac - 2011. 06. 20. 16:45

spoilerbe leírnátok, hogy a Dánban mi az eltérés?

bikkbakk - 2011. 06. 20. 18:00

nem az volt a baj, hogy a sztori nem zárult le (arra számítottunk), hanem hogy vagy 3 karakter kifordult magából, mindenféle előzetes jelzés nélkül. Ennél okosabb ez a sorozat – legalábbis ezt hittem.

elwindly - 2011. 06. 20. 18:44

fináléról irok spoilerrel

na ja de most Linden számára egyértelmű hogy Holder hamis bizonyítékot adott, tehát gondolom a köv évad az ő levadászásáról fog szólni

A dán verziót láttam de nem akarom lelőni a gyilkos személyét, ajánlom inkább megnézésre, brutálisan jó. (ezt a verziót veri)

elwindly - 2011. 06. 20. 18:47

további finálé spoilerel

amúgy engem meglepett a vége, jobban örültem volna ha el is fogják a tettest és új bűntény jön.

truefruit - 2011. 06. 20. 20:17

SPOILER!!
megnéztem. kizártnak tartom hogy Holder tudná ki a gyilkos, szerintem Adams fizette le hogy börtönbe jutassa Darrent…és meg biztos meg van az oka annak, hogy miért pénzre szüksége.

nagyon várom már a 2. évadot, még az is külön érdekes lesz, hogy szerzi vissza Linden bizalmát. mert persze Linden vissza fog menni Seattlebe.
ja, és 10000% hogy nem Darren a tettes.
amúgy nem volt rossz ez az utolsó rész, de azért ott van a leggyengébb epizódok között..sajnos…:/

MZ - 2011. 06. 20. 20:38

Mint random rész tetszett volna, mint évadzáró nem ezt vártam. Végig abban a hiszemben voltam, hogy ma kiderül ki volt a gyilkos, így nagyon rosszul esett ez a befejezés. Ha tudtam volna, vagy legalább számítok rá, hogy 2 évadra húzzák el sztorit akkor nem lennék most kicsit sem csalódott, de így….áh, kissé átverve érzem magam. :o(((((

szerintem - 2011. 06. 20. 21:49

nem tudom, kell-e írni, hogy spoiler, ez a kibeszélő és lement az összes rész. én mindenesetre a fináléről fogok most írni.
Holderről egyelőre nem lehet tudni, hogy miért hamisított bizonyítékot, az is lehet, hogy csak nagyon szerette volna Darrent rács mögött tudni, mert meg volt győződve róla, hogy ő a gyilkos. és mondjuk lehet, hogy az autóban az ült, aki segített neki ebben. szerintem ez illene a karakteréhez, szívós és öntörvényű nyomozó, aki a saját szabályai szerint játszik. ugyanakkor az is lehet, hogy már a kezdetek kezdetén is valakinek a bábjaként helyezték át a gyilkosságiakhoz éppen az ügy előtt, hogy eltussolja a bizonyítékokat vagy hogy valakire ráterelje a gyanút. talán az volt a terv, hogy Linden majd lelép Sonoma-ba és az egész ügyet Holder oldja majd meg. szerintem ez megint csak olyasmi lesz, ami nem annak látszik, ami.
Mitch lépése nagyon meglepett, végig együtt éreztem az anyával, sosem tartottam túl soknak a reakcióját, sőt, éppen az tetszett, hogy hiába voltunk túl rengeteg eseményen, a család továbbra is sokkos állapotban gyászolt, éppen úgy, ahogy az életben is lenne, de az utolsó lépését nem értem, nem illik a képbe, karakteridegen, nem tetszik. azt sem értettem, hogy Belko, aki egyszer már óriásit hibázott Stannel együtt, amikor a rossz embert vonták felelősségre Rosie halála miatt, hogyan juthatott el addig, hogy lelövi Darrent, amikor azt éppen szabadon engedik. vagy talán arról van itt szó, hogy elborult az elméje, most, hogy nem érzi többé a család tagjának magát, nincs önkontroll?
annak ellenére, hogy rengeteget lehetett olvasni arról, hogy a dán verzióban ki volt a gyilkos és hogy itt nem az, meg annak ellenére, hogy lehetett néhány más verziót is olvasni arról, hogy állítólag ki volt, továbbá annak ellenére, hogy a sorozatban több szereplő is volt már biztosan bűnös, hogy aztán kiderüljön, hogy nem az, szóval mindezek ellenére azt gondolom, hogy ott vagyunk, ahol a legelején: bárki lehetett, bármilyen indokkal. mindenkinek sötét a múltja és az epizódokból az is kiderült, hogy a jelenje is. ez egyfelől jó, mert így fennmarad az érdeklődés, másfelől rossz, mert ebben azért benne van az is, hogy a készítők igyekszenek minden kaput nyitva hagyni, ami pontatlansághoz, elvarratlan szálakhoz, és végül hibákhoz, vagy akár csalódottsághoz vezethet.

MZ - 2011. 06. 20. 22:13

@szerintem: szívemből szóltál, egyet értek a fejtegetéseddel,s főleg az utolsó sorokkal. Én pl. annyira vártam a mai lezáró részt, hogy direkt nem olvastam el semmit az utolsó részekkel kapcsolatban – valószínűleg ezért nem volt infóm arról sem, hogy nem 1 évad-1 ügy a felállás, így nagyon csalódott voltam a befejezés miatt. El is kezdtem letölteni a dán verziót (szerencsére még nem futottam bele sehol spoilerbe ezzel kapcsolatban sem), mert muszáj, hogy megkapjak legalább egy verziójú lezárást. :DDDD

Azon töprengtem, hogy vajon van-e még 13 résznyi történés abban, hogy ki is ölte meg Rosie-t, de mint ahogy Te is írtad, pont ott vagyunk, ahol az első részben: bárki lehetett, így simán tudnak még mit mesélni a következő évadban is. Ja, és egyszerűen nem tudom elfogadni Holderről, hogy a “sötét oldalon” játszik…kell lennie más magyarázatnak!

szerintem - 2011. 06. 20. 22:29

“én pl. annyira vártam a mai lezáró részt, hogy direkt nem olvastam el semmit az utolsó részekkel kapcsolatban – valószínűleg ezért nem volt infóm arról sem, hogy nem 1 évad-1 ügy a felállás”

kedves MZ, ennek az évadzárónak ez volt a cliffhangere:)))
ez volt az a “dolog”, amiről a készítők és a színészek úgy beszéltek, hogy megdöbbentő vége van, és hogy mindenkinek leesik majd az álla az évadzáró epizód után.
az igaz, hogy volt, aki itt írta, hogy szerinte ennek nem most lesz vége, de ez csak egy ötlet volt, hivatalosan sosem hangzott el a finálé előtt.

MZ - 2011. 06. 20. 22:42

@szerintem: értem én, hogy ez volt benne a nagy dobás, meg az állkoppanós cliffhanger, de attól még nekem ez akkor is szájhúzós cliffhanger lett.
Ettől függetlenül a sorozatot továbbra is az egyik legjobbnak tartom és természetesen várom a második évadot. :o)

szerintem - 2011. 06. 20. 22:47

@MZ
persze, persze, egyetértek, csak mondom, hogy erről nem szóltak előzetes hírek, egyáltalán nem szivárgott semmi ilyesmi, szóval ebbe véletlenül sem futhattál volna bele.

Niko - 2011. 06. 20. 23:21

szerintem holder a polgarmesternek dolgoznik,o rakta at a gyilkossagiakhoz,ugyesen rakente darren-re!
De oriasi hujeseg azt feltetelezni a linden reszerol hogy a csaj kijutott a kocsibol s a szerelo a kutnal nem hallotta,nameg hogy valaki gyalog menekul es autoval uldozik,na ne mar,szerintem 2 ember felelos minimum a gyilkossagert valaki vezette a kocsit valaki meg futott utana!nekem ojan erzesem van hogy a csaj az aki atadta a cd-t amin nem tudjuk mi volt szoval o az aki futott utana s hogy ki volt meg a kocsiban azt nem tudom de kizarom en az anyat,apat,anya tesojat,apa haverjat (zakkant), termeszetesn a ket nyomozot,darren ferfi segitojet talan es azonkivul barki lehetett!s most ezzel oszig kell varni,ez az emberekkel oriasi nagy kiszuras!!!

Leó - 2011. 06. 21. 00:15

Niko: A CD-n az a felvétel van, amelyiken Rosie kampányrendezvényen találkozik Darrennel

danzig - 2011. 06. 21. 03:03

@szerintem: Belko most egyedül maradt, nincs családja mert amit annak hitt már az sem az…ott az enyhén perverz anyja akit tutira imád..és a rendőrség vére letartóztatott valaki…valakit aki mindent elvett tőle ami fontos…vagyis neki már nincs más csak a bosszú….szerintem :)

Én kicsit Lee Harvey Oswald (Kennedy amerikai elnök feltételezett gyilkosa) és Jack Ruby (Oswald gyilkos) párhuzamot is érzek Richmond – Belko “kapcsolatán”, amcsiknak szerintem erre is céloztak a végső képsorokkal…

Jah valamint úgy tippelem, hogy valaki olyan bízta meg (rakta oda) Holdert akinek mind két fél kigolyózása volt a célja…Adams már bukott mikor a koponyát megtalálták…Richmond bukott most…a gyanú elég…még ha túl is éli/fel is mentik akkor se lesz már egyikből se polgármester… tehát talán vagy a milliárdos akinek a politika nem a szíve csücske, vagy esetleg Gwen apja lehet a hunyó (vagy valaki aki ezek után még polgármester lehetne…az a szarkavaró tanácsosnő pl….)

naughtyL - 2011. 06. 21. 09:33

@szerintem: én mondjuk nem kerestem a híreket, de sokat olvastam menet közben, de sehol nem futottam ilyenbe, hogy akkor ezt nyújtják tovább.. De az előző résznél világosodtam meg, hogy tuti nem lesz lezárva, mert abban biztos voltam, hogy Nem Darren a gyilkos.
De egyébként ettől függetlenül tényleg nem bántam meg az időt, amit erre fordítottam, és igazából borzasztó érdekes lesz a folytatás. No meg a nyomozópáros további sorsa!!

Anyuka amúgy sem volt szimpatikus.. de ez a lépés..

Én is úgy döntöttem, hogy rávetem magam gyorsan a dán verzióra, amíg nem futok bele valami spoilerbe.

windly - 2011. 06. 21. 12:00

én amiatt vagyok csalódott mert mindenhol azt hangoztatták hogy ki fog derülni a gyilkos, ettől függetlenül 9/10 a sorozat és várom a folytatást, remélem Linden a köv évadra felnő keménységban jobban az eredetihez Lunde-hoz én csak ezt hiányolom egyedül.

a dán verzió nyugodtan megnézhető, teljesen más az ügynmenet meg a gyilkos személye és motivációja is

a második évada a dán veriónak valóban letölthető égetett angol felirattal, csak gyenge a felirat minősége, sokszor ellentmondásos, következtetni kell hogy mit is mondhattak valójában, ez levon az élvezettből, de azt mondom még így is megérte megnézni.

szerintem - 2011. 06. 21. 12:31

“a dán verzió nyugodtan megnézhető, teljesen más az ügymenet meg a gyilkos személye és motivációja is”

ezt jo tudni, erre voltam kivancsi.
meg ma elkezdem.

windly - 2011. 06. 21. 13:19

persze vannak egyes jelenetek amik majdnem ugyanazok, meg gyanusítottak, de másképpen kerűlnek a fókuszba és más a jelntőségük is mint az amerikaiban

Fawkes - 2011. 06. 21. 17:21

Szinte tökéletes sorozat lehetett volna, kár hogy ennyire elrontották.
Simán 9/10nek indult, végül viszont “csak” 7/10re tudta magát nálam kihozni. Két okból:

1. Egyszerűen nem érdekel ez a szál a továbbiakban, túl sokat jártuk körül, túl sok szempontból láttuk. Követniük kellett volna a twin peaks-féle évad/rejtély felosztást.
És még ha kicsit is izgat hogy ki ölte meg a Rosiet, riaszt a tudat, hogy még hány és hány percet kell a szenvedő családot néznem. Nem érdekel.

és igen,
2. Család
Nem tudom, hogy mi van az írokkal, hogy tanulták-e a mesterségüket, vagy csak az utcáról szedték fel őket, de a családi szál borzalom volt, Hogy miért?
Mert nem volt a nézőnek lehetősége megismerni és megszeretni őket, egyből kaptuk arcba a drámát, majd kényszerítve voltunk arra hogy mindenféle érzelmi kapcsolat nélkül, idegen embereket lássunk szenvedni. Túl sokat, túl sokáig.
És ha ez nem lenne elég, az anya még irritáló is volt, nem elég hogy nem tudtam a 4.-5. rész után már sajnálni sem, de legszívesebben őt kívántam volna a csomagtartóba. Azzalegyütt Apu, ribanc nagynéni, pszichofiú, és a kölykök szerethetőek voltak. csak nem ennyi részen keresztül.

A negatívumokon túl lépve:
Rendszerint az első pár részben tudom már hogy ki a gyilkos, itt viszont végig kételyeim voltak, ahol akartak végülis megtudtak vezetni, élveztem.
A hangulat teljes magával ragadott, és elismerésem a készítők felé, hogy betudták vállalni a 100% melankólia/nyomasztást.

Nem tudom megmondani hogy maradok-e következő évadra, jobban örülnék egy Holder spinoffnak. Ő volt a sorozat abszolút csúcsa.

Ja, és külön pirospont a dohányzó karakterekért.

Fawkes - 2011. 06. 21. 17:27

Ui: Remek volt a cliffhanger használat. Két napja kezdtem el, és pár rész kivételével, mindig kényszerítve éreztem magam, hogy folytassam.

elwindly - 2011. 06. 21. 18:22

az eredetiben sokkal durvábban dohányoznak,a irodától a bűntény helyszínéig mindenhol

szerintem is jó volt Holder, de mivel a rossz oldalon van, inkább Linden nyomozzon egyedül

szerintem - 2011. 06. 21. 19:03

szerintem holder nem feltétlenül van a rossz oldalon, legfeljebb az eszköztára lehet megkérdőjelezhető. de hát, ahogyan az a sorozatban is elhangzik, “he got the itch”, szóval ki tudja, mivel lehet megfogni őt.

DVM - 2011. 06. 21. 19:52

Elég nagy lyuk lenne a történetben, ha kiderülne, Holdert már az elejétől fogva Richmond befeketítésére rendelték az ügyhöz. Ahhoz túl őszintén állt neki az összes gyanúsítottnak, kvázi az utolsó részig nem is foglalkozott Darrennel.
Amúgy meg eléggé átverve érzem magam ezzel a befejezéssel egy évenkénti 13 részes sorozatnál.

DVM - 2011. 06. 21. 19:54

Amúgy meg Rosie tényleg futott, ez volt az évad nyitójelenete.:)

Maximoff - 2011. 06. 21. 22:03

Sziasztok!

A zárórész előtt azt vártam, hogy történetmesélés, vagy valamilyen formában az első részben látott Rosie-s üldözést láthattuk volna újra a rész végén, amint a gyilkos elemlámpával üldözi szerencsétlen, megrémült lányt, majd mikor Rosie a tó előtt megfordul és látja, hogy üldözője mögötte van kicsit taszít rajta, erre az elemlámpa félig megvilágította volna a gyilkos arcát. És ekkor jött volna egy óriási döbbenet… (ha olyan gyilkost választottak volna, aki tényleg a padlóig húzta volna az ember állkapcsát.)

Én igazából ezt hiányolom, hogy ezt a katarzist a végén nem adta meg a sorozat. Az egész szezon azonban fantasztikus volt, az egyik nagy kedvencemmé vált. Várom a folytatást.

MZ - 2011. 06. 21. 22:32

Huh, ez a dán eredeti verzió is iszonyat jó! Bár szokni kell, hogy dánul hablatyolnak, alatta meg angol felirat! :DD A zenéje az AMC verziónak is nagyon tetszett, de a dán még bejövősebb.

szerintem - 2011. 06. 22. 00:01

szia Maximoff!

kicsit aggódom, nehogy csalódás érjen, mert az ügy ugyan megoldódik a következő évadban, de nem biztos, hogy ez a jelenet pontosan így benne lesz.:))))
különben igazad van, a felfokozott izgalom után jön a jól megérdemelt lezárás és a megnyugvás. nem lenne ezzel így semmi gond, ha ne lett volna vége az évadnak, én még igazából néztem volna tovább, érdekel egy-két elvarratlan mellékszál is, amikre valószínűleg a második évadban kerül sor, simán mondhatták volna az elején is, hogy így lesz, nem hiszem, hogy bárki legyintett volna, hogy akkor neki sem áll, ha tovább folytatódik.

különben van mégegy párhuzam a twin peaks-szel, még ha erőltetett is, annak is elég furcsán lett vége. igaz, ennek még nincs vége, de akkor is.

szerintem - 2011. 06. 22. 00:03

MZ
én is nekiálltam, nagyon tetszik eddig, bár csak egy részt láttam egyelőre. nekem a dán nyelv különben is nagyon tetszik, megfejthetetlen, hogy hogyan artikulálnak, semmihez sem hasonlítható. próbálom kihámozni, mit mondhatnak, de elég esélytelen:)

Heisenberg - 2011. 06. 22. 07:31

Annyi dicséretet hallottam, ledaráltam én is pár nap alatt, de nagyon csalódtam. Baromira nem tetszett. Unalmas, vontatott, sokszor szenvedtem alatta. Kb. az évad feléig még lekötött a család, de utána már nagyon nyögvenyelősnek és erőltetettnek tűnt. A politikai szál meg egyáltalán nem tudott érdekelni. A végén meg vagy kiderülhetett volna az igazság vagy lehetettek volna egy kicsit bátrak és megölhettek volna 1-2 fontosabb szereplőt. A második évadra így abszolút nem hiszem, hogy visszatérek.

winnie - 2011. 06. 22. 08:33

“Annyi dicséretet hallottam, ledaráltam én is pár nap alatt, de nagyon csalódtam.”

gondolom, nem nálunk hallottál dicséretet:) itt sajnos csak pilotvéleményeket olvasni, de ha jó kritikába szaladtál bele, akkor abban szért kiemelték, hogy lassú folyású, hangulatra megy rá és erőteljesen koncentrál a 3 szálra, stb. márpedig ennek tudatában kell nézni a sorozatot, így, ha az ember unja valamelyiket, akkor saját sírját ássa, akkor nem érdemes annyira erőltetni. (nekem mindhárom bejött simán, a politikai volt a legjobb, kár, hogy a 9-10. részig bírták csak)

a vége pedig…, ennél a sorozatnál hatványozottan igaz, hogy az utazás számít, nem a megérkezés. aki megoldást akar, annak az 1×12-ig kell néznie, erről majd lesz egy poszt. (azért nem vagyok annyira elkenődve, mert attól nem lett volna jobb/rosszabb a sorozat, ha a végén rámutatnak valakire.)

szerintem - 2011. 06. 22. 10:13

“a vége pedig…, ennél a sorozatnál hatványozottan igaz, hogy az utazás számít, nem a megérkezés. aki megoldást akar, annak az 1×12-ig kell néznie, erről majd lesz egy poszt. (azért nem vagyok annyira elkenődve, mert attól nem lett volna jobb/rosszabb a sorozat, ha a végén rámutatnak valakire.)”

nem tudom, en mashogy latom. itt nem arrol volt szo, hogy kaptunk egy krimit, aminek elvont vege lett, es hogy nem is az volt a lenyeg, hogy ki volt a tettes, hanem hogy kaptunk egy krimit, aminek nem kaptuk meg a veget, pedig van neki. mintha a konyvedbol kiteptek volna az utolso 10 oldalt. persze szamos mas vonala is van a sorozatnak, amitol nem csak egy a sok kozul, ezert is tetszett sokaknak annyira.

winnie - 2011. 06. 22. 10:28

szerintem: inkább a könyv első felét elolvastuk, és senki nem tépett oldalakat. abban teljesen igaza van az alkotóknak, hogy sosem mondták, hogy az 1. évad végére kiderül, ki a gyilkos. anno mi is eleget csodálkoztunk azon, hogy miért nem beszélnek a 2 évados tervekről, miért mondják mindig, hogy nem akarják lelőni a poént, miért nem válaszolnak arra a kérdésre, hogy ki fog-e derülni, ki a gyilkos. ergó sokan rossz előfeltevésekkel ültek neki a sorozatnak (én is, naná!) – de ezért csak magukat. és az amc-t okolhatják. amely lehet, hogy mondta, hogy 1 évad – 1 eset (az is volt, csak megoldatlan:), de nem mondhatták, hogy nem lesz megoldva, mert akkor kinyírják a sorozatot, akkor nem nézték volna ennyien. ez egyébként fura dolog, erről is írok majd, csak nehéz lesz spoilermentesen.

az biztos, hogy abszolút érthető a sok anyázó kritika.

Thrasher - 2011. 06. 22. 11:00

wtf.
the photo worked, meg kutyafüle, de ha a ribi nem azonosítja Richmondot, akkor nem lett volna semmije Holdernek. ez volt a angy terv?

Thrasher - 2011. 06. 22. 11:08

arról nem is beszélve, amit most fogok fel, pedig sokkal durvább, hogy a kamu képre alapozva akarták lecsukni, amiről a tárgyalásra kerülés előtt nyilván kiderült volna, hogy fake?
mer azért azzal talán nem számolhatott senki, hogy Belko majd úgyis lelovi.
bánatért kellett ez, csavar-sucker vagyok, meg midnen, de ez roppantul nem jó.

winnie - 2011. 06. 22. 11:19

szerintem egyszerűen csak a polgármester be akarta végleg sározni richmondot (valahogy lefizették a zsarut), kvázi utolsó ütőkártyaként. gondolom, rájöttek volna, hogy kamu a kép, de mivel már 2 hét sincs a választásig, ezért itt már nehéz visszahozni.

Thrasher - 2011. 06. 22. 11:50

jah, ez igaz, nincs már sok idő a választásig.
monjuk ha nagyon érdekelne, utánanéznék, hogy a bizonyítékokat mikor kell a vádlottal ismertetni, dehátafenét.
mindegy, egyértelműen úgy lett volna jó ez a sztori, ha nem tekerészik, hanem kihegyezik az utsó részt arra, amire számítottam, a felesége halála miatt traumatizált Richmondra, az úgy kerek lett volna, meg minden. értem én, hogy kell a néző jovőre is, nade.
megvezetésben nagyon jók azért, az tuti, de pl. épkézláb indokat adni arra, hogy Forbes miért nem jon vissza jovőre -gondolom, nem fog-, azt nem.
de lesz fináléposzt, én meg kidumálom itt, ejj.

Heisenberg - 2011. 06. 22. 13:44

winnie: “gondolom, nem nálunk hallottál dicséretet:)”

Leginkább twitteren írtak jókat :)

“aki megoldást akar, annak az 1×12-ig kell néznie”

Ez teljesen így van :D Az a rész tetszett még a legjobban, főleg a vége.

new-york-islanders - 2011. 06. 22. 15:05

Van két dolog amit érdekesnek találok de itt nem említette még senki.
Egyrészt Holdernek valamelyik részben a szezon elején (mielőtt kiderül hogy ex-drogfüggő és csoportterápiára is jár) van egy jelenete amikor kilép valaki mellől egy fekete autóból a nyomozótársa szeme láttára – és az egész dolog valamiért már akkor gyanús volt – de a nő sem kérdezett rá később, de hogy úgy zárult az évad, ahogy – szerintem a két jelenet összefügg (az, meg a zárójelenet).
A másik, hogy ha jó a memóriám akkor világosan kiderült, hogy Richmond nemcsak azért gyanús, mert kiderült róla, hogy ő Orpheus, hanem mert pont Rosie eltűnése (amiről a sajtó nem értesült) és a – hulla megtalálásával – a gyilkosság nyilvánosságra hozatala közötti időintervallumban törölte az adatlapját. akkor amikor csak ő tudhatta, hogy nagy gond van, ha összefüggésbe tudják hozni egy halott lánnyal (nemcsak a kampányautó miatt).
Szóval valamiben sáros az fix.

Discordian - 2011. 06. 22. 15:13

Thrasher: szerintem nem volt a fotóval kapcsolatban semmi nagy összeesküvős terv – egyszerűen csak Holder nem akarta, hogy az általa gyilkosnak tartott politikus megússza bizonyítékok hiányában, ezért ő maga gyártott (esetleg az AnonimAlkoholistás rendőrbarátjával együtt) egy kamu bizonyítékot ahhoz, hogy le tudják tartóztatni. szóval hamis bizonyítékot csinált a valódi(nak gondolt) tettes lecsukásához.

szerintem - 2011. 06. 22. 16:55

“Egyrészt Holdernek valamelyik részben a szezon elején (mielőtt kiderül hogy ex-drogfüggő és csoportterápiára is jár) van egy jelenete amikor kilép valaki mellől egy fekete autóból a nyomozótársa szeme láttára – és az egész dolog valamiért már akkor gyanús volt – de a nő sem kérdezett rá később, de hogy úgy zárult az évad, ahogy – szerintem a két jelenet összefügg (az, meg a zárójelenet).”

igen, volt kesobb is egy jelenet, ahol pedig papirzsakban penzt kap vagy ad at, mar nem emlekszem, es erre kesobb Linden ra is kerdez, de o lerazza azzal, hogy szerencsejatekot jatszik es nyert eppen. nekem ez akkor valt erdekesse, mikor a vege fele kiderult, hogy Rosie jart a kaszinoban, egy ideig komolyan azt hittem, hogy Holder is jart ott es ismerte Rosie-t, esetleg o maga olte meg. kesobb is szortak ki homalyos utalasokat azzal kapcsolatban, hogy nem mindent tudunk rola. gondolom, a kovetkezo evadban kiderul.

Discordian - 2011. 06. 22. 17:05

szerintem: én úgy emlékszem, hogy azt a pénzes dolgot tisztázták azzal, hogy a drogfüggőségről való leszokásában segít neki a szponzora azzal, hogy a havi fizetését kis részletekben adagolja vissza neki… tehát a saját pénzét kapja vissza, csak így beosztva részekre kisebb a kísértés, hogy elköltse drogra.

new-york-islanders - 2011. 06. 22. 19:05

Igen, így van értelme ennek a jelenetnek, valamiért én nem kötöttem össze a kettőt az emlékezetemben (pénzátadás + szponzor segítség.)

Dante_Eldred - 2011. 06. 22. 22:25

Jesszusom mennyit nyávognak azon hogy milyen cliffhanger vége lett ennek és hogy semmi nem derült ki, és hogy red hering bla bla … én pedig szép rámutatok a LOST-ra ahol szintén ugyan ez ment, 6 évig etették a népet hogy kiderülnek dolgok a szigetről, és hogy nézd tovább mert jó lesz… Ahhoz képest alig kaptunk magyarázatot a dolgokra és még eléggé rosszul is kezelték a szereplőket.

Nekem tetszett ez a fajta megközelítés, a folyamatos csavarok, és hogy semmi sem volt biztos. Sokkal jobb mintha megnéznék egy évadnyi CSI-t. Imádtam a sorozatot.
Az egyetlen dolog ami miatt az AMC-t nem kedvelem az azért mert a Rubicon-t elkaszálta.

2. évadban meg megtudjuk ki is ölte meg Larsen-t és lesz egy második ügy is (interjú). Azta hogy mennyi ADD bajos ember nézi a tv-t, ha már valami nem a normáknak megfelelően megy le a tv-ben akkor már felhördül hogy mennyire gagyi, szar és nem nézi tovább.

Dante_Eldred - 2011. 06. 22. 22:30

A másik hogy: Érdekesnek találom hogy kritizálták a műsort azért mert rossz nyomon mentek végig sokáig a detektívek.. hát igen nem CSI über technológiai gadgetekkel nyomultak végig, hanem rendesen, próbálták éreztetni a való életben történő dolgokat. És ilyenkor becsúsznak bakik, vagy valaki valami fölött elsiklik, vagy netán nem mondanak igazat, és nem omlanak össze egy kihallgatás alatt, vagy képesek jól hazudni. Ezért szerettem ezt a sorozatot mert nem egy Horacio-t kaptam aki szuper nyomozó képességeivel megoldja a bűntényt alig két nap alatt olyan scifi technológiával és bűnanyag feldolgozással ami mintha már 2100ban lenne.

winnie - 2011. 06. 22. 23:03

“én pedig szép rámutatok a LOST-ra ahol szintén ugyan ez ment,”

hihetetlen, hogy már az ikszedik ember írja be a lostot – ne vigyük el OFF-ba, mert jönnek a védő emberek és arról fog szólni. csak jelzem, hogy lépjünk tovább. attól, hogy xy-nak nem tetszett esetleg a lost, attól még egy másik embernek lehet, hogy nem tetszik ez. két ember két különböző sorozat iránti preferenciája az égvilágon semmi közös pontot nem kell, hogy mutasson – a bezzegezés egyébként is lejárt lemez. a nem tetszések oka többek között az, hogy van, aki szerint a killing visszaélt a nézők bizalmával – attól, hogy valamikor valaki szerint ezt más sorozat is megtette (a szomszédom szerint a star trek enterprise tette meg, na bumm), nem fog változtatni a véleményén.

plusz, sokan hitték azt, hogy tényleg kiderül az igazság. ezért kezdtek bele – és, ha valaki erre gyúr, akkor koppan. persze, hinni a templomban kell, de ettől még erre lehetett számítani. van, akit ez nem zavar (jelen!), mást igen. ezen nem kell kiakadni. (egyébként épp ezért sem ildomos felhozni a lostot, mert egyrészt az teljes, inkébb a maffiózók lenne jó példa, vagy a st. elsewhere hiszen ez is inkább fakeout befejezés lett volna, másrészt ott is, aki csalódott, tévhitekbe ringatta magát, elképzelt valamit mórickaként, amit senki nem mondott konkréten, amellett, hogy hihetetlen sok ember szerint zseniális a befejezés, mint ahogy a teljes sorozat is – de ott előre meghatározott évadszám volt, fix befejezés, itt pedig okos írói döntés volt az 1×13, de ha nem lenne 2. évad, akkor bizony sokkal nagyobb népharag lenne. egyszerűen csak erről van szó, hogy sokak szerint “nem ezt ígérték!” a szitu, holott ígéret nem hangzott el. ha előre elmondják, hogy egy ügy – sok évad, akkor más lenne a helyzet, de ez 22-es csapdája, hiszen nem mondhatták el.

a lényeg, hogy az ilyen kommenteket elkerülendő írtam, hogy lesz még killing-poszt a héten, ahol ezt ki lehet beszélni és, ahol jelezni fogom a többieknek, hogy mi a helyzet.

Dante_Eldred - 2011. 06. 22. 23:09

Okés csak már annyian temetik el a sorozatot a finálé miatt hogy már az vicc. Am igen énsem hallottam azt hogy az első évad végén kiderülne ki tette.
Kíváncsi leszek postodra. A lostot én is kedveltem :D Nem volt vele bajom, csak tettem egy hasonlítást. Nem akartam troll lenni vagy hasonló :D Elnézést.

Cléda - 2011. 06. 25. 12:51

Uh, nekem azért ütött a vége, nem egy hétköznapi évadzáró volt.. Ezek után sztem az lenne a leglogikusabb a folytatásra nézve, ha Holder felszívódik és nyomozhatnak utána is, hisz egyértelműen őt fogják elővenni hogy nem hiteles a “bizonyíték”. Kíváncsi leszek mi lesz itt.

Cléda - 2011. 06. 25. 12:53

Ja, még annyit hozzátennék hogy a megkattant anyuka engem az évad közepétől nagyon idegesített, főleg így hogy elment, ez egyáltalán nem egy anyai természetű lépés volt..

symor - 2011. 06. 25. 23:24

Ez ütött, ez az igazság!

Sokkal nagyobbat egy gyilkos megtalálásával sem szólhatott volna nagyobbat a sorozat. Az utolsó rész, amiben feltárták Rosie menekülésének útját sokkal súlyosabbá vált az eddigieknél. Nagyszerű hangulata volt a 13. epizódnak, ami sokkal inkább leült volna ha egyszerűen rátalálnak a tettesre, mintsem így, hogy nem tettek eleget a nézői elvárásnak.

Azt le kell szögeznem ezzel együtt, hogy a Lost-nak semmi köze ehhez a sorozathoz. A Killing vége, már az igazi vége, ugyanis semmiképpen sem lesz majd olyan zavaros és semmitmondó, mint annak a sorozatnak 7 évad után sikerült lennie.

Itt érezhetően kidolgozott koncepció van, kerek történettel és nem csupán azt remélik, hogy annyi elég lesz, amennyit nyújtanak hirtelen felindulásból. Minden szereplőből megkaptuk az első fejezeteket, a cselekményszálak pedig még csak itt kezdenek összekuszálódni igazán, mielőtt bármire is megoldást adnak.

Eddig csupán nagyon hangulatos, jó sorozat volt a Killing, most kezd csak kiválóvá válni :)

Sylar - 2011. 06. 26. 00:46

Az egy barom, aki a Losttal hasonlítja össze ezt a sorozatot, mert ott a karakterek miatt néztük az új részket és évadokat, mert ott szerethető karakterk voltak, akiket tényleg szerettek a nézők, de itt ez nem mondható el, mert talán csak a két nyomozót lehet szeretni a sok karakter közül. A killinget azért néztük, hogy kiderüljön a ki a kuva gyilkos. Szóval ezek után tök felesleges bármilyen összehasonlítás is a Losttal, ennyi erővel a mentalistával is össze lehetne hasonlítani, hogy ott is tényleg a red john halt meg, ha egyáltalán meghalt??? Amúgy meg, aki nem jött rá, hogy nem a tanácsos a tettes az nem tudom, hogyan nézte az elöző 12 részt!? Tök átlátszó a készítők műve! Mindennel akarnak foglalkozni és egy kurva jó sorozato akarnak készíteni és meg akarják mutatni, hogy ők is vannak olyan jók, mint amcsi kollégáik, ezért nem választják ki a sok szereplő közül a tettest. Majd ha már sok elismerésük lesz na akkor.

Buzz - 2011. 06. 26. 03:33

Megmondom őszintén ha tudom előre, hogy nem derül ki a gyilkos, akkor egy rész után kaszáltam volna. Nagyon erős hangulata van a sorozatnak, nekem túl egyoldalú. Alig-alig egyensúlyozza valami pozitívum a sok nyomasztó elemet. Alapból ridegek a karakterek plussz végig szakad az eső és ráadásként kb. minden szereplő családi élete szétesik. Nem csak Rosie családjáé ami valahol érthető, bár ott is egyre durvább dolgok jönnek elő a szezon során (maffia, függőség, pénz, Rosie titkolt melója). Linden is elszúrja a saját kapcsolatát a barátjával és a fiával is. A tanácsos is, bár ez valahol várható volt, de ez is tudta volna kicsit egyensúlyozni a sok negatívumot ha legalább a barátnője végig hűséges marad. És ezekhez még hozzájöttek a múltból hozott fájdalmak. (a tanácsos halott felesége, Holder drogos múltja, Belko kapcsolata az anyjával, Linden válása)
Úgy éreztem, hogy kb. minden negatívum ami az életben előfordulhat az ebben a sorozatban megtörténik, vagy már megtörtént valakivel a múltban.

MZ - 2011. 06. 30. 12:07

Nem tudom ki nézi a dán verziót (Forbrydelsen), de nekem eddig sokkal jobban tetszik, mint az USA verzió. Nagyon bírom benne a színészeket (Lund nekem jobban bejön, mint Linden), Anyu sem annyira idegesítő a dánoknál, mint Mitch és volt eddig (14. résznél járok) egy-két olyan csavar, ami még az USA verzió ismeretében is meglepett (bár tudom, hogy itt másfelé viszik a történetet, de a politikai szál is érdekesebb lett szerintem).

A dán verzióról nem lesz kibeszélő?

winnie - 2011. 06. 30. 12:19

de, lesz, mindenképp.

MZ - 2011. 06. 30. 13:15

@winnie: köszi, akkor várom türelemmel!:o)

MZ - 2011. 07. 02. 12:14

Jaj, befejeztem a Forbrydelsent, annyira nagyon tetszett! nem is tudom, mikor láttam utoljára ennyire jó krimit…:DDD Újabb köszönet a junkinak, hogy egyáltalán a látókörömbe került. Kiváncsi vagyok nagyon, hogy milyen lesz a The Killing második évad, s hogy ők milyen irányba viszik el a történéseket.

FlasHx - 2011. 07. 06. 15:16

Ne felejtsük el hogy a Beau Soleil szál első nyoma egy agresszív göndör hajó fickóról szól aki a stadionjáról beszél(Tom Dexler), és ugyancsak ő jegyzi meg hogy Richmond félék arra valók hogy eltakarítsanak utána, elvigyék a balhét pontosan nem ugrik be, de hasonlóan fogalmazott( Jamie Wright-nak mondta mikor csajok úszkáltak feje fölött)
Egyébként sztem Richmond nem fog belehalni a lövésbe…

Hihetetlenül tetszett a sorozat néhány hét múlva újranézem.Az eredetit is látni akarom.A hangulat, a főszereplőpáros és ahogy göngyölítik fel a szálakat egyszerűen imádom.Beszippant, és tágra nyílt szemekkel néztem minden másodpercét.Első krimi sorozatom, most kutakodok vannak-e hasonlók, tippeket szívesen veszek!

winnie - 2011. 07. 06. 15:19

“Első krimi sorozatom, most kutakodok vannak-e hasonlók, tippeket szívesen veszek!”

az eredeti dán?:) valahol hasonló műfajú a rubicon vagy akár a harper’s island is, bár utóbbi nem krimi annyira. de a pretty little liars is rejtélyközpontú. vagy a már írt the wire is hasonlít ebben-abban.

és persze a fő párhuzam, a twin peaks. meg amiről pár napja szintén írtunk: a vanished és a kidnapped.

FlasHx - 2011. 07. 06. 15:43

KÖszi:) a harpert most végeztem ki tegnap, ledarálva elment de inkább hagyjuk:)Twin peaks 3ik résznél járok a Wire-t utána kezdem nagyon sokan ajánlották, és gdolom nem hiába minden idők 2ik legjobb sorozata imdb-n.A másik 3omról nem hallottam köszi mégegyszer beszerzem őket!

Basil - 2011. 08. 07. 16:02

Ki kell még írni, hogy SPOILER?
Hát én ha tudom, hogy ez lesz a vége, hagyom a fenébe az egészet. Még így csak-csak elmegy, hogy 3 nap alatt megnéztem, de aki hetente várva várta, azzal eléggé kitoltak.
Mondjuk így tuti meg kell nézni a második évadot. DE mi a biztosíték arra, hogy ott NEM csinálnak egy ilyen finálét???
Különben ..rrrrva jó volt a filingje, kicsit zavart az állandó eső, vagyis inkább a hangja, de meg lehetett szokni. Nagyon ajánlom a kedves készítőknek, hogy szedjék össze magukat és kreáljanak egy HIHETŐ gyilkost a második évad végére,mert különben izé. :)
A Holder detektív a legjobb fej az egész bandában, úgyhogy kérem AZONNAL tegyék helyre ezt a kis bakit, hogy átállt a sötét oldalra. Ugye ez valami félreértés?
A kis okostojás Sarah Linden meg micsoda jó csaj amúgy a valóságban:
http://blogs.amctv.com/the-killing/2010/04/amc-casts-mireille-enos-in-the-killing.php
például, de néha nagyon idegesítő, ahogy rágja azt az akármit.
Azért nem igaz az, hogy csalódás volt. Az utóbbi idők – számomra – legjobb sorozata, még így is. Hatására előszedtem a Twin Peaks-t. Nosztalgiázni.

winnie - 2011. 08. 07. 16:24

“DE mi a biztosíték arra, hogy ott NEM csinálnak egy ilyen finálét???”

az, hogy megmondták:) itt nem mondta senki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz