login |

No Ordinary Family: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2011. 04. 11. 22:50 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Erről van szó, kérem szépen. Oké, hogy a V-nek kevesebb része volt, de ott az volt az egyik fő panaszom, hogy vissza lehetett úgy kapcsolódni a sorozatba, hogy szinte semmiről sem maradt le az ember. Jelentem, a No Ordinary Family-ben voltak történések, csak úgy kapkodtam a fejem a WTF-hegyeken (uhh, hadd ne soroljam, rám zúdult 20 percben az, ami másra 20 részben), hogy mi minden változott. És a finálé sem volt rossz, lezártak benne ezt-azt, a cliffhanger-t el lehet viselni, bár másféle és érdekes 2. évad lehetőségét veti fel.

No Ordinary Family - 1x20-c

Azon filózom, hogy mit kellett volna másképp csinálni a No Ordinary Family-vel. Látva a meglehetősen mitológia-középpontú finálét, az összeérő szálakat, úgy érzem, hogy a kezdetekkor ráfeküdhettek volna az átívelésekre. Mondom ezt annak ellenére, hogy tudom, hogy a közönség jobban szereti az epizodikus megoldásokat, hogy az a szokás, hogy epizodikus sztorival rántják be az embert és a megszilárduló tábornak kezdik el adagolni az átíveléseket, de talán akkor én sem szálltam volna ki a kezdeti lelkesedésemet követően a sorozatból. Lehet, hogy mások is így érezték, s a készítők túl későn kezdték vastag filccel kiemelni a NoF-mitológiát.

No Ordinary Family - 1x20-b

Annak ellenére, hogy korrekt volt a zárás (6/10) (az 1×19-es alternatív jövős sztori is közel állt a szívemhez), valahogy továbbra is az volt az érzésem, mintha a langyos vízben járnánk: a szórakoztatás ki lett pipálva ugyan, de még mindig esetlen a téma kezelése – nem mintha egyszerű lenne az írók dolga. És a langyos víz mellett a bosszantó klisék és az olykor elég kemény szájbarágás sem tett jót az összképnek, a fináléban pedig a flashback-es kezdést sem éreztem fontosnak, sőt. A start után viszont beindult a verkli, szinte azt éreztem, hogy a két visszamondott epizód miatt minden leleplezést, magyarázatot, megoldást az 1×20-ba szuszakoltak bele.

No Ordinary Family - 1x19-a

A mellékszereplők jó alkalmazásán kívül külön piros pont jár azért, hogy a Powell família nem egyedül, a klasszikus zsaru- és tinisztorikba látott módokon alkalmazta képességeit, hanem valódi (szuperhős)csapatként, bár megvallom, hogy egyesek túl erős képességgel bírnak, melyek miatt pár szituációban felmerül a kérdés a nézőben, hogy miért nem ezt vagy azt csinálta, és máris meg van oldva a probléma. A gond az, hogy a szuperhőscsapat nem működhetne permanensen, így idővel mindenki visszakerülhet a saját kis sztorijába, ahol használgatja a képességét erre-arra.

No Ordinary Family - 1x20-a

Persze a szuperhősös vonal és a családi jelleg kiemelésével elég csúnyán kontrasztban állt az, hogy a főgonosz viselkedése, motivációja, sőt, talán még a képessége is, valahogy többet várt volna tőle az ember – és Powell-éktől is, akik mondhatni csak a rosszfiú bénázásának köszönhetően tudtak győzni és felkészülni a 2. évadra beígért attakra. Sokat kellene még javulniuk, de gyakorlás teszi a mestert.

23 hozzászólás Ne habozz!

Hor1 - 2011. 04. 11. 23:03

Szerintem rengeteg javult évad közben a sorozat, sokszor meg tudtak lepni, ami azért ritka. :)
Nekem bejött, és bízok a 2. évadban.

spamdog - 2011. 04. 11. 23:12

Ha csak egy sci-fi maradhat az ABC-n akkor inkább NOF (és fájó szívvel, de pusztuljon a V)

Conquistador - 2011. 04. 11. 23:24

Nagyon jó irányba indult el a sztori, és valóban egész kerek lett a végére. Az elején annyira ezt a mindent a családért, csak a család! ars poeticát nyomták, hogy kicsit nehezen fogyasztható volt. Ez persze később is megmaradt valamilyen szinten, de épp az átíveló, izgalmasabb szálak miatt elterelődött róla a figyelem.
Kár volt az epizódszám hirtelen csökkentése, emiatt kellett nagyon gyorsan sűríteni az eseményeket (pl. Katie állapota)
A cliff elviselhető, és váróssá teszi az amúgy elég esélytelen 2. évadot.
Jól láttam, hogy Julie Benz már másik pilotban szerepel majd? na én ezt nem tartom jó jelnek, az egyébként is gyengus nézettség mellett..

winnie - 2011. 04. 11. 23:26

michael chicklisnek is van sajnos pilotja. de a prioritás a NOF, az nekik csak második pozíció, így ha a NOF-ot berendelik, maradnak. mindössze annyit jelent az egész, hogy a pilotot gyártó stúdió reszkíroz (nem túl nagyot…), hogy esetleg szereplőt kell cserélnie berendelés esetén.

Hor1 - 2011. 04. 11. 23:27

De Autumn Reeser mindenképp kapjon valami állandó szerepet. :)

Dregnarr1 - 2011. 04. 11. 23:34

A második képen Lawless kisasszony van?! Mert akkor azonnal folytatom és kifagyasztom jegelt állapotából a sorozatot!

winnie - 2011. 04. 11. 23:40

“A második képen Lawless kisasszony van?! Mert akkor azonnal folytatom és kifagyasztom jegelt állapotából a sorozatot!”

neki is kezdhetsz:) elég jelentős a szerepe.

ldavid - 2011. 04. 11. 23:41

Hor1 +1

szinte csak miatta, Benz, és Chiklis miatt néztem

Skate - 2011. 04. 11. 23:59

Ha lesz időm rá, talán felkerül a daralistámra, de az még a jövő zenéje.

tyupek - 2011. 04. 12. 00:01

Teljesen jó a sztori, sok fordulattal és ami a fő, hogy a családi összetartás a fő motívum (nem a magányos hős).

Lui - 2011. 04. 12. 00:24

Nagyon jó volt ez bár a finálé tényleg kicsit fura lett.

A wtf- pillanatok számomra nem tudtak meglepőek lenni, és már-már Smallville-jellegű lett a rész . Ami nem épp jó.. (pedig az is hogy szerettem régen..)

Nagyon érződött az, hogy 3 rész anyagát pakolták bele 1be. És ez jelentősen vont le az élményből. Ettől függetlenül kb 6/10.
ÉS kb ennyi az esély a folytatásra. Pedig kaphatna esélyt, ahogy a V is.

spoiler:

Meg mikor éppen lekéste a hiperfutásával a helikoptert.. Azon fogtam a fejem. Ahogy a viszonylag segítőkész öregből a rész végére szinte egy elfajzott, brutális dög lett, azon is – hiába próbálták beállítani a Trisettum hatásának.

Oké h más csatorna, de ha csak 1ik élhetné túl.. Én a Human targetre voksolnék..

Álmos - 2011. 04. 12. 02:06

Egyike a kevés újoncnak amit megtartottam. Sajnálnám, ha nem lenne második évad.

Paladin - 2011. 04. 12. 10:11

Néha bosszantóan buta a sorozat, de azért néző maradtam, mert elszórakoztat.
(Szemben mondjuk a Cape-pel, ami egyszerűen kínos.)

Melkor - 2011. 04. 12. 10:22

A legjobb újonc, nem is kérdés, King viselkedése meg szerintem teljesen logikus volt.

Azért ha választani kell, inkább a hibátlan Human Target maradjon, utána ez, és valahol a sor végén a V.

plantag - 2011. 04. 12. 11:07

meg nem lattam az utolso reszt, es a kommenteket is kihagyom addig, viszont fontos megjegyeznem, hogy a nof igenis egy igenyes scifi sorozat – persze laikus szemmel. tetszett a sztori, persze az elsö par resz kicsit erdektelen volt, de mindig be tudtak ugy fejezni, hogy felkeltse az erdeklödesem a következö reszre. aztan beindult az ativelö szal is, ami szinten egyre erdekesebb volt. a szereplök jok voltak, meg a tinikkel sem volt bajom, külön pirospont reszemröl a sok külsö helyszinert es a latvanyert. ami joval erösebb mint a V-nel. Anno mozifilomeknel lattam hasonlo effekteket. anno a smallville-t is föleg ezert neztem, mert tele volt baromijo, nemgagyi effektekkel, a tinidrama hidegen hagyott. itt viszont jol adagoltak a dramat, a sztorit, voltak poenos jelenetek is, es meg az effektek is rendben voltak. sajnalnam, ha nem lenne 2. evad. es meg a mellekszerplök is jok voltak, erdekes volt latni ket ex-bsg szereplöt egy jelenteben egy masik filmben. az megmosolyogtatott..

nekem a sori az elsö 19 reszt tekintve egy 7,5-8/10.

yosha - 2011. 04. 12. 12:11

SPOILERES

King viselkedése teljesen logikus volt, féltékeny is volt, a csajjal akart lenni és sarokba lett szoritva, ráadásul az eddigi munkája kártyavárként omlott össze. Annyi hogy a fight lehetett volna hosszabb vagy érdekesebb, nomeg hirtelen honnan lett annyi képessége, az se volt megmagyarázva.
Jó volt a Joshua visszatérés, de az a fránya gyerek hogy született meg ilyen hirtelen? A többi szálat nézve nem telt el annyi hónap, de mindegy. A kölykökkel mi lett az hanyagolva volt rendesn, Katie kapcsolata meg JJ csajozása.
A 13. részben anno minden volt, az nekem a favorit az évadból, joshua miatt is, ő kemény arc volt amig el nem langyult. A finálé meg egy gyenge 8/10 számomra, a repülős cliff bénán lett felvezetve George-al, nomeg hogyhogy a kormány a segítségüket kéri, amikor egy résszel ezelőtt be lettek volna zárva ha kiderül hogy szuperek.
Családi sorozathoz képest erős volt a bodycount azért, hulla a tanári székben meg három fejbelőtt őr, égettarcu bérgyilkos meg szétmálló főgonosz, ezeken csak lestem.
Heroesnál már most közelebb áll a szivemhez, az is kapott ujabb esélyeket, ezzel a felütéssel egy második évadot még megérdemelne.

winnie - 2011. 04. 12. 12:26

FINÁLÉ SPOILER

kinggel kapcsolatban nekem az alkalmazott gonosz klisék fájtak, hogy ha lelő valakit, akkor nem ellenőrzi, ha le akar számolni, akkor percekig dumál, míg el nem kapják.

“Jó volt a Joshua visszatérés, de az a fránya gyerek hogy született meg ilyen hirtelen?”

szupergyerek, na:) (egyébként ez az egyetlen aspektus, ami nem hiányzott. a terhesség és a megszületés oké, de az nagyon nem, hogy papírforma szerint a 2. évad egyik szála katie gyereke lennne. a gyerekszületés sok sorozatot tönkretesz. (a v-ben is muszáj volt gyereket szülni:)

combrader - 2011. 04. 12. 13:59

Nálam erős 8/10 a sorozat és mindenképpen fejlődött önmagához képest így a végére. Mindenképp érdemel egy 2. évadot, csak kérdés az, hogy mi lenne benne… Mert egy “szupervadászattal” végleg oda a családos sorozatnak, és Heroes-i mélységekig eshet vissza, ami nagyon nem lenne jó.

Pedig még sok potenciál lenne benne, remek kis családos sorozattá nőhetné ki magát, megfűszerezve csipetnyi misztikummal és szuper-képességekkel. Reménykedjünk.

A másik baj számomra, hogy mindhárom szóban forgó sorozatot megszerettem, és nálam a HT és s NOF mindenképp kellene jövőre is, de a V is annyira beerősített, hogy város a 3. évad. És sajna nem tudni, ki éli meg a következő őszt. :(

WAdam - 2011. 04. 12. 18:16

Én az elején néztem, de abbahagytam, mert nagyon idegesített, hogy 3-4 rész után is még az volt a dilemma a családban, hogy etikus-e a képességek használata. Apátok **** :D

CAPTAIN - 2011. 04. 12. 21:04

Alig van sajnos normális sci-fi, úgyhogy hibái ellenére várom a folytatást. Nekem a V – nél azért jobb. A “The Incredibles” animációs film is tetszett, ugyebár hasonló témában, és tényleg nem az a tipikus magányos hősösös. Kell ilyen is.

Az első sorozat, amit elkezdtem nézni, az a Heroes első évada volt. Délután elkezdtem, és reggel végeztem. Alvás nélkül mentem munkába.

Azóta is valami olyan flash-t várok, amit sajnos ettől nem kapok meg, de szemet lehet húnyni a szájbarágásnak, meg a “gyorsszülésnek”, ha kapunk cserébe egy kis szpesölebilitit, és egy kis CGI-t…

Azt várom már, amikor a mi nemzedékünk kerül a forgatókönyv – írói, rendezői székekbe, és csinálnak valami igazán tökös, nekünkvaló sorozatot…

xwx - 2011. 04. 13. 00:20

teljesen nézhető a sorozat, bár csomó olyan dolog van benne, mint például a finálénál, hogy a stephanie elrohan lucy lawless után (nem tudom hirtelen a sorozatbeli nevet:), és most az egy dolog hogy nem éri utol, bár már azt sem értettem, de a gyerekek 2 másodperc múlva megjelennek a tetőn. egy résszel ezelőtt még átlépte a fénysebességet, most meg majdhogynem lekocogja a két gyerek. de aki elkaszálta még az elején az fontolja meg hogy megnézi, lucy lawless azért itt is badass:)

Komissar - 2011. 04. 14. 23:10

Nekem tetszett a sorozat, most daráltam végig. Tényleg nehezen indult be, de pár rész után már rendben volt. És valljuk be, nem lehet sok sci-fi közül válogatni manapság. Remélem nem mennek el olyan mélységekbe mint a Heroes, mert azt már tényleg nehéz volt követni néha, de még egy szupervadászat is jól jöhet ki a végén. Legyen folytatás.

Arra pedig a válasz hogy miért kéri a kormány a segítségüket ha pár résszel korábban még majdnem meglincselték őket az lehet, hogy más az ha élő adásban leplezi saját magát, vagy ha az NSA figyeli csendben őket.

CsipiK.O. - 2011. 04. 15. 10:58

Nekem az egész történet tetszett, és várom is a folytatást

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz