login |

Pilot: Happy Endings

2011. 04. 15. 14:36 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

És mivel még mindig volt a tarsolyukban midseason sitcom, így újabb 20 perces szórakoztatás érkezett a héten. A sorozat egykamerás, szóval nincs alánevetés, emellett rengeteg hibával bír. És még annyit így előzetesen, hogy Elisha Cuthbert a tévében, egyelőre egy puma nem akarta megölni.

he1

A sorozat egy esküvővel indul, ezt látjátok a képen, azonban nem friss házasokról fog szólni, de nem ám. A lány meglát egy jól kidolgozott görkoris palit, és elfut az oltár elől. A férjjelölt ezt kicsit zokon veszi. A pláne, hogy a baráti társaságukat ők hozták össze, így a többi 4 szereplő nem szeretné, ha miattuk szétbomlana az egész, így meg kell oldaniuk a helyzetet.

Mivel két rész ment, így ez alapján ítélhetünk. A tényleges pilotban volt egy-két olyan jelenet, ami az ellenségeskedés jegyében telt, a szakítók beszólogattak egymásnak ezerrel, ez fel is dobta az utolsó 10 percet. A második rész pedig olyan, mintha ugrottunk volna az időben jó pár hetet, amikor már nagyobb a békesség és csak simán 6 jóbarátról van szó.

And who is Michael Jordan?

he2

Bizony, a Jóbarátok-recept érkezett meg, 6 fő, 3-3 felosztásban, amit egy meleg sráccal frissítenek 2011-re. Ezen kívül még tele van klisékkel, nem sok frissességet sikerült tolniuk a receptbe. De tényleg, néha centire megmondod, hogy mi jön, tipikusan kilométerekről látható minden. Ami megmenti, hogy a főszereplők néha egész jól adják elő a helyzetet, amit már láttál százszor. Bár pont nem Cuthbert igazán jó, eyecandy szinten azért domborít a második részben, hanem a fiúk hármasát alkotók, na meg a “meleg férj” csajszi.

Tipikus guilty pleasure amúgy az anyag. Felpontozni nem lehet, de megtalálták a drogot, ami miatt ott leszel a következő héten, már ha peched van. Az igazán erősek nyomnak egy törlést a távirányítón és örökre elfelejtik, a hozzám hasonlók meg mosolyognak egy-két helyen, esetleg röhögnek a pilot egyik részén, és 5-6/10-es átlag ellenére is követik.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 04. 15. 13:59

akkor igazán erős vagyok.

hú, nagyon rossz volt. vagy…, csak semmilyen? “szerencsére” semmi nem tart itt, mert a többi midseasonnél voltak aranyos karakterek, miegymás, de innen ez hiányzik. bántóan semmilyenek a karakterek. oké, a 2. részre megtudtunk valamit a scrubs-os csajról meg a ff-es srácról, de a néger gyerek, meg elisha cuthbert teljesen semmilyen.

valóban jóbarátok style, a srácok talán együtt is laknak, cuthbert is szobatársat keres, so…

ami jó pont nálam, az mindössze a nem klisés meleg csávó. (és erre a 2. részre szóvatették neki, hogy nem klisés, és szereztek egy kliséset, aki a klisék ellenére legalább viccessé tette a rész egy részét:)

endel - 2011. 04. 15. 14:44

“A sorozat egykamerás, szóval nincs alánevetés”
nem is volt min nevetni igazabol :)

‘ujonc’bol most van eleg, ami szerintem! vicces es nezheto, ez nem tartozik kozejuk (breaking in, raising hope, better w/ you)

winnie - 2011. 04. 15. 14:45

most nem tudom visszaidézni, de az 1×01 3/4-énél volt valami jó poén, ami lecsapott:)

Flanker - 2011. 04. 15. 15:39

Engem human pumás poénja csapott le, de erősen..:)

Shawn - 2011. 04. 15. 16:05

hát ez 100x jobb mint pl. a Perfect Couples… én maradok…

Gabe - 2011. 04. 15. 17:41

Hát ez rémes volt.
Perfect Couples <3

paranoid android - 2011. 04. 16. 04:22

Nem terveztem, hogy akármelyik párkapcsolatos sitcomot bepróbálom idén (a HIMYM pont elég az ilyenből nekem), de egy kis álmatlanság besegített, úgyhogy kísérletféleképpen ma este öt pilotot néztem meg zsinórban, azonos (semmilyen) elvárásokkal és azonos hangulatban.

A Traffic Light volt nálam a leggyengébb. Az angol srácot kivéve a karakterek semmilyenek és a színészek sem szimpatikusak; a néhány remek dialógus kevés.
Mad Love: a két sidekick közötti dinamika és humor zseniálissá tehetné, ha nem lenne ott az unalmas másik fele a dolognak (akármennyire kedvelem a színészeket). És ha nem tudnám, hogy az unalmas fele változatlan marad, a vicces rész pedig úgyis veszít a dinamikájából.
A Better with you érdekes élmény volt, az egyik pillanatban nevettem a másikban meg azt kérdeztem magamtól, hogy „mi a nyál folyik itt?”. Mintha lett volna egy viccekért felelős részleg és egy lelkizésért felelős részleg az írói stábban, és ez utóbbi csak ötven évesekből vagy idősebbekből állt volna.
A Perfect Couples viccesebb volt, mint a többi, de nincs kiemelkedő karakter, vagy bármi, ami biztosan rávenne a folytatásra, de a többivel ellentétben van esély.

És hogy ne csak off topic legyen… a Happy Endings tetszett talán a legjobban. Engem is meglepve, mert rengeteg hibája van. Először is az első percben megutáltatják velünk az egyik főszereplőt. Nem jó húzás. Bár én nem sokáig tudok Elisha Cuthbert-re haragudni. Női oldalon gyengék a karakterek így elsőre. Viszont a meleg srác remek, és a Flashforwardos srác nagyon jól hozta a szétcsúszottat. De talán a legnagyobb pozitívuma, hogy baromi jó a hangulata, magasan veri a többit. Nem fogadnék rá, hogy rendszeres néző leszek, de valamikor egy darára van esélye a Perfect Couples mellett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz