login |

Perfect Couples: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2011. 04. 25. 14:32 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

(Előzmények: winnie a pilotról, human a “másik” pilotról) Mondhatni megvolt a Perfect Couples fináléja. Mondhatni. Mint ahogy a Mr. Sunshine 13 részéből csak 9-et adott le első körben az ABC, úgy a Perfect Couples 13 epizódjából is csak 11 került egyelőre adásba. A különbség az, hogy a PC részeit kicsit összevissza láthattuk (ugye eleve nem a pilot lett az 1×01, hanem a 9. rész), viszont az utolsó 3 rész az esküvői készülődéssel valamennyire összefüggött. Ergó vicces lenne, ha most látnánk a még le nem adott (hivatalosan) 4. és 6. epizódot. (Hátha nyáron.)

Perfect Couples - 1x11-a

A fenti pilotkritikás linkeken közepesnek hoztuk ki mindketten a sorozatot és részemről az is maradt, de nézősként. Gyenge voltam, vagy guilty pleasure lett? Nem tudom, de az tetszett, hogy a Perfect Couples-ben vannak karakterek, és a poénok zöme a karakterekből, azok jellemvonásaiból fakadt. Akadtak jobb és rosszabb, ihlettelen és nagyon elvetemült poénok is, de mindvégig karakterspecifikusak, olyanok, amik csak az egyikük szájából hangozhat el – vagy, ha a másik mondja, akkor nem vicces vagy hiteles.

Perfect Couples - 1x11-c

Van egy olyan érzésem, hogy ez az, ami a sorozat mellett tartott. Mert ez akár a kitartó néző jutalmának is felfogható, azaz megismered a karaktereket és jobban fogod értékelni a poénjaikat. Persze ez mind szép és jó, de ettől még a sorozat megmaradt a bűnös élvezet kategóriában egy 5/10-es érdemjeggyel, de még azt előnyére írom, hogy az esküvői készülődéssel felédezte a My Worst Week emlékeit, amelynek két szereplője is jelent volt it.

Ja, ami a legfontosabb. Túl jó arcok vannak a Perfect Couples-ben, hogy veszni hagyjuk őket, szóval Christine Woods-nak és Mary Elizabeth Ellis-nek azonnal saját sorozatot kérek! Woods már a FlashForward-ban is a legjobb arc volt és Ellis is kitűnt annak idején az It’s Always Sunny in Philadelphia pincérnőjeként. Na, jó, a két fő sorozatpestist is kedveljük, maradhatnak.

Perfect Couples - 1x11-b

ui: A titkárnőt miért kellett betenni a főcímbe abban a 2-3 részben, amikor szerepelt? Ez hogy működik? Betették, azt hittem, hogy kiemelték állandónak, aztán onnantól kezdve szinte nem is szerepelt. Pedig jópofa volt. (Gondolom alapból állandó volt, csak nem nagyon foglalkoztak a munkahelyi dolgokkal, így hanyagolták.)

1 hozzászólás Ne habozz!

ldavid - 2011. 04. 25. 16:13

kár érte, én megszerettem őket

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz