login |

Pilot-mustra: Bones – 6×19 The Finder – 1×00

2011. 04. 27. 14:55 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, ,

On a scale of 1 to 10 she’s an 11.

(Végre! Végre kimondta valaki! Sosem értettem, hogy Michaela Conlin miért nem top10-es a JAWs eyecandy-szavazáson:) A Bones – 6×19-ben Hart Hanson-ék felvezették egy tervezett spinoffjukat. Mit ne mondjak, ennyire random spinoff-tervet nem sokat láttam, még a Lucas-féle tervezett, de lelőtt House-spinoffnak is több kötődése lett volna a sorozathoz, de tökéletesen érthető, hogy manapság, mikor egy új sorozatnak kevés esélye van, hatalmas előnyt jelenthet 10 millió nézőnek megmutatni egy új kvázi-pilotot. Igen, a Bones – 6×19-et bárki megnézheti, aki nem ismeri a Bones-t, mert 85%-ban az új karakterekről szól. És Miami-ról.

THE FINDER – 1×00 – 6/10

The Finder - 1x00-b

A The Finder Richard Greener regényein (kettő van) alapul, és egy olyan fickóról szól, aki mindent megtalál. Ennyi. Köze a Bones-hoz nem sok van, bár beleírták a sztoriba, hogy a főhős, Walter Sherman karaktere régi ismerőse Booth-nak (és, hogy rámoccant Brennan-re), nagyjából a krimi műfajában egyezik a két sorozat, de a The Finder-nek lehetősége van arra, hogy ne csak gyilkosságokról szóljon. Egyébként sem a hangulata, sem a szereplők felállása (ld. “összejönnek vagy sem?”) nem Bones-os.

The Finder - 1x00-a

Bishop, smishop.

A “Finder” mellett van törzshelynek egy kocsma, annak van egy tulaja és/vagy csaposa (Saffron Burrows), plusz a Finder-nek van egy nagydarab “jogi tanácsadója” (Michael C. Duncan), aki afféle tényleg ért a joghoz, de afféle testőr szerepet is betölt – és kész is az új csapat. Ők fognak kapni berendelés után még valami nyomozónőt, mert nem tudom elképzelni, miért ne rendelnék be a sorozatot. (Nem tudom, mi alapján döntenek, hiszen a 10 milliós nézőszám eleve adott volt.)

The Finder - 1x00-d

Bármilyen szkeptikus is voltam, azért, mert nagyon nem kedvelem a Bones-t, s mert Geoff Stults sem a szívem csücske, be kell ismernem, hogy a The Finder nem rossz. Főleg Stults miatt nem rossz, akinek a karaktere igazi friss fuvallat. Volt katona, kétszer is megjárta Irakot és a képessége is elég fura eredetű, módszerei nem kevésbé – és tele van ilyen-olyan tikkekkel meg paranoiával. És emellett még vicces gyerek is. Afféle tipikus jópofa karakter, akit öröm játszani. És Stults örömködik is, szívatja Booth-ékat, bajba keveredik és lubickol a szerepében.

The Finder - 1x00-c

Ő viszi el a hátán a The Finder-t, mert a sztori az másodlagos (a karaktermomentumok miatt nem sok idő van a kifejtésére), ráadásul a mellé csapott társak is érdektelenek. Semmi bajom nem szokott lenni az akecntusokkal (ld. még: “nem szoktam foglalkozni a játékvezetővel, de…”), de a csaposlány angolja idegesített, s ugyanez volt a helyzet a jogi tanácsadó mackó öblös hangjával. Persze nem csak audio téren zavartak, hanem azért is, mert annyira semmilyenek voltak. Tudom, a sorozat alatt majd kidolgozzák őket, de náluk a Criminal Minds: Suspect Behavior csapatában is voltak érdekesebbek.

The Finder - 1x00-e

Nem tudom, hogy milyen irányt venne fel egy The Finder-sorozat, de nem Bones-osnak tűnik, ami jó pont. S ha megtartják ezt a kellemesen vicces, bratyizós, szívatós hangulatot (végül is barátokról szól, nem munkatársakról), akkor még nézőssé is válhat. Főleg, ha olyan zenék lesznek benne, mint a Stereo MCs-től a Connected. (A belebegtetett drámáról kösz, de inkább lemondok.)

17 hozzászólás Ne habozz!

Dr. Atom - 2011. 04. 27. 16:49

Érdekes lenne megnézni, mit tudnak ezzel kezdeni. MC Duncan-nel nem volt gond, de Saffron Burrows akcentusa tényleg kiakasztó (bár a csaj még 40-hez közel is jól néz ki).

Nagyon felemás volt.

Klunks - 2011. 04. 27. 17:36

Én is azonnal a CM: SB backdoor pilotjával hasonlítottam össze (lévén, hogy az volt a legutóbbi, amit így láttam felvezetve) és azt kell mondjam, hogy sokkal jobban felkeltette ez az érdeklődésemet, mint a Suspect Behavior anno. Ez persze nagyban köszönhető az érdekes főszereplőnek. Viszont ez a jogi tanácsadó karakter meg nekem egy az egyben fear and loathing in las vegas koppintás volt (bár azért gondolom nem ott fordul csak elő, vagy éppen nem ott először, na mindegy)

Szóval a lényeg, hogy engem megvett a The Finder vagy The Locator, akármi is legyen végül.

payskin - 2011. 04. 27. 21:02

Nem volt rossz, felvettem a “nézős” listára… :-)

oxigen - 2011. 04. 27. 21:15

Nekem is tetszett a rész, nagyon jó volt a zene is, a főszereplő is érdekes, én a nagydarab négert is nagyon bírom, de a csaj akcentusát alig értettem, az borzasztó volt. Bepróbálós, az biztos.

“There´s a fine line between kidnapping and citizen´s arrest”

OH and Michaela Conlin is indeed 11.

TonyIsBack - 2011. 04. 27. 21:34

Igen, Michaela Conlin tényleg 11, de akkor Katheryn Winnick (Hannah) legalább 12 :) És rá se szavaztak sokan.

Amúgy nekem ez a The Finder dolog nem igazán jött be, és ez elrontotta az egész részt, mivel a Bones-csapat kb. nulla szerepet kapott. Egy újabb átívelő szálnak jobban örültem volna.

sekat - 2011. 04. 27. 23:33

Hát én nem tudtam, h most lesz ez a spinoff felvezető rész, szal kicsit frusztrált voltam, h nem kaptam bonest (ok, keveset)… DE még így sem volt rossz:) Főszereplő tényleg cuki, és sztem a másik két szereplő is rendben van, sztem van bennük potenciál:) Csaj akcentusa – miután megszoktam – kifejezetten bejött. Pilotnak jó volt, én bepróbálom:)

Maminti - 2011. 04. 27. 23:41

Nekem nagyon bejött az a pilot. Nem vártam különösebben a részt, de mivel hűséges Bones néző vagyok megnéztem. Kellemesen csalódtam, mivel tényleg teljesen más hangulata van, mint a Bones-nak. A többség véleményével ellentétben az egész csapat bejött, bár tény, hogy a főszereplő viszi el a hátán az egészet.

Az mondjuk igaz, hogy semmi köze nem volt az eredeti sorozathoz és elég bénán oldották meg az összekapcsolást, ennek ellenére nem voltam csalódott a rész végén, ami szerintem biztató kezdet.

Lajoska67 - 2011. 04. 28. 13:38

Szerintem meg borzalmasan gyenge volt ez a történet, hülyeség ez a fantasztikus képesség, munka közben olyan mentalistás volt (abból a témából meg az is sok), a párbeszédek nagyon gyengék, szenvedős volt összességében. Igaz, bár végignéztem a 6. évad Dr. Csontot, mostanra már rém unalmas és bosszantó is, annál ez se rosszabb, de én inkább mindkettő megszüntetését javasolnám.

winnie - 2011. 04. 28. 13:52

“hülyeség ez a fantasztikus képesség”

nem hiszem, hogy képesség, s nem is olyan fantasztikus. körülnézett az áldozat lakásán és telefonált párat. ez nem tűnik túl nagy ördöngösségnek.

vicvega - 2011. 04. 28. 21:32

nem láttam, mi volt a baj az akcentussal? Saffron angol, nem?

winnie - 2011. 04. 28. 21:50

“nem láttam, mi volt a baj az akcentussal? Saffron angol, nem?”

az biztos, hogy amerikai nem fognak angol akcentussal beszéltetni:) felesleges volt. zavaró és felesleges. egy miami kocsmárost rém felesleges angollá tenni. a law & order: CI-ben sem véletlenül volt amerikai.

lazy - 2011. 04. 29. 00:37

Remélem, hogy ha tényleg sori lesz a Finderből, akkor mellőzik a bige akcentusát, mert engem is alapból a falra kerget.
Tetszett a könnyed hangulat, viszont az “agysérülésem van, de beáldozom egészségem a közös jó érdekében” és a csináljunk a legádázabb külsejű fószerből püspököt jelentős mértékben csökkentették számomra az élvezeti faktort.
A Bones-hoz tényleg nem volt sok köze, biztos ezért lesz az évad 23 részes. :)
Ha a csaj, vagy az akcentusa legalább repül, akkor lehet, hogy egy darabig majd kitartok mellette és remélem, hogy az új zsarunéni nem azért kell, hogy itt is meglegyen az évődő heteroszexuális páros. Abból van már elég.

Cancer - 2011. 05. 04. 08:32

Nekem eleinte bejött a The Finder, a ‘különleges képessége’ végül is egy fajta megfigyelő képesség. Ezek ált. tetszeni szoktak. De a végére már untam és vártam, hogy vége legyen. Ha sorozat lesz belőle, inkább kihagyom.
Látom az angol akcentus mindenkit bánt… Engem nem zavart jobban, mint általában…

Kaliff - 2011. 05. 17. 14:45

még nem láttam egy részt sem, ezért a belinkelt trailer alapján nem mondok véleményt, de min. 5 részt meg fogok nézni belőle.

a CM:sb viszont egy rakás fos nekem egyáltalán nem jön, a karakterek sem, a színészek sem, még Whittaker sem akármennyit fogyott is. Garofalo kisasszonytól a hideg rász, a magyar hangok is borzalmasak, számomra nem hiteles az egész.

kiváncsi-fáncsi - 2011. 10. 11. 09:35

Mikor adják, vagy fogják adni a sorozatoz???

winnie - 2011. 10. 11. 09:45

jövőre valamikor. még nincs premeridátum.

Réta - 2015. 11. 13. 19:24

Jócskán megkésve darálom a Dr. Csontot. A promóképek alapján érdekesnek tűnt a sorozat, de ez a backdoor pilot szerintem nagyon béna volt. Egyrészt az eredeti sorozathoz nagyon nyögvenyelősen kapcsolódott a sztori, másrészt a Finder rész egyszerűen unalmas volt. A verőember/ügyvéd figura nekem borzasztóan erőltetett, a csapos csaj meg felesleges. A főhős még elment volna, de egyszerűen nyomába sem ér ez a karakter a Mentalista vagy a Psych főhőseinek. Korábban úgy terveztem, hogy a Bones után ezt is ledarálom, de úgy döntöttem, inkább nem pazarlom rá az időmet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz