login |

The Office – 7×22: Goodbye Michael, Goodbye Steve Carell – írta CyClotroniC

2011. 04. 30. 22:37 - Írta: vendegblogger

34 hozzászólás | kategória: kritika,

Hey will you guys let me know if this ever airs?

A tévézés egyik legzseniálisabb karaktere, Michael Scott az eheti dupla résszel elhagyta az irodát, Steve Carell pedig a sorozatot. Nem kellett csalódnunk, hiszen a The Office-tól megszokott sallangoktól és kliséktől mentes, végtelenül egyszerű, ugyanakkor nagyon is személyes és meghitt búcsúepizódot kaptunk, amit sokkal inkább éreztem Carell búcsújának, mint Michaelénak, de így is volt ez rendjén.

office1

Michael megkapta a saját 1-2 percét minden egyes szereplővel, amit igazán az tett nosztalgikussá, hogy minden apró kis mozzanat, jelenet, félmondat tele volt utalásokkal a sorozat múltjára, így már nem azt a szeretnivaló bolondot búcsúztatták, akit a pilotban ismerhettünk meg, hanem egy csupaszív főnököt, aki rengeteget komolyodott a 7 év során. Lehetne tovább dicsérni a 7×21-et is az utolsó halk “That’s what she said!”-től kezdve a Lost In Translation előtt tisztelgő Pames jelenetig, de kár is lenne az epizódot pontozni, ha Steve Carellnek nyugodt szívvel kiszórhatunk egy nagy 10/10-et a hét évadnyi teljesítményéért.

Carellt ugyanis nagyon sokan csak egy ripacsnak tartották ebben a sorozatban, pedig azon kevés kivételes sorozatszínészek egyike, akire bátran meg lehetett írni egy ilyen végtelenül színes és mély karaktert, aki ugyanolyan hitelességgel hozta az infantilis és néha kezelhetetlenül tapintatlan főnököt, a reménytelen és esetlen hősszerelmest, vagy akár az apáskodóan oltalmazó barátot is.

Ez az epizód pedig nagyon méltó ahhoz a hét évadhoz, amit lehúzott a sorozatnál, és akár ezért, akár jelképesen a teljes munkásságért, de meg kell kapnia idén az Emmy-t. Shalhoub, Gervais, Baldwin és Parsons is mind kitűnő színészek, de egyikük karakterében és játékában sem éreztem ezt a diverzitást, ami Steve Carellben és Michael Scottban is egyaránt megvolt.

office2

A távozásának egyébként furcsa mód sokat köszönhet a sorozat, mert a 7. szezont nagyon felhúzta a folyamatos változáson keresztüleső Michael, és kicsit újra a 2-3. szezonos aranykorra emlékeztetett az epizódok nagy része. Remélem, ez a szint a távozása után is megmarad, bárki legyen is az új főnök. És azt is csak remélni tudom, hogy Carell nem kallódik el a bugyuta, fingós komédiák erdejében, és visszatalál a Little Miss Sunshine-os vonalhoz.

34 hozzászólás Ne habozz!

mohapest - 2011. 04. 30. 23:01

Hiányozni fogsz Michael! Nem fogok sírni, nem fogok sírni! Basszus mégis!

ooo - 2011. 04. 30. 23:14

Pont most néztem meg… én néha már úgy éreztem ebben az évadban, mintha gyengülne a karaktere, és talán a sorozat is elérkezett a cseréhez. Persze Michael nélkül nehéz elképzelni az Officet, de ez a Deangelo is fog vicces jeleneteket hozni. (pl. az utolsó baromi jó volt :D)

CyClotroniC - 2011. 04. 30. 23:19

Én nagyon-nagyon remélem, hogy nem marad Deangelo, mert most kontrasztnak vicces, de én jobban örülnék egy árnyaltabb főnöknek, aki kiismerhetetlenebb. Aki korrektnek is tűnik, de szigorú is, aki közvetlen is, de nem feltétlenül enged annyit, mint Michael, valami megfoghatatlannak. Persze Ricky Gervais-t bármikor elfogadnám, vagy akár Dwight-ot is, új karakter nélkül.

zix - 2011. 04. 30. 23:24

Nekem DeAngelo szörnyen ellenszenves, ha ő marad a főnök, lehet, befigyel majd a kaszás… Azért még reménykedem. Will Arnett FTW! :D Jah, és Michael Scott egyszerűen megismételhetetlen. Ez a szerep Carell munkásságának egyértelműen a csúcsa volt, mintha neki lett volna kitalálva. Szomorú dolog a búcsú, kicsit én is megkönnyeztem :(

CyClotroniC - 2011. 04. 30. 23:28

Arnett-et nagyon el tudnám képzelni én is, ráadásul szerintem a sok finálés vendég közül ő a Running Wilde bukása után egy abszolút reális utódjelölt.

ergya - 2011. 04. 30. 23:31

Goodbye Michael Scott

endel - 2011. 04. 30. 23:37

ugyanolyan tokeletes modon megoldottak a repuloteres jelenetet Michael es Pam kozott, mint az 5. evad finalejaban.
a nagy csond, es mindenki tudja mirol van szo. 10/10

symor - 2011. 04. 30. 23:56

Spader-re még van esély az új főnök személyében, mert szerintem ő lenne az igazi?

Természetesen nem azt állítom, hogy ismét képes lenne olyan leiskolázásra, mint tette azt a The Practice esetében, egyetlen évad alatt a hetet végigjátszó Dylan McDemottot váltva a főszerepben.

Abban az esetben a 8. évadban teremthette meg igazán Alan Shore karakterét, végzetszerű lenne, ha ő volna az új főnök az Office 8. évadjában is :)

Mellette szól, hogy Spader nem egyértelmű választás. Nem egy komikus, csupán egy nagy tehetségű színész, jó érzékkel a humorhoz. Olyan, akinek finom figurateremtő eszközei vannak, és némi karizmája, ami túlzások nélkül figyelemreméltó.

Carell-t a számomra legfeljebb ő pótolhatná valamilyen csekély mértékben :)

winnie - 2011. 04. 30. 23:57

a kiragadott idézet zseniális volt, meg a mikroport.

tenorx - 2011. 04. 30. 23:58

Nagyon fog hiányozni Michael Scott :(

winnie - 2011. 04. 30. 23:58

“Spader-re még van esély az új főnök személyében, mert szerintem ő lenne az igazi?”

ha abból indulunk ki, hogy bemutatják az új főnököt idén, akkor ő a magától értetődő válsztás a színészek közül. hogy van-e realitása, azt nem tudom.

de ez a 8. évados meglátás csillagos ötös:)

Dregnarr1 - 2011. 05. 01. 00:48

Egész részen át izgultam, hogy mikor jön el az elérzékenyülős pillanatom, aztán már mikor feladtam volna (kicsit nehéz volt annyi poén közepette), nyúlt a mikroportért. Na ott már tényleg nem volt visszaút.

JimmyL - 2011. 05. 01. 06:37

Ez az a sorozat, amit keptelen vagyok erteni. 1 resz utan nyomtam cancelt. Annyira furcsa nekem, mennyire imadjatok :)

Hylsuy - 2011. 05. 01. 07:50

Tudtam, hogy ez az utolsó rész amiben Michael is szerepel, de végig sírtam és nevettem az egészet. Rohadtul hiányozni fog… :'(

Tuonela - 2011. 05. 01. 08:27

Én Jim Carreyt szeretném új főnöknek, ha már úgyis beugrik az évadzáróhoz. Vele tényleg új szintre léphetne a sorozat.

De ha ő túl nagy kérés – márpedig valószínűleg az – akkor David Brent igazán áttelepülhetne Amerikába. Vagy tényleg kinevezhetnék Dwightot, hiszen (és ez remélem nem spoiler senkinek) az angol Office végén is Gareth Keenan lett az új főnök…

bikkbakk - 2011. 05. 01. 08:56

Nagyon jó rész volt, de a búcsú csúcspontja a múltheti dal maradt.

Szerintem Darryl lesz a főnök, s jó döntés is lenne.

feca - 2011. 05. 01. 09:02

Lehet, hogy lemaradtam a hírekkel, de Ferrel most csak beugró? Nem ő marad?

winnie - 2011. 05. 01. 09:59

“Lehet, hogy lemaradtam a hírekkel, de Ferrel most csak beugró? Nem ő marad?”

nem volt róla szó, hogy maradna, de nem is hiszem, hogy lenne lehetőség rá. sem anyagi tekintetben, sem idő vonatkozásában, hiszen ő mozizik.

Vas - 2011. 05. 01. 10:00

nekem nem hozta ez a részt azt, amire tényleg számítottam (pontosan nem tudom mire, de valahogy másabbra). ennek ellenére jó rész volt, és természetesen Mike hiányozni fog. Jim Carrey-t a főnöki pozícióba! :P

winnie - 2011. 05. 01. 10:01

“Ez az a sorozat, amit keptelen vagyok erteni. 1 resz utan nyomtam cancelt. Annyira furcsa nekem, mennyire imadjatok :)”

ha azt írtad volna, hogy 5-8 rész után furcsa, megértem, de hogy egy rész után…? annyi után lehet kaszálni, de meglepődni azon, hogy másnak bejön, nehéz, hiszen te sem ismered nagyon:)

Timi - 2011. 05. 01. 10:40

Goodbye Michael Scott! :) Zseniális volt…
A mikroportos húzás nagyon tetszett. :) És az utolsó that’s was she said…
Deangelo gondolom nem az új főnök, legalábbis nagyon remélem mert iszonyún irritál.

Timi - 2011. 05. 01. 10:41

Hopsz, úgy értem iszonyúan.

yaze - 2011. 05. 01. 10:51

Ezzel az igazi office-nak vége, de remélem valami elfogadható sorozatot kapunk a továbbiakban is.

(illetve nyilván 7×22-ről beszélünk, ennyit azért pontosítsunk)

CyClotroniC - 2011. 05. 01. 11:17

yaze: Sok helyen 21-nek veszik, de ez az NBC hülyesége, hogy néha egy 40 perces epizódot 2 résznek vesz, néha meg 1-nek. Nem is a mostaniról van szó, hanem egy korábbi dupláról, ami ezt a skálázást eltolja. Netes nézőként nekem 1 file = 1 epizód :D

Sorid - 2011. 05. 01. 11:31

Hát elég kemény volt ez a rész. Szerintem én még fel sem fogtam, hogy tényleg nem látjuk őt többet…
A bejegyzéssel teljes mértékben egyetértek, valahogy pont azokat a dolgokat emelte ki, ami releváns – elsősorban Carell színészi játékát. Amit, mellesleg klasszisokkal többre értékelek, mint a többi szitkom férfi szereplő teljesítményét együttvéve.
Will Ferrell meg kurvára nem szimpatikus. Szerencsére sokszor lehet hallani, hogy ő nem marad, mert túl magas gázsit kér – hálaistennek!!! Arnettről mindig az AD jut eszembe, és az ottani karaktere, ezek alapján pedig nem látnám szívesen itt, valahogy nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudna integrálódni ebbe a környezetbe. Spade, Gervais jöhet, Jim Carrey már pláne!!! Viszont ha belsős lesz a főnök, akkor csak és kizárólag Rainn Wilson!!! Nem is próbálom szépíteni a dolgokat, én gyűlölöm Darryl karakterét, unalmas és nincs olyan handicapje mint a többieknek.
A rész meg Carell úgy ahogy van 10/10, már most reménykedem vendégként való visszatérésében

wizy - 2011. 05. 01. 11:33

Hüpp, nagyon hiányozni fog :(

frufru - 2011. 05. 01. 18:31

ritkán van ilyen, és nagyon furcsa amikor egy sorozat, amit az ember azért néz, hogy nevessen, hirtelen előáll egy ilyen résszel. amikor megnéztem, nem éreztem ennyire egyértelműen, de két nap után határozottan szomorúnak gondolom a búcsút. valószínűleg emiatt is kiemelkedő a sorozat, mertek szentimentálisak lenni és sikerült egy nagyon emberi, a történeten túlmutató mélységű részt összehozni.

revkri - 2011. 05. 01. 20:51

Ahh, amikor Jim és Michael egymás felé biccentenek a végén, és amikor leveszi a mikroportot Michael… Tényleg nagyon szép lett a búcsú. Marhára kíváncsi voltam rá, hogy hogyan oldják meg, azóta, hogy megtudtam, hogy távozni fog. És zseniális lett természetesen. CyClotroniC ismét nagyon jó postot írt. Mint mindig. Tényleg valahogy egyszerre volt monumentális és minimalista. Igazi Office-szos pillanat. Carell-t nem tudom(nem hiszem)hogy lehetne pótolni, de nagyon remélem, hogy jobb lesz mint egy JD mentes Scrubs. Szóval én is megköszönném a 7 évadnyi kitűnő teljesítményt, a szép pillanatokat, mind Stevenek, mind Michaelnak, mind az íróknak. Kívánom hogy még sok ilyen momentumban legyen részünk, mint ez volt. So long Michael!

enn - 2011. 05. 01. 21:51

Nem sikerült könnymentesen végignéznem az epizódot, igazán kitettek magukért. Hiányozni fog Michael. Bevallom az egész sorozat elején inkább idegesítőnek találtam őt, mint szerethetőnek, de ez azért szépen lassan átfordult jó irányba. :)
Jim és Michael búcsúzkodásán már szipogtam, meg amikor még utoljára a kis csapatra nézett ott pláne. Kicsit rossz volt, hogy ők nem is sejtették(pár kivétellel), hogy Michael most bizony elmegy.
Nem tudom végül ki lesz az új főnök, de Jim Carrey megjelenésére kíváncsi leszek.

olef - 2011. 05. 08. 08:09

Nem is nézem a sorozatot, csak hébe-hóba. De megnéztem az uccsó részt. Felváltva röhögtem és könnyeztem. Amikor Dwight nyitja a levelet, ott kész voltam.

Zseniális az egész.

Pizsama - 2011. 05. 13. 07:07

Ahogy Michael-nek, úgy nekem is a dalnál tört el a mécses. Meg a Jim-es jelenet is zseniális volt, meg persze a repülőtéri jelenet. Egyelőre még próbálom felfogni, hogy tényleg nem látom többé ezt a marhát, aki miatt néha kapartam volna az arcom, máskor meg könnyesre röhögtem magam rajta. Minap néztem az animgif-eket, zseniális visszaadják a karakter ‘összetettségét’! :D
Viszlát Michael Scott, viszlát Steve Carrell! :S

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 16. 15:45

Abszolút ámen mindenre, az utolsó mondatra is. Most néztem meg az epizódot, tulajdonképpen 2 nap alatt daráltam le a 7. évad nagy részét, és teljesen visszajött az az igazi Office-érzés, nagyon jó ez az évad. Steve/Michael borzasztóan fog hiányozni, de most érzem először azt is, hogy érdekelni fog nélküle is. Messze az egyik legjobb színész és karakter, aki sorozatban valaha létezett, de a többiek is annyira jók, és annyi érdekes sztori van velük nyitva hagyva, hogy van itt még bőven potenciál. Én azt remélem, hogy Carrell helyét nem egy emberrel akarják majd betölteni, hanem inkább egy kicsit több időt kap mindenki, nem lenne méltó egy Michael-utódot keresni.

sztarmedve - 2011. 07. 31. 01:59

Üdv!!

Hihetetlen,h nem esik szó Michael Scarn-ról.
Őt is hiányolni fogom…
Thats what she said!

SzIllés - 2013. 08. 09. 16:48

Csak a nyáron kezdtem el darálni a sorozatot, és most jutottam el idáig.

Nem tudom, milyen lesz Michael nélkül, de ez így… elképzelhetetlen. :((

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz