login |

The Amazing Race: vége a 18. évadnak

2011. 05. 09. 19:14 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika, reality,

He was the race and I was the amazing.

Vége, vége, vége. Nyilván, de kár, de azért kíváncsi voltam arra, hogy ki fogja nyerni a TAR18-at. A top4-be részemről csupa olyan csapat került be, akikkel tudtam volna együtt örülni, ha nyernek, szóval a dupla finálé részemről csak hátradőlés volt. Persze aztán a hátradőlésből kőkemény bosszankodás lett, mert hihetetlen, hogy még mindig ennyire keményen jelen van a taxis lutri, amit nem egy csapat meg is szívott – más pedig, a száguldó sofőr révén a maga javára tudott fordítani.

The Amazing Race - 18x11-12-a

A finálé előtt felkészültem a tipikus TAR-betegségre, hogy már a repteres taxiba ülésnél eldől minden, mert valahogy mostanában a készítők nem nagyon tudtak olyan feladatokat rakni a finálékba, ahol komolyabban változhatott volna a sorrend, s aki egyszer ellépett, az nyert, aki meg leszakadt, az veszített. Hogy ezúttal mi volt a helyzet, a tovább mögött kiderül. Nyilván spoilerekkel.

A győztes Kisha és Jen lett. Ismét lányok, és mint nemrég írtam, teljesen megérdemeltnek látom a győzelmüket, mert ők azok, akik szinte hiba nélkül versenyezték végig a The Amazing Race 18-at. Igaz, hogy csak egy szakaszt nyertek meg, a legutolsó, de ennyire volt szükség. Más kérdés, hogy helyezési számok tekintetében is ők lettek végül az elsők. (Poén, hogy az első négy kiesó 14. évados volt – és a győztes is.)

Kisha és Jen

Zev és Justin végig nagy favorit volt, de már az előző körben is csak a Rózsaszínek marhasága mentette meg őket, most pedig a pech végzett velük, hiszen nem volt szerencséjük a táncos feladattal, de onnan még jól jöttek el, és a (dedurvavolt!) brazil epilálás sem osztott-szorzott volna, ha az úton meg nem előzik őket a kosarasok. Az előzés után már csak futottak a pénzük után, bár szerintem hatalmas hiba volt roadblock-ot váltani, hiszen bármennyire is nem ment a bikinik eladása, az egyetlen esélyük az volt, hogy más feladatot csinálni, mint a többiek és imádkoznak. Amint feladatot váltottak, onnan nem volt esélyük.

A döntő pedig, annak ellenére, hogy nem célfotó döntött, azért elég izgalmas volt. Néma Sterling már a legelején gondoskodott arról, hogy Gary és Mallory ne nyerhessen, míg a két afroamerikai csapat egymást folyamatosan váltva tusakodott és tényleg csak annyi döntött, hogy az utolsó feladat során a lányoknak volt élesebb a szeme. (A TAR készítői frankón berendelték a hurrikánt. Szokás szerint minden összejött nekik.)

Szóval Kisha és Jen. Nem voltak előtérbe tolva, de ettől még örültem nekik. Jó volt látni ahogy örülnek. Megérdemelték.

Összességében soha rosszabb évadot. A színvonal végig nagyjából egyenletes volt, de nálam negatívba sosem csúszott le, igaz az eposzi magasságokat is kerülte. Az, hogy nem voltak egyértelmű rosszfiúk, fura volt, bát a Rózsaszínek a végén sokat tettek a poszt elnyeréséért – cserébe viszont kaptunk szórakoztató és izgalmas csapatokat, meg összedolgozást, ami nélkül meglettem volna.

24 hozzászólás Ne habozz!

Wondorog - 2011. 05. 09. 20:00

megérdemelték, megérdemelték de a szám akkor is keserű marad Gary és Mallory miatt, úgy szerettem őket :(

Squazee - 2011. 05. 09. 20:56

Én nem rajongtam különösebben Garyékért, szóval örültem a csajoknak. És az a végén elröpülő cowboy kalap… Go Cowboys forever!
Nagyon jó évad volt.

drP - 2011. 05. 09. 21:07

hát, ha egy üzlet beindul… Hajrá csajok!!
nem mondanám, hogy ők voltak a kedvenceim, de tényleg megérdemelték, mert nagyon kiegyensúlyozottak voltak, hozták, amit kell, veszélyben nem nagyon voltak soha. A végén kell nyerni. annak örülök, hogy nem a kosarasok nyertek, mert a 4ből őket csíptem a legkevésbé.

ooo - 2011. 05. 09. 23:03

Nekem is mindegy volt már a végén, hogy ki nyer, mind a 4 csapatot megkedveltem. Mondjuk az tény, hogy a legtöbbet a kosarasokon röhögtem. :D
Nagyszerű évad volt, remek csapatokkal. Soha rosszabbat!

LSL - 2011. 05. 09. 23:20

megérdemelték?

csak annyit tudok ismét mondani hogy RANDOM, 1 szakaszt se nyertek a finálé előtt, most se csináltak semmi kiemelkedőt.
ha a taxi nem szivatja be garyéket, akkor simán elsők, mert mind1ik akadályt gond nélkül vették, és eléggé behozták

szerintem - 2011. 05. 09. 23:26

nekem a cowboyok voltak a kedvenc csapatom, de ők sajnos már korábban kiestek. a második kedvenc csapatom Zev és Justin voltak, bár a korábbi évadjukban több poénjukra jutott idő. aztán ők is kiestek, úgyhogy a végén csak azért szorítottam a lányoknak, mert a kosarasok nem játszottak szimpatikusan, Mallory pedig az őrületbe kergetett (a világon egyedül engem, szerintem). a lányok nagyon aranyosak voltak a végén, úgyhogy még az az érzés is megvolt, hogy jó helyre került a pénz.
hét idézete javaslatom: “he was the race and i was the amazing”
felőlem jöhetne a következő már holnap

winnie - 2011. 05. 09. 23:37

LSL: ezért írtam a helyezési számokat is, hogy övék volt a legjobb – nyilván sokféleképp lehet érdemeltségi fokot kiosztani. ha az a feladat, hogy a végén legyél első, akkor annyira nem gáz, hogy addig nem vagy az, akár taktikát is lehet építeni erre. amíg pedig olyan feladatok vannak, ahol nem lehet sok előnyt szerezni, addig a közlekedés marad a döntő. (mondjuk gary-ék esetében nem tudjuk, hogy a targonca meg a házépítés meg a bicajozás mennyi idő volt (utóbbi biztos, hogy a leglassabb), lehetett plusz/mínusz 15-20 perc is. (

MolnarErik - 2011. 05. 10. 00:23

Ezt jól megjósoltam 2 résszel ezelőtt, h megint a legunalmasabb csapat nyer. Még egy 7 mérföldes célegyenes sem volt elég hosszú ahhoz, h izgalmasabbá tegye a befutót (bár legalább előtte váltogatták egymást az élen). Ez viszont, h a taxisok döntik el állandóan a döntőt már annyira idegesítő, h sztem v biztosítsanak a célállomáson sofőröket, akik tudják, h hova kell menni, v a csapatoknak maguknak kelljen vezetniük, akkor legalább saját hiba hha eltévednek.

Agi - 2011. 05. 10. 01:11

Szerintem nagyon jó dupla rész volt! Én igazából annak drukkoltam, hogy ne a kosarasok nyerjenek. Garyék jól megszívták, pedig lehetett hallani, hogy direkt english speaking taxist akartak szerezni, kár, mert amúgy tényleg jobban teljesítettek az első feladatoknál. A biciklizést nem lehet tudni, lehet, hogy az nem ment nekik olyan jól.

Szerintem is megérdemelték a lányok a győzelmet, végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Kicsit megijedtem, hogy lenyúlják a lányok taxiját, amikor a sajátjuk nem volt ott, de szerencsére nem tették.

Zevéket nagyon sajnáltam a gyantázásnál, nem lehetett valami kellemes. Lehet, hogy a feladatváltás hiba volt, de inkább az első választás volt hiba, ha ők is a koktélosat választják egyből, lehet, hogy be tudtak volna előzni.

Remélem, a következő évad is legalább ilyen jó lesz!

Paya - 2011. 05. 10. 01:29

Megint egy nagyon jó évad, egy nagy kaland és egy hatalmas utazás van mögöttünk, és bár Gary és Mallory csak 3. lett, ismét sikerült a készítőknek. Én férfiasan bevallom, mindig megkönnyezem a végét. Basszus, ha CBS egyszer lemeri venni a műsorról, porig égetem az egész stúdiót. Addig viszont imádom őket.

Nitro - 2011. 05. 10. 08:31

Hát a brazil rész kegyetlenül szar volt… kamu roadblock, a detour két oldala közül az egyik totál lutri, a másik meg annyira mechanikus, hogy értelmezhetetlen… nem tudsz 100 Caipirinhát megcsinálni mialatt vki más csak 60-at.

Egyébként hagyott bennem némi keserű szájízt ez a rész, ha már duplarész, akkor nyugodtan megcsinálhatták volna olyanra, mint Ausztráliában, vagy Kínában (igaz repülőúttal ez megolthatatlan). Olyan döntőt szívesebben néznék, hogy 4 csapat jut be, 1 helyszín, duplarész, azaz mondjuk 4 roadblock és 2 detour, és a 2. és a 4. feladat végén vki kiesik.

winnie - 2011. 05. 10. 08:42

itt csak simán összevontak 2 részt, mert jövő héten a survivor finálé lesz – nem hiszem, hogy annyira dupla rész lett volna, bár a 4-es döntő még érdekes is lehet. a roadblock egyik fele tény, hogy mechanikus, én is ezt írtam, hogy valamiért a vége felé ezek nem túl jól megszervezettek, inkább csak helyi ízeket csepegtetnek, viszont az eladás olyan gyakran szokott lenni, hogy nem értettem, miért nem csinálják. ha mázlijuk van, belefutnnak egy rajongóba, aki azonnal odaadja nekik a pénzt:)

szerintem - 2011. 05. 10. 08:50

“viszont az eladás olyan gyakran szokott lenni, hogy nem értettem, miért nem csinálják. ha mázlijuk van, belefutnnak egy rajongóba, aki azonnal odaadja nekik a pénzt:)”

szerintem Zev és Justin is erre gondoltak, mikor ezt választották, a végén már könyörögtek, hogy valaki szánja meg őket. nem mutatták, hogy milyen sokáig próbálkoztak, de esélyük sem volt eladni bármit.
nekem viszont az a furcsa, hogy az usa-ban nem tudja soha senki “mellékszereplő” (taxis, jegypénztáros, utca embere), hogy az amazing race-ben vesz részt. mikor Rob és Amber voltak a TAR-ban, több helyen felismerték őket.

Secsa - 2011. 05. 10. 08:55

Jó évad volt, kiábrándító finálé.
Az összes favoritom kiesett a “final three” előtt így mindegy volt ki nyer. A kosarasok tényleg vicces csapat volt, és habár én nehezen viseltem Malory állandó sipítozását, nem bántam volna, ha ők nyernek.
A nyertesek konzisztens teljesítményt nyújtottak, sosem voltak utolsók, sosem voltak elsők (illetve csak egyszer – amikor igazán számít), nem veszekedtek, nem toltak ki másokkal, nem voltak viccesek, nem voltak udvariatlan tuskók, nem volt féllábuk, nem voltak autisták, mégcsak cukorbetegek se voltak. Egyszóval: Booooring. Az egyetlen dolog ami róluk eszembe jut az a korábbi évadból amikor egyikük “pissed away a million dollar”.

A final leg a szokásos betegségétől szenvedett megint, pedig most még visszaemlékezős feladat sem volt. Hiába volt sok feladat meg szaladgálás, előzni nemigen lehetett. Taxi helyett meg tessék autót vagy buszjegyeket adni a csapatoknak. (Tény, hogy életemben kétszer ültem taxiban, de az nálam olyan nonszensz, hogy a taxisofőr nem tudja hol van a célállomás. XXI. század… celllphone? gps?)

Így a végén pedig arra jutottam, hogy persze jó volt látni régi kedvenceket, de jobban szeretem ha 12 teljesen új csapat indul, mindenféle előzetes ismerettség nélkül.

kambuc - 2011. 05. 10. 11:54

Hú, hát az a brazil gyantás feladat :S Nagyon nem irigyeltem Zevet és Justint :P Az nagy volt, amikor valami olyasmit kérdezett, hogy “milyen büntetés jár azért, hogyha megverem azt a személyt, aki az epilálást csinálja?” :D

Összességében én is megérdemeltnek érzem Kisha&Jen győzelmét, mert ahogy már többen is leírtátok, meg ők is mondták, illetve nagy igazság, hogy egyszer kell vezetni egy versenyben: a legvégén…

Én az évad második felében a kosarasoknak szurkoltam, nekem bejött a stílusuk, sok színt vittek a játékba :) Igazából most tényleg az volt a furcsa, hogy szinte meg sem próbáltak egy megosztó csapatot beválogatni a készítők. Na reméljük, majd a következő évadban:)

Steven Great - 2011. 05. 10. 15:20

Egy újabb kiváló évadot láthattunk. Teljesen feelgood volt ez a finálé. Az évad elején még szkeptikus voltam, hogy ha végig lesz néhány csapat, akik segítik egymást, az nem fog tetszeni. Habár részben így is lett, mégis örülök, hogy meghúzták ezt az “unfinished business”-t. Végig teljesen jól szórakoztam. A nézettség viszont nem a legjobb, úgyhogy nagyon remélem, hogy még sok évig nem veszik le a műsorról.

gamster - 2011. 05. 10. 23:16

Szép volt, jó volt, kár, hogy nem a Cowboyok nyertek. De megérdemelték a lányok is.

És a Fairplay díjat elvitte Flight Time és Big Easy. Ha nincs ilyen jó kapcsolat a csapatok közt, akkor tutira lefizetik a sofőrt és elviszik Jen és Kisha taxiját, aztán már csak azon kell gondolkodni, hogy mire verik el az 1 misit. De meg sem próbálták, és ez így nagyon szép. (Boston Rob – ha már felhozta valaki – például nem habozott volna)

Jöjjön már a következő évad!!! :)))

naughtyL - 2011. 05. 11. 11:58

én nagyon sajnáltam Zevet és Justint. és ahogy elbúcsúztak azon még könnyeztem is. a gyantázás előtt nagyon sokat vesztettek a taxival..

Mallory-ékat nem értem miért nem váltották gyorsan le a taxisukat.. amúgy tényleg mindig elképesztő, hogy mennyiszer lesz ez a vesztük a játékosoknak..

“he was the race and i was the amazing” :)

Jen és Kisha meg tényleg jókor nyertek:) nem ők voltak a kedvenceim, de ez a 4 csapat már mind nagyon szimpi volt.

amúgy a táncos feladat előtt Justin mondta, hogy Zev csinálja, hogy ugyanannyi feladattal menjek a fináléba. ez szabály vagy ezt a versenyzők döntik el maguk között, hogy ki mennyi feladatot csinál meg??

nagyon várom a következő évadot:)

winnie - 2011. 05. 11. 12:26

megvan, hogy ugyanannyi roadblock kell mindenkinek.

naughtyL - 2011. 05. 11. 15:00

oh, köszi:) nem is tudom, hogy ez eddig miért kerülte el a figyelmemet..

MolnarErik - 2011. 05. 11. 17:33

OFF
Tudja vki, h mikor indul az Ausztrália, ill az a TAR klón (Fogd a pénzt és fuss), amit áprilisra harangoztak be, de akkor nem indult?

winnie - 2011. 05. 11. 17:48

az expedition impossible 06.21-én, itt van a start képe a csapatokkal: http://insidetv.ew.com/2011/05/09/abc-announces-cast-for-expedition-impossible-yep-its-another-amazing-race-coming-to-you-in-june/

a take the money and run meg 07.28-án.

mi lesz a különbség, mindkettő elég TAR-osnak néz ki:)

MolnarErik - 2011. 05. 17. 17:55

OFF (és kissé SPOILER is)
Ha még olvassa vki.
Hétfőn elkezdődött a TAR Australia, de totális csalódás, uis 1 az 1-ben az ősszel ment TARA4 egyik szakaszának a koppintása (csak az egyik detour elemet változtatták meg). Annak viszont, aki a magyar versenyző ellenére nem követte a TARA4-et, jó lehet, mert irgalmatlan sokat (és nagyokat) változnak a helyezések (a TARA4 nagyon ráment erre). A csapatok viszont vhogy nem tűnnek elég érdekesnek, bár ugye még nem nagyon volt idő rájuk.

Raisen - 2013. 06. 05. 14:42

Én csak most néztem meg így utólag, ahogy bepótoltam az összes régi TAR évadot is! :)

Én speciel utáltam az előző évadjukban és most is a gótokat… undorítóak voltak mind a ketten. vártam a részt amikor végre kiesnek…

a kosaras fiúkkal és a későbbi győztesekkel voltam végig, mindketten szimpatikusak voltak a korábbi évadjaikban is, hál Isten mindketten be is kerültek a döntőbe!

Számomra az egyik legjobb évad volt.
Az első kiesőkért kár, mert talán több lett volna bennük, ha megint nem kerülnek peches szituba…

ezeket a taxis ügyeket meg valahogy meg kéne oldani, mert ez így eléggé lutri :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz