login |

Better With You: vége az 1. évadnak

2011. 05. 13. 16:55 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

That is the sweetest thing anyone has ever yelled at me.

Kicsit meg vagyok lőve, mert ez a sorozat a tipikusan közepes kategória. Nincs miért kikelni ellene, de nincs benne olyan apróság sem, amit különösen ki kéne emelni. Pont ezért értem meg azt, aki csak legyint rá, és inkább néz mást. Sajnos mivel sitcomjunkie vagyok, így ami nézhető a műfajon belül, azon ott ragadok, így bizony a Better With You-val is eljutottam az utolsó részig.

youarenothing

A sorozat alapja ugye az volt, hogy három különböző párt láthatunk, akik mind máshol tartanak épp a kapcsolatukban. Ez maradt is végig: a fiatal házasodni készülők, a több éve stabil kapcsolatban élő nővér, aki a pasijával közösen azt hiszi már mindent tud, és az évtizedes rutint nyomó apuka és anyuka. Teljesen máshogy állnak a dolgokhoz, ez adja a poénok nagyját. Vagyis adhatná, de igazán viccesnek csak a részek kezdő perceiben bizonyul, amikor egy hétköznapi helyzetet bemutatnak mind a három párral külön-külön.

Blablabla… blabla baaa

Amiért mégis lehet maradni, az a sorozat kedvessége. Nézed 2-3 résznyit, és megkedveled a karaktereket, az átlagos életüket. Itt aztán nincs semmi kirívó baromság, a poénok is maradnak a politikai korrektség talaján (a rasszista mesekönyv akkora LOL volt), szóval amolyan megszokott az egész. Nem várod a jövő hetet, nekem is volt olyan, hogy felgyűlt 3-4 rész, de amikor leülsz, akkor lecsúszik könnyen.

Nekem igazán negatívum csak ez a finálé volt. Nem azért, mert nyilvánvaló, mivel dobhatták fel és hozhattak cliffhangert is, de ahogy levezették. És az a nézés a sok éve pár között, amikor tartják a bébit. Áh. Most csak legyintenék, hogy ki a fenét fog érdekelni jövőre amint próbálkoznak majd a tervezet összehozásával, de valószínűleg ott leszek azért a nézők között.

Hát igen, pontszámilag egy 5/10-et érdemel a Better With You. De hát végignéztem, szóval veszélyes lehet a szabadidőre.

UPDATE: A sorozat megkapta a kaszát.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 05. 13. 15:34

tiszta accidentally on purpose finálé volt:)

megnéztem, de nagyon nem jött be ez a rész sem – továbbra is tartom azt, amit előző kritikáimban írtam.

szegény joana garcia meg ordibálásra volt kényszerítve, így marha idegesítő volt. az persze érdekes lenne, hogy a gyerekkel hogy alakulna a dinamika.

CyClotroniC - 2011. 05. 13. 17:03

Nekem a pilot eszméletlenül tetszett, de a 3-4. résznél már kilaposodott az egész számomra. Nehezen sikerült eleve a Committed-től elvonatkoztatnom, és ott az elvontabb elemek hozták a váratlan faktort, itt meg semmi. Leginkább ez volt a bajom, hogy kiszámítható volt. A cselekmény és a poénok nagy része is. A pontszám szerintem tökéletesen tükrözi a minőséget. Én pl gyakran vettem észre, hogy “nézés” közben már mailt olvasok, böngészek stb, szóval gyakran zuhant be az egész a háttérben hallgatható szintre. Pedig a pilot tényleg baromi jó volt, és nagyon karaktereket fektettek le, akiket nem vittek sehova és ki se használták őket igazán.

Dregnarr1 - 2011. 05. 13. 17:15

Számomra folyamatosan lett egyre jobb a sorozat. Nem sokkal, továbbra sem nyújt kiemelkedőt, de a karakterek megszeretésével már elkezdtem várni a heti részeket. Sok jó párbeszédet sikerült írni, és a színészek is elég jól hozták a figurákat. Várom a következő évadot.

endel - 2011. 05. 13. 17:42

“Nem várod a jövő hetet, nekem is volt olyan, hogy felgyűlt 3-4 rész, de amikor leülsz, akkor lecsúszik könnyen.”

+1, nem egy topsitcom, de igazából érv sincs amellett, hogy ne nézd :D

winnie - 2011. 05. 13. 17:44

“+1, nem egy topsitcom, de igazából érv sincs amellett, hogy ne nézd :D”

nem kezdem le számolni, de nekem túl sok van amellett, hogy ne nézzem: az office, a pyrex, a himym, a mad love, a… de azzal egyetértek, hogy lecsúszik meg nem veszélyes. nálam csak nem fér be a táncrendbe.

endel - 2011. 05. 13. 17:55

jó, hát nálatok más a prioritás, de amíg te a bloggal bíbelődsz, addig én megnézek kb 10 sitcomot, és marad idő másra is, mint pl ez :)

szigony - 2011. 05. 13. 19:31

Ben és Maddie nem házasok, szóval nem házas pár, csak együtt élnek. :) Amúgy maximálisan egyetértek a kritikával.

gyuri - 2011. 05. 13. 20:18

its a valid life choice!

cyborgwings - 2011. 05. 14. 00:24

sok volt az értékelhetetlen epizód, főleg a vége felé, és különösebben a finálé sem tetszett, de a legvégén az a blablablázás nagyon durván lábkalimpa volt.
ha a csatorna nem kaszálta volna, akkor viszont én tutira. ebből egy évad bőven elég volt.

Gattaca - 2011. 05. 14. 13:41

átlagos kis sorozat, semmi különleges. pár részt néztem belőle, de nem fogott meg. nemcsoda, hogy kaszálták

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz