login |

The Vampire Diaries: vége a 2. évadnak

2011. 05. 14. 13:42 - Írta: Desmond Wallace

109 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Ehh, ettől féltem én… A hatásos felvezető részt unalmas finálé követte. A 2×21 teljesen rendben volt (kellettek azok a halálesetek, ha tetszik, ha nem), azzal kellett volna lezárni az évadot. Már csak a hatás kedvéért is, hiszen nagyobbat ütött, míg a 2×22 inkább csalódás volt, főleg a tavalyi évadzáróhoz képest, ami sokkal emlékezetesebb volt. Most egy nem túl izgalmas, kapkodó záróepizódot láthattunk, ami ugyan új lehetőségekkel kecsegtet, de jól elleszek én a nyáron TVD nélkül.

Vampire Diaries 2×22 01

Az egész évadra a kiszámíthatóság volt a jellemző. Főleg ezért érzem úgy, hogy gyengébb lett az összkép, mint tavaly. Ötletek még mindig vannak, de a kivitelezés már hagy maga után némi kívánnivalót. Tavaly szinte minden részben meg tudtak lepni minket valamivel, viszont 2. évadban ez csak ritkán jött össze. A történet szintjén voltak idén is remek húzások, de sajnos jellemzője volt az évadnak a kidolgozatlanság. Túl sokat akart Julie Plec, ez pedig azt eredményezte, hogy olykor összecsapott epizódokat kaptunk.

Vampire Diaries 2×22 02

A rövid bevezető után rátérnék a fináléra, de a következő sorok már spoileresek lesznek.

Sejthető volt, hogy Damon haláltusájáról fog szólni az epizód. Klaus mesterkedéseit azonban nem lehetett előre látni, ráadásul a legjobb jelenetek is hozzá köthetőek. Joseph Morgan remekül hozza ezt az ősi, a szabályokat rugalmasan értelmező vámpír hibrid Klaust. Kimért, kegyetlen és halálos.

Arra számítottam, hogy Elijah megszívja ezt az alkut. Félteni azonban nem kell, hiszen csak inaktív állapotba került. Egy ideig pihen, de biztos vagyok benne, hogy fontos szerepe lesz még a 3. évadban. Többé már nem fog bízni a testvérében.

Stefan feláldozta a békés természetét, hogy megmentse a bátyja életét, ami jó húzás lehet a jövőre nézve. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak majd ki belőle, mert érdekes szálnak ígérkezik Klaus és Stefan érdekszövetsége. Vajon mit akar Klaus? Eleve mit akarhat egy elpusztíthatatlan hibrid?

Vampire Diaries 2×22 03

Damon megmenekült. Ez persze nem volt meglepő, számítani lehetett rá. Pedig milyen ütős lett volna, ha a rész elején elporlad a Salvatore gyerek, aztán meg összeseprik a maradványokat a padlóról. Csak viccelek, tudom, hogy sok a rajongója, akik talán joggal rághattak volna be az írókra, ha tényleg kiírták volna a sorozatból Damont, akinek a haldoklása egyébként engem hidegen hagyott. A 3. évadban meg fel kéne rázni ezt a karaktert, mert elpuhult, unalmas, hogy mindig Elena után sóvárog.

Elena jövőképében nincs helye vámpíroknak. Nem egy vámpír mellett képzeli el a jövőjét, ami teljesen érthető is. Vajon mikor lép be az életébe egy halandó, aki elrabolja a szívét? Aztán majd együtt siránkozhat Damon és Stefan is.

Jeremy-vel valami történt a feltámadása után. Nem tudom, hogy ebből mit akarnak kihozni az írók. Egyelőre annyit láttunk, hogy halott vámpírokat lát a Gilbert gyerek. Így visszahoztak két első évados mellékszereplőt is: Annát, akit mindenki szeretett, meg Vickyt, akit én személy szerint rühelltem.

Bonnie, Alaric és Caroline életben maradtak. Főleg utóbbi kettőnek örülök. Caroline-ból remek vámpír lett, Alaric meg mindig is egy érdekes karakter volt, Bonnie-ra meg szükség van. Nem szabad elfelejtenem azonban Kat-et se. Az ő karaktere is – Damonhöz hasonlóan – eléggé ellaposodott, de tartogathat még nekünk meglepetést.

Vampire Diaries 2×22 04

A finálé tehát egy cseppet csalódás volt számomra. Félreértés ne essék, egyáltalán nem volt rossz rész, de azért egy évadzáró epizódnak illene valami maradandóbbat alkotnia. Részemről 6/10-et kap a finálé.

Ha az egész szezont nézem, azt tudom mondani, hogy gyengébb volt, mint az első, így “csak” 7/10-et kap tőlem. Ha a készítők tanulnak a hibáikból és kijavítják őket, akkor a következő évad ennél csak jobb lehet. Azt látjuk, hogy vannak ötletek, tehát ötlettelenséggel nem lehet vádolni az alkotókat. Kevin Williamson viszont egy kicsit jobban is belefolyhatna a kreatív munkába. Négy hónap múlva jön az új évad, addig meg lehet teóriákat gyártani a folytatást illetően.

109 hozzászólás Ne habozz!

Risi92 - 2011. 05. 14. 13:57

valóban a 2x21es rész nagyobbat ütött és én úgy ültem neki a finálénak hogy ez már csak amolyan levezető rész lett, de én kellemesen csalódtam :D persze Damon haláltusája kiszámítható volt, nem merik megölni a karaktert [ami amúgy ütött volna, mindegy :D]… én azért kíváncsi vagyok hogy mi történt Jeremyvel, Klaus pedig igazi badass, nagyon jó választás volt a színész.
nekem jobban tetszett ez az évad, bár az elsőben tényleg több volt a meglepetés

g - 2011. 05. 14. 14:37

!!Spoiler!!
Elijahnak eleve hülyeség volt hogy kimentette a tesóját borzalmasan rossz megoldás volt. Előszőr még szimpi volt, de amikor jöttek azzal a résszel hogy “a vámpírok legnagyobb gyengesége a szerelem”, meg van varázslöttyel hogy mindenki megmenekül. (nekem kb. 2/10 es rész volt)

Az meg hogy a Jeremy-t megint megölték azt feltámasztották az elég fölösnek tűnt. Caroline meg végig nyafog na, meg Bonnie sem tartozik a kedvenceim közé kb. néhány varázslat elejéig “hasznos”.

Másrészt a két 1. évados kari nem rossz. Egyik jófej másik jócsaj nem bánom hogy visszahozzák őket.

Damon eddig meg jó karakter volt csak kezd ellaposodni, de most már nem haldoklik úgyhogy kétlem hogy tovább nyavalyogna. A tesója meg végig dögunalmas szerepet kapott mármint lógott a nője nyakán meg próbált mindenkit megmenteni, szóval szerintem marha jó hogy végül kezdtek is vele valamit. A befejezés meg nekem egy erős közepes az előtte lévő 2-3 rész meg egy nagy nulla volt.
!!Spoiler vége!!

andus - 2011. 05. 14. 15:00

Egyet kell értenem a kritikával, ez egy jó rész volt, viszont semmi maradandót nem alkotott. Nem fogom a falat kaparni miatta, mint pl a Fringe miatt. Ha már vámpíros sorozatnál vagyunk, tavaly ugyanígy voltam tavaly True Blood-dal is, bár ott még a rész is rossz volt.

A haláltusa kiszámítható volt, de emellett azért szépen megoldották. Jeremy (újabb) halálakor kicsit megijedtem. Csodálkoztam is magamon, mert vmiért megszerettem, ahhoz képest, hogy az első évadban minden epizódban azt vártam, hogy vki tényleg nyírja már ki. És én kis naiv, elhittem, hogy meg fog halni, talán mert az évadzáróban is vártam egy halálesetet. Klaust játszó színész nagyon jó, de az az akcentus….engem nagyon idegesít, de szerintem csak egyedül vagyok ezzel :D A Klaus-Stefan kooperáció érdekes LESZ, de most semmit nem nyújtott. A vége pedig…na ez nem egy évadzáró epizód volt. Évad közben nagyobb dolgok történtek a részek végén. Ezt vagy elkapkodták, vagy nagyon jó ötleteik vannak a 3. évadra. Ajánlom nekik, hogy a második :)

Shana - 2011. 05. 14. 15:01

Amúgy Desmond te nem lány vagy gondolom :) csak érdeklődöm. Van olyan nő nemű egyed a világon, akit hidegen hagyott Damon haldoklása, és Elena ápolgatása? XDDD Kb minden percét élveztem a résznek, a 21-es pörgősebb volt az igaz, de a 22-es egyszerűen szemet gyönyörködtető guilty pleasure volt. Élvetem na XD
Julie Plec tudja mi kell a csajoknak. ;)

winchester - 2011. 05. 14. 15:05

Szerintem ezis egy nagyszerű évad volt. Nem értem a negatív kritikákat… Az évadzáró tényleg nem lett olyan amilyennek kellene lenni. Engem minden rész leköt és ugyanazt érzem az összes végén hogy kár hogy ennyi.Minden rész tele van csavarral azt szeretem a legjobban. Évadzáró rész 10/7.5. Az évad pedig 10/9.

Tibcsi - 2011. 05. 14. 15:07

én főleg Risi92-vel értek egyet :)

sztem nagyon jó évad volt ez is :) a 2×21 óriási volt,finálénak tökéletes lett volna :)
és jól mondta Risi,ez olyan levezető epizódnak tűnt,de én is kellemesen csalódtam :) nem éppen a legjobb zárása az évadnak,de a finálénak nem csak a lezárás,de az új szálak felvezetése a cél
és ezt teljesen megoldotta sztem :)

a karakterek közül csak pár emberkével van bajom,mondjuk Matt,Caroline anyja,meg 1-2 ilyen semmilyen karakter
a főszereplők okésak,bár Elena nekem néha fárasztó,Damon még mindig csúcs,nem sziporkázik mint az 1. évadban,de ettől még jó :) Stefan-nal is végre kezdenek vmit,egyre érdekesebb lesz :)
a mellékszereplők (Alaric,Caroline,Bonnie,Jeremy,Tyler) így jók ahogy
és persze Klaus és Elijah :D ők az évad legjobbjai :)
minden jelenetük egyszerűen klasszikus :D

szóval,így tovább Vampire Diaries :) jöjjön a 3.évad :D

Prince007 - 2011. 05. 14. 15:21

Az évad tényleg nem volt olyan jó mint az első de még így is nagyon élvezhető maradt végig. Én valahogy úgy éreztem mintha az előző rész lett volna a második évad finálé, ez a rész pedig egyfajta felvezetés a harmadikhoz.
Visszatérő szereplőként Annának örülök, Vickyt viszont egyáltalán nem hiányoltam.

Szeri22 - 2011. 05. 14. 15:28

Az évad nekem jobban tetszett,mint az első,bár pl.Lukáék nem kellettek volna,Lucy meg kár,hogy nem tűnt fel megint.A Jeremy-szálról az a véleményem,hogy mivel meghalt,és mint Bonnie is mondta,lesz következménye a feltámasztásnak,valahogy kapcsolatba került a halottakkal(Ghost Wisperer 2.0?),vagy nem tudom,szimplán megőrült :D

ezra - 2011. 05. 14. 15:33

én valahol elvesztettem a fonalat, miért nem működött jeremynél a gyűrű?

winnie - 2011. 05. 14. 15:38

“Szerintem ezis egy nagyszerű évad volt. Nem értem a negatív kritikákat… ”

aki negatív kritikát ír, az leírja, hogy miért, fel kell szippantani az információt:) midnenkinek más jön be, mást vár el, stb.

Szeri22 - 2011. 05. 14. 15:43

ezra:mert Liz lőtte le,aki nem természetfeletti,és a gyűrű csak akkor hat,ha természetfeletti lény okozta/maga a halál term.feletti.És ugye egy lövés nem az :)

MZ - 2011. 05. 14. 15:49

@ezra: mert a gyűrű csak akkor működik, ha valamilyen természetfölötti okozza a halálát. Ezzel ellentétben ugye Forbes serif szimplán “csak lelőtte”.

Na, akkor ide is leírom, hogy nekem is tetszett a rész. Egyet értek azokkal, akik fentebb is írták, hogy lehet, hogy a 02×21 pörgősebb volt, s emiatt inkább volt évadzáró jellegű, de nekem ez a rész kiváló volt arra, hogy felvezesse az új szálakat és várjam a 3. évadot. Hogy közben nem fogom nyáron lerágni miatta körmöm, az meg nem baj.

A második évad tényleg másabb volt, mint az első, de nekem még mindig a kedvenc sorozatom: estéről estére szuperül kikapcsol, még mindig előhúz rengeteg olyan szálat, amire még csak nem is gondoltam, s nagyon sokszor voltam úgy, hogy de kár hogy vége az epizódnak, néztem volna még tovább. Messze többet nyújt még mindig történetszálban és fordulatokban, mint jó pár másik sorozat. Arra pl. ki gondolt az évad elején, hogy az évad végére már mindenkit az Originalok fognak foglalkoztatni, s nem Kathrine a legveszélyesebb vámpír Mystic Falls-ban?

ezra - 2011. 05. 14. 16:06

így már értem, köszönöm!

Kanka - 2011. 05. 14. 16:37

énis ugy vagyok vele hogy azthittem hogy az első évadnál nem lehet izgibb aztán jött a második.én birtam ezt az évadot.sok izgi pilanatot tartogatott számomra.Shana komijára válaszolva:engem hidegen hagyott damon haldoklása és elena ápolgatása..mindehol azt olvasom h delena delena..pff már unom.nagyon rossz huzás lett volna ha kiirják damont.biztos voltam benne h megmentik.nagyot csökkent volna a nézettség és pár elvetemült rajogo biztos legyilkolta volna Juliékat XD.
én igazán forbes sheriffet láttam volna már holtan..idegesit
katherine eléggé ellaposodott..
stefant nagyon sajnáltam hogy ezt kell tennie.kiváncsi vagyok mit akar vele klaus és mikor térnek vissza a 3.évadban

Deana - 2011. 05. 14. 16:39

Shana: Van ;) Szerény személyem. Félreértés ne essék, bírom Damont, Iant is, de mivel tudtam, hogy úgysem fog elhalálozni, annyira nem érintett meg a dolog, hogy semennyire. Ráadásul – lehet, hogy velem nincs rendben valami -, én soha nem láttam túl nagy kémiát Elena és Damon között, szóval az sem izgatott különösebben, hogy előbbi ápolgatta az utóbbit.

Maxim - 2011. 05. 14. 17:05

winchester, a szívemből szóltál. Én asszem még nem fogtam fel teljesen, hogy vége az évadnak… jövőhéten fogok szűkölni rendesen… addig kell keresni vmi mást…

bpgal - 2011. 05. 14. 17:27

Ugye nem az lesz a következő évadban, hogy Damon lesz a jó fiú és Stefan meg a rossz fiú??? Elég klisé lenne…

Desmond Wallace - 2011. 05. 14. 17:27

“Amúgy Desmond te nem lány vagy gondolom :)”

Hát nem.

“Elijahnak eleve hülyeség volt hogy kimentette a tesóját borzalmasan rossz megoldás volt.”

Ezt már sok helyen olvastam, de egyáltalán nem értem.

Megtudja, hogy még megmentheti a családját, ha életben hagyja a testvérét. Ehhez persze meg kell szegnie a szavát. Látszott is az arcán a dilemma, hogy most mit is tegyen, de egyértelmű, hogy a családját választja, ha van rá lehetősége.
Klaus meg nem halt meg? Na bumm. És akkor mi van. Elena él, a 3. évadban meg majd felélesztik az ősi vámpírokat, akik majd együtt elintézik Klaust.

Szerintem teljesen érthető Elijah döntése.

lostgab - 2011. 05. 14. 17:40

Hmm… sajnos együtt kell értenem a kritikával. A múlt héthez képest ez a rész teljesen visszaesést mutatott. Ha az előző epizód lett volna az évadzáró, ez pedig a 3. évad első részre, biztosan jobbra értékelném, de így nekem ez hatalmas csalódás volt. Főleg, ha visszaemlékszem, hogy milyen ütős finale-t hoztak össze tavaly tavasszal.
Kicsit nekem meglepő volt, hogy csak Elijah-tól búcsúztunk (bár tényleg valószinű, hogy csak kis időre, remélem visszajön aztán jól seggbe rugdossa még Klaus-t :D). Számítottam Matt halálára, de még az is eszembe jutott, hogy esetleg Alaric, Caroline vagy a sheriff távozik. Bár valószínű, hogy Matt ezek után olyan lesz, mintha nem is létezne, mivel ki akar maradni a vámpíros dolgokból, bár nem lenne rossz, ha valahogy belerángatnák – kíváncsi lennék milyen vámpír lenne :) A sheriffet legszívesebben magam lőném fejbe, annyira idegesít. Caroline-t nagyon sajnáltam volna. Amennyire idegesített korábban, annyira jó karaktert csináltak belőle. Szuper vámpírnak, nem olyan felszínes, azt pedig kíváncsian várom, hogy lesz-e valami közte és Tyler közt.
Számomra furcsa volt, hogy a Jeremy által látott halottak lettek tulajdonképpen a cliffhanger. Tehát a kérdés, hogy hogy miért, meddig és hogy látja őket, és miért pont őket. Gondolom ősztől pár részen át jelen lesznek. Egyik szemem sír, a másik nevet: Vicky az a karakter, akinél senkit nem gyűlöltem jobban (még Logant sem), Anna viszont érdekes volt, szóval kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki ebből a szálból. Azt mondjuk sajnálnám, ha Bonnie elintézné valami hokuszpókusszal fél perc alatt…
Klaus-Stefan ügy; ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni, az érdekelne, hogy mit nem tud megszerezni a hibrid egymaga? Annyira nem is foglalkoztat, hogy őszinte legyek, az inkább, hogy visszatér-e Katherine a későbbiekben, mivel már nincs nagyon szerepe.
Damon karaktere kicsit leült az első évadhoz képes. Már nem idézgetem a nagy mondatait minden részből, mint ahogy az első évadnál (Bevallom a Dingdingding azóta is szavajárásom maradt :)). Bírtam, amikor igazi rosszfiú volt. A második évad végére egy rosszfiúnak öltöztetett hősszerelmes lett, aki csak azzal van elfoglalva, hogy szereti Elena-t. Jobban tetszett, mikor ezt teljesen eltitkolta és inkább badass volt :D
Nem is akartam ilyen hosszan írni. :) Lényeg, hogy asszem ha majd kiderül mikor kezdődik a 3. évad, megnézem mégegyszer ezt a finale-t és úgy kezelem, mintha ez lett volna az évadnyitó.

Szeszil - 2011. 05. 14. 17:58

langyos egy rész volt, néha szabályosan untam, és bevallom engem lány létemre teljesen hidegen hagyott a Damon haldoklik Elena ápolja jelenet, egyszerűen nem láttam meg benne azt a pluszt ami hitelessé tette volna – Cat búcsúszavai meg elég szájbarágósak lettek, hogy a hülye is megértse a “nagyproblémát”.. ehh.
Klaus végre egy karakteres gonosz, sokat várok még tőle, az akcentusa meg… szerintem kell. Ő így őrzött meg valamit a gyökereiből :P És hogy mit akarhat … havefun, ővé a világ :D

Mindenesetre nem fogom lerágni a körmöm a következő évadig, lehet nemártana egy ütősebb történetszállal előrukkolni, mert nekem úgy tűnik, előre sejteni lehet a fontosabb csavarokat. (mentsük meg Stefit, engedjük ki az ősöket aztán állítsuk is meg őket…)
rövid ennyi, azért nyáron még biztos újranézem hátha darálva jobban átlátom :)

Cancer - 2011. 05. 14. 18:06

Először én is azt gondoltam, h szörnyen rossz döntés volt, h Elijah mégsem ölte meg Klaust. De igaza van Desmondnak. Egyrészről a család az család. Másrészt nagyon remélem jönnek az Eredetiek. Amit sajnálok, hogy így felesleges volt Jenna és Jules áldozata. :(
Másrészt nekem problémáim vannak: John minek halt meg, ha volt más mód is megmenteni Elenat, ld. Jeremy. Ill. mennyiben más Elena visszatérése Jeremyétől? Elenánál miért nincsenek következmények? Sokáig fogom siratni Johnt (David Anders). :'(
A 21. rész pörgősebb volt, a 22. sztem is inkább S2 levezetés vagy S3 felvezetés – kinek mi tetszik.
Anna – juhééé. Vicky – ne mááááááááááár!!!
A S3-ban remélem több Alaric bácsi lesz. És ha már van hibridünk, miért ne lehetne vámpír-farkas-párocskánk?
Semmi bajom azzal, h Damon nem gyilkolászik állandóan és nem csak maga érdekli, de az állandó nyávogás Elena miatt már túlzás. Nem lehetne vhogy félúton megoldani? Én még Dawn Oliverit is szívesen látnám…
Stefan-Klaus érdek-szövetség is jól hangzik, remélem nem szúrják el az írók. Láttuk már Stefet megőrülve, remélem még többet láthatunk belőle. ;)
Ja és nagyon remélem, nem semmiféle Delena nem lesz!!!!!!!!!!!!!!! Damon a kedvenc karakterem, de Stef-Elena maradjon csak együtt!

Szani - 2011. 05. 14. 19:45

Azok közé tartozom, akiknek a második évad jobban tetszett, mint az előző.Ennek az oka, hogy bár kevesebb csavar volt, mint az előző évadban, de szerintem a történetben többet haladtak előre, illetve több információt tudtunk meg. A másik ok, pedig, hogy 1. évad első 10 része túl tinicentrikus volt, a második évad meg sokkal felnőttesebb.

A részről: én is úgy tekintem, mintha a 2×21 lett volna az évadzáró, a 2×22 pedig a 3. évad “előszele”. Innen nézve egy jó részt kaptunk. Jó, az első évad fináléja tényleg jobb volt.

A Jeremys dolog eléggé meglepett. Gondolom, így akarják kicsit érdekesebbé tenni és talán a további történésekben is szerepe lesz az újonnan szerzett képességének. Ha ez az.Amikor lelőtték én is azt hittem, végleg vége, és sajnáltam is volna. Annának örülök, hogy talán pár rész erejéig szerepelhet. Vicky-t rühellem. Ebben a formában még talán Jenna is visszatérhet.
És végre Stefannal is kezdenek valamit, már sok volt ez a hősszerelmes típus.Az előző évadban is túl hamar lezárták ezt a dolgot. Lehetett volna még pár rész erejéig.
A Stefan-Klaus párosnál érdekel, mit hoznak ki belőle.Mért pont Stefan kellett neki, mik az ördögi tervei vele? Mivel már a rituálénál is megemlítette ezt. Vagy csak kellett neki egy végrehajtó? Még meg is igézheti, úgyhogy sok választása nagyon nincs. Mindegy, majd a harmadikban kiderül.
A Demon-Elena jelenetek engem sem hatottak meg, mert tudtam mi lesz. Így nem volt olyan érdekes. Esetleg abban lehet valami, hogy Demon ivott Elena véréből és lehet, hogy ennek lesz valami következménye.
A sheriff halálára számítottam. De, ha belegondolunk jobb, hogy nem távozott, mert most már szinte mindent tud, és valószínű átáll. Ha viszont új sheriffet neveztek volna ki, kezdődik minden előlröl, és lehet, hogy rosszabb lett volna, mint Lis.
Összességében tetszett.

zalla - 2011. 05. 14. 20:13

Szerintem lehetett arra számítani hogy ezt a részt nem a wtf pillanatok fogják uralni, ehhez képest meglepően sok minden történt.

Egyetértek a kevesebb de minőségi sztori elvvel, inkább jól felépített legyen, minthogy mindig meglepjen és annyira ne érdekeljen hogy átpörgessem az egészet.

Viszont, én nem értem mi ez a Klaus őrület. Szerintem Joseph Morgan borzalmas, mint főgonosz. Egyáltalán nem félelmetes, pedig ezt elvárná az ember az ős/hibrid/kitudja-milyen veszélyes fenevadtól, aki kb minden elé kerülő lényt kinyír. Főleg hogy korábban, mikor Matthew Davis játszotta Klaust, egy őrült grimasszal a frászt tudta rámhozni, most meg ásítozok.

Örülök hogy Jeremy végre nem szenved, hanem kezd felnőni.

sonador - 2011. 05. 14. 20:18

Egyetértek a kritikával, ez nem volt valami erős rész, az előző jobban megállta volna a helyét évadzáróként. Az rendkívül zavart, hogy kiszámíthatóbb volt ez az évad az előzőnél. Sokkal inkább féltek kockáztatni az írók. Damon haldoklása sem rázott meg, mint – ahogy látom – másokat sem. Egyértelmű volt, hogy találnak megoldást. Ahogy a kommenteket olvastam, szóba került Elijah döntése. Egyrészt egyértelmű volt, hogy így fog dönteni, és a karakter szempontjából ez érthető is. Viszont az íróktól ez egy kiszámítható döntés volt, (ami talán szükséges, hiszen ha kinyírják Klaust, akkor utána kényelmesen ellébecolnak, és mindenki hepi?)azonnal tudtam, hogy biztosan átveri Klaus. Klaussal kapcsolatban még annyit, hogy elismerem, hogy jó színész, de egyrészt egyetértek andussal, az akcentus az őrületbe kerget, sőt, minden más is rettentően idegesít benne. Elijah meggyőző volt még az elején, utáltam, amennyire kellett. Klaustól viszont csak falra mászok. A rész végét illetően, Vickyt úgy látom, mindenki egybehangzóan utálja, ámen. De nekem kicsit sok, hogy most még ők is visszajönnek. Ha halottak és Jeremy csak szellemlátó, akkor oké. De ha nem, grr…

Anthony - 2011. 05. 14. 20:52

Eleve mit akarhat egy elpusztíthatatlan hibrid?
Ja ez engem is érdekelne :S

superpityu - 2011. 05. 14. 21:21

Nekem is jobban bejött az előző évad, viszont itt sokkal közelebb kerültek a karakterek az emberekhez. Bár biztos közrejátszott az is h nyári darám része volt a TVD.

Caroline lett az abszolút kedvenc, imádom a karakterét. sokat tett le idén az asztalra, remélem jövőre is hasznát veszik majd.

Klaus igazán jó gonosz lett, hidegvérrel gyilkol, bárkit, neki nem számít semmi, hiszen úgymond legyőzhetetlen, bár kíváncsi vagyok rá h mi lehet a gyenge pontja, mert tuti van. Jah és ő a gyógyír a farkasharapásra.

Stefan kilép a szürkeségből :D ez kellemes meglepetés volt, őszintén szólva még nem is sajnálnám ha meghalni. Viszont Damon halála megrázóbb lenne, de ez a szenvedtetése nem jött be. Várható volt h túléli a harapást.

Ric pedig kell, főleg ha olyan lesz mint tavaly meg az utolsó jelenetében, azon szétröhögtem magam.

Jeremy szála nagyon érdekes lehet, őszintén én abszolút nem számítottam erre a lezárásra, de valamiért nem bánom h ez lett, elég rejtélyes ez így. Vicky nem hiányzott, de hátha jót tett neki a halál, viszont Anna-ra nem is mertem számítani, ez nagyon jól esett hiszen tavaly ő volt a kedvenc, és most 1 évre rá ismét megjelenik. Valójában a múltjára lennék nagyon kíváncsi, hiszen nem tudunk róla semmit. De vajon miért pont ők?? rengeteg tippem van, remélem Bonnie nem fogja elintézni őket. jah és egyszer így még Jenna is visszajöhet pár részre. Arról nem is beszélve h ha halott vámpírokaat lát olyanokkal is kapcsolatba léphet akik Klaus közelében voltak.

Összességében nekem hiányozni fog a nyáron :) várom a kezdést. Julie Plecnek meg egy hatalmas pihenés kéne a kezdésig, Kevinnek meg többször kéne Julie körmeire nézni és jó lesz a következő évad :D

Desmond Wallace - 2011. 05. 14. 21:52

Azt még elfelejtettem beleírni a kritikába, hogy Kat nem használta el Klaus összes vérét, maradt még az üvegben, így jól jöhet még, ha legközelebb is harapós kedve támadna Tylernek.

jersey - 2011. 05. 14. 22:11

Én nem bánom, hogy ilyen 3.évad felvezető rész lett az utolsó rész, így is hosszú lesz az a négy hónap TVD nélkül. Összességében nem érzem ezt az évadot sokkal rosszabbnak az elsőnél, bár volt pár felesleges kör pl. Liz-Caroline, amitől legalább az utolsó részben megkímélhettek volna, de mindegy. Amikor Jeremy felébredt, valamiért egyből biztos voltam benne, hogy szellemet fog látni, bár én Jennára tippeltem, ehelyett halott barátnőket kaptam XD
A lényeg, hogy remélem marad a színvonal, illetve én is remélem, hogy Williamson bácsi többet fog foglalkozni a sorozattal.

winnie - 2011. 05. 14. 22:12

“A lényeg, hogy remélem marad a színvonal, illetve én is remélem, hogy Williamson bácsi többet fog foglalkozni a sorozattal.”

sok minden múlik azon, hogy a cw berendeli-e a secret circle-t. most, hogy kitöltötték az egyik sorozathelyüket a ringer-rel, kicsit csökkentek előbbi berendelési esélyei

superpityu - 2011. 05. 14. 22:13

egyébként kicsit mintha elfeledkeztek volna a behívás dologról. Stefan és Elijah csak simán bementek Ric-hez, viszont Kat is simán ment be a Salvatore házba mai most az Elena-é.

Desmond Wallace - 2011. 05. 14. 22:26

“Kat is simán ment be a Salvatore házba mai most az Elena-é.”

Utóbbit talán tudják magyarázni azzal, hogy Elena meghalt, az előbbire viszont tényleg nincs magyarázat.

A Secret Circle szénája állítólag jól áll a CW-nél, de pár nap múlva már okosabbak leszünk a berendelés terén. Szerintem sanszos, hogy még kevesebbet fog törődni Williamson a TVD-vel, mint eddig.

elwindly - 2011. 05. 14. 23:57

Rick amint el lett engedve elment az önkormányzathoz kiiratkozni az addigi címéről hiszen ki akarna egy olyan helyen lakni ahova egy ősi gonosz vámpírnak állandó szabad bejárása van (és még aktívan használja is)

Binky - 2011. 05. 15. 02:19

Én is inkább a 3. évad felvezetésének éreztem ezt a részt, nem évadfinálénak, de azért nézhető volt.
Tetszettek a zenék, élveztem Damon napozását, bár biztos voltam benne, hogy Stefan lekapja a tíz körméről, be is jött.

A megrontjuk Stefant dolog is várható volt, ahogy alkudozni kezdtek biztos voltam, hogy ez lesz. Lehet hogy érdekes lesz, de anniyra nem várom.

Jeremynek viszont nagyon örülök, vártam hogy neki is legyen valami képessége, és Emily megmondta, hogy mindennek következményei vannak, akkor azt hittem helyette kinyúlik Bonnie, és Jeremyre átszállnak a képességei, de a szellemlátás se lesz rossz. Csak Vickit hagyták volna a fenébe, úgy utáltam, örömtáncot jártam, mikor kinyírták, erre tessék visszajön. Viszont vigaszdíj Anna, aki meg mindenki kedvence volt.

Az évadot összességében nem mondanám rosszabbnak az 1.nél. Az elsőt Vicki halála után kezdtem szeretni, akkor kezdett feljönni. Az évadzárója meg tökéletes volt. A 2. évad viszont az elején volt jó, ahogy felépítették Caroline és Tyler karkterét, nagyon élveztem minden részt. Aztán a többi vérfarkas behozatala számomra hiba volt, untam és idegesített. Elijah is jó volt nagyon, Klaus viszont Alaric testében volt az igazi, de azért jó hogy visszakaptuk. Jó lenne ha erősebb lenne ő is egy embernél, szükség lesz még rá a 3. évadban.

Az Elena-Damon párosból sztem nem lesz semmi, mert Elena Damont fogja hibáztatni Stefan elvesztéséért.

A fináléban 2 jelenet volt, amin jót mulattam, Alaric Day after that poénján és Kathrine beszólásán Elenának, hogy szeretheti mindkettőt, ő is így tett.

Összességében az látszik, hogy Stefant most a sötét oldalra viszik, Damonból nem tudom mi lesz, de csináljanak vmit, mert teljesen lenullázták az évadban a karakterét. Elena végre feladta a meghalok mindenkiért énjét, maradjon is így, és küzdjön keményen. Katheroinet meg várom vissza, mert őt is lenullázták az évad második felében.
Körömrágva én se várom a 3. évadot, de azért várom. Kár hogy a könyvek olvasása nem segíthet, mert sokan írták, hogy kábult őrült vackok, és nem is hasonlít a sorozat. Na csak hosszan írtam én is pedig nem akartam. :S

elwindly - 2011. 05. 15. 09:05

amúgy megmaradt vér még jó lehet hogy megtalálják Klaust, meg ki tudja még mire

naughtyL - 2011. 05. 15. 09:53

plusz pont az Elfújta a szél moziért:D

nekem valamiért most így visszatekintve annyira nem jön be ez az évad. Nem mondom, továbbra is jó a sorozat, de..

Én most nagyon örülök a szünetnek és egyenlőre nem igen várom a folytatást.

Amúgy én is arra gondoltam, amit @Desmond is írt, hogy Elena halandó pasija mikor jön be a képbe. Mert azzal, hogy Elena nem akart vámpír lenni, meg amiket mondott Stefannak, egyértelművé vált, hogy nekik nem igazán van közös jövőjük.. szóval nekem innentől kicsit súlytalan a nagy szerelmük. De mindig meg lehet lepni a nézőt.

Timi - 2011. 05. 15. 11:21

Szerintem a Damon Elena szálat nagyon széthúzták. Az előző évad vége felé én éreztem a két karakter között a kémiát, de valahogy erre az évadra ez elveszett. Túl lett ragozva talán, Damon nyafogása is csak rontott rajta.

Ági - 2011. 05. 15. 13:03

Timi: szívemből szóltál
Elmúlt az érzés ezzel a Delena dologgal kapcsolatban.

Damon nyavalygás is sok volt, én a 3. évadban a régi Damont szeretném visszakapni. Roset sajnálom, neki adhattak volna nagyobb, hosszabb teret, akár Andie Star helyett is, akinek fogalmam sincs, hogy mi volt a szerepe. Szinte vetekedett Matt helyével – aki még mindig mit keres ebben a sorozatban??

Stefannal is végre csinálnak vmit, mert az ő szereplése egyenlő volt a nullával nálam.
Összességében jó volt a 2. évad, de nálam az első klasszisokkal meggyőzőbb volt, lehet, hogy azért is, mert daráltam a nyáron. Viszont, végignézve a nézettségi mutatókat az amcsik is valahogy így gondolhatják – 4,2 M ról most már leesett 2,6-2,8 M.

Szóval, vmi ütősebb, erősebb harmadik évadot várok, tele csavarokkal, kevesebb nyafogással és a régi Damonnal.
Ja, és nem bánom, ha Stefan elmegy jó messzire egy 10-15 rész erejéig rosszalkodni.

Aryll - 2011. 05. 16. 00:03

összességében leírtatok mindent én csak pár dolgot tennék hozzá:
– az 1. évad eleje annyira nem volt ütős, de utána minden rész nagyon pörgött és tele volt meglepivel. A 2. évadra ez már nem mondható el, a befejező rész tökéletesen jellemezte az egész évad dinamikáját…néha kapkodó volt, néha kiszámítható, de azért akadtak kellemes és ütős megoldások is. nálam az évad 7/10
– Vickyt egyáltalán ki szereti? :S
– Matt totál felesleges, ezt miért csak mi látjuk?
– Szerintem Joseph Morgen nagyon komoly Klaus szerepében, sokkal jobban hozza a badasst mint Ric és igen, az akcentus kell oda, Elijahról nem is beszélve =)!! CW ezt nagyon jól megfogalmazta: “mellesleg van valami szexi a brit akcentusban, ha amerikai környezetbe ágyazzák”
– Julie Plec-t Kevin Williamsonnak kéne kordában tartania, valaki felhívhatná erre a figyelmét
– több cliffhangert és visszatekintést szeretnék látni 3. évadban

Desmond Wallace - 2011. 05. 16. 15:59

“az 1. évad eleje annyira nem volt ütős”

Igen, ott stabilan hozták az 5/10-es részeket, de aztán jött a jelentős javulás. 8 pontnál nem is nagyon volt rosszabb rész az 1×06-tól.

A 2. évad meg 6,7 és 8 pont között ingadozott. Én legalábbis így gondolom.

“több cliffhangert és visszatekintést szeretnék látni 3. évadban”

Egyetértek. Rengeteg lehetőség van a múltban, hiszen vannak már igazi matuzsálem vámpírjaink is.

Lora - 2011. 05. 16. 20:41

Azért Klaus elrendezte a dolgokat, Damon otthon marad Elenával, Stephan gonosz énjéhez meg illik Kathrine :)

Remélem, nem esnek bele abba a hibába, hogy Damont-t Elenát nyavajogtatják egymásnak egész 3.évadon keresztül.

Klaussal nekem az a bajom, hogy nem szimplán rohadtul ellenszenves, hanem kisstílű, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak. Még is csak több ezer éves, Elijah valahogy jobban adta ezt a ősöreg, bölcs de kiszámíthatatlan vámpírt.

“Stephan idd meg ezt a zacsi vért is, meg azt is, meg hoztam neked lányt is, na, meg mered inni?”

Jajmár.

2 dolog így az évadra, amit nem értek. Még anno Isobel mi a fenének lett öngyilkos? Másik meg hogy az évadzáróban a visszaemlékezésnek igazából az volt az értelme, hogy nem Stephan miatt lett tulajdonképp vámpír Damonból, ezért Stephan lelkiismeretfurdalása tulajdonképp felesleges?

cyborgwings - 2011. 05. 16. 21:57

isobel azért lett öngyilkos, mert elvégezte a feladatát. így volt programozva.

damon valóban önként akart vámpírrá válni, de amikor azt hitte, hogy katherine meghalt, akkor mégsem akart az lenni, de stefan odavitte neki azt a nőt, és rábeszélte, hogy de jó lesz.

MZ - 2011. 05. 16. 21:59

Kevin Williamson interjú
SPOILERES—————————————————–
http://www.nypost.com/p/blogs/popwrap/what_will_vampire_diaries_season_pViQEe4e14xnvcAJBFcHfJ

Különösen a Stefan-Klaus kérdéskörben elmondottak voltak érdekesek, ezt nagyon várom! És örülök, hogy komolyan gondolkoznak arról, hogy részletesen megismerjük a többi Original-t és a kötődésüket a Salvatore fivérekhez.

Kathrine karakterét nagyon bírja Williamson, így van remény, hogy jó történetszálat írnak neki is.:o)))

Sarah Michelle Gellar, mint Rose – ez nagyon durva! Kár, hogy nem vállalta.:o( Na, de se baj, majd a Ringer-ben láthatjuk!

SPOILER VÉGE————————————————–

superpityu - 2011. 05. 16. 23:44

@MZ: azt is írták h nagy az esély arra h Annát bevonják a flashbackekbe, lehet ugrálnák az örömömben ha megtennék mert erre vártam az egész évadban :D

MZ - 2011. 05. 17. 00:01

@superpityu: Annanak én is nagyon örülnék, nagy kedvencem volt. Azért az poén, hogy Williamson elismerte, hogy kicsit túlzásba vitte a “witch woo-doo”-t, s az nem működik, hogy mindig mindenre van egy varázsige. :D Remélem, ezt nem felejti majd el a 3. évad során.

Bízom abban is, hogy, ahogy mondta is Williamson, nem mennek át Heroes-ba, azaz mindenkiről kiderül, aki korábban meghalt, hogy nem is…az nagy csalódás lenne.

clark - 2011. 05. 17. 14:26

nem volt rossz az évad,de az évadzáró nem volt jó én is inkább a 21 résszel zártam volna z simán jó lett volna évadzárónak!

lehetett tudni hogy damon nem fog meghalni,nekem ő a legszimpibb karakter meg caroline!

elena karaktere egyre inkább megy át idegesítővé,ami szerintem nem jó.

az tetszik hogy damon magával viaskodik hogy szeretne másoknak megfelelni(elenának) de közben kűzd a saját “gonosz” egyéniségével.

még sok jóságot tartohathat a stefan-klaus páros vándorlása és elijah is biztos fontos szerephez jut majd a későbbiekben klaus levadászása közben,majd revansot vesz az biztos!

caroline nagyon jó vampír lett,örülök hogy többet szerepelt ebben az évadban,bár még mindig vele történik a legtöbb baleset,gondolom az írok nem annyira kedvelik:D.

stefan olyan semmilyen volt,kicsit túl feláldozó,túl hősködni akaró karakter lett,de majd most:D

bonnie elmegy,szerencsére nem sokat szerepel,de kell egy boszorkány!

meghalt több szereplő is,de egyik se olyan nagy dolog szerintem nem voltak csak mellékszereplők,talán jennának volt több szerepe ,de az se volt nagyon létfontosságú nem kár értük,majd jönnek új karakterek pl már ott van klaus!

alaricnak örülök hogy nem írták ki,ott a potenciál benne ,egy új szál vmerre.

tyler is valószyínű hogy marad mysticfallsban ,mert hát mi lenne a várossal egy farkasember nélkül:D

jeremy meg kapott vmi ajándékot a bosziktól így látja a meghalt vampírbarátait/szerelmeit.ez még érdekes irányba is elmehet,bár nem igazán kedvelem a karakterét.

az évad összeségében nem volt rossz,de elmarad az 1évadtól kb egy 7.5/10 átlagban mehet rá,kicsit jobb volna ha a 21es résszel zárják akkor lehetne egy erős 8as.

clark - 2011. 05. 17. 14:29

ó katerina meg kimaradt,ő elég sajátos célokért kűzd,csak a saját érdekeit nézi.

lehetne több vissztekintő rész,ebből tanlhatnának a z Angeltől ott is nagyon jók voltak ezek a részek.500+éves vampír azért van egy kis háttértötrténet.

a serif csajt nagyon nem szeretem ,valaki elkaphatná vagy átváltozhatna vámpírrá az vicces volna!:D

Riggins - 2011. 05. 18. 03:45

mivel az én véleményem merőben eltér a többségtől, muszáj beírnom, hogy annánál jobban senkit se utálok :D hozzá képest vicki bőven a felüdülés kategóriát képezi majd, ha ugyanannyit fognak szerepelni.

MZ - 2011. 05. 19. 18:20

Kiadtak egy hivatalos összefoglalót a 3. évadról, ami szerint Klaus aka Joseph Morgan állandó szereplő lesz. Én ennek nagyon örülök, bár szívesen hallottam volna ugyanezt Elijahról is…

SPOILER—————————————————–
Season three opens the door to learn more about Klaus and The Original Family as his motives for wanting Stefan on his side are finally revealed. As Stefan sinks deeper into the dark side, Damon and Elena struggle with the guilt of their growing bond even as they work together to bring Stefan back from the edge. The ghosts from Jeremy’s past have a powerful message they’re trying to deliver to him, not to mention the impact they’re having on his relationship with Bonnie. And as Caroline and Tyler grow closer, a war erupts between their families. The series stars Nina Dobrev as Elena Gilbert, Paul Wesley as Stefan Salvatore, Ian Somerhalder as Damon Salvatore, Steven R. McQueen as Jeremy Gilbert, Kat Graham as Bonnie Bennett, Candice Accola as Caroline Forbes, Zach Roerig as Matt Donovan, Michael Trevino as Tyler Lockwood, Matt Davis as Alaric Saltzman and Joseph Morgan as Klaus.
SPOILER VÉGE————————————————

pearly - 2011. 05. 19. 18:49

Hmm… A kritikával sajnos egyet kell értenem. Laposabb évad, és meglehetősen lapos finálé. Nekem Daemon haldoklása, meg Elena ápolgatása túl sok, és nyálas volt, pedig lány vagyok. Jeremy szerintem sokat fejlődött ebben az évadban, de egyetértek egyik előttem szólóval, teljesen felesleges volt megölni, és feltámasztani, remélem a kísértet csajokból valami izgalmas lesz legalább a harmadik évadban. Stephannal hálistennek kezdtek valamit, nagyon egyhangú kezdett lenni a karakter. Remélem, kihasználják a rengeteg lehetőséget, és kicsit jobb évadot kapunk jövőre, bár ez sem volt rossznak nevezhető, csak szerintem megszoktunk az első évadban egy színvonalat.

superpityu - 2011. 05. 20. 17:35

Egyébként érdekes Julie Plec elvileg nem akarta ezt az egész Jeremy-s dolgot, vagyis a végét biztos nem, hanem Kevin nyomására lett beletéve a dolog.
Kérdem én akkor mégis mi lett volna az egész helyett?? Nem tudom h Julie mit akar kihozni a dolgokból, de sztem nagyobb teret kellene adnia Kevinnek. Kevinnek meg többet kéne foglalkoznia a vámpírjaival. Béár most a TCS miatt nem tudom mennyi ideje lesz erre is figyelni.

superpityu - 2011. 05. 20. 17:36

vagyis TSC, csak elírtam az előbb :D

MZ - 2011. 05. 20. 20:05

@superpityu: JP több interjújából kiderült már, hogy úgy általában az ütős WTF momentumokat mindig Kevinnek köszönhetjük, aki egyszer csak előáll valami teljesen agyament ötlettel a megbeszéléseken, pl. ilyen volt az évad elején az is, hogy Damon hirtelen tekerje ki Jeremy nyakát.
Egyébként kérdezgették Kevint, hogy most akkor kevesebbet foglalkozik-e majd a TVD-vel a TSC miatt, de azt nyilatkozta, hogy még mindig a TVD az elsődleges showja és nem fogja egyáltalán hanyagolni…csak tényleg így legyen! Ja, és teljességgel kizárta az esélyét annak, hogy crossover legyen a két sori között, mert a TSC-ben más természetfeletti dolgok lesznek, vámpírok nem.

superpityu - 2011. 05. 20. 21:12

@MZ: nem is baj h vannak ilyen agyament ötletei :D csak ebben az évadban több kellett volna :D
Az h nem lesz crossover nem baj, sőt :D bár Phoebe Tonkint elnézegetném a TVD-ben :D de én is hallottam h ot nincsenek vámpírok meg ilyesmi, boszik vannak.

Cléda - 2011. 05. 21. 10:48

Egyébként mi az a TSC amiről beszéltek? :)

superpityu - 2011. 05. 21. 13:27

the sicret circle :D csak nem akartam kiírni állandóan :D

Br - 2011. 05. 21. 22:02

Na,de most akkor fog szerepelni Elijah a köv. évadban,v sem?? nagyon megkedveltem a karakterét,hiányolnám…

superpityu - 2011. 05. 22. 09:45

@Br: biztos fog, mivel a híresztelések szerint ez Eredetiek évada lesz. nem hiszem h csak Klaus fog csak mesélni mert az elég egyoldalú lenne

Spoiler
Kevin szeretné kiszedni a koporsóból az összes ősvámpírt is, köztük akikből elvileg 2 lesz nő biztosan, az ősmama, és Elijah huga. bár már nem emlékszem összesen hányan vannak :D
Spoiler vége

Cléda - 2011. 05. 22. 12:52

7en tesók plusz a szülők.. :)

Nessie101 - 2011. 05. 24. 19:55

lostgab kritikájában láttam azt hiszem hogy ő ezt részt inkább a 3. évad első részének szánta volna…na félre értés ne essék az én esetemben mert én akkora mániákus vagyok hogy attól kész vannak az ismerőseim,de ha ez lett volna a 3. évad első része akkor csalódtam volna,ugyanis nekem a 2×01 az egyik kedvenc epizódom,azt annyira nagyon jól megcsinálták…igazából szinte minden részt imádok.Nem szólom le Stelenát,de mivel én Delenás vagyok így már kicsit elegem volt ebből a kis nyáladzásból xD és örültem a Delena jeleneteknek.amúgy szerintem jó kis lezárás volt felvezetőnek.ahogy Kevin is mondott hasonlót:hogy ők a 21. résszel lezárták nagyjából az évadot ezt csak felvezető rész lesz…hát ezt teljesítették.de szerintem nagyon jó évad volt :)
kihívás lesz ez a 3 és fél(lassan már csak 3) hónap amit bírnunk kell a 3. évadig… :D

kadzsy - 2011. 05. 26. 12:45

Most olvastam egy Nina-s interjút,amiben ejt pár szót a 3.évadról. Szerinte dukálna egy varjú és egy köd Stefannak is, ha már átállt a sötét oldalra. Ezek szerint, akik szeretik a ködöt és a varjút, azok örülhetnek :) Team Köd!

plusz egyes hírek szerint szept.8-án indul a köv. évad!
Kiváncsi leszek mit hoznak ki az ősökből, bízom benne, hogy Kevin W. jobban oda fog figyelni a 3évadra, és az asztalra fog csapni, ha nem ért egyet Julie-val!

superpityu - 2011. 05. 26. 13:26

Több mint valószínű h a cw most hamarabb kezd bele a sorozatai levetítésére, így nagyobb az esélye annak h megfogja a nézőket. tavaly is szeptember első hetében kezdett, nem is rossz számokkal.

cyborgwings - 2011. 05. 26. 23:28

én is ködpárti vagyok! most, hogy stefan megint embervért iszik, nem lesz olyan nehéz cipelni a gépet, úgyhogy vigye csak az útra. :D

superpityu - 2011. 05. 27. 17:39

hát ne köd legyen inkább varjú :D azzal a frászt hoznák Elenára :D bár nem hiszem h bármelyik is lesz, hiszen az amolyan visszalépés éenne, hiszen azért vették el mert soknak ítélték még az elején h ilyen képességei legyenek a vámpíroknak. Bár ha KLaus csinálná nem lepődnék meg :D

Alexa - 2011. 05. 27. 19:11

Bonnie karaktere – na, nekem ő laposodott el (jó persze, tudom, milyen nagy boszi lett) meg kicsit Damon is. Alaric nagyon tetszik, egyre jobban hozza a szerepét és azt amit az első évadból hiányoltam.
Jeremy szintén baromi lapos volt már nekem – remélem ezzel feldobják végre.
Stefan alkuja Klaussal kiszámítható volt ahogy Elijah “halála” is és remélem, hogy vissza is tér majd mert ő tényleg jó karakter s ha szembekerül végre teljesen Klaussal akkor csak jó sülhet ki belőle. Azt sajnálom csupán, hogy Carolinet kicsit elhanyagolták szerintem. Jó tudom, anyuci a nyakában loholt de őszintén, ki nem gondolta azt, hogy úgyis megbékél anyu?

Ha az évadot nézem talán kevesebb volt a csavar de ami volt az azért itt-ott ütősebb volt, pl a finálé előtti rész. Tetszik, szeretem de a finálé nem érte el azt a hatást mint az első évadé: nem ülök tűkön, hogy következzék már a harmadik évad.

kadzsy - 2011. 05. 27. 23:39

Biztos azért kellett Stefan Klausnak, hogy cipelje a ködgépet :) Nehogy már Original létére ő cipelje már, milyen rossz fényt vetne rá!

kitti - 2011. 05. 28. 00:54

Szerintem nincs igazad igenis jó volt finálé .!!!!!!!!!!!!!
Minden egyes rész nagyon jó volt kiváncsian és izgatottan várom már a 3. évadot!!!!!!!!!!!!!!!!! TVD FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cléda - 2011. 05. 28. 13:02

Én elkezdtem egyben nézni, és így sokkal jobb, mint elsőre, várni a folytatásokra.. lehet az elsőben is azért volt jobb a hangulat, mert dara volt. (legalábbis nekem az volt)

Viszont ha már elkezdik megint az évadot szeptemberben, megint várható lesz hosszú szünet dec-jan környékén? Mert az nagyon negatív volt..

winnie - 2011. 05. 28. 13:10

minden évad szeptemberben lkezd és májusban ér véget. a cw is csinálhatná, hogy pár rész, pár hét imétlés tempóban adja le 40 hét alatt a 22 részt, de ők inkább a kevás ismétlést választják, vagyis télen, meg tavasszal tartanak 1-1 nagyobb szünetet.

kkk - 2011. 06. 03. 10:30

Hát én nem nagyon értem, h hogyan gondolhatják egyesek hogy az első évad jobb volt, mint ez. Eseetleg, ha fele annyi dolog történt ott, mint a 2-ba. Az igaz, hogy a nagy finálé a 21. részben volt, de nekem nagyon bejött a 22. rész, főleg Stefan és Klaus :D:D alig várom, h ebből mi sül ki!! remélem egy badass stefan vár ránk a 3. évadtól, mert különben… tényleg szeretem, meg minden, de unalmas… damon pedig egyre szerelmesebb elenába, ami persze jó, de ettől valahogy egyre lagymatagabbá is válik. viszont jeremy a végén :D:D na az nagyon bejött. alig várom a 3. évadot!!

vasárnapreggel - 2011. 06. 04. 21:54

Én a múlt héten daráltam le a 2. évadot. Számomra kicsit az intimitás hiányzik a sorozatból… jó oké, hogy Stefan lecsókolja a sárga földig Elenát és vissza, de ennyi és kész. Ha azt veszem alapul, hogy alapvetően tiniknek szól(na) a sori, akkor oké, de mivel olyan témákat vesz elő, ami – valljuk be nem igazán tinitéma -, akkor meg miért nincs benne egy kis erotika. Egy iciripiciri. Jó, nem egy True Blood-os, de azért valamicske.
Egyébként nekem tetszett évad, bár az egy kicsit unalmas volt, hogy mindenki Elenát akarta megvédeni… folyamatosan.

Ana - 2011. 06. 06. 00:47

Darálva néztem mindkét évadot, kivéve az utolsó részt, és bár próbáltam úgy nézni a 2×21-et, hogy mások szerint az mennyire jó, de számomra az évad egyik legunalmasabb része volt, ami ráadásul kiszámítható is. Ami meg kétesélyes volt, ott nem is igazán érdekelt, mi fog történni.

Újra fogom nézni az egészet és megfigyelem mások véleménye alapján is, mert érdekel, miért gondolom ennyire másképp. Nekem a második évad sokkal jobban tetszett, de nem a fináléban történtek miatt várom a következőt, hanem mert szeretem a sorozatot, bármi is történjen benne. Jó, ha nagyon elrontják, akkor nem, de most még bőven nagyon várom, hogy újra legyen.

MZ - 2011. 06. 12. 14:50

Lupi épp Barcelonában fotózkodik Ian-nel,Paullal és Candice-szel, mert hogy van szerencséje részt venni a BloodyNightCon-on. Remélem, kapunk majd Tőle részletes beszámolót. Twitten jelezte, hogy Ian-től begyűjtött egy kézcsókot, szóval gondolom klassz lehet….:DDD

superpityu - 2011. 06. 12. 19:43

Bár Iantól nem kéne az a kézcsók, de szívesen lennék Lupi helyében :D Bár valószínűleg teljesen kikészülnék attól h egy légtérben lennék Candice-szel :D

superpityu - 2011. 06. 17. 10:35

nagy itt a csend :/

egyébként egy kérdés, h azt mondják h Klaus most szaporodni szeretne létrehozni a saját faját, most akkor ő képes rendesen emberi módon tenni, vagy ugyanúgy kell neki is mint ahogy a vámpíroknál szokás? de gondolom ha úgy akkor csak a rituálé utáni áldozatai lehetnek hibridek :)

MZ - 2011. 06. 20. 21:49

@superpityu: ja, nagy a hallgatás, de hát most nincs is annyi minden, amin agyalhatnánk, mint tavaly. Engem leginkább az érdekel, hogy Klausnak mire kell igazán Stefan, de erre nézvést még ötletem sincs…
CW amúgy kiadta az őszi premier dátumokat, TVD szeptember 15-én kezd, de részemről a Ringer is nagyon várós!
http://www.tvfanatic.com/2011/06/the-cw-announces-september-premiere-dates/

Lupi Barcelonai élménybeszámolóját sem kaptuk még meg, pedig FB-n láttam a képeit, van miről mesélnie!:o)))

B_I_G - 2011. 06. 21. 20:46

lehet én nem figyeltem oda rendesen, de egyvalamit nem értek.
szal az első Petrova hasonmás Kathrine, a második Elena.
de mi a tököm köze van a Petrova vérvonalnak az átokhoz?
miért kellenek ők az átok megtöréséhez?
nem annak a boszorkánynak a hasonmását kéne feláldozni, aki megátkozta?

superpityu - 2011. 06. 22. 00:52

@ B_I_G: én úgy értettem h amikor megkötötték az átkot Kluson az eredeti Petrovát áldozták fel, akinek a hasonmásai lettek Kathrine és Elena. Emiatt volt nekik fontos szerepük az átok megtörésében.

B_I_G - 2011. 06. 22. 19:34

és ez konkrétan kiderül vmikor? mert én csak annyira emlékszem , hogy a hasonmást fel kell áldozni a feltöréshez, arról nem volt szó, h az eredetinek mi volt a szerepe vagy egyáltalán hogy került képbe, hiszen látszólag a vérvonal semmilyen különleges képességet nem hordoz amiért megérné feláldozni.

secret - 2011. 06. 23. 15:16

megnéztem. többen írták előttem, és osztom a véleményüket. az évadzáró nem ez volt, hanem a x21. inkább csak epilógusként számítanám be a sorozatba. nem volt rossz, csak nem volt évadzáró. de tény, hogy nem csak egyperces cliffhanger volt benne, mint ahogy az szokott lenni sok sorozatban. pl. fringe-ben megemlítették, hogy oké, nem létezett. szépen építették, de véghez kevés volt számomra. a temető jelenetet sokkal jobban el tudtam volna képzelni ide. nem rossz rész, de tényleg felesleges.

beci4 - 2011. 07. 02. 01:39

Nekem iszonyatosan tetszett a 2. évad. Talán kijelenthetem: a TVD a kedvenc sorozatom, idén beelőzte a Fringe-t. Az igaz, hogy a 2×21 volt az igazi finálé (még meg is állítottam a lejátszót közben, mert nem akartam elhinni, hogy ezen kívül még lesz egy rész :). Baromi sok haláleset történt ebben az epizódban: sajnáltam Jennát, még Jules-t is. Mérges voltam Elijah miatt, hogy lehetett már ilyen hiszékeny. Egyébként az elején nagyon nem szerettem a karakterét, de a végére kimondottan szimpatikus lett. Én darálva néztem, lehet ezért lett rám nagy hatással a sorozat, de amit leműveltek az évad 2. felében… Szinte mindegyik úgy ért véget, hogy alig bírtam várni a következőre – és már indítottam is. Berántott rendesen. A Bonnie-s feláldozom magam Elenáért rész is elég ütősre sikeredett, Alaric zseniálisan játszott abban is. Klaus megformálója is jó választás, az akcentusa is passzol a szerepéhez.
Nagyon várom a 3. évadot, bár ez a záró jelenet engem annyira nem izgatott fel. Csak így tovább! Szuper volt! :)

superpityu - 2011. 07. 10. 10:27

kicsit gondolkoztam. na szóval Elenáéknak rohadt kevés információja van a Klausról és a többi eredeti vámpírról. és ugye most akik tudtak is valamit már meghaltak (Isobel, John). két ötletem van h az egyik h Jeremy szellemei adják majd az infókat, hiszen azt se tudjuk h Anna hány éves, lehet h keresztezte a múltjuk egymást, aztán ha több vámpírral is tud kapcsolatot kialakítani pl Pearl, Lexi, és Rose akkor ők is tudnak már egys-mást. a másik ötletem h viszahozzák Isobel tanársegédjét. elvégre ő tanulmányozta a nő kutatásait, szóval tudhat elég sokmindent. meg lehet nem ártana néhány karaktert elmélyíteni a frissek közül (persze ő alig szerepelt), kell egy nagy vérfrissítés, meg a női karakterek :D elvégre a fontosabb karakterek között több pasi van az én nagy bánatomra. és azt írják h az eredetiek közül csak 2 biztosan nőnemű.

cyborgwings - 2011. 07. 10. 11:33

na, más se hiányozna, mint a tanársegéd! iszonyat mód nem bírom azt a nőt.

és még mindig nem néztem újra az évadot, és őszintén szólva nem is kifejezetten érdekel.

superpityu - 2011. 07. 10. 13:46

@cw: igen emlékszem annyira örültél a jelenlétének picsafejű aladárnak nevezted :D még most is röhögök ha eszembe jut :D

újranézésről meg annyit, h nem fér bele az időmbe, meg tök felesleges, mert csak végigtekerném az egészet :D az érdekes részeket újranézném azt ennyi.

MZ - 2011. 07. 22. 21:35

Na, Comic Con tiszteletére adtak ki egy promót a 3. évadhoz. Ahogy elnéztem új jelenet még nincs benne:

http://www.tvfanatic.com/2011/07/the-vampire-diaries-season-3-first-promo/

MZ - 2011. 07. 24. 11:56

Feltették a videókat a Comic Con panelről is, ami ezeken nincs rajta, az az, hogy mutattak egy pár másodperces Elena-Damon jelenetet a 3. évad első epizódjából, ahol ha jól értettem Damon teljesen meztelenül fut össze Elenával (Damon surprises Elena while he’s stark naked.)

Part1: http://www.youtube.com/watch?v=Ntkph1_hjTQ
Part2: http://www.youtube.com/watch?v=dkiAnRvFq5U
Part3: http://www.youtube.com/watch?v=_QPfNNnn5Pw
Part4: http://www.youtube.com/watch?v=Yi48B6hArpU
Part5: http://www.youtube.com/watch?v=NI1y83q4T80

Az én személyes kedvencem már megint Paul volt, hihetetlen jó humora van, főleg azon röhögtem nagyon, amikor előadta, hogy milyen Ninával akkor játszani, amikor Kathrine, s milyen akkor, amikor Elena. Ja, és Ian beszólása sem volt semmi a “Mi vár Carolinra a 3. évadban?” kérdésre – “Puppies”:DDD

cyborgwings - 2011. 07. 24. 16:55

és anna egyiküknek sem jutott eszébe az első kérdésnél? hát pfff… nem is nézem tovább.

MZ - 2011. 07. 30. 18:39

Újabb videó, újabb összefoglalása az eddig történteknek, kivéve, hogy a legeslegvégén van egy darab nyúlfarknyi új jelenet. :o)

http://www.tvfanatic.com/2011/07/naked-damon-salvatore-alert/

opalisc - 2011. 07. 30. 20:22

Először is üdv, mindenki:) Még nem írtam ide, csak olvasom elég régen az oldalt (köszönöm winnie-éknek, hogy létezik:). Elég rég nem írtak ide, ami érthető most a szünetben, remélem van, akinek lesz kedve. Most néztem végig a 2. évad utolsó részeit, szabi alatt volt időm darálni:) egy dolgot nem értek, talán tudtok segíteni, nagyjából végignéztem a sok kommentet itt, de nem találtam – vagy nem jól kerestem. Miért olyan iszonyú és megbocsáthatatlan, amit Damon tesz (már persze azon kívül, hogy nem bízza Elenára a döntést, az erkölcsi részét értem) amikor megitatja a vérével? Amikor Elijaht megölik, Stefan véréből is iszik, hogy meggyógyuljon, mikor magát szúrja le, tehát már amúgy is van benne vámpírvér az áldozati szertartás előtt. Visszanéztem, azt látom, hogy a Damon jelenetnél nincs rajta a lánc, ez lenne az oka, hogy akkor másképp hat? Köszi szépen, ha írtok.

opalisc - 2011. 07. 30. 20:35

(Magyarázat a kissé így már értelmetlen részekhez: először az Elkezdődött a 2. évad.. kommentjeihez írtam ezt, aztán rájöttem, hogy itt jobb helye van, bocs érte.)

Valamint kedves MZ, köszi ezt a sok mindent, nagyon jók:)

Cléda - 2011. 08. 07. 12:41

Ha csak úgy vámpír vért iszik, az megggyógyítja. De amikor az áldozat előtt iszik Damon véréből (ha erre gondolsz), akkor a szertartás alatt Elena meghal. Vagyis vámpírként éledne fel, mivel Damonvér van a szervezetében. És azért akadtak ki, mert ez nem Damon döntése lett volna, hogy Elenából vámpír legyen.

superpityu - 2011. 08. 09. 21:56

jönnek itt a hírek az új karakterekről :D egyre több név lát napvilágot :D
a legújabb Claire Holt – mint Bex, aki Stefan exe, valamint vámpír is. volt egy olyan infó h Caroline-nak is párszor keresztbe fog tenni :D
akkor van még jack Coleman – mistyc fallsi lakos, róla elég keveset mondtak, vagy csak én nem emlékszem.
lesz még egy öregedését visszafordító boszi, aki Klausnak fontos
elvileg kaounk még egy Klausnál is gonoszabb csávót :D csak a kedvenceimet ne ölje meg :D

Cléda - 2011. 08. 10. 09:49

hát kapjunk is valami húdehelyes gonosz csávót, kellenek a szociopata vámpírok :)
kíváncsi is lennék mihez kezdenének a karakterekkel, ha nem lenne “mentsük meg Elenát” szál. ha mégis marad ez a nagyon változatos szál, akkor Damon már nem lesz nagy papucs, aki azt csinálja amit mond neki. :P (legalább is remélem…)

superpityu - 2011. 08. 11. 10:23

Sebastian Roché lesz a vámpírvadászunk. nem tudom h ez lányoknak mennyire eyecandy kategória :D a lényeg h elméletileg Klausra vadászik, ami megnyugtató, és remélem közben nem akarja majd kinyírni Car-t vagy Damon-t.

MZ - 2011. 08. 11. 23:55
opalisc - 2011. 08. 12. 00:21

Értem. Kissé logikátlan nekem, de ez van, köszi szépen Cléda.:)
Igen, Claire Holtot láttam én is. Mégis érdekes lenne egy crossover rész, mondjuk Phoebe Tonkinnal ha összefutnának..
Várom már mindenesetre, én is azok között vagyok, akinek nem rosszabb, hanem jobb volt a 2. évad.

Cléda - 2011. 08. 12. 13:35

Sebastian Roché.. hát ez egyáltalán nem eyecandy… :) no nem baj.. amíg Damon és Ric színen van, nem lesz probléma :))

MZ - 2011. 08. 12. 22:34

Oh, yes! Megjött az első kis promó is, ami már 3. évados jelenetekből áll:
http://www.youtube.com/watch?v=ffva0at-S8E&feature=player_embedded

Wow, “Stefanus” színre lép? Én kíváncsian várom. :D

superpityu - 2011. 08. 12. 22:36

http://www.youtube.com/watch?v=ffva0at-S8E&feature=player_embedded

új jelenetekkel megtűzdelt promo. érdekes :D Caroline melltartóban :D

Spoiler

viszont a promoban Andie menekül valami elől, és úgy néz ki h Stefan az, az a fura h olyan mintha felállna, és egy éppen vadászó vámpír nem hiszem h kihagyná azt a pillanatot, valamiért nem szeretném a halálát, remélem csak jól van összevágva.

Spoiler vége

MZ - 2011. 08. 19. 22:21

Egy kis baki parádé, a végén még most is röhögök: Ian elfelejti, hogy épp “karakterben van”. :DDDD
http://www.tvfanatic.com/videos/the-vampire-diaries-gag-reel/

Cléda - 2011. 08. 20. 11:44

Jaj, ez nagyon jó! tényleg az Ianos a legjobb a végén :)))

opalisc - 2011. 08. 20. 13:14

Az előző két video, MZ és superpityu (08.12.) sajnos már nem elérhető:( van máshol esetleg?
A bakis nagyon jó:) én is annyit röhögtem, meg az előzőn is.
http://www.youtube.com/watch?v=mvIuI6xpRzM
Annyira jó fejek, természetesek az életben is.

MZ - 2011. 08. 21. 00:32
MZ - 2011. 08. 21. 12:55

Oh, néhány napja kiszivárgott twitteren, hogy Nina-t lecserélték egy új szereplőre a TVD-ben…de a képek szerint Ian vele is teljesen profi!:DDDDD

http://lockerz.com/s/130040122
http://lockerz.com/s/129889140

MZ - 2011. 08. 26. 20:19

Official szinopszis az első részhez by CW:
SPOILER——————————————————-

On the morning of Elena’s 18th birthday, Caroline is busy planning a party, but Elena is focused on searching for any clues that might help her discover where Stefan is.
Damon is also searching for Stefan, while trying to protect Elena and keep her from doing anything that would draw Klaus’ attention.

Meanwhile, Klaus and Stefan are busy trailing a werewolf named Ray Sutton. Now working at the Mystic Grill along with Matt, Jeremy is struggling to understand why he keeps seeing the ghosts of Vicki and Anna since he was brought back to life by Bonnie’s magic. Meanwhile, Alaric does his best to watch over Elena and Jeremy, while dealing with his grief over Jenna’s death.

Finally, Caroline and Tyler face a new and unexpected challenge.

SPOILER VÉGE———————————————-

Binky - 2011. 09. 17. 01:53

Na nem lesz kibeszélő a 3. évadhoz? Lenne miről beszélnünk… :)

Desmond Wallace - 2011. 09. 17. 08:41

Még szép hogy lesz!:) Hamarosan.

superpityu - 2011. 09. 17. 13:53

addig magamban tartom minden kibeszélni valómat :D

MZ - 2011. 09. 17. 14:32

@superpityu: én is :D

drusilla - 2011. 09. 19. 18:31

Én meg a kíváncsiságomat :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz