login |

CSI Miami: vége a 9. évadnak

2011. 05. 16. 14:53 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Son, this is a big mistake for you.

Ööö, ez meg mi volt? Azt elfogadom, hogy a CSI-osok már rég nem helyszínelők, főleg Horatio és csapata, de azért jó lenne, ha minimális helyszínelői melót is végeznének, nem pedig rabot kísérnének repülőgépen vagy szökevényt keresnének egyedül egy kocsiban, és még sorolhatnám. A CSI: Miami – 9×22 azonban nem csak ezért volt botrányosan rossz epizód, igazi sorozatmélypont. (Maga a 9. évad bár hullámzó volt, de semmi gond nem volt vele, akadtak remek pillanatok benne.)

CSI Miami - 9x22-a

A flashbackes kezdést nem bántom, mert frankón megfeledkeztem róla – ha nem teszem, akkor a végére egy csepp meglepetés nem marad, hiszen annyira kiszámítható a cliffhanger. De utána a repülőn történtek eléggé a WTF-kategóriába tartoznak (hogy is sikerült megszökni?), és ahelyett, hogy krimi lett volna a sztori, némi hajtóvadászatot vegyítettek egy kis családi drámával, gyerekelhelyezéssel.

Két tökéletesen érdektelen szál, ráadásul mindkettőt tovább viszik a 10. évadra is – ha lesz. Amikor a rész közepe táján egy vagy két percre csak azt mutatták, ahogy Wolfe csendben elszöszöl egy tökéletesen lényegtelen bizonyítékkal, végképp elpattant a húr, mert ennyire erőlködve akarják kitölteni a műsoridőt. (A mélypont mélypontja: csaj becsenget az ajtón éééés reklámszünet. Ez volt a reklám előtti mini cliff? Kit érdekel, ki nyit ajtót?)

CSI Miami - 9x22-b

Ráadásul a sok karaktert szokás szerint csakazértis szerepeltetni akarták, így Horatio sem kapott túl sok szerepet, de a többi jelenetet is el  lehetett volna játszani 3-4 színésszel, teljesen felesleges volt Calleigh-nek adni két jelenést. A cliffhanger miatt felteheti a kezét, aki a falat fogja kaparni, én nem tervezem. A CSI: Miami – 9×22-nél nem sok rosszabb epizódot láttam 2011-ben, így hirtelen a borzalmas Body of Proof – 1×02 jut eszembe. Talán nem 1/10, de a 2/10-nél nem adhatok jobbat erre a zárórészre. Ha nem vették volna a komolyan a dolgokat, ha lettek volna Horatio-pillanatok, vagy kivagyi keménykedés, akkor elnézőbb lennék, de így…

És mindez 6 óra történése volt? Komolyan? Miami-ban aztán nincs bürokrácia, a hivatalok szélsebesen működnek.

15 hozzászólás Ne habozz!

Csokis - 2011. 05. 16. 15:10

Kivételesen egyetértek a leírtakkal. Borzalmas volt. :( Egyébként lesz 10. évad is? Régebben olyat olvastam (még az 5. vagy 6. évad környékén), hogy a 10. évadban meg fog halni Horatio?! Érdekes lenne. :D

Bandita - 2011. 05. 16. 15:34

El se tudom hinni, hogy egy ilyen harmatgyenge sorozat megélt 213 részt?!

winnie - 2011. 05. 16. 15:47

inkább az lenne a hihetetlen, ha nagyon jó és 213 részt megér. azon mit nem lehet elhinni, ha gyenge és sikeres? nem ez lenne az első a sorozatok világában. a minőség és a mennyiség sosem volt egyenes arányban. tele van a tévé sikeres és gyenge sorozatokkal. meg sikertelen és jó sorozatokkal. viszont sikeres és jó, olyan nagyon kevés van.

más kérdés, hogy a csi: miami szerencsére jó sorozat (sőt, helyenként zseniális), az pedig nagyon kevés embernek adatik meg, hogy egy ilyen hosszú sorozatra rá tudja mondani, hogy gyenge. hiszen, aki szerint gyenge, az nem nézi, ergó csak azt tudja, hogy az első része, vagy az első pár része, vagy az első szezonja volt gyenge. ettől még lehet a 7. résztől mindegyik epizód pazar vagy az 5-6-7. évad zseniális. (ezért van az, hogy sorozatszinten szinte minden kritika pozitív, hiszen csak az tudja, hogy milyen egy sorozat, aki nézi. és, aki nézi, az azért nézi, mert tetszik neki. persze kivétel mindig akad, a csi: miami-t is nézik biztosan sokan, akik gyengének találják.)

Bandita - 2011. 05. 16. 15:51

Én az első pár évadot még szerettem, de utána már kezdett nagyon fárasztani, ettől függetlenül néztem még tovább. A mostani évadot valóban nem láttam, de nem érzem úgy, hogy bármit vesztettem volna. A 213 rész akkor is elképesztően sok szerintem.

SztupY - 2011. 05. 16. 15:54

Hát igen, a három CSI évadzáróból a Miami lett a leggyengébb, sőt az évad mélypontja is ez volt (amúgy meg zárult már évad azzal, hogy lelövik Horatiot, most annyi plusz van, hogy NBV is bajban van, na puff). Szerencsére ehhez képest a másik kettő évadzáró jobb volt (különösen az LV, öröm volt látni, hogy nem azzal megy el az évadzáró, hogy üldöznek egy sorozatgyilkost, hanem azzal, hogy helyszínelnek, mint a sorozat neve is mondaná), bár a New Yorkban mondjuk erőteljesen érezhető volt a sorozatzárás is (megoldottam az összes megoldatlan ügyet blabla).

davidos15 - 2011. 05. 16. 16:09

ezt a részt rendesen lehúztad :D

sztem annyira azért nem volt borzalmas, de h fenomenális sem, az is biztos…voltak benne olyan homlokráncolós jelenetek meg számomra is tök béna volt maga a repülőgépes szökés…én azért még így is adok rá 7/10-et :) jah, és Calleigh-t kihagyni abból a maraoknyi jelenetből kár lett volna, ugyanis a 12. rész óta csak 1 jelenete volt mindegyik részben (egyben benne se volt), szóval ez itt már soknak számított…
mondjuk azért a Wolfe/Tom és a Walter/Renée jelenet kész felüdülés volt, nagyon jól hozzák az adott karaktereket és a humort :D
egyébként az évad közel sem volt “ilyen” rossz, nem kevés emlékezetes rész volt, összehoztak jó néhány szuper ügyet :) egyébként az egész évadban kevesebbet helyszíneltek, a készítők elmondása szerint is most az akciót erőltették…viszont akadt egy-két nagyon szar rész is, de szerencsére az tényleg csak egy-kettő volt…az volt a legdurvább, amikor az aligátor gyomrából kivett kézen harmadfokú égési sérülések voltak…a rész elején az áldozat kezén a medencében meg egy árva karcolás sem volt :DDD

winnie - 2011. 05. 16. 17:00

“egyébként az évad közel sem volt “ilyen” rossz, nem kevés emlékezetes rész volt, összehoztak jó néhány szuper ügyet :)”

ezt bele is írom, így van.

davidos15 - 2011. 05. 16. 17:24

te am. az egész évadot végignézed winnie, vagy csak a premiereket, finálékat?

winnie - 2011. 05. 16. 17:33

ezt végignéztem. korábbról van két csonka évadom, amit nem tudok sehogy sem bepótolni.

Tumm - 2011. 05. 16. 18:38

Hát emiatt nem fogom az egész nyarat végigizgulni…

ClarisseW - 2011. 05. 16. 19:35

Hát mit ne mondjak, tényleg voltak izgalmasabb részek az évad alatt, és ez a lelövős/elrablós rész is ugyan úgy fog megoldódni, mint általában megoldódtak az ilyenek a sorozat alatt. Calleigh szerepléséről meg csak annyit, hogy az egész évadban nem hiányzott, és bár kedvelem a karakterét, szerintem elmenne nélküle is a sorozat.

MrSpock - 2011. 05. 16. 19:35

Én speciel azokon a dolgokon nem tudok túllépni,ami ahhoz kellene,hogy megakadályozhatnánk esetleges ártatlan civilek halálát. Lásd az összes hasonló sorozatot,én nem tökölnék sokat. Lehet ez már átbillen amorális dolgokon,de 1 golyóval a fejbe megoldanám a bűnözőkérdést. Itt elszökik a sorozatgyilkos,és mi a következménye? Repülőn fejbelőttem volna,szökni próbált kész ügy lezárva,nem pedig szállítsuk át,esetleges szökés,aztán gyilkolás,majd ugye a börtönből szkés lehetősége,esetleges emberek irányítása további bűncselekmények elkövetésére. Nem csaka legvégső esetben használni afegyvert,mert előzzük meg a bajt!
Alapjában nem volt nagy durranás ez a zárórész..majd folyt köv ősszel!:D

SztupY - 2011. 05. 17. 00:23

Pont ez volt a baj az évadzáróval, hogy az évadban volt pár emlékezetes pillanat, egyre gyakrabban volt, hogy Horatio átlépte a vonalat és kezébe vette az irányítást, jobb lett volna ha ezt a konfliktusvonalat erősítik az évadzáróban. Sokkal jobb cliffhanger lenne ha magát H-t viszik bilincsbe verve…

HardWell - 2011. 11. 04. 21:32

Hmm..Érdekes…

Elkezdik üldözni a Tollert, erre már MAJDNEM megvan, lelövi Horacio-t, és a csajszit..Hogy is kellett volna történnie?

Mind2-n életben maradnak, Toller meghal.. Általában ez szokott lenni, nemtudom így tovább akarják húzni a 10. évadig, vagy David megunta a szereplést? WTF?!

Mindenesetre engem is meglepett hogy egyszercsak Puff és mindketten halottak…Remélem lesz valami folytatása!

Köszöntem

winnie - 2011. 11. 04. 21:44

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz