login |

Mad Love: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2011. 05. 17. 14:22 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

A pilotkritikáinkban (winnie: 6/10, human: 3/10) is szó volt arról, hogy a Mad Love kicsit hasonlít a How I Met Your Mother-re, hiszen ez is narrációs keretbe van illesztve, ez is 5 barátról szól és itt is egy vendéglátó helyiség a törzshelye a gárdának. Azonban a sorozat nem nagyon tudott nézettségben partnere lenni a HIMYM-nek. És sajnos minőségben sem, így véget ért – ráadásul egy cliffhangerrel.

Mad Love - 1x13-a

Persze béna, last minute-cliffhangerrel, amire nyilván valamilyen szinten számítani lehetett, hiszen a random sorrendben adott részek a vége felé már eredeti sorrendben voltak, elkezdtek ugyanis a készítők építeni valamit. A pilot után nyilvánvalónak tűnt, hogy míg Ben és Kate kapcsolata fogja jelenteni a fő szálat, a háttérben biztos közelebb kerül egymáshoz az egymást utáló Larry és Connie.

Éppen ezért örültem, hogy a finálé előtt utalgattak arra, hogy mégsem ilyen kiszámítható irányba indul el a Mad Love, más kérdés, hogy a zárórászben már én is örültem volna, ha végre egymásra találnak. Éppen ezért is sajnáltam, hogy az 1×13-at nem egymás között töltötték el a szereplők, hanem behoztak egy családi szálat, ami picit elvonta a figyelmet és a játékidőt a 4 (5) barátról.

Mad Love - 1x13-b

A finálé olyan volt, mint az évad: közepes. A színészek szimpatikusak, jó volt elnézni őket, azonban minden, ami körülvette őket langyos víz volt. Ártalmatlan, de langyos, amolyan klasszikus “egynek elmegy”. Mindez annak is köszönhető, hogy bár a színészek szerethetőek voltak, a karakterek eléggé egyszólamúak, igazából minden részben ugyanúgy viselkedtek, egyértelműen a surranó pályás Tiffany volt a legérdekesebb.

Amúgy a narráció létét nem sikerült megfejtenem, szinte semmi pluszt nem adott a sorozathoz. Erről jut eszembe. Most mindenki képzelje el a Mad Love-ot eredeti szereposztásban. Az első pilotban ugyanis Jason Biggs mellett Kate Minka Kelly volt, Larry és Connie pedig Dan Fogler és Lizzy Caplan lett volna (sőt, Connie eredetileg Ashley Austin Morris). Sőt, eredetileg a narrátor is más lett volna, Hal Williams, aki a felhőkarcoló tetején a kilátóban dolgozott volna.

11 hozzászólás Ne habozz!

Flanker - 2011. 05. 17. 14:49

Engem a közepesnél jobban szórakoztatott, a langyosság fel se merült. Volt egy hangulata ami megfogott.
A többivel nagyjából egyet értek, mondjuk az 1×13-t még nem láttam. A narráció nekem jó fel és levezetés volt, de tényleg semmit nem adott hozzá. Egy dolgot igen: a HIMYM rajongók “átcsábítását” tette könnyebbé szerintem.
Nem tudom megítélni mennyire, de szerintem a bukásban a Charlie Sheen ügy is benne lehetett. Ha normálisan folytatódott volna a TAAHM, tuti más nézettségi számokról beszélünk, akár itt, akár a felvezetésnél. Persze a nézők reakcióját a minőségre, a nézettségvesztést vsz. amúgy is elszenvedte volna.. Csak lehet hogy indul olyan erősen hogy pár rész után berendelik.. VAGY előbb elkaszálják.:) ezt már sose tudjuk meg.
Nagyon sajnálom a kaszát, kiválóan szórakoztam a nézése közben.

Dr. Atom - 2011. 05. 17. 15:05

A parádés szereposztáshoz képest igencsak plötty sztorit írtak hozzá, igazából semmi nem volt benne, amit ne láthattunk volna már a HIMYM-ben vagy akár a Jóbarátokban, viszont hiányzott egy csomó minden, ami ott megvolt (elsősorban a jó humor).

NPeete - 2011. 05. 17. 15:28

Kis javításként megjegyezném, hogy nem 5, csak 4 barát története.

winnie - 2011. 05. 17. 15:47

“Kis javításként megjegyezném, hogy nem 5, csak 4 barát története.”

larry, kate, connie, ben, tiffany. öt. az utolsó részekben már az asztaluknál is ült tiffany

CsipiK.O. - 2011. 05. 17. 15:47

Csak Tyler Labine miatt néztem

beth - 2011. 05. 17. 15:53

könnyed félórának elment, larry és connie vitte. jól működtek együtt, elnéztem volna még.

NPeete - 2011. 05. 17. 16:04

Winnie: ok, első 10 részt néztem meg eddig, abban még csak folyamatosan 4-en voltak, Tiffany néha-néha ugrott csak be.

Kosinva - 2011. 05. 18. 10:19

Judy Greer szerintem nagyon is jól alakította Connie-t, nekem kifejezetten tetszett. Persze leginkább Tyler Labine miatt néztem bele a sorozatba.

glarion - 2011. 05. 20. 09:29

Kár érte, jó volt.

Tizedes - 2013. 01. 27. 22:37

Nekem jobban tetszett mint az így jártam anyátokkal. Vártam nagyon a második évadot erre most olvasom h nem lessz:( elég kár érte nagyon élveztem!!

Stockes - 2013. 02. 16. 18:51

“Engem a közepesnél jobban szórakoztatott, a langyosság fel se merült. Volt egy hangulata ami megfogott.”

Ezzel én is így voltam. Egész jó kis üdítő sorozat volt, semmi extra, de hangulatos és kikapcsolt. A HIMYM és Friends koppintása ugyan, de mégsem teljesen, volt benne potenciál. Kicsit kezdett is belelendülni, ahogy a színészek kezdték elkapni karakterek lényegét, ízét. Elnéztem volna belőle még pár évadot.

Ennél 9523532x trébb sorozatokból csinálnak 2346 évadot, mert az a fogakat is tisztíccsa’, az ilyeneket, mint ez vagy az Outsourced bezzeg kaszálják a fenébe. Gratulálok nekik a nézettségi adataikhoz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz