login |

Mike and Molly: vége az 1. évadnak

2011. 05. 17. 15:34 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

A címben 2 szereplő, eleinte még volt mellettük plusz 4 szereplő, pár rész után még kiemeltek 3 szereplőt. Ha egy sorozat címe Mike & Molly, akkor legyen már rajtuk a reflektorfény, nem? Tudom, nem. Meg hogy jövök én ehhez? Hiszen a Mike & Molly-val még mindig az a bajom, mint a legelején: a sorozatot sokkal inkább el tudnám képzelni feelgood, romantikus szitkomként tipikus kövér poénokkal, mégis állandóan visszatérnek az altesti humort erőltetéséhez a készítők. (Nincs a műfajjal bajom, csak nekem teljesen idegen az efféle sorozattól.)

Mike and Molly - 1x24

A sorozat bizonyos szinten szerethető maradt ugyan, de poénok szempontjából továbbra sem túl színvonalas, amolyan öregecske. Cserébe viszont halad a történet, fejlődgetnek karakterek, bár egy esetleges 3-4. évadra érkező gyereket remélem, hanyagolni fognak, mert mint sok sorozatba, ide sem nagyon hiányozna. (Pacsi a kutyának az első jelenetben, igazi profiként viselkedett:)

És, ha Mike & Molly, akkor eszembe jut a vesszőparipám és a zombi tévénézők. A sorozat írói a kezdetek kezdetén azt hihették, hogy milyen jókat írnak, mert nézettek, sikeresek. És talán nem csak hitték, de el is hitték ezt. Most pedig, hogy nincs Two and a Half Men, hirtelen a Mike & Molly a CBS-szitkomok alsó mezőnyébe került a számok alapján. Ekkor döbbennek rá az írók, hogy nem biztos, hogy ők voltak a jók. (Rossz lehet a kreatív embernek tudni, hogy írhat bármit, a nézettségre nincs hatással – TAAHM után a rossz is nézett, TAAHM nélkül a jó sem. Hasonló volt a helyzet az RTL Klub Való Világjával. Tehettek úgy a készítők, mintha ötletelnének, kreatívkodnának, de úgy dolgoztak, hogy tudták, bármit tesznek, a nézettség nem változik. Ideális körülmények ezek, szó se róla, azonban ingerszegények.)

9 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2011. 05. 17. 16:24

Szerintem itt azért sokkal jobban elfogadhatók az altesti, vagy finomabban fogalmazva szexközpontú megnyílvánulások, mert ezeket csak azok a karakterek sütik el, akiknek van is rá okuk, nem dobálózik velük mindenki. Adva vannak kategóriák, amiket a játszott személyiség stílusjegyeihez mérten kiosztottak a szereplők közt, és így szórják az ilyen-olyan poénokat. Ugyanúgy megvannak a kövérpoénok meg mindem más, de csak akkor szórják el őket, ha van létjogosultsága az adott jelenetben (khm.. RoE, khm).

Szerintem emiatt az ilyen poénok nagyon is beleillenek a Mike&Molly világába, míg máshol a fentebb említett elosztás hiánya miatt ráznánk a fejünket rajtuk (a “””csodálatos””” HIMYM évadzáró -vagy az utóbbi két évad- nagyszerű példa erre).

winnie - 2011. 05. 17. 16:43

“Szerintem emiatt az ilyen poénok nagyon is beleillenek a Mike&Molly világába,”

valószínűleg ott is a pont, abszolút elhiszem, inkább csak valahogy az én általam várt világban furcsák:)

Royale Bluff - 2011. 05. 17. 16:55

A Való Világos megjegyzéssel azért vitába szállnék, a negyedik évad legelején érezhető volt egy groteszk,elszállt (helyenként erőltetett, de nekem nagyon tetsző) humorú vonulat: a premierben András dala, vagy a
– Lilu: Én nagyon örülök, hogy itt vagy. És mennyire örül a közönség!
– András: Hogyne örülne a közönség, amikor integet neki a tapsoltatóember, hát persze, hogy örül!
párbeszéd; a beszavazóshow végi “jósok”; a celebek bemutató kisfilmjei. (A legemlékezetesebb nekem, hogy konkrétan volt egy olyan kiszólás az egyik műsorvezetőtől, hogy a százalékosdi biztos csak arra jó, hogy szoros állást mutassanak és buzdítsák vele a nézőket a szavazásra). A műsor az első hetekben buktának tűnt; ekkor kezdtek áthangolni a balhés, szexes irányvonalra, a folytatást pedig ismerjük…

Jake24 - 2011. 05. 17. 18:17

Érdekes, hogy néha a CBS mi alapján dönt, azt hiszem a Mike and Molly-t a Two and a half men mentette meg – merthogy akkor már inkább a Shit my dad says kellett volna még egy évadra berendelni (mellesleg az meg cliffhangerrel ért véget…).

gyuri - 2011. 05. 17. 19:45

hihhhhhetetlen gyenge ez a sorozat!

Barbi - 2011. 05. 19. 22:44

Hát én speciel imádom a sorozatot és alig várom a következő évadokat :)

P009 - 2011. 06. 20. 10:57

Most kezdtem el nézni, nekem tetszik. Nem eget rengető, de engem szórakoztat.

winnie - 2011. 06. 20. 11:10

a pilottal én is így voltam:)

P009 - 2011. 06. 23. 14:41

Most tartok a 12. résznél, és továbbra is tetszik. Örülök, hogy lesz 2. évad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz