login |

Undercover Boss: vége a 2. évadnak

2011. 05. 17. 16:44 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika, reality,

Hehe, ki hitte volna annak idején, hogy az Undercover Boss ekkora siker lesz. Eleve szkeptikusak voltunk, amikor a CBS kitalálta, hogy ezt a reality-t indítja el a Super Bowl mögött, akkor pedig pláne, amikor meghallottuk a koncepciót, amiben inkább csak 1 évad volt. A sorozatról korábban az első pár rész és a finálé után már írtunk, és most is ugyanazokat a pozitív szólamokat tudnám ismételgetni. Amellett, hogy a finálé gyenge volt. (Itt nincs cliffhanger, lehet, hogy csak hátrahagyták a leggyengébb részt.)

Undercover Boss - 2x22-a-kisUndercover Boss - 2x22-b-kis

A 2. évadra az S1-es “álruhás cégvezető a munkásai között” formátumot módosították kicsit, az újonnan felvett részekben azzal magyarázták a filmezést, hogy reality készül, amiben ketten versengenek egy állásért – az egyik a vezető, a másik egy random beépített ember, aki ugyanazt végigcsinálja, mint társa. (Tippre, amikor nem alkalmazták ezt a megközelítést, azok mind korábban felvett részek voltak.)

Undercover Boss - 2x21

Az Undercover Boss továbbra is feelgood néznivaló maradt, aminek a végén könnyezve lehet örülni, mert pár jómunkásember kap 5-10 ezer dollárt (a 2×22 végén az évadösszegzés vicces volt, annyi pénzt nem osztottak szát, amennyit nyer egy reality győztese), jobb esetben valami kreatívabb ajándékot. Minden rész ugyanúgy épül fel, minimálisak az eltérések, újra meg újra ugyanazt a sztorit nézzük végig, csak mások örülnek. Ami változatosságot hozhat, az egy érdekes vállalat, vagy egy nagyon jó vezető karakter – lehetőleg olyan, aki alá nem betolnak egy cégét, hanem ő jut fel a csúcsra.

A 2. évadban végre női főhős is akadt, sőt volt, hogy egy házaspár merült a köznép közé. A finálés egyetemi vezetőt nem nagyon értettem, hiszen az ilyesminek közel sincs akkora PR-értéke, mint a cégeknél, s ennek megfelelően a kiválasztott emberek is teljesen véletlenszerűek voltak (korábban is volt már ilyen), semmi extrát nem csináltak, csak végezték a munkájukat, ebben így nem sok felemelő nem volt – az egyikükről még ösztöndíjat is elneveztek. Miért? Mert bejár az óráira és tanít? Ja, nem. Az elején be sem ment az óráira. Akkor azért, mert tudományt oktat nőként?

Egyébként is, a 2×22 volt az a rész, amikor kibújt az Undercover Boss szöge a zsákból, s nem csak a sokszor nagyon erőltetett, megrendezett jelenetek miatt. Itt volt ugyanis a legfalsabb, hogy a Kiválasztottak örvendeztek, hogy az egyetem vezetője milyen derék, hogy észreveszi őket, a munkájukat, hogy sz*r az egyetemi futópálya, hogy életveszélyes a lelátó. Egy nagy frászt. Eddig nem vette észre, eddig semmit sem csinált. Most naná, hogy észreveszi. De, ha nincs a forgatás, akkor mi lett volna?

Undercover Boss - 2x22-c

Persze ez csak morgás. Az ilyen műsorokat utólag mindig szét lehet cincálni, hazugnak lehet megbélyegezni. Azonban miközben nézi az ember, addig jó neki. Ez = feelgood. Szereti azt hinni, hogy ez mind igaz és létezik a Télapó. Ezért jó az Undercover Boss. Utána gyorsan el kell indítani valami mást, mert ha agyalni kezdünk rajta, máris oda az élmény.

4 hozzászólás Ne habozz!

TorrenteXY - 2011. 05. 17. 17:47

Én az első évad felénél abbahagytam, mert nekem túl álságos volt az egész. A csúcs ott mindenképp a Hooters-es főnök volt, aki csodálta, hogy a lányokat szexuális ajánlatokkal inzultálják.

De ha van egy jó cég, ami érdekes lehetett bemutatva, arra kíváncsi lennék én is, de így randomban nem kezdek el 22 részt nézni.

Hunnenkoenig - 2011. 05. 17. 19:39

De jo, hogy nem nezek reality-ket.

Amugy meg a Hootersnel ne csak a fönök ne csodalkozzon, hanem a csajok se. Biztos azert ment oda dolgozni, mert hallotta, hogy jo a fogorvosi hozzajarulas. Az ilyen alszent dolgoktol tudok hanyni.

winnie - 2011. 05. 17. 20:32

miért jó? kevés ilyen felemelő sorozat létezik.

“Amugy meg a Hootersnel ne csak a fönök ne csodalkozzon, hanem a csajok se. ”

a hotersnél az volt, hogy egy kisfőnök szivatta a lányokat. ezen csodálkozott. folyton stírölte őket, babot kellett enniük a kezükkel, hogy a győztes korábban mehessen haza, ilyesmi.

Hunnenkoenig - 2011. 05. 18. 00:02

Ja az mas. Akkor nem szexualis ajanlatokat kaptak, hanem egyszerüen csak mobbingrol volt szo.

En azt hittem a vendegektöl kaptak ajanlatokat randira es egyebekre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz