login |

2011/12 – Az ABC újoncai (12.) – Last Man Standing

2011. 05. 18. 01:35 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2011/12,

lastmanstn

LAST MAN STANDING

Készítő: Jack Burditt
Szereplők: Tim Allen (Home Improvement), Nancy Travis (The Bill Engvall Show), Molly Ephraim, Alexandra Krosney, Kaitlyn Dever (Justified), Hector Elizondo (Cane, Chicago Hope)
Várható indulás: 2011. ősz, kedd 20.00

Sztori: Többkamerás sitcom. Arra épül, hogy ez már nem a férfiak világa. A dzsippet vezető, kalandkedvelő férjnek erre kell rájönni, miközben a feleségét villámgyorsan előléptetik amikor visszatér a háziasszony szerepből a munkába. Pont ezért kell a férfinak egyre többet foglalkozni a gyerekek nevelésével. A munkahelyével szemben otthon bizony csak lányok és egy nő van.

winnie szerint látatlanban: De nem tud érdekelni Tim Allen, menjen haza. Ennyiből sima családi szitkom lesz, 20%. Persze, ha király a humora, maradni fogok, de ezt majd az előzetes után mondom meg.

human szerint látatlanban: Családi sitcom, alánevetés. Hát én is csak a 20%-ot tudom osztani kábé. Kötve hiszem, hogy ez nézős lesz.

9 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2011. 05. 18. 01:44

Maradjunk annyiban, hogy még nem találkoztam életemben egy emberrel se, aki szerint Tim Allen vicces lenne, így az egyik legnagyobb rejtély számomra a comedy szakmában. Ehhez hozzájön az érdektelen cast, a multicam formátum, meg az, hogy kedd-en 20-tól 9 epizód után kaszálják a Man Uppal együtt. Baromi nagy 0%.

Az ABC nagyon elmatekozta ezt a keddet szerintem, sőt igazából az egész következő szezonját, mert ahhoz képest, hogy mennyit rendeltek be, baromi kevésben van fantázia. Az NBC szerintem részben nekik fogja köszönni, hogy kilábalnak jövőre a bénázásból, mert sokkal jobb érzékkel válogattak. Ami érdekes lenne az ABC-n, az péntek, vasárnap (?) vagy midseason… Lelkük rajta…

Flanker - 2011. 05. 18. 05:56

ez annyira nem..

Mammut - 2011. 05. 18. 07:31

én bírom tim allent :) a története mondjuk nem nagy durranás, de egy 50%-ot mondjuk megszavazok neki

des - 2011. 05. 18. 11:23

Én nem rég fejeztem be a home improvementet és tetszett. Szóval ezt is megnézem, hátha jó lesz.

Dohi - 2011. 05. 18. 11:23

erdektelen.

dante - 2011. 05. 18. 12:39

Valaki megmagyarázza nekem miért nem szeretitek a többkamerás sitcomokat? Látom a százalékokon folyamatosan, hogy míg az egykamerásak 50% fölött kapnak , a többkamerást állandóan leszázalékoljátok… Az alánevetés a baj, vagy nem értem?!

winnie - 2011. 05. 18. 12:55

dante: nálam nem nemszeretés kérdése a többkamerás, csak az kevésbé érdekel. ettől még vannak nézős alánevetősök – ami jó, az jó, csak régimódi a műfaj és kiszámítható, mert tudom, hogy nincs benne sok helyszín, nincsenek benne kreatív kameraállások, egyéb trükkök, amik bontják a linearitást (olyanra gondolok, mint flashback – bár az simán megoldható, mint ahogy minden más is). a színpad keretet szab az alkotói szabadságnak. így hiába ez a nagybetűs SZITKOM, a klasszikus, engem zavar, hogy ha valami korlátozza a kreativitást.

plusz míg az alánevetés nem zavar, az már jobban, hogy a többkamerásokban ki vannak játszva a poénok, azok csattannak a mondat végén. az egy dolog, hogy olyankor a színész is kivár, ami nem életszerű, de nekem bejönnek a sunyin elhelyezett poénok, amik nem esnek le azonnal. (éppen ezért többkamerásban nem olyan ismert popkult utalásokat sem lehet nagyon elhelyezni, hiszen, amin nem röhög a közönség, azt lecserélik.)

CyClotroniC - 2011. 05. 18. 13:03

A többkamerások kiszámíthatóbbak, és gyakorlatilag néhány felskiccelt karakterjegyből élnek a szereplők és így a poénok is. A singlecam humor ráadásul szerteágazóbb, ezért mondjuk megosztóbb is, de sokkal egyedibb egy Better Off Ted vagy Scrubs szerű agymenés, de ugyanúgy lehet Modern Family féle szatíra vagy mondjuk kínos szituációkkal és cikis helyzetekkel operáló, mint a The Office. Emellett maga a műfaj is kevésbé harsány, és sokszor nekem többet ér egy végigmosolygot vagy fejfogós 20 perc mint 3-4 felröhögés. Alapvetően persze ízlés kérdése, de singlecam fronton szélesebb a választék.

dante - 2011. 05. 18. 20:46

Értem és köszönöm a válaszokat..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz