login |

Community: vége a 2. évadnak

2011. 05. 18. 15:21 - Írta: human

34 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Majdnem sírok. Szomorú a helyzet, hiszen egy egész nyarat kell kibírnunk az egyik legjobb komédiasorozat nélkül. Vagy a legjobb jelenleg?

deanmagazine1

Itt is voltak olyan pillanatok amikor meginogtam, feltűnt a “második évad” réme, miszerint akkor minden sorozat minősége csökken az elsőhöz képest, mert elveszti az újdonság varázsát, de aztán a készítők el is hessegették. Az biztos, hogy volt rá lehetőségük, hiszen a sorozat továbbra is más hétről-hétre, hiszen mindig más film előtt tisztelegnek, más film hangulatát veszik át.

Tehát peregtek a 7-8 pontos részek, és akkor jött a My Dinner with Andre-rész (amikor Jeff és Abed vacsorázik egy menő helyen), amitől kezdve feltekerték 8-9-re a minimumot. Hihetetlen, mit műveltek az évad hajrájában. Komolyan. Aztán jött a finálé, ahova mi mást vettek volna elő, mint a Paintballt.

deanmagazine2

A dupla záró rész első fele a spagetti westernek sorából merített, a második pedig kimondottan a Star Wars felé kacsingatott, miközben hullottak az emberek. Azért a westernes jobban sikerült, “Sawyer” vendégszerepelt, de elismerem, hogy 40 percben már lehet unalmas lett volna. Na, nem mintha a Star Warssal komolyabb baj lenne, csak egy kicsit gyengébb lett a két részes fináléból.

Az utolsó epizód kapcsán aztán végképp nem lehet elmenni amellett, hogy mi a fene van a Cougar Town & Community összefonódással? Abed járt a forgatáson ugye, az utolsó részben pedig teljesen random és váratlanul feltűnt ez a két arc, akik főszereplők a Courteney Cox-sorozatban. Úgy szúrtam ki, hogy “mintha, hm…, tekerés…, WOW!”.

deanmagazine2

Azt hiszem a Community-nek a 2. szezonra muszáj lesz kiosztani a 9/10-et. Baromira kíváncsi vagyok, hogy miket találnak majd ki a következő évadban. És ha akkor is lesz paintball, akkor még mik előtt tudnak majd tisztelegni vele.

Egy dolgot viszont be kell vallanom, a karácsonyi stop-motion részt azóta sem láttam. Szörnyű, jöhetnek a kövek. Nem annyira szeretem az ünnepekhez köthető részeket, mert szinte mindenki csinálja, így unalmas, hiszen ugyanaz a fő téma a sok nézett sorozatban.

34 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 05. 18. 15:16

“Egy dolgot viszont be kell vallanom, a karácsonyi stop-motion részt azóta sem láttam. Szörnyű, jöhetnek a kövek. Nem annyira szeretem az ünnepekhez köthető részeket, mert szinte mindenki csinálja, így unalmas, hiszen ugyanaz a fő téma a sok nézett sorozatban.”

nodehát. ha az animáció a gond, akkor azt mondd, de ha itt isteníted a community-t, akkor tudod, hogy az sem mindennapi, más.

meg aztán, ha ünnep, akkor volt itt halloween meg valentin nap is, vagy mi, so…:)

tiktak - 2011. 05. 18. 15:31

Én sem láttam :-):-) Nálam egyértelműen az animáció volt a gond.

Ingorion - 2011. 05. 18. 15:38

Hatalmas volt az évadzáró, bár nekem is jobban tetszett az első fele… habár a 2×24 végén a takarítós rész hatalmas volt, meg Han Solo is… hidegrázás a köbön néha, de tényleg! :D Pierce-t remélem nem írják ki véglegesen (úgysem fogják), és abban reménykedem, hogy egy ugyanolyan elborult föloldása lesz az idei kvázi “cliffhangernek” miint a 2×01-ben a tavalyinak. 9/10

Teppik - 2011. 05. 18. 15:42

saját egyéni vélemény következik: Nem tudom miért istenítitak ezt a sorozatot!? Az első évadot végig szenvedtem, a másodikat elkezdtem, de nincs affinitásom kivégezni. Néha elmosolyodtam rajta de ennyi. Ahmednek annyira de annyira idegesítő figurája van hogy néha vicsorogva néztem a részt. Csak a “víztisztító nevű lány” miatt néztem. Meg Csevi Csész is erőltetett számomra. Meg az egész sorozat.
Bocs de úgylátszik AntiCommunitis vagyok. (és meglepőnek találom ezt a nagyszámú rajongást ami a sorozatot övezi)

Ingorion - 2011. 05. 18. 15:43

* a hidegrázós részek alatt az olyanokat értem, amikor elbúcsúznak egymástól, vagy Toryt lelövik, vagy mikor Britta egyedül maradt a rengeteg ellennel szemben. :)))

wonderdog - 2011. 05. 18. 15:56

A “dupla” évad záró valóban remekül sikerült, de annyira nem, hogy elfelejtsem azt, mennyire unalmas, semmitmondó részekkel töltötték fel a szezon közepét. 7/10

Következő!

Don_Jay - 2011. 05. 18. 16:00

REmek volt az évadzáró ahogy az egész évad is. Egyébként meg most néztm vissza pár cougar town részt és ott meg (azt hiszem a valentín napi epizódban) emlegeti Kiersten, hogy community első évadot néztek Travisszel.

Fagyees - 2011. 05. 18. 16:08

hiányozni fog!

lostgab - 2011. 05. 18. 16:09

Az animációs rész egy borzalom volt, azt hittem, hogy sosem lesz vége :D
Lehetséges, hogy ez az évad jobb volt mint az előző? Mondjuk lehet, hogy csak azért gondolom ezt, mert az évadzáró egyszerűen epic volt.
Eleve: “Sawyer”. Az első rész mondjuk jobban sikerült tényleg, mint a Star Wars-os, viszont nem lehett volna negyven percig húzni a westernt :).
Ja és Han Solo, plusz miután Leonardot is lelőtték, és Britta egyedül bújt meg a bokorban, mikor feltűnt Shirley.
Na inkább megyek újranézni, mert csak értelmetlen szavakat írogatok egymás után. Azt meg, hogy miért ilyen jó, úgysem lehet leírni. Meg kell nézni! :)

hallak65 - 2011. 05. 18. 16:20

“És ha akkor is lesz paintball, akkor még mik előtt tudnak majd tisztelegni vele.”:

II vh-s filmek: Képzeljétek el a Communityt Ryan közlegény megmentése stílusban, remegő kamera, hosszú hősies snittek
Gangszer filmek: Keresztapa!
Amcsi akció filmek: Rambo és Svájcinéger!

jjtiller - 2011. 05. 18. 16:29

Teppik, nézd meg a külön kiemelt “My Dinner with Andre”-s részt, és mindenre választ kapsz. Az utalások felét sem értem néha, de rendkívül mély a sorozat, nem az a tipikus agyatlan szórakoztatás, ahová szerintem mostanában a Big Bang theory süllyedt

glarion - 2011. 05. 18. 16:52

Egyszerűen zseniáls az egész. Imádom az elejétől fogva, de persze azt hittem, hogy a tavalyi paintball-os részt nem lehet überelni (fene se tudja hányszor néztem az újra). Szerencsére nem olvastam semmit, se a mellékszereplőről, se a dupla rész témájáról, plusz egyben néztem őket, és jézusom: Megcsinálták. 10/10, ha még tartják pár évadig a színvonalat akkor nálam best sitcom ever.

ldavid - 2011. 05. 18. 18:12

a “nemfilmes” részeket jobban szeretem, szóval inkább az S1 tetszett jobban, de ez is rendben volt

valaki szóljon majd, ha lesz valami a Cougar Townban – azt nem nézem, de a Community-s dolgok érdekelnének :)

Thrasher - 2011. 05. 18. 18:39

“Az utalások felét sem értem néha, de rendkívül mély a sorozat”

ezt valaki megmondhatná már nekem, mióta van így, mert imádom az ilyen kocka, kultúrális utalásokkal teli cuccokat, úgyhogy nagyon bíztam a sorozatban, de második nekifutásra se voltam képes a napokban átverekedni az első évad felén, mert az még szerintem rohadt mód nem ilyen.
az, hogy az egyik karakter saját magukról forgat sorozatot, az azért roppant kevés.
később megváltozik/csak én nem látom benne ezt/mást várok tőle, mint amilyen?

ldavid - 2011. 05. 18. 19:27

Thrasher: az első évad vége felé kezdték el, a 21-es már úgy rémlik ilyen volt

ldavid - 2011. 05. 18. 19:31

meg a 13-asban volt MASH, más most nem rémlik

Maxxid - 2011. 05. 18. 19:33

Nagyon magasra tette a mércét, az tény, én megmondom őszintén, mostanában TBBT mellett ezt élveztem legjobban, pedig elég sok szitcomot nézek.

vicvega - 2011. 05. 18. 19:37

Részemről a jelenlegi legjobb sitcom országos adón. Az első évad ugyan jobban tetszett, az nálam minden idők 2. legjobb sitcom évada

i'm_rick_james - 2011. 05. 18. 20:18

A karácsonyi epizód nekem sem tetszett, azzal én is kínlódtam. A többi simán kurva jó.

Gab - 2011. 05. 18. 21:03

A legjobb sitcom jelenleg, magasan. Remélem nem kaszálják el a közeljövőben.

Eddy21 - 2011. 05. 18. 21:06

Hihetetlen, hogy mennyire tetszik néhány embernek a gyenge második évad! Az elsőt imádtam, a második meg kasza, csont nélkül. Erőltetett, izzadságszagú vásári mutatvánnyá silányult egy jópofa sorozat. Pont a fent említett MASH utalásokra épített rész a kiválló példa, hogy miért is volt jó az első évad. Az elegánsan felépített – jelmezek és szájbarágos részletek nélküli – story hiányzik a másodikból.

winnie - 2011. 05. 18. 21:14

“Hihetetlen, hogy mennyire tetszik néhány embernek a gyenge második évad! ”

néhánynak?:) a többségnek, aki nézi, tetszik, legalábbis szerte a neten lévő reakciók alapján. a saját sztorimat mindenki ismeri: az elsőben kasza, a másodikban csont nélkül – épp a tied inverze. előfordul:)

JuhG - 2011. 05. 19. 00:35

Gyengébb volt a második évad, mint az első, de az évadzáró megugrotta a szintet, überelte az első évados paintball epizódot. Nekem a második rész tetszett jobban, Han Solo mindent vitt, a csók, meg ahogy folyik le a festék.. Itt az ideje megint újranézni.
‘Fraid not, doll. Once I’m gone, I’m gone.

Elkon - 2011. 05. 19. 01:09

Az első évad nekem is jobban tetszett, bár lehet nem volt jobb csak frissebb, viszont erre sincs különösebb panaszom.
Mondjuk Changet hiányoltam. Első évadban ő vitte a prímet (családlátogatásos résznél ahogy beszól mindenkinek legjobb jelenete talán a sorozatnak). Szóval ő szerepelhetne többet, reméltem, hogy beveszik a csoportba.

Thrasher - 2011. 05. 19. 17:39

@ldavid:
értem, kosz

Eltiron - 2011. 05. 19. 20:02

Nálam már most best sitcom ever, és a többséggel ellentétben imádtam a karácsonyi részt, zseniális, hogy úgy tudták lecikizni a karácsonyi családi filmeket + sorozatepizódokat, hogy nem estek át a ló túloldalára és nem lettek alpáriak. Egy bajom a sorozattal Chang figurája (nem vagyunk egyformák, ez van), ami gyakran erőltetett.

clark - 2011. 05. 20. 14:07

a többi sitcom írónak kellene a communityből meríteni,hogy mennyi mindent felhasználnak,milyen 5letesen,mindenkit paródizálnak,ami nagyon állat,szerintem nem volt gyengébb mint az első,talán kicsit még emelkedett is a színvonala ,bár changet én is hiányoltam.
a karácsonyi rész is jó volt,nem tudom mi a bajotok vele,szerintem az is marha jó volt,nézzétek meg(nem az a tipikus karácsonyi rész)
nekem ez az első a listámon a sitcomok között!
az évad meg simán volt 9-9.5/10.
várom a 3at:D

lijacska - 2011. 05. 26. 20:25

az elmúlt héten daráltam le a 2 évadot. remélem az első évad is lesz ennyire élvezetes. értékelni nem tudom, hogy jó vagy nem, de leköt s ez a jó.

nyszab - 2011. 05. 28. 20:09

Mindkét évad jó volt, de az első nekem is jobban tetszett. Ott valahogy inkább rá lehetett fogni, hogy van valami, ami felé halad a story. Meg Jeff karaktere kicsit változott, s nem biztos a jó irányba, nem folytatták az első évadbéli “karakterfejlődést”, ha lehet ilyenről beszélni. Oké, ez egy sitcom, de nem csak egy tucatsitcom, hanem nagyon komoly dolgokat csináltak, nem csak vicces volt számomra, hanem aranyos, meg időnként elgondolkodtató is. A második nagyon más jellegű volt szerintem, kinek-hogyan, de az első évados nekem jobban bejött, ha választanom kell. Ettől persze még imádtam a 2-dik évadot is.

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 28. 23:02

És a sluszpoén: Abed benne volt a Cougar Town-ban! :)

pao - 2011. 05. 31. 20:12

OFF – Hehe, röhögök, a Fringe 1X8-asban Britta a főgonosz. :)

Hero - 2011. 06. 02. 20:28

A karácsonyi animációs rész nagyon-nagyon jó volt, szóval csak sajnálni tudom a “fúúj, animációóó” és a “fúúúj, ünnepi rész” embereket.

Az évad egyébként nagyon jó volt, nagyon remélem, hogy Pierce nem megy el… Amit kívánnék a 3. évadra, az egy első évados Chang. A 2. évadossal sem volt gond, de nem tudom… az elsőben valahogy jobb volt, mert akkor nála volt a hatalom.:D

EvilHedgehog - 2011. 06. 02. 21:21

Egyetértek….az animációs karácsonyi rész borzalmas volt…

BoKK - 2011. 06. 30. 18:39

Én most fejeztem be és imádom bár a karácsonyi részt én is halogattam az animáció miatt aztán megnéztem és fantasztikus volt.:D Az évad vége felé kicsit már túl sok volt az érzelgősség és Pierceből egy szemetet csináltak az eredeti vicces rasszistából ( pici SPOILER!) remélem nem fogják ki írni a sorozatból vagy beveszik Changet mert amikor volt róla szó én drukkoltam neki:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz