login |

House 8. évad – Cuddy nélkül

2011. 05. 18. 08:53 - Írta: winnie

66 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

Hírekben és külön posztban is írtunk a House-os licencdíj-tárgyalásokról és úgy tűnik, hogy ennek megvan az áldozata Lisa Edelstein személyében. Míg a lejárt szerződésű színészek közül Omar Epps (Foreman) és Robert Sean Leonard (Wilson) aláírt csökkentett pénzért (és epizódszámért) a 8. évadra, addig Lisa Edelstein (Cuddy) nem tudott megegyezni a sorozatot gyártó stúdióval, így nem folytatja tovább a House-ban. (Ugyebár a FOX az eddigi 6 milliós díj helyett csak 5 milliót akart fizetni a sorozatot gyártó NBC Universal stúdiónak, melynek így valamiképp faragnia kellett a költségeken.)

lisa-edelstein-leaving-house-cuddy

Azt egyelőre nemt tudni, hogy kap-e búcsút a karakter, hiszen az évadzáró forgatásakor értelemszerűen még nem lehetett tudni arról, hogy távozik. De ilyenkor nem gyakori, hogy visszahozzák a távozó színészt egy részre. Viszont mivel így a meglehetősen elfoglalt és ki-tudja-hány-részt-vállaló Olivia Wilde marad az egyetlen női karakter, várható lesz egy-két új szereplő.

66 hozzászólás Ne habozz!

Platschu - 2011. 05. 18. 08:57

Miért van az az érzésem, hogy ez a sok változás végleg megásta a sorozat sírját? 9. évad nem hiszem, hogy lesz ezek után.

lynx - 2011. 05. 18. 08:59

Ez nem feltétlenül rossz hír.
Egy új vezető felboríthatja az állóvizet, és abszolúte izgalmassá teheti a House-t

Nina - 2011. 05. 18. 09:03

Ne is legyen 9. évad- már most halódik… nálam majdnem biztos, hogy kasza. (nem csupán Cuddy távozása miatt)

winnie - 2011. 05. 18. 09:04

edelstein ezt a közleményt adta ki egyébként: “After much consideration, I am moving onward with a combination of disappointment at leaving behind a character I have loved playing for seven years and excitement of the new opportunities in acting and producing that lie ahead.”

Alfie - 2011. 05. 18. 09:04

Mindig úgy gondoltam, hogy a House a klasszikus szereplőkkel fog véget érni. Itt még nagyobb váltások lesznek mint anno a CTU-ban Jacknél :P

CyClotroniC - 2011. 05. 18. 09:16

Szerintem is egy kekecebb főnök baromi nagy vérfrissítés lenne a sorozatnak. Azért lássuk be, hogy vannak szimpatikus és kevésbé szimpatikus karakterek, de a House gyakorlatilag egy one-man show, számomra baromi stabil szinttel, sőt mióta a karakterek sztorija és a dráma van előre tolva az esetekkel szemben, azóta még jobban is kedvelem talán.

bikkbakk - 2011. 05. 18. 09:20

sajnálom is, meg nem is, Cuddyt és a színészt is csípem, de egy új főnök és a will they/won’t they lezárása jó dolog.

Shana - 2011. 05. 18. 09:32

Amúgy az mér van, hogy van egy jól menő sorozat, produkál megfelelő nézőszámot sok sok évek óta, és meggyepálják a költségvetést… Nem ez az első eset. Az ember azt hinné adnak egyre többet, ha más nem a sok éves kitartó munkáért :))

Dzséjt - 2011. 05. 18. 09:34

Bár még a hetedik évadot nem láttam (félre lett téve darára), de ebben a formában kár volt egyáltalán 8. évadot rendelni. Ezt a szériát a szereplők viszik (mert hogy nem az ügyek, az fix), és így, egy olyan évad, melyben egy karakter elmegy, egy alig szerepel, egy meg pár részből kimarad… nos, gáz.

Pinkslippers - 2011. 05. 18. 09:43

Nálam már egy ideje haldoklik a sorozat így is, valószínű, hogy Cuddy távozása nálam elhozza a kaszát. Számomra már valahogy nem ugyanaz a sorozat, nem tudom, hogy ellaposodott-e vagy én untam rá, de már nem az igazi. Az évadzárót még meg nézem, aztán még talán belenézek a 8. évadba, hogy mit hoztak ki belőle, de ennyi.

winnie - 2011. 05. 18. 09:46

“Ezt a szériát a szereplők viszik (mert hogy nem az ügyek, az fix),”

nálam az ügyek, mi más?:) a beosztottak eddig is cserélődtek, a minőség attól nem változott, hogy ki jött és ment. cuddy helyett más is tud nemet mondani, a szappanszálat most elvileg úgyis hanyagolnák, a wilsonos jelenetek meg mindig pluszt hoztak, fontos részei a sorozatnak, de nem lennének nélkülözhetetlenek. de, ha valakik, akkor ők az alapjai a house-nak. viszont ezzel együtt a szerepük közel sem annyira kiemelt.

istenkáromlás ide vagy oda, meglennék bármelyik karakter nélkül, nyilván house-on kívül. ráadásul eddig sem volt gondjuk az újak bevezetésével, így inkább kíváncsian várom, hogy ki fog jönni. (nyilván kár cuddy-ért, de.) főleg, hogy a 7. évad második fele a régi időket idézte, míg az 5-6. évadban inkább rutinná vált a sorozat, inkább csak magasabb átlagszínvonalat hozott, mint kiemelkedsét.

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 18. 09:49

Egyértelműen az év legsokkolób híre nekem, ezzel vége van az egyik kedvenc sorozatomnak. Soha nem fogjuk megtudni, mi zajlott pontosan a háttérben, hogy lehetett az az eredmény, hogy nem tudták megtartani a fő színésznőjüket, de ezzel vége a House-nak, ebben biztos vagyok. 7 évad alatt kiderült, hogy 3 karakter van, akik nélkül nincs tovább, akármelyiket kiveszik, szétesik az egyensúly, és most az egyikük távozik. House elszigetelt figuraként senkit nem érdekelt volna egy évadnál tovább, akármilyen zseniális is a karakter, kell mellé Cuddy és Wilson, hogy az legyen, aki.
8. évad így…hát nem vagyok benne biztos, hogy teljes évad lesz. Szerintem esélytelen, mert a karaktert nem lehet pótólni, új főnököt és új love interestet behozni baromi erőltetett lenne (lesz?), és a mozizó Olivia mint az egyetlen női karakter? Hatalmas lyuk van most az egészen, és ezt nem fogjék tudni elfogdhatóan betölteni, nem egy nélkülözhető karakter távozott.
Az bánt a legjobban, hogy így a sorozat és House karaktere már soha nem fogja megkapni azt a befejezést, amit megérdemel, mert szerintem igenis boldogságot érdemel, legalább az utolsó részben. Számomra így vége a kedvenc sorozatomnak, most, a 7. évad fináléjával.

jellycat - 2011. 05. 18. 10:03

Valóban az lehet a legnagyobb szívfájdalma minden rajongónak, így nekem is, hogy így esély sincs egy méltó befejezésre. :( A 8. évad inkább lesz a sorozat hattyúdala, mintsem egy megérdemelt lezárása.

Annyit megtehettek volna, hogy 1 héttel később, a finálé után hozzák napvilágra a hírt, és nem az évadzáró ingyen reklámjaként dobják be a köztudatba. Úgy legalább nem ilyen keserű szájízzel ültem volna le megnézni…

CyClotroniC - 2011. 05. 18. 10:14

Én úgy vagyok a kulcskarakterekkel, hogy a hiányuk legalább olyan impulzust nyújthat a többieknek, mint a meglétük. Ha Michael Scott nélkül működik a The Office (ha nem is ugyanúgy, de működik), akkor a House miért ne működhetne Cuddy nélkül? House karaktere mindig is különc volt, de nagyon reagált arra, hogy a számára fontos emberekkel mi történik, így biztos, hogy karakterformáló ereje lesz annak is, ha Cuddy elmegy. Cuddy valóban kellett House mellé, hogy az legyen, aki, de a hiánya talán még érdekesebb lehet, hogy láthassuk House-t Cuddy nélkül. Ráadásul kellő életszerű téma ahhoz, hogy ki lehessen bontani szépen, mert hát a való életben is előfordul gyakran, hogy egy fontos személy kilép az ember életéből, ezt pedig a sorozatok sokszor félnek meghúzni, vagy csak tragédia árán teszik.

Mondjuk az kicsit aggaszt, hogy hogyan írják majd ki, mert Cuddy-nak valami nagyon erős érv kell ahhoz, hogy ne érdeklődjön az után a kórház után, amit eddig a magáénak érzett, ahogyan az elszigetelődése a régi barátaitól is furcsa lehet. Mert, ha teszem azt House önfejűsége miatt rúgják ki vagy ilyesmi, attól még tartaná a kapcsolatot a többiekkel.

Ezt leszámítva továbbra is tartom, hogy one-man show a dolog, és a romantikus civódást leszámítva, Cuddy nem volt több House számára egy racionális féknél, így a hiánya hozhatna érdekes konfliktust az új igazgatóval. De ugyanúgy szórakoztató lehet egy haladószellemű, lazább vezető is, vagy például mekkora húzás lenne, ha Wilson lenne az új főnök, és ezzel kvázi a barátságuk nyíltságát is elveszítené, mert hát felettesként nem nézhet el neki mindent, ahogy Cuddy se tette. 1001 lehetőség van még Cuddy után is, és mi zárná ki, hogy egy még jobb karaktert kapjunk helyette?

lynx - 2011. 05. 18. 10:14

még ne temessük a sorozatot. Attől függ, hogy mit találnak ki az írók.
Én 24-en nevelkedtem, ahol évadról évadra kiírták a főszereplóket, és a kezdet fújjolás után be kellett látni, hogy nagyon is jót tett a vérfrissítés.
Szerintem itt is így lesz. Egyébként meg egy fináléra még simán leszerződtethetik Cuddy-t, hogy elvarják a szálakat, bár nem hinném, hogy ezt hoznák ki.

Thrasher - 2011. 05. 18. 10:18

ó wow.
ez van annyira kényszerű megoldás, hogy esély ne legyen úgy befejezni a sztorit, hogy ne elgyen furcsa, és egy kerek izé legyen belőle.
ami btw már idén is érződott.
ha ingyen világban élnénk, idén kéne sürgősen befejezni, most már pláne azt mondom…

winnie - 2011. 05. 18. 10:22

“Annyit megtehettek volna, hogy 1 héttel később, a finálé után hozzák napvilágra a hírt,”

az újságírók megneszelték és azonnal megírták, mindenki első akar lenni. ezt nem a fox reklámozza.

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 18. 10:23

Valaki írta egy másik blogon, hogy a House három lábú szék volt, ha kivágják az egyik lábát, eldől. Na én ezzel értek egyet. Persze itt bejön az, hogy mindenki más okok miatt néz és szeret egy sorozatot, nálam az első ok mindig a karakterek és a közöttük levő viszonyok, és pont ezért nálam ők nem felcserélhetők. Főleg enynire kevés szereplővel, ami egy központi hármasra épít. (utoljára az első évadban volt one man show, de már akkor lehetett érezni, hogy azt nem lehet hosszú távon tartani)
Imádom House karakterét, de azok az epizódok, ahol vagy Wilson vagy Cuddy nem szerepelt abszolút döglődést jelenetettek (Broken rajongók majd most ellentmondanak). És az a szívás, hogy már csak egy évad van hátra, ezt még ki kellett volna húzni a törzsgárdával, egyszerűen nem értem, miért nem merült fel az, hogy mindenki marad az eddigi fizetésével, de csonka évadot kapunk. Így mindenkinek kevesebb epizódja lesz, de nem marad ki senki.

sutisboleny - 2011. 05. 18. 10:24

Én nem gondolom, hogy ez különösen fájni fog a sorozatnak, eddig is cserélegettek szereplőket, és őszintén szólva egyiksem hiányzik aki ki lett írva. Szerintem a sorozatot egyedül Hugh Laurie viszi amíg neki tudnak írni megfelelő részeket, addig minden esélye megvan, hogy jó maradjon. Nem mondom nem örülnék neki ha mondjuk kiírnák Olivia Wildeot, vagy Jesse Spencert, de nem lenne nagyon megrázó a sorozat szempontjából. Ezenkívül nekem Lisa Edelstein többször vett el a sorozatból, mint adott hozzá. Mindig egy közepes színésznőnek tartottam, nem rossz, de nem fog nagyon hiányozni. Abból a szempontból meg, hogy nem egy bólogatókutya van House mellett még talán külön föl is zavarhatja az állóvizet.

VanillaSky - 2011. 05. 18. 10:24

Hát nem tudom, hogy így folytassam-e:( A Scrubsnál is ugyanezt éreztem, Braff nélkül meg is halt a sorozat. Persze Edelstein nem volt annyira központi szereplő. Valamint House rögeszméjével is tele van már a hócipőm:(

Gergo - 2011. 05. 18. 10:27

Annyira nem bánom hogy kiveszik a Cuddy-t. Most nekem max Chase, 13, na meg Willson hiányozna a soriból ha kivennék őket. Foreman most annyira nem is szimpi karakter.

Eddig az évaddal nem volt problémám és volt pár kiemelkedően jó rész belőle nekem tetszett.

Roxi - 2011. 05. 18. 11:09

Ő volt a House csaja?

PaniCh - 2011. 05. 18. 11:22

Nos ez egy furcsa hír, kíváncsi leszek h h alakul majd a dolog.
Szerintem ebben a legrosszabb, hogy az utolsó évadra hagyták ezt az egészet. Ha az 5-6 évadban lett volna ez, mm hogy Cuddy kiszáll (kiírják), lett volna idő megszokni az újdonságot. De így…

rkv01xc72a - 2011. 05. 18. 11:42

nekem egyáltalán nem fog hiányozni Cuddy. soha nem állhattam (sem mint karakter, sem mint színésznő). remélem egy balesetben fog meghalni, hogy ne is tudjon később visszatérni. :)

jellycat - 2011. 05. 18. 11:57

winnie:

lehet, hogy véletlen, de úgy vettem észre már itthon is bevett gyakorlat, hogy bizonyos híreket jól időzítve kiszivárogtatnak nézettségnövelés céljából. Persze, hogy nem a Fox reklámozta, nincs is rá szükség, az emberek beszélnek róla, és lehet kicsivel többen nézik meg az utolsó Cuddy-s részt. A csatornának ennyi pont elég.

leviske - 2011. 05. 18. 12:07

Sajnálom, mert az egyik kedvencem volt a karakterek közül. Bízom benne, hogy a pénznél jobb okuk is volt arra, hogy kirakják.

Arra van esély, hogy visszahozzák Morrison-t vezetőnek? Vagy az túl erőltetett lenne?

winnie - 2011. 05. 18. 12:09

nem akarták kirakni, ő döntött úgy, hogy nem megy bele kevesebb pénzért. a készítőknek ez rémálom, hogy a stúdió és a színész nem tudott megegyezni, mert a csatorna költségeket akart csökkenteni.

“Arra van esély, hogy visszahozzák Morrison-t vezetőnek? Vagy az túl erőltetett lenne?”

a válasz a kérdésedre itt található:) http://www.sorozatjunkie.hu/2011/05/17/201112-%e2%80%93-az-abc-ujoncai-7-%e2%80%93-once-upon-a-time/

v. - 2011. 05. 18. 12:26

Kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki ebből.

“Mondjuk az kicsit aggaszt, hogy hogyan írják majd ki, mert Cuddy-nak valami nagyon erős érv kell ahhoz, hogy ne érdeklődjön az után a kórház után, amit eddig a magáénak érzett, ahogyan az elszigetelődése a régi barátaitól is furcsa lehet. Mert, ha teszem azt House önfejűsége miatt rúgják ki vagy ilyesmi, attól még tartaná a kapcsolatot a többiekkel.”

Hát… attól, hogy nem látjuk a képernyőn, a karakternek még nem kell eltűnnie egyből.

OFF:
A kommentelés előtt ellenőrző kérdéseket kéne feltenni, mert sokszor az az érzésem, hogy a legtöbb kommentelő csak a címig jut el…
/OFF

Dana - 2011. 05. 18. 12:27

Nekem hiányozni fog Cuddy. Tetszett az ahogy változott, finomodott a kapcsolatuk a morcival. House, Wilson, Cuddy ők hárman voltak a sorozat tartóoszlopai persze House a legerősebb. Azért kell mellé a két szereplő mert rajtuk keresztül bontakozott ki sokszor az Ő személyisége. Egy vadiúj szereplőből is ki lehet sokat hozni de egy 7 éves változatos, érzelmekre épülő emberi kapcsolatot nem tud überelni. öröm az ürömben, hogy másik kedvencem 13 marad de ahogy nézem pár részben lesz csak látható :( Ez a következő évadra Nekem nem elég. Nincs Cuddy és 13 is csak néha betoppan jajjj jajjj

Gerdina - 2011. 05. 18. 13:09

A Cuddyt támogatókat az abszolút nem háborította fel, hogy Morrisonnal hogyan bánt el a sorozat. Ő nem önként ment, egyértelmű volt, hogy hiába volt három évadon át sokkal nagyobb szerepe, mint LE-nek, egyszer csak megunták, az őt kedvelőket abszolút nem vették figyelembe és mellőzték.
Engedtessék meg nekem, hogy most bunkó legyek és nagyon élvezzem ezt a helyzetet, még akkor is, ha Houset már rég nem nézek.

Ettől függetlenül Lisa Edelstein az életben egy nagyon szimpi nő, úgyhogy sok sikert neki!

Alfie - 2011. 05. 18. 13:21

Cuddyt megmenti House az egyik részben amikor ő a heti beteg…ha előre tudták volna, hogy Cuddy karaktere eltűnik, évadzárónak megtehették volna azt a részt csak éppen ott marad a műtőasztalon. Így gondolom, csak ízlésesen, ahogy a Szökésben, levágják a fejét :P

FSchleck - 2011. 05. 18. 13:38

Itt az idő, hogy valahogy visszahozzák Amber Tamblynt. :)

JokeRoLL! - 2011. 05. 18. 13:45

én már lassan csak ezt az egy sorozatot néztem/nézem… nos én anno nem örültem mikor Morrison kisasszony távozott és az sem tetszik, hogy Edelstein nem lesz (valószínűleg az utolsó) 8. évadban! remélem azért még lesznek jó részek, csak azt sajnálom, hogy így nem az lesz vége amit igazán szerettem volna.

Eltiron - 2011. 05. 18. 13:49

Én ujjongani kezdtem, amikor megtudtam a hírt, eddig is szükséges rossz volt a soriban, a szakítás óta viszont abszolút felesleges, inkább csak kerékkötő. Lehet, hogy az NBC nem is nagyon erőltette, hogy maradjon…
@Desperate HOUSEwife: Jó, elhiszem, hogy rajongó vagy, de azért maradjunk a józanság talaján… Ha te emiatt elkaszálod, hát istenem, de ilyeneket írni, hogy nem valószínű, hogy végigmegy a 8. évad, eléggé ökörség.

winnie - 2011. 05. 18. 13:49

“A Cuddyt támogatókat az abszolút nem háborította fel, hogy Morrisonnal hogyan bánt el a sorozat.”

nekem speciel ő volt a kedvencem, de min háborodjon fel az ember, ha az írók frissíteni akartak? az ő sorozatuk. a szerepőváltások gyakoriak, nem személyes támadásként kell kezelni őket. morrison háttérbe szorult chase-szel, úgy érezték, hogy kiaknázták a karakterét.

DeadMan - 2011. 05. 18. 13:56

El kell ismernem, tényleg igaz, hogy a House három lábú szék: House 2 lába, a harmadik láb meg a botja.

Semmi bajom nem volt a karakterrek, főleg az első évadokban fontos szerepe volt, de bőven meglesz a sorozat nélküle, ahogy bármelyik másik karakter nélkül, amíg House a főszereplő.
Nem véletlenül ez a címe a sorozatnak is!

Gerdina - 2011. 05. 18. 14:09

Winnie: Egyik se háborítsa fel őket, én ezt azért írtam, mert az elmúlt napon rengeteg Cuddy rajongó kommentjét olvastam, akik kígyót-békát kiabálnak a készítőkre, miközben Cameron kiírásánál pezsgőt bontottak, pedig ott még csak nem is önként távozásról volt szó. Ennyire gondoltam.

winnie - 2011. 05. 18. 14:10

ja, így értem.

Skate - 2011. 05. 18. 14:48

Én örülök meg nem is.

Dana - 2011. 05. 18. 14:55

Szerintem az, hogy kit mi háborít fel az egyéni döntés. Én szerettem Cameron-t is és az se tetszett és Cuddy távozása se. Majd a nézettség eldönti mi tesz jót az biztos, hogy egy fontos szál kiesik a sorozatból pont a záró évadra :(

Benő - 2011. 05. 18. 15:00

Lehet, hogy én menthetetlenül romantikus vagyok, de már csak azért maradtam eddig is, hogy végül House meg Cuddy összejönnek-e…
Így már nem érdeklne, de…

SPOILER!!!

A mai rész azt vetítette előre, hogy Chase & 13 között lehet majd vmi kövi évadban, és arra azért íváncsi lennék…:)

SPOILER VÉGE!

Dana - 2011. 05. 18. 15:03

Egyébként én szerettem, ahogy Cuddy mellett viselkedett House karaktere. Hiányozni fog. Változatosságot hozott az Ő kapcsolatuk House személyiségébe. Volt itt harag, alárendeltség, gyengédség, szerelem, barátság, odaadás és lehetne hosszan folytatni…….

LoGi - 2011. 05. 18. 16:40

a sorozat akár még jól is kijöhet ebből, ha jó karaktert hoznak a helyére.

Aldo - 2011. 05. 18. 17:35

Sok néző akkor kaszálta el, amikor a negyedik évadban lecserélték a csapatot. Azonban hamar kiderült, hogy új tagokkal is ugyanolyan működőképes az egész. Cameron távozása is sokunkat meglepett, pedig a 4-5. évadban alig volt jelentősebb szerepe, mára már pedig (legalábbis nekem)egyáltalán nem hiányzik. Ez a hír azonban egy kicsit váratlan. Reménykedtem, hogy a House-Cuddy-Wilson trió végig marad, de úgy látszik ez már nem valósul meg. Azonban akár még jó is kisülhet ebből. Ha jól megvalósítják a távozását és behoznak helyette egy jobb karaktert.

drP - 2011. 05. 18. 19:43

én örültem amikor megláttam ezt a hírt, mert az után a bizonyos rész után számomra baromira idegesítő lett ez a karakter, irracionálisan viselkedik, és engem nagyon irritál. szerencsére azóta nem is szerepelt nagyon sokat, nem is hiányzott nekem, így szerintem ezután sem fog. remélem jól kinyírják :-)

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 18. 20:30

Engem Jennifer Morrison távozása is bántott, de ott volt egy jó húzás azért, hogy egy részre még visszatért, amikor igaz, hogy szomorúan, de lezárták a Chase/Cameron kapcsolatot.
Cuddy így viszont teljesen lezáratlan marad, hiszen az utolsó epizódját úgy forgatták le, hogy nem tudták, hogy az utolsó lesz, és azért egy főszereplőtől így megválni…

Azt, hogy nem jósolok sokat a 8. évadnak annak ismeretében is írtam, hogy már ebben az évadban rengetegen pártoltak el a sorozattól, eleve a költségcsökkentés igénye (aminek az áldozata most Lisa) is onnan indult, hogy esett a nézettség. Persze most rajongókról beszélek, interneten nem aktív, csak tévében követő, esetleg 1-2 részt kihagyó casual viewer-ekről fogalam sincs, de a rajongói bázisnak az utóbbi 1 évben egyre jobban telt be a pohár, és azért ez most olyan húzás, ami még egy elég nagy réteget kaszálásra fog indítani, mert ez lesz az utolsó csepp. És nem tudom elképzelni, hogy kreatívan meg tudják oldani a hiányát az alapján, amit utolsó évadban láttam tőlük. Már nem olyan kreatív ez az írói gárda, és azért ez egy rohadt nagy kihívás nekik.

CyClotroniC - 2011. 05. 18. 20:35

Jó de azt tegyük hozzá, hogy a hardcore rajongó reagál a legrosszabbul a változásra, mert beleszeretett egy formátumba, és nem szeretné, ha változna. Ez persze nem az ő hibájuk, mindenkinek tuti van egy ilyen sorozata, amihez úgy ragaszkodik ahogy van.

jellycat - 2011. 05. 18. 20:51

Még Kal Penn-t is visszahozták egy picit az 5. évad utolsó részében, és arról sem lehetett előtte tudni. Persze ő nem volt ilyen meghatározó szereplő, de hátha meglepnek minket Lisa-val kapcsolatban is. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy Cuddy ne kapjon normális lezárást.

Biztos, hogy sokan el fognak pártolni a sorozattól, mert a legtöbben nehezen bírják a változásokat. Viszont ha jól belegondolok a House esetében már nem kevés változás történt, és mégis nagyon gyorsan meg lehetett szokni mindet. (új team, House Vicodin nélkül, House és Cuddy együtt, Cameron kiírása) Próbálok kevésbé borulátó lenni, csak reménykedni tudok, hogy ezúttal is így lesz. House-t nem lenne szívem kaszálni…

(Egyébként nem hinném, hogy LE a költségcsökkentés áldozata lenne, mindenki más belement, ő nem, és beintett nekik. Ennyi.Sajnos.)

winnie - 2011. 05. 18. 20:56

“Egyébként nem hinném, hogy LE a költségcsökkentés áldozata lenne, mindenki más belement, ő nem, és beintett nekik. Ennyi.Sajnos.”

akkor annak az áldozata.

omar epps belement a kevesebb pénzbe, Robert Sean Leonard ugyanannyit kap, de legalább nem kap emelést, a többieknek meg van szerződésük. a szitu necces, hiszen megteheted, hogy belemész a csökkentésbe és megkapod az évadra a fix 2-3-4 millió dollárodat, akkor újabb egy év biztos állás a totális bizonytalanság előtt, de ez rossz példát mutatna, akkor a csatornák ezt gyakran megjátszanák.

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 18. 21:03

Meg ugye itt van egy baromi megalázó helyzet is a színésznek: RSL megkapja azt a gázsit epizódonként, amit eddig, csak kevesebbet szerepel, ezzel szemben Lisának kevesebb pénzt adtak volna epizódonként ÉS kevesebbet szerepel. Egyszerre kezdték, kb. ugyanannyi epizódban játszottak eddig, és House mellett a 2 legfontosabb karaktert játsszák a sorozatban. Abszolút nem RSL ellen mondom, csak a szituáció abszurditását érzésekltetve: miért hozzák ki úgy, hogy az egyik színész kevesebbet ér, mint a másik?
És Jesse Spencerről még semmi infó…lehet, hogy még előttünk van egy újabb pofon.

jellycat - 2011. 05. 18. 21:24

Eddig is volt “diszkrimináció”, csak annak nem volt ilyen negatív visszhangja: Olivia Wilde addig mehetett mozifilmet forgatni, ameddig csak kedve tartotta. Ez nem gond, de azért ebből is látszik, hogy bizonyos színészek nagyobb privilégiumokkal rendelkeznek.

Amúgy gázsi szempontjából mi a helyzet azokkal a részekkel, amikor RSL vagy LE nem játszott?

winnie - 2011. 05. 18. 21:34

az, hogy nem állnak valaki filmes karrierjének az útjába, nme hiszem, hogy lényeges dolog lenne. ráadásul azon is lehetett spórolni, ha úgy veszem. az állandó szereplő befektetés. ha azon múlik, hogy így a 8. évadban tuti fog szerepelni, akkor elengedik. még mindig jobb, mintha haragban válnának el.

tévés színészek előtt iszonyatosan ritkán adódik ilyen lehetőség, mint wilde előtt.

Gerdina - 2011. 05. 18. 21:53

Annak ellenére, hogy én tényleg örülök és utálom a karaktert, az LE mellett szólhatna (bár tudom, a készítőknek ettől nem lesz nélkülözhetetlen és ilyen miatt nem tartanák meg), hogy nekem mindig úgy tűnt, ő az aki a leglelkesebb az egész csapatban. Ő volt ott minden eseményen, promóción, ő az akiről mindig úgy tűnt, hogy nagyon benne van a szíve.

Gerusz - 2011. 05. 19. 11:56

Remélem, lesz annyi eszük a készítőknek, hogy a következő évad végén lezárják a sorozatot vagy úgy, hogy House meggyógyul és szépen elsétál bot nélkül, vagy úgy, hogy kinyírják. Cuddy nélkül ugyanis nem lesz 9. évad (max ha valami olyat alkotnak a 8.-ra, amit még soha).

DeadMan - 2011. 05. 19. 12:19

Hát gondolom melyik színésznek milyen ügyes az ügynöke:)

Vagy esetleg az is benne van, hogy melyik színész mennyire tehetséges, és milyen fontos a szerepe a sorozat jövőjében? Áhh, csak nem, de azért ki tudja:)

Mielőtt valaki nekem ugrana: LE jó színész és fontos volt a sorozatban, RSL meg nála is jobb színész, és a sorozatban is fontosabb szerepet tölt be.

Plusz, csak hogy megadjam a keretet, valószínűleg ügyesebb az ügynöke is:)

DeadMan - 2011. 05. 19. 12:22

Gerusz – Épp most van itt az esély, hogy valami olyat alkossanak, amit eddig még soha. Nem mintha, ez túl gyakori lenne végét járó sorozatok 8. évadjában, de a lehetőség most előttük van.

Volt pár dolog már a House során, de hiába cserélődött egy időben ki szinte a teljes csapata, igazi gamechanger még nem volt. Most itt a lehetőség, hogy tényleg újítsanak.
Nagyon valószínű, hogy ez lesz az utolsó évad, itt az ideje bedurvulni:)

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 19. 12:35

Mindenképpen ez lesz az utolsó évad, Hugh szerződése a 8. évaddal lejár, és nyilatkozta, hogy nem akarja meghosszabbítani, ez többször is elhangzott már. Igazából szerintem az egyetlen oka annak, hogy egyáltalán lesz 8. évad, az Hugh szerződése.

winnie - 2011. 05. 19. 13:25

tudom, hogy ez a helyzet, de ezt addig nem lehet leírni, míg tényleg nincs meg a végső verdikt. túl sok sorozat esetében voltak utolsó utáni évadok. ha buknak a fox újoncok és a house erősít, amire kevés az esély, akkor szinte biztos, hogy mindent meg fognak tenni, hogy legyen anchor sorozatuk, amire rá lehet pakolni egy újoncot. igazából ez nem “van az a pénz” kategória (persze az is), inkább lojalitás kérdése. (az írókhoz vagy stúdióhoz) szóval, ha lenne valami fix terv, akkor szerintem laurie is rávehető lenne.

(főleg, ha a bones nem folytatódna, mert a fox nem teheti meg, hogy a 3 legnézettebb sorozatából kettőt elveszítsen.)

DeadMan - 2011. 05. 19. 14:40

Winnie összefoglalta a mondandómat.

Egyébként tényleg nem értem, hogy ha költséget kell csökkenteni, akkor miért nem jutott valakinek eszébe az, hogy ténylegesen költséget is csökkentsen?:)

Kevesebb forgatási helyszín, a forgatókönyvek költségcsökkentően való megírása, a 150 dolláros égők helyett az 50 dollárosok használata, stb:)

Persze, lehet, hogy a háttérben történnek ezek a dolgok is, a fene tudja.

De azért az nem szép dolog, hogy az első megmozdulásuk a színészek bérének a csökkentése volt, mikor csökkenthették volna mondjuk a showrunner fizuját is:)
Vagy ne adj isten heti 3 alkalom helyett csak kétszer megy a stáb kuplerájba a sorozat költségvetésén:)

Természetesen a fenti írás teljesen túlzó, és semmiképpen sem a valóságot veszi alapul.
De a lényeget értitek:)

liberatore - 2011. 05. 20. 07:52

Nos, fogjuk fel majd úgy a 8. évadot, mint “House: Afterstory” és így már nem is fog sokaknak hiányozni Lisa. :D Félretéve a viccet. Nekekm is egyébként hiányozni fog. Bár mondjuk ezt a Huddy szál már a tökömben volt sokszor, de adott valamit mégis a sztorihoz. Mindenesetre lehet lesz még egy láv sztori vagy valami nagyobb történés, mert azért ezt nem lehet úgy megúszni.

E_Pluribus_Unum - 2011. 05. 20. 17:51

:(
A Cuddy-House-Wilson trió felbomlik…

E_Pluribus_Unum - 2011. 05. 20. 18:02

Mondjuk az újoncoknak örülök.
A felvételi (főleg Amber miatt) nagyn jó kis részeket eredményezett, Lucas is jó karakter volt és Masters is bejött.

Kisujj - 2011. 07. 31. 20:20

Ez már hamvába halt…Ne is legyen hát 9.évad!!
Kell egy megnyugtató, de odaillő befejezés, és kész.Majd megsiratjuk szépen, mert minden jó dolognak vége van egyszer.

winnie - 2011. 07. 31. 22:18

ha akarod, fejezd be a 8. évadnál. más meg tovább nézi, ha lesz 9. csak azért ne nézd, mert tart.

befejezés? mit lehet befejezni a house-on, egy alapvetően epizodikus sorozaton? hacsak nem robbantják fel a kórhézat és hal meg benne mindenki, akkor az élet megy tovább, nem változik semmi. ha összejön valakivel, akkor a finálé után szét fog menni úgyis, ha abbahagyja a vikodint, egy évvel később úgyis rászokik.

ilyen sorozatoknak nem kell befejezés, felesleges, hogy valaki a szádba rágjon valamit. mindenki befejezi magában.

Miki - 2011. 10. 12. 14:42

Doktor House 8. évad
10/10

Roxi - 2012. 04. 22. 16:48

Kurva nagy hiba volt a FOX-tól ez a költségcsökkentsé,ma már szerintem ők is tudják!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz