login |

Hawaii Five-0: vége az 1. évadnak

2011. 05. 19. 16:53 - Írta: human

37 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Méghozzá brutális cliffhangerekkel. Bár nem vagyok híve a “pár rész ismeretében megnézem a finálét mozgalomnak”, hiszen az évadbefejezések főleg a régi, az évadot kipörgető nézőknek szólnak, a Hawaii-t mégis bevállaltam. Kíváncsi voltam, hova jutottak, mióta abbahagytam pár villámítélet után. Spoiler: nem túlzottan fejlődtek. Baj?

nemfejlodtek

Bevallom, ha én lennék a sorozat írója, akkor a képen látható Alex O’Loughlin nem sok belső vívódásos jelenetet kapna. Konkrétan nullát. Az akciójelenetekben és a társa ugratásában teljesen rendben van, aztán pár drámai perc alatt minden pozitívumot lerombol. Ami durva, hogy a pár résszel ezelőtt jött “új lány” (Larisa Oleynik) színészi játéka még az övét is alul múlja. Tény, hogy nagyon blőd szövegeket kapott, de basszus, az asztalomon levő tárgyak jobb színészek. Bizonyíték.

Ami még külön sajnálatos, hogy akcióból még itt a fináléban is kevés volt, pedig azért az utolsó részekbe egy picit több pénzt szoktak ölni, hogy hasson. Igazi akciójelenetről beszélek, jó üldözésről, feszültségről. Amilyen a Hawaii Five-0 első részében is akadt pár. Persze volt pár rövid bunyó, de szinte ennyi is.

Ugyancsak negatívum a két perc alatt végrehajtott oldalváltás, a 2D-s karakterek. Rendben, Jin lehet csak azért tette ezt, hogy segítse az osztagot, de máris pont ellenük vetik be a felettesei, ami eléggé légből kapott döntés/szálnak tűnik.

Mindezek mellett, és most jön a pozitívum, azt vettem észre, hogy érdekel hogy oldják fel a cliffhangert. Szinte mindenki szarba került, volt halott is, a csapat szétesett… Innen lehetne egy 2-3 epizódos pergős, önmaguk tisztázásával foglalkozó évadnyitányt összedobni. Ha 10 percben feloldják az egészet és még egy új ügyet is kapnak, az csalódás lesz. Ha ősszel eszembe jut még, hogy mi van, akkor ott leszek a premieren.

Az évadot értékelni nem tudom, viszont akinek tetszett ősszel, az valószínűleg nem csalódott itt a vége felé sem. A rész olyan 4/10-es volt, de írtam, mi a helyzet, kéne a folytatása.

37 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2011. 05. 19. 16:58

Én mérges vagyok erre a sorozatra mert a főszála nagyon nagyon jó, viszont a sima epizódikus részekben egyszerűen azt kell mondanom unalmas. Van néhány jelenet ami kifejezetten tetszik, leginkább azok amikor McGarrett valami nagy állatságot csinál és Danny mindig próbálja figyelmeztetni a rosszfiúkat, hogy nem kéne szívózni.
Sajnos évad elején nekem is kaszára állt, de nyögve bepróbáltam pár részt még és a főszál ismét visszaszívott, az utolsó 2 rész pedig nagyn jóra sikerült, várom a folytatást.
Őszre pedig kevesebb epizódikus részt, és több szálat, bár több nyomozós sorozattal vagyok így (pl: NCIS)

Aldo - 2011. 05. 19. 17:01

Én a tv2-őn láttam egy-két részt unalmas óráim során. Nagyon szép a hawaii táj, de semmi több. Engem nem győzött meg. Talán majd egyszer kap egy második esélyt.

winnie - 2011. 05. 19. 17:03

a finálét megnéztem, de az évad eleji kasza maradt. nem győzött meg.

de most tényleg, nekem akár egy tök jó epizodikus akciósorozat is megtenné, mert megvan a látvány, és grace park:) de a day break készítője csak ennyire lenne képes? nagyon nem rám szabták, sajnos. pedig vártam.

Harlequin - 2011. 05. 19. 17:07

Sajnos tényleg olyan semmilyen a dolog. 10 részig bírtam, de inkább a szokás hatalma, és McGarret-Danny páros miatt.
Bíztam benne, de sajnos annyira már nem vagyok türelmes, mint voltam.
Az évadzárót ettől függetlenül megnéztem, és oké-oké, megértettem, de tartok attól, hogy a köv. évad elején kb. 10 percben elintéznek mindent. Erre pedig nincs igényem.
Majd megvárom a kritikákat, hogy érdemes-e, de magamtól nem fog eszembe jutni.
Kár érte. Pedig a két főszereplő párosa nálam nyerő, a tájak is meggyőztek, és mégis. Valami hiányzik, ennél azért nekem több kell.

Jake24 - 2011. 05. 19. 17:14

Az a baj ezzel a sorozattal, hogy buta, a TV előtt ülőt meg még hülyének is nézi. Csíkos papírfecnin levő véres ujjlenyomatot fényképeztek le Androidos mobillal (!!!), amire 15 másodperc múlva találatot küldött vissza nekik az Interpol! Na neee… ott kaszáltam a sorozatot, pedig ez a második vagy harmadik részben volt. Kár érte pedig, de a helyszín nem visz el a hátán egy sorozatot.

zsemlye - 2011. 05. 19. 17:40

A sorozatot kb a tájakért és azokért a jelenetekért néztük, amikor Alex csak úgy van, mint egy portré a falon. O’Loughlin-t nem a tehetségéért szeretjük…

Aragorn83 - 2011. 05. 19. 17:55

Ahogy már a kibeszélőben is leírtam:

“Aragorn83 – 2011. 05. 17. 21:40
Ez az évadzáró ütött! A társaság fele rács mögött…
Feletébb kíváncsi leszek ezután a második évadra.
Az új csaj, az analitikus vagy ki is szimptikus remélem állandó szerplővé lép elő a második évadban. Illetve Hero a Heroesból is állandó lett. Jó lesz ez!
Die Wo Fat, Die!”

feketeninja - 2011. 05. 19. 18:00

A sztori egy dolog. De a ‘látványos’ marhaságokon nem kell fennakadni. Engem a Las Vegas nézése közben sem zavart, hogy a kaszinó kameráival atomi szinten zoomoltak a csalók dekoltázsába. Kell ilyen fajta lazulós sorozat is, amiben vannak efféle túlzások. Ha nem tetszik, akkor megszámlálhatatlan másik közül lehet válogatni, ami realisztikusabb. Vagy ott van Alekosz.

winnie - 2011. 05. 19. 18:07

“A sztori egy dolog. De a ‘látványos’ marhaságokon nem kell fennakadni. ”

egyetértek. ráadásul úgy vagyok vele, hogy mi tudom én, hogy mire képes a mai technika. tuti van egy csomó dolog a világon, amiről nem hinném el, hogy létezik:)

Skate - 2011. 05. 19. 18:13

Amit a pilotban adtak lendületet, sajna a folytatásban már nem igazán tudták fenn tartani. És az új sorozatok többségével ez szokott mostanság lenni a baj. Egy élvezetes pilottal indít és egy nagy koppanás, utána az vesszük észre szanaszét unjuk magunkat. Nem tudom meddig kell várni, hogy egy fasza szórakoztató akció-sorozatot kapjunk, mert szerintem igény volna rá, de senki nem fog annyi pénzt beleölni, hogy megérje neki.

ClarisseW - 2011. 05. 19. 18:53

Csak én vagyok úgy ezzel a sorozattal, hogy minden hülyesége ellenére szeretem? És az évadzáróban is csak azt a hirtelen behozott Danny/ex-feleség, új gyerek izét nem tudtam hova tenni, de az írók biztosan tudnak kezdeni azzal is valamit…

ezra - 2011. 05. 19. 20:06

“A sorozatot kb a tájakért és azokért a jelenetekért néztük, amikor Alex csak úgy van, mint egy portré a falon. O’Loughlin-t nem a tehetségéért szeretjük…”

erről van szó. :)

Zirowe - 2011. 05. 19. 20:44

Én azokat a részeket bírom a legjobban, amikor Steve+Danny egymást oltják, vagy csak simán hülyeségekről beszélgetnek.

Szerintem kettőjük személyében remek és dinamikus párost sikerült alkotni, minden más felesleges is köréjük.

Többet kéne szerintem rájuk alapozni.

veronel - 2011. 05. 19. 21:02

Nekem nagyon működik a sorozat (8/10), bár az évadzáró szerintem nem sikerült jól(5/10).
McG és Danno bármit csinál együtt az csak jó lehet. Amit az arcukkal művelnek (főleg O’Loughlin) az fergeteges.
Az utolsó részben kicsit túl sok mindent akartak, minden karakternek adni valamit, amitől át kell gondolnia az életét és mivel idáig Danno volt a jó fiú, neki csak a magánéleti szál maradt, az meg meglehetősen béna lett.
Alexet meg igenis a tehetségéért szeretjük. Neki az a tehetsége, hogy szép:)
Szerintem.

gio - 2011. 05. 20. 09:16

nekem az egyik kedvencem lett, bár voltak laposabb epizódok is. viszont az ugratások miatt azért bőven megéri nézni :) sok benne az állatság persze, de nem baj, nem ijeszt el.

MrSpock - 2011. 05. 20. 10:28

Én úgy vagyok ezzel a sorozattal,hogy szórakozom rajta. Semmi nagy mélységű mondanivalója nincs,a páros jól kiegészíti egymást. Grace még mindig csini,környezet szintén,nekem bőven elég ennyi. Van elég számú alkotás amit itt sokan néznek,és még ennek félszintjét sem üti meg,csak egy réteg rácuppan,ennyi,és nem elhanyagolható ugye a cikkírók elfogultsága,vagy ízlése.De ettől jó,hogy sokfélék vagyunk,nem ugyanazt kedveljük,s kinek milyen stílus fekszik.Itt nekem szimpik a szereplők is,maradtam elejétől fogva.

winnie - 2011. 05. 20. 10:42

az a baj, hogy én például ezzel vagyok így. csak szórakozni szeretnék, de inkább csak unalmat generál nálam. és túl sok sokkal jobb és még több szórakoztatóbb sorozat van, hogy maradjon nálam.

MrSpock - 2011. 05. 20. 12:14

winnie: Légyszi írd le mi a top 5 sorozatod,kíváncsi vagyok,amin nagyon jól szórakozol!:) Mondjuk,és speciel futó sorozat már nekem csak a Game of Thrones van,mivel ez számomra érdekes,de a könyveket nem olvastam. Smallville-nek ugye vége,bár azt már csak azért néztem végig,hogy lássam a teljes 10évadot,bár pár jó rész azért akadt. Supernatural volt még favorit,de jelenlegi szezont 1 rész után töröltem,talán ha lesz kedvem bepótolom. CSI:Miami amit még ugye ha már minden részt láttam akkor néztem. Nikitát végig,végülis nem volt rossz,kisebb hibákat leszámítva. TVD-t is figyeltem,kellett egy misztikusabb is,és kb ennyi amit első résztől az utolsóig..voltak bepróbálkozásaim széthypeolt sorozatoknál,de max 2-3 részig bírtam. Néha hébe-hóba amit a esetlegesen a kertv-ad,(Dr.House és tsi)epizódrészeket meglesem,ha nincs épp más.
Kevés van amire egyből azt modnom ezt fogom tuti nézni,talán ilyen lesz a Fallen skies,ami előre érdekesebbnek tűnik.
Figyeltem itt az újoncokat amikről hírt adtatok,sok sorozat indul,de basszus nem igazán fogott meg sok,még szereposztásilag sem.

winnie - 2011. 05. 20. 13:15

meg sem hallom a kérdést, hisz annyi kritika van itt tőlem az oldalon, hogy nagyjából lehet sejteni. (és a nézett sorozataim mellett vagy legalább 40-50, amit el kéne végre kezdenem:) toplistát majd állítok fel, de a toplista kategóriában lehet, hogy van pár korábbi listám.

chatelaine - 2011. 05. 20. 15:28

“O’Loughlin-t nem a tehetségéért szeretjük…”
en is ezt mondom!:)))))))))De lassan mar kiabrandulok mert annyira tehetsegtelen…

e-batta - 2011. 05. 21. 02:31

úgy látszik magamra vagyok maradva azzal, hogy szerintem AOL-lal semmi baj sincs a sorozatban… Azt hozza amit kell, egy kissé kifacsart logikájú G.I.Alex-et, ami ráadásul még jól is áll neki. És már anno írtam, hogy nem tudom milyen színészi játékot vártok el egy tartalékos tengerészeti hírszerző, és NAVY SEALS-es fenegyerektől. Szerintem ezek pont ilyenek. Faarcok. Egy jó darabig. És lehet, hogy nem nézek olyan bődületesen sok sorozatot (bevallom őszintén ez az egy amit végig néztem, azért is merek hozzászólást írni, mert mind a 24 részét láttam), de a fejlődést is látni, ahogy lassan felenged, és egyre inkább kimutatja az érzelmeit (12-13. rész szerintem mindkettő ütős volt és most a 23-24 szintén). Akárkit kérdeztem, mindenki azt mondta, hogy iszonyú jól feladta a leckét a finálé, most egész nyáron törhetjük a fejünket, hogy mi lesz.
Egy valamiben biztos vagyok.
Mivel az apja nyomozásának csak egy kis szeletére derített fényt a 24(!) rész alatt, szerintem senki se “reménykedjen” abban, hogy 10 perc alatt kihozzák őket a kóterből. Ez jó pár rész “törvényenkívüliséget” jelent majd. Szeptemberre mindenesetre le kell vágnom rövidre a körmömet, nehogy úgy járjak, mint most :)

energy - 2011. 05. 21. 12:03

Én szeretem ezt a sorozatot. Az évadzáró nagyon bejött, még ha abszurd is volt.

clark - 2011. 05. 22. 12:59

nekem tetszik a sori,már az elejétől!én nem csalódtam benne.láttam egy két részt az eredetiből is,na az elég gyenge.
ez könnyed akció,a táj az baromi szép,pár csaj,szimpatikus karakterek,a dagadt csávó nagy arc:D.

Alex jó megjelenésű,de nem igazán a legjobb színész,néha olyan buta fejjel tud nézni,hogy csak na,de én bírom.annyit nem ront az összképen,danno meg rengeteget dob rajta!

az évad szerintem nem volt rossz,sőt a cligghanger is király én már várom a 2.évadot,szerintem jövőre ez lesz az egyik legnézettebb sori!rákapnak az emberek!

a cbs nagyon bízik alexban,nem hiába nem engedik el,pedig volt két bukta sorija is a vámpíros meg sebészes.valamit látnak benne.

a chin féle dolog az inkább szerintme majd pozitív lesz hogy így is tud segíteni a többieken és amjd danno val összedolgozva vagy 2rész alatt elintéznek mindet és újra lesz 50:D

az évad a 24 rész kb egy erős 7.5/10!

de én fan vok:D

Pingi - 2011. 05. 23. 21:57

Én is bírom O’Loughlin-t, de mondjuk, ha nem láttam volna a Moonlight-ot, akkor ezt a sorozatot nem biztos, hogy végig néztem volna… A fentebb megfogalmazott faarcos jelzővel nincs bajom, egyáltalán nem zavar, bejönnek az ilyen pasik. Sokkal ellentétben nagyon szerettem a Moonlight-ot, kár, hogy kaszálták, én még láttam benne potenciált…:$ Úgyhogy remélem a Five-0 2. évadjából tényleg többet fognak kihozni, mert hiába Alex, a szép táj meg pár poénnak nevezhető beszólás, azért nem hétről-hétre néztem a részeket. Reménykedem a karakterfejlődésekben. :)

darkplant - 2011. 05. 24. 18:09

Hadd kérdezzek valami személyeset. Ennyi sorozattal a hátad mögött Neked komolyan tetszett ez a kiszámítható utolsó rész, vagy csak a website arculata miatt, az olvasók miatt használsz ilyen kifejezéseket, hogy brutális cliffhanger stb?

Amikor kiderült, hogy lesz második évad, azt mondtam magamban, csak el ne b****ák azzal, hogy egy “MINDEN NAGYON ROSSZ” utolsó részt csinálnak. Aztán sikerült nekik minden vonalon. Unalmas, elcsépelt, és épp a Human Target mutatta meg, hogy mennyire el lehet bagatelizálni az ilyen “minden szarul áll” cliffhangert, ha a tévétársaság úgy dönt. Akkor meg minek? :-/

A sorozat az idei évad kedvence nálam. (A tavalyi a Human Target volt, aztán idén elém tettek valami gyenge Leverage utánzatot ugyanazzal a címmel, nem is bánom, hogy vége lett.) A kellemes kikapcsolódás mellett minden bizonnyal az is a sorozat mellett szól, hogy kitölti a magnum PI hiányát a korosztályom lelkében. Ám minden pozitívum mellett ez a sorozat hozta a legszerencsétlenebb epizód címét is számomra. A fekás repperes hányingerkeltésre gondolok.

Egy szakmai kérdés felétek: Van az a pénz, amiért egy sorozat egész epizódját el lehet adni egy énekesnőnek / reppernek / stbnek?

e-batta - 2011. 05. 27. 01:06

hát a P.Diddy-s (remélem jól írom, mert abszolút nem vagyok otthon a rap világában) Sean Combs-os rész nálam is abszolút az utolsók között kullog, az a pasi nem tud játszani, nem tudom mit keresett itt… ennél csak a huszadrangú celeb (Amerikában legalábbis, mert nálunk nem nagyon villoghat, nincs mivel) Nick Lachey @ Vanessa Minnillo páros volt pocsékabb. Magamban csendesen döcögtem is azon, hogy Lachey-re a teljes epizód alatt símaszkot húztak :DDD

pirta - 2011. 08. 14. 21:14

Már alig várom a folytatást…nagyon jó a sorozat összes része…izgalomban nincs hiány :)

promar95 - 2011. 08. 16. 01:25

Nem értek egyet, én nagyon szeretem a sorozatot, kedvencem. Kicsit nehéz érteni, mert nagyon gyorsan történnek az események. De szerintem az évadzáró jó lett, nagyon izgalmas, és várom a folytatást.
Egyébként az USA-ban népszerű a sorozat.

winnie - 2011. 08. 16. 05:57

“Egyébként az USA-ban népszerű a sorozat.”

ezt szerintem mindenki tudja, aki figyeli a nézettségeket, mint ahogy azt is, hogy egyre kevésbé népszerű, hogy nem annyira népszerű, mint hitték, stb. a szereplése csalódás, de mivel folytatódik, ezért tény, hogy népszerű-

Brigán Norbert - 2011. 09. 02. 23:11

Csótányok!
Adom az esélyt-mondjatok jobbat?!

Brigán Norbert - 2011. 09. 02. 23:21

Egyébként Jin nagy forma, tudja jól,hogy mit és miért csinál!!

Brigán Norbert - 2011. 09. 02. 23:25

Bocs ..Chin

winnie - 2011. 09. 03. 09:28

“Adom az esélyt-mondjatok jobbat?!”

sajnos nincs annyi hely, hogy felsoroljunk 100-150 jelenleg is futó sorozatot. de mázlid van, hogy ez egy sorozatos blog, ahol sok jó és rossz sorozatról lehet olvasni. szóval kereshetsz egyedül is jobbat.

Niki - 2011. 10. 15. 16:44

Nekem kedvenc sorozatom. Alig várom, hogy nálunk is menjen a 2.évad. Alex tehetséges és szép is (L) Ezt a sorozatot valamikor nagyon régen írták, attól ugyebár eltérni nem nagyon lehet, akkor meg azért nem voltak olyan nagy igények, mint most. Nem attól jó egy sorozat, hogy a 45 percből 35-ben lőnek és verekednek. Szerintem ez a sorozat így jó, ahogy van. Nálam 10/10.

winnie - 2011. 10. 15. 17:03

“Ezt a sorozatot valamikor nagyon régen írták, attól ugyebár eltérni nem nagyon lehet”

a sorozat egy feldolgozás, de most írják, a mostani történetek egy cseppet sem követik a régieket, kivéve pár motívumot (ld. wo fat). anno inkább krimi volt, most a készítők akcióelemekkel dobták fel.

Niki - 2011. 10. 16. 10:25

“a sorozat egy feldolgozás, de most írják, a mostani történetek egy cseppet sem követik a régieket, kivéve pár motívumot (ld. wo fat). anno inkább krimi volt, most a készítők akcióelemekkel dobták fel.”

Régit sajnos nem láttam, de az alapsztori sztem ugyanaz. Csak más elemekkel dobják fel (akció). Sztem abszolút nem unalmas. Sőt, én nem skatulyáznám be akciósorozatnak, mert van benne vígjáték, pici romantika, akció is, dráma.

Niki - 2011. 10. 16. 10:32

e-batta “úgy látszik magamra vagyok maradva azzal, hogy szerintem AOL-lal semmi baj sincs a sorozatban… Azt hozza amit kell, egy kissé kifacsart logikájú G.I.Alex-et, ami ráadásul még jól is áll neki.”

Nem vagy egyedül, én is nagyon kedvelem őt ;) Jól áll neki minden, amit kipróbált eddig. A Moonlight is kedvenc, a Three rivers sztorija nem annyira jött be, de miatta megnéztem, és megtetszett. Szóval jó pasi, jó színész, szép tájak… Remélem, nem hagyják abba a sorozatot, hiszen 12 évad, és nem feltétlenül kell az 1.-ben lenni minden izgalmas jelenetnek.
Bár számomra mindegyik izgalmas volt :) Az utolsó is jó volt, szeretem, ha rossz a vége, de aztán vmi jót kihoznak a következő évadban. Ha Happy end lenne, mi értelme lenne?!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz