login |

Nikita: vége az 1. évadnak – írta: szucsitg

2011. 05. 19. 18:00 - Írta: vendegblogger

47 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Kicsit nehéz helyzetben vagyok, hogy hogyan is értékeljem a finálét. Ha önmagában nézzük, akkor bizony kimondottan jó volt. Ha hozzávesszük az évadot, akkor már kicsit rosszabbul fest a helyzet. Ha pedig hozzávesszük az Aliast is, akkor sajnos meg kell állapítanunk, hogy jócskán küzd hiányosságokkal a Nikita.

nikita_fin_01

Félre ne értsetek, szórakoztatott a finálé, de valahogy mégis csak nagyobb katarzist vártam a végére. Volt benne pár csavar, de egyik sem tudott akkorát ütni, mint például annak a bizonyos karakternek a “halála” J.J. Abrams nagysikerű kémsztorijában. Pedig abból lehetett volna… Tovább mögött spoileresen folytatom.

A legelső problémám az volt, hogy tudtuk, hogy nem fog meghalni Nikita, azért a főszereplőnőt mégse írják ki, így ez a rész, bár önmagában izgalmas volt, mégsem izgulhatott ember.

Alex “megölése” már egy fokkal jobban sült el, ott hirtelen nem tudtam, hogy mi a készítők valódi célja vele, bár azért az évad második felében megnövelt fontossága miatt, nem gondoltam, hogy Lyndsy Fonseca távozni fog. Önmagában Maggie Q arcberendezése (ami leginkább Sarah Jessica Parker és Jennifer Garner ázsiai zabigyerekére hasonlít) nem hiszem, hogy elég vonzerő lenne a férfinézők számára.

nikita_fin_02

De a hibák nem is itt kezdődtek, a CIA megszállása a Division által egy kicsit túllőtt a célon, és a túl későn beemelt Black Box-szál is elég gyengén lett megoldva. Ami még szintén az évad második felének róható fel, a szerelmi szálak beemelése, bár még mindig jobban sült el, mint mikor kiderült, hogy a CW erre kötelezi az írókat. Ettől függetlenül ez így is néha túl sok és túl logikátlan volt. (Valószínűleg, a második évadra tovább fog romlani a helyzet.)

nikita_fin_03

A cliffhanger pedig a harmatgyengét súrolta nálam. Ennél az Aliasban sokkal nagyobbak és jobbak voltak, arról nem beszélve, hogy ott már rég ellőtték, ráadásul ennél sokkal jobban a többszintű gonosz emberkéket, lásd SD-6, Covenant és még sorolhatnám.

nikita_fin_04

Azért a sorozatot mindenképp folytatom, kellemes gondolkodásmentes 42 percet ígér legtöbbször, de az évad nem ér többet 6/10-nél, a finálé pedig 7/10-nél.

47 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2011. 05. 19. 18:18

Inkább megvagyok kémsztori nélkül, ha többet nem voltak képesek kihozni belőle egy év alatt se. Közbe a kreativitás nem pénz kérdése.

Oldern - 2011. 05. 19. 18:20

Húúúúúúh, “let us agree to disagree”, a Nikita szimplán az évad pozitív meglepetése. Tele jó ötletekkel, kemény pillanatokkal. Meg azért tegyük hozzá, hogy az Alias cliffhangereire bár lehet emlékezni máig, azért a Nikita ezerszer hozott részek közepén is kemény fordulatokat.

isti - 2011. 05. 19. 18:31

nekem nagyon tetszett a nikita szerintem jó kis sorozat=)

darkimmortal - 2011. 05. 19. 18:49

Csak én vagyok úgy vele, hogy ez a sorozat jobb lenne Nikita (Maggie Q) nélkül?

(itt van 4 kép a fináléből és egyiket sem látszik a főhős, érdekes…) :)

Soma - 2011. 05. 19. 18:52

Gondoltam, h te le fogod oltani a Nikitát.

Először is én bizony szeretem Maggie Q-t, mint nőt. Nem az a tipikus hollywoodi szépség, de azért csinos. Ne hasonlítgassuk azért már Parkerhez. Parker szimplán egy ló…

Maga sorozat anno nehezen indult, de kb 6-7 rész után én minden részt élveztem. Kíváncsian várom, h milyen irányba mennek el a következő évadban.

Tod - 2011. 05. 19. 19:03

Alias nem jó viszonyítási alap egy akciósorozat számára, a többség elbújhat mögötte, Nikita is. Érdemesebb külön kezelni a sok hasonlóság ellenére, és máris egy korrekt sorozatot kap az ember.

Cliffhanger ügyében pedig vitatkoznék. Ez elegáns volt és nagyszabású, nem mint a többség, ami 1, max. 2 kérdés megválaszolásával letudható a következő szezonban. Minden és mindenki megváltozik, új nagyfőnökök és motivációk, új emberek, új helyszínek.

nyszab - 2011. 05. 19. 19:14

A leírtaknál szerencsére jobb évadot láthattunk, a 6-dik rész volt az első igazán erős rész, ott vettem észre, hogy nagyon tetszik. Shane West nem kezdte jól a szerepét, viszont fokozatosan belejött, a végére remek karakter lett szerintem. Nagyon várom a második évadot.

Ray Person - 2011. 05. 19. 19:26

Hát azért az szerintem erős, hogy Maggie Q-t egy lóhoz (ahogy Soma is írta) és egy B-vitamin hiányos múmiához hasonlítsák, de ízlések és pofonok.:D
A szerelmi szálakkal egyetértek, nekem is túl sok volt.
A vége pedig nem cliffhanger,ahogy ezt a készítők is mondták, hanem egyfajta game changer. Mivel amikor forgatták még nem volt a második évad berendelve szerintem a lehető legjobb megoldást választották, mivel így nem maradt volna annyira lezáratlan, ha esetleg kaszát kap.

m76 - 2011. 05. 19. 19:32

Egyértelmű, hogy a nikita az évad egyetlen pozitív meglepetése, még ha az első néhány részben ez nem is látszott. És amennyire ellenszenvesnek és rossz választásnak tartottam maggie q-t az elején annyira megkedveltem az évad közepére, vagy inkább úgy mondom, hogy beleedződött a szerepbe. Az nagyátlaggal szemben nekem Lyndsay Fonseca egyáltalán nem mozgatja meg a fantáziám. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csúnya lenne egyszerűen csak számomra teljesne közömbös, mind az alakítása mind a kinézete. Nincs semmi kisugárzása, vagy ilyen kis csitri tini plázacica kisugárzása van. Nem látom benne se az eltökélt bosszúra éhes orosz mágnás leszármazottat, se a harcedzett titkosügynököt, zöldfülű újoncnak division-nél azt mondom elfogadható volt, de mivel eleve nem zöldfülű újoncként került oda így azt mondom már ott se volt a toppon. Hozzá képest a sokak által csontig marcangolt Shane West tökéletes alakítást nyújtott.

Ami a történetet illeti volt egy-két logikátlan csavar, vagy irányváltás amin látszott hogy itt valaki beleszólt fentről a produkcióba, de összességében nem olyan szörnyű. Egyedül az megkérdőjelezhető, hogy a romantikus szálat pont michael és nikita között eröltetik mikor néhány résszel előtte még halálos ellenségek voltak.

Szerintem a finálé előtti rész jobb volt mint maga a finálé. Az évad eleje olyan 2.5/10 körülről indult, és onnan sikerült feltornáznia magát egy stabil 6-7-es szintre.

Skate - 2011. 05. 19. 19:39

“Az nagyátlaggal szemben nekem Lyndsay Fonseca egyáltalán nem mozgatja meg a fantáziám.”

Én azért látok benne.:)

http://4.bp.blogspot.com/_dBgyBc2UwKE/TIPLlBJaUYI/AAAAAAAANNk/IRXbzEDn1KM/s1600/Final_JCP_Lyndsy_210.jpg

keats - 2011. 05. 19. 20:07

Lyndsy, nem Lyndsay (negyedik bekezdés)

Bea - 2011. 05. 19. 20:20

Nekem tetszett az egész évad, kb. a 10. rész után nagyon megszerettem, és azt vettem észre, hogy hétről-hétre a legvártabbak közé tartozik. Én nem néztem az Aliast, sorozatokat nem is szeretek összehasonlítani, ez a Nikita, az Alias meg sosem érdekelt, ez viszont nagyon is!

szucsitg - 2011. 05. 19. 21:03

vicces, h úgy ugrotok nekem, mintha nem lehet más vélemény :)

erre vannak a kommentek. amúgy meg, az alias-szal való párhuzamba állítás igenis jogos. ott voltak rész közbeni cliffek is, elég durvák, a részek közöttiekről ne is beszéljünk, ehhez képest a nikita közel 0-t hoz. persze, értem én, hogy aki most került bele a sorozatok világába, miért szereti, illetve egyesek miért élvezik jobban, mint én, de ha csak dícséretről szólna a kritika, akkor mi értelme lenne.

hadd legyen már meg a saját véleményem, közel 170 angolul (a magyarul tv-ben láttakat nem számolom bele) nézett sorozat után. kösz.

chris - 2011. 05. 19. 21:09

“ami leginkább Sarah Jessica Parker és Jennifer Garner ázsiai zabigyerekére hasonlít” – ez elég rasszista volt. Nem csak fehér nő lehet szép :P

Soma - 2011. 05. 19. 21:10

hát, de pont azért “ugrottunk” neked, mert nekünk is van véleményünk, amit mindenki szépen leírt! Most komolyan az a baj, h nem egyezik a te kritikáddal a mi álláspontunk?

szucsitg - 2011. 05. 19. 21:18

kezdjük ott, h közös meg egyezés alapján a tizenx-edik rész volt a mélypont, még a szünet előtt.

aztán mindenki mondja a kva nagy fordulatokat, de egy példa nélkül.

game changer? LOL. jah, kicseréljük a division nevét vmire, és megy uaz.

az évad egyik legjobbja? max átlagnál jobbja. the chicago code, lone star, az vmit fel is mutatott. ez meg…

CyClotroniC - 2011. 05. 19. 21:22

chris: Nem tudtam, hogy Maggie Q az egyetlen ázsiai lány :P

Ray Person - 2011. 05. 19. 21:23

Nem tudom mennyire szabad jutubról linkelni, de annak, akinek -még- nem ‘mozgatta meg’ lyndsy a fantáziáját, annak itt egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=htFOcN1Z1Gg

CyClotroniC - 2011. 05. 19. 21:23

Pláne, hogy ugye hawaii :D

Aleksz - 2011. 05. 19. 21:36

Maggie Q nekem sem tetszett az elején, de utána megszoktam a végére már nem zavart a feje.

Remélem a következő évad legalább annyira jó lesz mint ez volt és külön köszönet djzsuzsikának a feliratokért!

Ray Person - 2011. 05. 19. 21:38

Spoiler
szucsitg: A ‘névváltáson’ (ami nem is volt névváltás) kívül azért történt még pár dolog, gondolok itt alex helyzetére, arra, hogy michael már nincs a division-nél, ryan feltehetőleg börtönben, stb.

szucsitg - 2011. 05. 19. 21:45

(mivel ez egy finálé poszt, felesleges spoiler jelzés)

michael már nincs ott tény, de ez nem game changer. ryan börtönben, ok, és? game changer az lehetne, h alex átlép a sötét oldalra, de az meg azért nem volt sokkoló, mert már rég belengették, h nikita lőtte le az apját, ergo várható volt, h elő fog kerülni még egyszer. másrészt meg, kizártnak tartom, h sokáig szemben álljanak ők ketten, ennél klisésebb a sorozat.

!!!!ALIAS S3 SPOILER!!!!

ellenben, amikor a fogtündérről kiderült, h covenantnak dolgozik, nah, az pl elég szép fordulat volt. (az más kérdés, h kerestem vmit a wikipedián, és egy résszel előtte sikerült ellőnöm magamnak). a finálé cliffekről meg ne beszéljünk :) az S2-t senki se felejti el soha.

m76 - 2011. 05. 19. 21:58

Nem értem, ki mondta, hogy az évad egyik legjobbja? Az évad egyetlen pozitív meglepetése, ami annyit tesz, hogy az egyetlen sorozat ami jobb mint amit vártam tőle előzetesen.

A vége pedig igenis game changer, persze te már előre elkönyvelted, hogy úgyse lesz az, de ez csak a következő évadban derülhet ki. Azért még ne temessük el, hogy á úgyis marad minden a régi.

Ray Person - 2011. 05. 19. 21:59

Szerintem meg nem felesleges, ha valaki nem látta és most akarja darálni, annak nem kéne lelőni a poént.
Maradjunk annyiban, hogy más a véleményünk:)

victor - 2011. 05. 19. 22:00

Összevetve: Nekem nagyon tetszett az 1.évad. Arra a 42 percre amíg elültem elé minden része szórakoztatott és nekem ennyi bőven elég.

Ha az Alias (első 3 évadához!!) viszonyítjuk akkor valóban gyengébb. Azonban ez a sorozat még csak 1 évadot futott szóval a viszonyítás felesleges. Alias is eléggé legyengült az utolsó 2 évadában. Azonban ki mondja meg hogy a Nikitánál ez nem pont fordítva lesz és az utolsó évadokban lesz a legerősebb. Láttunk már ilyet( pl Lost)

Maggie Q pedig szerintem is arcra nagyon szép nő azonban tény hogy valóban nagyon vékony szegénykém.

szucsitg - 2011. 05. 19. 22:07

@m76

egyesek.
nem könyveltem előtte, de attól még így lesz. de ne azt mondd, h az (game changer), hanem azt, h mitől.

@Ray Person

1. “Tovább mögött spoileresen folytatom.”
2. finálé poszt, aki neki áll kommenteket olvasni, az magára vessen.

@victor

alias 4. évadba beleszólt az abc (első 12 rész), akkor mozdult el abba az iszonyat gyenge procedurál irányba. aztán az évad második fele jobb volt. s5-ből lényegeben meg teljesen kiszállt abrams, költség csökkentés volt, stb… szóval. a lostnál meg nálam s3 az etalon.

Oldern - 2011. 05. 19. 22:15

szucsitg:
Rendben van, hogy van egy véleményed, a kommentekben meg mi a sajátunkat mondjuk el. Felesleges neked ugrásnak értelmezni (1), és felesleges lealacsonyítani a másikat (2), hiszen ha pl. én Aliassal példálózok, és még így is tetszik a Nikita, akkor azért feltételezhető, hogy láttam – sőt, nagy kedvencem máig :)

Ettől függetlenül: Ha példákat szeretnél, simán vissza tudok emlékezni több jó cliffhangerre is, vagy nyitva hagyott dologra. “Lie”. “Now ask me how I got here”. *bummbumm*, stb.

Egy ügyesen kivitelezett, pozitív meglepetéssel szolgáló sorozatról van szó szerintem, a téma rajongói pedig annyit tehetnek maguknak, hogy megnézik. Az elvárásaiktól függetlenül azért igen nagy valószínűséggel jól fognak szórakozni vele. Nem kenyerem a sorozatok számszerűsítése, mert nem értek hozzá, de ha kérdeznének, ez sorozatújoncként nálam a 8. A következő szezon már nagyobb elvárásokkal indul a részemről, de ha a szezonvégi felpörgetett tempó egy töredéke is megmarad, és érezni hogy a tét folyamatosan növekszik, akkor meg fogja ugrani az emelkedett lécet is, imho.

Nusi - 2011. 05. 19. 22:45

Szerencsére én régen nem néztem az Aliast,mert nem annyira bírom Jennifer Garnert. Viszont így legalább tudok kicsit “objektívebb” lenni, nem hasonlítgatom hozzá.
A sorozat tényleg jól indult, részről részre egyre jobb lett. Aztán mikor történt ez a “kötelező szerelmi szál” behozatala, na onnantól éreztem egy kis visszaesést, kicsit még idegesített is Nikita meg Michael néha.
A finálé teljesen korrekt volt, bár én is vártam volna valami nagyobb cliffhangert amitől tűkön ültem volna egész nyáron. Habár érdekes ez a nagy pálfordulat Alex-nél.Jobban áll neki ez az önállósdi.
Szóval összességében ez igenis egy jó sorozat, amiből ha nem látunk egy részt egy héten nem pusztulunk bele, de ha már 2 hete nem láttuk, eszünkbe jut, h akkor most mi is van Nikitával?

Skate - 2011. 05. 20. 00:45

Egynek jó lesz kategóriába beleférne, csak az időmbe nem, inkább nézek más témájú sorozatot, ami még az érdeklődésem is fent tartja. És volt már kanadai Nikita is, de az se fér bele nekem. Ami meg rajongást vált ki, egyre kevesebb van. Én is egy olyanra várok inkább.

jani - 2011. 05. 20. 07:35

Vajon mikor kerülhet magyar képernyőkre a sorozat?

winnie - 2011. 05. 20. 07:48

bármikor, de nem hiszem, hogy nagyon sietnének vele. itthon sem számíthat sikerre.

procyona - 2011. 05. 20. 09:24

Senki nem említette még meg Alberta Watson (La Femme Nikita – Madeline )feltűnését, semmit a régi Nikita sorozatról… Miért Alias? Mikor köze nincs a kettőnek egymáshoz. Akkor már inkább a régivel kellene összehasonlitani. :)
Utolsó rész elején ott vigyorogtam, mikor végre feltűnt az első szereplő a régi sorozatból <3 Remélem marad is és lesz néhány kellemes perce a sorozatnak :)

winnie - 2011. 05. 20. 09:28

“Mikor köze nincs a kettőnek egymáshoz.”

nagyon kevés olyan sorozat van, aminek több köze lenne egymáshoz. főleg, mert nincs olyan sok női főszereplős akciósorozat. sok mindenben más, de ha már egy valami hasonlít, akkor van köze. itt pedig sok minden hasonlít.

m76 - 2011. 05. 20. 10:00

@szucsitg

Mem értem mi ez agresszív hozzáállás, mintha életcéloddá tűzted volna ki, hogy bebizonyítsd, hogy ez a sorozat szar. És igen, sok szempontból tényleg rossz, vannak megmosolyogtató elemei, de az elvárásokhoz képest akkor is többet tett le az asztalra.

A game changer pedig az, hogy nikita mostantól nem egyedül van, hanem van egy társa is, michael személyében. És bejött a képbe egy 3. oldal is. Percy meg mivel nyilvánvalóan nem fog nikita után rohangászni be fognak hozni valami új henchmant michael helyett. Ok, ez az utolsó elem valóban nem game changer, mivel csak a személy változik a pozicó nem, de jelenleg ez is csak puszta találgatás lehet egész másképp oldják meg a helyzetet, sőt az is lehet, hogy visszakerül minden a régi felállásba, és akkor pezsgőt bonthatsz, de én nem ezért szurkolok, hogy maradjon a sablon.

szucsitg - 2011. 05. 20. 10:40

@m76

idézem az oxfordot, remélem az kellően elfogadható szótár:
“a person, an idea or an event that completely changes the way a situation develops”
nah most, eddig is volt társa, ha nem is közvetlenül, folyamatosan mellette. bejött egy harmadik oldal? ott voltak az oroszok eddig is, szal inkább negyedik. ez még mindig nem game changer.
az már mondjuk az lehetne, ha percy kipurcan, nikita lesz a CIA vezetője, és alex átveszi a division vezetését, csak még keményebb módszerekkel.

Sir Alex - 2011. 05. 20. 13:31

Számomra is az egyik legjobb újonc volt idén, néhol voltak benne bénázások, de ettől még eléggé pörgött az akció és szinten tudta tartani a feszültséget, a hangulat pedig sokszor magával ragadott.

Nekem tetszenek a lányok, bár Meggie Q-nak sok negatívumát fel tudom sorolni külsőre, de ebben a szerepben azért megvan a szexuális kisugárzása. Lyndsy számomra hatalmas pozitv meglepetés és nagy kedvec, így egy évad után. Jobban áll neki ez a dolog, mint ülni a kanapén egy bárgyú képű sráccal hosszú évadokon keresztül. :D

Az Aliasos összehasonlításra meg van lehetőség, viszont szerintem nincs értelme egy CW-s kémnős témát egy legendás sorozathoz hasonlítani, mert már ott elvérzik, h utóbbiban benne volt J.J. keze.

(bár csak halkan mondom, mert csak 62 az angolul nézett sorozataim száma)

clark - 2011. 05. 20. 14:22

így most elolvasva örülök hogy kaszáltam anno 4rész körül.

szucsitg - 2011. 05. 20. 14:46

@sir alex

winnie már leírta, h miért jogos. másrészt network tv, network tv. a legendás meg szubjektív (nálam máig top5, de…). de ilyen alapon, akkor semmit ne hasonlítsunk semmihez, mert van köztük különbség.

a többi részét meg vagy nem lehet értelmezni a hsz-ednek, v inkább kihagyom a lehetőséget.

Sarah - 2011. 05. 20. 15:57

Én sem értem soha, hogy miért kell Aliashez hasonlítani ezt a sorozatot!???
Alias CIA-s volt, Nikita bérgyilkosnő. A két sorozat témája teljesen más.
Szerintem, akik Aliashez hasonlítják, nem látták 10 éve a La Femme Nikita sorozatot, amiben Peta Wilson volt a főszereplő.
Viasat3 és az RTL KLUB is adta.

Itt van a sorozat linkje:
http://www.imdb.com/title/tt0118379/

A mostani sorozatot ahhoz kellene hasonlítani, illetve a Bérgyilkosnő című filmhez. Nem az Aliashez.

Mindenkinek ajánlom, hogy töltse le, nézze meg, mert szerintem mérföldkövekkel jobb, mint a mostani sorozat. Abban a szereplők sokkal szimpatikusabbak, a karakterekkel jobban lehet azonosulni.
Nikita és Michael közötti szerelmi szál is sokkal hitelesebb, mintha tényleg egymásnak teremtették volna őket.

Annyira népszerű volt az a sorozat, hogy amikor a 4. évad után abbahagyták, a nézők követelték a folytatást, így még készítettek plusz 8 részt az 5. évadhoz.

A jelenlegi Nikita sorozat pedig jó, de míg ennek 10/5-6-ot adnék úgy átlagban, addig a 10 évvel ezelőtti sorozatnak 10/10!

winnie - 2011. 05. 20. 16:10

ez ennyire gumicsonttá vált?:) szerintem már tovább lehet lépni.

“A mostani sorozatot ahhoz kellene hasonlítani, illetve a Bérgyilkosnő című filmhez. Nem az Aliashez.”

bármihez lehet hasonlítani, az aliashoz, a bionic womanhez, a dark angelhöz, a la femme nikitához, a 24-hez, a kaméleonhoz, a grey’s anatomy-hez. mindenkinek szíve-joga, hogy mihez teszi – mint ahogy mindenki ahhoz tudja hasonlítani, amit látott. ráadásul a műfajban az alias a legismertebb és legelismertebb.

“Szerintem, akik Aliashez hasonlítják, nem látták 10 éve a La Femme Nikita sorozatot, amiben Peta Wilson volt a főszereplő.”

vagy pedig azért ahhoz hasonlítják, mert az alias volt szerintük a csajos akciósorozatok műfajában a csúcs, és inkább a legjobbhoz hasonlítják, mintsem egy gyengébbhez. mondom. mindenki eldönti mihez hasonlítja. de haosnlítani olyanhoz érdemes, amivel kapcsolatban lehet mondani valamit. itt volt az aliasszal kapcsolatos mondanivaló (a bérgyilkosnő egyébként a luc besson-féle nikita feldolgozása, így ahhoz is lehetne)

“Annyira népszerű volt az a sorozat, hogy amikor a 4. évad után abbahagyták, a nézők követelték a folytatást, így még készítettek plusz 8 részt az 5. évadhoz.”

csak kiigazításképp: nem volt népszerű a sorozat, nem is lehetett, hiszen kábelen ment (kis csatonán viszont eleinte jól hozott, később csökkent a nézettség) – viszont nagyon erős rajongói magja volt. a kettőt nem érdemes keverni, s utóbbi talán értékesebb is, mert nem sok sorozat képes igazi rajongói sorozattá válni.

Mina - 2011. 05. 21. 02:17

Én eleve nem látom értelmét a hasonlítgatásnak… Nem egy Alias-remake volt a céljuk ezzel a sorozattal, hanem egy Nikita. Ezt el kéne fogadni már. Jó sorozat volt az Alias meg a többi csajos cucc is, de azoknak már vége.
Érdekes, hogy én is imádtam az Aliast, mégis teljes mértékben elégedett vagyok a Nikita első évadával.
Ideje élvezni is a sorozatokat emberek, nem csak szőrszálhasogatni. (Akinek nem inge, nem veszi magára.)

winnie - 2011. 05. 21. 02:27

“Én eleve nem látom értelmét a hasonlítgatásnak… ”

épp ezért nem hasonlítgatsz. más látja értelmét, hasonlít, ha azzal támasztja alá mondandóját.

“Ideje élvezni is a sorozatokat emberek, nem csak szőrszálhasogatni. (Akinek nem inge, nem veszi magára.)”

erre én is mondhatnám, hogy elég véleményt írni és nem felháborodni azon, hogy valaki véleményt ír. mi lett volna, ha én írom le a véleményemet a sorozatról és a fináléról? ha leírom, hogy nagyon gyenge, hogy nem lehet élvezni, mondjuk minden szőrszálhasogatás nélkül? guillotine?:) sajnos a kritika már csak ilyen, nem elég leírni azt, hogy jó, rossz, közepes, hanem érdemes alátámaztani mindazt, leírni, hogy miért jó, rossz, közepes. stb.

tényleg lépjünk túl a hasonlításon való felháborodáson, plz:)

Szaby - 2011. 05. 22. 17:36

Nekem ez az új sorozat volt, ami kellemes meglepetést okozott.
Nagyon várom a 2. évadot és remélem még több is lesz!

Quantumleap - 2011. 05. 25. 06:16

“…mint például annak a bizonyos karakternek a “halála” J.J. Abrams nagysikerű kémsztorijában. ”

Itt nem értem, mire gondolsz. Ha az ötödik évad elejére, akkor egyrészt, ha már egymáshoz akarod hasonlítgatni a két sorozatot, maradjunk egyelőre az első évadoknál, tekintve, hogy ebből még csak annyi ment le. Másrészt pedig szerintem marhára nem volt csavar, lehetett tudni, hogy később mi lesz. Még annyit az Aliasról, hogy az első két évad jó volt, de a harmadiktól kezdve nekem elég kiszámíthatóvá vált, csak néha tudtak meglepni.

Tücsök@ - 2011. 06. 16. 18:20

Úgy kezdeném, hogy először itt olvastam junkein a sorozatról. Imádtam az Aliast, mondom ha ennyien hasonlítjátok csak bele nézek már… (Piszok elfogult vagyok, és meg kell mondjam nem hiszem, hogy lesz Nálam vetélytársa az elkövetkezendő pár évben.)
De…a Nikita tetszik. Engem az első résztől lekötött.
– A főszereplő csajt én nem ismertem máshonnan, amikor megláttam, hogy ez a kis törékeny nő fog itt bokszolni meg lövöldözni, először néztem egy nagyot! …de ügyes, jól játszik.(de nem Jenifer Garner)
– Alex az első pár részben nem volt szimpi,de megkedveltem.
– Ahogy olvastam sokan oltottátok Shane West-et…szerintem jól játssza. Gonosz fejek? Ez a lényeg, hisz elméletileg a rossz fiúkkal van …és jól áll rajta az öltöny. ;)
Összességében nekem, nézős és várom a 2. évadot.

Pityuerez - 2011. 06. 16. 21:53

Nekem eszembe sem jutott összehasonlítani az Aliassal(amíg el nem olvastam a kritikát), pedig én is láttam, és tetszett is, sőt szerintem (is) az egyik legjobb sorozat, de a fő ok amiért kicsit igazságtalan a hasonlítás az egyetlen név ami ott szerepel a készítőknél itt meg nem! Az eredeti(eke)t meg nagyon régen láttam, de egy frissítést terveztem a nyárra a filmből!
Majd ahhoz én is hasonlítgatok egy kicsit, de az meg majdnem 20 évvel régebbi!

Nekem tetszett a Nikita 1. évada, nem igazán voltak nagy elvárásaim, főleg azután, hogy valamikor a 7-9. rész környékén benyögte a CW, hogy kicsit “nőiesíteni” akarják(vagy mit)!
Ahhoz képest szerintem az idei egyik legjobb újonc sorozatot sikerült összehozni a készítőknek(persze a kábeleseket kivéve)!
Természetesen várom a 2. évadot én is és bízom a legalább olyan folytatásban, mint az utolsó pár rész!

winnie - 2011. 06. 16. 21:57

igazából kritika nélkül, az egy soros sztori alapján is csak az aliashoz lehet hasonlítani (a la femme nikitához felesleges, hiszen az egyértelmű), hiszen mindkettő csajos akciósorozat. az már csak hab a tortán, hogy egyéb párhuzamok is vannak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz