login |

America’s Next Top Model: vége a 16. évadnak

2011. 05. 20. 16:15 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika, reality,

Ejnye, no, ez elég zsúfolt volt. Pedig emlékszem, hogy korábban volt, hogy még 3 lány maradt állva az utolsó adásra, hogy közben még felezzenek. Most viszont a két lányra alig maradt idő az évadzáróban, mert egyik helyről a másikra rohantak. Az évad korrekt volt, ezt már azelőtt kimondtam magamban, hogy kiderült a győztes személye, kevésbé harsány, mint néhány cycle az előző években, viszont annyira kiélezett sem volt.

Americas Next Top Model - 16x10

Nem azt mondom, hogy a két döntős között ne nyerhetett volna bármelyik, csak valamiért azt éreztem a képernyő előtt, hogy nincs öldöklő küzdelem. Persze bentről a résztvevők nyilván nem így élték meg, potyogtak is a könnyek rendesen. És mekkora végecsavart kaptunk…!

Americas Next Top Model - 16x12-

Egyet sajnálok, a meztelen, illetve az intimebb, férfimodelles fotózások hiányát. Nem azért, mert vén kujon vagyok, hanem mert anno többször is generált drámát. Mint ahogy az S16 egyik utolsó részében volt férfi partner, s a reakciók alapján bizony nem ártott volna korábban. Nem csak a dráma miatt, hiszen szakmailag sem tűnik hülyeségnek. A tovább mögött spoilerekkel folytatom. És azzal, hogy a győztes nem más, mint…

Americas Next Top Model - 16x12-a

Brittani.

Mint említettem, a végecsavar, a makeover 2.0, ööö… Nem kicsit leptek meg. Persze lehet vitatkozni azon, hogy kinek, hogy állt az új haja, jobban, rosszabbul, de végre villantottak a készítők valami ötletet is. Nem mintha lett volna bármi funkciója, még nézettséget sem lehet vele szerezni, de akkor is.

Americas Next Top Model - 16x12-c

Mint ahogy az is meglepett, hogy annak ellenére nyert Brittani, hogy évad közepén hivatalosan majdnem kipottyantották. Ebben a tekintetben is érdekes volt az évad, hiszen nem csak neki voltak “professzionális” gondjai, hanem (naná!) Alexandria-nak és még Molly-nak is. Utóbbinak nem lesz könnyű boldogulnia, ha nem megy át kicsit képmutatóbbá, mert ez a folyton morgós hangulat ebben a világban nem vonzó. (Molly a Covergirl reklám felvételén az év poénja volt. Kár, hogy most nem kellett olyan széleset mosolyognia, mint anno.)

Múltkor felmerült az a kérdés, hogy az interjúkat, amikor a versenyző jelen időben narrálja a történéseket, mikor veszik fel. Passzolok, hiszen a Top Model esetében nem vagyok annyira bennfentes, mint más reality-knél, bár itt van makeover, ami elárul ezt azt – főleg, hogy volt második is. Mindez csak azért jutott eszembe, mert vagy nem vettem észre korábban ilyesmit, vagy csak most voltak bénák, de hogy Brittani melltartópántja hol fekete, hol átlátszó, hol nem létező volt, az eléggé zavart. Tudom, kit izgat, de nem értettem, hogy miközben az utolsó feladatról beszél, hol az egyik, hol a másik melltartót hordja. Akkor többször beszéltetik őket egy részről?

Americas Next Top Model - 16x12-b

Ami még ugyancsak meglepett, hogy hiába volt olykor Brittani összeszedett, Molly meg kemény, a top3-at, de talán a top4-et is meglepően labilisnak tűnő lányok alkották – láttuk összeomlani B-t, láttuk M-et és A-t, és nyilván Hannah sem az a típus, aki a kemény modellvilágba született volna. Nem volt érdemtelen Brittani győzelme a döntőben, neki is volt szívmelengető története, mint Molly-nak, de egyszerűen nem tudom elképzelni azt, hogy egy 17. évadban megjelenik, hogy S16-os győztesként tanácsokat osztogasson az új modelleknek, hogy azok felnézzenek rá.

Americas Next Top Model - 16x12-e

Persze erre valószínűleg nem kerül sor, hiszen all star-szezon következik (a modellek lehetséges névsora – hogy fogják ezt kivitelezni?), s Tyra Banks azt is elmondta tegnap, hogy ezentúl már nem lesz hagyományos évad. Hogy ez mit jelent…

ui: Marokkó? Komolyan? Tényleg, eddig 16 évadban 16 országba mentek? Hányadik szezonban kerülhetne sorra “Közép-Kelet Európa divatfővárosa”, Budapest?

27 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 05. 20. 16:18

vajon a lányok levágták a végső makeoverből és a kapott ruhából, hogy melyikük lehet fotóalapanyag? vagy ha molly nyer, akkor ő is ilyen frizurával és ruhában pózolt volna?

benceclick - 2011. 05. 20. 16:38

Ez volt életem első ANTM évadja és eléggé tetszett, heti egyszer el lehet nézni.

Nem tudom, hogy a korábbi cycle-ökben milyenek voltak a lányok, de ebben kimondottan érdekes, sokrétű és ellentétes személyiségűeket sikerült szerintem összeválogatni. Nálam a nagy kedvenc Hannah volt, de tény, hogy a 2 döntősnek erősebb képei voltak (+ még Jaclyn volt favorit korábban).

Végül jól döntött a zsűri szerintem, hogy Brittani lett az ANTM. Molly képei jobbak voltak az utolsó pár részben, de a hozzáállása nem tetszett.

Erre az all-star cycle-re meg kíváncsi leszek, érdekes lesz tapasztaltabb(?) modelleket látni + a link alapján lesz pár bitch… (welcome back, Alexandria).

len90 - 2011. 05. 20. 16:40

Brittani-nek szerintem jobban áll a rövid haj, mint Molly-nak, viszont a verseny végére Molly szerte-szét alázta Brittany-t teljesítményileg. Végig azt hangoztatták, hogy Molly hiába veri Brittani-t a képeket, majd Brittani odacsap neki a kifutón. Erre tessék, visszanyalt a só és Brittani elesett a kifutón. Habár Brittani is jó nyertes, és már az évad elejétől sejthető volt, hogy nyerni fog, most a szerkesztők nem csináltak semmit, hogy ezt lenyomják a torkunkon, így érthető is, hogy rengetegen háborognak a külföldi fórumokban. Molly az utolsó három hétben mindig elsőként jutott tovább, mind a Vogue szerkesztője, mint az IMG vezetője abban a részben, ahol zsűritagok voltak Molly-t találták jobbnak, ugye azt nem is titkolták, hogy a képei jobbak, mint Brittani-éi, erre tessék. Anno a 14. évadban, ahol egyértelmű volt, hogy Raina sikeres lesz a műsor után, Krista meg megy a süllyesztőbe, de még utoljára elő kellett húzni egy fekete nyertest is, legalább úgy szerkesztették a műsort, hogy az jöjjön le, hogy teljesítményileg Krista bizony nagyon elverte az egyértelműen tehetségesebb Raina-t, itt erre érdekes módon nem figyeltek. Egyszerűen csak azt mondták, hogy vannak a tények, meg van a döntés, fogadd el…

gebriell - 2011. 05. 20. 16:49

Marokkón én is jót derültem. A magyarázat: Kate Moss kedvenc országa. :))

Budapest tök jó helyszín lenne, rengeteg jó divattervezővel, stb. kár, h senkinek nem jut eszébe.

len90 - 2011. 05. 20. 16:54

szerintem Magyarország nem a helyi divat miatt, hanem a helyszínek miatt lehetne jó célpont. Tök művészi képeket lehetne készíteni, mondjuk nagy designer ruhákban a Hortobágyon, vagy az Esztergomi Bazilika tetején, az Egri várban stb…

Marokkó, Új-Zélandk Thaiföld is a helyszín miatt lett internation destination, nem pedig a “nagy divattervezők” miatt…

gebriell - 2011. 05. 20. 16:59

régebbi évadokban szokás volt, hogy a go-see-ket a helyi divattervezőknél tartották. ez nálunk is mehetne. amúgy meg igen, a helyszínek is jók lennének.

len90 - 2011. 05. 20. 17:07

Amikor szar helyekre mennek, vagy olyan helyekre ahol már voltak (pl.: amikor másodszorra mentek Olaszországba) akkor direkt mindig még Amerikában tartják a goo-seeket, pl.: 10., 13. és 16. évad…

len90 - 2011. 05. 20. 17:08

ja ezzel csak azt akartam, hogy szerintem ha jönnének is Budapestra, biztos nem itt lennének a go-seek, főleg mivel szar ügy, de tény, hogy a magyarok nem igen beszélnek angolul ami nem használna az amerikai közönség élvezetének…

winnie - 2011. 05. 20. 17:12

“Anno a 14. évadban, ahol egyértelmű volt, hogy Raina sikeres lesz a műsor után, Krista meg megy a süllyesztőbe, de még utoljára elő kellett húzni egy fekete nyertest is… itt erre érdekes módon nem figyeltek”

ja. nem figyeltek. komolyan nem értem a logikát, hogy akkor utoljára kellett egy fekete lány, utána meg utoljára egy vöröshajú, az s18-ban meg utoljára egy szeplős. engem mindig meglep, hogy ha valaki ennyire képes az ember bizonyos jellemzőinek a színén vagy nagyságán lovagolni. szerencsére, aki dönt, nem feltétlenü így gondolkodik.

az úgy nem valid összeesküvés elmélet, hogy egyszer azért csalás, mert így csinálják, utána meg azért, mert úgy csinálják. ha valami, akkor épp ez utal arra, hogy felesleges logikát keresni egy olyan műsorban, ami arról szól, hogy a zsűri eldönti ki a legjobb. itt nincs arról szó, hogy meg ell valamit magyarázni, hogy ki miért nyer. azért nyert, mert “xy szerint neki kell nyernie”. annak sincs sok értelme, hogy valaki csak azért nyer “mert”, és nem az nyer, akinek esetleg több esélye van a karrierre – senki sem a maga ellensége. (és direkt nem azzal jövök, hogy szerintem is megérdemelte anno krista, hogy már az első részekben is írtam, hogy a legjobbak között van, mert tudom, hogy az én véleményem csak egy a laikusok közül, mások értenek hozzá.) ha valaki konspirációt kiált, akkor érdemes homogént, mert így csak annyi a végkicsengés, hogy “szerintük nem az a legjobb, aki szerintem, de az én legjobbamat is bevitték a top2-be” – főleg, hogy biztos volt évad, ahol a favoritod nyer. az pedig nem logikus, hogy minden negyedik évadban van összeesküvés, pont akkor, amikor nem a favorit nyer. (engem a téma nem izgat annyira, hogy összeesküvéseket kutassak, így csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy a tévében, a reality-knél és egyéb játékoknál, ha valahol van “összeesküvés”, azt az esetek 99%-ban nem veszi észre senki. ahol pedig összeesküvéseket kiáltanak, ott az esetek 85%-ban nincs semmi. nem tudom, hogy hol van, hogy itt van-e, csak általánosságban mondom. meg aztán mint a feniti példa is mutatja, az összeesküvés fura műfaj, nem a tömeg mozgatja, hanem egy kisebbség kezdi kiáltani. ergó akármi is a végeredmény bárhol, az egyik táborban mindig lesznek olyanok, akik összeesküvést kiáltanak. és persze ilyenkor mindig elkezd görögni a hógolyó és egyre többen szállnak be ugyanazt mondani, amit a kisebbség elkezd, s idővel úgy tűnik majd, mintha a többség kiáltaná az összeesküvést:) (ezért nem érdemes külföldi fórumokat olvasni, mert idővel hatnak az ember saját véleményére is, mint ahogy azért sem szerencsés, mert az ember találhat olyanokat, akik pontosan azt gondolják, amit ő, és ennek köszönhetően a saját szubjektív véleményét rögtön általános igazságnak kezdi hinni.)

tudom, nem kellett volna válaszolnom erre, de ezt a témát zárjuk le szerintem.

len90 - 2011. 05. 20. 17:27

Az utolsó feketét nem úgyértettem, hanem úgy, hogy mivel tudták, hogy VI-re váltanak, tudták, hogy oda nem küldhetnek majd fekete lányt. Volt anno egy all-black Vogue Italia, hogy elkerüljék a rasszizmus látszatát, de amúgy nem fogalakoznak fekete modellekkel, éppen azért, mert a olaszország nem rendelkezik jelentős fekete kisebbséggel…

gebriell - 2011. 05. 20. 19:22

meg van amúgy ebben a logika, anno szerintem ezért nyerhetett whithey is a 10. évadban, mert annyira nyomták a plus size dolgot, hogy egyszer csak kellett egy olyan modellnek is nyernie. amúgy arra már rég rájöttem, hogy nagy szívességet tesznek azzal valakinek, ha nem nyeri meg az antm fődíját, mert utána semmihez sem tud kezdeni. talán a vouge és az img segít most ebben nekik picit, de nem tudom. lényeg, hogy klasszikus értelemben vett topmodell még egyikből sem lett :)))

winnie - 2011. 05. 20. 19:51

azert a szazezer dollar barkinek jol jon:) es barmikor nyer plus size, ugyanez lett volna a reakcio, nem? meg, mint irtam, az nyer, akit valasztanak.

chulo - 2011. 05. 20. 20:42

winnie – a junkie írói egyszerre hány sorozatot néznek nagyjából?

Vespi - 2011. 05. 20. 20:44

Azért nem kell túlmisztifikálni, simán célozhatott arra, hogy innentől végleges a high fashion dolog, nem lesz többé hagyományos éved, mint az előtte lévő 14.
A casting tuti lement még egy évadra.

winnie - 2011. 05. 20. 20:56

“winnie – a junkie írói egyszerre hány sorozatot néznek nagyjából?”

annyit, amennyiről írunk nagyjából. én kábé 6-8 jelenlegivel vagyok nem lemaradásban.

Kate - 2011. 05. 20. 21:18

végül mégiscsak britanni-hannah-molly top 3 lett, ahogy anno megjósoltam. akkor ez még naiv jóslatnak számított, bár bevallom én se nagyon hittem magamnak, nem mertem bízni benne hogy tényleg a legjobbak kerülnek be.
mivel a döntőbe (végre!) két olyan modell került, akik közül mindegyikőjüknek örültem volna, ezért túlzottan nem izgultam az epizód alatt. molly-t ezzel a hajjal sokkal jobban megszerettem (csak kár hogy az utolsó részben került erre sor). de még a pre-show képek alapján britannit szúrtam ki magamnak anno, ezért nagyon örülök hogy nyert. el se hiszem, de 16 évad után végre az nyert akinek szurkoltam.

egyébként nekem az a véleményem hogy bizonyos nyertesek azért nyerhettek anno (legjobb példa erre whitney) mert tudták hogy ha nem nyerik meg legalább az amerika következő topmodellje címet akkor semmihez nem fognak tudni kezdeni a szakmában (mondjuk akkor nem értem egyáltalán hogy jutottak el odáig). ezzel szemben a második helyezett (anya, aki whitney ellen vesztett, vagy pl. raina) enélkül a cím nélkül is simán be tudnak futni. ezért inkább a másiknak adták az első helyet. legalábbis magamat ezzel vigasztalom :D mert mást nem tudok elképzelni hogy miért a második modell mindig a jobb.

Kate - 2011. 05. 20. 21:21

elnézést a dupla posztért, de azt elfelejtettem mondani hogy azt hiszem ez az all stars évad lesz amikor 16 évad után befejezem végül az ANTM-et. egy-két kivétellel ha akartak volna se tudtak volna rosszabbakat beválogatni. most komolyan sheena (11. évad), angelea (14), bianca (9) vagy dominique (10)??

Vespi - 2011. 05. 20. 21:29

^Whitney-t külön felkeresték, hogyv vállalná-e, az évad nyilvánvalóan erőltette a plus size nyerést.
Csakúgy, ahogy Saleisha (C9) is megrendezett volt, ismerte Tyra gyerekkora óta, illetve kizáró ok volt, hogy nemzetközi reklámban szerepelt előtte valaki, neki mégsem volt probléma.

winnie - 2011. 05. 20. 21:35

vespi: ezek már elég régi lemezek, mind lehetett olvasni olyan fórumokon, amiken ilyesmiket lehet olvasni, mint ahogy rengeteg kontra érvé, még kvázi cáfolat is elhangzott. de még egyszer mondom, ha lehet, maradjunk ennél az évadnál, főleg ne dobálózzunk győztesek nevével, ami spoiler lehet valakinek.

len90 - 2011. 05. 21. 11:18

Akinek spoiler az, hogy ki nyerte a 10. évadot, ne olvassa a 16. kibeszélőjét. Ez normál sorozatoknál is így van…

Nagyon remélem, hogy tényleg arra gondolt Tyra, hogy a high fashion vizen eveznek tovább, mert különben én is kénytelen leszek kiszállni…

winnie - 2011. 05. 21. 12:05

“Akinek spoiler az, hogy ki nyerte a 10. évadot, ne olvassa a 16. kibeszélőjét. Ez normál sorozatoknál is így van…”

??? így van, ez a normális sorozatoknál valóban így van, viszont a realityknél nincs így, mert ott bármelyik évadot elkezdheti nézni valaki és, ha megtetszik neki a sorozat, akkor visszamenőleg is megnézheti. ez minden reality kibeszélőjében így van, figyelünk erre, itt is írta valaki, hogy a 16. évad volt az első neki. speciel az 1. meg a 15. nekem sem volt meg, más kérdés, hogy a győzteseket tudom, kik voltak, de ha belefutnék az s15 első négy helyezettjébe, azon elszomorodnék.

Vespi - 2011. 05. 21. 16:12

AZ S1-et érdemes megnézni, mert sokkal fapadosabb az s2-nél. Valahol az S3 indította el a hosszú útján (azóta van covergirl szerződés).

kiara - 2011. 05. 21. 21:46

Vespi: Én spec nem láttam kb 6-7 évadot. A 15-től kezdtem el újra nézni. Szóval a 10. győztese spoiler. Bár ha egyszer megnézem, akkorra már elfelejtem, hogy mit olvastam itt.

Nagyon örülök Brittaninek! Neki és Hannahnak szurkoltam az elejétől. Nagyon régen volt ilyen. Általában aki nekem szimpi az kiesik az elején.
Az évad jó volt szerintem, kifejezetten szép lányok voltak benne, az előzőekhez képest főleg.
Az all star évadra kíváncsi vagyok, bár elég sok lányt nem ismerek belőle. Lehet pótolok a nyáron pár évadot :)

gábor - 2011. 05. 21. 23:31

Örülök én is Britanninek. Kettőjük közül egyértelműen ő volt a szimpatikusabb, bár az abszolút kedvencem Hannah. :) Örültem ha csak két képkocka erejéig, de visszatért a fináléra is :) De tény hogy a lelkének még edződnie kell ehhez a bizniszhez, még nagyon törékeny.

Ez az all-star remélem összejön, Allysont nagyon szívesen látnám megint :) ez előtt csak az s12-t néztem, és ott ő volt a top favoritom :)

Vespi - 2011. 05. 22. 06:43

Kedves Kiara!
Nem én mondtam, hogy nem spoiler, jó lenne nem lovagolni, nagyon gagyi dolog.
Azért rengetegszer utalnak régebbi nyertesekre, szóval jó lenne befejezni ezt a feleslegesen generált hisztit.

Daphne - 2011. 05. 23. 18:34

Na én is megnéztem:)
A győztesnek nagyon örülök, már a 4-ből is neki szurkoltam és fú mennyire örültem, amikor csücsöri Alexandria kiesett… erre nézhetem újra a következőben …:D
De persze mindenképpen maradni fogok az all star évadra is, és az összesre, ahogy eddig is tettem. Kell kikapcsolódásnak a kis picsogás, meg dráma, meg persze az érdekesebb személyiségek és új kedvencek :)

minase - 2011. 05. 31. 10:39

ezt már csak a google-nek írom, de végre sikerült megnéznem. háát nem vártam hogy a végső eredménynél ennyire felülírják a tényeket (rengeteg top fotó Mollytól, Britanni majdnem kizárása). Ezzel legalább a további évadokban nem bízok majd annyira a papírformában. típus szerint Britanni szerintem mostanában kelendőbb lehet, de pont ezért kellett volna Mollynak nyernie. egyébként nem hiszem el, hogy a CW-nek nem éri meg egy kicsit futtatni a nyerteseket. Gossip Girl-nél megy nekik a sztárcsinálás. (btw Hannaht azért utáltam, mert Taylor Momsenre emlékeztet)

no még annyit, hogy Molly szerintem egyedül is elvisz egy képet (–> star quality) Britannit meg inkább ilyen többemberes fotókon tudom elképzelni mint színfolt, persze ettől még lehet foglalkoztatottabb

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz