login |

Parks and Recreation: vége a 3. évadnak

2011. 05. 20. 23:28 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Huhh, nem szeretem ismételni magam, de muszáj megint felsóhajtanom, hogy szerencsére már írmagja sincs meg benne az évad eleji kétkedésnek, már ami a Parks and Recreation minőségét illeti. Tudom, lehet, hogy velem volt a probléma, mindenesetre furcsának tartom, hogy a zsinórban közepes részeket zsinórban remekbeszabottak követték. A felfele vezető út a 3×07-től indult el, Lil’ Sebastian-nal, s most a 3×16 keretbe is foglalta az egészet.

Parks and Recreation - 3x15-b

A finálé sem hazudtolta meg magát, azt hiszem, hogy a Pyrex által képviselt műfajban kifejezetten szerencsés egy halálesetre építeni egy epizódot. Itt ez történt, szomorúsággal vegyes olykor kényelmetlen, máskor hümmögős, megint máskor idétlen, röhögős poénokban lehetett részünk. S az egy perces néma csend közben el lehet gondolkodni a hogyan tovább?-ról.

Rashida Jones, mi lesz veled? Most már hivatalos, hogy szegény karaktere nagy bajban van. Gondolom a 4. évadra megpróbálják előtérbe hozni, hogy ne sorvadjon el végképp, de az, hogy meglépték vele a kényszerű munkahelyváltást és még így sem tudnak semmit sem kezdeni vele, az kifejezetten beszédes. Fura belegondolni, főleg, hogy az 1. évadban a mellette csak vendégszereplő státuszban lévő Chris Pratt (Andy) hova kinőtte magát.

Parks and Recreation - 3x15-a

A fináléban kaptunk pár mini cliffhangert, egy nagyon meglepő látogatót, pár kevésbé meglepő döntést, de jó szitkom módjára semmi falkaparást. A Parks and Recreation még mindig a legjobb komikus sorozat a tévében, remek karakterekkel, amit onnan lehet sejteni, hogy szinte mindegyik esetében simán megnéznék egy rájuk épített spinoffot. _Szinte_ mindegyik esetében, hiszen egy Ann Perkins Show sajnos felejtős lenne. De a többiek jöhetnek, a háttéremberekkel, Jerry-vel, Donna-val, sőt, felőlem meg Joe is jöhet a csatornázásról.

Still got it, Joe.

Parks and Recreation - 3x10

18 hozzászólás Ne habozz!

pajzi - 2011. 05. 20. 23:52

Oooo ez most kicsit OFF, de ezen megdobbentem:
http://4.bp.blogspot.com/-7Gaa7jfX0TI/TaAn1PUhXWI/AAAAAAAAaQ4/HBpaPahIm4I/s400/nick%2Bofferman.jpg

Amugy meg imadom, a legjobb. Talan az egyetlen amin kepes vagyok hangosan is nevetni.
Nekem az egesz elso evad picit gyengebb volt, de ereztem, hogy jo lesz ez meg. Aztan BANG jott a masodik, amitol kezdve mindent visz nalam.

Ann Perkins sajnos tenyleg mehet, helyette lehetne sokkal tobb Jerry.

dave - 2011. 05. 21. 07:49

Óriási volt a finálé, az Office-szal ellentétben. Nem tudom mit kezdenek a 720-as szállal, illetve, hogy Aziz Ansari marad-e egyáltalán, de betegre röhögöm magam a faszin.

RaveAir - 2011. 05. 21. 08:55

Tényleg sokat javult a sorozat az évad közepétől, úgyhogy már nagyon várom az évadzáró megtekintését.

Viszont ezt a pyrex-ezést igazán abbahagyhatnátok. :P

Sorid - 2011. 05. 21. 09:20

Szerintem is kurva jó volt az évad, az Ann Perkins-féle kisiklást meg már korábban is mondtam. A karakter egy totális nulla, épp úgy ahogy a második évad végére Mark is teljesen feleslegessé vált.

pali - 2011. 05. 21. 09:30

sztem ann helyett joe legyen állandó szereplő, marhajó karakter.

Thrasher - 2011. 05. 21. 10:25

hát én nemtom, én nehezen hittem el, hogy ezt a finálét komolyan gondolták.

nyszab - 2011. 05. 21. 11:12

Az első évad számomra elég gyenge lett, kb. a 3-dik részig végigszenvedtem, aztán ott hagytam pihenni. De lehet csak egy kicsit bele kellene szellemülnöm, ha már ilyen jók a vélemények róla, majd nekiállok, eljutok a másodikig, hátha rákattanok.

scout - 2011. 05. 21. 12:04

Ron Swanson külön megérne egy posztot!

http://www.youtube.com/watch?v=KE80h3sQtWw

hbo - 2011. 05. 21. 13:13

Hogyha nem SZERINTED a legjobb komikus sorozat a tévében, hanem A legjobb komikus sorozat a tévében, akkor miért nem nem nézik annyian, mint a Two and a half ment, vagy a big banget?

nyszab - 2011. 05. 21. 13:21

hbo: nem mindig az a legjobb, amit a legtöbben néznek. Pl. Justin Bieber a legnézettebb youtubeos, de nincs épeljméjű ember, aki akár csak átlagos zenésznek tartaná és nem divatmajomnak. Meg eleve, ő írta a posztot, tehát az ő véleménye anélkül is, hogy minden mondatban hangsúlyozná, hogy “szerinte” mi van. :)

tremonti - 2011. 05. 21. 13:51

Ez a pyrexezés valami magyar hülyeség lehet, sehol máshol nem olvastam, hogy így becéznék a sorozatot.

winnie - 2011. 05. 21. 14:03

tök jó, akkor büszkeség ON, egy újabb elnevezés, amiben nem majmoljuk a külföldet. nem egyszerű új kifejezéseket elterjeszteni, de ahogy látom, mások is használják. (ld. még supnat és a többi honosított sorozatcím és szakkifejezés.)

tremonti - 2011. 05. 21. 14:10

De a pyrex miért honosított? Sose használtam még csak hasonló magyar szót se. Egyszerűen nem látom okát, hogy így kéne becézni.

Dregnarr1 - 2011. 05. 21. 14:15

Nincs is oka, értelmetlen.

ati - 2011. 05. 21. 19:47

amíg tudjuk, hogy mit jelöl a pyrex, nem teljesen mindegy hogy használja-e valaki köznyelvben vagy sem? igazából ez a blog a sorozatokról szól és a cikkben is sorozatot jelöl, a cikk írója pedig azt ír a kritikájába, amit akar. felesleges fenn akadni ezen.

mouserat - 2011. 05. 22. 00:01

Furcsa, mert nekem pont az évad eleji részek tetszettek jobban. A Leslie-Ben-szál nem jön be, nem illenek össze, és nem is nagyon vezet sehova ez a felállás. Bírom mind a kettőt (Ben karaktere is jó lett), de csak külön-külön.

Haverford meg remélem, marad. Ő az, akiben sosem kell csalódnunk poénok tekintetében. Annél meg még Chris is jobban hiányozna, pedig ő újabb arc (bendzsó? :D).

Csigusz - 2011. 05. 28. 16:10

örülök, hogy másnak is szúrja a szemét a Pyrex, mert tényleg idióta és felesleges, és köze nincs :D

a sorozat pedig a jelenlegi alfa és omega egyben, sajnálom hogy ez az ország csak annyira értékeli az ilyet, hogy csak egy kicsi, és nem országos csatorna adja (comedy)

winnie - 2011. 05. 28. 16:30

“örülök, hogy másnak is szúrja a szemét a Pyrex, mert tényleg idióta és felesleges, és köze nincs :D”

annak örülsz, mert valaki fel van háborodva, hogy xy hogy rövidíti a sorozatot, mert nincs kedve kiírni a teljes címet? (ergó nem felesleges, nagyon hasznos) hol van közöm nekem, hogy ki hogy nevez más sorozatot? vagy írjam, hogy én örülök annak, hogy a nézők 99%-ának nem szúrja a szemét? sorry, engem hidegen hagy, mint a többséget. de annak örülök, hogy valakinek ilyen lényegtelen dolgok szereznek örömöt:)

leírni a kritikában jó, mert mindig jön valaki, aki nem jön rá, hogy miért írom és sokadjára is kommentet generál, hátha egy nemnéző megnézi, hogy mi ez a sok komment, és tényleg megtisztel, hogy valaki azt hiszi, hogy képes vagyok szavakat kitalálni. de ezt nyilván nem én találtam ki, viszont mivel praktikus, ezért jól jött.

ja. az pedig, hogy semmi köze 3 ember szerint, az csak azt mutatja, hogy páran nem olyan jó angolosok, mert másképp nehéz lenne rövidíteni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz