login |

The Office: vége a 7. évadnak

2011. 05. 20. 14:23 - Írta: CyClotroniC

30 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Aren’t there some things you really want to like, but just can’t seem to like it? Like Mad Men? Or football?

Múlt héten még furcsa volt látni a The Office-t Steve Carell távozása után, most azonban a 40 perces fináléjuk is átment  a vizsgán. Bár leigazoltak egy raklapnyi sztárvendéget, hogy biztosra menjenek, de úgy gondolom, hogy enélkül is elboldogulnak majd az írók a jövőben.

office1

Michael Scott nélkül nyilván más a kémia a csapatban, de így is működik, mert kivétel nélkül mindenki szerethető, de ha választani kéne, akkor nálam Erin vitte el az epizódot a fenti bábozással, mondjuk én mindig is odavoltam azért, ahogy a The Office kezeli a romantikus szálakat a maga elvont, ám egyszerű, kreatív, de mégis veszettül aranyos módján.

Bread is the paper of the food industry. You write your sandwich on it.

A vendégszereplőknél Jim Carrey és Ricky Gervais inkább csak cameozott egyet, de a többiek kaptak azért több jelenetet, és kifejezetten jól felskiccelt főnök aspiráns karaktert sikerült gyúrni Arnettből és Spaderből is. A rengeteg jelentkező miatt/ellenére, addig nem jutottak el, hogy ténylegesen megtalálják Michael utódját, noha sanszos, hogy házon belül fog eldőlni a dolog Darryl, Andy és Dwight között, ha tippelnem kéne az utóbbi javára, ami nem is lenne egy rossz húzás.

office2

Talán a szokásosnál is több egysorost sikerült belepréselniük a dupla évadzáróba, így a vendégszereplőkkel, Erinnel és Creeddel együtt kijárt nekik a 8/10 a fináléra, de az évadra csak 7,5/10-et adnék, ami az utóbbi két-három évhez képest ugyan javulást hozott, de elmarad az első három szezontól. A jó hír azonban az, hogy van élet Michael Scott után, még ha kicsit más is, de hamar meg lehet szokni.

30 hozzászólás Ne habozz!

batu - 2011. 05. 20. 15:01

Szerintem meg Jim lesz, ezzel az egész keresgéléssel az ő vezetői szerepét építették fel. Spader remek lenne egyébként, de ne hiszem, hogy külsős lesz majd a főnök.

TorrenteXY - 2011. 05. 20. 15:21

Creed!!!
Nekem Ray Roman, és James Spader volt szimpatikus vezetőjelöltként. Remélem külsőssel fogják megoldani, kellenek egyszerűen az új karakterek. Dwight biztos nem lesz, Andyt se hiszem. Darryl vagy Jim lehet max, de remélem nem ezt lépik.

J91 - 2011. 05. 20. 15:26

Én nagyon sajnálnám, ha Darryl lenne, mert nekem nagyon unszimpi, vagy lehet hogy inkább irritáló és nem a Michael féle pozitív értelemben.

Én lehet abba is hagynám, ha Darryl lenne a főnök (persze nyilván nem nekem fognak megfelelni a készitők :D)

winnie - 2011. 05. 20. 15:28

gabe akkor most elment?

(fura, de sosem voltam oda érte, de az elmúlt részekben kezdtem megszokni)

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 20. 15:30

Dwight teljesen jó megoldás lenne. Az álom persze Ricky Gervais/Daid Brent, azzal a húzással egy egészen új korszak nyílna a sorozat életében, és epic lenne. Itt is az ő jelenetén röhögtem a legnagyobbat.
Én ezt a duplarészt nem kicsit untam, de szerintem én még baromira nem szoktam hozzá a Michael Scott/Steve Carell nélküli felálláshoz. Az évad amúgy nagyon jóra sikeredett, voltak hatalmas epizódok, darálva nagyon élvezetes volt nézni. (Andy’s Play – epic!)
Erin nagy kedvencemmé lépett elő, Andy eddig is az volt, csak azt sajnáltam, hogy megint elbalfaszoskodták a köztük levő romantikus szálat, pedig sokkal több lehetőséget látok bennük, mint amennyi a Jim/Pam párosban valaha is volt.

bikkbakk - 2011. 05. 20. 16:32

Én elég sok mindenkit el tudnék képzelni főnöknek, sorrendben: Darryl, Jim, Spader, Andy, Romano és a Dr. Who-s csaj.

Darryl az egyik legszimpatikusabb szereplő a sorozatban, a fináléval kapcsolatban az egyetlen komoly gondom az volt, amit az ő karakterével műveltek.

Bacce - 2011. 05. 20. 16:38

Erin zseniális mint mindig.
Amit Creed az elején művelt azon felsírtam.:D
Tudtam volna nézni ezt a főnök keresős részt még vagy két órán keresztül.
Személy szerint reménykedem hogy Gervais legyesz az új főnök… ha nem külsős akkor meg Andy.

DannyT - 2011. 05. 20. 17:21

Ezek után szerintem is belsős megoldás lesz..Daryll vagy Jim.
Nekem pont fordítva volt a Gabe-nal winnie,eleinte bírtam a végére már kifejezettem idegesített.
Creed-et játszó színésznek milyen furcsa lehetett hogy hirtelen több összefüggő mondatot kellett mondania :D

Ulquiorra - 2011. 05. 20. 17:21

Azért nekem nagyon ütött Warren Buffet cameo-ja, ne feledkezzünk meg arról sem

Vanice - 2011. 05. 20. 17:26

Eddig abban reménykedtem, hogy Gervais elvállalja, de a finálé után Spader-t találom a tökéletes választásnak. Az az üzleti bullshit amit és ahogy lenyomott… “He wants respect, he wants love. He wants to be younger, he wants to be attractive….” zseniális a faszi, ráadásul elüt a Carell és Ferrel féle jóértelemben vett idióta karaktertől, ami pont a legfőbb szempont kéne legyen az új főnöknél. Amúgy nagyon remélem, hogy nem belsőst hoznak, leginkább a vérfrissítés kell.

johndoe - 2011. 05. 20. 17:43

Sejtettem hogy Spader karaktere tarolni fog, és nem is csalódtam benne. Szerintem is külsősre lenne szükség, remélem végül ő kapja meg a lehetőséget!

pali - 2011. 05. 20. 17:45

nekem egyértelműen arnett jött be a leginkább. hatalmas lenne, ha itt is hozna egy gob-szerű karaktert.

bikkbakk - 2011. 05. 20. 17:54

akinek tetszett Spader, nézze meg a Sex, Lies, and Videotape-t.

jjtiller - 2011. 05. 20. 20:39

Sosem néztem az angol Office-t, de ha Gervais jönne új főnöknek, akkor adnék még esélyt a sorozatnak (az Extras persze alap)… Most úgy érzem, hogy így egyben, nagyszerű volt a hét évad, de elég már ebből a stílusból a Pyrex. És bár senki nem kérdezte, de elmondom, hogy a Big Banget is elérte nálam a kaszás :)

Hero - 2011. 05. 20. 21:13

Nagyon rossz lenne, ha belsősből kerülne ki az új főnök. Carell távozása után sem gondolkodtam a kaszán, de ha ezt meglépnék, akkor nem tudom mihez kezdenék…

tenorx - 2011. 05. 20. 21:57

És valóban van élet Michael Scott után, nagyon furcsa, de tényleg működik!

CyClotroniC - 2011. 05. 20. 21:57

Én úgy vagyok ezzel, hogy sok függ attól is, hogy mennyi van még hátra évadszámban. Ha még 3+ évad van a sorozatban, akkor érdemes új arcot behozni, ellenben ha csak 1-2, akkor szerintem kár megszokni egy új főnököt, és sokkal jobbat tenne a dinamikának, ha nem kéne adaptálódni egy új vezetőhöz. Dwight nekem azért lenne korrekt választás, mert egyedül benne érzem azt, amit Michael-ben is, hogy szereti ezt a céget, mindenki másnak csak megélhetés, de neki ez az élete. Dwight-ról ráadásul szépen le lehet csiszolni a berögződéseit epizódról epizódra, és elegáns megoldás lenne, hogy pont a nagyobb felelősséggel a kezében kezdené el jobban emberszámba venni a társait.

Jeffrey - 2011. 05. 20. 22:01

Én arra gondoltam, hogy mi lenne, ha Jim Carrey féle karakter lenne a befutó? Nem volt nagy szerepe, először ugye csak megemlítették, hogy mindig a Finger lakes-ről beszélt, aztán a végén meg volt fél perce, de ebből még akár mit feltudnának rá építeni. És szerintem nem okozna csalódást. Nemúgy, mint a mostani filmjei…
Másik jelöltem az SNL-es Bill Hader lenne, aki sajnos szóba sem került, de sztem zseniális egy ficko.

fran - 2011. 05. 21. 00:11

Egy tökéletes világban, de egy viszonylag normális világban Jim lenne a következő főnök. De tudjuk, hogy sem a világ, sem az Office nem a normalitás megjelenítője.
A poén, ha jól értettem az volt, amikor Tobynak magyarázta Will Arnett, hogy a szex a legnagyobb hatalom erő. Tobynak, aki egy nő miatt kivetkőzött a reverendából, ráadásul az asszony elhagyta, s agyerekét se nagyon láthatja.
Creed nem a scrantoni fojtogató véletlenül?

Dregnarr1 - 2011. 05. 21. 01:09

Hatalmas volt ez a duplarész, de tényleg rettentő kevés screentime jutott a vendégeknek.

Nagyon sok jó jelentkező lenne a posztra, és bármennyire is szeretném, ha Arnett lenne az, szerintem Spader karaktere volt a legzseniálisabb. Külön kiemelendő a Dwight-tal való kapcsolata is, azt évadokon át lehetne fűzni. Creed is maradhatna.

es - 2011. 05. 21. 02:16

annyira szeretném, ha Will Arnett lenne az új főnök… ha meg a belsősök közül kellene választani, akkor egyértelműen Jimre szavazok, ő nagyon olyan alkat.
sosem gondoltam volna, de Michael Scott hiányát egyre kevésbé veszem észre, annyi lehetőség van még a többi karakterben.

Hero - 2011. 05. 21. 11:52

Jimmel az a gond, hogy ő az ellensúly az irodában, ha úgy tetszik a józan ész. Őt nem lehet beültetni főnöknek, mert egyrészt unalmas lenne ebben a szerepkörben, másrészt hiányozna az a Jim, aki még jobban kidomborítja a főnök hülyeségeit.

i'm_rick_james - 2011. 05. 21. 13:17

Jim biztos nem lesz főnök, mert őt nem vennék komolyan a többiek. Rá nem igazán haragszik senki, mondhatnám, hogy vele mindenki jóban van. “Haver-főnökként” nem lenne igazi tekintélye. (Volt ő már “társvezető”, ott már látszott ez, amit mondok.)

Dwight meg… Nagyon roszz választás lenne szerintem.
1. Ha megmaradna olyannak, amilyen, akkor a szigorral kinyírná az egész irodát. Mindenkinek dolgoznia kéne orrvérzésig, senki nem csinálhatna semmit, vagyis csak Dwight faszságaira szorítkozhatna a sorozat. Nem lenne benne potenciál.
2. Ha meg – ahogy valaki itt feljebb említette – lecsiszolnák róla a berögződéseit, rigolyáit, a szigorát, azzal meg Dwight – egyébként kurva jó – karakterét tennék sínre. Így is, úgy is negatív lenne a változás.

Darrylt nem tudnám elképzelni. Jó arc, nekem nincs vele semmi bajom, de ahhoz képest, hogy nemrég még csak lenn a raktárban volt, alig volt szerepe, most meg hirtelen legyen nagyvezír?

A jelentkezők közül mindegyik olyannak mutatkozott be, hogy az teljesen kizárja, hogy ő legyen a főnök. (Bocs, nem tudom a neveket), a magabiztos csávó túl arrogáns; a brit nő azt se tudta, mit akar; a szemüveges, szendvicset elővevős csávó meg antiszociális. Gervais még esetleg…

Viszont nekem is az tűnik a legesélyesebbnek – amit szintén már említett valaki fentebb – hogy Jim Carrey belépője volt felvezetve. Az a folyamatos Finger Lake-emlegetés úgy különösebben nem szólaltatta meg bennem a harangot, hogy ez valaminek az előszkészülete lenne. De amikor a végén megjelent Carrey, valahogy egyből beugrott, hogy “áhá, ezért emlegették végig!”

Nagy lenne, ha a “Minden6ó –> Evan, a minden6ó” után Carrey követné Carellt.

Álmos - 2011. 05. 22. 13:32

Spader volt a legjobb.

Timi - 2011. 05. 25. 21:01

Jim nem lenne jó főnök, túl normális, túl értelmes. :) Nem tudom mi lenne a jó megoldás, ez a rész nem tetszett, egyelőre nem látom az irányt amivel a sorozat olyan jó lehet mint eddig.

fran - 2011. 05. 26. 10:11

Megnézve magyar felirattal, két kulcsmondatot fedeztem fel. Mindkettő Ryané. Jim végre kezdj el törődni valamivel. Hátha megszokod és jól érzed magad tőle, James. A másik: Vezetőegyéniséget szeretnék főnöknek. Nem főnökösködőt, hanem vezetőt. Az amerikai kultúrában, ahol mindenért a fehér középosztálybeli férfit igyekeznek okolni. Ott azért ezek nagyon kemény provokatív mondatok. S emellé tegyük hozzá Andyt, aki a messze legképzettebb ember az Office-ban, de mégis ő az, aki folyamatosan a kudarcra van felkészülve.

Tibcsi - 2011. 05. 26. 21:52

a kritikával teljesen egyetértek :) nagyon jó finálé volt,és ígéretes lesz sztem a 8.évad :)
a főnök kérdés viszont nagyon érdekel,elolvastam a kommenteket,és azt kell mondjam vannak dolgok amikkel egyetértek,és van amelyikkel nem
utóbbi kategóriába tartozik hogy Dwight és Daryll biztos nem lesz főnök,az elsőt a sztori szerint amúgyse hagynák :D talán Jo-nak jött be végül a dolog,de nem hiszem hogy Jim-ék rábólintanak…Daryll meg olyan semmilyen karakter lenne mint főnök sztem,vicces ő is,de nem egy Steve Carell-utánzat stílusra
a legjobb főnöknek sztem Spader lenne :) nagyon beteg volt :D óriási figurát kapott és sztem rá lehetne építeni :D
Ray Romano és Will Arnett tudtommal új sorozatba vágtak,persze külön,szóval nem hiszem hogy beleférne ez nekik,amúgyse volt jó a reakció a viselkedésükre,pedig ők sem rosszak :)
a nőcike felejtős :) fura volt :D
viszont Ricky Gervais és Jim Carrey közül…húha,nagy húzás lenne ha egyik vagy másik lenne a főnök :) Jim Carrey-ben reménykedek,de nem hiszem hogy abbahagyná a mozizást,bár nem sok filmben szerepel mostanság,lehet ez lendítene a karrierjén,én szívesen nézném az Office-ban :)
Ricky Gervais meg….Ricky Gervais :) ő is nagyszerű lenne :)
szóval Spader,Gervais,vagy Carrey nálam a befutók :) senki más :)

Steven Great - 2011. 06. 07. 18:13

Decemberben kezdtem el az Office-t 1 nap 1 rész alapon, és most értem a 7. évad végére. Steve Carrel zseniális figura volt, de bizony nélküle is működik a sorozat. Gabe távozásának örülök, főleg miután Erin szakított vele vált idegesítővé. Creed, mint manager, elképesztő volt.:)

A lehetséges főnökjelölteket végignézve bármennyire is furcsa, szerintem csak Dwight vagy Spader lenne alkalmas a posztra. Arnett-nek már van sorozata, Jim Carrey-t valamiért nem hinném, hogy bevállalná, Darryl és Andy esetében nem vagyok biztos, hogy alkalmasak lennének rá. Gervais-t a videoüzenete alapján tuti nem hívják be. Kicsit furcsálltam, hogy Jimet többen is lehetséges vezetőnek gondolják. Eleve nem vállalta el az ideiglenes manager posztot sem, akkor most miért tenné? Korábban volt már rövid ideig főnök, és megtapasztalhatta, hogy milyen is az.

Már előre félek, hogy a nyári uborkaszezonban kiderül, kik szerepelnek majd a 8×01-ben… Jobb szeretnék meglepődni majd ősszel.:)

Kriky - 2011. 08. 16. 01:51

Ha Jim Carrey-t megszereznék, az ütne nézettség terén is. De nem fogják, amíg befutott mozis színész. Most is van valami pingvines filmje, meg volt a Yes Man… Biztosan nem ő lesz az új főnök. :)

winnie - 2011. 08. 16. 05:56

“Ha Jim Carrey-t megszereznék, az ütne nézettség terén is. De nem fogják, amíg befutott mozis színész. Most is van valami pingvines filmje, meg volt a Yes Man…”

yes man 2008, pingvines 2011. nem túl befutott mozis színész, 6 év alatt 5 film, 6 éve volt utoljára 100 milliós sikere. ennél steve carell is többet tudott, ergó carell is népszerűbb, szóval nem biztos, hogy néne a nézettség:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz