login |

CSI: NY: vége a 7. évadnak – írta: Domb

2011. 05. 22. 20:33 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Elég vegyesek az érzéseim a CSI: NY 7. évadjával kapcsolatban. Ha csak a szezonzáró epizódot nézem, akkor kifejezetten elégedett vagyok. Viszont, ha az egész évadot, akkor közel sem ilyen jó érzésekkel gondolok vissza. Főleg azért, mert úl sok epizód épült Mac köré, így a többiek kicsit háttérbe szorultak.

CSI: NY

Szóval maga a szezonfinálé jó volt, de mégis hiányzott a végéről az a WTF, amit idén nem egy évadzáró rész után érezhető volt. A korábbi évadokban mindig tudtak valami olyat húzni az írók, amitől az ember már júniusban tűkön ült, hogy mikor jön már a folytatás. Pedig erre most is megvolt az esély, azonban… Na, a tovább mögött spoileresen folytatom.

Azt már az elején le kell szögeznem, hogy nyilván mindenki aki látta tisztában volt azzal, hogy hiába az izgalmas kezdés a nagy Mac Taylort tuti nem fogja lelőni a csúnya, kopasz rosszfiú. Bár láttunk már főszereplőt távozni sorozatból, de egy pillanatig sem kellett izgulnunk, hogy ez esetleg itt is megtörténhet.

ny2

Jó húzás volt egy évekkel korábbi lezáratlan ügyet elővenni, mert az ilyesmiből rengeteg izgalmas dolog kihozható – lásd,a témára épített Cold Case-t. Mivel Mac-nek már csak ez az egy megoldatlan akta hevert az asztalán, joggal gondolhatta a néző, hogy nyugdíjba készül. Jöttek is sorban a bizonyítékok, könnyen követhető volt a cselekmény, bár kicsit vihettek volna bele több bonyodalmat. A végén persze az ügy megoldódott, minden kérdésre megkaptuk a választ.

Ez volt az a pont, ahol a fordulatot vártam, hogy mondjuk Taylor nyomozó kérvényezi a nyugdíjazását, vagy bármi más, de semmi ilyesmiről nem volt szó egyelőre, Mac egyszerűen csak elsétál az utcán… Abszolút hiányérzet, nem is értem így minek kellett előhozni ezt az utolsó lezáratlan ügy dolgot.

ny1

Pedig az évad egész jól kezdődött. Végre lezárták a Shane Casey-ügyet, ami kezdett már egy lerágott csontra hajazni és új ember érkezett a csapatba. A Stella-szálat is jól megoldották, semmi búcsú, csak egy levél, amiből kiderült aminek ki kellett derülnie. Egy új karakter érkezése szintén a lehetőségek százait rejti magában a készítők számára, ezért építhettek volna köré egy nagyon jó kis történetet, amit aztán az egész évadon keresztül lehetett volna vinni. Az írók viszont nem így gondolták és ahhoz képest, hogy új főszereplő volt, szinte alig került középpontban.

CSI: NY

Nagyon jó kis húzás volt, Ne-Yo vendégszereplése, mint ahogy a New York Jets edzője Rex Ryan feltűnése is jót tett a sorozatnak, pláne a Flack-kel folytatott Danny Woodhead-féle párbeszéd, amit idén nagyon sokat boncolgattak NFL-es berkekben. E a pillanatokon kívül viszont azt mondanám, hogy könnyen feledhető évad volt a hetedik, senkit nem ért meglepetésként a CBS hezitálása, hogy berendeljen-e további évadokat.

Összességében a finálé 8/10-et kap, de a hetedik évad sajnos nem ér többet 5/10-nél. Reméljük, a 8. szezon több izgalmat tartogat majd, mert még egy ilyen évad és előfordulhat lesújt a nagy kaszás…

4 hozzászólás Ne habozz!

Shawn - 2011. 05. 22. 21:35

Én a finále után úgy éreztem mintha ez a legeslegutolsó rész akarna lenni, olvastam is hogy a készitok a biztonság kedvért úgy írtak, hogy ha véletlen cancel lenne…

winnie - 2011. 05. 22. 21:37

bemesélték maguknak, hogy a csi:ny olyan rajongói sorozat, melynek fanatikusai ráborítanák a cbs-re a székházat, ha csak random vége lenne:)

Laci - 2011. 05. 22. 21:47

Következő évadra nem lenne rossz, ha pl ugranának pár évet előre. A labor vezetője időközben Danny lett, Mac pihenését tölti de persze egy ügy miatt vissza kell térnie, a többiek is változtak esetleg valaki meghalt/eltűnt menne utána a nyomozás évad végéig.

Roxi - 2011. 05. 23. 12:56

Az évadzáróra,meg talán az egész szezonra rányomta a bélyeget a bizonytalanság,amivel a másik két CSI-nek nem kellett megküzdenie!
Gondolták ha Jo csak egy évre jött,minek foglalkozzanak annyit vele,bár azért megtudtuk pár dolgot róla!
Jövőre jöhet egy felszabadult szezon, egy bazi nagy cliffhangerrel lezárva,aztán meg 9.évad különben rágyújtom a cbs-re a székházat! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz