login |

Hellcats: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2011. 05. 23. 11:07 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

This is the way you left me, no happy ending…

A Hellcats-hez való viszonyom elég furcsa volt, de olvashattátok: a sorozat várós volt, a pilot és a 2-3. rész béna lett, de egy gyenge pillanatomban kapott még egy esélyt és jé, elfogadhatóvá vált. Nem jóvá, de kedvelhető pompomlányos tinisorozattá, guilty pleasure-ré. Ez sokáig ki is tartott, de az utolsó pár rész ismét lejtmenet volt. És jött a kasza. A megváltó?

Hellcats - 1x22-c

Affene tudja, nyilván folytattam volna egy ideig, de a Hellcats az utolsó pár részben olyan irányt vett fel, ami kevésbé tetszett. Mintha az évad felénél tényleg kifogytak volna az ötletekből az írók, mert egyszerűen nem tudták, hogyan tegyék érdekessé a sztorit az 1×22-ig, mert csak abban akarták az országos cheerleader döntőt megrendezni. És ahogy azt megrendezték…, hát…

Hellcats - 1x22-b

Illetve nem kifogytak az ötletekből, csak más irányba kezdtek el gondolkodni, s ezért idővel a Hellcats pompomlányos sorozatból táncolós-éneklős sorozat lett. Valamit kellett tenni, mert minden részt nem lehetett edzésekkel és random versenyekkel kitölteni, így az epizódok zöme egy-egy éppen aktuális bulira vagy fellépésre lett kihegyezve, s először az állandó helyszínné előlépett kocsmáben fellépő trendi együttesekre helyeződött a figyelem, majd pedig arra, hogy Aly Michalka, akárcsak karaktere, Marty tud énekelni. Az utolsó részekben már folyamatosan jöttek a 3-4 perces dalbetétek, amik alatt a többi szál történéseiből összeállított montázsokat mutogattak.

Ez még nem is lett volna akkora baj (puff neki!), azonban máshol is áthelyeződtek a hangsúlyok. Az mondjuk végig érdekes volt, hogy az egyetemen játszódó sorozatban nulla figyelmet kap a tanulás, de legalább akadt egy krimiszál (később meg egy csalásos), ami valamennyire kötötte az eseményeket az intézményhez. Azonban ezek mellett egyre több műsoridő jutott Marty és Savannah családi drámájára.

Hellcats - 1x22-a

Utóbbiak pedig…, szóval közel sem voltak annyira érdekfeszítők, mint a kis pompom-közösség mindennapjai, mint ahogy a végére behozott történetbeli csavarok, bakugrások is kissé randomnak tűntek – vagy csak egyszerűen én éreztem gáznak, hogy X összejött Y-nal, vagy elcsépeltnek, hogy egyes mellékszereplőkről mi minden derült ki.

A Hellcats guilty pleasure sorozattá vált, úgy is fejeződött be, s végül az tette nézhetővé, hogy a kezdetben általam kritizált dolgokon változtattak a készítők: a béna vágások kvázi eltűntek (mármint a jelenetek között, mert a profikat igénylő mutatványok bemutatása a színészek által egyre kínosabbá vált…), a bicikli alig 1-2-szer került elő (a finálé utolsó perceibe azért komoly szerepet kapott) és még idegesítő Anyuból is korrekt szereplő lett.

Az évad második felében és a fináléban felvezettek pár dolgot, hogy mi lett volna a folytatásban, s bár véget ért a tanév, egy efféle sorozatot nem nagyon lehet nyitva maradt kérdések nélkül lezárni. Itt sem történt meg: véget ért a fő sztori, beállt egy status quo, de van cliffhanger is, ami mondjuk eléggé kiszámítható volt. Abban azonban biztos vagyok, hogy az S2 is inkább a családi szálakra koncentrált volna, a versengés pedig kapott volna egy nagy fityiszt. (Utóbbinál nem is értettem, hogy a Hellcats-et miért érdekli egy olyan csapat, amelyet egyszer már legyőztek, hiszen az országoson sokkal jobbak is lesznek.)

19 hozzászólás Ne habozz!

Nusi - 2011. 05. 23. 12:16

Én néztem a OTH és ezt is,szerettem mindkettőt, de ha választani kell, akkor ezt tartottam volna meg, mert ebben több a potenciál,mint egy 9. évados OTH-ban.

Dohi - 2011. 05. 23. 12:48

cliffhanger ide vagy oda, nekem sorozatzarasnak is megfelelt, amit lattam, a tobbit ugy kepzeli el mindenki, ahogy akarja.

jo kis gp volt, csak a dalolaszast vittek tulzasba (aly meg a tesoja leginkabb). kar erte.

winnie - 2011. 05. 23. 13:18

“(aly meg a tesoja leginkabb)”

nem akartam spoilerezni, de most komolyan: muszáj volt a két testvért a sorozatban is testvérnek tenni? nem volt ez átlátszó, ha meglepetést akartak?:)

kini3 - 2011. 05. 23. 16:08

Nekem nagyon tetszett már a vége felé, bár az utolsó rész nem volt olyan jó. Gale Harold teljesen levett a lábamról :D, Julian és Marti románca érdekelt volna… (a fináléban nem is volt benne) Összességében tetszett a sorozat és bánom,hogy nem lesz folytatás :( Kíváncsi lennék, hogy folytatták volna, ha erről lenne valami információtok… :D

Csipi - 2011. 05. 23. 16:51

Nekem tetszik, igaz, hogy még csak 11 részt láttam belőle.

viktike - 2011. 05. 26. 22:17

Egyértelműen az 1x18ban a saját film jelenet volt a legjobb :)

clark - 2011. 06. 11. 13:39

végig néztem mind a 22részt,de lassan ment mert nem igazán késztetett semmi se,hogy végig nézzem,mert azért annyira nem volt jó.szeretem a hajrá csajos filmeket jók acsajok és zene is,itt is megvolt pl savannah meg alice igazán eycandyk,de a főszereplő csaj nagyon nem szimpi,pláne a z anyja milyen idegesíttő volt a soriban akárcsak a savannah családja ááá.

szerintem 13 rész elég lett volna az évadból mert egyszerűen nem volt 5letük hogy miről is kellene szólnia a részeknek.
a csalós ,Travises,focis szál az jó volt húzhatták volna sokkal tovább is,jó volt a bsg fószer:D a kis gonosz:D
a családi szálak szerintem teljesen felslegesek voltak,túl sok hangsúly helyeződött rá az évad 2.felében.

meg hogy apa meghalt vagy nem ,lehetett gondolni hogy nem,meg a féltesó szál is hülyeség volt.

egyszer nézős az biztos,az első rész még tetszett is ,jó zenék/csajok ,bár ott meg sokat volt szerepben a drótszamár későbbiekben leredukálták.

a 2-3 rész semmilyen nem volt ,azután volt kis pozitív irányű kilengés ,néhol egész jó részekkel,és a zombis rész volt a csúcs,azután nagy zuhanás és szerintem nem volt nagy szám a finálé se.
talán többet szerpelhetett volna lewis meg alice is ők pozitív színfoltok voltak a soriban!

még kicsit többet hozzhattak volna ki a redes szálból,bár a felesége visszahozása és mindenre kiterjedő befolyásoltásga elég gagyi volt!meg az edző csaj volt pasijáról hogy szakítanak egy rohadt szó se esik és mily gyorsan már másik pasi karjaiban van.na mind1.

összességében kb kap egy 6/10et.

nyszab - 2011. 06. 15. 01:38

Nem tudom nézni fogja-e valaki még ezt a kibeszélőt, de egy érdekes dologra bukkantam. Épp a 7th Heaven 2-dik évadát nézem és benne van 12 éves kiscsaj szerepében, de így is egyből felismertem, hogy akkor, 1997-ben konkrétan 12 éves volt elvileg. Csak így meglepett most. :)

nyszab - 2011. 06. 15. 01:38

Elnézést, a lényeg maradt ki, Ashley Tisdale volt benne, aki Savannah-t alakította a Hellcats-ben.:)

Thomas - 2011. 08. 09. 19:19

Most értem a végére, és nem sokat változott a véleményem a 8. rész után leírtakhoz képest. Nagyon élveztem minden részét, nem is tudnék kilógóan gyenge részeket mondani, talán azok voltak egy kicsit unalmasabbak az átlagnál, ahol sok idő elment az edzők bontakozó románcával, az a szál teljesen hidegen hagyott. Viszont már-már tökéletes sorozatrészek, amiket így utólag fel tudok idézni: 1×08, 1×11, 1×15, 1×16… Ehhez képest valóban leült a végére, mert gondolom az elején kitervelt történetszál eddig tartott, komolyabb dolgot meg már nem volt értelme írni arra az 5 részre (mivel az 1×22 az országos versenynek volt fenntartva), így előszedték a halottnak hitt apuka-szálat, ami általános jolly-joker:) Nagy panaszom erre sem volt (talán az 1×17 volt gyengébb, ami félig filler volt a hülye dalocska körüli huzavonával, amivel fel akartak lépni az országoson, meg nagyon örültem, amikor behozták Red ex-feleségét, szerencsére már nem sok ideje volt keverni a szart…), és noha mondhatnám, hogy kerekebb lett volna az összkép egy 17 részes évaddal, én egyáltalán nem bánom egyetlen percét sem:)

Az egyetlen komoly kritika, amit fel tudok hozni, hogy talán kettőnél több szurkoló csapatot is bedobhattak volna, mert az iszonyú unalmas volt, hogy állandóan a Mem-Chris-el harcoltak… Eleve legyőzték őket a városin, ennek ellenére továbbjutottak, már nem is emlékszem, hogy miért… aztán a területin is nyertek, na ott említettek valami kizárást vagy visszalépést, hogy miért kerültek ki ők is az országosra… de hogy végül ők is nyerjenek? Csak Memphisben vannak cheerleader csapatok, vagy mi?:)
Engem komolyan érdekelt volna a folytatás, mégha nagyobb hangsúly is került volna a családi szálakra (a legirritálóbb karakter végülis Savannah anyja lett). Nagyon gonosz dolog volt ez így befejezni, ahogy…:( Jó, persze, ha berendelik, nem mondanám ezt, így meg nincs más dolgom, mint figyelmen kívül hagyni az utolsó jelenetet, és egész korrekt lenne az a status quo:) De vajon miért? Miért kellett eltitkolnia annak a lökött lánynak, hogy tartotta az apjukkal a kapcsolatot… már sosem tudom meg:) Amúgy engem nem zavart, hogy a testvére játszotta, mivel nem vettem észre a nevét a stáblistán, csak miután kiderült a dolog a sorozatban is:) Kettejük közösen előadott dala az egyik fénypontja volt az évadnak:) De a dalok közül szinte mindegyik nagyon tetszett. Különösen az, amikor Dan visszatért, újrakezdték Savannah-val, Marti meg közben a színpadon énekelt (na meg az 1×11-ben a sok country zene:) Na, ennyi tartalékot hagytak a későbbi évadokra, nyilván csak idő kérdése, hogy mikor hozták volna össze Dant Martival:) De amúgy nem tudom, nekem nem hiányzott az a szál, bővel elég volt, amit az 1×08-ban előadtak, az a beszélgetés az 80’s partyn:) Már az autóban smárolásnál is aggódtam, hogy jön a kliséhegy, de szerencsére sikerült jól feloldaniuk. Volt azért klisé bőven itt is, de szerintem mégis ügyesen lavíroztak közöttük, ezért is maradt számomra mégis élvezhető az egész:) A teljes évad átlaga: 8,5/10, legjobb tinisorozat évad ever (talán azért, mert nem is volt tini? hisz 21 évesek voltak a főszereplők, talán ezért sikerült minden jobban:))

Daphne - 2011. 10. 19. 16:41

Most daráltam le a napokban az egészet. Számomra kellemes csalódás volt, nem vártam volna ennyit egy “pompomlányos” sorozattól. Szerintem jól megtalálták az összehangot a családok, versenyek, baráti/szerelmi szálak között, és annak ellenére hogy kifejezetten nem szeretem az éneklős táncos sorozatokat, az évad második felében levő 1-1 dal+tánc nem zavart egyáltalán, mert sokszínűek voltak, és mindig volt valami más téma, nem vált egyhangúvá. Nem lehet minden részben cheerleadingelni, érdekes volt a többféle stílus. A szomorú véget sajnálom, én még pár részt szívesen néztem volna, mondjuk vidámra csak kliséhegyekkel lehetett volna lezárni, amire meg abszolút nem vágyom.
Szívesen néztem volna még Marti kialakuló románcát Juliannel, meg Aliceékat is hogy újra összejöttek. Valamint az ő karaktere is tovább fejlődhetett volna “bitch” ből a kapitányság és a Lewissal való kapcsolat által. Bár a börtönben levő pasiját jó hamar elfelejtették, az utolsó jelenetükben teljesen az az érzésem van, hogy ők akkor most szeretik egymást, meg minden.
Wanda is a kezdeti idegesítő-kavaróból jófajta változáson ment át. Érdekes lett volna, hogy egy esetleges új edző milyen új színt vitt volna a csapatba. Red exe annyira undorító karakter volt hogy hú… na meg nasty cathyt is boldogan megnéztem volna, hogy mit kap azért, amit lewissal tett.
összességébn nálam 7/10, kikapcsolódásnak teljesen jó volt. bevallva, hogy több mint fél év után szántam rá magam, hogy elkezdjem.

Hayley - 2011. 11. 20. 22:39

Nekem már csak az utolsó két rész van vissza. Személy szerint nagyon bánom, hogy abba mard mert a végére nagyon is megszerettem. Eleinte csak egy buta amcsi sorozatnak gondoltam, amit majd megnézek ha majd unatkozom. Aztán azon kaptam magam hogy egyre jobban és jobban tetszik. Egyre jobban izgultam a szereplőkért. És nagyon szorítottam hogy Marti és Julian összejönnek-e. Úgy gondolom hogy nem fogytak ki az ötletekből, de tény hogy ahhoz képest hogy ez a pompomlányokról kellet volna szólnia elég kevés volt ami erre utalt volna. De ez egy nagyszerű sorozat és kész. Nem kell mindettől eget rengető mondani valót várni.

Réta - 2011. 11. 30. 07:16

Épp most fejeztem be a darát és kicsit csalódott vagyok. Több cheerleader momentumot vártam egy ilyen sorozattól. Kevés volt a verseny, a fellépés, az edzés, helyette volt dr. Szöszi meg családi és munkahelyi dráma ezerrel. A fináléban a bicikli számomra feledhetetlen, ezzel tényleg sikerült megkoronázni a sorozatot.
Kicsit furának találtam azonban, hogy az egyetemen szinte mindenki a cheerleader csapat ellensége volt. Folyamatosan csökkentették a büdzséjüket, majd végül az edzőjüket is kirúgták. Miért? Ha már van egy ilyen csapatuk, klasszul be lehetne vetni őket pénzgyűjtő akciókon vagy találhattak volna nekik egy szponzort, mint a Mem-Chris esetében.
Teljesen egyetértek mindenkivel, aki úgy véli, hogy félrecastingolták a főhősnőt. Eleve nagyobb és így nehezebb is a másik két főhősnőnél, nem értem, hogy akkor miért ő a legjobb repkedő. Oké, hogy erősek a srácok, de azért nem mindegy, hogy tíz kilóval többet kell emelgetni. A szája szerintem plasztikázva van, ami egy szegény sorsú diáklányon elég furán mutat, az a szenvedő arckifejezése meg borzalmas. Az is nagyon klassz, hogy elsőévesként minden ügyét meg tudja nyerni, jó lett volna, ha legalább egyet elveszít csak a hatás kedvéért.
Az is fura, hogy amikor fellelik a tesóját, anyu kijelenti, hogy tiszta apja, pedig a csajok szinte anyu klónjai.
Az edző exe meg az új főnök ritka undorító páros. Nem is értem, hogy ilyen embereket ki bérelne fel bármire is. Ez az erőltetett gonosz történetszál nagyon nem kellett.
A sorozat legfőbb gyengeségének a rosszul megírt történetet tartom. Ez már abból kiderül, hogy a plakátokon szereplő négy csajból az egyik összesen két szót szólt az egész sorozatban. Ez így nagyon gáz. Ritkán mondok ilyet, de megérdemelte a kaszát a sorozat.

P.Béla - 2011. 12. 01. 12:09

Én végignéztem 4 nap alatt az összes részt, bár beletekertem az unalmas részekbe, úgyhogy ez a biciklis dolog a végén nekem új. Kifejezetten tetszett a sorozat és pár évadot még elbírtam volna. Na de a lényeg: teljesen kikeltem magamból :), mert hogy van az hogy a csaj összejön a tanárával ilyet egy tanár nem tehet! Aztán eszembe jutott, hogy az edzőcsaj meg egy nős férfival kavart diákként! Felháborító! Na jó ez csak vicc volt.
Ami viszont tényleg zavart az az hogy ez a Lewis gyerek hasonlít fekete pákóra, úgyhogy két részen keresztül fura volt nézni, mert hogy lehet az hogy ez az idióta(Pákó) ki van gyúrva, rendesen tud beszélni ráadásul nem idiótaságokat.

trisztin - 2013. 06. 09. 15:52

Most darálom a sorozatot… 13. résznél járok és olyan,mintha ez lenne egy lezárás (ugye ebben zárult le a krimi-nyomozós szál és kezdődik az éneklős-dalbetétes-montázsos részek!)
Alapvetően nézhető sorozat,tetszik, szerethető karakterekkel :) (bár már eddig is tudtam,hogy szeretem az elkaszált sorozatokat)

Raisen - 2013. 07. 03. 13:51

“végig néztem mind a 22részt,de lassan ment mert nem igazán késztetett semmi se,hogy végig nézzem,mert azért annyira nem volt”

Ezzel tökéletesen egyetértek, én is így voltam vele. Alice volt a kedvenc szereplőm.

kár hogy elkaszálták, a végefelé már jobb volt. Túl lassan kezdett bele. túl unalmas volt az eleje!

tnsnamesoralong - 2018. 02. 07. 01:40

Nekem óriási élmény volt a sorozat, mondjuk én alapból nagyon szeretem a műfajt (Hajrá csajos-cuccokat, balletes, stb. filmeket/sorikat, lásd az itthon kevésbé ismert 3 (2.5) évadot megélt zseniális ausztrál Dance Academy-t Flesh and Bone-t, stb). Erről a soriról nem is tudtam, az 1986-os Goldie Hawn-os Vadmacskák révén szereztem tudomást (címegyezés apropóján).

Nagyon sokat lenne jó írni, de nem akarok “okoskodni”, így csak pár dolog:

(1) Vegyük észre, hogy brutálisan nehéz feladat akár csak filmet is csinálni a hajrázásból, nemhogy egy sorozatot, komplett 22 részes évaddal. Ezt az egészet érdemi és nem repetitív tartalommal megtölteni. Szerintem a sorozat csillagos ötöst érdemel e (forgatókönyv-írás) téren. Ezen felül jó volt a zene, a kiállítás/rendezés, a casting, egy szóval minden.

(2) Nyilván minden sorozat “túlzás” valahol: nem kell szuperhősös sori ahhoz, hogy a szereplők 30 órányit élnek/akcióznak naponta, több kiváló skilljük van (jog, gitár, ének, hajrázás és mellé bombanő, stb.). Azaz a “túlzás” meg a végletes koncentrálás (minden mindennel összefügg) nem növeli a sori valószerűségét, de az élvezeteknek jót tesz.

(3) Azért egy ilyen sorozatnál meglepő volt a vallásosság ilyen hosszas boncolgatása, de kifejezetten jól sült el. Sőt azt kell mondjam, Savannah tűzoltós sráca már-már teológiai mélységeket karcolgatott, annyira jól kitalált volt a szerepe (és csak egy “szimpla” epizódfigura volt).

(4) Hogy mondjak egy ellenpéldát is (ami nem sikerült): Vanessa kirugása nem volt megalapozott, szvsz. Jogállamban úgy ráverhető a Lancerre, hogy attól koldulnak (pláne az ismert előzmények nyomán).

Nagyon sajnálom, hogy elkaszálták 1 évad után. :(

Kosina Marianna - 2019. 03. 10. 21:33

Sziasztok.Nekem nagyon tetszett ez a sorozat csak az utolsó részel volt egy kis problémam szerintem befejezetlen volt.Es vártam volna hogy meg folytatódjon!De ahogy olvastam sajnos nem lesz 2évad belöle.🙁

winnie - 2019. 03. 11. 04:44

ez a sorozatos műfaj sajátja, a legtöbb sorozat befejezetlen, hiszen csak azt követően derül ki, hogy lesz-e új évad, hogy rég leforgatták a szezon utolsó részét. itt is azért írták így, mert folytatni akarták, de nem kaptak rá lehetőséget.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz