login |

Bob’s Burgers: vége az 1. évadnak – írta Flanker

2011. 05. 24. 18:59 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

– I want that on my tombstone.
– Seriously, okay?
– No, I already got your tombstone picked out for ya.
– What, what is it?
– It says, “Order up”

Amikor megírtam a pilot rész kritikáját, nem gondoltam hogy még annál is jobban fogok szenvedni, kínosan unatkozni, fészkelődni a nézése közben. Pedig megtörtént, a Bob’s Burgers következő pár részét öt éves sorozatjunkie-ságom legrosszabb pillanatai közé sorolom, ennél még a The Comeback (a pilotnál is ez ugrott be, talán nem véletlen) legdepresszívebb jelenetei is jobbak voltak. Utóbbi  találó jelző, ez bizony sugárzott a sorozatból keményen. Már suhintásra emelkedett a kasza a kezeimben.

bobburger1

Aztán találtak néhány humorbonbont a kellékesek a raktárban, kinyitották a napfénytetőt az írók szobájában és már lehetett nevetni itt-ott. Pár karakterben van potenciál, ők cserébe gyakran erőltetettek, túlzóak vagy csak simán idegesítőek. A történetírók se állhatnak sorba a spanyolviasz jogdíjáért (bár az anyós ellen a falak közé elbújás jó volt), az ötletesebb alapsztorikban sincs egy fikarcnyi meglepetés, váratlan húzás. A jó poénok egy része túlírt, szájbarágós.

Bob család- és üzletfőként nyámnyila tutyimutyi, csak sodródik az eseményekkel, a nézőknél is jobban sokkolják a gyerekei, sikert még fényképen se látott. Linda tipikus 4x éves feleség a midlife crisis előtt: mindent túllelkeskedik, csakazértis ellentmond Bobnak, keresi woodstocki énjét. Gene továbbviszi apja bénaságát, csak emellé még butácska és naiv is, mikrofonja hatékony poéngyilkos. Tina posztemós tinédzser, a csúnya és hormonvezérelt lányok sztereotípiája a hangulatváltásokkal, őrült rajongással. Louise a szegény ember Stewie-je: erőszakos, élvezi mások fájdalmát, gyerekfestmény keresztanya.

bobburger2

Szerencsére vizuális, verbális poénból már jobban állunk. A nap burgere részről részre más (a’la Simpsons-tábla vagy American Dad-újság), és a szomszéd bérlő is megnevettetett olykor. Továbbra is hiányzik azonban a sorozatból a MacFarlane-istálló idiotizmusa, elvontsága, szarkazmusa, bár ez akár üdítő is lehet: a Bob’s Burgers csendesen csordogál, igen jámbor fajta. A dörmögő szinkronhangokat hallgatva (mindhárom gyerek férfié, csak szólok) már nem akarunk eret vágni, néha elvigyorodunk.

Viszont aki itt most felkiált: “Ez édeskevés!”, annak bizony igaza lehet. Van akinek cheerleader lányok, netán szappan kórház a guilty pleasure, nekem egy közepesen rossz, itthon méltán népszerűtlen animáció jutott. Az évad első felének még a 4/10 is túlzás olykor, a folytatás néhol karcolja a 6/10-t, így jóindulattal marad az 5/10 az 1. évadra. Ha valaki a pilot után, vagy a nélkül esélyt akar adni Bobék kalandjainak, válasszon a 9.-11. részekből. Mindenki másnak ellenjavallt. De tényleg.

9 hozzászólás Ne habozz!

Somhow - 2011. 05. 24. 19:07

igénytelen az egész, a legrosszabb sorozat

KLMn - 2011. 05. 24. 19:28

Louis hangja nem ferfi. Szerintem jo kis masfele animacios sorozat, es egy 8/10-t is megerdemel.

Lengabor - 2011. 05. 24. 22:05

A pilot után kaszáltam, konkrétan azt sem tudtam végignézni, pedig animációs sorozat rajongó vagyok, de ez… Egyszerűen érthetetlen számomra ebből hogy lett második évad. A kritika alapján nem bántam meg, hogy nem folytattam, de őszintén szólva ha az égbe dicséred, akkor sem érdekel, ellenszenves volt az egész. Ritkán mondok ilyet, de remélem ez nem jön Magyarországra, ne szennyezze pl. a Comedy Central képernyőjét, lenne helyette más, amire igényt tartanék magyarul, pl. Archer.

mortalus - 2011. 05. 24. 23:02

Szerintem kiváló sorozat, morbid, de intelligens poénokkal. Nem véletlenül kapott második évadot, remek volt az első.

Flanker - 2011. 05. 24. 23:21

Hát morbidnak morbid, az biztos..:)

Malachi - 2011. 09. 21. 12:41

méltatlanul alulkommentelt. egy szó: zseniális.

Kitty - 2011. 11. 07. 23:28

Lengabort: “remélem ez nem jön Magyarországra, ne szennyezze pl. a Comedy Central képernyőjét” —- már adják:D:D elszóltad magad:D Borzalmas sorozat…

loui - 2012. 01. 13. 15:40

kar hogy nem ertitek… :(
ahogy irtatok:
intelligens poenok!
zsenialis!
imadni valo!
most viccen kivul! akinek nem tetszik az TENYLEG nem erti a poenokat benne!!! :)

Zita - 2012. 01. 17. 00:15

Sok helyen láttam, hogy szidják… nem tudom. Én imádom…szerintem nagyon beteg, jó poénok vannak benne:):) az elején fura volt a rajz, de már megszoktam. Szerintem jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz