login |

House: vége a 7. évadnak

2011. 05. 24. 23:25 - Írta: winnie

67 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Ejha, érdekes finálé volt. Illetve… Nem tudom. A 7×23 évadzáró mivolta csak annyiban volt tetten érhető, hogy a szokásos heti beteg esete után pár percben a készítők kifejtettek és kegyetlenül végigvittek egy karakterszálat. Semmi több. De az a karakterszál elég ütősre sikeredett, nem hiszem, hogy sokan számítottak volna ilyesmire.

House - 7x23-c

A finálék esetében a sokkfaktor általában működni szokott és szerintem a House-nál is működött, vagy legalábbis gondolatokat generált bennem, nem csak arról, ami történt, hanem a hogyan-továbbról is. Maga a rész egyébként rettentő sokat ígért, hiszen egy érdekesnek tűnő betegről kiderült, hogy még érdekesebb, mint amilyennek látszik, sőt, még House is kapott tőle egy olyan rejvényt, ami hallatán a néző csak csettint és… És nem tudom, mi történt. Mire elkezdték volna felépíteni a beteget, már meg is volt a diagnózisfázis végkimenetele. Sokat akart a szarka? Nem tudom, de csalódás volt.

Mivel folyamatosan vártam, hogy a beteg milyen kihívások elé állítja House-t és csak nem jöttek ezek a kihívások, így csak a az tartotta a lelket bennem, hogy a flashbackes kezdés által belengetett durvulásra egyszer sor fog kerülni. Azonban, mint kiderült, ez teljesen független az orvosi esettől – így kénytelen voltam a másik minicliffhangerrel vigasztalódni, ami ritka nagy mosolyt csalt az arcomra. (Igen, én azon kevesek közé tartozom, akik kedveli “őt”. Sőt!)

House - 7x23-d

Nem volt rossz ez a House-finálé (6/10), de az, hogy kamuból húztak, hogy építettek valamit, amiből semmi nem lett, kissé lelombozott, ráadásul a Nagy Évadközi Epizód óta akadtak sokkal érdekfeszítőbb részek is, a befejezést pedig nem tudom pozitívan értékelni, inkább ódzkodnék az előjelektől – az biztos, hogy a készítők nem félnek a kihívásoktól. (Kíváncsian várom, hogy “hány perces” megoldást kapunk.)

A cliffhanger fényében mindenesetre elég sok mindent le lehetne írni House karakteréről, amit meghagyok a kommentszekciónak, azt viszont megjegyzem, hogy sok leírt véleménnyel szemben, nálam a 7. évad a jó szezonok közé tartozott (7/10). Nem csak azért, mert akadtak érdekes esetek, korrekt beteg minidrámák, kellemes csavarok, hanem mert karakterszinten is folyamatos folyamatos volt a változás – legalábbis pár szereplőnél. Azzal biztos nem lehet vádolni David Shore-ékat, hogy ne kísérleteznének folyton szegényekkel.

House - 7x23-e

De tényleg. Most akkor hogyan tovább?

67 hozzászólás Ne habozz!

bikkbakk - 2011. 05. 24. 23:30

a szezon jó volt, ez a rész nem, de érthető: szerintem a Fox-szal való tárgyalásoknál jól jön, ha egy olyan résszel zárják a szezont, ami gyakorlatilag sorozatzárásnak is befér, igazi cliffhanger nélkül.

Hogy hogyan tovább, az egy nehezebb kérdés, de nem lehetetlen megoldani. Lisa Edelstein (számomra sajnálatos) kiszállásával amúgyis kvázi reboot kell, ami a színészekkel folyó tárgyalásokban nagy segítség a producereknek.

Ezt a részt szerintem inkább üzleti megfontolások írták, mint művésziek.

winnie - 2011. 05. 24. 23:38

“Ezt a részt szerintem inkább üzleti megfontolások írták, mint művésziek.”

bennem ez nem merült fel egyébként, a készítők is azt mondják, hogy szó sincs erről (ők persze mindig ezt mondanák), de tartom őket annyira profinak, hogy ne befolyásolja őket ilyesmi, főleg, hogy inkább a stúdió és a csatorna viaskodott a fejük fölött, amibe nekik nincs belelátásuk. de persze nem tudjuk, hogy mi volt a pontos helyzet, így mindenkinek csak elmélete, sejtése van a dologról:) lehet, hogy csak szeretnám ezt hinni.

mindenesetre íme két david shore-interjú, hátha valamelyikben van valami, amire felkapja a fejét az ember:

http://insidetv.ew.com/2011/05/24/house-finale-cuddy-david-shore/
http://www.tvline.com/2011/05/house-finale-post-mortem-season-7-spoilers/

az például elhangzik benne, hogy nem úgy állnak neki az s8-nak, mintha az utolsó évad lenne.

missy - 2011. 05. 25. 00:11

Őszintén szólva sajnos már nagyon nem tud érdekelni, hogy hogyan tovább. Hatalmas csalódás számomra ez az évad, az évadzáró rész pedig tényleg az utolsó csepp volt a pohárban.

6 éven keresztül építettek a House/Cuddy kapcsolatot, erre mikor végre összehozzák őket, nem tudják, hogy mit kezdjenek velük? Szégyen és gyalázat. Eléggé kiakadtam, mikor megtudtam, hogy Lisa kilépett a sorozatból, de most már abszolút értem, hogy miért. Így a 7. évad végére tökéletesen sikerült szétcseszniük a karaktereket, a kapcsolatokat. Az évadzáró egyetlen értelmes megnyilvánulása az volt, amikor House a falnak csapta Cuddy-t és végre 2 másodpercig őszinték tudtak lenni egymással.

Úgy érzem, hogy nekem már nem tud újat mutatni ez a sorozat. Nem vagyok kiváncsi House újabb “bocs, hogy pszichopata voltam, igyekszem rendbe hozni az életem – nem, sajnos mégsem tudok megváltozni, nem tudok senkiben sem bízni, szar az élet – csinálok valami hülyeséget, lesz, ami lesz” körére. David Shore szerint nem ismétlik magukat, szerintem meg semmi mást nem csinálnak. Karakterfejlődés igenis kell. És nem, itt most nem arra gondolok, hogy House menjen át egy jóságos, kedves doktor bácsiba, de néha azért tanulhatna a hibáiból.

bikkbakk - 2011. 05. 25. 00:33

winnie,

nem tudom, amióta George Lucas azt nyilatkozta, hogy eleve hat részt tervezett és eleve Vader az apa, valamint az SW Anakin története, én nem hiszek egy írónak/filmesnek sem:)

Biohazard - 2011. 05. 25. 01:02

Nagyon szomoru es csaladott vagyok az evad finale utan. Ez az evad eleve nem tartott sehova a mondva csinalt szakitas utan (azota sem dolgoztam fel), de hogy az legyen egy evad vegso momentuma, hogy akkor jol belehajtok a haz oldalaba??
Egeszen egyszeruen nem tudom a helyere tenni ezt az utolso par reszt. Ertelmetlen.
Pedig az evad elejen meg nagyon remenykedtem, hogy valami jo is kisulhet ebbol a kapcsolatbol, de vegul csak kiderult hogy minden eddiginel melyebb godorbe kerult House.

Ez eddig a leggyengebb evadzero szerintem. Nagyon jo indulattal 4/10.

Buzz - 2011. 05. 25. 01:27

Wow missy elég jól összefoglalta a sorozat hibáit. Nagyrészt egyet is értek: hihetetlen, hogy egy eddig felvezetett kapcsolattal nem tudtak mit kezdeni. Számomra ez a sorozat legnagyobb csalódása.
Viszont nekem pont attól a 7X15 résztől indult be az évad. Lehet az írók csak a szokásos függő House-szal tudnak kreatívan bánni? Ami nagyon untatott, az Taub magánéleti és lakás gondjai voltak, egyszerűen hidegen hagyott a téma, viszont elég sokat boncolgatták. A Masters szál pedig úgy lett volna lezárva rendesen, ha talál magának valami pasit ha már annyit csámcsogtak azon is.
Lisa kiszállását sajnálom, de igazából amilyen viszony alakult ki közte és House között, nem annyira fog hiányozni.
Jó lenne ha Cameron vissza térne a köv. évadban, ha úgy is kiszállt a HIMYM-ből és 13 pedig mozizni fog. Így a végére visszatérne az eredeti felállás.

CalverKelevra - 2011. 05. 25. 01:40

nekem bejött. az évad maga nem volt a legerősebb (nagyban köszönhető Masters karakterének, pfej), de az évadzáró nagyon kellemes lett, az elképesztően idegesítő beteg ellenére – főleg sokat dobott az utolsó pár percen Wilson azelőtti megnyilvánulása. (“…he’ll be in a bar. He’ll find one that matches how he feels inside…”)

Wilde kisasszony visszatérése meg nagyon kellett már a sorozatnak, Taub-os szál meg szvsz is szórakoztató, de főleg mert Taub ász karakter.

DeadMan - 2011. 05. 25. 02:40

Hát, a következő évadban derül csak ki, de szerintem House karaktere most fog elindulni egy új irányba.

És így már az sem gond, hogy Cuddy nem tér vissza, szépen rövidre zárták ezt a sztorit:)

Várjuk az újdonságot, a vérfrissítést a következő évadban!

Heh, tényleg a Taubos szál. Így utólag már megértem, miért kellett ennyire erőltetni a dolgait az egész évad során. Ilyen csattanóval megérte, én halálra röhögtem magam:)

Szóval végeredményben: volt pár rossz húzás az évadban, de nekem is éppen kezd visszajönni a sorozat a mélypontról. Ez mondjuk nem a végkifejlet kivételével közepes finálénak köszönhető, de nem gond. A lényeg, hogy elhitették velem, hogy van lehetőség egy 8. évadban. Úgyhogy én biza ott leszek a kezdésnél.

bogyo29 - 2011. 05. 25. 03:08

A vége nem kicsit WTF! 5 percig ültem és kínomban röhögtem, hogy ez MI?? Nekem nagyon nem illett ez a megtorlás Househoz. Szerintem, a durva és agresszív érzelmi-manipulatív támadás jobban passzolt volna a karakteréhez, mint ez a kvázi gyilkossági kísérlet, vagy inkább fizikai erőszak vagy franc tudja minek nevezzek egy ház ebédlőjébe való parkolást.

Szóval két dolog kavargott bennem a zárás után: az első gondolatom az volt, hogy ez röhejes lett, és missyvel értek egyet, a karakterek topognak egy helyben: Cuddy a szakítást követően kizárólag sajnálkozó, boci szemekkel nézett Housera; House pedig ismét egy pióca érzelmi színvonalával rendelkezik. Egy kis babystep előre, majd 1000 vissza. Remek.
Aztán tovább rágcsáltam magamba a látottakat, és arra jutottam, hogy továbbra sem tetszik a végső megoldás, de ha ez a megtorlás kell, hogy előre mozdítsa – de legalább mozdítsa valamerre a karaktereket, hát legyen. Ezt a Cuddy-House kapcsolatot teljesen föl kellett kavarniuk/rázniuk, hogy aztán új alapokra helyezve kezdjék a következő szezont.
Szóval akár érdekes, új dolgok is kisülhettek volna ebből a szituból, csak ugye LE kiszáll, így ezzel már nem operálhatnak. Szívás, de itt az esély, hogy most valami teljesen újat mutassanak.
Azért remélem kreatívan, de normális indokokkal búcsúztatják majd Cuddyt, és nem vmi “autóparkolásos” megoldással, mert az tényleg méltatlan lenne a karakterhez.

nyszab - 2011. 05. 25. 07:15

Akkor megint én leszek az, aki bevédi a dolgot, szerintem nagyon durva volt. Laurie mintha mindig elővenné a legjobb formáját az évadzárókra, szerintem hihetetlen jól játszott ebben a részben, ha lehetséges, rátett még egy picit arra a nagyon magas szintre, amit ő hozni szokott, egyszerűen annyira jó, hogy tényleg egymaga elcipelné a dolgot.

Az egyik legjobb évad volt a hetedik, nyilván voltak kevésbé ütős részek, de az mindig előfordul, az epizódok nagy része viszont szuper volt szerencsére, a finálé meg sokkoló és szerintem sok potenciált hordoz magában a folytatást illetően.

Továbbra is tartom, hogy ilyen komoly cucc az összképet tekintve azért olyan túl sok nem fut a tévében jelenleg, de hát ugye ízlések és pofonok. Számot én nem is dobok.

winnie - 2011. 05. 25. 07:26

“hihetetlen, hogy egy eddig felvezetett kapcsolattal nem tudtak mit kezdeni. ”

szerintem ez annyira nem volt felvezetve, szerintem más volt a helyzet, mint a bones vagy a castle esetében, itt nem uralta el annyira a sorozatot az “összejönnek-e?” kérdés, nem a pajkos évődések volta jellemzőek a kapcsolatukra. ráadásul simán benne volt, hogy ha összejönnek, akkor sem tart sokáig a dolog.

szóval bőven tudtak volna mit kezdeni, inkább nem akartak. (bár tény, hogy a karakter milyenségével simán lehetett volna magyarázni a szakítást és az együttmaradást is.) együtt tartani két karaktert nem lett volna művészet, hiszen a legtöbb együtt tartás azzal párosul, hogy nem csinálnak semmit velük, csak együtt vannak. ergó, ha akarták volna, ők is tehették volna ezt.

ráadásul ennyiben semmiképpen sem volt tipikus a dolog, hiszen más sorozatokban ilyet nem nagyon húznak meg. főleg, hogy végül cuddy szakított vele. ráadásul, ha együtt maradnak, akkor nem ismerhettük volna meg ennyire lecsupaszítva house-t, hogy mi mindent reagál a szakításra. karakterizáció szempontjából elég beszédes.

winnie - 2011. 05. 25. 07:30

“Taub-os szál meg szvsz is szórakoztató, de főleg mert Taub ász karakter.”

akkor mégsem vagyok egyedül, ő már a kezdetektől fogva a legjobb karakter a szorongásaival és minden negatív, pozitív tulajdonságaival.

Anthony - 2011. 05. 25. 07:39

A Huddy kapcsolat tényleg nagyon bosszantó volt, főleg a szakítás banalitása. De ha belegondolunk egyben zseniális, és realisztikus olyan értelemben, hogy a valóságban is rengeteg ilyen kapcsolat van, ahol a két fél csak kínozza egymást. Hiába szeretik egymást, de egyszerűen nem tudják megtagadni magukat.

A fináléról: én nem vagyok meggyőződve, hogy így volt eredetileg is kitalálva (bár nem tudom mennyi idejük lehetett változtatni), de könnyen meglehet, hogy igen. Viszont nyilván a folytatást meg kell már változtatniuk. Ez nekem mint nézőnek kicsit gáz volt, mert Lisa kiszállásának hírét nem lehetett elkerülni, így azzal a tudattal néztem a részt, hogy itt most valami véget ér.

Remélem, hogy lesz változás azon kívül, hogy Cuddy eltűnik (ja és Olivia maradjon, mert teljesen más vele a sorozat, remélem hangsúlyosabb szerepet kap).
Összességében én sem tudom pontozni, nézni fogom amíg be nem fejezik, ez azt hiszem mindent elmond.

winnie - 2011. 05. 25. 07:45

“Jó lenne ha Cameron vissza térne a köv. évadban, ha úgy is kiszállt a HIMYM-ből ”

nem fog, írtunk pár napja az új sorozatokról, az egyiknek ő a főszereplője.

Naya - 2011. 05. 25. 07:55

Missy nagyon jol osszefoglalta..! En mar annyira nem varom a 8. evadot Cuddy nelkul nem is tudom mi lehet erdekes benne. Hpuse mar idegesitett a pszichos lelkuletevel. Kellett ez a csattano a vegere igy Cuddytol elzartak orokre es o meg “uj” eletet kezdhet. Ugy gondolom ez nem a 8. evad lesz hanem egy uj sorozat.

jellycat - 2011. 05. 25. 08:21

Nem kicsit döbbentett le a finálé, és az első reakcióm a teljes értetlenség és a csalódottság volt, majd utána már nevettem, mert annyira tragikomikus volt az egész. A különböző promókban eléggé egyértelmű volt, hogy valami ilyesmi fog történni, de végig reménykedtem, hogy ismét csak a nézőket húzzák, és valami teljesen más lesz az epizód végkimenetele. A másik dolog, hogy egy átlag részhez képest is kicsit összecsapottra és kaotikusra sikeredett. Pl. itt szerintem, nyugodtan lehetett volna időrendben elmesélni a történéseket, és nem lett volna szükséges már az elején megmutatni House tombolásának végeredményét. Úgy talán nagyobbat ütött volna.
Összességében véve nem volt rossz évad ez sem, bár tény, hogy a szakítás után néha enyhe ámokfutás jellege volt a történéseknek. Én alapvetően House karaktere miatt vagyok rajongó, az orvosi esetek és a többi szereplő másodlagos számomra. Ezért is örültem, hogy összehozták Cuddy-val, mert nagyon nagy potenciált láttam ebben a kapcsolatban karakterfejlődés szempontjából. Amiben egyébként nem is csalódtam, inkább abban, hogy nagyon rövid idő alatt, és nagyon hülyén zárták le ezt a szálat. Jobban tetszett volna, ha tovább foglalkoznak a kapcsolatukkal, és nem robbantják őket szét az évad közepén. Nem voltak kétségeim afelől, hogy előbb-utóbb szakítás lesz a vége, de amilyen váratlanul és béna indokkal történt, az sokkoló volt – úgy tűnik, nem csak nekem.
Sokszor leírtam már, de nekem Cuddy személye nagyon kedvezőtlenül alakult az egész évad alatt. Gondolom, ez is csak fricska volt az írók részről, hogy mindenki azt gondolta volna, House lesz az, akinek állandóan kétségei vannak, és aki megpróbál kihátrálni a kapcsolatból, erre Cuddy volt az, aki többnyire be volt sértődve valamiért, vagy épp azon merengett, hogy nekik nem kéne együtt lenniük. A tavalyi nagy összeborulás és a gyönyörűen felépített 6. évad után ez elég nagy arcon csapás volt, hiszen úgy éreztem, nézőként eléggé meg lettem vezetve, ráadásul jobb lenne, ha nem mindig arról szólna a sorozat (még a House sem!), hogy ki mennyire van beborulva. A Vicodinra való visszaszokást ráadásul elég nagy klisének tartom, még szerencse, hogy viszonylag kevésbé volt utána hangsúlyos.
Értem én, hogy a House/Cuddy kapcsolatból ennyit tudtak kihozni, és radikálisan akarták megváltoztatni a felállást, de úgy érzem, kezdenek kicsit kifogyni az ötletekből. Ez is klisé, de a kevesebb, néha tényleg több lenne, nem kéne mindig sokkolni akarni. Kíváncsi vagyok, milyen irányban indulnak el a 8. évadban, mert ez az évadzáró elég magas labdára sikeredett. Bár elég szkeptikus vagyok a folytatással kapcsolatban, mindenképpen folytatni fogom jövőre is, és csak bízom benne, hogy ezzel a merész lépéssel nem rontják el az eddigieket.

Thrasher - 2011. 05. 25. 08:35

rohejes hatásvadászat, az utolsó részek roppantul irreális durvulni akarása elérte, hogy innentől egyáltalán ne tudjam komolyanvenni a cuccot.
év kozben is szánalmas volt sokszor, teljesen nevetséges, mondvacsinált indokokon problémázott Ház, amik még az ő karakterétől is értelmetlenek voltak, aztán Cuddy is olyan módon hajította ki, ahogy szerintem az a karakter, akit éveken át írtak, nem tette volna.
tré.

cyborgwings - 2011. 05. 25. 08:39

a kritika feléig gondolkodnom kellett, hogy mi az istenről szólt egyáltalán ez az epizód, holott nincs tíz órája, hogy megnéztem. szerintem ezzel a véleményemet is elmondtam. siralmas volt számomra. az évadnyitót azért majd megnézem, aztán hátha lesz olyan jó, hogy érdemes maradni, meg mégiscsak az utolsó évad lesz… mindenesetre most nagyon elment a kedvem a house-tól.

winnie - 2011. 05. 25. 08:48

“meg mégiscsak az utolsó évad lesz… ”

erről egyelőre nincs szó. a fox más helyzetben van, mint a többi csatorna és, ha nem jönnek be az újoncaik, akkor kizárt, hogy a house-t hagyják, hogy befejeződjön. főleg, hogy a bones is sokadik évados.

drP - 2011. 05. 25. 08:50

hát, elég meee volt ez a rész nekem. az évad igazán remekül indult, szerintem nagyon jól kezelték a kapcsolatot. nyilván benne volt a zsíktás lehetősége mindig, de a szakítás maga röhejes volt, ezt tartom továbbra is. azóta Cuddy karaktere semmire sem jó, így én nem bánom, hogy Lisa kiszállt. A fináléról, a hetibeteg szálat szerintem nagyon elcseszték, a végére annyira érdektelen volt már számomra, hogy arra sem emlékszem, mi lett a vége. a rész közepén majdnem lefejeltem a monitort, mert úgy éreztem, karakterileg valahol az 5. évadban járunk – önpusztítás, egy rakat vicodin, ezt már láttuk, köszönjük. Ehhez képest a vége nekem tetszett, mert House elborult kakteréből imán kinézem ezt, az hogy elhúzott Mexikóba(?) viszont zsí, remélem marad ott egy pár részig.
Összességében az évad: erős kezdés – béka segge alatt – erős részek Cuddy nélkül, gyengék vele – közepes befejezés

winnie - 2011. 05. 25. 08:50

nem mellesleg, most lehet csak sajnálni lisa edelstein kiszállását, mert így a cuddy – house dinamika teljesen megváltozott volna, viszont nélküle nem lesz különösebb súlyos kihatással a sorozatra.

cyborgwings - 2011. 05. 25. 08:51

jó, még nagyon reggel van, lehet, hogy ezt csak álmodtam. :)

adaam - 2011. 05. 25. 09:55

house bekattant picit, kellett már ez hogy kiengedje az érzéseit. totálisan magának való karakter most láthattuk hogy még a legjobb barátja se ismeri tökéletesen. a beteget meg arcon csaptam volna valamivel legszívesebben hogy lehetett ilyen hülye végig. csak a legvége érdekelt az egész részben és korrekt befejezést kaptam. cameron nem kell vissza még ha lehetőség lenne akkorse, foreman-el kéne valamit kezdeni nagyon el van ott közben meg semmit sem csinál, úgy érzem chase-el együtt el vannak hanyagolva. taub benne van a kakiban de megoldja :), 13 meg még mindig szép és érdekes. ígytovább :D

Arthuro_Adam - 2011. 05. 25. 10:26

Szerintem abból a szempontból nem baj, hogy Lisa Edelstein kiszállt, hogy a szakítás után eltávolodott a két karakter egymástól, ezen kb. az változtatott volna, ha újra összejönnek, azt meg inkább ne.

Egy dolgot kérnék, hogy valahogyan normálisan oldják meg a lezárását Cuddy történetének.

Pkclaire - 2011. 05. 25. 10:28

Rászántam egy kis időt arra, hogy elolvassam a kommenteket. Számomra mostmár lejön, hogy mennyire akartak változtatni a készítők. Próbáljuk ki ezt, meg azt, és nézzük meg, hogyan működjön így és huh oké, akkor most legyen vége úgy, ahogy talán reális volna, de senki sem számítana rá. Cuddyt, akit alapból bírtam, sikerült hullámvölgyeken át eljuttatni oda, hogy érdektelenné vált. Wilsonon sincs már hangsúly — na akkor ki beszél itt a triumvirátus szentségéről? Taub és magánéleti gondjai is erőteljesebbek, mint hogy pl 13-mal mi volt 1 év alatt. Az is tiszta, hogy House karaktere fontosabb, mint a heti eset, de engem már csak azért sokkolt ez a finálékhoz nem méltó szint, mert olyan unalmasra és erőtlenre sikeredett végeredményében, amihez hasonló részt a fontossága miatt nem tudok említeni. Oké, én értettem House motivációját a maga módján, nem volt gondom a házba hajtással, végülis ezt erőszakolta ki belőle mindenki. Még az írók is. Nem tudom ki emlékszik arra, mikor az mondtam, hogy a 8ik évad bizonytalansága miatt ez a rész egy burkolt sorozatfinálé lehet… Hát ez pont olyanra sikeredett. Pont olyan ‘nem túl sokkoló’ meglepetés lett ez az elrepülök a Paradicsomba, mint amilyen hadarva igyekezték most a Huddy-szálat elkötni és az arcunkba mutatni azt, hogy a sok brutalitás után, változás lesz. Komolyan egészen kiakadtam, hogy az eddigi olyan zseniális részek után ilyen erősséget kaptunk. Meg lehetett ezt volna sokkal jobban csinálni. Már csak attól félek, hogy ez a mondat a későbbiekre is igaz lesz. HL egy kivételes színész, de csak végzi a munkáját. Úgy látom, mélységeiben nem szól bele a történésekbe. Remélem, hogy ez a helyzet, és nem az, hogy nem érdekli a sztori futása. Mert különben a lejtmenet erősebb lesz.

Én is folytatom a 8ik évaddal, de csak az ő karaktere miatt. Maga a személyiség miatt. Vissza az alapokhoz. Mintha ismét a 2ik évad lenne…

3/10. Magamon túlmutató jóindulattal…

imi - 2011. 05. 25. 11:34

Ha Lisa Edelstein maradt volna, akkor hogy oldották volna meg, hogy ne rugja ki House-t? Eléggé hülyén nézett volna ki, hogy majdem megöli őket,(ha jól láttam pont abba a szobába rohant bele house amelyikben 1 másodperce még ebédeltek) de továbbra is alkalmazza. Kiváncsi lettem volna.
Kár, hogy igazából nem is az írók akarata érvényesül hanem a stúdióé meg a szinészeké meg egy csomó más tényezőé.

keba - 2011. 05. 25. 11:56

“ha jól láttam pont abba a szobába rohant bele house amelyikben 1 másodperce még ebédeltek”

Eggyel arrébb ebédeltek, ez a szoba üres volt.

winnie - 2011. 05. 25. 12:51

az interjúban kitérnek erre. elvileg ugyanaz volt, de éppen abbahagyták a kaját, vagy ilyesmi.

Benő - 2011. 05. 25. 13:04

Számomra a Housnak ezzel a fináléval vége is… pont.

Bullseye - 2011. 05. 25. 13:08

ez a kaszkadőrshow szvsz marhaság volt.
Cuddy távozása meg érdekes lesz, akárki akármit mond.
Eddig ugyanis ő volt az egyetlen, aki megtűrte House-t, és elviselte a hülyeségeit, mert hol titokban, hol nyíltan, de szerette. De akár új kórház új igazgatóval lesz, akár csak új diri, valszeg megpróbálja majd betörni House-t, esetleg a függőségét sem találja majd természetesnek, így átlag 3-4 részenként kirúgják majd… ha nem talál ki valami okosat DE hihetőt az írócsapat

Tonyiommi - 2011. 05. 25. 13:24

Az egyik legjobb House finale volt reszemrol. Talan csak az az volt jobb, amikor felbomlott az eredeti team. Varjuk az S8at, remeljuk hasonloan jo epizodokkal. Finale 8/10, season 8/10.

Cirmoscica - 2011. 05. 25. 19:39

Én már nem is tudom, mit gondoljak. Mindenesetre a házba hajtós jelenetnél kicsit felment nálam az adrenalin. A legnagyobbat meg a Taubné “Terhes vagyok”-jánál röhögtem, némi értetlenséggel egyetemben.

Egyébként a két David Shore-interjú magyar fordítását itt ill. itt találjátok.

Kíváncsi vagyok, hogy Cuddy helyett ki meg mi jön be a 8. évadban.

eranett - 2011. 05. 25. 20:01

Végig olvastam a kommenteket, és azt gondoltam, ha senkinek nem tetszett a rész, akkor inkább nem is írom le, hogy nekem igen.@tonyiommi, nem vagy egyedül, én is 8-at adok a részre, az évadra 9-et. Nem szoktam a történésekbe “mélyen” belemenni, csupán csak szórakozni akarok, és ez mindig sikerül, ha House-t nézek. Szóval kíváncsian várom a 8.9….évadokat. Tudom Hugh is megunja egyszer, de amíg nem, én kitartok.

winnie - 2011. 05. 25. 20:17

eranett: nekem tetszett volna, meg nem is adtam rossz pontot rá, de vártam valami nagy elmepárbajt, amikor kiderült, hogy house-nak milyen kihívás elé kell néznie, hogy derítse ki mi a baja a sok valós és kamu tünet mellett, de utána ripszropsz meg is lett oldva az eset, amin ugyan a végén csavartak egyet, de…

ropi72 - 2011. 05. 25. 21:19

Cuddy kiszállása a sztori szempontjából szerintem csak jó lehet. Én a 7.évad távlatából a Cuddy-House kapcsolatot már sima zsákutcának érzem. Visszatérni a régi kapcsolathoz teljesen értelmetlen volna,egy nős,megjavult,jóságos House doktor bácsi pedig maga a halál. Lehet,hogy ezzel a csapdával nem tudtak mit kezdeni a készítők sem és emiatt nem is törték kezüket lábukat az LE-l történő megegyezésre.Viszont az is biztos,hogy House-al szemben szükség van egy ellenpontra és én remélem,hogy ez egy új színész és új karakter lesz!
A magam részéről csatlakoznék ahhoz a táborhoz ahhol a 7.évadot nem döngölik a földbe,de az egekbe sem emelik.Számomra 10/6-ot megérdemel de azért egy szebb jövő reményében várom a 8.évadot…

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 25. 21:20

A Glee kritiákoz hasonlóan itt is előbb írok, majd utána olvasok.

Megnéztem, túlestem rajta és könnyek nélkül elbúcsúztam a kedvenc sorozatomtól. Ez a finélé nem volt durva, nem volt sokkoló, nem volt megindító, nem volt drámai, nem volt semmilyen. Számomra most pukkadt ki a lufi, hogy egyszerűen elfogytak az ötletek. Ilyenkor kéne elegánan befejezni (igen, tudom, hogy ez nem így működik), mert kifogyott a szufla az írókból, szomorú, de ezvan. Semmi, de semmi érdekeset nem tudtak beletenni ebbe a fináléba, és ha belegondolunk, miylen volt az előző 3 évadzárójuk, akkor ez eléggé beszédes tény.
Őszintén szólva én valami nagy tragédiát kaptam, bennem volt az is, hogy mi van, ha már tudták, hogy Lisa E. távozik, amikor megírták, szóval rossz érzésem volt, de igazából nem történt a világon semmi. Az űberdrámai feélvezetés megoldása nagy röhej lett, nem tudom ezt komolyn venni House-tól, az utolsó jelenetet meg értelmezze mindenki ahogy akarja, lehet, hogy House befordul egy bokornál és égő repülőgéproncsot meg sikító embereket talál ott (Purgatórium!!!), lehet, hogy haluzik, lehet, hogy fantáziál, lehet, hogy semmi csavar nincs benne, csak elment vakációzni, az az igazság, hogy nem érdekel. Szépen fokozatosan elveszettem az érdeklődésemet a 7. évad végére, és a fő színésznőjük kiesése végleg megpecsételte nálam a sorozat sorsát. Nekem itt és most kasza, és nicns bennem semmi fájó érzés miatta.

bibe - 2011. 05. 25. 22:19

Szerintem is jó volt a rész.
Főleg a vége. Egyből a Ragyogás ugrott be. Már vártam, hogy mikor odaadja a kefét, akkor beszől, hogy “Here’s Johnny!” :)

malteros - 2011. 05. 25. 23:29

Én is megnéztem, és viszonylag jó rész volt. Főleg az ámokfutás. Taub 2 nője terhes, ez is érdekes lesz 8. évadban.

House és Cuddy kapcsolatáról pár gondolatot had írjak le:
Ha Cuddy terhes lett volna House-tól? Na azzal mit kezdtek volna vajon ?:D

Bullseye - 2011. 05. 26. 09:57

Végül is Greg maradhat ott parton, nyithat praxist, és ő lesz Dr. Beach House – az új szponzor is jól jön majd

mrsitn - 2011. 05. 26. 10:53

Én a felirat miatt a reakcióval csúsztam egy napot. Közben megpróbáltam nem elolvasni a hozzászólásokat, és a spoileres részeket átugrani, mivel nem sikerült, abba is hagytam az olvasást, és vártam türelmetlenül. Szinte kár volt.
House megkapta a rejtvényét, testre szabva, mint vmi ajándékot , amit neki szántak. Annyira mesterkélt, annyira semmilyen nem volt. Pont arra lehetett rájönni, hogy tessék ez a feladvány neked és csak neked készült. Olyan, mint amikor az ugráló tinilány nagyon vágyik a pöttyös labda után, és Tibi bácsi odadobja neki.
Azután a fő jelenet, hogy belehajt a falba. Le kell sittelni és kész. Nevetséges. Elgondolkodtató azért hogy mi mindent megtehet. Ill mi mindent megtehettetnek vele az írók. Abnormális dolog, még azok után is ahogy a karakter 8 éve építkezik. Ujra a tinilány jut eszembe, mikor falhoz vágja dühében a tükröt. House a hisztis idióta picsa CSak Houset, már semmilyen formában sem találom szerethetőnek. Hiába a zsenije, ha mellé minden személyiségbeli negatívumot felsorakoztatnak. Sérült, függő, szociopata. Pont.
A legjobb jelenet sztem is Taubé, amikor a felesége bejelenti a terhességet. 13 beszólásai, okfejtései egyenletes szintet hoznak. Chase nekem egyre érdektelenebb, ahogy Wilson és Foreman is csak töltelékszintre süllyed. Cuddy pedig elérte azt a határt amikor már nem tud Houssel mit kezdeni. Minden megtörtént aminek meg kellett történnie, nem tudnak ujat mutatni, vagy nem akarnak olyat felvállalni, amitől a kapcsolatuk kezelhetőbb lesz, mert akkor veszítenének a karakterek a varázsukból.
A jövőre nézve Houset csak mint külsőst tudom elképzelni. Vagy Cuddy adja le a kórházvezetői állást, bár a rész elejei kirohanásból nem ez jön le. Azt még el tudom képzelni hogy House egy hawaii klinka orvosa lesz :)
Részemről adok neki esélyt, de nem olyan várós mint régen volt.

Luna - 2011. 05. 26. 11:12

Végig néztem, nem értettem. Valami sokkal nagyobb sokkra számítottam az elején, pl. hogy valakinek elmentek otthonról és felgyújtotta a kórházat, vagy valami ilyesmi. De nem House. Aztán lecsapják a labdát egy házba parkolással… (Ebben a jelenetben csak az tetszett, amikor House Cuddy kezébe nyomja a hajkefét.)
A House-Cuddy kapcsolatban én (is) láttam a lehetőséget, kár volt így elvágni. Nem mondom, hogy én nem hagytam volna ott House-t, de ez azért erősen mondvacsinált ok volt. Ráadásul az önmagát megműtős rész után egy picit számítottam rá, hogy rendbe jönnek. A kapcsolat is, House is.
Taub túlerőltetését én sem értem, annyi másik szereplő van még mellette.
Winnie-vel egyetértek, vártam én is, hogy miket alkot még be a “művésznő”, de ahogy kimondta, hogy House nem tudhatja melyek az igazi tünetek, onnantól nem generált magának semmilyen műbalhét. Akkor meg minek mondta/mondatták vele az írók?
A Vicodin visszahozását megint nem értettem. Vissza a gyökerekhez? Se kapcsolat, se barátság, csak a gyógyszerek? Nem mondom, hogy át kellett volna mennie House-nak kedves aranyosba, mert az nem ő lenne, és nem is nézné a kutya se az új doktorkedvest. De ez így akkor sem jó, pláne hogy jó pár részt végigküzdöttünk az elvonón (amik egyébként nem voltak rosszak), de akkor ennyi erővel küzdhetett volna magától is, ehhez nem kell(ett volna) elvonó.
Wilson-ban egyre gyakrabban csalódom, de valahogy bennem volt, hogy azért van, mert ő is lelép, véget kell vetni a nagy barátságnak. És őt lett volna könnyebb túlélni.
Őszintén szólva nem örülök annak, hogy Lisa Edelstein kilép… Fontos karaktere volt a sorozatnak, és House életének is. Nekem hiányozni fog…
Én maradok, és továbbra is kitartok az őrült doktor mellett továbbra is, bár nem sok lehetőséget látok a továbbiakban.
Ez a finálé szerintem nem volt méltó…

Honi - 2011. 05. 26. 11:45

Doctor House in da house!

vegyes érzések és némi kíváncsiság, hogy hogyan másznak ki a saját maguk által generált katyvaszból a készítők.. De mi ez egy csapatbontáshoz vagy egy Mayfieldhez képest? Hol a sorozatgyilkos?

Aldo - 2011. 05. 26. 19:03

Nekem a hírhedt 15. részig tetszett az évad. Az elején több érdekes orvosi eset is volt, ráadásul a House-Cuddy kapcsolatot is jól kezelték, mivel nem ment át nyálas, hollywoodi, giccses stílusba, hanem két magányos ember próbál “megbarátkozni” az új helyzettel. De persze ennek véget vetettek, mondván House sosem lehet boldog. Azt is hozzá tették, hogy nem szeretnék önmagukat ismételni. Na de akkor a vicodin szedés mégis mi? Úgy éreztem, hogy ezzel a lépéssel a kukába vágták a teljes 6. és a 7. évad felét. A szakítás után pedig megint kezdett átmenni ötödik évados, sötét hangulatba. A finálé végén pedig folytatódott a “nyomorúságos és boldogtalan az életem, ezért pusztítom saját magamat és a körülöttem lévő embereket, de ezt tolerálja mindenki, mert én vagyok House”. Ez is fárasztó már egy kicsit.
Finálé: tény, hogy nem volt egy kimagasló rész, de azért nem is volt annyira rossz. A beteg az elején kifejezetten érdekes volt, de a végére már nagyon fárasztó volt. Taub szálán felröhögtem, mert eszembe jutott egy régi film, ami totál ugyanerről szólt. Ez a szál még akár érdekes is lehet az új érvadban. A hírhedt autós jelenet enyhén tragikomikus volt. Az egyetlen humoros momentum az volt, amikor tényleg visszaadta a kefét, bár vártam, hogy vagy Cuddy, vagy Wilson minimum lekever egy pofont neki, mert azért ez mégis csak elég durva húzás volt.
Nagyon várom a 8. évadot, de azért nyáron nem fogom a körmömet rágni idegességemben. Sok kérdést vetettek fel: hogyan távozik Cuddy, ha House most elvileg szökevény, akkor hogyan tér vissza a kórházba. Egy új, trópusi helyszín azért elég merész lenne. De ahogy a korábbi évadokban (House-Wilson ellentét, elvonó) valószínűleg ezt is lerendezik egy-két résszel és minden megy a régiben.

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 26. 19:29

Elolvastam a David Shore interjúkat, és őszintén szólva nekem az jön le mindkettőből, hogy a leghalványabb fogalmuk nincs, hogyan folytassák. És nem azért nincs, mert Lisa kiszállt, nem is azért, mert House belehajtott a ház falába, és utána átment Lostba, hanem mert egyszerűen nincs már ötlet. Már ezt a 2 fordulatot is nagyon erőltetettnek éreztem az évadzáróban, ahogy 13 börtönsztoriját is előtte (soha nem említett testvér? Ugyan már.), nem beszélve a kísérleti gyógyszerezésről meg az önműtétről, egyedül a Taub fordulat az, ami tényleg vicces, de minden más rettentően izzadtságszagú. Az interjúkban is csak gyáva és kitérő válaszokat ad, az elmúlt fé évben nagyon sokat csökkent ez az ember a szememben, pedig tehetséges írónal tartottam.

Cancer - 2011. 05. 27. 14:06

Nem tudom mit gondoljak erről a fináléról. Szerintem egyáltalán nem volt karakter idegen House kitörése. Kellett már valami ilyesmi. Igazából az egy mondat köré épült: “I feel hurt.” (House talán egyetlen igazi, őszinte, az érzéseire rávilágító mondata, az egész sori alatt.) House akarta azt a kapcsolatot Cuddyval, az lett volna az igazi változásának a kulcsa. Vagy lehet túlságosan romantikus alkat vagyok… Kíváncsi vagyok hogyan fog folytatódni Cuddy nélkül. Jó lett volna megnézni hogyan változik Cuddy és House kapcsolata ezek után.
Amit nagyon sajnálok, h kevés Wilson volt/lesz. Taubbal irtó sokat foglalkoztak, Chase és Foreman csak úgy voltak. 13as pedig kéretik maradni!
A 7.évadban voltak számomra olyan részek, h na ez a legjobb House részek között van. Mindig amikor gy éreztem, h jajj mi ez már megint, jött egy marha jó rész. Na meg amikor végre kezdtem kiheverni a diliházas-House-leépítést, megint kapok egy hasonlót. Csak akkor egy évadon keresztül építették le H-t, most néhány rész alatt. Egy szó mint száz, nem tudom mit gondoljak. Meglátjuk hogy lesz tovább.

sunyaoo8 - 2011. 05. 27. 15:33

nekem a belehajtok a házadba részről valahogy a Ponyvaregény jutott az eszembe :D

eranett - 2011. 05. 27. 16:13

Nekem külön tetszik, ha egy karakterről nem tudunk mindent,és csak akkor jön elő, ha szükséges a cselekmény szempontjából. 13 testvére is pont jókor jött a képbe. Teljesen hihető volt. Ha mindenkiről mindent tudnánk,nem volna semmilyen fordulat, csavar a részekben.Az íróknak is meg kell adni a lehetőséget, hogy legyen hova nyúlniuk, adott esetben is egy beteg testvér “szerepeltetésére”.

eranett - 2011. 05. 27. 16:16

“Az íróknak is meg kell adni a lehetőséget, hogy legyen hova nyúlniuk, adott esetben is egy beteg testvér “szerepeltetésére”.” Uhh valahogy nem jó ez a mondat, de a lényeg remélem kivehető.

gromit - 2011. 05. 28. 00:46

Maga a rész sztem nem volt rossz (bár a hetibeteg nekem nagyon nem volt szimpi, a rejtvényfeladványáért is én inkább lecsaptam volna), de a szezon számomra vegyes. Voltak benne jó részek, meg nagyon jók meg… hát végül is tkp csak 1 szálat rontottak el benne, de azt nagyon :D

Még az évadzáró előtt gonoszkodtam, h LE biztos azért akar kiszállni, mert nem tetszik neki, ahogy (el)bántak a karakterével.
Persze lehet h az én romantikus lelkemben van a hiba, de itt nem értek egyet Shore-ékkal, h amúgy is lehetett tudni, h nem fog soká tartani, blabla… sztem a maga módján elég jól működött az a kapcsolat, és House attól még eléggé House-os maradt, csak aztán az írók mindenáron szét akarták őket szedni, és ehhez sajnos Cuddyt építették lefelé karakterileg, de nagyon. A szakítós résszel rendesen kiakasztottak, utána meg már próbáltam kerülni a szpojlereket is (meg kevéssé izgatni magam sorozatokon :) ), és a finálét is úgy néztem, h nem láttam előtte semmilyen előzetest. LE távozásának hírét persze nem lehetett elkerülni, úgyhogy leginkább úgy néztem a finálét, h mi lesz ebből, mi lehet a folytatás, meg hogy hátha kis cselesek ők igazából már akkor is tudták, és még vmi lezárás is lesz.

Rész elején jól le is döbbentettek, közben aztán azt hittem, hetibetegnek fog besegíteni (engem idegesített a nőszemély), de aztán megnyugodtam, h csak a kefét adta vissza :D Komolyan, eljutottam oda, h minden őrültsége ellenére House-szal értettem egyet, Cuddy remekül kiprovokálta. És bár sajnálom, h így alakult, de ha már így alakult, akkor jobb is így. Ezzel a Cuddyval már nem lehet mit kezdeni (meg ezzel a Lucas 2.0-val*)
(* a kibeszélőn írta vki, de tetszik :) sztem creepybb is, mint Lucas volt)

gromit - 2011. 05. 28. 00:51

ezt párszor már elmondtam, de még most is tartom, h amíg Hugh Laurie meg nem unja, addig én se fogom megunni :)

Shore-nak nyilván addig jó, míg megy a szekér, de amiket Laurie csinál meg nyilatkozgat mostanában, nekem nagyon az jön le, h lassan kezdi unni. 1 év még lehet benne, persze kérdés is, h az írók hogyan fognak kimászni a saját vermükből :)
(persze az is lehet, h zenélget kicsit, feltöltődik energiával, és bírja a mókuskereket, míg le nem lövik. mármint a sorozatot)

winnie - 2011. 05. 28. 00:54

“h lassan kezdi unni. ”

szerintme, ha ilyeneket csinálnak a karakterével, akkor nem fogja megunni:)

gromit - 2011. 05. 28. 00:55

Taubot amúgy én is bírom :)
a magánéletétől néha falnak megyek, de ha épp nincs színen a felesége (és azért abból van több jelenet), akkor csípem, jó kis egysorosai tudnak lenni :)

Foreman viszont továbbra is eléggé Boreman. Chase meg kicsit elszürkült az év végére, de neki voltak jó mókái, és nagyon remélem, h marad.

gromit - 2011. 05. 28. 00:57

“h lassan kezdi unni. ”

szerintme, ha ilyeneket csinálnak a karakterével, akkor nem fogja megunni:)
én az amerikai mókuskerekezésre gondoltam. most inkább zenész akarna lenni :) (bár igazából már 10 éve is zenész akart lenni :D csak most már lehetősége is volna rá)

Elkon - 2011. 05. 28. 18:31

Na ledaráltam az évad második felét is. Viszonylag gyorsan és ezzel a véleményem is elmondtam. Jó évad volt.
Nem a kedvenc sorozatom, de mégis minden évad után rájövök, hogy a house írói zsenik. Nem csak azért mert az egyik legintelligensebb sorozat, hanem mert viszonylag kis mozgástérrel (kb ugyanazon szereplők és helyszín) még mindig ők hozzák a legmeglepőbb dolgokat és csavarokat. Nem most, hanem úgy 7 évad alatt. Szóval nem aggódom, ha Cuddy eltűnik, azt is zseniálisan fogják megoldani. A sulis rész volt a kedvenc.

Ui: Amúgy miért írja mindenki Huddynak? Ezt sosem tudom.

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 28. 19:19

Elkon: “Amúgy miért írja mindenki Huddynak? Ezt sosem tudom.?”

A magyarázat a Castle szappanoperás részében található, ott jól elmagyarázza Beckett ezeket a névadásokat. :) Shipper név. 2 karakter nevének az összemosása, akiket a rajongók egy része szeretne együtt látni, kb. a 2-3. évad óta hívja így őket a fandom, és elkezdték a készítők is használni, de már Hugh-tól is hallottam. Ami meglepett, hogy a 7. évad DVD egyik extrájábak a címében is Huddy-t írnak nem House & Cuddy-t. Valahol ez is tévétörténelem már.

matula - 2011. 05. 28. 21:58

nekem tetszett. az egyik legjobb évad és szerintem semmi baj nem volt ezzel sem. soem értettem azokat, akik azt hitték cuddy és house pár résznél többet lesznek együtt. james bondnak se írnak örök szerelmet. unalmas és semmitmondó lenne, így viszont frappáns is lehet még.

Mighty Duck - 2011. 05. 29. 15:12

Nem tudom, kinek tűnt fel, de a helyszínelős résznél Wilson karja be volt kötve (mintha törött volna), viszont ő csak passzív szemlélője volt a parkolós jelenetnek. Ez most hiba volt a forgatókönyvben, vagy csak később kapunk meg valamit?

cyborgwings - 2011. 05. 29. 15:36

ahogy félreugrott a kocsi elől, ráesett a csuklójára.

kaltenem - 2011. 05. 30. 10:49

Csak nekem maradt ki az a rész, amikor House és Cuddy a tengerparton voltak nagy boldogságban (legalábbis a forgatási képek alapján), vagy tényleg nem volt benne a sorozatban?

Kb. ennyire izgatott az utolsó rész, hogy közben ezen gondolkoztam.

winnie - 2011. 05. 30. 11:19

nem volt benne a sorozatban.

gromit - 2011. 05. 30. 12:48

állítólag DVD-extrában lesz erről szó, h mégis mire volt az

“during the DVD commentary with @shorez on finale we paid tribute to @LisaEdelstein and also explain the “beach” photos.” (Greg Yaitanes twitteren)

Cirmoscica - 2011. 05. 31. 11:17

@Bullseye: “Dr. Beach House” – Ezen jót röhögtem. :))

@Kaltenem: Itt van a magyarázat a tengerpartos forgatási képekre.

@Desperate HOUSEwife: “Elolvastam a David Shore interjúkat, és őszintén szólva nekem az jön le mindkettőből, hogy a leghalványabb fogalmuk nincs, hogyan folytassák.” – Azért az eddigiek alapján én feltételezem, hogy Shore-nak vannak már ötletei, de amíg nem ültek össze az írókkal, addig fölösleges bármit is elárulnia.

bmw_fan - 2011. 05. 31. 19:01

Én azért nem sajnálom Cuddy-t, és teljesen azzal sem értek egyet, hogy ha már 6 évadon keresztül vezették fel a kapcsolatukat, akkor nem tudnak vele bánni. Én szerencsére nem hittem elvakultan a House/Cuddy párosban minden egymáshoz nem “illőségük” ellenére, így simán el tudtam fogadni azt, hogy a párkapcsolatuk nem tud működni, amit alátámaszt az elmúlt 6 év “kapcsolata” is. Nem miattuk szerettem a show-t, és ha már korábban összehozzák őket és együtt is tartják, számomra veszített volna a sorozat a bájából.

secret - 2011. 06. 15. 21:59

nagyon jól indult, bár a végén a tengerpartos részen nagyot csalódtam. én drámát, könnyeket, és vért akartam, ehelyett azonban nevetést, poént és egy nagy semmit kaptam. úgy érzem átvertek és becsaptak. és ez nem szép dolog.

bela - 2011. 06. 18. 19:17

vegre egy normalis house finale, jo volt nezni, akinek nem tetszett az eddig nem tudom miert nezett vegig 7 (!) evadot.

Fega - 2011. 07. 13. 23:04

nálam a 7. évad visszahozta House-t. Mármint nem arra a szintre amikor megismerkedtem vele és gyakorlatilag junkie lettem – még akkor sem ha ez a nyár sokban hasonlít arra a bizonyos nyárra – de egy elég magas szintre, és az elmúlt évadokat egészen biztosan nem élveztem annyira mint ezt. Nálam az is nagy szó, hogy simán tudtam darálni. Nagyon ritkán fordul elő velem, hogy “habzsolom” a részeket. Persze ez a habzsolás nálam kb annyit jelent, hogy 8 részen átrágtam magam 7-8 nap alatt :D Szóval mások nálam az arányok, de akkor is beszédes.
Taub végleg a kedvencem lett. Szerintem az írók is kedvelik, mert kivételesen jó történet szálakat kap általában. Bár gyakorlatilag Chase meg 13 is kapott jó szálakat, bár az egyébként remek 22. részben a börtönből ismert ismerős kicsit “meeh” volt néhány helyen. Viszont a visszatérő része az egyik legjobb volt. Chase-nek leginkább az a szála maradt meg, mikor a facebook stalkerét üldözte, az kifejezetten jópofa volt. Az is a régi szép időket idézte mikor Forman dühkitöréseit tesztelték a mahinált műszerrel. Ilyen pillanatokból jó lett volna több. Taub egyébként ott vett meg teljesen, mikor az exfeleségével az ágyon beszélgettek arról, hogy most mi a francot is csinálnak. Természetesen nem tagadhatom le, hogy azért is tetszett ennyire, mert egyre inkább tudok a karakterrel azonosulni, (nem csak a sokat emlegetett kopaszodás miatt) de a kapcsolat amit az exfeleségével folytatott is több volt, mint ismerős. A cliff amit kapott, pedig több, mint tökéletes. Persze biztosan többen kitalálták, a sok telefonhívásból, hogy tuti ő is terhes, bevallom engem annyira sodort a rész, hogy eszembe sem jutott. Szóval engem bepaliztak. De nagyon okos döntés volt, mert minden más megvilágításba kerül így most a számára. Remélhetőleg az évadkezdésre ugrik időben a House és Taub mostantól a két pici babától fog megőrülni.
Egyébként általánosan az a bajom a sorozattal, hogy kicsit kezelhetnék lazábban a betegségeket. Annyira jó lenne, ha egyszer belefutnának egy olyan rejtélybe, amiről kiderülne, hogy nem is rejtély és akkor a rész mondjuk maradék 30 perce arról szólna, hogy esetet keresnek, de nincs egy sem. Nyilván ez is egy rész, de akár egy részben lehetne több eset is. Illetve a halált is kezelhetnék “szabadabban”. Most durva leszek, de attól, hogy meghal a beteg a rejtvény még áll, hogy mi is a baja… Persze azután már sokkal könnyebb rájönni. De tényleg túl nagy még mindig a sikerességi ráta… Hja és a fináléban hasonlót éreztem mint winnie, túl sokat igért ez az eset, bár én se a beteget játszó színésznő sem a pasija nem volt túlságosan szimpatikus és elég gyenge alakítást is nyújtottak szerintem. És a legnagyobb csalódás az volt, mikor kiderült, hogy a Mercy-ben nem is jöttek rá, hogy mi a baja. De még így sem ez volt a legnagyobb baklövés a fináléban. Leginkább azzal volt bajom, hogy megint időbeli ugrás volt a rész elején. Mikor megláttam, hogy 3 days earlier akkor csalódott voltam. Értem, hogy így könnyű feszültséget kelteni a nézőben, de én mindig sokkal jobban értékelem ha folyamatosan épül a dolog és tartom, hogy ha nem látjuk az elején akkor nagyobbat ütött volna a dolog. Bár teljesen irracionális volt szerintem. Plusz hatalmas wtf, hogyan kerül House öltönyben a tengerpartra…
Két dolog van még. Masters búcsúját, nem rögtön 13 visszatérése utánra igazítottam volna. Én megkedveltem a karaktert, sajnáltam, hogy mennie kellett, a lezárással is csak félig-meddig voltam megelégedve.
A másik pedig, hogy annyira elszálltak már az írók, hogy valaki igazán rájuk szólhatna. House meg a csapata a monster truckban… hát az már majdnem cápa ugrás. És utána még azon poénkodtak, hogy mennyi rokkant helyet foglal el azzal a géppel. Nevetséges.

Roxi - 2012. 06. 25. 16:52

A szezon fantasztikusan indult,House lubickolt a kapcsolatban,bár igyekezett Cuddynak megfelelni,attól még az egyénisége, a kis megszokott dolgai megmaradtak!Remekül megvolt a vígjátékk és a dráma,sose feledem House találkozását Cuddy lányával,majd anyjával :)
Aztán az írók kitalálták,hogy H nem lehet boldog szedjük szét őket,az,hogy mindezt teljesen karakteridegeen módon és hülyén csinálták nem izgatta őket!Az se,hogy House több évados karakterfejlődését a kukába dobták,hogy Cuddy karakterét leamortizálták!Az utolsó két rész kicsit jobb volt,láttam némi reményt a dolgok rendezésére,aztán azzal,hogy House belerohant Cuddy nappalijába,majd LE távozott a sorozatból,végleg leromboltak mindent! Gyakorlatilag Shorék önmaguk ásták meg a sorozat sírját,amihez “jótékonyan” hozzájárult a FOX költségcsökkentése is!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz