login |

Chase: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2011. 05. 25. 22:02 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Nem is értem, hogy jutott annak idején valakinek az eszébe az NBC-nél, hogy érdemes elkészíteni a Chase-t. Persze, tudom, Jerry Bruckheimer produceri pedigréje sokatmondó, de az is, hogy alig egy év alatt 6 sorozata (Cold Case, The Forgotten, Dark Blue, Miami Medical), közte két újonc (Chase, The Whole Truth) kapott kaszát – idén nem is nagyon erőltette a dolgot…

Chase - 1x18-b

A Chase berendelése ellen látatlanban azért ágáltam volna, mert lehetett sejteni, hogy semmi újdonságot nem fog hozni. És így is lett, lásd pilotkritikáinkat: winnie – 4/10, human – 4/10. Persze ettől még bitangerős karakterekkel lehetett volna belőle valami, de azokkal sem törődtek egy ideig, pedig volt két erős jelenléttel megáldott főszereplőjük. A Chase tehát egy sima, akciódús krimisorozatnak indult tehát, ahol nem az a kérdés, hogy ki a tettes?, hanem, hogy miképp fogják elkapni a 40 perces üldözés végén. Lásd még Breakout Kings – csak ott a karakterekkel kicsit csavartak a dolgon.

Chase - 1x18-e

Persze más kérdés, hogy az NBC is tudta, hogy nagyon sokszor a sablonnal lehet nagyon jó nézettséget elérni, és a Chase bármikor néztem, nem volt szörnyű, simán elhinném, hogy 5 éve még bekerült volna a heti nézősök közé, de ma már erre esélytelen volt. Persze lehet, hogy csak azért látom így, mert Kelli Giddish nekem simán hihető kemény zsaru-, illetve US marsallcsajként. Főleg, mert van jelenléte. És, mint a fináléból kiderült, érzékenyebb oldala is. Kár, hogy a mellé csak olykor felnövő Jimmy-n (Cole Hauser) kívül a többiek már nem tettek/kaptak sokat a siker érdekében, igaz az utolsó részek egyikében történt némi sokkoló meglepetés, de mindez már eső után köpönyeg volt.

Chase - 1x18-a

Ja, hogy a finálé? Volt egy gyilkosunk, aki gyilkolt, Annie-éknek meg el kellett kapniuk őt. Ennyi. Na, bumm, semmi csavar. Igazából eleve a sorozat formulája olyan volt, hogy nehéz volt meglepni a nézőt, így lehet, hogy a csavarok hiánya is hozzájárult az érdektelenséghez.

Szerencsére azért az 1×18 finálénak olyan szempontból jó volt, hogy elég sokat megtudtunk belőle visszaemlékezések formájában Annie-ről és apjáról, akihez ráadásul köze is volt az ügynek, de valamiért még a pár drámai momentum is lepergett rólam. Pedig belül egy sírós kisgyerek vagyok…

Chase - 1x18-c

Nem baj, azért pacsi a készítőknek, hogy még az utolsó részben is bőszen csapolták az NBC pénzét, nem spóroltak a lőszerrel vagy a törnivaló autókkal. De a finálé, akárcsak a pilot vagy az 1×02, 4/10 volt. Az egész sorozat 4/10.

Chase - 1x18-d

8 hozzászólás Ne habozz!

nyszab - 2011. 05. 25. 23:38

Nem néztem, csak annyit tudok hozzászólni így, hogy Brad Bellick, FBI…::D

Pilot - 2011. 05. 26. 08:22

Én még csak első 10 részt néztem meg, de már az első résztől kezdve 8/10 a sorozat viccen kívül. Az egyik legjobb újonc sorozat volt, mindig tele voltak feszültséggel és pörgéssel a részek. Én nézem New York-it is, Miami-t is, most daráltam le a The Forgottent is, mindhármat nagyon szeretem, de szerintem simán verte a jelenlegi évadokat szerintem a Chase évadja. Nagyon sajnálom, hogy vége. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek kell tetszenie, csak leírtam, hogy nekem például igen. Most találtam a köv. három részhez feliratot :) megyek is megnézem őket.
Sziasztok.

Secsa - 2011. 05. 26. 08:42

Én végignéztem, és kedveltem is a sorozatot, ennek ellenére nagyjából hasonló véleményen vagyok róla mint ez a kritika.
Ennyire nem pontoznám le (nálam egy 6/10 simán elfér az évadra), és kriminek sem nevezném. Persze nyomoztak/kihallgattag/stb mert hát információ nélkül nincs mit kergetni, de nekem alapvetően ez egy könnyed akciósorozat volt, ezért nem is hiányoztak belőle a csavarok (ami egy krimiben nyilvánvalóan must-have).
Nem síratom meg, de ha lett volna második évad, biztosan néztem volna.

m76 - 2011. 05. 26. 09:11

Én néztem, legalább 1 percig.

xadusx - 2011. 05. 26. 16:07

En most hallottam errol a sorozatrol, megneztem belole eddig 3 reszt, nekem olyan 5.5/10 Tipikus akcio sorozat… Hogy oszinte legyek, nekem meg mindig a 24 a kedvenc akcio sorozatom, annal nem lattam porgosebbet azota, vagy tudtok mondani valami jot amirol esetleg nem tudnek?

winnie - 2011. 05. 26. 16:51

“agy tudtok mondani valami jot amirol esetleg nem tudnek?”

esetleg az alias?

norbucso - 2011. 05. 26. 18:04

Szerintem írtó klassz volt. Az egyik legjobb akció a The Event után. 24 feeling az megvolt. Kár hogy a felirat nem nagyon készül mostanság.

MaciLaci1970 - 2011. 05. 27. 19:07

nyszab!

Lehet félre értettem amit írtál, de “Brad Bellick” bűnözőt játszott

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz