login |

Glee: vége az 2. évadnak

2011. 05. 25. 18:14 - Írta: CyClotroniC

65 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

This year wasn’t about winning for me.

Egy hihetetlenül idegesítő New York-i évadfináléval zárult a Glee második szezonja, amiről közel sem tudok olyan szépeket mondani, mint a tavalyi zseniális záró epizódról. A 22 rész összessége igencsak hullámzó teljesítményt mutatott, néhány kiemelkedően jó és gyenge darabbal, de többnyire inkább sok lapossal és középszerűvel.

glee1

Annak ellenére, hogy voltak heti bejegyzések a Glee-ről, a tovább mögött szó lesz egy kicsit az évad összképéről, és a sorozat eddigi leggyengébb verseny epizódjáról is. Hivatalból meg kell ugyan jegyezni, hogy spoilerzóna következik, ugyanakkor nem hiszem, hogy olyan sok érdemleges változást hozott volna ez a szezon, ez pedig mindenképpen baj.

Bármennyire is felemás volt az évad, és bármennyire is elmaradt az első színvonalától, én bizakodó voltam ezzel a kirándulással kapcsolatban, mert hittem benne, hogy az utóbbi pár értékelhető epizód után, végre kaphatunk egy olyan záró részt, ami kicsit feledteti az idei botlásokat, ezzel szemben megkaptam azt 40 percben, amit utáltam egész évben.

glee2

A szenvedés hátterében szerintem az állhat, hogy a Glee olyan nézettségbe és sikerbe nyúlt bele, amit képtelenek egyszerűen kezelni. Míg az első évadban többnyire az alkotói kreativitás határozta meg az események irányvonalát, így a betétdalokat is, addig idén már jócskán sérült a történet azáltal, hogy közben ki akarnak szolgálni olyan előadókat, akik ezt megfizetik nekik, görcsösen törekednek arra, hogy aktuálisak is legyenek, illetve nem feltétlenül jó ez a saját számos vonal sem.

A Glee a feelgoodsággal, a drámával, az érzelmekkel, az egyedi humorral és a frappánsan kórusra hangszerelt számokkal fogta meg kezdetben a nézőket. Ez idén úgy változott, hogy a humort sokszor túlerőltették, a zenék átültetésével közel sem törődtek már annyira, a feelgood jelenetek száma igencsak lecsökkent, minőségük kifakult, ami pedig az érzelmeket és a drámát illeti, voltak ugyan jó húzásaik, csak hosszabb távon súlytalanná vált minden.

glee3

Utóbbira tökéletes példa számomra Quinn, akit ide-oda rángattak egy évadon keresztül, de úgy voltam vele a múlt heti rész végén, hogy elnézem nekik ezt a hullámvasutat, ha kifuttatják valahova, és tulajdonképpen naivan azt vártam egy hétig, hogy mi lesz a nagy terv: Quinn sötét oldala, a visszavágás, a bosszú, az összeomlás. Erre mintha meg se történt volna az az ominózus zárás. Sőt most nagyon úgy néz ki, hogy egyetlen huszárhajvágással helyrehozták lelkileg, olyan boldogan fogadta a záró képsorokban Fincheléket.

Az évad másik nagy átívelő szála lehetett volna Kurt története, ami úgy is a legértékelhetőbb volt, hogy indokolatlanul túlhasználták a pacsirtákat. Blaine és Karofsky azonban egy remek keretet nyújtott ehhez a játékhoz, és egész tűrhetően mutatták be rajtuk keresztül ennek a témának a két ellenpólusát. Igazság szerint az a legfájóbb, hogy ezen az identitáskeresésen kívül nem volt egyetlen egy olyan történet sem, ami megtörte volna a párkapcsolati szenvedéseket.

glee4

Sajnos sok tini rajongó miatt nem is tehetik azt meg, hogy túllépjenek ezen az összejövünk/szakítunk vonalon, így mindenkinek mindig valami kapcsolatban kell lenni, ami egy idő után idegesítő, arról nem is beszélve, hogy néha ez ki is öli a karakterek személyiségét. Már nagyon zavarhatta őket, hogy az egész évadon át mellőzött Mercedes-szel semmi sem történik, így offscreen összehozták Sammel, ami kicsit sem elegáns.

Ha pedig Samnél tartunk, akkor meg kell említeni, hogy az új szereplők is felemásan váltak be. Egy nyáron át promózták Charice karakterét, aki 3-4-szer bebizonyította, hogy hihetetlenül tehetséges, és kábé ennyi volt a szerepe. Sam gyakorlatilag parkolópályára került, miután Quinn-nel szétmentek, és Beiste-t is eltüntették az évad közepén, pedig ő azon kevesek egyike volt, akit tényleg jól és tudatosan kezeltek. Bár nem új karakter, de Sue-ról legyen annyi elég egy mondatban, hogy míg az első szezonban húzónév volt, addig idén számomra nem volt több egy csapongó bohócnál.

glee5

Kicsit visszatérve a fináléhoz, az első pár perc családias hangulata még működött, de utána hamar giccsbe fulladt az egész, bár ha akarunk érdemet is keresni, azt azért sikerült megerősíteniük bennem, hogy a Wicked-et már nagyon meg kéne nézni valahogyan. A döntőben Charice és a duett is jól szólt, de kínos volt Matthew Morrison indokolatlanul beleerőszakolt saját száma, és a fináléjuk se volt még ilyen gyenge, konkrétan untam, pedig nem is a Don’t Stop Believin’-hez akartam hasonlítani.

Azért az mindenképpen szép teljesítmény a csapattól, hogy fél nap alatt egy hotel szobában összedobtak hangszereléssel és koreográfiával együtt két számot, és még párnacsatázni is volt idejük. Ez még a Glee over-the-top univerzumában is sok volt, mert más, hasonló húzásaikkal ellentétben, ezt nem gagként vezették fel, hanem vérkomolyan adták elő.

glee6

Rövidre zárva a dolgot, 5/10-et adok csak a fináléra, ami random epizódként lehet, hogy hatos lett volna, de olyannyira antikatartikus volt számomra, hogy még az sem érdekelt, hogy a 12. helyen végeztek. Bár az epizód pontjaim átlaga inkább egy hetes osztályzatot indokolna, de ebből mindenképpen le kell azt vonni, hogy a szezon összképe teljesen semmilyen volt, nem vittek végig semmit, és nagyjából akkora súlya volt egy-egy eseménynek, mint a Heroes-ban egy karakter halálának, így maradjunk a 6/10-nél, néhány kiemelkedő rész ellenére is.

Brittany a záróbeszédjében utalt rá arra, hogy jövőre már érettségi jön (így mondjuk a végzős bált nem értem, de mindegy), ellenben a sorozat nézettségre mindig hozza a számokat, így jóval több évadban gondolkodhatnak a készítők, azonban nem lenne túl szerencsés egy iskolai évet két szezonba szétnyújtani. Tulajdonképpen hiába szerettem meg néhány karaktert, nem biztos, hogy rossz húzás lenne egy szereplőgárda-csere a harmadik évad után, mert vagy új lökést adna a sorozatnak, vagy remek pont lenne a kiszállásra.

65 hozzászólás Ne habozz!

Totya - 2011. 05. 25. 18:18

Lehet már tudni hogy rtl mikor kezdi adni?

davidos15 - 2011. 05. 25. 18:36

teljesen érthetőek és egyet is értek a fent leírtakkal. nem vettem vér komolyan a részt, egyszerűen csak megnéztem, hagytam, h szórakoztasson, ezért első látásra nem ítéltem meg olyan borzasztónak…bár a tavalyi finálé nyomába se érhet, ez tény. a szezon összképe már egy kicsit jobb, de az is alulmarad a tavalyi szezonhoz képest….kicsit én is ideges vagyok a készítőkre, h ugye a több néző, a nagyobb siker érdekében mondhatni beáldozták az egész sorozatot és lassan odáig fajul a dolog, h egy bugyuta túl erőltetett, giccses, önmaga paródiája “komédia” lesz belőle.
ami kifejezetten idegesít, az az, ahogy Quinn karakterével bánnak…a múlt héten felépített dolgot gyakorlatilag a semmibe vették, mintha meg se történt volna, pont ahogy leírtad.
a másik ez a rengeteg szerelmi szál, aminek se füle se farka…és ami a legfontosabb, körbe-körbe ugyanaz, nincs semmi koncepció, ami vhová vezetne. nagyon örülnék neki, ha a következő szezonra összeszednék magukat az írók és visszahoznák azt a bizonyos régi glee-t, ami még azért ebben az évben is megvolt vmelyest, de ha ez a tendencia folytatódik, jövőre már nagyjából semmi sem marad meg belőle.
nálam az évad 7/10….az évadfinálé pedig 6,5/10, jóindulattal :)

Nelly44 - 2011. 05. 25. 18:42

Egyetértek az írással nagyon is. Sajnos nem volt olyan jó az évad, mint az első. Nem vagyok még teljesen kétségbeesett, reménykedek, hogy a következő évadra összekapják magukat az írók.
(Annyit még, hogy a végzősbál a senior-öknek és a junior-oknak van kitalálva, szóval simán ott lehettek.)

Kocsolas - 2011. 05. 25. 18:49

zeneileg talán a leggyengébb rész volt részemről, várható volt h nem nyerik meg mostse, mindig egy résszel közelebb a csúcshoz:)

Bizzaro Shephard - 2011. 05. 25. 18:50

A kritikával csak egyetérteni tudok. Amekkora meglepetést okozott az első évad, akkora csalódás volt ez a szezon. Pedig végig bizakodtam, de így ezzel a New York-os résszel most nagyon betelt a pohár. Elsősorban a párkapcsolati kavarásoktól, elég megnézni a rózsásan induló Sam/Quinn szálat. Nagyon bejött a kibontakozó kapcsolat, de a “Time of my life” után ezt is megkavarták. Amit pedig Finn művelt az évad során, arra nehezen lehet szavakat keresni. Remélem nagyon megszívatják a 3. évadban, mert komolyan mondom, amilyen pozitív karakterként indult tavaly, annyira ellenszenves lett. Artie, Mercedes és Tina hanyagolásáról már nem is beszélve. A Kurt szál viszonylag bejött, Warblers-t mondjuk már kicsit untam, de legalább ez a pár boldog.
Sue karakterét így megerőszakolni pedig nem lett volna szabad. Amit az évad során csináltak vele enyhén felháborító volt. Ezt ugyan kicsit enyhíti a Funeral beli alakítása, de akkor is. Will/Emma kapcsolat … Jobb nem is beszélni róla. Pedig kellene. Hozzáteszem, hogy számomra Gwyneth Paltrow abszolút pozitív szereplő volt. Will-t ennek ellenére alaposan kiforgatták… :S

Amit viszont nem tudok megbocsájtani a készítőknek, az Quinn leépítése. Amíg a Sam dolog működött, még tetszett az irány, de ez a Prom-os, Finnes kavarás… hát köszönöm, de nem. Vártam a nagy katarzist, az ideg összeroppanást, de semmi. Ahogy Cyclotronic is fogalmazott, egy hajvágással letudták az egész évad során felgyülemlett gőzt. WTF??? Dianna Agront imádom, de nagyon remélem, hogy szeptembertől tudnak vele valami érdemlegeset kezdeni.

Mint ahogyan reménykedem, hogy valamilyen formában észbe kapnak, és megpróbálnak visszatérni az első évad színvonalához. Ezt a lécet most leverték, de én azért bizakodom. Van rá néhány hónapjuk. Minden csetlés botlás ellenére nekem egy gyenge 7/10-et megér az évad, de azért csalódott vagyok.

LoGi - 2011. 05. 25. 18:51

“mindenkinek mindig valami kapcsolatban kell lenni, ez ki is öli a karakterek személyiségét.”
ez így van, plusz az is tényleg milyen igaz, hogy nagyon komolyan vehették a felkészülést, ha a hotelben írtak 2 számot meg pár óra alatt :D igazából a versenyen kívül semmi nagy nem volt a részben, kivéve talán rachel/finn-t.
dianna karaktere tényleg vicc, de mondjuk én nem is a sztori miatt nézem, inkább csak a feelgood pillanatokért. pl tetszett a bálos rés, még a friday is nagy poén volt :D
a legjobb karakter az rachel szerintem, engem kurt drámája kevésbé fog meg, sőt nem is kérek ilyen sokat belőle, amennyit szenteltek a melegségének ebben az évadban. nem tartom valami nagy ötletnek ezen lovagolni ennyi részen át.
ennyi jutott eszembe.

BabyChicken - 2011. 05. 25. 19:03

Teljesen egyetértek a kritikával, körülbelül én is ilyen szinten vagyok csalódott, a kibeszélőben már megvolt a kiborulásom.:D Az egész második évad alatt az volt a benyomásom, hogy egyre jobban az itunes lebeg a szemük előtt. Sajnos túl népszerű a sorozat, és a fox miatt terror van gondolom, túl sok pénzt tudnak keresni rajta. És ez a kreativitás útjába áll, pedig olyan sokat lehetne kihozni belőle. Nagyon örültem viszont annak, hogy Heather Morris és Naya Rivera sokkal nagyobb szerepet kapott. Ahova a két karakter fejlődött, az nagyon szimpatikus nekem. Az első évadban Brittany csak elmondta a szállóigéket, most meg akkora bölcsességeket mond már, hogy aztamindenit.:) Santana mégtöbbet fejlődött. Bár az előtérbe helyezésük valószínűleg a masszív rajongótáboruknak köszönhető. De ez jó.
Arra kéne koncentrálni, ami tényleg számít : a karakterek. És az idióta regionals meg nationals nem ártana, ha kicsit háttérbe szorulna. A nationals volt a legfontosabb egész évadban, de nem ezt vártam. Ohio-ban is tudnak elérni sikereket, a Broadway-től hosszú távon nem lesznek boldogok.
Az évad az elfogadásról szólt, de néha elég erőltetett volt, kicsit szájba akarták rágni a tanulságot.
Na mindegy, sok momentum tetszett, az összkép már nem annyira, de még belefér. Azt olvastam, hogy nyáron behoznak új írókat. Hátha összehoznak valami jót, de próbálok nem sokat várni, nehogy túl nagyot csalódjak. Jó lenne, ha a problémákra koncentrálnának, lenne sok érzelem. Bár biztos vagyok benne, hogy a készítők, tudják hol a hiba, csak nehéz kivitelezni, amit ők szeretnének.
Az évadra 7/10-et adok, mert még mindig nagyon szeretem ezt a sorozatot.

Kinga - 2011. 05. 25. 19:07

Ez volt a finálé és én beletekertem… kell ennél többet mondani???

BabyChicken - 2011. 05. 25. 19:13

@Kinga
Na ez az!! Te egy zseni vagy!:D De tényleg, én szerintem soha nem tekertem bele, de most olyan szinten untam, hogy legszívesebben a végére tekertem volna. Nem tudom felfogni, hogy mire volt ez jó. Bár azt megjegyzem, New York tényleg szép volt, meg színes volt az epizód, de ez kit érdekel??

goettin - 2011. 05. 25. 19:16

Kinga, ugyanez… Tavaly zokogtam a végén, és elámultam a Queen/Quinn megoldáson… az eredeti dalokat is hanyagolhatnák, külön Glee album volt az mp3-on, az elmúlt 6 résznek pedig még a zenéje sincs meg. A feelgood és a zene egymást erősítették nálam, mert amikor hallgattam, mosolyogtam, pl. Halo/Walking on sunshine, mert a fejemben láttam a jelenetet, a hajcsapkodást, most meg semmi… Jövőre lehet egybe nézem meg, mert így csapnivaló volt, főleg az évad második fele… Tavaly abszolút kedvenc volt. Kár érte.

Maxim - 2011. 05. 25. 19:33

Én úgy tűnik egy teljesen más részt néztem. Azon kívül, hogy azon én is meglepődtem, hogy Quinn nagy drámáját ilyen egyszerűen lerendezték, a résznek lényegében minden pillanatát élveztem. Kurt és Rachel barátságát imádom és a duettjük is nagyon tetszett. A Vocal Adrenalint mint régi ismerőst fogadtam. Meg én Kurttel kapcsolatban mindent imádok, nekem ez a kis pillanatuk is nagyon tetszett Blaine-nel.
Az meg hogy már meglebegtették mi lesz ha végeznek elszomorított… én nagyon szeretem ezeket a karaktereket és már előre hiányoznak.
Nekem ez az epizód egy hatalmas adag feelgood volt és mint egy jól nevelt junkie, nagyon várom az új szezont, hogy megint rájuk kattanhassak!

Zane - 2011. 05. 25. 19:35

Elvileg lecserélik a mostani gárda nagy részét (állítólag csak Kurt és Sam nem lesznek végzősök) jövőre, meg a nyári valóságshow nyerteseit behozzák, szerintem Chariceszel is utaltak rá hogy visszajön és marad (nem mintha túlzottan érdekelne a karaktere) ebben a részben.
Ami igazából érdekesebb hogy állítólag felvesznek pár új írót maguk mellé – remélhetőleg nő is lesz közöttük.

De most kivételesen sajnos egyetértek a teljes kritikával.

Random, de Sammel kapcsolatban én még ott tartok, amire a Duetsben utaltak erősen, mert ha a kapcsán értelmezem amit csinált az évadban, akkor sokkal értelmesebb minden.

De így nagyátlagban tényleg azt lehet mondani hogy semminek nem volt súlya és rendesen történetvezetése.

És lehet hogy a For Good önmagában mint száma eszméletlenül epic volt, egyszerűen rossz a szájíz az egész évaddal kapcsolatban és a feelgood érzést messze elhagyták.

Kardigán - 2011. 05. 25. 19:49

filmekben általában úgy szoktak tenni, mintha a junior prom meg a senior prom két külön dolog lenne

a wikipedia szerint meg ugyanaz, csak aki junior, az prince lehet meg princess. de a popkultúra szerint mintha ez lenne mindkét felső évfolyamnak külön.

Mistress - 2011. 05. 25. 20:01

Én is egyetértek. Ez a finálé nagyon csapongó volt. Túl sok mindent próbáltak belezsúfolni, hogy minél több pár legyen szerepeltetve, de ez tényleg a karakterek kárára ment. Puck karakterét pl már teljesen kiherélték, Matt, Tina és Lauren néma háttértáncosnak ment, Quinn szerintem megőrült a stressztől (oké hogy egy hajvágás segít a nők önbizalmán, de ettől még a problémát nem oldja meg varázsütés szerűen, mint ahogy az epizódban történt), Sam és Mercedes titkolt összehozása is nagy baki volt szerintem (aranyos pár lennének, de abszolút nincs meg a kémia még. És ezt a titkolózást se értem. Miért pont Kurt elől kéne titkolózniuk?)

Azt sem értem hogy minek kell folyton felemlegetni a Santana és Brittany közti kapcsolatot folyton. Ok, felfogtuk. Szájba lett rágva, köszi.

Ez egy durva hosszú videóklipp volt, összevágva mindenféle jelenetekkel. Kapkodós, szétesős, csapongós.

Sunshine Corazon karaktere kb arra volt jó, hogy kitöltsék az időt, hogy ne tűnjön új, hogy kifogytak ötletekből. A színésznő hangja úgyis mindent visz, de sajnos arra használták őt, mint amire a liftzenét szokták.

Jesse karaktere az előző évadénál is idegesítőbb volt. Senki se kíváncsi a véleményére, de ő mégis odamegy pofázni, ahová nem kéne. Kb: Törpokos jut eszembe róla.

Most hogy így leszóltam a karakterek 90% -át, megemlíteném hogy nagyon szaggatott volt az epizód ritmusa is, egészen a párbeszédek szintjén is. Fájt ezt nézni, komolyan mondom, pedig én szeretem a Gleet.

Nálam kb 3,5/10-et kapott. Azt is csak a Finn – Rachel randi miatt.

sorozatfan - 2011. 05. 25. 20:04

Hát igen, elég gyenge évad és évadzárás volt, az utóbbi két részt úgy tudtam csak végignézni, hogy bele bele tekertem, amire még nem volt példa nálam, mióta sorozatot nézek. Zeneileg jó, hanem a legjobb Proom Queen című rész volt számomra. Nagyon irritálóvá vállt számomra is Finn karaktere, pedig az első évadban szerettem. Ezzel a szezonzárással gondolom Jesse is távozott újból, pedig ő volt az évad egyik üde színfoltja így a végére. A tavalyi évadhoz képest zeneileg is nagy volt a visszalépés szerintem, tavaly sokkal jobb számok voltak. Ha így folytatják, már megvan a következő szezon első kaszája nálam.

jackbauer - 2011. 05. 25. 20:08

Hol volt ez a tavalyi Bohemian Rhapsodytól? Meg ha már itt tartunk, a tavalyi évtől?

JimmyL - 2011. 05. 25. 20:08

Az evadot nem nagyon szerettem, de a finale nekem jobban bejott. Sokat enekeltek, nekem az fontos a Gleeben.
Erdekes volt a Wicked egyik markans dala, ahol Kurt enekelte a szoszi boszorkat. Amugy Kristin Chenoweth originalle szerepe, aki Aprilkent szokik vendegeskedni.

Amitol nekem az epi kulonosen kedves, az Patti LuPone cameoja az etteremben, aki a vilag egyik legzsenialisabb musical enekesnoje. Egy musical alapvetes a csaj.

len90 - 2011. 05. 25. 20:09

Nekem alapjáraton nagyon tetszett a rész, tetszett New York, tetszett a sok ikonra: Breakfast at Tiffany’s, Wicked (tényleg nagyon meg kellene már nézni), de én is észrevettem a nagy hibákat:
-a Quinn bomba merült, süllyedt
-nagyon mainstream popra vették a stílust, a saját dalok szerintem is rossz ötlet és szerintem is pénz vezérelt döntés
-az ok, hogy a New Direction-ösöket is 25 év körüliek játszák többségben, de a Vocal Adrenailnban mindenki jó 30asnak nézett ki, azért nem hiszem, hogy olyan ritka a fiatal tehetség
-Sue nagyon parkolópájára van állítva

Nem tudom, bennem vegyes az összeképp, nem tudom, hogy melyik évad tetszett jobban. amikor néztem az első évadot tényleg minden rész nagyon tetszett, de nem hagyott annyi emlékezetes pillanatot, és bár jók voltak a jobban átírt dalok, ebben az évadban szerintem sokszor maga a dalválasztás is már eszméletlenül jó volt. És míg a 2. évadban voltak nagyon mély pontok, amikor nagyon magas pontok voltak, akkor nagyon ütötték az 1. évadot. Nekem a Duetts, a Never Been Kissed, a “Time of My Life-os” és a utolsó négy rész, kiemelve a múlt hetit, a Jesse visszatéréseset és a “Born This Way”-set nagyon sokat emelt az évad értékelésén. Úgyhogy részemről 8/10.

zsg - 2011. 05. 25. 20:13

én alapjában véve nem vagyok egy kritikus személy, de ez… ez mi ez?! hát a készítők azonnal húzzanak a sarokba és gondolkozzanak el magukon. az egész évad furcsa vt, viszont ez az évadzáró egy kidolgozatlan kliséhalmaz. ahogy látom, Mindenki nagyon kedvesen és megbocsátóan pontozott :), amit vhol meg tudok érteni, mint glee-t szerető egyén, de pont ezért a glee-s (előző évadbeli) átlaghoz/színvonalhoz képest ez nem 7 vagy 6 hanem inkább 3 vagy némi jóindulattal 4. és ha már emlegetjük Quinn-t, vki tudja, h ebben a részben hol vt az előző rész végén a cliffhangerre való visszautalás, mmint h “majd meglátjuk mi lesz NY-ban”? mert én próbálok erőlködni, de sehogy sem látom, mi akart a nagy gonosz-Quinn sátáni terve lenni arra vonatkozólag, hogy miként is keseríti majd meg mindenki életét. az pedig, ahogy Jesse karakterével ill. annak “történetszálával”, ha egyáltalán lehet ezt annak nevezni, bántak… meglepő, to say the least. a zenék pedig… inkább nem is mondok semmit, mert szeret(t)em a sorozatot. @Kinga, ugyanezt éreztem én is, á la haladjunk mááár! 1-2 apró aranyos és/vagy vicces momentumtól eltekintve (pl Brittany-féle My Cup és társai) ez a rész csapnivaló vt, nem hogy finálé megnevezésre érdemes. persze lehet túl sokat várok el corporate Amerikától :)

Kökény - 2011. 05. 25. 20:21

Szerintem a Maxim féle verziót láttam az évadzáróból :P Viccet félretéve, nekem tetszett a rész. Ok, elismerem nem volt egy színvonalon a tavalyi fináléval (amin könnyekig meghatódtam), de annyira nem is volt rossz. Tetszettek a saját számok, a Kurt-Rachel duett, sőt még a New York mash-up is, pedig húztam a számat, amikor először hallottam még a rész előtt. Amúgy elvileg egy hétig voltak New Yorkban, legalábbis a Vocal Adrenaline edzője ezt mondta, úgyhogy vot idejük megírni a számokat.
Az viszont nagyon nem volt rendben, hogy Quinnt egy nyamvadt hajvágással elintézték. Mintha elfelejtették volna a Funeral utolsó jelenetét. Az egész évadból nekem ő a legnagyobb csalódás. Csak remélni merem, hogy jövőre ezt a hibát helyrehozzák.
Az évaddal kapcsolatban: voltak gyengébb részek, és vannak olyan dolgok (pl Finchel féle szerelmi hullámvasút, Sue karakterét elfuserálták), amik nem tetszettek. Viszont Kurt már az sorozat első epizódja óta a kedvencem, ez egy fikarcnyit sem változott, sőt, csak örülni tudok annak, hogy végre ő is boldog. Santana és Brittany pedig ezzel az évaddal szintén bekerültek a kedvencek közé. Tetszik a fejlődési irány :) Volt pár gyengébb rész, de attól még szerintem jól sikerült a második évad. Kíváncsian várom a harmadikat.

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 25. 20:29

Na jó, most nem olvasok, majd miután írtam.

Szóval: Köszönöm Glee! Teljesen visszajött AZ az éréz, amit csakis a Glee tud adni, jókedv, nevetés, jó zenék, és valami hihetetlenül kellemes és pozitív hangulat. Nem érdekel, hogy nem nyertek, kell valami a jövő évi fináléba is, és itt különben sem az a lényeg, hamem a csapatszellem, az pedig az utolsó jeleneten jól látszott, hogy megvan. Egyet sajnálok csak, hogy nem nagy közös énekelgetéssel zárult, de ez is nagyon tetszett, hogy így viccelődtek a 12. hellyel.

NY hangulata “átjött”, de nagyon, az Enchanted ihletésű táncjelenetek a városban nagyon jók voltak, és hatalmas pirospont az I Love New York-ért, csak kár volt egy másik számmal összemashupolni, de egy csak rajngók által ismert Maodnna számot feldolgozni? Maximális respect. (kár, hogy a szöveget meg cenzúrázták) A Kurt/Rachel jeleneteket imádtam még nagyon, az ő barátságuk a szezon egyik legerősebb szála lett, és a romantikus szálak is jól működtek itt, Kurt/Blaine, Brittany/Sanatana és Sam/Mercedes is nagyon aranyosak voltak, utóbbiaknak különösen örültem, mert nagyon lehetett érezni a rezgéseket köztük a Prom epizódban is, és nagyon szerethető a kapcsolatuk.

Finn és Rachel meg a kapcsolatuk legjobb jeleneteit hozták, ez az, amivel a fandom legalább fele nem fog egyet érteni, de nem baj, annyira helyesek voltak most, hogy én nem tudtam ellenállni nekik, igen, nem volt profi a színpadi csók, de mekkorát ütött az a jelenet! Meg a könyvtáras is, egyszerűen aranyosak voltak, na. :)

Egyetlen negatívumként Quinnt említeném, akik sikerült teljesen elkúrni ebben az évadban. Elfelejteni a gyerekét, a kapcsolatát Puck-kal, az első évados megkomolyodást, a barátságát Mercedesszel, és elvinni egy teljesen sekélyes és újabban kimondottan ijesztő irányba, ennél sokkal többet érdemel a karakter. Remélem, ezen elgondolkodnak a 3. évad előtt.

Az új évadot pedig nagyon várom, az utolsó 4 részre csak feljött ez az évad is, hullámzó volt, és helyenként kétségbeejtően buta és erőltetett, de a végére visszatalált önmagához. Ezzel a részsel pedig kaptam egy új kedvenc epizódot, nagyon sokszor újranézős lesz.

pytta - 2011. 05. 25. 20:37

a kommenteket olvasva azt hiszem jó, hogy az első évadnál abbahagytam a sorozatot :) Mondjuk nekem abból is csak a legelső rész tetszett konkrétan, de az annyira, hogy egy egész évadot végignéztem miatta…

Réka - 2011. 05. 25. 20:46

Egyetértek az írással. Az egyedüli, akin jót derültem, Jesse volt. :)

kotterovány - 2011. 05. 25. 20:55

Katasztrófa volt ez az egész.

Finchel lesüllyedt egy perui szappanopera szintjére. Sztm rég nem érdekel senkit, hogy összejönnek-e vagy sem.

Sam és Mercedes nagyon béna próbálkozás. Szintén senkit nem érdekel, köszi.

Santana se nem coming out-olt, se nem jött össze Brittany-vel, toporog az egész egy helyben, semmi értelme (elovastam rengeteg posztot, a világ nagy részét ez zavarta a legjobban. érdekes, hogy nálunk ez annyira nem érdekes plot)

Ha Kurt még egy rohadt showtunes-t énekel, 18 percben, főbe lövöm magam.

Hova tűnt Sue? Hova tűnt Beiste? Hova tűnt Damon Hill?

Tök jó karakterekkel semmit nem kezdenek (Tina – hol van már az, hogy ő egy ilyen emo-dark-punk csaj? Puck meg 170. számú szereplő lett)

Az orginal számok közül a Trouty Mouth, a Hell To The No és a Loser is tök jó dalok voltak, ezek a mostaniak említésre sem méltóak.

Will menjen szépen az offoffoffoff Broadway-re, oda talán jó lesz.

A rész egyetlen pozitívuma Brittany poharas nótája volt.

kotterovány - 2011. 05. 25. 20:56

Ja meg még egy vicces dolog akad: Santana spanyol nyelvű rohama:))

Zwecki - 2011. 05. 25. 21:11

Hűűű de nagyon szenvedtem ez alatt a rész alatt. Nekem nagyon mű volt az egész. Ne már, hogy NYC utcáin mindenhol színes lufik és óriás szappanbuborékok lebegnek. Már a legelejétől azt éreztem, hogy Audrey Hepburn filmjeire hajaz a rész, a ruhákkal, a zenékkel, persze a Tiffany’s jelenetnél teljesen egyértelművé vált, de a hajvágás is eléggé Római vakációs, bár lehet, hogy azt már csak beképzelem. Nekem túl nyálas és unalmas volt ez a rész, mintha nem is a Glee-t néztem volna.

Garru - 2011. 05. 25. 21:29

Huh, de nem értünk egyet CyClotroniC! :)
Ismét megbizonyosodtam róla, hogy ami Neked nem bejövős, az nekem igen, és vice versa, ugyanis én ezt a finálét imádtam! :)
Imádtam a Finn/Rachel párost, a Breakfast at Tiffany’s-t, a Madonna feldolgozást, Kurt/Rachel duettet, meg úgy általában az egész rész hangulatát, zenéjét (nekem bejöttek a saját szerzemények is).
Persze, nem volt olyan, mint a tavalyi finálé, de véleményem szerint ez nem feltétlenül hátrány: nem rosszabb, csak másmilyen.
Amúgy engem abszolút megfogtak a Pretending előtti rövid dialóggal: tavaly Finn vallott szerelmet a Faithfully előtt, most pedig Rachel. :)
Ja, és külön öröm volt látni a csodálatos Patti LuPone-t. (Tudja valaki Mo-on JimmyL-en és rajtam kívül, hogy milyen zseniális ez a nő?!)
Az évad sajnos magán hordozta a Ryan Murphy sorozatok “átkát”: a zseniális első után a második szezonban drasztikus minőségi romlás tanúi lehettünk (így volt ez anno a Nip/Tuck esetében is).
Sajnos egy kezemen meg tudom számolni hány olyan rész volt, ami igazán tetszett; többségében közepes, vagy az alatti részeket hozott a második etap.
Néhány résszel ezelőtt a kaszát fontolgattam, de ezután a finálé után azért kap még egy esélyt. :)
A finálé 8/10, az évad 5/10.

Gibbs - 2011. 05. 25. 21:30

Kezd elegem lenni ebből a hullámvasutazásból…minden nagy megállóról visszadobták őket és nulláról kezdhették a versenyzést. Most megint felgyötrik magukat a Nationals-ig? Jövőre talán meg is nyerik…

superpityu - 2011. 05. 25. 21:32

Nem olvastam teljesen végig a kommenteket, de egyet kell értenem a kritikával. ez gyenge volt. mind zeneileg, mind történetileg. Ugyanezt el tudom mondani az évadra is.
Nem sok dolgot tudok megjegyezni ami pozitívum, de Brittany és Santana előtérbe helyezésének örültem, de talán ennyi az egész ami igazán megmaradt és örültem is neki.
Quinn karaktere egy vicc.
Sam és Mercedes nem ennyit érdemelnek h 5 méterrel arrébb megfogják egymás kezét.
Tina és Mike olyan mintha nem is léteznének.
Artie meg lassan csak Brittany miatt szerepel csak.
Luaren és Puck pedig szinte teljesen feledésbe merült.
Sue pedig nem tudom h fog ez után működni mert az ígérte h nem tesz többet keresztbe a srácoknak.
Emma és Will pedig nem is érdekel.
Finn és Rachel pedig ugyanott tart ahol 1 éve.
Kurt pedig csak idegesít, lehet az én hibám de egyszerűen nem bírom meghallgatni a szólóit csak áttekerem az egészet, a története meg csak idegesít, hiszen fel van háborodva h elítélik a melegsége miatt holott úgy néz ki mint egy cirkuszi bohóc.
nagyon lebeg a kasza a sorozat felett egy jó féle nyitás talán megmentheti, de ha nem akkor búcsút intek a glee univerzumnak.
összesen talán 5/10 az évad amiben voltak szép és jó momentumok, jó dalbetétek jó ötletek de annyira nem kapcsolódtak egymáshoz, h nem volt jó az összkép.
Santana szólóit is lehetne erőltetni a jövőben, ami meglepetés számomra az HeMo hangja lehet h fel van turbózva de akkor is jó.

kotterovány - 2011. 05. 25. 21:45

Igen, igen! Több Santana szólót a népnek! HeMo hangja sztm teljesen kamu volt, nincsen neki ilyen.

Kit-Kat - 2011. 05. 25. 21:45

Nincs mit hozzáfűznöm, a kritikában minden benne van, csak az értékeléssel nem értek egyet, az évadra a legnagyobb jóindulattal sem adnék 5/10-nél többet (pedig az első évad 8-as körül volt). Nagy csalódás összességében, még meggondolom, hogy maradok-e a következő évadra, sajnos egyelőre nem látom értelmét és az évadzáróval sem győztek meg, sőt…

Risi92 - 2011. 05. 25. 21:49

jaj de jó hogy nem csak én gondoltam lehangolónak a finálét. az eleje nekem nagyon tetszett, örültem hogy együtt a kis csapat és tényleg mindenki együtt dolgozik… aztán jöttek az össze-vissza vágások, a tök felesleges kávézás, Will előadása… WTF?!:D
aztán Quinn… vártam a nagy revansot, a hatalmas bosszút… khm… szóval? o.O egy hajvágás és done? ok.. :D
a döntő végeredményén már nem is csodálkoztam, bár picit kiakadtam hogy 12.ek lettek…
én még sosem álltam fel úgy egy Glee rész után hogy csalódott voltam. most megtörtént. hajrá 3. évad!

Shai - 2011. 05. 25. 21:57

na ez erdekes. en vegiguntam, -szenvedtem az egesz evadot, de ez az evadzaro nekem nagyon tetszett, legjobb resz votl az evadban szerintem o.O Zeneileg vegre csak egy eloadasba tekertem bele, schuester fele broadway soloba. Amugy egesz evadra jellemzo volt, hogy a zenek 90%-at nem birtam vegig hallgatni, muszaj votl eltekerni oket.
Nekem az evad csalodasa puck kiherelese volt, quinnes tortenesek szerintem jobban megmagyarazhatok ennel.
Azt sem ertem, hogy miert nem keresnek valami normalis ferfi enekest, aki megkozeliti valamelyest rachel szinvonalat, mert finn eleg kappanhangu es nem eleg eroteljes, dinamikus hangilag, most is a duett alatt ugy kellett keresni a hangjat rachel melett.

superpityu - 2011. 05. 25. 22:03

persze egy hajvágással elintézték Quinn haragját :D levágták róla a gonoszságot termelő töredezett hajvégeket :D egyébként én sem értettem h miért nem csinált valami maradandót, tett volna keresztbe a verseny alatt, vagy nem tudom, de ez így még poénnak is rossz volt.

cyborgwings - 2011. 05. 25. 22:19

fú, nagyon rossz volt. azt hiszem, a tvd minőségének mélyrepülése ellenére is kimondhatom, hogy a glee az év csalódása számomra. még úgy is, hogy az előző két részt nem győztem túlpontozni.

egyrészt már a 9. percnél szétuntam a fejem, másrészt zenék terén megint egy büdös nagy nulla volt ez az epizód, harmadrészt nem tudom átérezni ezt az ostoba rajongást new york iránt, negyedrészt idegesítő volt az a folyamatos hülye klimpírozás a háttérben. na jó, nem számolok tovább, hanem csak szimplán csesszék meg quinnt, akit mostanra legszívesebben a földbe döngölnék, ha meglátom (bár dianna agronba továbbra is halálosan szerelmes vagyok), és vele együtt a finn-rachel duót is. ezért kár volt visszahozni jesse-t (francokat, a legtutibb ötlet volt az egész szánalmas évadban, groff for president, meg amit akartok).
a saját dalok egész jók voltak, bár hallgatni nem fogom ezeket sem, de sajnos én is végig azon téptem a hajam, mégis hogy gondolták ezt a pár óra alatt megírt, hangszerelt, koreografált és alaposan begyakorolt dolgot. ez már tényleg az idegesítő kategória volt, holott az első évadban ennél nagyobb marhaságokat is elviseltem a sorozattól.
egyetlen dolog, aminek hülyén vigyorogva és tapsikolva örültem, az sam és mercedes kapcsolata, noha az tényleg nem volt szép az íróktól, hogy fél percben odatolták elénk, hogy nesztek, örüljetek.

a finálé után abszolút úgy érzem, jobban jártunk volna, ha a glee megmarad rétegsorozatnak, és egy évad után kaszálják. nagyon szép emlék lett volna. de így… hát hagyjuk, bakker.

naughtyL - 2011. 05. 25. 22:44

engem quinn-nél sokkalta jobban zavar az, hogy 1 egész évad alatt nem sikerült úgy igazán foglalkozni mindenkivel.. egyszerűen ha a kérdésre kéne felelni, hogy mi történt a sorozatban az elmúlt évben, nem tudnék mit válaszolni. Mindenféle baromságon kívül..

annyira aranyos együtt Finn meg Rachel és jó poénokat tudnak szállítani, innentől hagyják őket békén, úgy is tudjuk, hogy ők egymásnak vannak teremtetve..
tényleg nagyon édes volt Blake meg Kurt a végén:)

a sok rohadt felesleges mellékszereplő, akik rabolták a drága időt a többiektől a másik igen zavaró dolog.

a fináléra írt zenék még nem is a legrosszabbak ebben az évadban, ami azért sokat elmond.

pedig azért ebben az évadban is volt 1-2rész, amikor újra éreztük, hogy Glee-t nézünk, szóval nem értem miért nem lehet mindig olyanokat..

ez is az a kategória, aminél kifejezetten üdítő a több hónapos szünet!

a következő szezonig meg reménykedem, hogy majd foglalkoznak Mindenkivel Rendesen, nem lesz részenkénti szakítás/kavarás ide-oda/szerelmi vallomás. És leginkább a Glee feelinget szeretném vissza, mert az nagyon hiányzik.

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 25. 22:55

Garru, én veled értek szinte szóról szóra egyet. :)

Kanka - 2011. 05. 25. 23:02

énis beletekertem bocsi de nem birom halggatni a broadway számokat..sorry..kurt meg rachel arik voltak de eltekertem a számot..az évad második fele elég langymatag lett szerintem..volt 1-2 jó rész..a prom queen nagy fav volt..a funeralt meg kishiján belaudtam..
én hatalmasat csalodtam..nagyon.bocs de én ennyi nyüglödés után azt vártam hogy megnyerik..aztán a 3.évadra tegyenek be amit akarnak azt kész.ugyis ott lesz a ballagás..elvileg mert olvastam hogy aztis lehet elhuzzák..
én 2 féleképp is eltudtam volna képzelni de tul egyszerü lett volna igy:
1,megnyerik és kész..utána érzelmek a 3.évadban meg ballagás stb stb bla bla
2,bekerülnek a top10be és a 3.ik évad elején derül ki hogy megnyerik e vagy sem és addig láttunk volna még 1-2 uj számot és még pár new yorki jelenetet..
már miota hallgatjuk hogy huu nationals new yorkban..hu de izgi lesz bla bla és akkor ennyi..szó se róla tetszett a new yorkos szám és jók voltak a jelenetek a városban..magam is nagy new york fan vagyok mindenképpen szeretnék eljutni oda 1x..na de térjünk vissza..ismét eredeti számokat irnak és még igy sem kerülnek be a top 10be..???mer a vocal adrenaline olyan rohadt jo volt mi?pff hagyjuk már.. a tavalyihoz képest ez losz###r volt..bár a mélypont a jesus is a friend of mine volt..ott majdnem fejbelöttem magam..
Beiste-t nemtudom mért kelett elvenni annyi komikum forrása volt hogy csak nah..remélem visszajön még..sue-ra meg már szavak sincsenek..mivan csontritkulása van vagy mi a rák?pff..most jutottam el oda hogy ezek után lehet nem is fogom nézni..minek?most nem nyertek..majd jövöre se?meg utána se?meg sose?mondják meg hogy nem, sosem fognak nyerni és kész és akkor nem reménykedek..jah és quinn nagy terve..öö bocs mi is volt az?öö semmi..levágatta a haját..már elnézést de hova sz###rjak?egy extra adag hashajto rachel és finn italába esetleg valami lett volna de végülis semmi sem történt..

batboy - 2011. 05. 25. 23:08

ezen a részen talán az érződőtt egy kicsit,hogy túl sok mindent akartak belezsúfolni. A Quinnes hajvágós megoldás elég nevetséges volt,viszont érdekes,hogy tavaly ilyenkor még őt tartották (jogosan talán) a “legárnyaltabb” karatkernek, és szerintem ez most már inkább Santanaról mondható el,aminek én személy szerint örülök.

Az eredeti számok most szerintem elég jók lettek,főleg a második, de azt sajnálom hogy ki fog öregedni ez a szereplőgárda.

Garru - 2011. 05. 25. 23:17

Desperate HOUSEwife: örülök, én is veled! :)
De úgy látom kisebbségben vagyunk – a többség szívéhez nem találta meg az utat ez a finálé.

Platschu - 2011. 05. 25. 23:20

Nagyon jó és alapos kritika. Számomra az évadzáró keserédes lett. A legfájóbb az, hogy elutaztak New Yorkba úgy, hogy nem gyakorolták be a dalokat és még ott kezdik el megírni? Egyszerűen Will Schuster karakterébe ez nem fér bele.

Aztán Sue nem is szerepelt egyáltalán, ami igazán bántó. Valószínűleg gyász közben nem lenne ereje a békejobb ellenére gonoszkodni. Amit az évadban csináltak vele, az valami félelmetes melléfogás volt. Mert a Grincses hóbortját nagy nehezen elfogadnám, de azzal a lépéssel, hogy a csapatából a lányok kiléptek, így az egész vele kapcsolatos történetszálat kinullázták (Beastetel együtt). Az első évadban még sírtak a lányok, amikor nem ment be dolgozni, hogy akkor hánynak az ösztöndíja nem fog összejönni. Erre most meg Quinnék teljesen önzően kilépnek és marhára nem foglalkoztak a többi csapattársukkal…. Visszatérve Suere. Nekem azt is nehezen vette be a gyomrom, hogy megtették egy részre a konkurens énekcsapat vezetőjének. Szánalom, hogy már csak így tudták az énekkar antagonistájaként a sorozat cselekményében tartani.

Quinn kapcsán én is vártam volna valamilyen nagyon ellentámadást. Azt már csak mellékesen jegyezném meg, hogy akkor nőtt volna igazán a szememben, ha megtartja a kisbabát a tavalyi évadban vagy most vissza akarná szerezni. Erre nyitott örökbe adást vállalt akkor? Most is csak a népszerűség érdekelte az egész évben? Ennyi? Pedig ő és Santana köt le a legjobban az egész showból.

Szerintem nagyszerű volt, hogy az ex-pom-pom lányok megint egymásra találtak az évadzáróban. Quinn kilépett a trióból, de most erősnek éreztem a kötődést közöttük. S ha már Santana szóba került. Karofskyval együtt zseniálisan játszottak, pláne amikor Brittanynak elmondja az érzéseit. Aztán témaváltás és megint visszatérünk a hisztis latin liba kategóriába.

Sam se lett volna rossz, de a családi problémáját csak időkitöltőnek éreztem. Mercedes és Artie eleve nem is voltak benne az évad szerkezetében. Kár értük.

Rachel Rachel maradt. Abból egészen elegem van, hogy nagy totálban mutatják, ahogy a tátika jellegű éneklés közben le lehet látni a hangszáláig, miközben az ajkát rebegteti némi eltúlzott színészi játékkal. Sajnálom, de így nekem a Való Világból Szandika ugrott be, mert neki vannak ekkora húsos ajkai, amit még az előnytelen nézőpontból mutatott éneklés csak tovább ront. Pedig kiváló énekes, de erről leszokhatnának.

Emma. Jaj. Férjhez ment, de nem fekszik el vele. Jaj. És még jaj. Na ne. Szerencsétlen Carl… Be is mesélték és nem is.

Az évadban többször előfordult az is, hogy nem volt jó a szinkron a stúdióban felvett ének és a jelenetek között. Így is röhejes, hogy odaugrálnak dobolni és zongorázni, ha éppen az a hangszer szól, de a háttérben lévő statiszta zenekarnak sincs sok értelme. Máskor pedig nem is nagyon aggódnak az illúzió megteremtésén, mert a zene csak úgy szól a semmiből.

Talán ezek voltak a legdurvább hibák. Én magam nem bánom a párkapcsolatokat, de elmentek a Melrose Place irányába, hogy már mindenki mindenkivel kavart lassan… Fogjuk rá a gimire, de igazából nem tudtak olyan történetszálat bedobni, amivel úgy lehet szétválasztani a szereplőket, hogy együtt is tartsák őket. Amíg az első évadban körbejártak 1-1 társadalomban hátrányos helyzetű csoportot, itt pár jól sikerült tanmesén (ld. fogmosás, ivás, hit, pletyka), illetve egy esküvőn és egy temetésen kívül más nem nagyon volt az évadba beépítve a nyavalygáson túl… Egyetlen résznél nem bírtam még a zenéket se végighallgatni, ez pedig a múlt heti volt. Általában van 1-2 nóta, amit mp3 lejátszóban lehetett nyekergetni a háttérben, de az ilyen lassú és pláne ismeretlen dalokon csak aludni lehet. Itt jegyezném meg, hogy az önálló dalok bevonása nagyon nem jó ötlet.

Az évad fénypontja és legpozitívabb csalódása Gwyneth Paltrow volt. Imádom azt a jelenetet, amikor Mr. Schuster egy kis táblát tart neki, hogy már túlzásba esett (“Do you wanna touch me?”). Kár, hogy Emma miatt leléptették.

Ennek ellenére örülök a Gleenek, mert a 2. évadban is van 10-15 olyan szám, amit öröm hallgatni, mintha egy jó albumot megvenne az ember. Remélem a 3. évad még jobb lesz, de így is a ballagás után nagy szakadás várható volt a nézettségben… S ha már ballagás. Hol láttatok olyat, hogy alsóbb évesek a szalagavató bálokon ott lehetnek? Ez is abszurd volt.

Oké, bocsi a sok dumáért. Hajró Glee.

kacsababa - 2011. 05. 25. 23:21

így mondjuk a végzős bált nem értem, de mindegy

Nem ritkaság az egyesült államokban, hogy a érettségi elötti éveseknek van egy külön báljuk, tehát elméletileg nem végzősbál volt. Bár az fura volt viszont, mintha úgy állították volna be, hogy az lenne (Quinn királynői hajrájával főleg).
Arra viszont én is kiváncsi leszek, hogy mit kezdenek azután majd a koncepcióval, a karakterekkel.

Platschu - 2011. 05. 25. 23:25

Idén az országos döntős Vocal Adrenalinenak sem kellett selejtezőre mennie, így remélhetőleg a 3. évadban huszárvágással ezt átlépik. Amúgy gondoljatok bele, hogy ha megnyerik a versenyt, akkor utána milyen motivációt lehetett volna íróként bedobni nekik a következő évadra? Ez a “vesztesek vagyunk” lufi is ki fog előbb vagy utóbb pukkanni a nézőknél.

CyClotroniC - 2011. 05. 25. 23:44

A végzősbálra köszi a reakciókat, mert mondtatok azért újat is, bár ők a sorozatban konkrétan közölték, hogy ez mennyivel fontosabb, mint egy esküvő, mert az akárhányszor lehet, ez meg csak egyszer van :P

A fináléval meg az volt a legnagyobb baj, hogy New York-ot túlidealizálták számomra. Illetve Finn annyira idegesítő, hogy szurkoltam már, hogy akárki akármiért pofozza fel, egyértelműen ő lett a második szezon végére a legbalf…abb karakter az egész csapatban, és úgy lett számító és önző, hogy korábban pont ezek ellen (amúgy jogosan) rendezett kirohanásokat. Ezért se tudom lenyelni ezt a Finn/Rachel giccset.

A verseny meg sose volt ennyire semmitmondó szerintem, és nem azon múlik, hogy tetszenek-e a számok vagy sem, egyszerűen nem volt benne az a teátrális feszültség, mint ami a többi versenyepizódban megvolt, hol jobban, hol kevésbé erősen, de mindenhol ott volt, csak itt nem.

Ettől függetlenül nincs az a gond, hogy másnak bejön, én is akartam szeretni, mert rengetegszer leírtam, hogy nagyon örülnék annak, ha kilépnének a kereteik közül, de ez nem az én utam volt :S

A másik meg, ami eszembe jutott, hogy nem lenne gond ezekkel a randizgatásokkal, de ebbe miért nem lehet életet és kreativitás vinni? A világ egyik legnaturálisabb, leghétköznapibb keretre felhúzott sorozata, a The Office olyan szinten zseniális udvarlás, lánykérés és esküvős példában, itt meg semmi frappánsság nincs az egészben, és épp ezért nem tud megérinteni ez a Finchel dolog se. Egyetlen egy apró kis mozzanat volt, mikor Quinn és Puck sütött az első szezonban. Több ilyen kéne.

Kota - 2011. 05. 26. 01:05

Ilyen szar részt a GLEE-től még nem láttam. Mindennel egyetértek, főleg azzal hogy NEM KELLENEK SAJÁT SZÁMOK!!!

bubu - 2011. 05. 26. 09:10

Az évadból pár rész nem tetszett.Annak viszont örültem, hogy Kurt-nek lett barátja.Chris Colfer amikor a Warblers tagja volt, mintha csak vendégszereplő lett volna.Volt olyan rész ami másról se szólt csak a melegekről, és azt már untam.Jane Lynch a Funeral részben nagyon jól eljátszotta, gyászoló Sue-t.Sajnálom,hogy a nem a ND nyert, de lehetett számítani rá.A rész elején amikor Rachel állt a Time Square-n,akkor észrevettem egy bakit:Lea Michele a kivetítőn volt pár másodpercig.

Jane Lynch fogja vezetni az Emmy-t és már nagyon várom.Neki kéne újra nyerni.

Már várom a 3.évadot.

CyClotroniC - 2011. 05. 26. 11:56

Brad Falchuk-ot eddig bírtam, de ez a bullshit of the year válasz :D

Quinn seemed so over the Finn break-up by the end of the show. Was that an act?

It was all in her hair, man. It really was. All the bad juju was in her hair and she cut it all off and everything got better. It wasn’t that she got over it all but I think she’s just grown up. Every culture has a ritual like that where you make some sort of physical change and it transforms you inside too.

CyClotroniC - 2011. 05. 26. 12:01

“I think a lot of people were let down by like, What happened to Will and Emma? What happened to Brittany and Santana? What happened to Quinn? There was a Will and Emma scene but we had to cut it for time.”

Az pedig továbbra is pozitívum, hogy fullos írói stáb lesz jövőre, és nem hárman osztják el a tennivalót, és talán komplettebb lesz az egész. *fingers crossed*

winnie - 2011. 05. 26. 12:02

igen, én is pont ezt akartam idézni:

I heard that you all are hiring new writers. So it will be more than just you, Ryan and Ian?
Yep. We’ll have an actual television writing staff like other places do. We’re trying to get a lot of quirky people and interesting people and people that are not what you’d expect. I think it’s gonna help us to get some fresh voices. Don’t get me wrong, it’s still our show.

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 26. 19:00

Javaslom, vegyék fel Mindy Kalinget írónak.

lostgab - 2011. 05. 26. 20:03

Ahogy elnézem a kommenteket, a felháborodás majdnem mindenkinél ugyanakkora, mint nálam. Vannak sorozatok, amik közben teszek-veszek, rakodok stb. A Glee sosem volt ilyen. Hát most odáig jutottam, hogy sms-t írtam, és azon járt az agyam, hogy mit is fogok majd kommentelni, ide a kritikához.
Az évadért a készítőknek szégyellniük kéne magukat! Mi volt ez? Egy nagy adag csapongás, szájbarágás meg bohóckodás. Félreértés ne essék, voltak nagyszerű pillanatok (Grilled Jesus), de ha visszatekintek az elmúlt hónapokra, csak egy nagy maszlag jut eszembe, meg a Friday. WTF?!
Na most hogy nagyban kipanaszkodtam magam, kicsit értelmesebben folytatom :).
Kezdem Quinn-nel, mert ő az a karakter, akit az első évad végére nagyon megkedveltem, azonban úgy visszafejlesztették, hogy nem is gondoltam volna, hogy ilyet egy sorozatban lehet. Ne akarják nekem megmagyarázni, hogy miután keresztülment egy terhességen és egy szülésen, a legnagyobb problémája az lesz, hogy Finn legyen a barátja, és ő legyen a Promqueen. (Bár a múltkor beleakadtam egy Tinimamik, vagy mi a szöszbe, és ott a legtöbb csajnak az volt a baja, hogy nem randizhat, mert ott a kisbaba. WTF? Lehet, hogy Amerikában ez a normális…) Ja és az meg, hogy egy hajvágással túltette magát Finnen. No comment. A fenti idézetért (a hajasért) Falchuk-ot keresztre kéne feszíteni.
Mercedes, Tina, Artie, Sam. Hol vannak? Olyan, mintha kellettek volna a kórusba, de ennyi. Puck is majdnem teljesen eltűnt, leszámítva a Zizes-es kapcsolatot. (Nagyon nem tetszett ez az utolsó Mercedes/Sam dolog. Akkor vezették volna be rendesen. Oké ott volt a bál. De akkor is. Egy snittel elintézni? Nem túl elegáns.
Finn és Rachel aranyosak együtt, de könyörgöm, döntsék már el az írók, hogy mit akarnak velük. És akkor most ezzel a lépéssel eltüntetik Jesse-t? Vagy esetleg ő lesz majd aki összejön Quinn-nel, és ekkor Finn rájön, hogy neki mégiscsak Quinn kell (mint ahogy Sam-nél is), összeverekednek, és cserélnek egyet, majd a 3. évad végére ismét kapunk egy Finn Rachel csókot?
Sue-ból teljesen idiótát csináltak. Már nem az aki volt. Miért kellett ennyire kiforgatni? A temetés volt az egyetlen normális jelenete ebben az évadban.
Bestie hova tűnt? Egyszer csak nem volt ott, pedig jó kis karakter volt.
Will engem már az első évadban is idegesített. Kis mitugrász, aki csak azért kell, hogy összetartsa a csapatot. Ez eddig rendben is van, csak lehetett volna kicsit kevésbé idegbajosnak írni, aki nem tudja, hogy mit akar. Lehet, hogy nem figyeltem lég jól (nem csodálkoznék), de nem úgy volt, hogy csak a nyáron megy a Broadway-re? Most miért mondta vissza? Terri-vel való kapcsolata csődtömeg, de még mindig jobb, mint az idióta Gwyneth Paltrow karakterrel, akitől rosszul voltam. Az meg, hogy egy délután alatt dobták össze a NATIONALS-re a dalokat… Mikor elvileg egész évben erre készültek. (Please no more original songs! – meg no more erőltetett Matthew Morrison dalt…)
A Warblers, Kurt és Blain sztorija volt talán az egyetlen, aminek voltak értelmes része, volt eleje, vége. Ettől függetlenül engem már kicsit zavart, hogy majdnem minden rész felét ők veszik el, de azért egészen el lehetett viselni.
Ami viszont nagyon pozitív volt, az a Brittany és Santana sztori előtérbehozása. Eleve Naya Rivera-nak hihetetlenül jó hangja van, és a két lány története is nagyon érdekes volt. Tetszett, hogy az évad végére Brittany egészen bölcs lett :).
Hmm. Visszaolvasva a kommentem, sírni volna kedvem. Az első évadot oda-vissza ajnároztam, ajánlottam, akinek csak tudtam. De ezt… Mintha teljesen más emberek írták volna. Tényleg ennyit tenne a népszerűség?
Azért várom a harmadik évadot. Úgy vagyok vele, hogy innen csak feljebb van. (Csak legyen igazam…)

BabyChicken - 2011. 05. 26. 23:03

A szereplőgárda lecserélésével kapcsolatban találtam egy rövid cikket. Bár nem értem, hogy nem ütköztem még bele, januárban mondta ezt Jenna Ushkowitz:

http://www.digitalspy.co.uk/ustv/s57/glee/news/a301277/glee-star-clarifies-new-cast-rumours.html

Ryan Murphy valamit tényként közöl, aztán meg kiderül, hogy csak félreértés… De ez január végén volt, azóta már lehet tudni konkrétumot, vagy csak én vagyok így lemaradva?

Brad Falchuk válasza… LOL eléggé szánalmas

A Mindy Kaling ötlet nagyon tetszik. :)

Platschu - 2011. 05. 26. 23:12

A cikkben lévő képről is csak az jut eszembe, hogy lehetett ilyen parkos jelenetet kitalálni, ahol Artie ilyen szerencsétlenül van a schnittbe vágva a tolószék miatt. Akkor legalább a pad vége mellett lett volna, de így?

Res1st - 2011. 05. 27. 16:32

Ezzel az évaddal elérték, hogy soha többet egy részt ne nézzek meg belőlük. :)

koga - 2011. 05. 27. 18:10

Nekem nagyon tetszett ez a rész. Végig vigyorogtam az egészet :D Szerintem jó volt :)

Csingiling - 2011. 05. 27. 19:55

A részben a legjobb talán Rachel csíkos kabátja volt. Ez asszem mond valamit. :( A zenék egy részét is tekertem, van még lejjebb?

Xsz - 2011. 05. 27. 23:52

Nekem nagyon tetszett ez a rész, a saját számok nagyon bejöttek de legjobban a New York mashup tetszett. Még több Santanat! (L)

Zane - 2011. 05. 28. 19:39

Talán ez megmagyarázza Quinn viselkedését azoknak, akik furcsálták őt az évadban: http://bit.ly/kySOmf

Desperate HOUSEwife - 2011. 05. 28. 21:06

Végül is képben van a sorozattal..
http://pipcr.tumblr.com/page/2#5933890868
Majd beindítom a “Mindy Kalinget Glee írónak!” kampányt. :)

BabyChicken - 2011. 05. 29. 01:47

@Desperate HOUSEwife Gondolom ezt nekem szántad. Köszönöm. Tényleg nagyon kedves vagy, hogy ennyire hülyének nézel. :)
Jó, így utólag rájöttem, hogy tényleg hülye kérdés volt, de nem is vártam rá választ.
Tudom, hogy végzősök lesznek a következő évadban, de az, hogy mindenkit lecserélnek, egyáltalán nincs kőbe vésve. A csere lenne az ésszerű dolog, de az emberek nagyon megszerették ezeket a színészeket, ezért nem díjazzák ezt a megoldási lehetőséget. Sokan kiszállnának. A többség annak örülne a legjobban, ha a harmadik évaddal véget is érne a sorozat.
A lényeg, hogy a készítők mondanak mindenfélét, de nem lehet tudni, hogy mi valósul meg. Valószínűleg még nem döntötték el, hogy hogyan oldják meg az esetleges negyedik évadot.
És az miért baj, hogy tetszett a Mindy Kaling ötlet? Nyilvánvaló, hogy ez nem fog megtörténni, egyszerűen csak tetszett maga a gondolat.

Fega - 2011. 06. 02. 18:02

Na ez a komment úgy születik, hogy a kritikát nem olvastam, de tudom hogy CyClotroniC annyira lehúzta amennyire az csak lehetséges.
Hát képzeljétek el, de én imádtam ezt a finálét. Főleg az elejét. Nagyon erősen kezd, ezt a tempót kb a második reklámszünet után elhagyjuk, de még utána is bőven jó. Először is szeretném kiemelni, hogy mekkora érzelmi hullámvasút volt a Glee az idén. Voltak részek, amiket imdátam nézni és fordítani is egyaránt. Aztán voltak olyanok, amiket nézni sem volt jó. Kicsit sem. Az az érdekes, hogy példul CyClotroniC úgyanúgy vélekedik ezzel kapcsolatban az évadról, viszont általában a véleményünk teljesen ellenpontozza a másikat. Én példul kifejezetten utáltam a Grilled Jesus részt. Vagy a Funeralt, ő pedig élvezte ezeket szóval nem is kellene meglepődnöm, hogy tetszett a finálé. De ennyit a személyes vonatkozásokról, azt hiszem.
Szóval a második évad sajnos gyengébb, mint az első, azaz a sophomore slump kifejezés ül. Viszont voltak nagyszerű pillanatok és én ide sorolnám a finálét is. Nem próbált meg hatalmas cliffhangereket beépíteni, nem is alakultak úgy a szálak, hogy ebben a részben minden eldől és innentől a teljes sorozat más irányba halad tovább. Egyetlen dolgot tartottak szem előtt. Azt, hogy eljutottak New Yorkba, teljesült az álmuk, sokan először utaztak repülőn. Ezenkívül szembesültek az álmaikkal. Nyilván ez leginkább csak Rachel és Kurtre igaz, de ők voltak előtérben. Részemről pedig ebben a helyzetben ugyanúgy énekelnék és rohangálnék, mint egy hülyegyerek, ahogyan ők is tették. (És még csak nem is Bostonról beszélünk, ugyebár.) Komikus volt a jelenet ahogyan a parkban meg a szökőkúton énekeltek, de csak mosolyogni tudtam. És annyira megtartotta ezt a feelgood érzést, amit az évadban borzasztó ritkán hozott ki belőlem a Glee. Szóval jól alapozták meg az epizódot, nekem kitartott egészen a végéig.
Korábban sérelmeztem, hogy miért erőltetik a saját dalokat, mikor a Born This Way sokkal jobban áll a Kórusnak, mint a Loser Like Me. Tehát úgy készültem, hogy hiába saját dalok, valószínűleg nem fognak annyira működni, mint a Regionals-ban előadott Time Of My Life. (Zeneileg az évad csúcspontja, mostmár nyugodt szívvel állíthatom.) Aztán szerencsére rámcáfoltak jól, mindkettő saját szerzemény elsőrangú lett és a történet ívébe jól illeszkedett.
Egyébként pedig kicsit olyan bárgyún tudnám összefoglalni a kapcsolatom a Glee-vel, ahogyan azt Santana tette. Szóval én tényleg szeretem ezeket a karaktereket és azt amit a sorozat úgy önmagában képvisel. Persze részben dühös vagyok a készítőkre, mert néha elszállnak és nem a történetre figyelnek, csak arra, hogy minél menőbb emléket állítsanak egy-egy személyiségnek vagy meggyőződésnek vagy ilyesminek. Sokkal jobb lenne, ha ezeket tudnák integrálni a történet egészébe és nem ad hoc jelleggel készülnének bizonyos részek. Tényleg azt hiányolom, hogy pontosan fellegyen rajzolva még az évad elején, hogy honnan hova akarnak eljutni egyes karakterekkel, illetve a Kórus egészéhez és ezt szem előtt tartva készüljenek a részek. Szerintem ez jelenleg egyáltalán nem jellemző a készítő hármas munkamódszerére, pedig… Nem néztem utána, de ha fel kellene idézni, akkor ilyesmik jutnának eszembe, hogy Quinn megjárta Samet meg Finn-t, de a karakteréről borzalmasan kevés derült ki, ráadásul sokszor azt éreztem, hogy a készítők között nincsen konszenzus arról, hogy mi is a pontos szerepe Quinnek a csapatban, ez pedig fájó, mert nagyszerű karakterről és egy nagyszerű sznésznőről beszélünk… Santana ráébredt a leszbikusságára, ezzel viszonylag sokat foglalkoztak, de bennem maradt hiányérzet, sokkal több időt érdemelt volna ez a szál. Ott van aztán Kurt, akit száműztek majd visszahoztak. Szerintem elbaltázott dolog volt ilyen sokáig a Warblereket a történetben hagyni. Zeneileg is hamar kifulladtak, ráaádul nagyon megtörte a részeket általában a váltás a New Directions és a Warblerek között… Fájó pont, hogy Mercedes és főleg Tina siralmasan kevés lehetőséget kaptak az éneklésre…pedig…! (Azt soha nem bocsátom meg, hogy a Lykke Li dallal így bántak! Soha!) Mennyivel jobb lett volna ha azt az időt, amit Kurt száműzetésére pazaroltak azt Tina meg Mercedes kapja meg. Késő bánat, azt hiszem. Amivel nem tudok dűlőre jutni az Finn meg Rachel. Volt, hogy untam már az egész hülyeségüket (például a karácsonyi részben)
mégis a fináléban helyére kerültek a dolgok és az a csók az bizony olyan volt, amilyennek lennie kellett. Nálam megvolt az a bizonyos érzelmi töltet és a dal is tökéletes volt a helyzetükhöz. Mégis azt gondolom, hogy egy jól működő finálé szál nem ér meg ennyi áldozatot…
Amit még kihagytam, de mindenképp fontos, hogy itt legyen, Murphy egyik legjobb szokása, hogy a karakterei szájába adja azokat a kritikákat, amiket mondjuk a médiában felhoznak a sorozat ellen. Ez üde színfolt volt a legtöbb részben, bár volt amikor csak megemlítették és csinálták tovább a hülyeséget, szóval láthatóan nem fogadták meg… Mégis tök jól működött, hogy sokszor nem tisztelték a 4. falat. Ez a finálében is üde színfolt volt szerencsére.

Az egész évadot most még nem tudom objektívan megítélni, de az biztos, hogy rövid időn belül a falat fogom kaparni, hogy hol van már a heti Glee adagom…

A jövővel kapcsolatban még annyit, hogy Jessie illetve Blaine vajon maradnak velünk hosszú távon? Mert pl ha Jessie marad akkor sok rész fog elmenni a szerelmi háromszögükre, ami rosszul is elsülhet…
A másik pedig, hogy a Mercedes Sam dolog borzasztó erőltetett, pláne ilyen bénácska felvezetéssel. Nem értem miért dobták el a készítők a Sam Quinn vonalat, a két színésznek nagyszerű kémiája van, a Lucky és a Time Of My Life nagyrészt az ő sikerük…

CyClotroniC - 2011. 06. 03. 10:22

Fega: Az írás komplett második felével egyetértek, ami az összképről szól, az elsővel meg kevésbé, de ez már lassan trend lesz, hogy az átívelő dolgokban osztjuk egymás véleményét, az epizódikus keretekben meg nem (bár nekem is a Special Education rész volt volt az évad 3 versenyepizódja körül a kedvencem, és sokakkal ellentétben, én utáltam a Dirty Dancing-et, de itt meg pont a kémia miatt tetszett). Sam & Quinn igenis jó volt együtt, de Puck is Quinn is működött, egyedül Finn-nel nevetséges a kapcsolat, mert amint kap egy barátnőt rögtön Rachelt akarja, és amit Rachel megkapja Finn-t, azonnal csinál valami ökörséget, hogy szétmenjenek, amiért Finn soha, se soha se fog megbocsátani, kivéve persze ha talál magának barátnőt. Jesus…

Az epizódot nekem pont az első 20 perc húzta le, pedig a Madonna feldolgozás feelgood volt, de a túlidealizált NY nem jött be. A Central Park-ról nekem a flasherek és a késelések jutnak az eszembe, nem a lufiárusok :) Meg a Finn/Rachel randi is túlidealizált volt, és asszem nem a kritikában írtam, hanem egy kommentben, hogy pont a Glee-től várnék olyan kreatív és eszméletlen cuki párkapcsolati húzásokat, amiknek a legnagyobb zsenije jelenleg a The Office. Ott minden ilyet természetes és hétköznapi környezetben adnak elő, de olyan aranyos és kreatív módon, hogy az nagyon tud ütni. Pl. mennyire nagyszerű volt egy távkapcsolati döglődésnél hirtelen húzni egy olyat, hogy a két város között félúton egy benzinkútnál, szakadó esőben úgy felvenni egy lánykérést a sztráda túloldaláról, csak egy szót se hallunk az egészből, csak az eső kopogását a motorháztetőn. Mennyivel súlyosabb kép, mint a rikító színes ruhában óriásbuborékon átsétáló Rachel. Ezt hiányolom a Glee-ből nagyon, hogy annak ellenére, hogy annyira over-the-top, hogy bármit megcsinálhatna, pont a kapcsolatok terén eszméletlenül klisés és konzervatív. Egyetlen ilyen cute megoldásuk volt az első szezonban, mikor Quinn és Puck a pénzgyűjtésre kezdtek el sütni. Nem érdekelne, hogy mindenki mindenkivel jár, ha így lenne tálalva…

Szóval pont ez zavart az első 20 percben, hogy New York és a város eszméletlen szarul lett eladva, a régivágású romantikus filmek kereteibe szorítva, pedig az elején jók voltak a zenék, a végével meg az volt a bajom, hogy összecsapottnak éreztem a döntőt, mert pont a zenék nem működtek. Jó a Charice szám és a Pretend szép volt, de egyikbe se éreztem azt a pluszt, amit a Special Education hozott, amikor Quinn és Sam között olyan összhang volt, amit egyszer se láttam még egy Finn/Rachel előadás alatt, mert ott a profizmus vitte el a dolgot, náluk meg a szerethető, de őszinte amatőrség, és szerintem pont annak kéne a Glee kulcsának lenni, hogy egyszer nyíltan és őszintén, sallangmentesen önmagukat adva beelőzik azokat is, akik vonalzóval szerkesztik meg jóval profibbra a fellépésüket, elvégre erről szól az egész filozófiája. Na ez a Special Education-ön kívül egyik idei versenyepizódban se éreztem ezt, a furcsa azonban az, hogy ezzel kisebbségben vagyok, mert pont azt fikázta a legtöbb ember a 2. szezonból. De hát ezek szerint (is) mindenkiben teljesen máshogy néz ki az ideális Glee kép.

Én pedig nagyon támogatnám Desperate HOUSEwife ötletét Mindy Kaling-ról, mert pont Office fajta realizmus hiányzik ebből a sorozatból, ami mellett egy-egy over-the-top húzás tényleg az lenne, ami, mert ha csak azokkal van tele a sorozat, akkor egy kirakatcirkusz lesz belőle, és semmi több. Pontosan ezért szerettem a Grilled Cheesust, a Funeralt, meg a Night to Neglectet is, mert kell bele a dráma és a melankólia, hogy a végén tudjuk ütni egy feelgood katarzis, amitől optimista, életigenlő hangulata lesz az egésznek, míg a konstans 40 perc vidámság messze nem hozza ezt az érzést a kontraszt nélkül.

Nem véletlenül a kedvenc Glee epizódom az 1×10-es Ballad. Gyakorlatilag a tökéletes elegye a humornak, a drámának és a katarzisnak. Bárkinek ajánlom, hogy nyáron nézze vissza megint, mert pontosan az van benne, amitől ez a Glee tökéletes lenne, ha végig fenn tudnák tartani. Egyrészt ott van a Rachel/Will szál, ahol a diáklány be van indulva a tanárára, így Will is kapott történetet azonkívül, hogy Emmat környékezi, és Rachelnek is kijön a humoros, elvont oldala, amellett, hogy nagyon jól hozzák a furcsábbnál furcsább számokat. Ott van a Quinn vonal is, ahol kb először kaptunk egy olyan árnyalást a karakteréhez, ami minden addigi cselekedetét megmagyarázta a családi háttéren keresztül. Dianna ott zseniális alakítást is nyújtott, és nagyon jó volt látni a kapcsolatát a szüleivel, ahogyan Kurt is azért az egyik legkomplexebb karakter, mert az apjával való viszonya nagyon sokat hozzátesz az összképéhez. Végül pedig ott a ‘Lean On Me’ zárás, ami szerintem a sorozat eddigi egyik legjobb száma, ugyanis átültették szépen kórusra, hatalmas a feelgood faktora, és azon kevesek egyike, amit ha berakok a lejátszóba, akkor képkockáról képkockára előttem van a komplett zárójelenet.

A hozzám legközelebb álló Glee-képek Brad Falchuk hozta eddig a Ballad, a Dream On című epizódokkal, és az első szezon két versenyrészével. Idén pedig a Grilled Cheesus, a Never Been Kissed, a Special Education és a Born This Way is az ő érdeme volt. A sors iróniája, hogy ő jegyzi ezt a finálét is, amit nagyon utáltam, de ettől függetlenül még mindig neki van a legbiztosabb keze.

Ladybug - 2011. 06. 04. 17:52

Én ezek szerit a kisebbséghez tartozom azzal a véleményemmel, hogy nekem tetszett az évadzáró rész. Talán azért, mert az első pár percben magával ragadott New York hangulata, nosztalgikus hangulatba kerültem. :)A város pont ezt váltja ki abból, aki először […vagy többedszer ;) ] oda érkezik. Ráadásul nekem nagyon is bejöttek a saját dalok. Abban viszont egyetértek a többséggel, hogy ez az évad jóval gyengébb volt zeneileg és történetvezetésben az elsőnél, sok karaktert hanyagoltak, és a kvázi filler részek (pl. a Rocky Horroros) kifejezetten idegesített, és alig vártam, hogy végük legyen.

Mindenesetre én maradok a 3. évadra is.

kotterovány - 2011. 06. 07. 00:07

“Pontosan ezért szerettem a Grilled Cheesust, a Funeralt, meg a Night to Neglectet is”

De fura ez, ledaráltam a 2. évadot újra, és sokkal jobban tetszett, mint heti adagokban (a heti nézés közben egyszer nyomtam is egy cancel-t, valahol az 5-6. rész környékén, annyira rossznak éreztem az egészet.) Szóval, amiért beraktam az idézetedet, az az, hogy pontosan ezt a 3 részt utáltam a legjobban, amit írtál. A grilled cheesus, az erőltetett vallás hülyeséggel, a borzalmas számokkal és a one of us meggyilkolásával. a night of neglect a hihetetlenül idegesítő GONOSZOKKAL. és a funeral amikor már megoldásokat, feloldozást vársz a történettől, és kvázi egy filler részt kapsz helyette, gyenge dalokkal, és egy részemről teljesen érdektelen szereplő halálával.

amik a legjobban bejöttek:
a duets az epic river deep-el, és a nagyon cuki luckyval.
a special educations, hogy végre felismerték, hogy elég volt rachel, finn sztárolásából.
a blame it on the alcohol, ami csak szimplán vicces volt a rachel berry partyval.
a prom lehetett volna sztm az utolsó rész, abban volt annyi feelgood meg dráma vegyítés, ahogy a régi glee-ben szokott.
a sexy az én kedvenc részem, de ez már az én problémám.

ami elviselhetetlen volt, az a finchel nyavalygás, az ÖSSZES felnőtt szereplő (kivéve talán Beiste, akit ki is nyírtak gyorsan), a warblers úgy ahogy van, kurt 3-4 órás showtune előadásai, sue teljes kiherélése (igen, az), és puck, mercedes teljes elhanyagolása.

ami pozitív volt, az santana karakterének teljes kibontása, sam érkezése, a karofsky féle őrület, artie sok éneklése, tina KEVÉS éneklése, a tanítós részek (rocky horror, fleetwood mac), brittany minden mondata.

beci4 - 2011. 06. 19. 20:11

Na tegnap én is a végére értem. Olvastam a kommenteket, és abban egyet kell értenem, hogy mindenképpen gyengébb volt ez az évad, mint az első. Már lassan én is unom ezeket a mindenki mindenkivel kapcsolatokat. A zenei felhozatal sem volt olyan erős, mint tavaly, sajnos sokszor vártam, hogy vége legyen egy-egy előadásnak. Többször is ránéztem a számlálóra, ami azért elég nagy baj. Gwyneth Paltrow vendégszereplése pedig kifejezetten idegesítő volt. A Funeral című epizód nekem bejött, elég drámai volt. A finálé pedig: mivel én is NY imádó vagyok – illetve lennék, ha egyszer eljutnék oda :), alapvetően tetszett. De: a lényeg, vagyis a Nationals egyáltalán nem lett az epizód csúcspontja. Kár erőltetni a saját számokat, nem igazán jók. Legalábbis nálam nem ütnek akkorát.
Na de nagyon nem akarom lehúzni az évadot, nálam szó sincs kaszálásról, mindenképpen várom a 3. szezont. Mercedesnek kicsit több teret adnék, több ismert számot vetnék be, és kevesebb ide-oda kavarást a szerelmi ügyek terén.
Ha pontozni kellene, akkor a finálé és összességében az évad is egy 7-est érne nálam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz