login |

Grey’s Anatomy: vége a 7. évadnak – írta Nina

2011. 05. 25. 16:32 - Írta: vendegblogger

33 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Megírtam a magam morgásait az idei évadról: az évad kezdeténa közepén… és a vége felé, most pedig ígérem, nem leszek negatív, ugyanis nincs túl sok okom rá. Mert ha visszatekintek a Grey’s Anatomy hetedik évadjára, nem azt látom, hogy elnyelte Mordor tüze, mint ahogy meglehetősen pesszimistán gondoltam tavaly ősszel. Talán toleránsabb lettem, ahogy haladt előre a sorozat, de az is lehet, hogy valóban elért egy szintet, ahol nem okoz fejfájást, sőt, élvezni is lehet.

Greys Anatomy - 7x22-a

A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

A betegek szinte teljes érdektelenségbe fulladtak, Teddy és az álférje képezi a kivételt, rájuk jutott egy kicsivel több idő. Teljesen világos, hogy a kórházi dolgozók magánélete sokkal izgalmasabb, mint a páciensek, ez a tendencia folytatódott a hetedik évadban is, sőt, talán ki is teljesedett. Ami a sorozat egyik nagy erőssége, hogy minden szereplő megkapja a maga történetét, és egyik sem szorul háttérbe a másik rovására. Márpedig sztori akadt bőven, nem lehet panaszunk. Talán Arizona és Calliope emelkedett mégis ki legjobban a párok közül, kétségtelenül különleges státuszban vannak, és korántsem a “másságuk” okán. Komolyan traumát éltek át, és itt most a feledés jótékony homályát hintem ama bizonyos, rettentően megosztó éneklős részre, aminel volt pozitívuma is: a musical epizód után sokkal jobban értékeltem a sorozatot… Erről ennyi elég is.

Tehát a kapcsolatok szövevényes erdeje megmaradt, ám valahogy letisztult minden, főleg az évad második felére. Az fejetlenség megszűnt, immáron nem az újak és a régiek dolgoztak együtt, hanem egy nagy csapat. Azt hiszem, sikerült a legszimpatikusabb embereket összeszedni, fura mód senkit nem tudtam utálni ebben az évadban – kicsit hiányzott ez az érzés, de megbékéltem vele.

Greys Anatomy - 7x22-e

Kíváncsian vártam Owen és Cristina hirtelen házasságának folyományait. Túl nagy drámák nem voltak köztük, habár végig érezni lehetett egy szintkülönbséget: Owen láthatóan valóban szerette Cristinát, míg a nőt sokkal jobban lekötötte a saját karrierje, aminek csaknem vége is szakadt az évad közepén. Az évadzáróban aztán robbant a bomba: Yang terhessége kiásta az amúgy sem túl erős lábakon álló házasság alapjait és összedőlt az egész. Természetesen nem tudhatjuk még, hogy végleges-e a szakítás, ez majd kiderül a következő évadban.

Kicsit kitérnék Cristina állapotosságára és a nő hozzáállására. Az emberek hajlamosak fura szerzetként kezelni azokat a hölgyeket, akik tudatosan nem akarnak gyereket szülni, pedig létezik ez a jelenség. Cristina karaktere is ebbe a csoportba tartozik, és bár ez végig benne volt a levegőben, Owen is csak akkor hitte el igazán a tényt, amikor Cristina bejelentette, hogy el akarja vetetni a már megfogant életet. Az abortusz témát még véletlenül sem akarom belekeverni, mert más lapra tartozik és nem akarok parázs vitát szítani, csupán megjegyzem, milyen szoros keretek közé kényszerülnek a nők, a társadalmi normák olyan erősek, hogy minden kilengést hajlamosak vagyunk a ’nem normális’-kategóriába sorolni. Viszont Owen hozzáállása is teljesen érthető, hiszen nem olyan kirívó eset, ha egy férj szeretne gyereket a feleségétől.

A másik véglet Meredith, aki pont nagyon akart gyereket és nem sikerült teherbe esnie. A szituáció furcsa fintora, hogy Cristina és Meredith barátok, s az évad végére mindketten egyedül maradtak, és mindketten gyerekkel. Meredith és Derek egy beteg afrikai kislányt fogadtak örökbe, ám mire a kisbaba ténylegesen hozzájuk került, az álompár egy finom szünetet rendelt el a kapcsolatukban. Meredith és Derek az évadban az Alzheimer–kór elleni legoptimálisabb megoldást kutatták és ezek a fejlesztések jó úton haladtak, míg nem Dr. Webber feleségéről kiderült, hogy előrehaladott Alzheimerben szenved. Meredith nyilván puszta szimpátiából előnyhöz akarta juttatni Webber feleségét, ezért belepiszkált a kutatásba: ez természetesen kiderült.

Greys Anatomy - 7x22-b

Erről a döntésről is lehetne vitatkozni. A kórházban egyértelműen negatív lépésként könyvelték el, és a kísérleti stádiumban lévő kutatást veszélyeztette, de vajon tényleg rossz döntés-e az, ha valaki segíteni akar egy embertársán? Meredith maga sem nagyon hitte el, hogy nem értik meg az indokait. Az utolsó rész meglehetősen feszült volt, úgy tűnt, mindenki egy időpontra időzítette a drámai csúcs- és mélypontokat.

A legkisebb szerep Miranda Bailey-nek jutott, pedig nagyon hiányzott a humora. Remélem, a jövőben sokkal több szerepet szánnak neki (és a maszkulin nővérkéjének). Miranda egyébként a tavalyi évadzáró óta rengeteget változott; az egykor tűzrőlpattant, Náci gúnynevet “kiérdemlő” karakter sokkal visszahúzódóbb lett. Egyelőre nem tűnik ez hátránynak, bár ahogy fentebb említettem, hiányzik a humora.

Mark és Lexie sem jutottak dűlőre, holott már a vak koldus is látja a szomszédból, ők egymáshoz valók. A “szeretlek, de nem tudok veled élni” – mondatokkal bevallom őszintén, egyszerűen nem tudok mit kezdeni. A legnagyobb paradoxon a világon. Hol máshol hangzana el, mint a Grey’s Anatomy-ben? Van-e visszaút nekik egy boldog kapcsolat mezejére? Mark már nem mozoghat olyan szabadon, hiszen a lányát nyilván nem akarja szem elől téveszteni. Ez viszont nem lehet túl nagy akadály ahhoz, hogy visszataláljon Lexie-hez: a lány ismeri a szituációt, és Callie-ék pedig Lexie-t.

Greys Anatomy - 7x22-d

Mindenesetre ez a viszony, illetve annak hiánya nem kifejezetten okoz álmatlan éjszakákat. Úgy tűnik, kapcsolati hiányokból lesz bőven a nyolcadik évad kezdetén, hiszen gyakorlatilag mindenki egyedül maradt, hála a rendkívül destruktív utolsó résznek. Csak Teddy és Miranda, meg persze Lexie mondhatja el magáról, hogy párosan szép az élet – bár egyik duó sem egyszerű eset és a szakítás lehetősége benne rejlik mindegyikben.

Összességében gyengén induló, de javuló tendenciát mutató évadon vagyunk túl. Amire leginkább kíváncsi vagyok, hogy mennyi van még a sorozatban. Meddig lehet játszadozni a rezidensekkel és az érzelmekkel? Mindenesetre még egy évadnyit biztosan. Shona Rhimes elmondta, hogy valószínűleg a nyolcadik évad lesz az utolsó ezzel a csapattal, ezekkel a szereplőkkel, és bár nem mondta ki világosan, nagy esély van rá, hogy Ellen Pompeo és Patrick Dempsey érzékeny búcsút vesznek a Grey’s Anatomy világától. Addig azonban lesz még jó pár rész és még több konfliktus. Nekem csak egy halk kérésem lenne: no more musical, please!

És, hogy mi a lényeg?

Losing love is like organ damage. It’s like dying.The only difference is… Death ends.
This?
It could go on forever.

33 hozzászólás Ne habozz!

BigBadWolf - 2011. 05. 25. 16:54

Nálunk asszony nézi erősebben, nekem nem jön be. De nem azért mert “női” sorozat, hanem mert ez az eleddig egyetlen sorozat, amiben a főszereplőket (Meredith és Derek) elviselhetetlennek tartom. Úgy a 3. évadig követtem őket, de manapság már nem tudok végigülni egy GA-t anélkül hogy ne akarnám őket egy szívlapáttal a feledésig ütlegelni. Ezért inkább nem is nézem…

Priceless - 2011. 05. 25. 17:04

hát én nekem bejött ez az évad, bár Callie&Arizona páros nem a kedvencem. jobb lenne ha Callie Mark mégis egymásra találna. de ez sem zavart most, a musicalas részt, meg úgy fogtam fel, mint egy sima részt. ellenne nem lehetett tenni, nem gondoltam bele túl részletesen az egészbe, és így a dalok még élvezhetőek is volt. na jó Owenből kicsit sok volt, annyira nincs jó hangja sztem.
amúgy egy biztos: ha kimennek az alapszereplők, akkor én búcsúzom a sorozattól. inkább legyen egy szép vége, mint húzzák majd kaszáják. nem?

roberto - 2011. 05. 25. 18:14

Tetszett az évad, viszont volt néhány dolog amitől a falat kapartam. Orvosi diplomával rendelkező, elvileg okos emberek, hogy eshetnek teherbe így, mint ezek? Tavaly Meredith, most Callie, majd Cristina? Ez már túlságosan valótlan, és idegesítő. Cristina karaktere amúgy is sokat veszített a régi fényéből ebben az évadban, egy gyerekkel elveszítenénk örökre…

Anthony - 2011. 05. 25. 18:22

A MerDer-t remélem nem merik hosszú távon szétverni.Ha jól emlékszem vagy 3 évadig néztük a szenvedésüket, annyi elég volt belőle.

Deny - 2011. 05. 25. 19:16

Én imádtam ezt az évadot, az 5. és a 6. után – amelyek kissé túl drámaiak voltak (számomra), jó volt látni, hogy kicsit “visszanyúltak a gyökerekhez”. Ez alatt azt értem, hogy sokkal több light-os részt kaptunk, és előjött a régi humor is – mégha nem is teljesen az első évados feeling, de remek javulás a korábbi évadokhoz képest.
Nekem kicsit sok volt Calzonából, de az esküvős rész után őket szinte ki is írták az epizódokból (1-2 jelenet volt max.)
A kedvenc részeim a These arms of mine, a Disarm, a musical rész, az It’s a long way back, az I will survive.
Na, és persze kiemelném a leges-legjobbat: a Golden Hourt. Fantasztikus rész, a legjobb az évadban, és a sorozat történetében is a közelmúltra nézve.

Ami engem illet, én még akkor is nézni fogom, ha az alapszereplők távoznak – akármennyire is unalmas lesz, én megfogadtam, hogy ezt a sorozatot végignézem, ha törik, ha szakad. Ez az első széria, amit úgy igazán megnézek/tem. Ettől lettem junkie :D

Mivel Shonda azt mondta, hogy a 8. évad ismét az eredetiekről fog szólni, úgy érzem, az pont olyan lesz, mint az első évadok voltak.
Az előző évadra nem adtam meg, de ez megérdemli a 10/10-et.

Nálam “csillagos ötösre vizsgázott”. Remek írás, Nina! :)

Sylem24 - 2011. 05. 25. 19:36

Hát ha kiesik Meredith és Derek páros egy picit sajnálni fogom, de sztem attól még jó lehet a sorozat. (pl. szerintem erre a Vészhelyzet, ott is rendesen peregtek ki a régiek és egy darabig simán tartották az élvezhetőségét).

Cristina a kedvenc karakterem és Owennel való kapcsolatán mindig is ki voltam akadva! Cristinanak sztem jobb lenne Jackson Avery! Mind ketten elég törtetők és lehetne belőle kihozni vmi poénos kapcsolatot.

Mirandánál várom hogy ismét vissza jöjjön az a jópofa humora! Már nagyon hiányolom!

Alex pedig a Grace klinika Ross dokija lesz :)

Én nagyon várom a kövi évadot!! Kiváncsi vagyok mivel rukkolnak elő az írók ^_^

julcsi - 2011. 05. 25. 19:51

szerintem is remek évad volt, én még az April-öreg gyerekdoki szálat emelném ki; szerintem nagyon szórakoztató volt, és kíváncsi vagyok, lesz-e folytatása.
hogy hogyan bogozzák ki a szálakat, hát.. várom.

Deny - 2011. 05. 25. 20:08

@Sylem 24
“Hát ha kiesik Meredith és Derek páros egy picit sajnálni fogom, de sztem attól még jó lehet a sorozat. (pl. szerintem erre a Vészhelyzet, ott is rendesen peregtek ki a régiek és egy darabig simán tartották az élvezhetőségét).”

Tudod, az biztos, hogy élvezhető lehetne, csak senki nem fogja nézni. Ha MerDer távozik, szerintem a nézettség lezuhan 1-2 millióra. A Vészhelyzetet nem néztem sajnos, de ha jól tudom, ott nem volt egy konkrét szereplő, akin az egész alapult (a GA-ban Meredith.) Ezen fog bukni a sorozat…mondjuk Lexie vihetné tovább, de nem hiszem, hogy arra sokan kíváncsiak lennének.

Na, mindegy. Várjuk ki a végét. A ‘Feleségeknél is fel akartak mondani a szereplők, aztán mégis maradtak még egy évadra, reméljük, hogy itt sem lesz másképp :)

hiszterika - 2011. 05. 25. 20:12

julcsi, pont én is ezt akartam mondani, szerintem Stark, mint morgolódós de néha kedves egyedülálló hapsi kaphatna külön történetet.

és szakadjak meg, de évek óta azt várom mikor jön vissza Burke. én még annyira nézném azt a hapsit meg a stílusát, neki is hogy találhattak volna egy helyes bőrgyógyászt…

strwb - 2011. 05. 25. 20:53

@hiszterika

“és szakadjak meg, de évek óta azt várom mikor jön vissza Burke. én még annyira nézném azt a hapsit meg a stílusát, neki is hogy találhattak volna egy helyes bőrgyógyászt…”

en is sokat vartam erre, es nagyon csalodott voltam, mikor befuccsolt az eskuvo, de utana olvastam a wikipedian, es kiderult, hogy azert irtak ki a szereplot, mert az ot megformalo szinesz (Isaiah Washington) csunyan beszolt a George-ot alakito meleg szinesznek (T.R Knight). Utana tobbszor is azt nyiltakozta, hogy megbanta es szivesen visszaterne a setre, de nem bocsatottak meg neki a keszitok.

http://en.wikipedia.org/wiki/Grey's_Anatomy#Isaiah_Washington

Savanah - 2011. 05. 25. 21:50

A Burke-téma miatt írok, mert nekem mindig ők voltak a kedvenceim Cristinával. Amióta kiírták a sorozatból én is visszavártam, jól bekavarhatna Cristináéknál… Ami a beszólását illeti… Akkor emlékszem, úgy volt, h az egyiküknek távozni kell a sorozatból, ha emlékeztek, utolsó részig nem lehetett tudni kit írnak ki. Geogre-nak is megvolt írva, mert beadta akkor a jelentkezését valami másik kórházba. Aztán végül Burke-öt írták ki… Erre aztán a George-ot alakító színész egy év után megunta a sorozatot, és kiíratta magát. Azóta haragszok rá… Akkor mért nem tudott elmenni a 3.évad végén, Burke karakterét pedig tovább élvezhettük volna…

winnie - 2011. 05. 25. 21:55

tényleg, milyen lenne, ha még mindig lenne burke? mások lennének a hangsúlyok vagy a viszonyok?

(egyébként isaiah washingtonnak nem volt esélye elvileg maradni, hiszen egy elég komolyan, ráadásul a saját sírját megásandó megismételt b*zizás miatt került kiírásra. elég sokba került, hiszen ha marad, sok-sok millió dollárral gazdagabb lenne. és ugye a grey’sta jóformán karrierje sincs. (volt egy hamar besült bionic woman-sorozat állandó szerepe, sé forgatott két csak-dvd filmet)

Sylem24 - 2011. 05. 25. 21:58

@Deny

A Vészhelyzet dr. Carter sürgősségin töltött első napjától kezdődik. Mondhatni róla szólt, de ő 11. évadot követően lépett (mellék szerepeket persze vállalt), és utána már tényleg nagyon zuhant a nézettség, bár már előtte pár évaddal is mutatkozott ez a kicsit lejtős nézettség – ami betudható a régi szereplők rohamos távozásának!
Tény hogy nem olyan szemszögből indult mint a Grace! De ahhoz hogy számomra ilyen szerethető a Grace, az nem csak ennek a párosnak köszönhető és sztem képeske lehetnek olyat hozni ami megint felpezsdítő lesz. Pl. új medikák megjelenése :) Szakorvosokká való érés, tanítás … stb.

Burket én is vártam vissza még ha csak mellék szerepre is, de azért ő is hozhatott volna egy csavart.

Tényleg nagyon nagyon várom már az új évadot XD de addig még sokat kell várni! Hűűű bele gondolni is rossza! :)

Deny - 2011. 05. 25. 21:58

De én nem értem Ellen Pompeot. Miért akarna kiszállni?
Úgy értem, a GA előtt se volt túl ismert, és most is csak a sorozatból él. Megunta volna ő is? Vagy a családdal akar lenni, mint Katherine Heigl?
Patricket megértem, neki ott a mozis karrierje, de Ellent hiába tette híressé a sorozat, attól még nem keresik fel.

Te tudsz valamit, winnie?

Deny - 2011. 05. 25. 22:05

@Sylem24

Köszi az infót! :) Így már értem. Hihetetlen, de még nem néztem meg a világ talán legnépszerűbb sorozatát. Az RTL-en bele-belepillantgatok, de emígy nem igazán érdekel. Lehet, azért is, mert kiskoromban láttam egy nagyon véres epizódot, és nagyon megijedtem tőle :D Persze, most már nem lenne ilyen. Talán majd 1x…

Örülök, hogy Shonda folytatná nélkülük is (mondom, én nézném mindenféleképp), el tudnám még nézni 50 évig :D
Az a baj, hogy a nézők 80%-a MerDerért nézi, és, ha ők elmennek, egyszerűen felhagynak vele…az IMDB-n is erről beszélnek már.

winnie - 2011. 05. 25. 22:07

a tévésorozatok átka ez. nagyon, nagyon kevés színésznek adatik meg, hogy sikersorozatban szerepeljen (eleve, már pilotba, vagy berendelt sorozatba nehéz bekerülni, mindenki erre hajt), azonban, ha siker lesz egy sorozat, akkor bizony a színész arra van kényszerítve, hogy ugyanazt a karaktert játssza 7-10 évig, kvázi a pályája harmadán-negyedén keresztül. és hiába nagyon jó a pénz, ebbe bele lehet unni. főleg, hogy más karaktert fizikailag lehetetlen szinte játszani, mert egy állandó szereplő csak a nyári szünetében tud filmet forgatni – a jól megérdemelt pihenése rovására.

pompeo a greys előtt senki volt. viszont amióta GA-zik, nem is játszott más szerepet. nagy valószínűséggel nem is nagyon fogják keresni őt és pár év múlva ismét lehet egy sorozata, de mivel megalapozta az életét, szerintem egy kis változatosságra vágyik. még akkor is, ha az kevésbé jövedelmező. persze ez általánosság, minden sokadik évados színészre igaz, lehet, hogy nála más is a képben van. és sok színész, mivel tudja, hogy ez valószínűleg az első és utolsó alkalma, hogy állandüó szereplő egy sikersorozatban, azt mondja, hogy ennyi áldozatot megér a későbbi, várhatóan ismét nomádabb élet, amikor pilotokat fognak járni, hátha az egyiket bendelik.

winnie - 2011. 05. 25. 22:09

“Az a baj, hogy a nézők 80%-a MerDerért nézi, és, ha ők elmennek, egyszerűen felhagynak vele…az IMDB-n is erről beszélnek már.”

sokan mondták más sorozatoknál is ezt, de utána rájönnek, hogy mégsem olyan egyszerű abbahagyni:)

Deny - 2011. 05. 25. 22:17

Elhiszem, winnie. És nagyon köszi az infót :)
Én is mondtam már hasonlót, de azért is folytattam.
Volt már olyan is, akinek a történet alakulása nem tetszett, és egyre mondogatta, hogy abbahagyja, de még mindig nézi…
Amúgy te jobban tudod, hány évad kell ahhoz, hogy egy sorozat “veteránnak” számítson, vagy bár, hogy el lehessen könyvelni egy “szép teljesítményűnek”?

A GA a 8 évaddal már annak számít, ugye?

U.I.: Hát, ha már említetted a pilotokat, akkor őszintén remélem, hogy a Charlie’s Angels működni fog, nézni fogom márcsak Rachael Taylor miatt is. Nagyon megszerettem a GA-ban.

winnie - 2011. 05. 25. 22:20

a 8 évad már igazi kuriózum. eleve a 100 rész, ami nagyjából 4-5 évad nagyon ritka. a 8 fehér holló. elég abból kiindulni, hogy a kábé 35 újoncsorozatból csak 10-12 éri meg a 2. évadot.

“Charlie’s Angels működni fog, nézni fogom márcsak Rachael Taylor miatt is. Nagyon megszerettem a GA-ban.”

tekintheted úgyis, hogy ha nem működik a charlie’s angels, akkor elég valószínű, hogy visszahozzák a GA-ba:)

Deny - 2011. 05. 25. 22:22

Remélem is. Gondoltam, hogy a 8 évad nagy szám.
Azt esetleg tudod, hogy az RTL egyben fogja-e leadni a 6. évad fináléját? Most lesz esedékes 2-3 hét múlva…

Kanka - 2011. 05. 25. 22:31

Hmm mit is mondjak..a 6.évad totál drámai fináléja után a 7.ik kb a közepéig elég langymatag volt.persze voltak jó részek közben és volt pár kiemelkedöen jo rész is de ez egy nyugisabb évad volt..bár érthetö hiszen egy tök izgi finálé után nem igazán lehetett méééég izgibb évadkezdést behozni.a végefelé nagyon jol teljeseitett az évad szerintem.christina terhessége meglepett és egyben nagyon fel is dühitett..az hogy ennyire makacsul ragszkodik a nem akarok gyereket támához elég riasztó..mintha egy lapra tenné az AIDS-vel vagy a leprával..lám callie is szült gyereket mégis visszajött dolgozni..és ha már ott tartunk a 3.évad ota kb nincs is karrireje christinának..mütétek közelébe sem jutott szoval mitöl fél ennyire..??teddyvel nagyon kiásta a csatabárdot és egyhamar szerintem nem is fog jol kijönni belöle..meredith idézete kiemelkedöen tetszett..anyira igaznak éreztem..nagyon nagyon tetszett :)

Sylem24 - 2011. 05. 25. 22:43

@ Deny

Sztem egybe, tekintve hogy jövhéten nem lesz mivel a Vészhelyzet évad – ill. egész Vészhelyzet – záró epizóda dupla lesz. Ebből gondolom hogy két hét múlva akkor a Graceből duplázik. (ami sztem nagyon-nagyon jó évad záró!)

Nem rég nézegettem a régebbi részeit is, hát nem egy mellékszereplő az Off the Map-be kapott főszerepet! Látszik hogy a készítők ugyanazok – ha jól tudom. (Bár a karaktereket nem vitték tovább.)

Innocent - 2011. 05. 25. 22:44

Nem is tudtam a Burke esetről, bár furcsa volt a hirtelen távozás, most, hogy Dzsordzsi nincs többé, szerintem is bekavarhatna:) Személy szerint kedvelem a Christina-Owen párost, de a gyerek hiba volt és a történetnek jót tenne Burke. A szenvedély kell, mert Der-Meer nekem már túl házas:)

Owen civilben énekes, csak, hogy reagáljak egy korábbi hozzászólásra, tehát hivatalból jó hangja van bizony.
Túlzásnak érzem Mer-Der féle újabb szenvedéseket, már elég sok rész szólt erről. Derek nálunk Rudolf megszólításra hallgat, mert folyton piros az orra amikor drámázik (és elég sokat)
Nagyszerű volt ez az évad. Nekem hiányzott a náci :)

Nola - 2011. 05. 25. 23:28

A Golden Hour valóban egy kiváló epizód volt. Nagyon tetszett a struktúrája. Az ilyen filmes “trükközések” teszik igazán élvezhetővé a már kiszámítható történetet.

A musical rész is ezért tetszett, mert egyedi volt. Annak ellenére, hogy nem mindenkinek a hangja tetszett.

Callie és Arizona történetét jól kibontották, viszont hiányoltam a többiekét. Mindenki más mellékszereplőnek tűnt mellettük.

Bailey nagyon hiányzott ebben az évadban, pedig nagyon jó színésznő.

Engem MerDer kapcsolata nem érdekel inkább Mer, aki benne volt a sztoriban,de egyáltalán nem róla szólt. Az egyetlen jó az a polgári esküvőjük volt.

Az a baj, hogy az írók belenyugodtak a sikerbe és már nem olyan erős a felhozatal, én nem hatódok már meg azon, hogy szép emberek papás mamást játszanak egy kórházban. Itt már nem sok kapcsolat van a szereplők között. Legalábbis nem érzem. Meg le kellene szokni róla, hogy mindenkit összepárosítunk ezzel azzal a főszereplővel. Lehetne több olyan karakter, aki jön-megy egy-egy évadra.

Másrészről mi a fenének álompár a MerDer, amikor ez a hapsi egy fikarcnyit nem fogadja el, hogy ki ez az ember.

Owen és Christina szerelme annó nagyon szép volt. De ez kb. ennyi, nem kellett volna őket összeházasítani.

Számomra az évad egy csalódás volt. Minden felszínes, holott ha GA-t akarok nézni akkor pont a csajos mézmázmaszlag, minden érzés megélése stb. érdekel.

Orvosi eset, ami maradandó volt.. nem rémlik. Régebben a pácienseknek is volt sztorijuk és szereplőink is ezek élmények gazdagodásával fejlődtek emberileg és szakmailag.

Roxi - 2011. 05. 26. 08:47

Derek ér valamit az egész sorozatban,ami amúgyis hulla gyenge már az első évadokhoz képest!Ha ő is elmegy,meg Meredith is,akkor tényleg roló le!

lostgab - 2011. 05. 26. 12:06

Még mielőtt bármit írnék: a Golden Hour kétségtelenül az évad legjobbja volt. Pörgős, és különleges. Ezen kívül, sajnos, az évadról kevés jót tudok elmondani. Nincs vele semmi probléma, nem volt iszonyat rossz, de egy momentum nem volt, amire visszaemlékszem és azt mondom: “hűazanyját”.
Nem tudom, Patrick Dempsey és Ellen Pompeo távozása akár jót is tehet a sorozatnak, friss arcok, újabb kapcsolatok, persze mindez csak akkor működik, ha az írók tényleg megerőltetik magukat. Kicsit úgy éreztem idén, mintha azt mondták volna: Oké, van egy jó kis sorozatunk. Vegyünk elő kicsit sablonos dolgokat, helyezzük bele kórházi környezetbe és kész is a formula. Persze, tudom, hogy nem egyszerű a 7. évadban is újat mutatni, de ezért vannak az új karakterek. Pl. Rachel Taylor karaktere számomra az egyik legérdekesebb volt, öntudatos, okos nő. Többet is ki lehetett volna hozni az Alex/Lucy kapcsolatból. Ugyanez vonatkozik April-re és Starkra is.
Ami viszont nekem teljesen érdektelen volt, az Teddy és a counselor kapcsolata. Valahogy valótlan volt. Örülök is, hogy végre összejött a betegével/férjével, sokkal szimpatikusabb, mint Perkins.
Arizona és Callie kapcsolata kicsit unalmas volt – nem vagyok homofób, de szerintem kicsit sok volt belőlük – bár kétségtelen, hogy a Song beneath the song-ot ők tették elviselhetővé.
Owen-t és Cristina-t remélem, hogy elválasztják – az elején nagyon szép volt a kapcsolat, de Cristina mellé jobban illene Jackson, Lexie mellé pedig Mark.
És végül kis kitérőnek: Azt megértem, hogy Patrick Dempsey miért akarná otthagyni a sorozatot: van esélye, hogy egészen sikeres legyen a moziban – könnyű romantikus filmekkel. Ellennél már nem ugyanez a helyzet. Viszont azt simán elhiszem, hogy 8 év után beleun valaki abba, hogy mindig ugyanazt a karaktert kell alakítania.

Katey - 2011. 05. 27. 01:10

Christina karakterével van a legtöbb problémám.
Először is, ezta terhesség dolgot most megint miért kellett????
Ez már a második terhessége. Az 1. vagy 2. évadban már nem is emlékszem már egyszer elvetélt, az Burke gyereke volt.
Ezek nem ismerik a fogamzásgátlás módszereit vagy mi????

annyira elcsépelt és idegesítő.

És amugy az egész Owen Christina házasság nagyon rossz. Én imádtam őket, de annyira végtelenül unalmasak együtt. Már kezd számomra nézhetetlen lenni.

Továbbá utálom a Lexie Jackson Avery párost. Borzalmas a chemistry kettejük között.

Callie-t miért kellett felcsináltatni pont Mark-kal? Borzasztó ez a hárman párban felállás.

Meredith és Derek csak idegesítőek.

De hogy valami jót is irjak, Miranda cuki ezzel a helyes csávóval, aranyosak együtt, bár tök ugyanaz a nővérke szerepe mint az előző pacáknak, asziszem az aneszteziológus volt.

És Teddy karakterét is furcsamód megszerettem a végére és tetszett, hogy végül összehozták a fréjével.
De ez nagyon kicsi rész a többi rosszhoz képest.

Szeri22 - 2011. 05. 28. 12:24

Sajnálom,hogy rajtam kívül senki sincs oda a Crowen párosért,én imádom őket :)
És kibírnám,ha nem lenne jövőre MerDer,csak legyen Alex,Mark,meg Crowenék :DD

strwb - 2011. 05. 29. 13:59

@Savanah

“Erre aztán a George-ot alakító színész egy év után megunta a sorozatot, és kiíratta magát. Azóta haragszok rá… Akkor mért nem tudott elmenni a 3.évad végén, Burke karakterét pedig tovább élvezhettük volna…”

valamennyire igazad van, de a keszitok is ludasak voltak a dologban, mert teljesen elhanyagoltak a karaktert, es ezert is bontott szerzodest t.r knight (pedig szerintem George az egyik legszorakoztatobb volt, sokat tett hozza az elso evadok derus hangulatahoz)

a burke tenyleg izgi volt, nekem pl. eleg sok idobe telt mire megszerettem owent. de sajnos isaiah teljesen hulye volt a b*zizasaval.. foleg az usaban erre sztem nagyon figyelnek, hogy a sorozat “politikailag korrekt” legyen minden szempontbol.

a merder szenvelges sztem mar iszonyat gaz, azt hittem, hogy azzal mar tenyleg felhagynak az elso evadok utan. nekem az mar egy ido utan k. unalmas volt, mar mar egy brazil szappanoperahoz hasonlitott, azzal a kivetellel, hogy merdernel egy evadban joval jobb magasabb volt a kekszeles atlaga..

startmenu - 2011. 05. 30. 17:47

Musicales beteg volt. Nekem tetszett. Túlhúzták erősen. És ez volt a jó benne. Egyébként egyre idegesítőbb a sorozat soxor. Egy szóban picsasírás. Ennyi. Sírnak ha jó ha rossz soxor. És ez végig benne volt a sok évad alatt. De ha esik a színvonal még picit, én leléptem.

beci4 - 2011. 06. 27. 16:25

Akkor én is megosztanám a véleményemet. Összességében elég lagymatag volt ez az évad, semmi emlékezetes pillanatot nem tudnék felidézni. A Meredith & Derek szál baromira nem érdekel, remélem nem pocsékolják rájuk az egész 8. évadot. Christina nyavajgása az évad első felében is eléggé idegesítő volt. Az meg, hogy ő is teherbe esett, hát… nem mondok inkább semmit. A musicales epizód valami borzalom volt, soha többet nem szeretnék ilyet látni, maradjanak csak a kaptafánál. Pedig ahogy kezdődött az a rész, még azt hittem, hogy hú de jó lesz, tele érzelmekkel, küzdelemmel Callie életéért, erre jött az éneklés… Pff. Kár volt elrontani ilyen idióta ötlettel. Teddy karakterét valamiért nem tudtam utálni, pedig nem egy hálás szerepet játszott. Burke visszahozatala már az én fejemben is megfordult, nem lenne hülyeség. Arizona & Callie: sok volt belőlük, de a történetük szerethetőbbé tették Sloan karakterét.
Sok jót sajnos nem tudtam írni az évadról. Talán már csak azért nézem, mert eddig néztem. De kicsit sem leszek szomorú, ha a 8. lesz az utolsó etap.

Tücsök@ - 2011. 06. 30. 12:34

Nekem tetszett ez az évad! Nem zavart, hogy inkább a szereplőkre fókuszáltak, volt bennem elég orvoslás is szerintem.
1) MerDer: Nem ők a kedvenceim, de nem szeretném ha kiszállnának, azért alapemberek ebben a sorozatban. És a Christina-Meredith párost viszont Imádom! Azok a párbeszédek, elborultak :D
2)Teddy meg a “kamu férj” volt az egyik kedvencem ebben a szériában:) Örülök, hogy végül rájött erre a csaj is :D + a Bailey és “Nővérke” is jó vonal ;)
3) Christina-Owen: szerintem ők nem passzolnak, Owent az elején nagyon nem bírtam azóta megszerettem, de nem könnyeznék érte. Christinának pedig tényleg nem kell gyerek!
4) Torres-Arizona-Mark: szerintem édes kis 3as ez, én bírtam őket, és a musical rész nekem bejött.(Sarah Ramireznek iszonyat jó a hangja!)
5) Mark-Lexi-Avery: Na itt bajban vagyok! Mark-Lexi a kedvenc párosom ♥, viszont értem Lexit miért nem akar vele lenni, a gyereket választotta helyette (megint)+ 2 lezbit akik jóformán spermadonorként kezelik … Averyt meg bírom, jó pasi is, meg a karaktere is bejön. Szal akár ez a Lexi-Avery páros is bejön..
Várom a folytatást!♥

Dr. McSteamy - 2011. 07. 22. 14:40

@winnie “tényleg, milyen lenne, ha még mindig lenne burke? mások lennének a hangsúlyok vagy a viszonyok?”

Nyilván ha még lenne, akkor se Erica nem szerepelt volna ilyen sokat (amit annyira nem bánnék), és Teddy se jött volna képbe, amit viszont nagyon sajnálnék, mert őt nagyon megszerettem. Nem lett volna Owen-Cristina-Teddy love triangle. Ha az lett volna, hogy a 3.évad végén tényleg összeházasodnak, utána gondolom egy évadig boldogok, aztán biztos szétszedik őket, megint összejönnek megint összevesznek megint összejönnek stb…

Amúgy most elkezdtem nézni az elejéről, és nagyon durva visszanézni ezeket a régi részeket. Most 2.évad 19.résznél tartok, pont most jött a képbe Callie, előző részbe meg Mark. Mark az egyik, akin nagyon meglátszik, hogy mennyit öregedett. Tényleg akkorát néztem itt még semmi ránc, meg szép fekete haj, szakáll :) Meredith is tök vékony (már-már anorexiás), de tök szexi. Derek is igazi McDreamy:) És ahogy nézem ezeket a részeket, rájöttem, hogy mennyire hiányzik Izzie. Alexszel tényleg olyan jók voltak együtt. Nem tudom, hogy most kivel akarják majd összehozni Alexet, gondolom Aprillel, de áhh… Nem, nem, nem és nem!

Arra is rájöttem, hogy George viszont egyáltalán nem hiányzik. Olyan kis szerencsétlen, állandóan bénázik… Idegesítő. Addison viszont nagyon-nagyon hiányzik. Sokkal jobb lett volna, ha marad itt a GA-ban.

Amúgy erről az egész szereplőváltásról:
Én a legtöbb később behozott szereplőt megkedveltem, de azt egyáltalán nem akarom, hogy csak ők maradjanak.
Ugye az eredeti ötösfogat így volt: Meredith-Cristina-Izzie-George-Alex. Mellettük volt Chief Webber, Derek, Burke, Bailey.

Első évad végén bejött Addison, akit eleinte gondolom (mint én is) mindenki utált, de ő egy okos, szellemes, erős, gyönyörű nő volt, egy rendkívül üde színfoltja a sorozatnak, és fájdalmas volt tőle megválni a 3.évad végén.

Második évad közepe-vége felé jött Callie és Mark. Én Callie-t már az első pillanattól fogva megszerettem és még most is az egyik kedvencem (de tudom, hogy őt csomóan utálják). Mark szintén egy nagyon jó karakter.

3.évad végén Addison ugyebár lelépett PP-be, Burke se szerepelt tovább, behozták Erica Hahn-t. Ő nekem végig közömbös volt (vagyis inkább ellenszenves, de mind1). Szerencsére nem is szerepelt olyan sokáig. És megérkezett a másik Grey is, Lexie.

4.évadban Cristina egyedül volt, mígnem az 5. évadban megjött Owen. Őt sem kedveltem eleinte, de most már hozzászoktam, és viszonylag bírom.

5.évad közepe előtt egy kicsivel lelépett Erica, és megjött Arizona (YAY!) Robbins. Őt is már az első pillanatban megszerettem, Callie-vel jó párost alkotnak, nagyon szeretem őket. Mindeközben Lexie nagyon jól beilleszkedett. Az évad végén megtörtént 2 fontos távozás: George és Izzie. (jó, Katherine Heigl maradt még pár részre a 6.évadban, de attól sztem eltekinthetünk)
Már mondtam, hogy George nem volt nekem olyan nagy érvágás, Izzie viszont annál inkább. (tudom, rá is már csomóan azt mondták h csak nyavalyog, meg minden) Így maradtak 3an (Mer, Cris, Alex) az “eredeti gyakornokcsapatból”.

A 6.évad eleje felé megtörtént a SG-MW egyesítés, szóval rögtön kb. megduplázódott a stáb. Az új szereplők nekem mind ellenszenvesek voltak, szerencsére csak April meg Jackson maradt meg későbbre. Az évad közepén megérkezett Teddy.

A 7.évadban bejött a képbe dr. Stark, akinél jobban nem sok szereplőt rühelltem még… +Teddy csávója, de ő tök normális, meg annyira nem sok vizet zavar. +itt volt még dr. Lucy Fields, akinek nagyon örülnék, ha visszajönne minimum vendégszerepleni (nem tusom, hogy a Charlie’s Angels mellett erre mekorra az esély), mert nagyon szimpatikus volt.

(meg még itt vannak Bailey csávói, de azoknak a neveit se tudom)

Összegezve (teljesség igénye nélkül):

Eredetiek:
Meredith Grey
Cristina Yang
Alex Karev
Izzie Stevens
George O’Malley

Miranda Bailey
Richard Webber
Derek Sheperd
Preston Burke

Közben szerepeltek hosszabb-rövidebb ideig, most már nem:
Addison Montgomery
Erica Hahn
Reed Adamson
Charles Percy
Lucy Fields

Mostaniak:
Meredith Grey
Cristina Yang
Alex Karev

Derek Sheperd
Miranda Bailey
Richard Webber

Owen Hunt
Teddy Altman
Mark Sloan
Callie Torres
Arizona Robbins
Lexie Grey

April Kepner
Jackson Avery
Robert Stark

Gratula annak, aki végigolvassa :) És bocsánat az esetleges helyesírási hibákért és szóismétlésekért.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz