login |

Desperate Housewives: vége a 7. évadnak – írta Nina

2011. 05. 26. 14:46 - Írta: vendegblogger

33 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Hőn szeretett feleségeink a Lila akác közből hetedik éve riogatnak minket nem mindennapi történeteikkel, és bizony eltelt egy újabb évad. Jön a nyolcadik. Amikor ezen évad közepén jártam, felmerült bennem a kérdés, hogy van-e egyáltalán még egy-két  évad ebben a sorozatban. Aztán egy sokkal érdekesebb gondolat söpörte ki az előzőt: kell-e még az az egy-két évad?

Desperate Housewives - 7x22-d

Mivel semmi sem kötelező, szabad sorozatvilágban éldegélünk, ezért a legoptimálisabb válasz mellett kötöttem ki: legyen még egy-két évad, legfeljebb nem nézem tovább. Na persze, ha meg bírom állni; hét év alatt keményen hozzánk tudnak nőni dolgok, személyek és sorozatok. A Desperate Housewives-szal pontosan ez történt nálam, és ha nem tévedek nagyot, másnál is, aki eddig kitartott.

Desperate Housewives - 7x22-e

Sajnos a hetedik szezon elég középszerűre sikeredett. Ez az én olvasatomban körülbelül annyit jelent, hogy nem volt kimagaslóan rossz, de csúcsrajáratás sem lett belőle. Visszagondolva, csak momentumok maradtak meg, ezért előre is elnézést, ha kihagynék valamit, bár nem akarom részleteiben szétcincálni, jelenetekre redukálni az összefoglalót. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.
Változások történtek néhány megszokott dologban, Vanessa Williams bedobása a “közösbe”  volt az egyik előrelépés. Lynette ismerőseként költözött a barátnők közé és a megjelenése sokkal több konfliktust sejtetett, mint amennyit valójában megvalósítottak. Igazából kellemes csalódás volt ez a karakter, mert a magabiztos, dögös, istenmentsgyerek – stílus magában hordozta a szarkazmus lehetőségét, amit ki is használtak. Szükség van a vérfrissítésre, ezt a szezon elején sejtettük, a végén pedig tényként is közölhetem, igen, szükség volt rá, mert a karakterek jellembeli fura változásai nem tettek jót minden esetben az összképnek.

Tehát egy fajsúlyos új karakter jött és még két régi óvatoskodott be a békés akácok alá. Paul és Felicia szerepeltetése nekem valamiféle visszalépést jelentett. Nyilván volt egy lezáratlan ügyük, de senki sem kaparta volna ama küszöböt azért, hogy Martha Huber halála újra felszínre kerüljön.

Desperate Housewives - 7x22-b

Paul Young karaktere meglehetősen szélsőséges helyzetekbe keveredett az évadok folyamán, gyakorlatilag csak a baj volt vele, nem alakult ez most sem másként. Ebbe a képbe került bele Felicia lánya, Beth is, a két nő cselesen szövögette a hálóját Paul körül, de természetesen a cselszövés nem úgy sült el, ahogy eredetileg szerették volna – főleg Beth lehet elégedetlen… lévén, elhalálozott, ami biztosan nem volt az eredeti terv része.

Ez a triumvirátus nekem meglehetősen kilógott a történetből, nem is kedveltem igazán a szálat, mert bár voltak összefonódások a többiekkel, leginkább Susan bonyolódott bele a Paul körüli ügyekbe, de nem sikerült elég izgalmasra megalkotni. Titokzatoskodtak, de fáradt lángon égett a tűz, és én is fáradtam legyintettem egy-egy rész végén. Nem tudom, egy teljesen új család, új konfliktus behozása mennyire pezsdítette volna fel az állóvizet, de már nem is lényeges.

Egy másik nagy változás Susan és Mike elköltözése volt, és az események oda vezettek, hogy Susanből egy agyhalott nőt kreáltak. Az eddig csetlő-botló, de (szerintem) szerethető karakter a teljes elbutulás lejtőjére került és egyre idegesítőbbé vált. A vesebetegség és Beth öngyilkossága adta meg teljes szürrealitást Susan történetéhez. Egy ilyen sorozat nyilván rendkívül sarkított, a realitáshoz vajmi kevés köze van a karaktereknek, de Susan olyan szinte süllyedt, ami már se nem szórakoztató, se nem örvendetes. Remélem, a következő időszakban ezen sürgősen változtatnak.

Desperate Housewives - 7x22-c

Bree számomra a legkevésbé kedvelt karakter a sorozatban, legalábbis a négy feleség közül, ennek folyománya, hogy az ő szála(i) csaknem a teljes érdektelenségbe fulladt(ak) nálam. Mintha nem tudnának mit kezdeni vele az alkotók, hiszen már csaknem minden patront eldurrantottak vele kapcsolatban. Egy fiatal szerető behozása a képbe sem volt túl izgalmas, pár pirospont jár Brian Austin Green kivillanó felsőtestéért. Bree férfiügyei mindig is fontos csomópontot jelentettek a történeti szálban, és most már teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy Bree egyszerűen kapcsolatfüggő- az évad végén megjelent egy rendőr, akivel természetesen kisebb viszontagságok után össze is jöttek annak rendje s módja szerint. Hogy ebből is mi lesz… nos, meglátjuk, bár ez a karakter tűnik az összes közül talán a legérettebb hímnek.

Lynette-ék családi drámák közepette lavíroztak át az évadon, és ismét csak gratulálni tudok a készítőknek, amiért egy igazi hisztérikát kreáltak az évad végére az egyébként szellemes, okos Lynette karakteréből. (Vagy eddig is ilyen volt, csak nem vettem észre? Jöhetnek a kövek komment formájában…) Ahogy mindannyian láttuk, Tom megelégelte Lynette zsarnokoskodását és a sarkára állt. Hogy meddig tart ez a felettébb meglepő, tökös viselkedés majd Tom-nál… nos… ha klisében gondolkozom, nem sokáig. Ám az is lehet, hogy végleg szétszedik őket a nyolcadik évadban.

Desperate Housewives - 7x22-a

Talán a legsúlyosabb dráma Gaby és Carlos háza táján zajlott: az évad elején kiderült, Juanita nem a vérszerinti gyermekük, mert elcseréltek két babát a kórházban. Furcsamód ez a szál nem ívelt át az egész évadon, sőt, már nagyon hamar kiderült minden, és az igazi kislányukat is megismerhették. Gaby-n elhatalmasodott az őrület, de Carlos reakciója (pár gondterhelt nézésen kívül semmi…) sokkal meglepőbb volt számomra.

Kíváncsi voltam, mit kezdenek egy ilyen súlyos dologgal, mi az álláspontja a készítőknek, és azt hiszem, a legjobb megoldást választották. A morális kérdés nyilván az volt, ki az igazi szülő: aki vérrokon, vagy aki neveli a gyereket. Az évad végére lecsengett ez a történet is, és úgy tűnik, senkiben nem hagyott maradandó károsodást.

Az összképet nézve, a hetedik évad kevésbé volt jól felépített számomra, mint az előtte lévők. A szálak összefutottak végül, de útközben túl sok apró, jelentéktelen morzsa esett le, ám a sok kicsi sokra megy, és elmorzsolódott valahol a lényeg. A végjátékra nem sikerült nagy tűzijátékot összehozniuk, ami nem is mindig követelmény, de jót tett volna a sorozatnak. Sok minden történt minden szidalmam ellenére ebben az évadban, és előrelendült a idő kereke.

És, hogy mit hoz a nyolcadik? Bízom a legjobbakban. A nyolcas a szerencseszámom elvégre!

33 hozzászólás Ne habozz!

Ilana - 2011. 05. 26. 14:55

Szép összefoglaló, minden harmadik sorban magadról beszélsz. Semmiféleképpen nem szól senkihez amit írtál, csak saját magadhoz.

Pinkslippers - 2011. 05. 26. 15:08

Én is azt éreztem az évad végére, hogy nem is tudom, hogy miért nézem én ezt még..igazából főleg a megszokás teszi, mert valóban nem volt a legkiemelkedőbb évad, kicsit úgy érzem, hogy elfáradt a sorozat. Azért kíváncsi vagyok a 8. évadra, de lehet, hogy lassan megválok a sorozattól, ha már nem tudnak többet kihozni a sztoriból.

tiktak - 2011. 05. 26. 15:20

Nem értem a problémát. Ő írta a cikket, természetes, hogy a saját véleményét írja le benne, az csak részletkérdés, hogy belerakja az egyes szám első személyt. Mivel ez egy kritika, vagy micsoda, ezért tényeket semmiképpen nem közölhet. A történetek pontos leírására meg ott van a hogyvolt blog.

Ez a sorozat számomra kb ugyanazt jelenti mint a cikk írójának. Régóta nézem, nehéz megválni tőle, pedig nem kellene erőltetni tovább a figyelését. (bár én ezt az évadot, eddig csak a feléig néztem, tovább nem bírtam)
Talán ha a szereplők nagy részét lecserélnék, akkor érdekes lehetne a történet. A szereplőkkel szinte már minden megtörtént, ami megtörténhetett, vagy ami izgalmas lehetett. Ráadásul sajnos a karakterek valóban nem jó irányba fejlődnek. Susan nekem sose volt a kedvencem, a csetlés- botlást nem tartottam aranyosnak, hanem az elejétől fogva idegesített.Paul visszahozása meg egyenesen unalmas volt. A drámai vonulatokat már nem hiszem el, nem érdekel, senkit nem tudok sajnálni stb.
Alapvetően úgy gondolom, hogy egy ilyen jellegű sorozatban, ha a szereplőket valóban nem váltják le, akkor egyszerűen nincs benne hét évad. Annyi minden történt már velük, hogy újat már nem tudnak mutatni, meglepődni nem fogok semmin. Talán ha poénos lenne, akkor megérné nézni, de erről már sajnos nem lehet itt beszélni.

Rita - 2011. 05. 26. 15:29

Ilana: szerintem egy kritika mindig szubjektív, nyilván a saját gondolatairól/elvárásairól beszél az író, a sok visszaható névmás pedig valószínűleg csak azt jelzi, hogy ez a vélemény egyéni, nyugodtan mindenki gondolhatja másként.

Az évadról pedig: én még csak a közepén járok, mert magyarul nézem, ennek ellenére eddig az egyik kedvenc évadom. Szerintem a poénok kellően jók és mostanra az olyan mellékszereplők is rendesen magukra találtak, mint McCluskey.
Ami viszont nem tetszik, és Nina is írt róla, az Gaby megőrülése, aminek azért már most is mutatkoznak jelei (mármint a magyarban), ill. az általam kevésbé szeretett Susan már lassan annyira jelentéktelen, hogy észre sem venném, ha eltűnne. Pedig az évad elején még nagyokat alakított, főleg addig, míg ez a vesebaj elő nem jött.

Paul Young és Felicia visszahozása volt azonban az, amiért én óriási pacsit adok a készítőknek, ugyanis a kritika írójával ellentétben én kb. 6 éve erre várok már és nagyon reméltem, hogy ezt a félbehagyott szálat valamikor még újra felveszik és továbbszövik.

Ja, és Renee: abszolút Edie pótlék nálam, de lehet, hogy annak is szánták, ami tulajdonképpen nem baj, mert Gaby elborulása után kell valaki, aki tartja a lekezelő/szarkasztikus humort.

Bala - 2011. 05. 26. 15:49

Én is hasonló cipőben járok, mint a cikk írója, annyi különbséggel, hogy én abbahagytam ebben az évadban. Megelégszem azzal, hogy a feleségem nézi, és 2 percben elmeséli a történteket, és ha jó poén van, akkor szól, és felpillantok a könyvemből.
S úgy érzem semmit sem vesztek.

Az első négy (esetleg 5) évad izgulása, szerethetősége teljesen eltűnt.

Vanessa Williams borzalmas és szerintem teljesen feleslegels a sorozatban, Paul Yung szál is elcsépelt, Susan-ékat nem bírtam egyáltalán.

Nem érzem úgy, hogy bármit is kihagytam volna, míg az első évadokban még alig bírtuk ki, hogy ne daráljuk le egyben az egészet.

B

Nina - 2011. 05. 26. 15:57

Ilana: elnézést… bocsánat, hogy előtte nem kérdeztem meg a te véleményedet, legközelebb így lesz!:)
Igazából azért hangsúlyoztam ki a saját véleményemet ennyire, mert nem túl pozitív, és általánosítani nem lett volna szerencsés…

yaze - 2011. 05. 26. 16:03

Abba ne kössünk már bele, hogy az író a véleményét írja, és nem egy megkérdőjelezhetetlen igazságot.

A másik, aki meg nem látta, az nem tudom honnan tudja mit nem veszít. Más kérdés, hogy valóban semmit.

Azt a marhaságot, hogy az elvileg mindig vidám mindig “vicces” Susannak beleírtak egy veseátültetést…

K91 - 2011. 05. 26. 16:04

Nekem kifejezetten tetszett az évad, és csak Bree történéseit untam.

len90 - 2011. 05. 26. 16:22

Szerintem is gyenge volt az évad, nekem a 6. se volt a kedvencem, ellentétben a 5.-el, amit mindenki szíd, de én imadtam.

A szezon még jól indult, elsőre sokkoló volt az összecserélt baba ügy, akkor örültem, hogy minden hamar kiderült, utólag talán jobb lett volna ha ezzel időznek, mert évad közepén nagyon elromlott valami.

Régen mindig hétfőn megnéztem az új részt, most volt olyan eset, hogy a rész egy hetet ült a gépemen, mielőtt “túlestem” volna rajta és itt szó szerint kell érteni a túlesést. Valahol a 7/8 rész tájékán totál érdektelenségbe fordult minden, úgy az utolsó négy részig ahol kicsit magára talált.

Renee karaktere szerintem is teljesen felesleges, abszolút nem Edie pótlék, attól sajnos nagyon messze van. Gaby-vel haladni kellene már valamerre, 7 évadja ugyanazt erőltetik nálla. Tomot mindig is utáltam,de szerintem marhaság ez a válás most Lynettel egy tucat kölyök és vagy harminc év után. Susan is maradt Susan, engem nem feltétlenül idegesít, Mike annál inkább. Nekem eredetileg Bree volt a kedvenc karakterem, de tényleg nagyon elfusárolódott az évek folyamán, a szingliség nem áll neki jól…

Mrs. McClusky (akinek a magyar hasonmását időről időre el lehet pani az 50-es villamoson :P) illetve Lee & Bob szerepletetése az egytlen plusz pont ami az írók számlájára írható. Reméljük lesz jobb is, de sajnos én is úgy látom, hogy már nem igen van több ebben a sorozatban…

Skate - 2011. 05. 26. 16:26

Nekem tetszett főként az évad, csak a második felétől összecsapták a szálakat kissé. A finálé meg nagy csalódás volt, még a poénok se jöttek át, mint az évad többi részében. A felvezetés után egy összerakott finálét vártam, nem ezt a csapodár munkát. Inkább láttam volna egy főkarakter halálát, de az se javított volna az összképen.

SPOILER!!!!!
Gabi apjának a karakterét is ki lehetett volna bontani a következő évadban, nem pedig lerendezni ilyen erőltetett módon.
SPOILER VÉGE

Ilana - 2011. 05. 26. 16:29

Nina: Miért kérdezted volna meg az én véleményemet? :)) Hogy rám is utalgass végig? :))

Anthony - 2011. 05. 26. 16:35

Nahh látom negatív kritika, bár nem akarom végig olvasni, a 20-as résznél tartok jelenleg.

Nem értek egyet. Nem tudom pontosan megmagyarázni miért, de nekem továbbra is bejön a sorozat. Lehet beszippantott a soap vagy fene se tudja. Voltak/vannak hülyeségek a sorozatban, és sokszor tudod, hogy na most ez fog történni, és úgy is lesz. Ennek ellenére sok poén van benne, illetve sok olyan jelenet ahol csak vigyorogsz, ha nem is röhögsz.

GS - 2011. 05. 26. 16:46

Nekem ez az évad az egyik kedvencem, nagyon örültem hogy előtérbe került Gaby(és a Solis család). Végre nem csak a poénok, hanem komoly dolgok is történtek a karakterrel. Szerintem a gyerek-cserés dolog nagyon jó volt. Tetszett a Paul-Felicia story is, de inkább csak a háttérben. A MamaSolis elgázolása téma is visszatért, annak is nagyon örültem. Talán túl hamar rendezték le a dolgot, mint ahogy az Alejandrosat is. De igazából nem tudom mit tudtak volna kezdeni vele a 8. évadban. Susan az évad elején sokkal jobb storykat kapott, mint a második etapban, Bree most az évad vége fele volt jobb…szintúgy Lynette. Renee-nek pedig a heti 1-2 poénja nem ér meg annyit, hogy benne legyen a sorozatban (bár a fináléban tetszett!). A lényeg, hogy továbbra is követni fogom, mert már annyira beszippantott, hogy lehetetlen leszokni róla. Szerintem a 8. évad a záró szezon lesz.

buffyboy90210 - 2011. 05. 26. 16:48

Nekem tetszett az évad, nem volt vele különösebb gond és én nagyon örültem Paul és Felicia visszatérésének, már régóta vártam én is arra, hogy visszahozzák őket és lezárják az ügyüket.
Vanessa Williams érkezése is jót tett a sorozatnak, bár az évad vége felé már nem nagyon tudtak vele mit kezdeni, csak úgy ott volt.
És ami még tetszett, ahogyan lezárták az évadot. Egy gyilkosság, amiről csak a 4 feleség és Carlos tud, ez még érdekes lehet.

Skate - 2011. 05. 26. 16:57

Nekem a gyilkosság eltusolása pont azért nem tetszett, mert Carlos megbékélését Bree-vel az Solis-mama gázolás esettének kitudódása után így akarják megoldani.

Nina - 2011. 05. 26. 17:02

Ilana, elfogadom, ha zavarónak érzed, hogy túl szubjektív voltam; de fogd fel úgy, mint egy hosszan kifejtett vélemény.:)

Többen írjátok Renee-t: a karakter jó,(a maga impulzív módján) de valahogy nem találták el azt, mennyit szerepeljen. Ha többet lett volna, biztos, hogy sokkal nagyobbat ütött volna, a nő olyan, mint egy dömper. Ez persze ellenszenves is lehet.

vape - 2011. 05. 26. 18:25

Skate: és ki mondta, hogy Solis-papa elpatkolt? :) Carlos nyilván nem nézte a Vészhelyzetet… (Itt egyébként lehet spoilerezni, mivel kibeszélő).

Egyébként tényleg elég lapos évad volt, Vanessa “Wilhelmina Slater” Williams remekelt, kár, hogy nem adtak neki nagyobb teret.

Susan élete elég érdekesen alakult, semmi sem jött össze neki, a veseműtétje is legalább annyira össze volt csapva, mint ez az évad. Andrewról kiderül, hogy eltette Solis-mamát láb alól, pár nap durca, meg nem beszélés Bree-vel, majd a végén összeborulás. Ebből is lehetett volna további bonyodalmat csinálni. Ez a dupla szezonzáró volt a sorozat legmélyebb pontja.

Paul, Beth meg Felicia súlytalan volt végig. Ja, és remélem Felicia nem akar visszatérni… mert ugyan randizott egy kamionnal, de az a nő mindent túlél…

Maxim - 2011. 05. 26. 19:29

Számomra érthetetlen, hogy mi a baj azzal, ha egy kritika az író véleményét tükrözi? A kritika a vélemény újságírás műfaja ergo véleményt is kell tükröznie…

Egyébként én is a magyart nézem, mert annyira nem köt le mint régen, de azért megszokásból nézem. Különösebben nem is vált ki belőlem semmit. Bár nekem hiányzik Kyle MacLachlan… persze ez már személyes probléma, mert a Twin Peaks óta imádom. X)

Nola - 2011. 05. 26. 19:56

Nekem az évad elég unalmas volt. Gabyék drámája volt nézhető. Bár a hulla a ládába tétele elég egyszerű megoldás.. tudom ez nem a valóság, de mégis miért ne lehetett volna egyszer felnőttként kezelni egy problémát és szembesülni azzal, ha esetleg letartóztatnak valakit stb?

Nina - 2011. 05. 26. 19:56

Maxim: Kyle nekem is ! :D – Twin P. örök!;)

Vespi - 2011. 05. 26. 19:57

Semmi baj nincs vele, csak minőségben emiatt (is) alulról sem súrolja az oldalon megszokott kritikákat.

Aragorn83 - 2011. 05. 26. 20:14

Nekem összességében bejött az évad. Renee jó Edie pótlék, pont ő is olyan karakter, csak keveset szerepeltették főleg a vége felé.
Én az 5. évadtól másztam a falra.

vape: Nem Andrew tette el láb alól Solis mamát, csak mindenki ezt hiszi. Igazából ő csak elütötte, és attól halt meg az öreglány, hogy lebucskázott a korházban egy lépcsőn.

Lisia - 2011. 05. 26. 20:23

A DH-ról kb. a 2 évad óta lehet olvasni az állandó fanyalgást, ami tök felesleges. Emberek, annak idején merőben újszerű, más hangvételű sorozat volt, mint az előtte lévők, de hát ez van, ezt teszi az idő és a megszokás. Nekem tetszett az évad, nem volt kiemelkedő, de rossznak sem mondanám. Én az első 3 évadot szerettem nagyon. Mostanra valóban a lehető legtöbb dolog megtörtént a karakterekkel, viszont ha azt mondanák, hogy kész, ennyi volt, több rész nem lesz, akkor nagyon-nagyon hiányozna. Mellesleg imádom, hogy Felicity Huffman ilyen piszkosul jó színésznő, minden egyes finom kis arcmozdulatából lerí, hogy profi.

Maxim - 2011. 05. 26. 21:40

Egyébként meg hol van winnie amikor szükség lenne rá? Ő a kritikák fáradtságot nem tűrő védelmezője… egyszer én is mertem beszólni egy kritikának és a földbe lettem tiporva (félig jogosan, mert fáradt voltam és olyankor morgok).

winnie - 2011. 05. 26. 21:51

nem kell semmit védelmezni, mások is leírták, szerintem mindenkinek egyértelmű, hogy a kritika egy vélemény – mint ahogy a kommentek is azok. ilyenből van több mint kétezer az oldalon:)

Risi92 - 2011. 05. 26. 21:52

nagyrészt egyetértek a kritikával, elmondom az én meglátásomat:
szerintem az idei szezon hullámzó teljesítményt nyújtott, voltak igazán jó részek és borzasztó unalmasak is, ami valószínűleg annak volt köszönhető, hogy nem volt egy jól átgondolt évadterv…
Susan szála nekem tetszett, vicces helyzeteket hozott, bár nem volt egy nagy durranás. Bree élete gyakorlatilag már csak a pasik körül forog, nekem korábban ő volt a kedvenc karakterem, de mostanra már átvette a helyét Gabrielle, akinek a storyja a legjobb volt szerintem az idén… Lynette pedig egy merő unalom, semmi nem történt vele, a finálét leszámítva… Renée meg szerintem is felesleges, legalábbis így hogy ilyen keveset szerepel… azt hittem olyan lesz mint Kathrine volt (főleg a 4. évadban, mert az 5.-ben őt is hanyagolták, bár a 6.ban újra elkapták a karakterét mindegy most ez amúgy:D), de hát így eléggé semmilyen volt.
Felicia visszahozatalának nagyon örültem, abszolút pozitívum volt, nagyon vártam már a 2. évad vége óta hogy visszatérjen, mert egy nagyon szellemes és egy igazán őrült karakter. :D én bízom benne hogy látjuk még!
Ez az évad gyakorlatilag erősen hajazni próbált az elsőre, az ott elvarratlan szálakat próbálták meg idén teljesen lezárni, kisebb nagyobb sikerrel. Nem mondom hogy olyan rossz volt a 7. szezon, mint az ötödik, bár kétségkívül ahhoz hasonlítható. úgy érzem az idei évad fő gyengesége a rejtély volt, ami nem volt rendesen kidolgozva. A szezonra elfogult DHW-fanként sem tudok 6/10-nél több pontot adni, a 2 órás finálé viszont egy erős 8/10.(a vége nekem nagyon bejött) és ti mit gondoltok arról, hogy esetleg a 8.évadban egy tudom mit tettél tavaly nyáron felállás lesz?!:D Kíváncsian várom mi lesz a 8.évadban, nagyon remélem hogy egy új család és egy izgalmas évadrejtéllyel rukkolnak elő az írók, mert ez emeli ki a Született Feleségeket az átlagos sorozatok közül.

Gelmir - 2011. 05. 27. 01:24

Lehet velem van a gond, de nekem az, hogy visszahozták Paul történetét a Lilaakác-közbe nem arról szólt, hogy nem tudnak a a törénetszállal már mit kezdeni, hanem hogy igen, van még amit tudnak azon a szálon is csavarni. Kifejezetten tetszett, hogy ismét visszatértünk az eddigi bestof első évadhoz. Ráadásul Paul szabadulása az 5 éves időugrást követően igencsak aktuális volt.

Susan lebutításával egyetértek.

Bree viszont ebben az évadban az útkeresés fázisába került (Orson, Keith, klimax stb), az egész évad erről szólt, hogy ismét megtalálja önmagát, vagy legalábbis egy újabb olyan oldalát, amely megfelel az akutális életkörülményeinek.

Gabriell sekélyes jelleméből adódóan a Solis család tragédiái nem is juthattal el igazán mélységekbe…

Lynette esetében egyet is értek, meg nem is. Aláírom, hogy kissé átalakították a jellemét, meg hogy több volt a hisztije is, de ha emlékszünk hogyan zárult Tom és Lynette szála az évadban, akkor utólag rájöhetünk, hogy mindez azért volt, hogy eljussanak erre a pontra.

Alapvetően nekem ez az évad tetszett. Én azért egy 7-8/10 pontot megadnék rá.

És Mary Alice monológjának utolsó mondatai a záró percekben elég sok mindent vetítenek előre.

hales - 2011. 05. 27. 11:57

A kritika jó volt, nekem nagyon tetszett, főleg mert minden gondolatával egyetértek!
Nagyon bízom benne, hogy a 8. évad jobb lesz, nagyon hozzám nőttek a karakterek ennyi év alatt. Ez az évad sajnos nem volt túl átütő, és ahogy már előttem is írta valaki, nekem is többször is volt, hogy 1-2 hétig csücsült a gépemen az új rész, mire rászántam magam, hogy na akkor nézzük meg, de már azt is általában úgy, hogy már minden más sorozatomat megnéztem, és végképp nem volt semmi dolgom!
Reméljük a következő évad izgalams lesz, és kezdenek valamit Susan-nal mert tényleg borzalmas lett a karaktere!

goettin - 2011. 05. 27. 15:29

Nekem ebben az évben ez volt a legnagyobb csalódás, az eleje még csak csak, de a 6. évad Dreával jól hozta a vérpezsdítést, itt nem is érzem, hogy lett volna átívelő szál, mert amit felvetettek, az pár (max 10) résznél nem tartott tovább.
Susan, Bree és Gabi – kb. olyanok történtek meg velük, amire azt mondom, na az írók nem tudnak nekik rendes történést találni, de Lynette volt a legnagyobb csalódás, mert ő volt a kedvenc, akinek a család az első, de elég rafkós, h mindent a saját elképzelései szerint vigyen előre. Annyira lehetett érezni, hogy erőltetett a válás felé sodródás, mert látszott, hogy a két szereplő / színész között milyen erős a kémia.
Carlos egysíkú játékától meg egyenesen kiborultam, pedig amikor Gabiért harcolt, annyira átjött, ebben nem.
Elfáradt a sorozat.

@Nina: ne halgass a fanyalgókra, jó kritikát írtál, a kibeszélő azért van, hogy az is megírja véleményét, akinek nem egyezik a Tiéddel, és előttetek a pálya, írjál jobbat, hogy mi is fanyaloghassunk a Tieden, kedves Ilana és Vespi.

Savanah - 2011. 05. 28. 09:49

Nekem is tetszett az évad, és kb a téli szünetig úgy voltam vele, h a legjobb és tuti megveszem dvd is. Aztán kiirták Keith-et… :D
Viccet félretéve…Tényleg tettszett nekem az évad, Gabyék összecserélt gyerekei, ammivel csak annyi volt a baj, h túl hamar lezárták. Remélem látjuk még őket a következő évadokban.
Susan és Mike tényleg csak vergődött, Susan ellaposodott ebben az évadban főleg a vége felé. Még MJ-nek sem voltak jó beköpései mint régen…
Lynettet és Tomot nem szeretem, Lynette mindig kritizálja Tomot, nem hiába telt be nála a pohár. De már előre megjósolom, h kb. 8-1O részig fogják hagyni ezt a váljunk sztorit, aztán kibékülnek… Ugyanúgy ahogy az is csak idő kérdése volt, h Susan visszaköltözzön.
Bree története tetszett addig, amig benne volt Keith. Ez a nyomozó annyira nem jön be. Túl okosnak hiszi magát…
És aki abszolút kedvenc… Rene. Annyira szuper karakter, az ő beköpésein nevettem a legtöbbet, és mindenképp pozitivum, h marad!!
Paul és Beth sztorija is tetszett amig élt, aztán felicia-tól már a hideg kirázot… Lee és Bob ok, de nem tudom mért kellett nekik az a gyerek… Nem is szerepelt csak 1 részben.

M - 2011. 05. 29. 00:06

Nekem ez az évad sokkal jobb volt, mint az 5. és a 6. Kezdtem úgy érezni egy két rész után magam, mint még az első két évadnál és alig vártam, hogy folytassák. Persze érezhető, hogy kezd fáradni a sorozat, de tényleg hozzánő az emberhez, és meg kell mondjam: ez az egyetlen sorozat, ahol kb. az összes szereplőt imádom. Vannak olyan sorozatok, amiket csak egy bizonyos karakter miatt nézek, ezt viszont nem tudnám megmondani hogy ki miatt nézem.

A Paul-Felicia szálnak nagyon örültem, anno engem is felbosszantott, hogy meghagyták azt az elvarratlan szálat, bár lehet jobb lett volna, ha a befejező évadra tartják, hogy kerek legyen a történet. Mindenesetre nagy húzás volt, jobb mintha megint behoztak volna egy új családot.

Renée-vel egyértelmű, hogy Edie hiányát akarták pótolni és hát ez eléggé nehezen ment. Edie volt az egyik kedvencem, az egész sorozatban azt tartom a legnagyobb szarvashibának, hogy őt kinyirták. Renée-ben csupán annyi a jó, hogy Lynette-tel van egy két jó monológjuk és utálja a kölyköket :D

Lynettékre visszatérve, engem nagyon felbosszantottak az utolsó részekben, mert ők voltak az egyetlen család, akik akármi történt mindig együtt maradtak. Nagy húzás volt az alkotóktól, hogy bevállalták ezt a végére, mert lényegében tényleg érződött közöttük, hogy elhidegültek egymástól…szal nem megjátszottnak éreztem, sokkal inkább életszerűnek. De akkor sem tetszik hogy ez történt :)

Bree-t régen imádtam, de mostanában eltérítették a karakterét, de nagyon. Hol van az a nő, aki anno átöltöztette a férje hulláját a temetésen? Vagy az, aki kilakoltatta a gyermekeit,hogy rendre tanítsa őket? Bree karakterét teljesen kifordították önmagából, aminek egyszer a karakter is hangot adott, amikor a sárban hempergett Keith-szel….minden esetre én hiányolom a régi Bree-t :(

Gabiék gyermekdilemmája nagyon elgondolkodtató volt, sokszor felmerült bennem is, hogy vajon mit lehet ilyenkor tenni, mi az etikus, mi nem. Mindenesetre rendkívül jól rendezték le ezt a dolgot az alkotók és próbáltak belőle menekülni, azzal hogy előhozták Gabi mostohaapját, amit kicsit erőltetettnek éreztem, de még belefért a kosárba.

És végül itt van Susan, akivel minden megtörtént az évad során. Azt nagyon bírtam, hogy elszegényedtek és ki kellett költözniük Széplakról. Még az is oké volt, hogy vesebeteg lett, közben én is átértékeltem, hogy tényleg mik a fontos dolgok. A betegségének köszönhetően volt egy rendkívül megható cseveje az édesanyjával, ami már nagyon kellett ide (hol vannak itt a rokonok? nagyon ritkán bukkannak fel…)
De az, hogy a végén megszánta Paul-t, az nekem is kicsit már túl sok volt.

Minden esetre, én az évadot határozottan sikernek könyvelném el, mert sokkal jobb volt mint az előző kettő. A sorozat mélypontja eddig egyértelműen az 5. évad szerintem, mert azt a gagyi évadrejtélyt még az 5 éves ugrás sem mentette meg. Ahhoz képest érzem, hogy egyre kezdünk kikecmeregni a gödörből.

Azoknak, akik az első évad feelingjét akarják újra érezni, üzenném, hogy soha sem fog eljönni. Ezt el kell fogadni és túl kell lépni rajta. Ha az sorozat legalább ezt a szintet tudja tartani, amit most hozott, akkor már jók vagyunk szerintem :)

beci4 - 2011. 06. 27. 17:01

Muszáj Anthony-t idéznem, mert abszolút egyetértek vele: “Nem tudom pontosan megmagyarázni miért, de nekem továbbra is bejön a sorozat. Lehet beszippantott a soap vagy fene se tudja. Voltak/vannak hülyeségek a sorozatban, és sokszor tudod, hogy na most ez fog történni, és úgy is lesz. Ennek ellenére sok poén van benne, illetve sok olyan jelenet ahol csak vigyorogsz, ha nem is röhögsz.”
Szóval olyan kellemes kikapcsolódást nyújt az egész. Ha nem is történik már benne olyan hű de nagy dolog, de a ~42 percet nem sajnálom rá. Vanessa Williams volt számomra a legkellemesebb meglepetés. Nagyon tetszettek a beszólásai, kár, hogy nem kapott nagyobb teret. A 10. epizód számomra elég emlékezetes marad, drámai volt. Paul felbukkanásának nem igazán örültem, sosem volt szimpatikus a fickó. Lynette & Tom… Várható volt, bár az igazság az, hogy nekem sem tetszik, hogy szétmentek. Persze lehet, hogy 2 rész erejéig tart az egész, bár most nem úgy nézett ki. Gaby a kedvenc karakterem, aki idén inkább a komolyabbik oldalát mutatta. Picit hiányoztak is az aranyköpései, de majd a 8. évadban. Ami gondolom az utolsó lesz. Ezt viszont eléggé sajnálnám, mert a DH nálam top3-as sorozat.

secret - 2011. 07. 16. 10:32

ettől a house évadzáró is jobb volt. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz