login |

The Cleveland Show: vége a 2. évadnak – írta Flanker

2011. 05. 28. 18:44 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: 2010/11 finálék, kritika,

Ha meg kellene neveznem, hogy az általam nézett sorozatok közül melyik fejlődött a legtöbbet a 2010/11-es évadban, habozás nélkül a Cleveland Show-t mondanám. Az első évad botladozásai után a Brown család belecsapott a lecsóba, aztán begyújtotta a rakétákat és kiváló részeket tettek le a rajzasztalra. Különösen a Family Guy 9. évadának botladozásait látva olyan érzésem támadt, hogy Seth MacFarlane és csapata a friss húsra (és az “It’s A Trap!”-re) koncentrálta valamennyi kreatív energiáját és a legjobb viccbombáit.

cleveland3

Ugyanis folyamatosan jönnek a Griffin-család történeténél lágyabb, könnyebben emészthető stílusban a képi, verbális poénok, csordultig tömve régi és új popkult, aktuális politikai, sorozatos, filmes és zenei utalásokkal. Az afro-amerikai tematika megmaradt, na de miért is váltottak volna? Sokat szerepelnek a sidekick mellékszereplők is: láthatóan őket is fel akarják építeni, még ha érezhetően gyengébbek is mint az anyasorozatban.

Természetesen a legobjektívabb szubjektivitásra törekedve nem hallgathatjuk el a negatívumokat se. Sajnos a készítők nem olvasnak Junkie-t, így már harmadszorra kell leírnom hogy a főszereplők (kivéve Cleveland) képernyőidejének arányaival komoly gondok vannak. Olyan, mintha a Modern Family-ből a csoportképről 3-4 szereplő fel sem bukkanna egy-egy részben. Különösen szemet szúr ez Donna és Roberta esetében, utóbbival nem tudnak még mit kezdeni az írók.

cleveland4

Valahol azért érthető a dolog: a sorozat címe The Cleveland Show, és nem The Cleveland Family: az “újonc” karaktereknek ki kell forrniuk: Cleveland Jr. és Rallo mondhatni már kész van egy ideje (mondjuk Stewie-ről könnyű másolni), ők jóval többet is szerepelnek. Na, de félre az anionos szemüveggel, mert a végén még elriasztok valakit a nézésétől, pedig az nagy hiba lenne bárki részéről.

cleveland6

Épp ezért rossz mosóporhoz hasonlóan habozás nélkül ajánlom mindenkinek, de tényleg mindenkinek az évad zárórészét: a Comic-Conon játszódik és még annál is jobb mint képzelnénk. Kapnak az arcukba a cosplay-rajongók, a szervezők, a csatornák, mindenki. Számtalan sorozatos és filmes arc cameózik, már csak ezért is megéri. Az évadra a főszereplő higgadtságával adok egy 8.5/10-t, a finálé minimum 9.5/10.

10 hozzászólás Ne habozz!

LSL - 2011. 05. 28. 19:09

booring, cancel, volt 1-2 jó rész, de millió ennél viccesebb cucc van. 5 rage comicon többet röhögtem mint egy átlag epizódon
(pedig hatalmas FG fan vagyok több éve)

Riggins - 2011. 05. 28. 19:19

visszalapoztam a belinkelt előző írásokra, és a 2×01 utáni bejegyzésben kérdezted, hogy milyen mezben van Cleveland.

Ránézésre Julius Erving, 76ers, ha még nem derítetted ki :D

Justerleer - 2011. 05. 28. 19:26

Mintha mást néztünk volna. Egyetértve az előttem szólóval, rendkívül unalmas, nem sokat nevettem sajnos, nálam is cancellált.

Somhow - 2011. 05. 28. 19:46

látom nagyon szeretik az emberek ezt a sorozatot.
az én szememben még mindig egy nagy nulla.

Flanker - 2011. 05. 28. 20:13

@Riggins: most már kiderítettem, köszönöm szépen..:)

Lengabor - 2011. 05. 28. 20:43

Teljesen igaz a kritika, hozzáteszem ez tényleg nem Modern Family, hogy mindenkire egyforma idő jusson, egyszer ez kap főbb szerepet, másik részben az, összességében az arány teljesen jó. A MacFarlane minőség azért nagyon jól megvan, bár szerintem még mindig az American Dad messze a legjobb, viszont bár az első évad is kitűnő volt, ez szintúgy. Animációs szinten egy erős 8 jár neki.

SpockCooper - 2011. 05. 28. 21:25

Én is azt mondom, hogy az American Dad nagyon jó, bár valamiért mégsem nézem. Lustaságból. Ez a Cleveland pedig nem nekem készül. Felnőtteknek bugyuta, a gyerekeknek meg túl kemények a poénok.

Lengabor - 2011. 05. 28. 22:18

SpockCooper: pedig a heti 20 percet érdemes rászánni, főleg, ha nem nézel sok más ilyen jellegű sorozatot, lustaság nem akadály, a kikapcsolódás meg garantált :D Én nem érzek itt sem bugyutaságot, bár néha fogom a fejem én is, vagy elkerekedik a szemem, de nem ez a jelző jutna eszembe, inkább a néha erőltetett, kínos, esetenként cinikus.

Malachi - 2011. 05. 29. 08:47

tavaly azt mondtam rá az elején, hogy kicsit gyenge. a végére azért sokat fejlődött. a második évad meg egy erős kezdés után rakétaként zúgott felfelé, jelenleg a Cleveland nagyobb kedvenc, mint a FamGuy. idióta, de valahogy emberközelibb. Robertát valóban sokat hanyagolták idén, de a többi családtagban baromi potenciál van. JR, Rallo, Donna, mind sokkal többet mutatott, mint tavaly. jó lesz ez.

i'm_rick_james - 2011. 05. 30. 23:46

Daráltam a második évadot, és teljesen megfogott.
Nekem rohadtul tetszik. Helyenként jobban is tetszett, mint a Family Guy. Azt néha már unom.

Rallo nagy kedvencem lett, pedig eleinte (első évad) nem szerettem.
Szerintem ő sokszor nagyon jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz